Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt nem lehet fogat (4 db)

Terhesség alatt fogorvoshoz lehet menni? Van egy lukas fogam és nem akarom megvárni míg megfájdul.

Legjobb válasz: KELL fogorvoshoz menni terhesség alatt. :) A kis könyvedbe is bele írnak

KELL fogorvoshoz menni terhesség alatt. :) A kis könyvedbe is bele írnak
Szia!Perzse, hogy lehet!Érzéstelenítõt is kérhetsz!Én voltam és semmit nem befolyásol!Akárki akármit mond!Nem lesz semmi bajotok!20 hetes kismama
Én már a második gyökérkezelésemen vagyok túl a második terhességem alatt. Nyugodtan menj el.
A terhesség alatt fokozott fogászati kockázatnak vagy kitéve, gyakrabban kell menni.
Én 5 hónapos terhes voltam, mikor fogat húzattam.Ráadásul az injekciótól nem zsibbadt el a szám, másikat meg nem adhatott a baba miatt, de kihúzta. Irtózatosan fájt, de túléltem. :)
Persze hogy lehet, de más tészta hogy ajánlatos-e ilyenkor amalgámmal tömetni már ha szükség van rá a fogad miatt.Szerintem a fogdoki nem ezzel fog foglalkozni, de talán jobb ilyenkor fehérrel tömetni ha van rá mód és keret.Nem tudom még nem voltam így, csak megfordult a fejemben. 38hetes
Igen, és menj is el, a baba mellett már nem lesz idõd.Nem írtad hogy hány hetes vagy.Én a 12 hét elõtt nem kaptam érzéstelenítõt, utánna már igen.

Terhesség alatt tényleg nem lehet fogat csináltatni? húzás tömés? ha igaz miért?

Legjobb válasz: Nekem a bölcsesség fogammal volt gáz. Begyulladt az alsõ a felsö miatt. Terhesen nem húzhatják ki mert meg kell elõtte röntgenezni. És ugyebár azt nem szabad, úgyhogy a felét lereszelték a felsõnek. Az érzéstelenítõvel nincs gond. Ha fáj a fogad minnél elõbb menj el. Anyukám 3 gyereket szült és nincs meg a fölsõ fogsora, elszívtuk szegénynek a kálciumkészletét. Érdemes jobban ügyelni ilyenkor. Boldog babavárást és egészséges fogakat kívánok! 18hetes kismama

Nekem a bölcsesség fogammal volt gáz. Begyulladt az alsõ a felsö miatt. Terhesen nem húzhatják ki mert meg kell elõtte röntgenezni. És ugyebár azt nem szabad, úgyhogy a felét lereszelték a felsõnek. Az érzéstelenítõvel nincs gond. Ha fáj a fogad minnél elõbb menj el. Anyukám 3 gyereket szült és nincs meg a fölsõ fogsora, elszívtuk szegénynek a kálciumkészletét. Érdemes jobban ügyelni ilyenkor. Boldog babavárást és egészséges fogakat kívánok! 18hetes kismama
Nem hogy nem lehet, hanem el is kell menni, més meg kell csináltatni most ami rossz , késõbb erre idõnk sem lesz, szval én ilyet nem hallottam.-Érzéstelenítõt is tudnak adni, hisz helyi hatású, csak szólj hogy kismama vagy(ha még nem látnák)
Nem csak idõd nem lesz késõbb, hanem mivel a pocaklakód a Te testedbõl vonja el a számára létvontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat, a fogaid komoly veszélyben vannak, ha nem viszel be elegendõ kálciumot! Ezért is van az, hogy terhesség alatt 2x is kötelezõ elmenni a dokihoz! és mellette persze szedjél kálciumot! Az orvosságokról meg annyit: Van egy bizonyos szükséges rossz! 1) semmilyen orvosságot nem teszteltek várandós ill. szoptatós anyukákon. Senki nem vállalná a kockázatot. 2) Inkább az orvosságokat ajánják, és vállalják azok bizonytalan hatását a magzatra, mint egy betegség biztos rossz következményeit!
Nem árt az érzéstelenítõ.Sõt szerintem a gyógyszerkérdést is általában eltúlozzák!A gyógyszercégek mentik magukat a felelõsség alól, ezért van mindenre ráírva, hogy nem lehet terhesen szedni.Egy genetikus ismerõsöm mondta ezt.Egy kismama is szedhet gyógyszert, ha szüksége van rá!Számos esetben pl. láz, reflux, cukorbetegség, influenza stb. pont azzal ártanánk, ha nem szednénk gyógyszert!
Szia! Kötelezõ fogászatra menni terhesség alatt, ugyanolyan vizsgálat, mint a belgyógyászati a kiskönyvedbe alá kell íratni a dokival. Nekem nagyon elkezdtek romlani a fogaim és jó párat kellett betömni, sõt húzni is kellett. Szóljál a dokinak mielõtt a kezelést megkezdené, hogy kismama vagy. 28 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: azt monták hogy az érzéstelenitõ is olyan mint a gyógyszer meg kihat a babára a fájdalom.általába stresszelek a fogorvosnál.de ezekszerint nem igaz.köszi.tévhit volt
Honnan vetted, hogy nem lehet?Kifejezetten kell!
Én most a terhesség alatt tömettem be az összes lyukas fogamat. Pici babával úgysem lesz erre idõd és terhesség alatt térítésmentes.
Igaza van az elõzõ válaszolónak. Lehet, sõt kell is menni fogorvoshoz.
Kifejezetten kell menni, de csak 20 hetes kor után érdemes mert addig nem csinálnak vele semmit mert nem adhatnak érzéstelenítõt. 26. hetes kismama
Ez nem gyógyszer, nyugodtan szedheted, de ha bizonytalan vagy, akkor az orvosodat kérdezd meg.
Lehet kálcium pezsgõtablettát inni, én is ittam napi rendszerességgel. A terhesség nem feltétlenül jelenti azt, hogy tönkre mennek a fogaid.


Az első terhességem alatt egyáltalán nem repedezett be a bőröm, akkor lehet, hogy a 2. -nál sem fog?

18 kg-t híztam, és 3,5 kilós babám született 2 éve. Most még csak 5 hetes terhes vagyok. Lehet, hogy ezt a terhességet is megúszom striák nélkül? Kett? vagy többgyermekes anyukák Ti mit tapasztaltatok? Köszi!

Legjobb válasz: Minden esélyed megvan! A barátnõm is 15 kiló körülit hízott minkét babával, és csík nem volt egyszer sem!

Minden esélyed megvan! A barátnõm is 15 kiló körülit hízott minkét babával, és csík nem volt egyszer sem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!