Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt nem lehet (192 db)

Terhesség alatt nem lehet fogröntgent készíteni vagy csak az első harmadban nem szabad?

Legjobb válasz: Megoszlanak a vélemények. Nõgyógyászom azt mondta 12. hét után bátran lehet, de elõtte is ha szükséges. Fogorvosom azt mondta nincs az a körülmény, hogy õ megröntgenezzen egy kismamát. Én paraszti ésszel azt mondom kizárt, hogy engedjem a röntgent. Akkor inkább napi szinten eszem a Paramax rapidot. Konzultálj nõgyógyásszal és fogorvossal, és gondold át mennyire nagy a baj és mennyire muszáj ez a röntgen. Sógornõm terhesség alatt eltörte a lábát és röntgenezték ráadásul pont a combját 11 hetesen, a babának semmi baj nem lett ma már 1 éves múlt.

Megoszlanak a vélemények. Nõgyógyászom azt mondta 12. hét után bátran lehet, de elõtte is ha szükséges. Fogorvosom azt mondta nincs az a körülmény, hogy õ megröntgenezzen egy kismamát. Én paraszti ésszel azt mondom kizárt, hogy engedjem a röntgent. Akkor inkább napi szinten eszem a Paramax rapidot. Konzultálj nõgyógyásszal és fogorvossal, és gondold át mennyire nagy a baj és mennyire muszáj ez a röntgen. Sógornõm terhesség alatt eltörte a lábát és röntgenezték ráadásul pont a combját 11 hetesen, a babának semmi baj nem lett ma már 1 éves múlt.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Szerintem nemlehet. Terhessegem alatt sajnos ki kellett huzni az egyik fogamat. Szerettem volna a helyere implantatumot tenni, vagy fogszabalyozni...ha nem hivtam fel 10 rendelot akkor eggyet sem. Senki nem vallalta el, ugyanis ezekhez panorama rontgen kell, amit a terhesseg alatt tilos csinalni. Meg kell varni a szulest...sajnos. 30hkm
Szia!Nem tudom hogy kaptál e csomagot a védõnõtõl, amiben mindenféle kis füzetek vannak?! Ha igen, van olyan, hogy várandós-könyv, abban a 38 oldalon van olyan, hogy várandósan a fogászaton. Abban errõl is van szó többek között. "10 perces napozás alatt több sugárzás éri az emberi testet!" Ennek ellenére inkább sürgõsségi esetben alkalmazzák ilyenkor, biztos ami tuti! :) A férjem egyébként fogorvos, Õ is ezt mondta! 13 hkm
Ha nagyon muszáj akkor meglehet csinálni (fogorvos mondta). ismerõsöm volt mellkasröntgenen, egészséges fia született!
Az én fogorvosom is azt mondta, hogy majd csak szülés után csinál röntgent, mert terhesség alatt nem lehet.

Már egy ideje savlekötõ gyógyszert szedek. A betegtájékoztató szerint terhesség alatt nem lehet szedni, de nagyon szeretnék babát. Valaki szedett ilyen gyógyszereket terhesség alatt? Ha nem szedem õket folyamatosan mar a savam.

Esomeprazolt és domperidon szedek,próbáltam a salvus vizet is,de nem sokat segített.

Legjobb válasz: Nekem is mindig nagyon sok a savam.mikor terhes voltam már a torkomat is marta,és tudod mi vált be?a patogatott kukorica.utánna nem kellett semmilyen gyógyszer.mai napig nem szedek rá semmit,csak a kukorica.és ez már öt éve.egy próbát megér.

Nekem is mindig nagyon sok a savam.mikor terhes voltam már a torkomat is marta, és tudod mi vált be?a patogatott kukorica.utánna nem kellett semmilyen gyógyszer.mai napig nem szedek rá semmit, csak a kukorica.és ez már öt éve.egy próbát megér.
Szia!Lehetõleg kerüld a savlekötõ gyógyszereket, mert hosszabb távon problémákat okoznak. Ráadásul kiölik a hasznos bélflórát és ezzel az immunrendszert is gyengítik.Figyelj oda a táplálkozásodra, használj természetes savlekötõt.Erre akár a stabilizált natur aloe vera ital is jó lehet, vagy a tarackbúza, zöld árpa és lucerna kivonata, de a szódabikarbónáról is jókat írnak.Jobbulást!
Szia! Nekem 2 hónapja írt a doki Apofamitidin-t, miután nagyon sokat fájt a gyomrom (sajnos még mindig..:() és mivel tudtam, hogy októberben neki akarunk állni a babaprojektnek, így rákérdeztem, hogy lehet-e szedni és azt mondta, hogy semmi akadálya.. bár a betegtájékoztatón az áll, hogy nem ajánlott, így tartok tõle, de amint kiderül, hogy terhes v.ok azonnal rá fogok kérdezni, h. abbahagyjam-e!
A kérdező hozzászólása: Nekem is már több gyógyszert próbáltak, de igazán egyik sem használt.Megállapították a refluxot, de hiába szedem most folyamatosan ha a terhesség alatt úgysem szedhetném, így is elég sokat fáj a gyomrom és van hányingerem félek, hogy terhesség alatt és a gyógyszer nélkül még durvább lenne...
a Renny-t kimondottan terheseknek ajánlják (legalábbis Németország összes prospektusa tele van vele, de asszem az itthoni is)rágótabletta 1 mp-en belül hat én azt ettem rengeteget, de aztán rájöttem a háztartási keksz is simán jó, csak azt kellemetlen enni éjszaka álomból ébredve

Mi igaz abból, hogy terhesség alatt nem lehet nyújtózkodni?

Nekem naponta többször fel kell nyújtózkodnom, hogy kinyissam/becsukjam a fürdőablakot. Elég magasan van, lábujjhegyre kell állnom és még így is alig érem el. Lehet belőle gond? 34hetes kismami.

Legjobb válasz: Gond nem hiszem, hogy lehet belõle. Azért nem ajánlják a nyújtózkodást, mert ahogy a méh szalagok nyúlnak, minden hirtelen mozdulatra nagyon erõsen belenyilalhat/szúrhat, bár ezt a 34hét alatt biztos te is tapasztaltad már egy-egy hirtelen mozdulattól. Bajod nem lesz tõle. :)

Gond nem hiszem, hogy lehet belõle. Azért nem ajánlják a nyújtózkodást, mert ahogy a méh szalagok nyúlnak, minden hirtelen mozdulatra nagyon erõsen belenyilalhat/szúrhat, bár ezt a 34hét alatt biztos te is tapasztaltad már egy-egy hirtelen mozdulattól. Bajod nem lesz tõle. :)
Én úgy tudom, hogy babona, hogy a köldökzsinór a baba nyakára tekeredne. Én néha nyújtózkodom, mert annyira jól esik! Egyébként ha mindent betartanánk, ami csak mendemonda szintjén igaz, egy üres szobában kéne ülnünk, vagyis inkább feküdnünk, szigorúan bal oldalon, de mozdulatlanul. :) Az reális, amit az elsõ is írt, hogy a méhszalagok nyúlnak, fájhat, húzódhat, de ahogy írták is, ezt már biztos tapasztaltad, vagy ha nem, az szerencsés. :) Én személy szerint sosem hallottam volna, a babonákon kívül, hogy nyújtózkodás káros lehetne. 19 hkm
Én úgy tudom, akkor tekeredik a köldökzsinór.
Engem azzal riogattak, hogy megrepedhet tõle a burok. Remélem, nem igaz, ahhoz túl sok van még hátra, és nem tudom mindig elkerülni a nyújtózkodást.
Lehet nyújtózkodni finoman, de erõs, hirtelen mozdulatokat nem jó tenni!

Olvastam egy csomó helyen, hogy a cickafark teát terhesség alatt nem lehet inni?

Miért nem árthat a babának,hanyadik naptól kell inni? Closti-val eggyütt fogyasztható?

Legjobb válasz: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/b7685d1524dfb8370638ab.. Ilyen a görbém és kíváncsi lennék egy dologra,mint látszik megjött 1-jén de a hõm alig ment lejebb pedig ilyenkor általában 36,4 körül mozog,lehet,hogy hülyeséget csináltam lehet,hogy terhes vagyok.Azért fontos mert elsõ clostis hónapom 3. napja és a teát is iszom.

A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/b7685d1524dfb8370638ab.. Ilyen a görbém és kíváncsi lennék egy dologra, mint látszik megjött 1-jén de a hõm alig ment lejebb pedig ilyenkor általában 36, 4 körül mozog, lehet, hogy hülyeséget csináltam lehet, hogy terhes vagyok.Azért fontos mert elsõ clostis hónapom 3. napja és a teát is iszom.
Ha a terhesség szóba jöhet, akkor tesztelj. Hogy miért nem lehet cickafarkot inni terhesség alatt, azt nem tudom. De elég sok gyógynövény van, amivel csínján kell bánni ilyenkor, és ez is köztük van.
én úgy hallottam, hogy vérböséget okoz. Persze lehet, hogy nem ezért.
Elõzõnek igaza van, vetélést okozhat.
Újra én. Ovulációig lehet inni, utána a palástfû teát kell.

2napja voltam együtt a párommal. Ha teherbe estem, és antibiotikumot szedek (amit terhesség alatt nem lehet) már most is káros hatással lehet a magzatra? Vagy ilyenkor még nem számít?

Legjobb válasz: Amíg nem ágyazódik be (ez kb 7-10 nap) addig nincs semmilyen fizikai kapcsolatban veled, tehát még nem árthat. Viszont ha babát terveztek akkor érdemes lenne abbahagyni a szedését, és beszélni az orvossal, hogy írjon fel valami mást, ami nem árt a babának.

Amíg nem ágyazódik be (ez kb 7-10 nap) addig nincs semmilyen fizikai kapcsolatban veled, tehát még nem árthat. Viszont ha babát terveztek akkor érdemes lenne abbahagyni a szedését, és beszélni az orvossal, hogy írjon fel valami mást, ami nem árt a babának.
Ahogy az elsõ is írta, amíg nem ágyazódik be, addig nincs kapcsolatban veled, illetve még utána is van egy pár hét, amíg nincs hatással a szervezetére. Ha folyamatosan szedsz antibiotikumot akkor érdemes lenne konzultálnod a dokiddal, ha meg alkalomszerûen szedted, akkor ne aggódj nem lesz baj, én 3 grammos antibiotikumot szedtem felfázásra, amikor megfogant, sõt még elõtte hüvelytablettát is alkalmaztam, de a kisfiamnak semmi baja az ég világon.
A kérdező hozzászólása: 16 hetes vagyok
Szia !Nekenm is volt, és a szülés után vagy közben kifakadt, és semmi nyoma nem maradt.Ne aggódj ha gáz lenne a dokid mondaná.De ha mégis kételkedsz kérj egy újabb idõpontot a dokidtól és mond neki mondja el részletesen.Jogod van tudni mi zajlik a tesedben.Hidd el mindent elmond majd.Én ezt már kijártam.Szorítok.
Szia nekem egy 22mmes cisztát találtak a petefészkemben a 12hetes uh-n .azt mondták ilyenkor elõfordul , de nem piszkálgatják, viszont figyelni kell majd.A védõnõmtõl kérdeztem ezt azt javasolta távolíttassam el majd , szülés után ha már felépültem az a biztos...át kell gondolni.
A terhességgel egyidõben vették észre a 56mmx54mm-es cisztámat. hetente kellett uh-ra járnom. A 12.-ik heti uh-n már nem találták. Felszívódott. nekem a doki azt mondta hogy az elsõ terhességnél ez sokaknál elõfordul és ha nem ér össze a babával és nincs vérzés akkor nem piszkálják. Egyébként pedig infúziós kezelést adank rá. Üdv: 25 hetes kismami
Nekem a lepényemen találtak cisztát, de azt mondták nem kell vele foglalkozni, fel fog szívódni.Biztos nem lesz semmi baj! 28 hetes kismami

Igaz, hogy a terhesség alatt nem lehet enni babérlevéllel készült ételt?

Legjobb válasz: szerintem ez nem igaz, camemberten és félig átsült ételen kívül mindent lehet. csak mértékkel. gondolj bele mennyi mindenbe van babérlevél és max. 1-2 csak az íze kedvéért.

szerintem ez nem igaz, camemberten és félig átsült ételen kívül mindent lehet. csak mértékkel. gondolj bele mennyi mindenbe van babérlevél és max. 1-2 csak az íze kedvéért.
Már miért ne lehetne.?? Nyers húst, nyers toja´st, és penészes sajtokat nem lehet. Azokon kívül bármit, alaposan megmosva, és megfözve.
A pozitív tesztig nyugodtan szedheted, nem ártasz neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!

Hogy lehet ezt feldolgozni, hogy terhesség alatt nem jönnek rám a kedvenc ruhadarabok?

17 hetes terhes vagyok, és most próbálgattam fel a téli ruháimat (pakolás miatt), és kíváncsiságból felpróbálgattam néhányat, és a popsimon nagyon feszülnek. Tiszta lelki beteg vagyok miatta :-( Tudom hogy ez a baba miatt van, ez természetes, de akkor is nehéz "megemésztenem". :-( Tudom hogy a baba a legfontosabb, és eszem ágában sincs diétázni meg ilyenek..

Legjobb válasz: Nem olyan nagy dolog. Majd lefogysz, ha meglett a baba. Én 50kg-ot híztam a babavárás és a terhesség alatt. Ez kb. 2 év volt. Most már 25kg lejött rólam minden megerõltetés nélkül a szülés óta és folyamatosan fogyok. Mire egy éves lesz a fiam, addigra vissza is nyerem a régi alakomat, most 8 hós a fiam. De én egy nagyon extrém eset vagyok, te már szerintem szülés után csinos leszel megint (önmagad számára is). Egyébként lehet, hogy a vizet tartja vissza a szervezeted és azért jött fel az az 1kg is. Nagyon meleg van.

Nem olyan nagy dolog. Majd lefogysz, ha meglett a baba. Én 50kg-ot híztam a babavárás és a terhesség alatt. Ez kb. 2 év volt. Most már 25kg lejött rólam minden megerõltetés nélkül a szülés óta és folyamatosan fogyok. Mire egy éves lesz a fiam, addigra vissza is nyerem a régi alakomat, most 8 hós a fiam. De én egy nagyon extrém eset vagyok, te már szerintem szülés után csinos leszel megint (önmagad számára is). Egyébként lehet, hogy a vizet tartja vissza a szervezeted és azért jött fel az az 1kg is. Nagyon meleg van.
Nekem az még nem volt olyan nehéz, mert a nagy pocakom minden másról elvonta a figyelmet. Viszont szülés után, amikor már nem volt pocak, csak egy nagy fenék és két sonka, az már rosszul érintett... Nem igazán értem mondjuk, hogy ha még csak egy kilót híztál, akkor miért szûkek a nadrágok, csak mert én rengeteget híztam, de 5-8 kg plusznál még simán hordtam a régi ruháimat, pedig nem bõ darabok voltak (épp ellenkezõleg, szûk szabású vasalt csípõ szövetnadrágok). Sok kismamát az ilyesmi terhesen nem zavar (ez is teljesen érthetõ, hiszen ilyenkor természetes a gömbölyödés). Engem elsõ terhességnél nem zavart, akkor 25 kg-ot híztam, ami három hónap alatt lement, most a második babánál viszont könnyebb minden, mert nem vagyok kívánós és a tornáról sem tiltottak le. Még nem késõ neked sem belevágni: ha nincs komplikáció a terhességed alatt, akkor ajánlom Rubint Réka tornáját! A szöveg idegesítõ, de a csípõ, fenék és combizom gyakorlatok nagyon-nagyon jók!
Szerintem ne foglalkozz a ruhákkal élvezd a terhességet

Terhesség alatt is lehet inni Karamalz alkoholmentes sört? Nem okoz gondot, ha esetleg beindítja a tejtermelõdést? 21 hkm

Legjobb válasz: Lehet Én Soproni menta-lime-ot ittam a múltkor. Az orvos sem tilt el tõle. Problémamentes a terhességem is. Egyébként vérszegény is vagyok, nem régiben, egy fél deci egri vörös bort is megittam. Nem lesz a babának semmi baja. Van néhány kismama és anyuka aki teljesen túlaggódja a terhességet és mindent megvon magától.

Lehet Én Soproni menta-lime-ot ittam a múltkor. Az orvos sem tilt el tõle. Problémamentes a terhességem is. Egyébként vérszegény is vagyok, nem régiben, egy fél deci egri vörös bort is megittam. Nem lesz a babának semmi baja. Van néhány kismama és anyuka aki teljesen túlaggódja a terhességet és mindent megvon magától.
hiába keresem azt a kérdést, nem találom... :/
1. vagyok 3-as: Emlékszem én is arra a kérdésre és borzalmas, hogy milyen emberek vannak. Folyamatosan csak szidni tudják a másikat, magukat pedig tiltják mindentõl. Egyébként én is le lettem pontozva de igazából nem is érdekel, mert én csak nevetek azokon az embereken. Az anyósom boltban dolgozik, nemrégiben a pénztárban ülve egy hölgy megkérdezte tõle, hogy hol találja a Soproni menta-lime alkoholmentes sörét, mert a lánya most szült, nem volt teje és az orvosa ezt ajánlotta, hogy igya. Elvileg használt neki. De ez szülés után volt. Szóval elõtte nem indul meg a tejtermelõdés a sörtõl :)
Nyugi nem fog beindulni a tejtermelésed. Nekem mikor nem volt elég tejem, konkrétan azt ittam víz helyett, de tényleg karton számra. A tejem mennyisége nem nõtt semmit, sõt egyre kevesebb lett (persze nem a karamalz miatt lett kevesebb)
Beindítani nem fogja a tejtermelõdést, csak ha már amúgy is megindult. :)
Nem fogja beindítani, ez tuti! Igyál nyugodtan.
Szerintem a maláta önmagában nem indítja be a tejtermelést, ahhoz szoptatnod kéne.
Régen a patikában is árultak alkoholt kismamáknak. Ha hamarabb beindulna a szülés, akkor alkalmazzák, mert az alkohol lazítja a méhizmokat és leállhatnak a görcsök. Doki mondta.
Nem rég volt egy kérdés, a kismama megkérdezte, hogy ihat-e egy pohár sört. Jöttek az anyukák, hogy milyen felelõtlen stb.. Le is lettem pontozva, mert megírta, hogy az orvos is ajánlja, ha görcsei vannak a kismamának, hogy igyon egy pici konyakot. Meg ugye 1 deci minõségi vörös bor sem árt. Nem rég volt a születésnapom, ittam vörösbort. Nem érzem magam emiatt rossz anyának.. Kérdésre válaszlva nyugodtam igyál alkoholmentes sört, nem lesz baj tõle. :)
A kérdező hozzászólása: Az én orvosom még a napi 1 dl vörösbort is javasolja, szóval az alkohol miatt nem aggódom. Csak esetleg attól, hogy a tejtermelés beindítja a szülést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, akkor este már nyugodt szívvel megihatom. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!