Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt mennyire befolyásolja (2 db)

Terhesség alatt alkoholfogyasztás mennyire befolyásolja a babát általánosságban? Vezethet ez vetéléshez? Hogy működik ez?

Legjobb válasz: Kérdés hogy mikor és mennyit iszol, sõt még az is, hogy mit. A terhesség legelején, mikor ugye még nem is tudjuk, hogy babásak vagyunk, sokan isznak, ettõl még nem lesz gond. Terhesség alatt is mondják, hogy napi fél-egy deci jó minõségü bort fröcsnek meg lehet inni evés után, nem fog ártani. De az, hogy rendszeresen igyunk alkoholt, nem hiszem hogy használ... A túl sok alkohol gondolom még vetéléshez is vezethet, de inkább talán csak fejlõdési rendellenességet okoz, vagy szülés után megvonási tüneteket, mint a drog. Szóval a biztos az, ha nem iszunk alkoholt terhesség alatt.

Kérdés hogy mikor és mennyit iszol, sõt még az is, hogy mit. A terhesség legelején, mikor ugye még nem is tudjuk, hogy babásak vagyunk, sokan isznak, ettõl még nem lesz gond. Terhesség alatt is mondják, hogy napi fél-egy deci jó minõségü bort fröcsnek meg lehet inni evés után, nem fog ártani. De az, hogy rendszeresen igyunk alkoholt, nem hiszem hogy használ... A túl sok alkohol gondolom még vetéléshez is vezethet, de inkább talán csak fejlõdési rendellenességet okoz, vagy szülés után megvonási tüneteket, mint a drog. Szóval a biztos az, ha nem iszunk alkoholt terhesség alatt.
Keress rá neten, sok cikk van errõl, csak úgy mint a dohányzás káros hatásairól.Azt sem lehet megmondani, hogy ki mennit ihat baba alatt, mert van akinek a szervezete szinte egyáltalán nem képes lebontani az alkoholt.. Amúgy mióta tudom, hogy babám van, azóta ritkán kívánom a szeszt, de néha kifejezetten jólesik egy pohár/korsó barna sör :)
Miért szeretnél alkoholt fogyasztani terhesség alatt??? Alkalomkor vagy valami nem hinném, hogy probléma ha iszol egy kis pezsgõt, likõrt vagy hasonlókat. Állítólag a sör is jót tesz a kismamáknak mert hamar átmossa a veséket, de szerintem a tea sem elhanyagolható ilyen tekintetben :-) sõt a vörösbor vérképzõ. De konkrétan miért foglalkozol ezzel a kérdéssel? Mármint arra gondolok, hogy pici alkoholtól nem lehet baja a babának, de a rendszeres alkoholfogyasztás bizonyosan ártalmas, gondolom ezt te is belátod. De nem csak a babának, hanem a mamának is.
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre nem 100 % hogy terhes vagyok. Holnap csinálok tesztet. És csak érdekel, mert mostanában elég sok alkoholt fogyasztottam...

Szerintetek mennyire befolyasolja az anya taplalkozasa a terhesseg alatt az ujszulott meretet, vagy ez csak a genetikatol fugg?

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok. A terhességem elején nagyon keveset ettem, undorom volt mindentõl. De aztán bepótoltam fel is jött pár kiló. Mindig normál méretû volt a babám. Most a vége fele, (37. hét) egy kicsit kicsinek becsüli a dokim pedig eszem. Biztos, közrejátszanak a gének is, de az, hogy ki mennyit eszik?.. Hm...várjuk a válaszokat. :)

Erre én is kíváncsi vagyok. A terhességem elején nagyon keveset ettem, undorom volt mindentõl. De aztán bepótoltam fel is jött pár kiló. Mindig normál méretû volt a babám. Most a vége fele, (37. hét) egy kicsit kicsinek becsüli a dokim pedig eszem. Biztos, közrejátszanak a gének is, de az, hogy ki mennyit eszik?.. Hm...várjuk a válaszokat. :)
Végeztek ilyen irányú kutatást a II. világháború alatti éhezéskor, de sajnos nem tudom hogy mi a tanulmány neve, és hogy hány emberes mintával végezték, de után követéses volt. Ha jól emlékszem, azoknak az anyáknak, akik az elsõ két trimeszterben éheztek, normál testsúlyú babájuk született, viszont az õ gyerekeik alacsony testsúllyal születtek. Akik a terhesség végén éheztek, alacsonyabb súlyú babát szültek, de az éhezés végeztével azok behozták a "lemaradást". Az biztos, hogy sok minden függ az õseinktõl is, és azok életformájától...
Elsõ válaszadót olvasva fontos különbséget tenni szerintem, hogy valaki nem eszik mert nem kívánja, vagy mert hányingere van, mint az, hogy konkrétan éhezik, vagyis enne, de nincs mit, és ami van, az is nagyon egyoldalú... második
Anyu evett velünk reggeltõl estig:) 30 kiló plusz volt rajta de 2, 5 kilóval születtem, szóval genetika szeritem, mert én 20 kilót szedtem fel ikerbabáimmal és a két gyerek közel 7 kilót nyomott, semmi nagy zabálásom nem volt, de rengeteg gyümölcsöt és tejterméket ettem:)
Na ezt találtam így hirtelen, tehát a holland kutatásnak kell utána járni... http://www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/20101130-terhesseg-va..
Szerintem is mindenképpen különbséget kell tenni az éhezés /a nemevés/egyoldalú táplálkozás között, illetve a másik oldalon a "zabálás" és az egészségeteken táplálkozás között. Ráadásul mindennek van több fokozata is, szóval biztos, hogy elég bonyolult lehet az ok-okozati összefüggések vizsgálata. A magam részérõl: Amikor a lányomat vártam, az elsõ 14 hétben nem hánytam, kb ugyanúgy étkeztem mint addig, sem többet sem kevesebbet és nem voltam kívánós sem. Ennek ellenére 4 kilót fogytam, a doki mondta, hogy a vízháztartás felborul ilyenkor gyakran, a több pisiléssel több minden kiürül miközben ugye felgyorsul az anyagcsere. megnyugtatott, hog yez normálisnak mondható, ne aggódjak stb. Aztán 14 hetes várandósan átestem egy életmentõ mûtéten, és a kh-ban töltött idõszak alatt 8 kilót fogytam. TEhát ez a kezdõ súlyomhoz képest már12 kg fogyás, ráadásul a szervezet átesett ugye egy igen kemény megpróbáltatáson, úgyhogy mondták a dokik, hogy na ez már viszont nagyon nem jó így, orvosilag "hízókúrára" fogtak, tömnöm kellett magam, holott a gyomrom össze volt szûkülve, egyáltalán nem kívántam semmi szilárd ételt, ráadásul ha egy fél almányi mennyiség bekerült a gyomromba, az nyomta a babát lejjebb, a baba meg még jobban a belsõ varratokat, úgyhogy minden fél almányi kajával a poklok poklát álltam ki... és ennem kellett, meg tömni magam mindenféle vitaminkészítménnyel, nehogy a baba lássa kárát... nagyon büszke voltam magamra , hogy végül 4 a teherbeeséskori súlyomhoz képest 4 kiló plusszal mentem szülni, kutyakemény küzdlem volt ezt elérnem. Korababám lett, pici és vézna (meszes lepény), de fél éves korára behozta a lemaradást. Most 4 éves, mindig is vékony/törékeny alkatú volt és szerintem ilyen is marad mostmár, de az apja detto ilyen, szóval alkati dolog is lehet . a második babánál rettentõ sokat ettem várandósan :) konkrétan zabáltam mint egy disznó, mindent mindennel... és összvissz 6 kiló plusszal mentem szülni (ebbõl3, 5 volt a baba + lepény+magzatvíz, szóval alig maradt valami rajtam mikor hazajöttünk a kh-ból és azt is leszopta rólam hamar...) 39 hétre átlagos paraméterekkel született a fiam. Igenám, csakhogy idekint viszont IRDATLANUL gyorsan és nagyra nõtt, fél évesen akkora volt mint az 1 évesek, egy évesen mint a 2 évesek, most 2, 5 éves és simán akkora mint a 4, 5-5 évesek... (mondjuk sok magas/nagy ffi van a családunkban, szóval valszeg ez mutatkozik meg nála is). Pedig tök átlagosnak született
Én a múlt héten voltam 4D-s UH-on, és mondtam a szonográfusnak, hogy félek, hogy félek attól, hogy nagy babám lesz(holnap töltöm a 14. hetet és már 4 kg-ot híztam).Mondta, hogy a baba súlya az az apára és az anyára vezethetõ vissza.A kettejük születési súlyából átlagot kell számolni, és kb 20 dkg-ot hozzá kell adni a gyerek súlyához mert kb ennyivel lehet nehezebb. Tehát az anya is meg az apa is 3 kg-al született, akkor a baba is 3 kg, 3 kg 20 deka lesz.De azt, hogy cm-es lesz azt nem tudom mi befolyásolja.
Kedves utolsó, én ezt megcáfolnám, mivel én is és apa is 3 kg-val és 50 cm-vel szüledtünk annak idején, 2 fiam van elsõt 3850 g-al és 51 cm-rel, másikat 3720g-al és 52 cm-el szültem. Most megint baba lesz, de szerintem szintén nagyobb súllyal, mint ahogy mi születtünk.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat 7 hkm vagyok ezert erdekel ennnyire ez a tema, ma ezt talaltam http://www.dietetika.hu/varandos.html

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!