Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt mennyire (330 db)

Ki mennyit hízott a terhesség alatt? Mennyi a sok? Lehet baj belőle?

Legjobb válasz: hát én sajnos semmit nem hiztam pedig szerettem volna mert hülye géneket örököltem... 40 kg voltam terhesség elött 52 kg-mal mentem szülni és 40 kg-mal jöttem haza a kórházból... de a fiam óriási volt :) 3650 gramm :) sokat számít a gén hogy hajlamos vagy e a hízásra vagy nem.. és az is sokat számít hogy a kordában tartására is hajlamos e a tested.. de a fogyókúra terhesség alatt szigoruan tilos.. kérd ki a tanácsot az orvosodtól és a védõnõdtöl mit egyél mert sok mindenre szüksége lesz a babának... de a nõvérem 20 kgmal jött ki a kórházból és õ viszont nehezen adta le másfél éves a gyerek de õ még csak 10et tudott leadni... de nem kell aggódni visszanyered az alakod :)

hát én sajnos semmit nem hiztam pedig szerettem volna mert hülye géneket örököltem... 40 kg voltam terhesség elött 52 kg-mal mentem szülni és 40 kg-mal jöttem haza a kórházból... de a fiam óriási volt :) 3650 gramm :) sokat számít a gén hogy hajlamos vagy e a hízásra vagy nem.. és az is sokat számít hogy a kordában tartására is hajlamos e a tested.. de a fogyókúra terhesség alatt szigoruan tilos.. kérd ki a tanácsot az orvosodtól és a védõnõdtöl mit egyél mert sok mindenre szüksége lesz a babának... de a nõvérem 20 kgmal jött ki a kórházból és õ viszont nehezen adta le másfél éves a gyerek de õ még csak 10et tudott leadni... de nem kell aggódni visszanyered az alakod :)
Húúú, mennyit aggódtam ezen én is. Pedig sokszor nem rajtunk múlik, milyen az alkatod, gének, honnan indulsz. 70-rõl indultam, plusz 5 kilóval (75 kg) mentem szülni (37 hetesen) és mínusz 5-tel (65kg) jöttem haza a kórházból. Sajnos így alakult, komplikációk miatt. Most 5 hónapos a babám de még mindig nem értem el a 70kg-t, szoptatok még.
Sziasztok, én még csak a 22. hétnél tartok és már 12 kg-ot híztam, szoval szerintem ez rengeteg és nem is mondhatnám hogy sokat eszem, kb. annyit mint a terhességem elött, és az elsö 3 hónapban sokat hánytam, de mégis híztam, párom szerint sok vizet tart bent a szervezetem, tornázok is, de mindig egy kicsit hízok, de a kisfiam mindennél fontosabb, és abban bízok hogy ha már megszületik és kicsit nagyobb lesz, sokat kell majd utána szaladni és lemennek a plussz kilók.
9kilót híztam és a 41.héten szültem.
Az sem mindegy, hogy hany kiloval indulsz.En pl az elsonel 48kiloval indultam 20kilot hiztam 10ment le szules utan.Most 75 kiloval indultam:-( most vagyok 37 hetes es 2 kilot hiztam.Tehat szerintem aki tulsullyal indul kevesebbet hizik.
1 gyerek 17 kiló plusz 2.gyerek 14 kiló plusz 3. gyerek (rosszul létek miatt minusz 6 kiló majd plusz 10 kiló. 4. gyerek 28 hetes vagyok minuszban vagyok, mert terhességi cukorproblémám van 176 cm vagyok 74 kg voltam most vagyok 68.
20 kiló eddig és most vagyok 37+5 napos...
9 kilót híztam, az szinte rögtön le is ment. (56 voltam, 65-tel mentem szülni) Most 16 hetes vagyok és -1 kilónál tartok. Nem akarok ítélkezni, hogy mennyi a sok, mindenki maga érzi, hogy mi az ami neki sok. Nekem a 15-20 már rengeteg lenne. Baj meg annyi van a hízással, hogy utána biztos nagyon nehéz leadni.
19kg-t mindezt úgyhogy a 22. héten még minuszban volt, aztán a szoptatás alatt még 15kg-t sajna.
57-tel kezdtem, 68-cal mentem szülni, 60-nal haza, két hónap múlva 53 voltam, ez túl gyors volt, nem így akartam, de így sikerült.Sosem mondták, hogy a 11 kiló sok lett volna, szerintem átlagos.
- 3 szóval :D
Én igaz félek mert 16 hetes vagyok de már híztam 4 kg-ot, de egyben meg nem érdekel, mert ha majd a baba megszületett ráérek fogyózni.. Ez most nem az az idõ... Mivel hormonbeteg vagyok és csak most derült ki... szóval igaz kezeljük gyógyszerrel, de nem sikerült a teherebe esés elõtt lefogynom.. szóval igencsak nagy túlsúllyal kezdtem... szóval a félelmem az, hogy a már így is elég erõtlen testem, hogy fogja bírni a szülést...
Elsõ gyerekkel 26 kgt híztam. Ettem folyamatosan. Nagyon nehéz volt lefogyni, kb a kicsi 2, 5 éves korára sikerült. Második gyerkõccel 15 kgt híztam, figyeltem az étkezésre, de nem koplaltam. Havi 1 kgt hìztam. Az utolsó két hónapot végig feküdnöm kellett, és így jött össze a 7+8 kg.
Minden terhességemnél 14-17 kiló között híztam, de mindig lement.

Aki 10-15kg-ot hízott a terhessége alatt, mennyi ment le abból közvetlenül a szülés után, és mennyi idő után nyerte vissza a régi alakját?

Legjobb válasz: Mindig dundi voltam, 60 kilóval kezdtem a terhességet, 80-al mentem szülni (de nagyon vizes voltam, még tokám is volt), 68 voltam hazajövetelkor. Aztán szoptatás alatt igen gyorsan 74 lettem, ebbõl 1 év múlva 60, majd mikor a gyerek elindult 16 hósan és végre elhagytuk a szopit, pár hónap alatt 52-re fogytam, ami pont az ideális a 155 centimhez és ezt egy éve tartom is. Hiába, a napi 2x3 óra játszótérnél nincs nagyobb csodaszer - és még csupa izom is vagyok :)

Mindig dundi voltam, 60 kilóval kezdtem a terhességet, 80-al mentem szülni (de nagyon vizes voltam, még tokám is volt), 68 voltam hazajövetelkor. Aztán szoptatás alatt igen gyorsan 74 lettem, ebbõl 1 év múlva 60, majd mikor a gyerek elindult 16 hósan és végre elhagytuk a szopit, pár hónap alatt 52-re fogytam, ami pont az ideális a 155 centimhez és ezt egy éve tartom is. Hiába, a napi 2x3 óra játszótérnél nincs nagyobb csodaszer - és még csupa izom is vagyok :)
Én 11 kg-ot híztam.2 éves a lányom de még 6kg van rajtam sajnos.
17 kg híztam, szülésnél lement 13 kg.2 hónappal késõbb lement még 5kg.Remélem most is így lesz 14, 5-15kg híztam eddig ma töltöttem be 37. hetet.
16 kg-ot hiztam. Szüléskor jó ha 5 kg lement, maradt hát 11 kg. Nem fogyóztam rögtön, sõt szoptatni sem tudtam, 2 éves volt a fiam amikor már rosszul voltam magamtól és belevágtam az életmódváltásba.Most 10 kg-al kevesebb vagyok mint amikor teherbe estem.
18-at híztam, de 4 kilós volt a babám, és nagyon bevizesedtem, szülés után 1 héttel már csak 6 kg feleslegem volt
Én 53 kg -ról indultam és 85 kg-ig mértem magam. Még hátra volt pár hét. Szülés után 6-7 kg több nem (de lehet hogy még annyi se) Szerencsém volt mert tudtam szoptatni. Pár hónap alatt lement. Ha volt 10-15 percem csináltam gyors felülést , fekvõtámaszt és lábemelést. Ennyi. Szerintem alkattól is függ. Az is igaz, hogy sok idõm nem volt evésre. Lekötött a baba aztán a második és a harmadik. Most kereken 60 kg vagyok 170 magas.
Én 11.5 kg-t híztam(170 cm vagyok, 62.4 kg-al kezdtem), és szülés után 1 hónappal már semmi nem volt rajtam.Most megint babát várok, a 22. hét végén járok, és még nem egész 2 kilót híztam.
Én 50kg-mal kezdtem, kb.65-66-tal mentem szülni, kb.58 voltam a szülés utáni héten, most 3 hónapos a babám és 53 vagyok. Még kb. 3 kg. Hasonlóan volt az elsõ gyerekemnél is. Mire 6-7 hónapos volt, már visszanyertem a súlyom. De tornázgatok is, hogy az alakom is visszanyerjem. És nem árt a tejemnek.
én 56kgval lettem terhes és 80al szültem. olyan 8hós volt a kisfiam mikor már 51kg-ra fogytam vissza.minuszba is mentem pár kgval.

Kismamik, ti milyen furcsaságokat (ételeket) kivántatok meg a terhesség alatt? Mennyi idõs terhesen?

Legjobb válasz: Kb. a 4.hónaptól a narancsot, de állandóan, a popcornt a terhesség elejétõl, és a csípõset szintén az egész terhesség alatt.

Kb. a 4.hónaptól a narancsot, de állandóan, a popcornt a terhesség elejétõl, és a csípõset szintén az egész terhesség alatt.
Egy idõszakban a köménymagot 1 egész kiskanállal elrágva magában). Egyébként a zsíros, fûszeres, csípõs ételeket kívántam.
az elsonel epret, de az ejjel kozepen is barmit megtettem volna erte, a masodiknal ez volt az elso jel szamomra, hogy babat varok:-):-) aztan ahogy nott a hasam, egyenes aranyban keztem a macisajtot friss kiflivel kivanni:-)
Soproni gyümölcsös sörök közül a narancsost kívántam és a Verbena cukorkák közül a bodzásat. Ha most kéne gyümölcsös sört innom, szerintem képtelen lennék rá, de a bodzás cukortól is felfordulna a gypmrom.
Gyümölcs és fagyi. Még most is ebben a hidegben nyomatom a fagyit amikor csak tudom:-) Szinte az elejétõl kívánom õket, most vagyok 39+3.
Franciasaláta - 1-2 hete - most is azt vacsiztam. Joghurt, túró, túró rudi. Korábban sóska. Ezek viszonylag normális kaják, de nem a mi konyhánkban. Mivel a férjem se a fr.salit, se a sóskát nem szereti, így ezeket nem nagyon ettünk (1-2 évente 1x). Ja, és iszonyat mennyiségû narancsot eszem... :) (Pl. húst alig. Elõre rettegek a karacsonytól...)
sajtosrúd :D de az korlátlan mennyiségben. Kb a 4. hónaptól. De persze az is meghatározó volt, hogy honnan való legyen, mert nem ám jó akármelyik :D Mostanra ez elmúlt. Most a gyömbért (innivaló) kívánom folyton. 30 hkm
A fantát kívántam nagyon, 4 hós voltam, aztán meg amit láttam a Tv-ben: ha csokit reklámoztak akkor csokit, ha fagyit akkor fagyit stb..... ettem volna:) A terhességem vége felé pedig csokit, és mellé húslevest de csak májgombóccal és rengeteg ubi salit hozzá.. Hát ha visszaemlékszem akkor extrém furcsaság az nem volt.
A csoki kívánása = magnéziumhiány! Nálam az elején a kaukázusi kefír és a hús minden mennyiségben: szalonnától a lazacig bármi :) , a vége felé pedig a narancsból jöhetett minden nap.
Csilis bab...fagyiiiii
talán az utolsó trimeszterben jött rám, hogy de ennék homokot :) amúgy amit megkívánsz, annak az összetevõje hiányzik a szervezetedbõl. pl. aki a falat eszegeti (nem a mûanyag diszperzitet, hanem a meszelt falat) az a meszet, pontosabban a kalciumot kívánja. a föld pedig a szilicium, ugye :) van amúgy étkezési kovaföld ([link]) de én beértem föld helyett darált mákkal (cukorral keverve) is :) a mák rágcsálása hasonlatos a föld rágcsálásához (ne ijedj meg, nem ettem földet, gyermekkoromból emlékszem, mikor a homokozó tartalmából került a számba - mint minden gyereknek) szóval a mák hasonlatos a földhöz, ráadásul szilicium is van benne :) ha valaki kíván valamit várandósan, mindig utána kell nézni, milyen anyagról van szó, mi van benne, és bizony azt az anyagot kell pótolni. alapból pedig az almát és a krumplit kívántam - ezt kívántam szülés után is elsõ hetekben :) na meg a csokit, de ahhoz meg nem kell terhesnek lenni :)
Ez a narancs nem tudom miért jön elõ szinte mindenkinél, de nálam is. 6 hetesen kezdõdött akkor csak a narancsot, savanya gyümölcsöket, savanya ételeket, fõleg a kínai savanyú leves amit szinte minden nap ettem, szóval minden ami savanya, csípõs.

Kismamák! Volt valakinek hematómája a terhesség alatt? Mennyi idő alatt szívódott fel? Nem okozott gondot a picinél?

13hetesen elkezdtem vérezni,megállapították,hogy hematómám van.Félek,nehogy baja legyen a babánknak.Akinek volt hasonló tapasztalata,megosztaná velem?

Legjobb válasz: nekem volt hematomám, de egybõl észrevették, kb 6 hetesen. onnantól kezdve 12. hétig gyógyszert kellett szednem. amikor egy két csepp vér jött, még engedtek dolgozni, de amikor elöntött a rózsaszín és a kórházat is megjártam, onnantól egy hónapig csak wcre meg zuhanyozni kelhettem fel. szerencsére megmaradt a babám és nem okozott semmi problémát nála. nekem az egyik fele kijött, a másik felszívódott. 13 hetesen már nyoma nem volt a dolognak. furcsállom, hogy nálad ilyen késõn vették észre. minél kisebb a terhesség, annál veszélyesebb a dolog, mert kilökheti a babát a vér, ha megindul. kaptál rá vmi gyógyszert? egyébként, ha felszívódik akkor semmi baja nem lesz késõbb a babának emiatt. az én terhességem végig zûrös volt, nem csak ez volt a problémám és egészséges gyerekem született

nekem volt hematomám, de egybõl észrevették, kb 6 hetesen. onnantól kezdve 12. hétig gyógyszert kellett szednem. amikor egy két csepp vér jött, még engedtek dolgozni, de amikor elöntött a rózsaszín és a kórházat is megjártam, onnantól egy hónapig csak wcre meg zuhanyozni kelhettem fel. szerencsére megmaradt a babám és nem okozott semmi problémát nála. nekem az egyik fele kijött, a másik felszívódott. 13 hetesen már nyoma nem volt a dolognak. furcsállom, hogy nálad ilyen késõn vették észre. minél kisebb a terhesség, annál veszélyesebb a dolog, mert kilökheti a babát a vér, ha megindul. kaptál rá vmi gyógyszert? egyébként, ha felszívódik akkor semmi baja nem lesz késõbb a babának emiatt. az én terhességem végig zûrös volt, nem csak ez volt a problémám és egészséges gyerekem született
Nálam 15 hetesen kezdõdött barnázással, kb 2 hétig nõtt a hematóma, folyamatosan ürült, és kb a 19. héten múlt el teljesen. Gyógyszert nem kaptam rá, csak rutascorbint javasolt a doki, pihenést és eltiltott a szextõl. azt mondta hogy egy ekkora baba már meg tud bírkózni ezzel a hematómával. igaza lett. már lassan 5 éves a lányom.
Nálam a 11. héten reggel jött egy erõs vérzés, azonnal kórház. Ott UH-on megnéztek, a baba rendben volt, de a méhlepény egy része levált és lett egy haematoma. Fekvésre ítéltek otthon. Elsõ héten még vérzés volt, utána barnázás, 1 hónap múlva minden rendben volt, mentem dolgozni, szóval ne aggódj, csak pihenj amennyit csak tudsz!
7. héten véreztem keletkezett egy jó nagy haematóma, utána a 11.héten is véreztem, azóta semmi. 23.hetes vagyok, a haematómából még van egy kis darab de már nem nem okozhat gondot a babánál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Én nem kaptam rá gyógyszert, viszont, ha egy hét szigorú fekvés után sem szívódik fel, akkor megint befektetnek.Kedves második!Amit neked javasolt az orvosod az receptköteles?

Terhesség alatt mennyi koffeint lehet inni, cappuccinot szabad?

Legjobb válasz: Én napi egy kávét mindig megittam mindhárom terhességem alatt, és semmi bajom nem lett, meg a gyerekeknek sem. Se a doki se a védõnõ nem mondta, hogy ne lenne szabad.

Én napi egy kávét mindig megittam mindhárom terhességem alatt, és semmi bajom nem lett, meg a gyerekeknek sem. Se a doki se a védõnõ nem mondta, hogy ne lenne szabad.
Nekem reggelente egy keverõs kávé sokat segített a hányinger leküzdésében.Ami jólesik, az nem árthat.A szervezeted tudja, hogy mire van szüksége:)
Napi két csésze kávét megihatsz nyugodtan. Cappucinóba szerintem egyáltalán nincs koffein, vagy csak egy kicsi, abból többet is megihatsz!
Nagy kávés voltam (és vagyok is) a terhességeim elõtt és bizony én sem mondtam le a kávéról. Napi 1-et megittam (muszáj) és tényleg nem lett semmi bajuk. Sõt nekem áldásos is volt, mert rettenetesen alacsony volt a vérnyomásom. A másik meg az, hogy pont a minap olvastam egy cikket, hogy a kávé milyen jó hatással van az emberi szervezetre (szív agy stb) bizonyos fajta rákok kialakulásának esélyét is csökkenti és egyéb áldásos hatása is van. Szóval ha valaki bírja bátran fogyassza :) Persze nem azt mondom, hogy ha valaki soha nem kávézott terhesen kezdjen neki, de nálad nyilván nem errõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Nem nagy kávés vagyok csak munka közben ittam feketét, jó erõset mindig, mert állandó éjszakai mûszakban dolgoztam 1 évig. Néha muszály volt. De most annyira megkívántam a cappuccinot... pedig azt már évek óta nem is ittam. Hát igen ilyen ez a terhesség. :) :) :) .Köszi a válaszokat

Anyukák, akik idegesek voltak a terhességük alatt, mennyire látszik meg a babádon?

Én rengeteg ideget nyeltem egész végig. Vannak neki ilyen boxoló mozgásai, nem tudom hogy pl az más babánál van e? SOkat nyöszörög álmában, és rángatózik is. mikor még cicizett, sokszor nagyon görcsös volt, megfeszitette magát, és szabályosan lehetett látni sokszor (nem csak mikor ciciezett) hogy tiszta ideg az egész gyerek!

Legjobb válasz: Hát, nekem volt okom idegeskedni végig a terhesség alatt, de hál' Istennek, nyugodt, kiegyensúlyozott a babám. Eleinte sírós volt, de már "nagyfiú", lassan egyéves, és boldog, nyugis baba. Ilyen tüneteink, amit Te írsz, nekünk egyáltalán nem voltak, és nem is hiszem, hogy ennek köze lehet ahhoz, hogy Te ideges voltál végig.

Hát, nekem volt okom idegeskedni végig a terhesség alatt, de hál' Istennek, nyugodt, kiegyensúlyozott a babám. Eleinte sírós volt, de már "nagyfiú", lassan egyéves, és boldog, nyugis baba. Ilyen tüneteink, amit Te írsz, nekünk egyáltalán nem voltak, és nem is hiszem, hogy ennek köze lehet ahhoz, hogy Te ideges voltál végig.
Hát nekem is kijutott a jóból terhesség alatt (anyósomék nem örültek az unokának, majdnem kirúgtak a munkahelyemrõl, költöznünk kellett, ...) A babám szerencsére nyugodt kisfiú! Lassan 10 hónapos, és a fogzáson kívül nincsenek rossz napjai! Bárkire mosolyog, nem fél az idegenektõl, és egész jól eljátszik magában is! Az egyetlen gyanús dolog, ami esetleg az idegeskedésnek köszönhetõ, hogy a 35. héten beindult a szülés! Persze nem lehet tudni, hogy tényleg amiatt volt-e...
Nekem nagyon parás terhességem volt. Most nem akarom leírni, hogy miken mentem keresztül mert nagyon hosszú lenne, de fizikailag is meg lelkileg is nagyon megviselt voltam. Lekopogom, hogy semmi nyoma nem maradt a kisfiamon szerencsére.
érdekes amit írsz. most, hogy olvastam amit írtál, feltûnt, hogy tényleg nyugtalanabb volt a második terhességem és valóban nyugtalanabb természetû a második kisfiam.
szia ezek a megfeszülések nem lehet hogy azt jelzik hogy fáj a hasa? sztem nem kell hogy összefüggés legyen. minden fajta terhességbõl születik minden fajta baba. :) amúgy ha aggódsz kérj beutalót a gyerekorvostól a neurológiára, és ott megvizsgálják, minden rendben van e az idegrendszerével.
A terhességem elején azért voltam ideges, mert volt már vetélésem, aztán meg mindenféle toxémiás problémáim voltak, folyamatos kórház, hát nem volt egyszerû és mondhatni nagyon nyugodt napon sem volt. Ehhez képest egy végtelen nyugodt, szinte soha nem sírós babát "kaptam cserébe". Nekem szerencsém volt. Valamennyi összefüggés egyébként biztosan van, a gyerekorvosnál is minidg csodálkoztak, hogy az én kicsim mennyire tûrte az öltöztetést stb. picinek is, és a doki mindig azt mondja, hogy ahol normálisak a szülõk, ott normális a gyerek is. Ezt szerintem úgy érti, hogy ha kiegyensúlyozottak a szülõk, nincs hangos veszekedés stb, akkor a baba is biztos nyugodtabb. Nem lehet, hogy hasfájós a babád? Én erre gondolnék a helyedben és próbáljatok ki valami készítményt pl. infacol, hátha segít és tényleg csak a hasa fáj. Vagy melegítõ párnácskát a pocijára tenni, az is segíthet.
A kérdező hozzászólása: Nem hasfájós, mert sirni nagyon ritkán sir, csak ha éhes, v álmos...! Csak sokkal "türelmetlenebb", feszültebb baba, mint az ismik babái. Nekem olyan problémáim voltak, mint:apám többszöri öngyilkossági kisérletei, anyósék szét akartak költöztetni páromtól, párom sem kimélt idegileg... Olyan ideges voltam sokszor h fel tudtam volna robbani...! Tudjátok milyen az mikor a tehetetlenség, a düh, és a harag együtt párosul?!

Miket szabad enni a terhesség alatt? Mennyi a javasolt folyadék bevitel a szervezetbe?

Legjobb válasz: Azt egyél a terhesség alatt amit megkívánsz. Semmi sem tilos!!! És ne foglalkozz az alakoddal, annyit egyél amennyi jólesik. Minél több folyadékot iszol annál jobb,de minimum 2 litert. Boldog babavárást. Egy 3 hós kisfiú anyukája

Azt egyél a terhesség alatt amit megkívánsz. Semmi sem tilos!!! És ne foglalkozz az alakoddal, annyit egyél amennyi jólesik. Minél több folyadékot iszol annál jobb, de minimum 2 litert. Boldog babavárást. Egy 3 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ.Mert olvasgattam róla és azt írja hogy ne egyek virslit se meg kávét se igyak mert vetélés következhet be.Ebbõl szerinted mi az igaz? Még csak az 5 hétben vagyok.
Ez kicsit erõs ilyen formában. Figyelj rá, hogy ne legyen magas a vérnyomásod, ha az akkor ne igyál még kávét is rá, de mondjuk én napi egy kávét simán iszom. (Nekem inkább alacsony a vérnyomásom.) Azt egyél amit kívánsz alapvetõen. Mondjuk ne tatárbeafsteak-et vörösborral, ha egy mód van rá.
Elõzõ vagyok. Pontosítok: nyers húst úgy tudom nem ehetünk, virslit egyél bátran. 34. hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infókat.Néhány ilyen oldal azért túloz egy kicsit. Mennyi idõs terhes vagy, vagytok? Én 5 hetes kb , mert Még nem voltam dokinál mert annyira jó ez a várpalotai kórház hogy majd csak 5-én lehet idõpontot kérni:-))
Szia! Azt lehet enni, amit megkívánsz! Viszont ha magas a vérnyomásod, kerüld a koffeint. Ha magas(abb) lesz a cukrod, diétára foghat a dokid, de akkor majd megbeszélitek, hogy mit lehet, mit nem. Kerüld a nyers husit (a füstölt kolbászt ne ezért kerüld, hanem mert ha nagyon meg van füstölve, nagyon fûszeres, nem fog jól esni). A sütõtök, máj és az egyéb olyan ételek, melyben magas az A vitamin mértékkel (nem a mérték a vödör!) lehet, sõt bizonyos mennyiséget muszáj fogyasztani. A folyadékról: minimum 3 liter, lehetõleg cukor és szénsavmentes víz/üdítõ. Én terhesen kerültem az édesítõszeres dolgokat, leginkább azért mert a túlzott édesítõszer hasmenést okozhat, ami a terhesség vége felé beindíthatja a szülést. Boldog babavárást!
nyers hust nyers tojast nem szabad májat mértékkel, és olyan sajtokat, amik penészesek, azokat is mértékkel alkoholbol a vorosbor "engedélyezett" kavebol egy naponta, teabol annyi, amennyi megfelel egy kavenyi koffeinnek (en rooibost iszok, abban egyaltalan nincs koffein, vagy szaritott gyumolcsokbol keszult teakat) a mennyi folyadek. en minnel tobbet, napi 3-4et probalom beloni, igy is ki vagyok szaradva, az egyik ismeros viszont nagyon vizesedik, neki max 2 liter a felso hatar, szóval valtozo, ha nem mondja a doki, hogy ne igyal, akkor minel tobb a jó!
A kérdező hozzászólása: Mitõl van a sûrû fejfájás???

Terhesség alatt mennyire jellemző a hüvelyi folyás?

Legjobb válasz: Ez is mint sok minden a terhesség ideje alatt mindenkinél változó. Van akinél elõ szokott fordulni és általában idõvel a mennyisége is nõ. Szerintem ez miatt ne aggódj!

Ez is mint sok minden a terhesség ideje alatt mindenkinél változó. Van akinél elõ szokott fordulni és általában idõvel a mennyisége is nõ. Szerintem ez miatt ne aggódj!
Gyakori. Meg bõ is lehet a hormonok miatt. Ha panaszmentes (viszket stb) akkor nincs baj! Boldog babavárást!
Azt akartam írni ha Nem viszket stb-az elõbb!

Ki mennyit hízott terhessége alatt? Mennyi idő után tudtátok leadni a felesleges kilókat?

Legjobb válasz: Szia! Én 7 kg-ot híztam, plussz terhesség után a többszörösét is / nem firtatom miért/ amiket azóta is cipelek sajna. Pedig már 19 hónapos a kislányom.

Szia! Én 7 kg-ot híztam, plussz terhesség után a többszörösét is / nem firtatom miért/ amiket azóta is cipelek sajna. Pedig már 19 hónapos a kislányom.
Az elsõ terhességet 62 kg-al kezdtem (174 cm vagyok), 16-ot híztam, ebbõl 10 lement 2 héten belül. 2 évvel késõbb 65 kg-al lettem ismét terhes, 18-at híztam, 10 megint lement 2 hét alatt, most vagyok 67 kg, már 1 éves a kicsi. 2 hónapja nem szoptatom és nagyon szeretnék megszabadulni attól az 5 kilótól, úgyhogy most már elkezdtem fogyózni, próbálok fele annyit enni és citromos vizet iszom kaja elõtt, de ezt sajnos sokszor elfelejtem, pedig állítólag nagyon jó :)
69 kg voltam terhesség kezdetén 85 kg amikor szültem.Szülés után 73kg -mal jöttünk haza, 6 hétig szoptattam és most 67 kg vagyok 21 hónapos babám mellett.Nem figyeltem soha hogy mit eszek, szerintem sokat nassolok is, lementek a kilók de a testem átalakult és nem a régi.Nekem nem igazán tetszik.
50 kilósan estem teherbe, 25 kilót híztam. Kórházból hazaérve mértem magam, akkor voltam 6kg-al kevesebb. 9 hós volt a lányom és már csak 3kg volt rajtam, de az nem akart lemenni sehogysem. Sosem fogyóztam, ilyen alkat vagyok. Szoptatás alatt figyeltem az étkezésre, és akkor nem is ment le egy kiló sem, de sajnos 2, 5 hónap után elapadt a tejem. Utána már elég keveset ettem, de nem szándékosan, hanem legtöbbször egyszerûen elfelejtettem enni. Most 1, 5 éves a lányom, nincs rajtam plusz kiló, sõt! Szerencsés alkat vagyok. Az viszont megdöbbentet, hogy 25 kilót híztam, sosem gondoltam volna hogy ilyen könnyen ilyen sok felszalad.
1. 18 kg-ot (63-ról 81-re) fiam 4, 4 kiló lett, szülés utén 70 voltam, az évek során még lement/feljött pár kiló 21 hónapoi szoptattam. 9 év múlva 2. 67 kilóval kezdtem a terhességet, 79 lettem a végére, szülés után megint 67 voltam. (lányom 3, 95 kilós lett) azóta letelt másfél év, most éppen 66 kiló vagyok (170 cm) Még szoptatok.
Én is 7kg-t híztam, amikor hazajöttünk csak 1kg volt rajtam, aztán szoptatás alatt pikkpakk feljött még négy, most pedig kb.3kg-val vagyok több, mint amikor teherbe estem. 9hós a pici, még szopizik.
én már most járok 7 kg-nál, pedig csak félidõs vagyok. Bálna leszek?
Én 7 kg-ot híztam összesen, és szülés után már csak 1 kg maradt, ami szoptatással lement. Sõt több is lement, úgy 4-5 kg.
összesen 20kg, (pedig hánytam szinte minden étkezés után a 18.hétig, úgy, és minden nap tornáztam eleinte 1, 5órát, 16.héttõl 45percet naponta. Szoptattam 7.hónapig, és nem mozogtam semmit ez azóta sem, ) összesen 10hónappal a szülés után lement minden fogyókúra, mozgás nélkül.
Az elsõvel 20 kg-t, a másodikkal 25-öt híztam. Azért volt durva, mert a 45 kg-ra híztam ennyit. De most 2 év után ismét 45 kg vagyok. HALLELUJA!!!
58 kilóval kezdtem, 67 kilóval mentem szülni. Fél éves korára már csak 55 kiló voltam, pedig szoptattam, ettem ittam.
60-al kezdtem, 92- vel mentem szülni. Kórházból mikor haza jöttem 78- voltam. Most 1, 5 év után 65.
27 kilót híztam!4 hónapos a lányom és 6 kilóval kevesebb vagyok, mint terhesség kezdetén.Szoptatok.
1.baba 24 kg-a 9 hónapig tartó szopi alatt le is ment mind! 2.baba 12 kg-1 éves korára már a régi voltam(17 hónapig szopott) 3.baba 12 kg-Õ még szopik(10 hónapos) és 2 kg+ van rajtam:)
20 kg-ot híztam. Másfél éves a gyermekem, még a fele rajtam van. Most 73 kg vagyok, szüléskor 83 kg voltam. A kiinduló 63 kg nagyon messze van, de nem is sokat tettem érte...

Mennyit nő a mellboseg a terhesseg alatt? Mennyi az "idealis"?

Nekem 85b-r?l felugrott 95e-re, ami kissé megrémiszt. Még mindig.

Legjobb válasz: Nekem 70 B-rõl 80 C-re nõtt, de szoptatás alatt (ha tele volt a cicim), abba se fért bele. Aztán visszament 70 B-re, sõt, mintha kisebb lenne, mint volt. És nem szép. :(

Nekem 70 B-rõl 80 C-re nõtt, de szoptatás alatt (ha tele volt a cicim), abba se fért bele. Aztán visszament 70 B-re, sõt, mintha kisebb lenne, mint volt. És nem szép. :(
Szia! Nekem 75B-rõl nõtt 95C-re. Szóval a tiéd még a jobbik eset.
az enyém 80B volt, most 95C-nél tartok, és nem tudom, mennyit fog még változni/nõni, félidõs vagyok. sõt sajnos tényleg csúnyább is lett :((((
Szia! Én 75A-val kezdtem, nagyon kicsi volt. Most 85C 2 hóval a szülés elõtt, szerintem az eddigi 10 kgból min. 6 a mellemre jött fel. Szerencsére szépek és nem csíkosak (attól tartok még nem...:-S) Együttérzek veled, engem is néha nagyon zavarnak, fõleg, hogy egy régi felsõ sem jön rám és nem a pocim miatt. Szerintem szoptatás után visszamennek, de attól tartok, hogy akkor már nem lesznek túl szépek. Szerintem mindenképp használj Te is valamilyen terhességi csíkok elleni krémet napi rendszerességel, mert nagy az esélye, hogy a hirtelen növéstõl kijönnek a kis fehér csíkok. De legalább nagyon valószínû, hogy lesz sok tejcsink.. Vígasztaljon ez a tudat...:-)
Nekem nem nõtt a száma, csak a kosárméret, A -> C
csajok, hogy nõhet a mellbõség 75 rõl 95 re? ha ak osár változik, azaz maga a mell mérete, akkor a C bõl lehet D pl, de a mellbõségbe nem tartozik bele a mell, hanem a mell alatti részt kell mérni, vagy a bordán is annyira megnõne a husi? mindegy, Vida Ági kismamablog író azt írta, hogy neki 75 B rõl 85 D lett :) hogy utána mennyire megy vissza azt nem tudom, gondolom szülés, sõt szoptatás után biztos egy méretet minimum, de ha nem elég rugalmas a bõr, csak akkor fog lógni utána és csíkos lenni.
juj de jó akkor nekem is nagyobb lesz a cicim, amugy gondolom ez testalkattól független...akinek nagyobb a hasa annak általában a cicije is sokat változik méretben?
A kérdező hozzászólása: ilyen rossmanban kapható garnier akciós 999 forintos feszesitot vettem, napi egyszer bekenem a cicim meg a pocim. igazabol szoptatas utan majd szeretnek infraszaunaba jarni, az nagyon használt, és narancsbõr ellen is, remelem majd arra is hasznal. Ha nem, akkor lehet majd vákuum, mert így is nagyon csomós voltam hasban, de cicit azért csak nem lehet vákumozni.
A kérdező hozzászólása: jessz, még fog nõni??? én csak 17 hetes vagyok!!! Akkor mikor vegyek melltartót? Kicsit drága lenne havonta újat..
A kérdező hozzászólása: en 85 b vel kezdtem, és 110 b vel "fejeztem be" vegul :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!