Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt magas (43 db)

Mikor jelenik meg terhesség alatt magas vérnyomás esetén a vizeletben a fehérje?

Legjobb válasz: A magas vérnyomás és a fehérje nem feltétlen jár együtt... Terhességi toxémia esetén lesznek ezek az elsõdleges tünetek: -magas vérnyomás -vizesedés -fehérje a vizeletben Az elsõ terhességemnél csak hébe-hóba volt fehérje, nem vizesedtem, viszont állandósult a magas vérnyomásom, amit gyógyszerrel próbáltak beállítani.

A magas vérnyomás és a fehérje nem feltétlen jár együtt... Terhességi toxémia esetén lesznek ezek az elsõdleges tünetek: -magas vérnyomás -vizesedés -fehérje a vizeletben Az elsõ terhességemnél csak hébe-hóba volt fehérje, nem vizesedtem, viszont állandósult a magas vérnyomásom, amit gyógyszerrel próbáltak beállítani.
Sziasztok! Megnéztem a vérnyomásmérõ memóriába, hogy mennyi volt a per. 151/97 A 162 amit a dokik mértek ott sajnos a pert nem tudom:( Még ma sem érzem magam valami jól, tegnap óta fáj a fejem. Gondolom az idegeskedéstõl. Van fogadott orvosom megpróbálom felhívni. Egyébként nagyon rossz "élmémnyel" távoztam a kórházból. A sûrgõsségin nagyon rendesek és precízek voltak. Na de amikor a nògyógyászati osztályra felkerültem... Ott egy nõvérke csak gúnyosan az áltata mért vérnyomást megmutatta az orvosnak:ez csak 140. Igen addigra le is ment, de elõtte 20 perccel rengeteget mértek. Remélem nem lesz semmi komoly baj, most a vérnyomásom ellenõrizni fogom folyamatosan. Egy vérnyomáscsökkentõt sem kaptam, semmit... Szédültem stb. Vérképet csináltak, és vizeletet...de könyörgöm...ez most jött ki!!!! Terhességem alatt is maximum 120-125 volt, de ez séta után... Napról-napra magassabb a vérnyomásom, és senkit sem érdekel. Remélem a magán orvos ad rá választ, mert ameddig nem tudom mitõl van ez, addig fogok járni, és nem érdekel ha hülyének néznek:(!! Köszönöm lányok!!
Jobbulást! Van fogadott dokid? Mindenképp keresd fel! Ha nincs, menj el a körzetihez. Furcsálom, hogy nem kaptál rá gyógyszert! Pihenj sokat!
A kérdező hozzászólása: sajnálom utolsó. Remélem jobban vagy. Lehet hogy a front miatt.
Sziasztok... Ma sajna be kellett hogy menjek a kórházba... 159/90-nél megijedtem. A kórházban 162/nem tudom mennyit mértek. Nincs terhességi mérgezésem, labort, vízeletet csináltak!!! Csak annyit mondtak: ne idegeskedjek...remélem valóban így van.
140/90-100 ez volt az elsõ terhességem alatt mondva, hogy amíg e fölé nem megy, addig nincs gond. Sajnos 160/100 lett az utolsó héten, így akkor be is fektettek. Most elejétõl kezdve szedem a vérnyomáscsökkentõt, így most még normális, remélem ennél a várandósságnál nem lesz ilyen, de sose tudni :) Jó egészséget mindannyiunknak!
A kérdező hozzászólása: Szerintem normális a 135 nem magas. Nekem is itthon 120 és 130 között van, a védõnõ meg folyamatosan 100 és 115 között mér. Lehet hogy azért mert akkor hat a legjobban a gyógyszer mikor oda érünk a védõnõhöz.
Nekem van. Hogy 130-ra felkúszik mostanában. Sõt, volt 135 is. De általánosságban 120- és 127 között mozog. A dokinál is mindig annyi, egyedül a védõnõ mér keveset...110-115 Ez most normális lányok? 28+6hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem ez a második baba és magas lett a vérnyomásom a 23 héttõl. Most 35 hetes vagyok gyógyszerrel 120 körül mozog, nincs a vizeletemben nekem sem fehérje, azt mondta a védõnõ hogy ha így marad nem lesz gond vele.Azt hittem hogy minden esetben van fehérje.
Szia!Nekem terhességeim alatt magas vérnyomással kezeltek, végig kordában volt tartva gyógyszerrel, a legmagasabb érték 140/90 volt , soha nem volt a vizeletemben fehérje.(és szerencsére más sem)
A kérdező hozzászólása: Utols! Szerintem keress meg egy belgyógyászt ott írnak fel gyógyszert is. Én is így jártam amúgy csak én a házi orvossal. És az óta tökéletes a vérnyomásom. Ja meg arra vigyázz hogy ne nagyon hízzál mert attól is emelkedhet. Én az egész terhesség alatt 2 kilót híztam. Most vagyok 36 hetes.

Terhesség alatt magas cukorszint szülés után is fenn áll, most szoptatás alatt is kell vigyáznom erre?

csak a terheléses cukor volt magas 8,7 amúgy normális.

Legjobb válasz: Azt még azért nem mondanám vészesen magasnak.Általában sok kismamánál van ez a terhességi cukor, ami szülés után visszaáll.Ha aggódsz emiatt akkor nézess egy vércukrot, de sztem nincs semmi gond.

Azt még azért nem mondanám vészesen magasnak.Általában sok kismamánál van ez a terhességi cukor, ami szülés után visszaáll.Ha aggódsz emiatt akkor nézess egy vércukrot, de sztem nincs semmi gond.
Szia!Nekem 8 volt a terhelésem, de szülés után a 6 hetes kontrollra mikor visszamentem az orvosomhoz már adta is a cukorterheléshez a papírokat.Ugyan úgy megcsinálták a terhelést(2, 7 lett)és így nem kell csak évente egyszer megnézetnem , h rendben van-e a cukrom.A dietetikust kellene megkérdezned, h mi legyen.Szoptatás alatt nem szabad diétázni.
Nekem 7-8 között volt a cukrom, már nem is emlékszem... A dietetikus azt mondta, szülés után 6 hétig érdemes tartani a diétát, majd fokozatosan visszaállni a normál étrendre, és szülés után 3 hónappal visszamenni egy ellenõrzésre, csinálnak megint egy terhelést, és abból meglátszik a további. Én nem tartottam szülés után a diétát, a cukrom sem volt még alkalmam azóta megérni, de kiváncsi vagyok. A dietetikára tervezek visszamenni, de nem egyszerû idõponthoz jutni:-) Szerintem nem kell igazán komolyan diétázni, én sem vagyok rosszul, a babám csodásan fejlõdik, de ha gondolok, kicsit figyelj oda. A továbbiakat dietetikussal kell megbeszélend.

Használ a lokren-t bétablokkoló terhesség alatt magas pulzusszámra?

Szedett már valaki lokrent-t bétablokkolot terheség idején? állítólag magas pulzusszámra az orvos betalokot ad a kismamának? Ha valaki járt hasonló helyzetben szeretném tudni a véleményét.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is magas a vérnyomásom és szapora a pulzusom,azt mondta a belgyógyász doki,hogy béta-blokkolót nem lehet terhesség alatt szedni,mert károsíthatja a magzatot.Írt fel helyette Dopegytet amit viszont nyugottan lehet szedni. Mindenképpen beszéld meg a háziorvosoddal,vagy egy belgyógyásszal. Üdv.

Szia! Nekem is magas a vérnyomásom és szapora a pulzusom, azt mondta a belgyógyász doki, hogy béta-blokkolót nem lehet terhesség alatt szedni, mert károsíthatja a magzatot.Írt fel helyette Dopegytet amit viszont nyugottan lehet szedni. Mindenképpen beszéld meg a háziorvosoddal, vagy egy belgyógyásszal. Üdv.


Akinek a terhessége alatt magas volt a vérnyomása, viszont előtte jó volt, annak szülés után rendeződött?

Remélem nem lesz probléma azülés után a vérnyomásommal.Most magas,gyógyszert is szedek.36 km

Legjobb válasz: engem váratlanul császározni kellett a magas vérnyomásom miatt, a szulés után szinte azonnal helyreállt, 3 nap után elvették a gyogyszreket, 1 honap mulva voltam belgyogyásznál, teljesen rendben talált mindent. azota sincs problémám, lassan két éve...

engem váratlanul császározni kellett a magas vérnyomásom miatt, a szulés után szinte azonnal helyreállt, 3 nap után elvették a gyogyszreket, 1 honap mulva voltam belgyogyásznál, teljesen rendben talált mindent. azota sincs problémám, lassan két éve...
A kérdező hozzászólása: Szia!22:45-ös.Hány hetesen császároztak meg?
szia nekem gyógyszer mellett volt 150/110 és nem császároztak meg és nem is votl semmi gond be sem fekdtem a kórházba, 40+6 naposan születet meg az elsõ kislányunk épen és egészségesen a vérnyomásom pedig rendezõdött már a kórházban
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Holnap is bekell mennem a kórházba(ma is voltam).Toxémiára gyanakodtak, mert vizes a lábam is.Megnézték a vizeletem, rendben van.Vérnyomást mértek, persze 150 volt mint általában amikor dokihoz megyek.Otthon mérve mindig jó!Holnap flowmetriát csinálnak.Remélem rendben lesz minden.
szia, elso vagyok: 39. héten épp terhesgondozáson mértek vérnyomást és kuldtek rogton korházba, még aznap megcsászároztak, lehet ugy tartották, már nincs mire várni. az utolso 2 honapban 2x is befektettek korházba megfigyelésre, lehet, ez is kozrejátszott. de az utolso pillanatig természetes szulésre készultek...
kihagytam, h nekem is 15O/110 volt, gyogyszer mellett, és csak rovid idore, nehezen tudták levinni, ujabb gyogyszerekkel és infuziokkal:(elég rosszul nézhettem ki, mert mindenki korulottem surgolodott, holott 2 héttel azelott, mikor utoljara bent fekudtem, nem nagyon vettek komolyan. figyeld a vérnyomásod, és ha netán nem jol érzed magad, inkább hívd fel az orvost, mi a teendo.

Akinek terhesség alatt magas lett a cukra az tényleg nem hordhatja túl a terhességet? Miért?

Nekem egy szòval nem mondott ilyet a dokim,most akkor baja lehet a babámnak? 39+3hkm

Legjobb válasz: Barátnõm egy hónapja szült 40 plussz 4-re. Cukros volt. Én is az vagyok, a doki nem mondott semmi ilyet,most járok a 34-ben. Gondolom ha túl sok a magzatvíz, vagy túl nagy a baba.

Barátnõm egy hónapja szült 40 plussz 4-re. Cukros volt. Én is az vagyok, a doki nem mondott semmi ilyet, most járok a 34-ben. Gondolom ha túl sok a magzatvíz, vagy túl nagy a baba.
errõl még soha nem hallottam.arról igen hogy a lepény elöregedhet és koraszülést okoz. De ez nálad már nem fordulhat elõ.:)
Ez nem igaz, pár hete szültem, több cukrostársamnak indították a szülést 40+6-on. Persze lehet hogy Kórháza válogatja, a Margitban Bp.-en túlhordhatod.
Elõzõ vagyok ismét, uh-on látják ha túl sok a magzatvíz, ez pl. nem jól karbantartott terhességi cukrot mutat, ilyenkor el tudom képzelni hogy nem engedik a túlhordást. Esetleg ha mellé más betegség is társul, mint pl. nálam volt epepangás is és a végére magasvérnyomás is, indították is a 39. héten.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Ez megnyugtató, akkor minden ok! Mindenkinek szép napot.
Nálunk egy hetet engednek ráhúzni cukrosan is, nem cukrosan is, a dokim ezt mondta.
Nekem nem engedi tulhordani es a babam normalis kategoriaban kicsike meretu es nem sok az vizem!!Az en orvosom azt mondta azert inditanak ha a nem bujik ki idoben a baba mert a szervezet egyre nehezebben birkozik meg a szenhidratokkal es ez egy igy van mert erzekelem, hogy amit 3hete megettem es normalis volt a cukrom tole attol most mar megugrik igy alig merek mar enni es ez nem jo. 36hetes kismama vagyok.
Valószínûleg azért nem sok a magzatvized, mert karban van tartva a cukrod. A nem karban tartott cukor nem azt jelenti hogy van 1-2 rossz értéked, hanem hogy általánosságban mindig magas.

Akinek terhesség alatt magas volt a vérnyomása vele mi lett?

Gyogyszert kaptatok vagy be kellett feküdnötök a korházba?

Legjobb válasz: Elõször gyógyszert kaptam, de nem vitte le. Közben kiderült, hogy toxémiás vagyok, 2 hétig kórházban voltam, beállították a gyógyszereket, hogy 140/90 alatt tartsa vérnyomásomat.

Elõször gyógyszert kaptam, de nem vitte le. Közben kiderült, hogy toxémiás vagyok, 2 hétig kórházban voltam, beállították a gyógyszereket, hogy 140/90 alatt tartsa vérnyomásomat.
36. héten lett magas. Kaptam gyógyszert, de nem vitte le, így befektettek. Mivel ott sem tudták levinni, indítani kellett a szülést, ami harmadik alkalommal sikerült. (38. héten) De, volt olyan szobatársam, aki a 40. hétig kihúzta, gyógyszerekkel szinten tudták tartani.
A kérdező hozzászólása: Én most 23 hetes vagyok és 150/90 volt holnap vissza kell mennem és ha nem viszi lejjebb a gyógyszer sem be kell feküdnöm:SNagyon nem akarom:(
Szia! Nekem a 1. terhességemnél a 34. hétig minden vérnyomásom mintaérték volt. A 34. heti vizsgálaton meg olyan extrém magas (170/vlmi), hogy a doki haza se engedett. Még aznap sos császárral megszületett a fiam. A kórházban kaptam ugyan vérnyomáscsökkentõt, de minimálisan segített (lement 160/vlmire). Egy pillanat alatt lettem toxémiás (nem éreztem semmit, és nem is gyanakodtam, mert csak a 32. héten kezdtem minimálisan vizesedni.) A császár után pár nappal már visszaállt normálisra a vérnyomásom. A 2. terhességemnél a 36. héten kezdett csak emelkedni (határeset volt), akkor kaptam dopegytet. A 40. héten volt a progis császárom.
A kérdező hozzászólása: Én is most dopegytet kaptam remélem segiteni fog!
1.vagyok. 35 hetesen lett magas a vérnyomásom, 36 hetesen kerültem kórházba, 38 hetesen engedtek haza. 40+1 hetesen szültem, természetes úton. 10 szem Dopegytet és 4 szem Cordaflexet kellett szednem a szülésig. Én kérdeztem, hogy nem császároznak meg, azt mondták, nem nyúlnak bele a természetbe :-(.
28 hetesen lett magas a vérnyomásom.kaptam 4x2 dopegytet és 2x1 betalocot.szinten tartotta a vérnyomásom, aztán 38 hetesen befektettek, mert rossz volt az nst-m.1 hét múlva született meg a fiam, indított szüléssel.
Igen :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!Milyen gyógyszert szedsz és mennyi a vérnyomásod?
Nekem nem. Mondjuk nálam toxémiát diagnosztizáltak, azaz magas vérnyomás és fehérje a vizeletben. Azt mondták, hogy szülés után már nem lesz magas a vérnyomásom, de benne van a pakliban, hogy idõs koromra visszajön a magas vérnyomás. De úgy történt, ahogy mondták, szülés után rendezõdött a vérnyomásom.
Szülés után még 1-2 napig szednem kellett a dopegitet, de utána elhagyhattam.
Nekem nem, szépen visszament. Már a csecsemõosztályon 120/80-akat mértek.
Sajnos nekem is megmaradt betaloc zok 50mg szedek azota es modt a trrhesseg alatt is
Nekem is terhességi toxémiám volt, szülés után nap mikor reggel mérték, csak 80/60 volt a vérnyomásom, tényleg csak ennyi. Szédültem is, az orvos meg is vonta a gyógyszert
Elsõ babánál 32. hétben lett magas a vérnyomásom, ami sajna meg is maradt. Minden napos sportolással elértem hogy mire 1, 5 éves lett a lányom nem szedtem gyógyszert. 2. terhességem 12. hetétõl újra kellett szednem 2x1 dopegytet, ami a szülés idõpontjáig 4x1 lett. Símán megszültem mindkét gyereket komplikáció nélkül, még szoptatok, most 17 hónapos a kicsi, 2x1 dopegyt az adagom.
Nekem nem. Terhesség elõtt inkább alacsonyabb volt, 110/70. Terhesség alatt olykor a mérhetetlenségig emelkedett. Már a szülés alatt normalizálódott furcsa módon, pedig az orvosom folyamatosan mérte. Szülés után megint minden rendben volt, és a második terhességemnél pedig elõ sem jött a magas vérnyomás!
3300g
A kérdező hozzászólása: rendben :) )
6. vagyok Bocs, hogy ilyen primitív vagyok, hogy ezt nem tudtam. Majd legközelebb írd ki a kérdésedhez, hogy csak genetikusok válaszoljanak.
A kérdező hozzászólása: akkor az kivétel :) egyértelmûen bebizonyított tény, hogy anyai ágon(édesanya, lánytestvér) ágon öröklõdik a súlya a magzatnak!
Kedves Kérdezõ, Én ezt a kijelentésedet megcáfolnám, mert nem az én fajtámra ütött a kislányom hanem az apjára, aki 5050 grammal jött a világra.Én meg a testvérem alig értük el a 3000 grammot.A párom családjába a nagy súlyal való születés hagyomány. Nem vitatkozni akarok vagy ellentmondani, csak nekem ez a tapasztalatom. A 3880-as kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: nem apai ágon öröklõdik a súly, ezt mindenki tudja, tudhatná már ....
40+0 hétre született a lányom, 53 cm és 4300 g lett. De: én sem vagyok kicsi, bár átlagos súllyal és hosszal születtem, de a párom 4, 2 kg-mal, a huga meg 4, 5 kg-mal született.
Szia! 26. héttõl tartott 180 gramm CH-diéta mellett (ami szinten tartotta a vércukromat), 41+1-re született 3650 grammal és 52 cm-rel a kislányom.
Anyumnak kellett emiatt diétáznia kb félidõtõl, és én 3250 grammal születtem. A tesómnál szintén, õ 3.5 kilósan született, de hosszú is volt, emléxem eleve a 62-es bébiruhák mentek csak rá, az újszülöttméret nem. 14/l és bocs hogy nem saját tapasztalatot írtam, remélem nem baj h "betolakodtam"
3880 grammal született, de csak az utolsó 2 hétbe diétáztattak.
Ha jól van beállítva a diétád, és nem megy fel a cukrod, akkor nem fogja befolyásolni a baba súlyát. Ha meg ehhez kevés a diéta, úgyis inzulint írnak fel, hogy egyensúlyban legyen a cukrod. De hogy a kérdésedre válaszoljak, mindkét gyerekem 3400 g-mal született.
A kérdező hozzászólása: de ez olyan alap, már ne is haragudj! ...

Mi számít magas pulzusnak terhesség alatt? Összefüggésben lehet a koleszterin szinttel?

Legjobb válasz: Nekem volt, hogy 110 körül volt a pulzusom, már az elején is, tök rosszul voltam állandóan...a koleszterinnek sajnos nem tudom, hogy összefügg-e, de erre a magas pulzusra a dokim csak legyintett, de azért rendi volt, mert az én megnyugtatásomra elküldött mindenféle vizsgálatra, és a szívdoki is azt mondta, hogy ez rendben van, én meg majd meghaltam..:-DD A terhesség alatt az anya vérmennyisége +50% lesz, azért ugrik ennyire meg a pulzus...

Nekem volt, hogy 110 körül volt a pulzusom, már az elején is, tök rosszul voltam állandóan...a koleszterinnek sajnos nem tudom, hogy összefügg-e, de erre a magas pulzusra a dokim csak legyintett, de azért rendi volt, mert az én megnyugtatásomra elküldött mindenféle vizsgálatra, és a szívdoki is azt mondta, hogy ez rendben van, én meg majd meghaltam..:-DD A terhesség alatt az anya vérmennyisége +50% lesz, azért ugrik ennyire meg a pulzus...

Magas pulzus + fejfájás terhesség alatt?

Sziasztok! 3 hónapos terhes vagyok, az utóbbi időben 100 felett van a pulzusom, a fejem úgy lüktet, hogy megőrülök tőle. Vérnyomásom normális. Elmentem a háziorvoshoz, kiírt pajzsmirigy vizsgálatot, EKG-t, mindkettő teljesen jó, semmi eltérés nincsen. Nődokim szerint ez normális terhesség alatt. Nem tudom... azért idegesít, mert 2 naponta küzdök ezzel a nyomorult fejfájással, gyógyszert ugye nem lehet szedni terhesen. Volt valaki hasonló cipőben? Van valami jó módszer/ homeopátiás bogyó, ami legalább elmulasztja? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: terhesség alatt teljesen normális a magas pulzus, és evvel együtt jár a fejfájás. Ne háziorvoshoz menj el hanem nõgyógyászhoz hátha tud kiírni rá valamit.

terhesség alatt teljesen normális a magas pulzus, és evvel együtt jár a fejfájás. Ne háziorvoshoz menj el hanem nõgyógyászhoz hátha tud kiírni rá valamit.
Ja bocsánat most látom írtad hogy voltál nõgyógyásznál, sûrûbben pihenj le, akkor egy kicsit elviselhetõbb!:)
Sajnos tök normális.Az én háziorvosom is rám ijesztett, hogy biztos valami pajzsmirigy problémám van(érdekes módon az eszébe se jutott, hogy várandós vagyok, és olyankor sok minden más), ám tudtam, hogy az kizárt(mivel nem régen voltam nagy rutinon, amit minden évben megcsináltatok, és ott nézték).Azóta-20 hetes vagyok-valahogy szépen lassult a pulzusom, és a fejfájás is elkerül.Különben nyugodtan be lehet venni 1x-1x Panadolt, Algopyrint.2gyerekes+20hkm
3. gyerekem várom. Mindegyikkel magas a pulzusom, ami amúgy is magasabb alapból, mert a vérnyomásom meg alacsony. 100 körüli, de van hogy több. Egyszer 124-et is mértem. Le kell pihenni ilyenkor. A fejfájásra egy Algopyrint bevehetsz, az nekem segíteni szokott.
Szia. Épp ma voltam terhes gondozáson, és ez a problémám nekem is. Azt mondta rá a dokim, hogy ez természetes várandósság alatt. Nekem is volt ekg meg tsh szint nézés, de semmi bajom. A fejfájásra meg Algopirynt javasolt a doki nekem is. Én ezt veszek be ha nagyon muszáj, de csak felet, az is elég szokott lenni. Pihenj amennyit tudsz!!! 27 hkm.
Szia! Nekem a Panadolt javasolták fejfájásra, mert paracetamol tartalmú, és az nem ártalmas a babára (volt olyan nõgyógyász, aki az algopyrinre is ezt mondta, de többen nem javasolták fõleg az elsõ trimeszterben). Körzeti javasolta a homeopátiás szereket, fejfájásra a BRYONIA ALBA C12-t, itt olvashatsz róla többet: http://babamamalap.uw.hu/kismama_baba_terhesseg/homeopatia.php Én még hideg vizes borogatással is enyhítettem a fejfájást, ez segített is valamennyire, és a sok pihenés. 22 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok-sok hasznos választ! :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!