Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt magam (61 db)

Terhesség alatt ha valaki munkanélküli és nem kap munkanélkülit sem, akkor fizetni kell maga után a tb-járulékot? És terhesség után a gyes szolgálati időnek minősül akkor az biztosított időnek számít?

Legjobb válasz: Szia! Igen fizetned kell magad után a járulékot (4500.- Ft/hó kb.) De a ha elmész a helyi családsegítõbe vagy az Önk. Szoc . Irodába igényelhetsz rendeszeres szociális segélyt terhesség idejére ami havi kb 39ezer ft. Ha ezt megítélik, akkor onnantól kezdve az önk fizeti utánad a tb-t. Az ellátást az illetékes apehnál is megköthetet, csekket adnak és azon kell havonta fizetned. 32 hetes kismama

Szia! Igen fizetned kell magad után a járulékot (4500.- Ft/hó kb.) De a ha elmész a helyi családsegítõbe vagy az Önk. Szoc . Irodába igényelhetsz rendeszeres szociális segélyt terhesség idejére ami havi kb 39ezer ft. Ha ezt megítélik, akkor onnantól kezdve az önk fizeti utánad a tb-t. Az ellátást az illetékes apehnál is megköthetet, csekket adnak és azon kell havonta fizetned. 32 hetes kismama

Keresem azokat a kismamákat akik Fraxiparinannal kell, hogy szúrják magukat a terhesség alatt és a Szent Imrében szültek vagy szülni fognak. Indokol ilyen esetben az időzített szülés, vagy a császárt ajánlák?

Van két egészséges gyerekem a szüléseim komplikáció nélküliek voltak. Jelenleg 15 hetes terhes vagyok, szülésig szúrnom kell magam. 5 éve volt egy tüd?embóliám bokatörésb?l adódóan. A genetikai vizsgálatom negatív lett, nem vagyok trombózisra hajlamos.

Legjobb válasz: Nekem is kellett szúrnom magamat,de én mar megszültem 4 honapja és a Péterfyben.Nekem a lábaim mentek tönkre ,nagyon eres lett és a vérképem is rossz lett. A terhesseg utcso honapjaban injekcioztam magamat és még utana.

Nekem is kellett szúrnom magamat, de én mar megszültem 4 honapja és a Péterfyben.Nekem a lábaim mentek tönkre , nagyon eres lett és a vérképem is rossz lett. A terhesseg utcso honapjaban injekcioztam magamat és még utana.

Szerinetek tenyleg igaz hogy meglatszik az ujszulöttön ha az anyukaja megegeti magat vagy, kinzomja a pattanasat terhesseg alatt?

Csak mert a ferjem is es az anyukam is azt mondjak hogy ne nyomkodjam magam mert megfoglatszodni a baban ha megszuletik!!Szerinetek igay ez?

Legjobb válasz: Ezt még nem is hallottam :) De gáz, kétszer voltam kozmetikusnál a terhességem alatt....Ha én ezt elõre tudom...Bocs, de ez nagyon röhejes azért. 39 hetes kismama

Ezt még nem is hallottam :) De gáz, kétszer voltam kozmetikusnál a terhességem alatt....Ha én ezt elõre tudom...Bocs, de ez nagyon röhejes azért. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: De amugy nekunk is van a csaladba akit pedig egy kakas csipett meg a combjan, es utanna a picinek a combjan is ott volt a sziv alaku folt!Most ez a pici baba 21 eves es megmaradtt neki ez a folt, es ezt pontosan tudom mert az elso unokatestverem ez a lany!!!!!!Ezert is felek ha jobban megegetem magam akkor megmaradna a picin!!!
BUTASÁG
Nálunk igaz volt nem tudom hogyan akkor:) Édesanyám vasalt és lábára ejtette a forró vasalót. Na nekem a lábfejemen mióta az eszemet tudom ott van egy elég erõsen látszódó kis szív alakú folt:) De pattanások meg kisebb sérülések nem hiszem hogy látszódnának.
A kérdező hozzászólása: Utolso, csak arra voltam kivancsi hogy igaze vagy sem es nem arra hogy mi gaz meg mi nem!kössz
ez egy hülye babona, aki egy picit is konyít a biológiához, genetikához, az tudja, hogy ilyen nem létezik. Mondok még valamit: ha megütöd magad, mert nekimész az ajtónak, az sem fog meglátszani a babán.
A kérdező hozzászólása: Hat en is keptelennek tartottam, de hat agodttam!De szerintem mindenki igy van vele aki babat var mindednenn elgondolkozik, mindednt tudni akar mert a baba az elsö!!!Köszönöm mindednkinek a segitseget!!!17 ht kismama!:)
Semmi nem fog látszani a babádon. Én nyomkodtam magam folyamatosan, és még forró lekvár is fröccsent a hasamra, még sincs semmi nyoma a lányomon.
Csak babona. 2x megegettem magam fozes kozben, 1x meg a szek hataba utottem veletlenul bele a pocakomat, semmi nem latszik a kislanyomon.
Jaj, el ne hidd az ilyen butaságokat! Csak babona az egész. Nem lesz a babának semmi baja.
Ez csak babona. Mint, hogy nem szabad elmondani senkinek 12. hétig, mert akkor elmegy. Vagy hogy ha hegyes a pocak, akkor fiú van benne, vagy ha édeset kíván a kismama, akkor lány lesz...és még sorolhatnám. Babona. Alapja nulla.
Nincsen összefüggés!!!!!! Ez egy buta hiedelem, semmi más!!!!!!


A terhességed alatt nem kapsz semmit. A 35 év nem tudom miért és miben volna baj.
Csak az alap 25 ezret. (Vagy 28 az?)

Ha nincs bejelentett munkám, és magam után fizetem a TB-t, akkor azt a terhesség alatt is fizetnem kell? És a szülés után is?

Legjobb válasz: Terhesség alatt szerintem fizetned kel de szülés után nem mivel akkor már GYES-t kapsz és abból vonnak.

Terhesség alatt szerintem fizetned kel de szülés után nem mivel akkor már GYES-t kapsz és abból vonnak.
Szülésig kell fizetni. Én is fizetem, de utána Gyes lesz, akkor már nem kell nekünk befizetni.
Úgy van, ahogy az elõttem szólók írták. Ha megszülsz, akkor 2 példányban el kell küldeni azt a papírt, amit akkor töltöttél ki, mikor elkezdted magad után fizetni a tb-t, csak nem az A, hanem a B oldalát kell kitölteni és a kis négyzetbe ez 3-mast kell írni. Én hamarabb elmentem ezért a papírért, kitöltöttem, csak a szülés dátumát kellett beírnom, utána postára adtam, és küldtek vissza egy határozatot, meg az egyik példányt lepecsételve, hogy minden oké. Az utolsó hónapra csak az idõarányos részt fizettem, tehát mivel szept. 25-én született meg a fiam, így arra a hónapra nem 4500Ft-ot fizettem, hanem csak 3600Ft-ot.

Kedvesek! Miért van minden nap legalább 2-3 kérdés a súlygyarapodás témakörben? Nem érzi mindenki maga, hogy egészségesen hízott-e a terhesség alatt, vagy már kórosan?

Miért ilyen fontos, amikor életünk legszebb id?szaka a terhesség, bármennyit is híztunk! Ki kéne élvezni ezt a 9 hónapot, mert nem túl sokszor élhetjük meg egy életben!!!

Legjobb válasz: Van amikor a kismama nem tartja soknak amit hízott, pl 5 kiló 25 hetesen de a védõnõ leszúrja, és ilyenkor felteszi a kérdést hogy ez tényleg sok? Azért van ez az oldal hogy feltegyük a kérdéseinket. Van akinek ez, van akinek más a fontos. Ilyenkor vagy nem kell válaszolni a kérdésre, vagy ha igen, akkor nem leszúrni. Azért vagyunk itt hogy segítsük egymást. Vannak sokkal butuskább kérdések is mint pl "ehetek terhesség alatt epret,dinnyét....stb?" és még ezért sem szóljuk le, mert nem olvasott utána, tõlünk kér információt. Ez a legszebb idõszak az életben és mindenki szeretne "tökéletesen teljesíteni" nem is tudom hogy írjam le, a legjobban vigyázni már most a babára, ezért vannak ezek a kérdések. Szép napot Mindenkinek.

Én csak annyit szeretnék hozzá füzni, hogy a kilok nem másodlagosak.25 kg-nál járok és 35 hetes vagyok.Fáj a hátam, a lábam, sokszor lábra alig birok állni.Nekem ezért fontos hogy mennyit hizok....
Van amikor a kismama nem tartja soknak amit hízott, pl 5 kiló 25 hetesen de a védõnõ leszúrja, és ilyenkor felteszi a kérdést hogy ez tényleg sok? Azért van ez az oldal hogy feltegyük a kérdéseinket. Van akinek ez, van akinek más a fontos. Ilyenkor vagy nem kell válaszolni a kérdésre, vagy ha igen, akkor nem leszúrni. Azért vagyunk itt hogy segítsük egymást. Vannak sokkal butuskább kérdések is mint pl "ehetek terhesség alatt epret, dinnyét....stb?" és még ezért sem szóljuk le, mert nem olvasott utána, tõlünk kér információt. Ez a legszebb idõszak az életben és mindenki szeretne "tökéletesen teljesíteni" nem is tudom hogy írjam le, a legjobban vigyázni már most a babára, ezért vannak ezek a kérdések. Szép napot Mindenkinek.
Néha tényleg felmerülnek olyan kérdések, amiket nem értek, mert valóban vitakérdésnek tûnnek. Mi szükség erre...? Lehetnénk empatikusabbak is egymással szemben, ahelyett hogy leszólnánk a másikat...nem biztos, hogy tudjuk, mi van a kérdése mögött, miért kérdezi. Késõbb, ha akarja, majd kifejti, de egy kis toleranciát gyakorolhatnánk egymással szemben! További szép napot és babavárást mindenkinek! ;)
Kedves kerdezo!Vajon miert az az erzesem hogy ezt vitatemanak szantad?Radasul az a resze hogy :egeszseg legyen , a kilok masodlagosak , egy kicsit butara sikerult.Mert tavolrol sem egeszseges ha egy kismama husz huszonot kilot hizik, mert akkor mar fennall a magas vernyomas veszelye, gerincproblemak, labdagadas, de hiszen kismama vagy es ezeket a dolgokat kell tudnod.A masik dolog meg az , hogy ha gyakran latogatod a Gyakori-t eszrevehetted hogy egy kerdest tobbszor is feltesznek attol fuggetlenul hogy volt mar szo ilyesmirol vagy sem.Konnyu szulest neked es sok boldogsagot a picihez!!!
Kedves Kérdezõ! Nem muszáj minden kérdést elolvasni! Ha valami nem tetszik, vagy nem a Te érdeklõdési körödnek megfelelõ a kérdés, akkor egyszerûen lépj tovább és ne menj bele! És igenis, valakit a súlya aggaszt, valakit a vérnyomása, valakit a baba mozgása....stb....stb. Ha meg sok idõd van minden kérdést elolvasni, akkor javaslom, hogy keress olyan oldalakat, amik téged jobban lekötnek, érdkelnek, és egybõl nem fogsz tüzet szíttani a kissé "b ugyuta" kérdéseddel! Üdv.: egy 28 hetes pocis
Szerintem jogos a terhes kismama kérdése, hogy megfelelõ-e a hízása. Igenis oda kell rá figyelni. Ha keveset hízol, azaz tulajdonképpen fogysz (hiszen a baba plussz súly kellene legyen), azétrt ártasz a babának, mert a szervezeted a zsírtartalékait éli fel, márpedig a zsírban oldódó mérgeket ott raktározza el a test. Tehát ilyenkor a véráramba jutnak a zsírban oldott méreganyagok és a babába is jutnak. Ezzel "mérgezed" tulajdonképpen a babát, ami nem jó nei, az tuti. Nem a születésekor fogod látni, hanem pl. 5-10 év múlva, ha asztmás, allergiás, gyenge immunrendszerû lesz. Ha túl sok súlyt szedsz fel, azt meg mindenki tudja, terheled a szívedet, a lábadat, az egész szervezetedet. Elõs számú okozója a terhességi "mérgezés"-nek nevezett tünetegyüttesnek. Ami nagyon veszélyes. Úgyhogy szerintem igenis mindenki ügyeljen a súlyára, kötelességünk hízni, de nem túl sokat...
Konkréten engem azért érdekel, mert elég keveset híztam. Akinek tetszik egy kérdés az válaszol rá, akinek nem, az tovább válogat a többi között és békén hagyja azokat, akiknek ez a kérdéskör fontos...
Szia én még nagyon az elején vagyok de biztos nem fogok ilyen kérdést felrakni mert mindenkinek az alkatátol is függ hogy mennyit hizik..de én ugy vagyok vele hogy egészségesen fogok enni és akármennyit is hizom nem érdekel csak jó legyen a babának aztán meg majd visszafogyok...:-))
Húúú, zsírban oldódó mérgek???!!! Orvos vagyok, ilyen vicceset rég hallottam! Honnan vetted? Meg hogy ezektõl a mérgektõl lesz asztmás a gyerek??? Ezek szerint veszélyesebb anyuka hasában eltöltött 9 hónap mint kimenni a szmogos utcára, szívni mások cigifüstjét? Lécci ne ijesztgesd ilyen balgaságokkal az amúgy is állandóan aggódó kismamákat, vagy csatold a kutatási eredmények publikációját amik akár csak utalnak az ok-okozati összefüggésre....
Én is gondoltam már rá, hogy kikeresek Neki egy cikket, hiszen ez tény és millióegy ilyen írás van róla. De úgy gondoltam nem éri meg a fáradtságot, hiszen egyértelmû, hogy nem orvos. Tudod...messzirõl jött ember....tehát nem orvos, hanem tájékozatlan és buta. De Te rendi vagy, hogy vetted a fáradtságot, a bugyuta emberekkel nem kell foglalkozni, ne vedd a szívedre!
Az "orvos"nak egy forrás, aki még nem hallott a zsírban felhalmozódó mérgekrõl: http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=489 Dietetikus a chaten c. cikk: Fogyókúra a terhesség, szoptatás alatt: Nem tanácsos, mivel káros lebontási termékek, a zsírszövetben raktározott mérgek, környezetszennyezõ anyagok, fogyásból származó szabadgyökök a babát is károsíthatják. Az erõteljes testsúlycsökkenés a tejelválasztás apadását vonhatja maga után. Azonban a fölös energiabeviteltõl tartózkodjon a kismama, mozogjon sokat a jó levegõn. Szerzõ: Varga Gyöngyvér Forrás: HáziPatika.com
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sajnálom, hogy provokációnak vettétek a kérdésemet, egyáltalán nem annak szántam. Elnézést, ha valakit megbántottam a kérdésemmel... Tényleg kíváncsi voltam, hogy valóban nem érzi maga a kismama, hogy egészséges-e az a súlygyarapodás nála. Csak mert szerintem így látatlanban sokkal nehezebb okos tanácsot adni, mintha az orvossal, dietetikussal, védõnõvel stb. beszélnénk meg. Hiszen mindenki más alkatú, ami egyiknél normális súly, az a másiknál már sok vagy éppen kevés. Szóval a kilók száma tényleg nem biztos hogy sokat mond. Itt persze nem a végletekre gondolok. Azért is írtam, hogy EGÉSZSÉGES HÍZÁS. És valóban, nem csak ebben az idõszakban, de mindig oda kell figyelnünk a súlyunkra. Azért nagyon szép babavárást, szülést és babázást kívánok mindenkinek!
a 14:32-esnek: Szerintem pont a normális anyukát érdekli mennyit hízik. A normális anyuka aggódik azon, hogy a sok hízás mennyire terheli meg a szervezetét és ez bajt okozhat-e a babának. A normális anyuka gondol arra, hogy mi van ha toxémiás lesz vagy magas-vérnyomása lesz a nagy súlytöbblet miatt és korábban kell emiatt megszülnie a babát??? utánad lévõ v.
Miért kell provokálni a terhes kismamákat?Van épp más dolgunk is mint hogy ilyen hülyeségeken bosszankodjunk mint amit a kérdezõ feltett!! Ha nem tudnád "kedves"kérdezõ, akkor sajnos nem biztos hogy a súlygyarapodás annyira egészséges.Merthogy egy csomó más betegséget hozhat maga után, mint pl. cukor, vérnyomás stb.... Ezért aggódik sok kismama a súlya miatt.Én sem az alakomat féltem. Lehet hogy te annyit híztál hogy már zavar ez a téma, akkor meg nem kell elolvasni és kész. Amúgy jó hogy vannak ilyen laza kismamák is, akiket nem érdekel semmi.
Én is feltettem már súllyal kapcsolatos kérdést, hiába már a 3. terhességem. A védõnõm szerint 9 kilónál nem szabad többet hízni, mert õ is annyit hízott. Ilyen védõnõm van, az õ tanácsára úgy gondolom nem a legjobb hallgatni, mert szerinte minden úgy jó, ahogy Õ csinálta anno 30 éve. pl a babát csak babakocsiban tologatva lehet altatni télen is, mert Õ úgy csinálta. Az orvosomat nem érdekli a súlyom, nem mondd rá semmit. Az elsõ babámnál 23 kilót híztam, a másodiknál 35 kilót. Most 15 hetesen 3, 5 kilónál tartok, igyekszem odafigyelni. Mindkét terhességem végén nagyon szenvedtem a súlytöbblettõl...vizesedtem, fájt mindenem, szinte az ágyból nem bírtam felkelni, légszomj stb... Most ezt nem szeretném és a neten található különféle sajtónál hasznosabbnak találom a kismamák saját tapasztalataikat és véleményüket. Hidd el nem valami élvezetes a terhesség 35 kiló plusszal!A kilókra igenis oda kell figyelni! nem minden kérdés érdekelhet vagy tetszhet mindenkinek amit itt az oldalon feltesznek. Válaszolsz amire hasznos választ tudsz adni és továbbsiklasz, ami nem érdekel. Ennyi.
Ezt én is nagyon utálom, ha egy nõ vállalta a gyereket, akkor mi a fenének kell állandoan azon stresszelni, hogy mennyit fog hizni, kit érdekel ez most ilyenkor?Normális anyukát biztos nem!!!! 5 hónapos a kisfiam, szoptatom, de még mindig van rajtam plusz 10 kiló, de majd ezen akkor fogok aggodni, ha már nem szoptatok!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves 10:55-ös! Nem a kilók száma jelzi a babád és a Te egészségedet! Millió összetevõje van, hogy egy kismama a várandósság alatt mennyit hízik! Az orvosi vizsgálatok, UH, vérvétel, vizelet vizsgálat, magzatmozgás stb. ezekbõl tudod, hogy a babád jól fejlõdik-e vagy sem. Ismerek olyat, aki ugyanannyi kilóval ment szülni mint a terhessége elején! Mert már elõtte voltak rajta plusz kilók és a várandóssága alatt jobban odafigyelt az étkezésére mint elõtte. Gyönyörû egészséges babát szült! Szóval akkor sem kell aggódni, ha semmit, de akkor sem ha többet szedtünk fel. Azért vannak az orvosok, hogy figyelemmel kísérjék a baba fejlõdését. Úgyis szólni fognak, ha valami nincs rendbe!
Igaza van, nem adta meg forrást, a végén még hiteltelen leszek neki :-) (Mérnök vagyok, tényleg illett volna forrást megjelölnöm...)

Ha egész terhesség alatt kímélni kellett magam, és nem is tornázhattam, nehéz szülésem lesz?

Kb 10-12 kg-t híztam eddig (30 hetes vagyok), hátfájós vagyok, és els? szülés lesz.

Legjobb válasz: Nem, ha nehéz is lesz, biztosan nem ettõl, sõt! Azt mondják, akik sokat tornáztak és edzettebbek, azok nehezebben tágulnak, mert nagyon kötöttek az izmok odalent is. Lehet benne igazság, mert én is így jártam. Édesanyám életében nem tornázott és hipp-hopp kipottyantott minket. Õ egyébként 20 kg-t hízott mindkét terhessége alatt, bár elõtte nagyon vékony volt.

Nem, ha nehéz is lesz, biztosan nem ettõl, sõt! Azt mondják, akik sokat tornáztak és edzettebbek, azok nehezebben tágulnak, mert nagyon kötöttek az izmok odalent is. Lehet benne igazság, mert én is így jártam. Édesanyám életében nem tornázott és hipp-hopp kipottyantott minket. Õ egyébként 20 kg-t hízott mindkét terhessége alatt, bár elõtte nagyon vékony volt.
Én nem tornáztam, és mégis hamar szültem. Homeopátiás szereket és málnalevélteát ittam a 36. héttõl. Sok sikert és nem kell félni. ha már kezedbe lesz a csöpség, el is felejted, hogy milyen nehéz volt. Jó babvárást és babázást! 14 hónapos kisfiú anyukája
Nekem sem lehetett semmilyen megterhelõ dolgot csinálnom, az utolsó idõszakom szinte csak a fekvésbõl állt mert veszélyeztetett terhes voltam ikrekkel. A szülésre nagyon szép emlékekkel gondolok vissza, mert hamar megszülettek, könnyen és mindkettõ természetes úton.
Az uszasra nem gondoltal?
A kérdező hozzászólása: még nem terhes koromban is mindenfélét elkaptam a közös uszikban meg strandon :(
Én sem tornáztam, ne félj, ettõl nem lesz nehezebb. Ne képzeld ezt be magadnak, mert akkor lesz nehéz. Én is homeot szedtem, elsõ baba, könnyen és hamar meglett:-) Akard élvezni, és szép élmény lesz, meglátod:-) 5 hós anyuka

Nekem volt már trombózisom, de kimutatták hogy nem hajlamos rá, akkor a terhesség alatt kell szúrni magam?

18 évesen volt trombózis a lábamban a sportnak köszönhet?en. Ezután egy ideig szedtem a sincumar-t s a vizsgálat kimutatta hogy nem vagyok hajlamos és a gyógyszerrel is leálltam.

Legjobb válasz: m Miért akarnád szurni magad ha már leálltál?a terheség alatt csak azt szedd amit az orvos ir ki

m Miért akarnád szurni magad ha már leálltál?a terheség alatt csak azt szedd amit az orvos ir ki

Tényleg önzõ, és csak magával foglalkozik, az az anyuka, aki próbál odafigyelni az étkezésre, hogy ne hízton többet az ilyenkor ( terhesség alatt) "megengedettnél"?

Ezeket vágta a fejemhez a sógornõm, mert nem tömöm két pofára az édességet, este próbálom kerülni a szénhidrálokat. Amúgy mindent eszek, csak próbálok odafigyelni, hogy minõségi ennivaló legyen...

Legjobb válasz: ne foglalkozz vele, ilyenkor nem a mennyiség a fontos, hanem a minõség. Attól hogy nem eszel csokit, chipset, a babó nem fog semmilyen értékes tápanyagtól elesni, ellenben saját magad megkímélheted a gyomorégéstõl, a magas vérnyomástól és a cukorbajtól, amik még akár ártalmasak is lehetnek a babára nézve. Táplálkozz napi 5-ször egészségesen, nem kell halálra zabálni magad ahhoz hogy nõljön a gyerek. Talán a sógornõdön van némi felesleg és saját magát próbálja mentegetni azzal hogy az a normális, ahogyan õ gondolkodik.

ne foglalkozz vele, ilyenkor nem a mennyiség a fontos, hanem a minõség. Attól hogy nem eszel csokit, chipset, a babó nem fog semmilyen értékes tápanyagtól elesni, ellenben saját magad megkímélheted a gyomorégéstõl, a magas vérnyomástól és a cukorbajtól, amik még akár ártalmasak is lehetnek a babára nézve. Táplálkozz napi 5-ször egészségesen, nem kell halálra zabálni magad ahhoz hogy nõljön a gyerek. Talán a sógornõdön van némi felesleg és saját magát próbálja mentegetni azzal hogy az a normális, ahogyan õ gondolkodik.
Nem. Miért lenne az? A gyereknek is az a jó, ha az anyuka normálisan táplálkozik. Ha vki sokat hízik a terhesség alatt, nagyobb eséllyel alakul ki terhességi cukorbetegség, ami a babának igen csak rossz.
Kedves a sògornõd:-)nem tudom õ hogyan viselte a terhességet - ha volt neki - én a 4. Hònapba vagyok eddig nem hiztam sõt picit kevesebb is vagyok mert alig birok enni!!!iszonyù erõs hànyingerem van lassan 3 honapja nem ettem édességet. A gyerekem nagyobb mint a terhességi hétnek megfelelõ méretek!!!vitamint szedj és egészségesen étkezz!!!te csinàlod jol!
Lényeg hogy ne koplalj, hanem mindig egyél annyit amennyi jól esik. Soha ne hagyd magad éhesen és igyál sokat. Viszont olyan hogy "megengedett" nem létezik. Mindenkinél más az egészséges mennyiség (pl. nem mindegy hogy egy 50 kilós egészséges nõ hízik 15-öt vagy egy 120 kilós cukorbeteg hízik 15-öt a terhesség alatt). Az se mindegy, hogy valós hízás-e v csak vizesedés. Valakinek egybõl leugrik 15 a szülés után mert nagy része víz volt. Szerintem ne a táblázatokat meg a mérleget figyeld, hanem a minõségre(ahogy eddig is) a változatosságra (ne csak salátát) és az éhséged mennyiségére koncentrálj:)
4-es vagyok: a lényeget nem mondtam: A sógornõdnek mondd mindig hogy már megint 10 kilót híztam, aztán nem lesz mibe belekötnie, csak nem állít rá a mérlegre, h igaz-e:D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) Akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok önzõ azért, mert kicsit próbálok odafigyelni- ami szerintem nem egyenlõ a koplalással-
Ne koplalj, és egyél mindent arányosan, szénhidrátot is és akkor nem lesz gond.Szerintem nem vagy önzõ ezért.
Szerintem az az önzõ, aki teletömi magát szeméttel "terhes vagyok és kettõ helyett kell ennem" jeligével.

Terhesség alatt illetve vajúdás alatt volt valaki aki meditált és azzal próbált magán segíteni?

Aki hülyeségnek tartja a kérdést, kérem ne válaszoljon.

Legjobb válasz: vajúdás alatt biztos nem fogsz tudni meditálni,legalábbis én biztos,hogy nem tudtam volna...

vajúdás alatt biztos nem fogsz tudni meditálni, legalábbis én biztos, hogy nem tudtam volna...
Én vajúdás alatt végig beszélgettem(gondolatban) a babámmal, kértem, hogy ügyesen tolja magát, segítsünk egymásnak.Szerencsére gyorsan tágultam, ügyesen jött kifelé.Nekem jól esett és erõt adott a befelé figyelés, és szerintem valóban segített.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, jöhet még.
Én most fogok ezzel próbálkozni.Olvastad a Szülés ahol én irányítok c. könyvet?Pont errõl szól és ebben segít!
A kérdező hozzászólása: Ó nem olvastam, de ha tudom elolvasom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!