Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt még nincs (7 db)

A terhesség alatt aki nincs rosszul akkor kislánya lesz, forditott esetben kisfiú? Ki hogy véli meg ezt? A jónás naptár kisfiút mutat.

Én 10 hetes vagyok és olyan mintha nem is lennék terhes, annyira jól érzem magam. Van aki azt mondja azért mert kisfiú lesz. Szerintetek?

Legjobb válasz: Két kisfiam van, egyszer sem volt hányingerem!

Lányom lesz, a 16. hétig hánytam. Édesanyám 4 lánnyal egyszer sem hányt. Nagymamám is csak édesapámmal volt rosszul, a lányával nem, így én azt hittem, fiam lesz. Semmit nem jelent :) A belgyógyászati vizsgálat EKG-ból és vérnyomásmérésbõl áll, semmi extra. ÉS ekkor kapsz az elsõ vérkép-vizsgálatra beutalót.
Két kisfiam van, egyszer sem volt hányingerem!
Igen, babona:) Nekem is azt mondták, ha jól érzem magam, biztos kisfiú lesz, mert a nõ, ha egy pici ... is van benne, már jól érzi magát:D Ehhez képest 20. hétig hánytam a fiammal, a barátnõm meg velem karonöltve hányt... a lányával:D
Nekem van egy fiam meg egy lányom is. Egyikkel sem volt semmi bajom. Most ismét fiút várok, megint semmi.
Én egyszer sem hánytam a terhesség alatt, iszonyat hegyes hasam volt, és még az uh is fiút mutatott a 32. hétig és kislány lett! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Akkor majd kiderül :) A belgyógyászaton milyen vizsgálatot végeznek?
soha nem voltam rosszul, talán 1X és kisfiam lett. soha nem égett a gyomrom, és olyan hajjal született, h még most is hosszú sûrû, pedig kopott, hullott belõle!!!!!(ha ég a gyomra az anyának hajas baba, ha nem akkor kopasz) :)
Ne alapozz ilyesmire. Népi babonák mind.
A kérdező hozzászólása: Aranyos :) Köszi mindenkinek.
Kisfiammal a 12.hétig folyamatos hányinger. Most a másodikkal is szintén a 12.hétig egész napos hányinger, de még nem tudjuk mi lesz. A belgyógyászati vizsgálat (melyet a háziorvos is elvégezhet) nálunk EKG vizsgálatból, vérnyomásmérésbõl állt.
Két terhesség, semmi rosszullét és 2x fiú Belgyógy vizsgálaton nálunk vérnyomásmérés, EKG, más nem volt. Kikérdezett, meg meghallgatta a tüdõm, ennyi.
Nekem semmi bajom nem volt, lányom lett. Sógornõm is nagyon jól érezte magát terhesség alatt, kisfia lett. :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a kérdésekre a választ :)
Érdekes:-) Nekem fiam van, és nem volt semmi bajom. Egy ismerõs viszont leányt várt és végig rosszul volt:-) Véletlen egybe esés is lehet:-)Valószínûleg tényleg csak babona:-)
3 fiam van meg 1 lányom-semmi bajom nem volt egyikkel sem.

Ugy nez ki, 5 hetes terhes vagyok. Semmi tunetem nincs azon kivul, hogy a hasamban ugy erzem mintha izomlaz lenne. Pedig nem tornaztam, nem emeltem es nem is eroltettem meg magam. Ilyen tunet letezik terhesseg alatt?

Tapasztalatokra lennek kivancsi. Vagy hogy akinek nincsenek tunetek a terhessege idejen mit lehet erezni hogy gyermeket var?

Legjobb válasz: En 7 heteske vagyok,nekem sincs semmi terhessegre utalo jel.Rosszullet,hanyinger nincs.Talan faradekonyabb lettem es tobbet eszek,es nottek a cicieim,erzekenyek a mellbimboim.Kb 1hete szurkalast ereztem a hasamban 4-5napig,de most mar ez is elmult.Fel a fejjel :-)

En 7 heteske vagyok, nekem sincs semmi terhessegre utalo jel.Rosszullet, hanyinger nincs.Talan faradekonyabb lettem es tobbet eszek, es nottek a cicieim, erzekenyek a mellbimboim.Kb 1hete szurkalast ereztem a hasamban 4-5napig, de most mar ez is elmult.Fel a fejjel :-)
Nekem semmilyen terhességi tünetem nem volt. Az egyetlen dolog ami feltûnt, hogy a mellem eres lett, késett a menstruációm. A terhességi tünetek nem kötelezõek! 28 hetes vagyok, és soha semmilyen tipikus terhességi tünetem nem volt.
Szia! Gratula! Nekem is az elején nem volt semmi tünetem még örültem is hogy tök jo kimarad a hányinger a hányás stb..! Na most ne tudd meg minden bajom van ma reggel már hánytam is és egész nap hányingerem van:(! Ez csak az én esetem az nem azt jelenti hogy nálad is fog ilyen lenni én csak leirtam példának hogy én igy jártam! Boldog babavárást! 10 hetes kismama
Én is 5 hetes vagyok és még semmilyen tünetem sincs (csak a + tesztek)
Nekem is késõbb jöttek a tünetek, csak a tesztbõl tudtam, hogy terhes vagyok!Aztán a 7-8.hét körül! De lehet, hogy olyan szerencsés vagy, hogy semmi sem lesz!15 hetes pocakos!
Nagyon örülök, hogy kérdezed az izomláz szerû tünetet, mert eddig sehol sem találkoztam vele. Én a ciklusom 24. napján vagyok és kb. peteérés óta minden nap szinte egyfolytában izomláz szerû 'fájdalmat' érzek. Sokan írják a mensi szerû görcsöt, de nekem határozottam izomláz érzésem van alhasi tájékon. Utánanéztem, ha netán tényleg izomlázam van, az hány napig tart, de azt írják 3 nap, tehát ez nem izomláz. Most kezdek reménykedni, hogy terhes lehetek! Köszi, hogy feltetted a kérdést!:)

A "menstruáció" terhesség alatt csak akkor mondható talán normálisnak, ha abban az időben van, mint amikor meg kellett volna, h jöjjön, ha nincs terhesség?

Tudom,h nem normális semmiképp se,de volt e olyan vki,aki nem pont akkor vérzett és aztán mégis minden rendben volt.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az elsõ kimaradt utána csináltam tesztet! Aztán a következõ hónapban percre pontosan megjött! Elõször nem is gondoltam hogy menstruáció csak hogy vérzek és rohantunk a kórházba ahol benn is tartottak igazából csak ott kezdtem el számolni hogy napra pontosan jött meg ugyan olyan sok volt mint rendesen szokott ugyan azzal a fájdalommal! Azóta is minden rendben van! 29hetes kismama

Szia! Nekem az elsõ kimaradt utána csináltam tesztet! Aztán a következõ hónapban percre pontosan megjött! Elõször nem is gondoltam hogy menstruáció csak hogy vérzek és rohantunk a kórházba ahol benn is tartottak igazából csak ott kezdtem el számolni hogy napra pontosan jött meg ugyan olyan sok volt mint rendesen szokott ugyan azzal a fájdalommal! Azóta is minden rendben van! 29hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Örülök neki, remélem nálunk is igy lesz. Borzalmas ez a várakozás.
De voltál orvosnál vagy kórházban vagy? Mit tudni? Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Voltam igen, kaptam gyógyszereket, szurit, pihennem kell, az államiban a doki azt mondta õ mindent megtett, a terhesség elkezdõdött, v megmarad v nem....jövõhéten elmegyek egy privát rendelõbe, ott legalább foglalkoznak velem. 3 hete késik, szal 7hetesnek számitok, de még nagyon pici, talán 3-4 hetesnek felel meg, azt mondta.
Kitartás! Remélem minden rendben lesz! Nekem azonnal csináltak ultrahangot és kicsit megnyugodtam mikor hallottam a szívhangot! Aztán egész éjjel sírtam alig vártam a reggelt rengeteget véreztem! Darabos volt sötét sok is azt hittem nincs baba! Reggel ultrahangon hál istennek minden oké volt! De a doki nekem is azt mondta mindent megtettek amit lehetett már a babán múlik! De semmi gond nem volt amíg véreztem benn tartottak! Amúgy 7hetes voltam! Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan! Remélem minden rendben lesz! Pihenj sokat!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nálam még nincs szivhang és az a gyanúm, h az uh-n nem azt látta, amit kellett volna, m azt mondta menjek el vérvételre, a hcg is elég alacsony lett, csak 192, most holnap újra kell mennem, gondolom õ már majd látni fogja, amit kell. Köszi a biztatást, részben még reménykedek, viszont vmennyire muszáj felkésziteni magam a legrosszabbra is, m hát nem mondott semmi biztatót. 1ébként nekem nem olyan nagy mennyiségû vér volt, de azért volt, görcs semmi, most az éjjel pl véreztem, reggel pisilésnél jött vér, azóta csak barnázgatok.

Terhesség alatt (mikor még nincs pocak) árthat a hason fekvés?

Legjobb válasz: Nem,nyugodtan, semmi baj nem lesz, õ ott bent talál magának helyet, késõbb meg neked lesz kényelmetlen.

Nem, nyugodtan, semmi baj nem lesz, õ ott bent talál magának helyet, késõbb meg neked lesz kényelmetlen.
Amíg nem érzed, hogy kényelmetlen, addig nyugodtan feküdhetsz hason.
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy a baba el kezd "kopogni" és fel is ébreszt, ha esetleg álmomban hasra fordulnék, és õ nem fér el vagy nyomódik. Ez tényleg így van. Kb. a 20. hétig minden gond nélkül hason aludtam egész éjszaka. 37 hetes kismama
Pocakkal is lehet hason aludni.-) Én 24 hetes vagyok, már nem mindig, de azért néha még megy.) A baba valóban szól, ha nem tetszik neki, nem kell félned.-)

Hogyan kell bizonyítani az apaságot, ha az apa még a terhesség alatt meghal és nincs apasági nyilatkozat?

Legjobb válasz: DNS vizsgálattal. Azt lehet a maradványokból is csinálni.

A kérdező hozzászólása: 26 hetes vagyok. Tüdõfejõdési rendellenessége van.
Nagyon sok erõt és kitartást kívánok nektek! Van aki segítsen? Szüleid, egyéb rokonok? Az árvasági ellátás gyerekenként jár. Jelenleg 24.250 FT / gyerek az árvaellátás. Emelett ha betegen születik a kicsi akkor emelt összegü családi pótlékot igényelhetsz, ami szintén 25 ezer ft körül mozog. Tehát ha egyedül maradsz kapsz 2X 24250 ft + 13600 ft (emelt családit a nagyobbik gyerekre) + 25000FT (emelt családi a kisebbik beteg gyerekre)
Nagyon sajnálom ami veletek tötént. Ha a férjed már nemlesz életben amikor megszületik a kicsi, akkor az elsõ gyerekkel fogják összehasonlítani a Dns t. Hány hónapos terhes vagí? Mi a baja a picinek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Van már egy közös kisfiunk. Az apa májusban agyvérzést kapott, most gépek tartják életben, az orvosok nem bíztatnak... Nagyon kivagyok, ráadásul a baba is betegen fog születni... Az árvasági miatt tettem fel a kérdésemet, örökség nem lenne. Az gyermekenként jár, vagy ugyanannyi, mindegy hány gyermek van?
Szia! Közeli ismerõsöm története: egy jómódú férfival (aki papíron még házas volt) élt együtt már 2 éve, amikor a pasi meghalt, a hölgy terhes volt tõle. Az elhunyttól vettek DNS mintát, majd a babától is, ezt hasonlították össze. Fizetõs volt, nem tudom létezik-e ebbõl méltányossági eljárás is? A gyerek így kapja az árvaellátást, az örökségen még mindig megy a pereskedés a feleséggel és 2 felnõtt gyerekkel. Igaz, itt nagyon komoly vagyonról van szó. Szóval hasonló helyzetben nem a nagyszülõknek kellene tartásdíjat fizetniük, viszont a születendõ gyereknek nem mindegy, hogy fog-e kapni jogosan árvaságit, esetleg örökséget?
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95200004.TV Itt ki tudod keresni, de én úgy tudom, a törvény szerint az a gyermek apja, akivel a fogamzás ideje alatt együtt éltél, akkor is, ha a kisbaba esetleg mástól van, de nem akarok hülyeséget mondani, kérdezz vagy nézz utána mindenképpen! És sajnálom, ami történt! Sok erõt és kitartást Neked!
DNS vizsgálattal. Azt lehet a maradványokból is csinálni.
Okoska! Igenis fontos az apaság kérdésének tisztázása. Egyrészt a gyermeknek joga van ismerni felmenõit, másrészrõl ha bizonyított az elhunyt apasága, az államtól kaphat árvaellátást. Arról már nem is beszélve, hogy örökösként apja helyébe lép. De az is megtörténhet, hogy az apa szülei örülnének a kisunokának, õket sem kell megfosztani tõle. A gyámhatóság házasságon kívül született gyermek esetében hivatalból is kezdeményezi az apaság megállapítását. Ha nem kezdeményezik, akkor te fordulj ügyvédhez.
kiegészítendõ: ha a gyermek születéséig nem rendezõdik egy korábbi válóper ( és a gyermek az új pártól van), akkor a férj nevére kerül automatikusan a gyermek minden más papír nélkül. egyébként a kérdést nem egészen értem: ha meghalt az apa, miért kell bizonyítani az apaságot? a szüleitõl akarnál tartásdíjat kérni? vagy? vagy csak a gyermek vezetékneve miatt kéne? de szerintem ahhz nem kell ilyen erõs bizonyítás
Nagyon sajnálom ami történt, a baba betegségét elõre nem tudták volna kideríteni a 12.-heti uh-n?
ha az apa még "él", tehát a körházban van, akkor vérvétellel gondolom meg lehet oldani a DNS mintavételt, amit aztán a születendõ gyerek mintájával összehasonlítanak, és így bizonyítva van az apaság ténye. nagyon sok erõt és kitartást kívánok Nektek!
Az árvaellátásnak a minimuma ennyi. Lehet több is, attól függõen, hogy az elhunytnak mennyi volt/lett volna a nyugdíja. De amíg a gyermek családi jogállása nincs rendezve sajnos nem fog kapni. Részvétem!
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi segítségem, annyi, hogy van hol lakni - 1 szoba apunál - itt leszünk 3-an. De anyagilag semmi... Aktív korúak ellátása+családi. Ennyi.
http://www.nefmi.gov.hu/szocialis-csalad/tajekoztatas-tanacs.. Ne haragudj, de ezeket az infokat csak segítségként írom le és küldöm el neked.
Off: úristen, remélem csak elméleti kérdés :(
A kérdező hozzászólása: Nem, akkor még nem lehet látni, 20on pár hetesen szokott ez kiderülni.

Terhesség alatt lehet-e valamilyen segélyt igényelni az önkormányzattól ha nincs munkám és nem is volt, mert pályakezdő vagyok, és így még munkanélküli segélyem sincs?

Keresem folyamatosan a munkát de semmi, pedig minden munkát elvállalnék.

Legjobb válasz: A legbiztosabb ha megkeresed az Önkormányzatot, ott tájékozódsz, hogy milyen feltételekkel mi járhat.

A legbiztosabb ha megkeresed az Önkormányzatot, ott tájékozódsz, hogy milyen feltételekkel mi járhat.
Ez önkormányzat függõ, õket kell felkeresni, h. egyáltalán van-e ilyen lehetõség.
Van ilyen lehetõség de a családsegítõt ajánlom elõbb õk adnak ebben tájékoztatást!Én is akartam de nem sikerült!Biztos nem voltam elég szakadt amikor kuncsorogni mentem..Bezzeg a .....

Hány napos terhességet mutat ki a teszt? Mennyi nap alatt termékenyül meg a petesejt? 18-és 20 között voltunk együtt Párommal ki mutatható már a terhesség? És 24 -én kellett volna meg jöjjön de nincs semmi vérzésem. Lehetséges a terhesség?

Legjobb válasz: LEgeslegkorábban a nemvárt napján lehet tesztelni (ha nem jön meg). Aki biztosra akar menni, az nemvárt napja után 3-4 nappal tesztel. Reggeli elsõ vizeletbõl. (ekkor a legmagasabb a hcg szintje, ha terhes vki) A megtermékenyülésnél a peteérés számít. Ha peteérés van,akár aznap is megtermékenyülhet, ált. 7-10 napot vándorol a petevezetõben a megtermékenyült petesejt, míg a méhig elér.

LEgeslegkorábban a nemvárt napján lehet tesztelni (ha nem jön meg). Aki biztosra akar menni, az nemvárt napja után 3-4 nappal tesztel. Reggeli elsõ vizeletbõl. (ekkor a legmagasabb a hcg szintje, ha terhes vki) A megtermékenyülésnél a peteérés számít. Ha peteérés van, akár aznap is megtermékenyülhet, ált. 7-10 napot vándorol a petevezetõben a megtermékenyült petesejt, míg a méhig elér.
6-4 nappal mensi ideje elõtt volt ovud?
A kérdező hozzászólása: 10én volt ovulációm
Sziasztok! Azt szeretnem kérdezni hogx május 14én voltam együtt a barátommal és nem védekeztünk de nem ment végbe ez után junius 28án megjött rendesen. De biztonság kedvéért csináltam tesztet. Nem is egyet hanem ötöt és mindnegatív lett. És most25-én kellet volna megjönnie, és késik már 6 napja pedig hétfõn megcsináltam hatodik tesztett és az is negatív lett hálistenek. Csak nem értem és azóta nem is volt nemi együtlétem igaz nem lehetek terhes?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!