Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt lehet szedni (102 db)

Terhesség alatt lehet szedni Magnertot-ot (magnézium tabletta) és sörélesztő tablettát? Illetve lehet-e enni Hunyadi vizet?

A kérdés egyértelm? :) Köszi el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: A Magnerot tablettát lehet. Nagyon sokan szedik ezt vagy a MagneB6-ot terhesség alatt. A 7. héten görcsöltem és véreztem, utána a 36. hétig kellett szednem magnéziumot. A többivel nincs tapasztalatom.

A Magnerot tablettát lehet. Nagyon sokan szedik ezt vagy a MagneB6-ot terhesség alatt. A 7. héten görcsöltem és véreztem, utána a 36. hétig kellett szednem magnéziumot. A többivel nincs tapasztalatom.
Inkább magnerotot szedj, mint magne b6-ot (ez utóbbi semmit sem ér, ha görcsöt kell oldani) A többihez nem tudok hozzászólni, bocs.
A Magnerotot biztos, a sörélesztõt nem tudom. Olvasd el a betegtájékoztatót!

Terhesség alatt lehet szedni olyan gyógyszert ami hajhullásra van? Pl:Revalid

Legjobb válasz: Kérdezd meg róla az orvosod. Én nem szedném, helyette inkább más vitaminokat vennék be már a terhesség elõtt. Én 6 hónapig szedtem elevitet. Terhesség elõtt vékonyszálú, kevés hajam volt. A végére több, mint 20 centit nõtt és sokkal több is lett. Más kérdés, hogy most fél évvel szülés után újra ugyanolyan, mint elõtte volt. :S

Kérdezd meg róla az orvosod. Én nem szedném, helyette inkább más vitaminokat vennék be már a terhesség elõtt. Én 6 hónapig szedtem elevitet. Terhesség elõtt vékonyszálú, kevés hajam volt. A végére több, mint 20 centit nõtt és sokkal több is lett. Más kérdés, hogy most fél évvel szülés után újra ugyanolyan, mint elõtte volt. :S
A kérdező hozzászólása: Az Elevitet énis szedem Csak mikor hajmosás utám megfésülöm rengeteg kijön :/

Terhesség alatt lehet szedni az Augmentin tablettát?

Legjobb válasz: Elvileg nem lehet semmilyen antibiotikumot, de orvosi mérlegelés kérdése, mert ha valami komolyabb baj van, ami csak antibiotikummal gyógyítható, akkor mégiscsak be kell szedni, mert a kezeletlen betegség nagyobb veszélyt jelenthet a babára. Attól is függ mennyi idõs terhességrõl van szó, nagyon korai terhességben és a legvégén könnyebb szívvel adnak antibiotikumot, mint a késõbbiekben. Minden esetben orvosi mérlegelés kérdése, hogy szedheted-e vagy sem.

Elvileg nem lehet semmilyen antibiotikumot, de orvosi mérlegelés kérdése, mert ha valami komolyabb baj van, ami csak antibiotikummal gyógyítható, akkor mégiscsak be kell szedni, mert a kezeletlen betegség nagyobb veszélyt jelenthet a babára. Attól is függ mennyi idõs terhességrõl van szó, nagyon korai terhességben és a legvégén könnyebb szívvel adnak antibiotikumot, mint a késõbbiekben. Minden esetben orvosi mérlegelés kérdése, hogy szedheted-e vagy sem.
A háziorvosom azt mondta, hogy az Augmentin és a Curam ugyanaz, csak más cég gyártja, de a hatóanyag ugyanaz.
Igen, lehet. Ez az az antibiotikum, amely kockázat nélkül adható terheseknek is. Én a hüvelyi fertõzésekre kaptam a terhességeim során.
Szia. Én mind a kettõt szedtem. 16 hetesen torok-és mandulagyulladásom volt, ekkor az augmentint írta fel. Majd 24 hetesen szintén volt gyulladásom, ekkor pedig a curamot írta. Semmi baja nem volt a fiamnak, egészségesen született. Most 10hós a fiam, múlthéten volt arc és homloküreg gyulladásom erre pedig az aktil-duo-t írta fel. Mondtam a dokimnak, hogy még szoptatok elég intenzíven, erre azt mondta, hogy ez a gyógyszer át jut az anyatejbe, de ha nem penicillin érzékeny a kicsi, akkor nem lesz semmi baja tõle. Sokkal többet ártottam volna azzal magamnak, ha nem szedtem volna be. Így beszedtem , meggyógyultam, és a fiamnak kutya baja.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nekem is hogy tegnap voltunk bent az ügyeleten mert akkora volt a fájdalom hogy nem birtam, 4keresztes genny, fehérje, és vèr volt a vizeletemben! Meg ultrahangoztak h nincse vmi baj a babàval de Hálistennek tök jól érzi magát odabent a pocakomban, attól függetlenül hogy én tegnap vagyis péntek óta szarul vok:'( Felment a párom kiváltani a gyógyszert de Sajnos nem volt Augmentin így valamivel helyettesítették Curom 500mg/125mg vfilmtabletta... Remélem ha elkezdem szedni a gyógyszert ez a Curamot nem lessz baja tõle a babámnak, bár kicsit fèlek mert eddig azt mondták hogy egèszsèges mindenszempontból a picim! :) Rem hogy nem lessz tölle semmi baja!! Valaki közzületek szedett Curam500mg tablettát terhesség alat????
A 37.héten elkezdett fájni a hasam. Azt hittem itt az idõ, nemsokára jön a baba. Ja! Aztán kiderült, hogy jól felfáztam, 4 keresztes volt a vizeletem, a dokim azonnal befektetett. Zinnat-ot kaptam, meg hüvelykúpot, 7 napig ment mind a 2. Aztán amikor a babám 2 hónapos volt begyulladt a mellem, Augmentint kaptam, szoptatás mellett. Úgyhogy írnak fel antibiotikumot, ha kell, mert ha nem szeded, akkor többet ártasz a babának, és magadnak.
Ha az orvos felírta õket, akkor szedd be, és ne nézd mit ír a tájékoztató, mert mindenbe beleírják, hogy terhesen és szoptatás alatt nem szedhetõ. Az orvos el tudja dönteni, hogy kell-e szedned vagy sem, nyilván egy ilyen súlyos hólyaggyulladásnál, hólyaghurutnál kisebb kockázat a gyógyszert beszedni, mint hagyni a gyulladt állapotot (ráadásul mivel a húgycsõ és a hüvely ugye igen közel vannak egymáshoz, a baktériumok amik a gyulladást okozzák, könnyen bekerülhetnek a hüvelybe, ami nagyon nem lenne jó, ezért mielõbb el kell pusztítani õket).
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam az ügyeleten hólyaghurut gyulladásom van, rettenetes afájdalom mikor pisilek, sõt a folyásom is rózsaszines ès erre kèt fajta Gyógyszert irtak fel az Egyik az Augmentin 500mg filmtabletta, a másik, amit felirtak Nolicin 400mg tablettát amit állitólag nem lehet Szedni terhesség alatt..
3 x is szedtem! Begyulladt a bölcsesség fogam, mert terhesen kezdett el kinõni. Megfázás láz, influenza Majd a terhesség végén streptococus fertõzésem is ezt kaptam, + szülés alatt 2 lóadagnyi injekcióval, jog menjen át a babába is!
Szia!Igen, terhességebn illetve szoptatás idaje alatt lehet szedni, én is kaptam, amikor egy fogamat ki kellett húzni, és a gyulladás nem akart elmúlni utána.Akkkor 32.hetes kismama voltam.
Nekem az orvos írta fel.Torokgyulladásom volt, akkor kaptam, azt mondta ezt szedhetem.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy ez az egyetlen antibiotikum, amit lehet szedni. Mandulagyulladásom volt, de én azt mondtam, ha romlik, akkor kezdem el szedni. Végül nem került rá sor, mert a homeós bogyók meggyógyítottak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, Aranyosak vagytok!! :) Akkor szedem azt a gyogyszert, rem hogy nem lessz semmi baja a babámnak ! :) köszi a vàlaszokat! ;)

Terhesség alatt lehet szedni acidophilust?

Régebben candidára szedtem és most érzem hogy ismét kezd kiújulni,igy megint elkezdtem szedni 9 hetesen . Áfonya kivonatot is tartlamaz,amely a hugyuti fert?zésekre jo. Nem ártok ezzel?

Legjobb válasz: Az acidophilus tudtommal baktérium, és gyomorproblémákra szokták javasolni. (Candidára nem igazán...) Ha valóban azt szeded, az semmilyen rossz hatással nem lehet a magzatodra. Általában a homeopátiás szerek amúgy is nagyon jók terhesség alatt is, de azért a dokidat is megkérdezheted róluk. Hogy hogy kerül bele az áfonyakivonat, nem tudom, de mivel az is természetes, ezért nem hinném, hogy ártalmas.

Az acidophilus tudtommal baktérium, és gyomorproblémákra szokták javasolni. (Candidára nem igazán...) Ha valóban azt szeded, az semmilyen rossz hatással nem lehet a magzatodra. Általában a homeopátiás szerek amúgy is nagyon jók terhesség alatt is, de azért a dokidat is megkérdezheted róluk. Hogy hogy kerül bele az áfonyakivonat, nem tudom, de mivel az is természetes, ezért nem hinném, hogy ártalmas.

Terhesség alatt lehet szedni a Wörishofener Nervenpflege-t?

A válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Várandós- és szoptatós anyák szedhetik-e a tablettát? A tabletta biztonságos felhasználását várandós- és szoptatós anyáknál nem vizsgálták, ezért alkalmazhatóságát beszélje meg szakemberrel. A valeriana nyugtatókban is van, én nem szedném, az tuti biztos. Szedj magne B6-ot, azt lehet terhesen, és némileg nyugtató hatása is van.

Várandós- és szoptatós anyák szedhetik-e a tablettát? A tabletta biztonságos felhasználását várandós- és szoptatós anyáknál nem vizsgálták, ezért alkalmazhatóságát beszélje meg szakemberrel. A valeriana nyugtatókban is van, én nem szedném, az tuti biztos. Szedj magne B6-ot, azt lehet terhesen, és némileg nyugtató hatása is van.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! :) Hát akkor inkább nem szedem.
Nem, ne szedd! Igaz, hogy növényi hatóanyagok vannak benne, de nem szabad. Ha ideges, nyugtalan vagy, ihatsz citromfûteát, ezt az orvos ajánlotta nekem, tényleg jó. Vagy próbáld ki a homeopátiás Sedatif PC vagy Nervoheel tablettát, azok is nagyon jó hatásúak, és homeopátiás szert bármilyet szedhetsz terhesség alatt is. (Ha inkább zaklatott, ideges, nyugtalan vagy, nem tudsz aludni akkor a Sedatif PC a megfelelõ, ha viszont inkább levert, "depis", sírós akkor a Nervoheel.)

Utrogestant csak terhesség alatt lehet szedni, vagy elősegítésre is?

Legjobb válasz: Nekem volt egy vetélésem, ami után mondta a doki, hogy a következõ próbálkozáshoz ajánlaná az utrogestant. De nekem még lesz most egy pár kontroll vérévtelem is és ha azok jók akkor elkezdhetem használni.

Nekem volt egy vetélésem, ami után mondta a doki, hogy a következõ próbálkozáshoz ajánlaná az utrogestant. De nekem még lesz most egy pár kontroll vérévtelem is és ha azok jók akkor elkezdhetem használni.
Nem csak lombiknál és inszemnél alkalmazzás, egyébként is ha valakinek alacsony a progi szintje.
Szia! Meddõségi kezelés során is alkalmazzák inszemináció és lombik után, megtapadás segítésére.
A kérdező hozzászólása: Szóval csak úgy, méh erõsítésre, esély növelésre nem ajánlott?
A kérdező hozzászólása: És neked mit mondott a doki? Mennyit kell szedned naponta?
Lombikprogramban alkalmazzák, progeszteron pótlásként, ill.ve inszemináció után. Terhesség elõsegítésére nem való. Az Utrogestan akinek már volt sárgatest elégtelenség okozta vetélése, annak is szokták adni, egészen a 12.hétig, miután kiderül a várandóság. Genetikailag igazolt rendellenesség miatti vetélés esetén nem használ.
Nem növeli az esélyeket, peteérés nem lesz tõle. Ha nincs peteérésed, inkább ki kéne vizsgálni hogy miért nincs, és az alap okot kezelni, az növeli az esélyeket leginkább.

Terhesség alatt lehet szedni az algoflex fortét? Nem árt a babának?

Jön a bölcsességfogam,és annyira bedurrant,és fáj,h.még csak ki se tudom nyitni a szám.az orvos azt mondta,h.szedjek fájdalomcsillapitót.a terhesség nagyon korai szakaszában vagyok.még az orvos nem merte 100%ra biztosra mondani.2hét múlva kell visszamennem.a teszt pozitív.

Legjobb válasz: nem!! ez pont az amit semmiképp se szabad és egyéb más ibuprofén hatóanyagúakat sem! (nurofen, ibustar, advil) Inkább algopirin vagy panadol. Ha mindenképp kell vmi.

nem!! ez pont az amit semmiképp se szabad és egyéb más ibuprofén hatóanyagúakat sem! (nurofen, ibustar, advil) Inkább algopirin vagy panadol. Ha mindenképp kell vmi.
Már 4 db-ot? Miért nem kérdezted meg elõtte? Talán nem lesz baj, de többet ne szedj be ibuprofen tartalmút, amíg terhes vagy.
Terhes vagy, feleloseggel tartozol valaki utan mar. Mielott csinalsz valamit, amiben nem vagy biztos, erdeklodd meg. Remeljuk semmi bajotok nem lesz, de ibuprofen tartalmuakat TILOS! Csak paracetamol tartaluakat, mint pl kek panadol. 18 hetes kismama
NEM!Benne is van a tájékoztatójában, hogy az elsõ trimeszterben semmi esetre sem!
A kérdező hozzászólása: Már 4dbot bevettem.most mi baj lesz belõle?de ideges vagyok.:S
Egyébként a tájékoztatón az van, h a 3. trimeszterben tilos, elsõ kettõben minimális adagot be szabad venni. Az algopirynt ajánlják, viszont arra meg az van írva, h. elsõ és harmadik trimeszterben tilos és szopi alatt is. Mindenesetre ezt adják a szülés után is. A nõgyógyászom is az algopyrint javasolta mindig. Szerinte már ideje lenne ráírni, hogy szabad szedni, mert bebizonyosodott, h nem károsítja a magzatot.

Az Elevitet egész terhesség alatt lehet szedni?

Legjobb válasz: Persze, nyugodtan. Hátrányod biztosan nem fog származni belõle :)

Persze, nyugodtan. Hátrányod biztosan nem fog származni belõle :)
Még szoptatás alatt sem árt.
Persze, lehet szedni, sõt ajánlott is, egészen addig, amíg szoptatsz.
persze lehet, sõt, kell is a vitamin ezerrel! Én végig szedem és szoptatás alatt is fogom!
Én szedtem, és aztán a szoptatás alatt is. Majd azután is, majd újra terhes vagyok :)
Nekem azt mondta a dokim, hogy ne szedjem minden nap, mert nagy a babám, és a súly miatt nehogy hamarabb szülessen meg. 3-4 naponta 1 et szedtem.
utolsónak: furcs, hogy ezt mondta a dokid, mert a babád nem a vitamintól nagy valószínüleg! Én sok kismamát ismerek akik elevitet szedtek és volt akinek pici, volt akinek nagy és a többségnek normális méretû babája született. Szerintem ez inkább genetika kérdése! De, ha a dokid ezt mondta akkor biztos jo oka volt rá, jobb megfogadni a tanácsot.
Nekem is ezt mondta a nogyogyaszom hogy kozbe felejcsem el bevenni a vitamint, es egy heten csak ketszer vegyek be, mert a vitamintol csak no a baba es ha az etrendem valtozo akkor a baba a szervezetembol meg kap mindent amire szuksege van.Erdekes:) 38 hetes vagyok es a babam sulya megfelelo.
Érdekes, nekem a dokim azt mondta, hogy nyugodtan szedjem és akár a 28.héttõl napi 2-öt is, mert nem ettõl lesznek nagyok a babák...Megjegyzem a dokim fõorvos és a MTA tagja, tehát nem egy mezei orvos.Igaza is lett 3450 g-al és 50 cm-el született a fiam, ami szerintem 1 átlagos súly.Szoptatás alatt is szedtem és mégsem híztam meg.A fiam 6 hós korára már visszajött az eredeti súlyom.Úgyhogy szedd csak nyugodtan.Kell a vitamin Neked is és a babának is.Fõleg télen.

Terhesség alatt lehet szedni az Oxytarm tablettát?

Székrekedéses vagyok és a terhesség el?tt nagyon bevállt, de most nem merem szedni és eddig senki nem adott használható információt, se a gyógyszerész se az orvos. Azt javasolták más módszerrel próbálkozzak. Próbáltam: laevolac ez túl drasztikus volt, lenmag, aszalt szilva nem vált be. Most a Tamarinlax lekvárt eszem, de majd egy üveggel megettem mire beállt valamennyire a széklet, de így sem tökéletes.

Legjobb válasz: Sajna nem ismerem ezt a tabit,de itt mindenki a Glicerin kúpot emlegeti.Próbáld ki hátha.Szerencsére nekem nagyon ritkán van ilyen problémám,és akkor aszalt sárgabarackot ettem. 32heteske

Sajna nem ismerem ezt a tabit, de itt mindenki a Glicerin kúpot emlegeti.Próbáld ki hátha.Szerencsére nekem nagyon ritkán van ilyen problémám, és akkor aszalt sárgabarackot ettem. 32heteske
Nem ajánlott!! Nézz be egy gyógynövény boltba és ott majd ajánlanak egy terheseknek is szedhetõt. Nekem ez van: Nature Care. Ez egy por, amit naponta 3-4 alkalommal higítva kell beszedni. Huzamosabb ideig ezt sem ajánlott alkalmazni, mert minden "hashajtó" jellegû készítménynek vízhajtó hatása van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A nature care-tõl rendszeres a széklet? mármint minden nap van?

Ha valaki asztmás, lehet gond terhesség alatt? Végig szedni kell a gyógyszert, a szulésnél lehet komplikáció?

Legjobb válasz: Szia nekem volt asztmám, de már tünetmentes vagyok pár éve, de most a terhesség alatt elõjöttek megint a panaszok. Én is feltettem egy hasonló kérdést, egy kismama válaszolt, hogy ugyanúgy szedte a gyógyszereit ( Pulmicort) és nem volt semmi baja. Én most készülök visszamenni a tüdõgondózóba. A nõgyógyász is oda küldött, azt mondta kapok valami rohamoldót, hogy ha kell, legyen nálam. Szerintem ne aggódj, konzultálj a nõdokival és menj el tüdõgyógyászhoz is, és tartsd be az utasításait.-)Amúgy a terhességemmel minden rendben.-) Csak néha köhögõrohamok kapnak el, de aránylag hamar elmúlnak..

Szia nekem volt asztmám, de már tünetmentes vagyok pár éve, de most a terhesség alatt elõjöttek megint a panaszok. Én is feltettem egy hasonló kérdést, egy kismama válaszolt, hogy ugyanúgy szedte a gyógyszereit ( Pulmicort) és nem volt semmi baja. Én most készülök visszamenni a tüdõgondózóba. A nõgyógyász is oda küldött, azt mondta kapok valami rohamoldót, hogy ha kell, legyen nálam. Szerintem ne aggódj, konzultálj a nõdokival és menj el tüdõgyógyászhoz is, és tartsd be az utasításait.-)Amúgy a terhességemmel minden rendben.-) Csak néha köhögõrohamok kapnak el, de aránylag hamar elmúlnak..
Én asztmás vagyok és eddig szerencsére egyre jobban vagyok egyre kevesebbet szedem, a gyógyszert! Nekem az orvos egyletlen gyogyszer engedett meg a Vendolint/Fulladásra/. Azt mondják , hogy a terhesség alatt az asztma nagy százalékban javul esetleg el is múlhat és van rá esély, hogy a szülés után vissza sem tér.A terhességem alatt eddig minden rendben volt . Remélem nállad sem lesz gond . Igaz nem írtad , hogy te hány hetes vagy, de amikor nõ a pocakod van aki fullad(én is) Ez nem feltétlen az asztma miatt van. Kellemes babavárást! 21. hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Még nagyon az elején tartok 5-hetes vagyok, Ventolint, vlmint, Tafen novolizert kell fújnom, a Ventolint ha sípol a mellem, nagyon orulok, hogy jelentkeztetek, koszonom válaszaitokat, egy picit megnyugodtam..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!