Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt lehet szedni (106 db)

Terhesség alatt lehet szedni Magnertot-ot (magnézium tabletta) és sörélesztő tablettát? Illetve lehet-e enni Hunyadi vizet?

A kérdés egyértelm? :) Köszi el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: A Magnerot tablettát lehet. Nagyon sokan szedik ezt vagy a MagneB6-ot terhesség alatt. A 7. héten görcsöltem és véreztem, utána a 36. hétig kellett szednem magnéziumot. A többivel nincs tapasztalatom.

A Magnerot tablettát lehet. Nagyon sokan szedik ezt vagy a MagneB6-ot terhesség alatt. A 7. héten görcsöltem és véreztem, utána a 36. hétig kellett szednem magnéziumot. A többivel nincs tapasztalatom.
Inkább magnerotot szedj, mint magne b6-ot (ez utóbbi semmit sem ér, ha görcsöt kell oldani) A többihez nem tudok hozzászólni, bocs.
A Magnerotot biztos, a sörélesztõt nem tudom. Olvasd el a betegtájékoztatót!

Terhesség alatt lehet szedni olyan gyógyszert ami hajhullásra van? Pl:Revalid

Legjobb válasz: Kérdezd meg róla az orvosod. Én nem szedném, helyette inkább más vitaminokat vennék be már a terhesség elõtt. Én 6 hónapig szedtem elevitet. Terhesség elõtt vékonyszálú, kevés hajam volt. A végére több, mint 20 centit nõtt és sokkal több is lett. Más kérdés, hogy most fél évvel szülés után újra ugyanolyan, mint elõtte volt. :S

Kérdezd meg róla az orvosod. Én nem szedném, helyette inkább más vitaminokat vennék be már a terhesség elõtt. Én 6 hónapig szedtem elevitet. Terhesség elõtt vékonyszálú, kevés hajam volt. A végére több, mint 20 centit nõtt és sokkal több is lett. Más kérdés, hogy most fél évvel szülés után újra ugyanolyan, mint elõtte volt. :S
A kérdező hozzászólása: Az Elevitet énis szedem Csak mikor hajmosás utám megfésülöm rengeteg kijön :/

Terhesség alatt lehet szedni az Augmentin tablettát?

Legjobb válasz: Elvileg nem lehet semmilyen antibiotikumot, de orvosi mérlegelés kérdése, mert ha valami komolyabb baj van, ami csak antibiotikummal gyógyítható, akkor mégiscsak be kell szedni, mert a kezeletlen betegség nagyobb veszélyt jelenthet a babára. Attól is függ mennyi idõs terhességrõl van szó, nagyon korai terhességben és a legvégén könnyebb szívvel adnak antibiotikumot, mint a késõbbiekben. Minden esetben orvosi mérlegelés kérdése, hogy szedheted-e vagy sem.

Elvileg nem lehet semmilyen antibiotikumot, de orvosi mérlegelés kérdése, mert ha valami komolyabb baj van, ami csak antibiotikummal gyógyítható, akkor mégiscsak be kell szedni, mert a kezeletlen betegség nagyobb veszélyt jelenthet a babára. Attól is függ mennyi idõs terhességrõl van szó, nagyon korai terhességben és a legvégén könnyebb szívvel adnak antibiotikumot, mint a késõbbiekben. Minden esetben orvosi mérlegelés kérdése, hogy szedheted-e vagy sem.
A háziorvosom azt mondta, hogy az Augmentin és a Curam ugyanaz, csak más cég gyártja, de a hatóanyag ugyanaz.
Igen, lehet. Ez az az antibiotikum, amely kockázat nélkül adható terheseknek is. Én a hüvelyi fertõzésekre kaptam a terhességeim során.
Szia. Én mind a kettõt szedtem. 16 hetesen torok-és mandulagyulladásom volt, ekkor az augmentint írta fel. Majd 24 hetesen szintén volt gyulladásom, ekkor pedig a curamot írta. Semmi baja nem volt a fiamnak, egészségesen született. Most 10hós a fiam, múlthéten volt arc és homloküreg gyulladásom erre pedig az aktil-duo-t írta fel. Mondtam a dokimnak, hogy még szoptatok elég intenzíven, erre azt mondta, hogy ez a gyógyszer át jut az anyatejbe, de ha nem penicillin érzékeny a kicsi, akkor nem lesz semmi baja tõle. Sokkal többet ártottam volna azzal magamnak, ha nem szedtem volna be. Így beszedtem , meggyógyultam, és a fiamnak kutya baja.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nekem is hogy tegnap voltunk bent az ügyeleten mert akkora volt a fájdalom hogy nem birtam, 4keresztes genny, fehérje, és vèr volt a vizeletemben! Meg ultrahangoztak h nincse vmi baj a babàval de Hálistennek tök jól érzi magát odabent a pocakomban, attól függetlenül hogy én tegnap vagyis péntek óta szarul vok:'( Felment a párom kiváltani a gyógyszert de Sajnos nem volt Augmentin így valamivel helyettesítették Curom 500mg/125mg vfilmtabletta... Remélem ha elkezdem szedni a gyógyszert ez a Curamot nem lessz baja tõle a babámnak, bár kicsit fèlek mert eddig azt mondták hogy egèszsèges mindenszempontból a picim! :) Rem hogy nem lessz tölle semmi baja!! Valaki közzületek szedett Curam500mg tablettát terhesség alat????
A 37.héten elkezdett fájni a hasam. Azt hittem itt az idõ, nemsokára jön a baba. Ja! Aztán kiderült, hogy jól felfáztam, 4 keresztes volt a vizeletem, a dokim azonnal befektetett. Zinnat-ot kaptam, meg hüvelykúpot, 7 napig ment mind a 2. Aztán amikor a babám 2 hónapos volt begyulladt a mellem, Augmentint kaptam, szoptatás mellett. Úgyhogy írnak fel antibiotikumot, ha kell, mert ha nem szeded, akkor többet ártasz a babának, és magadnak.
Ha az orvos felírta õket, akkor szedd be, és ne nézd mit ír a tájékoztató, mert mindenbe beleírják, hogy terhesen és szoptatás alatt nem szedhetõ. Az orvos el tudja dönteni, hogy kell-e szedned vagy sem, nyilván egy ilyen súlyos hólyaggyulladásnál, hólyaghurutnál kisebb kockázat a gyógyszert beszedni, mint hagyni a gyulladt állapotot (ráadásul mivel a húgycsõ és a hüvely ugye igen közel vannak egymáshoz, a baktériumok amik a gyulladást okozzák, könnyen bekerülhetnek a hüvelybe, ami nagyon nem lenne jó, ezért mielõbb el kell pusztítani õket).
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam az ügyeleten hólyaghurut gyulladásom van, rettenetes afájdalom mikor pisilek, sõt a folyásom is rózsaszines ès erre kèt fajta Gyógyszert irtak fel az Egyik az Augmentin 500mg filmtabletta, a másik, amit felirtak Nolicin 400mg tablettát amit állitólag nem lehet Szedni terhesség alatt..
3 x is szedtem! Begyulladt a bölcsesség fogam, mert terhesen kezdett el kinõni. Megfázás láz, influenza Majd a terhesség végén streptococus fertõzésem is ezt kaptam, + szülés alatt 2 lóadagnyi injekcióval, jog menjen át a babába is!
Szia!Igen, terhességebn illetve szoptatás idaje alatt lehet szedni, én is kaptam, amikor egy fogamat ki kellett húzni, és a gyulladás nem akart elmúlni utána.Akkkor 32.hetes kismama voltam.
Nekem az orvos írta fel.Torokgyulladásom volt, akkor kaptam, azt mondta ezt szedhetem.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy ez az egyetlen antibiotikum, amit lehet szedni. Mandulagyulladásom volt, de én azt mondtam, ha romlik, akkor kezdem el szedni. Végül nem került rá sor, mert a homeós bogyók meggyógyítottak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, Aranyosak vagytok!! :) Akkor szedem azt a gyogyszert, rem hogy nem lessz semmi baja a babámnak ! :) köszi a vàlaszokat! ;)

Terhesség alatt lehet szedni acidophilust?

Régebben candidára szedtem és most érzem hogy ismét kezd kiújulni,igy megint elkezdtem szedni 9 hetesen . Áfonya kivonatot is tartlamaz,amely a hugyuti fert?zésekre jo. Nem ártok ezzel?

Legjobb válasz: Az acidophilus tudtommal baktérium, és gyomorproblémákra szokták javasolni. (Candidára nem igazán...) Ha valóban azt szeded, az semmilyen rossz hatással nem lehet a magzatodra. Általában a homeopátiás szerek amúgy is nagyon jók terhesség alatt is, de azért a dokidat is megkérdezheted róluk. Hogy hogy kerül bele az áfonyakivonat, nem tudom, de mivel az is természetes, ezért nem hinném, hogy ártalmas.

Az acidophilus tudtommal baktérium, és gyomorproblémákra szokták javasolni. (Candidára nem igazán...) Ha valóban azt szeded, az semmilyen rossz hatással nem lehet a magzatodra. Általában a homeopátiás szerek amúgy is nagyon jók terhesség alatt is, de azért a dokidat is megkérdezheted róluk. Hogy hogy kerül bele az áfonyakivonat, nem tudom, de mivel az is természetes, ezért nem hinném, hogy ártalmas.

Terhesség alatt lehet szedni a Wörishofener Nervenpflege-t?

A válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Várandós- és szoptatós anyák szedhetik-e a tablettát? A tabletta biztonságos felhasználását várandós- és szoptatós anyáknál nem vizsgálták, ezért alkalmazhatóságát beszélje meg szakemberrel. A valeriana nyugtatókban is van, én nem szedném, az tuti biztos. Szedj magne B6-ot, azt lehet terhesen, és némileg nyugtató hatása is van.

Várandós- és szoptatós anyák szedhetik-e a tablettát? A tabletta biztonságos felhasználását várandós- és szoptatós anyáknál nem vizsgálták, ezért alkalmazhatóságát beszélje meg szakemberrel. A valeriana nyugtatókban is van, én nem szedném, az tuti biztos. Szedj magne B6-ot, azt lehet terhesen, és némileg nyugtató hatása is van.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! :) Hát akkor inkább nem szedem.
Nem, ne szedd! Igaz, hogy növényi hatóanyagok vannak benne, de nem szabad. Ha ideges, nyugtalan vagy, ihatsz citromfûteát, ezt az orvos ajánlotta nekem, tényleg jó. Vagy próbáld ki a homeopátiás Sedatif PC vagy Nervoheel tablettát, azok is nagyon jó hatásúak, és homeopátiás szert bármilyet szedhetsz terhesség alatt is. (Ha inkább zaklatott, ideges, nyugtalan vagy, nem tudsz aludni akkor a Sedatif PC a megfelelõ, ha viszont inkább levert, "depis", sírós akkor a Nervoheel.)

Székrekedésben szenvedek, most oxitarmot szedek, ez nagyjából segít, viszont terhesség alatt lehet szedni tovább? nem káros ez a babára nézve? A betegtájékoztató nem ír errõl.

Legjobb válasz: Én Dulcolaxot használtam, az orvosom javaslatára. kb 4*5 volt rá szükségem. Ezt terhesek is szedhetik.

Én Dulcolaxot használtam, az orvosom javaslatára. kb 4*5 volt rá szükségem. Ezt terhesek is szedhetik.
Én a levokac szirupot ajánlom. Nekem használt a sok folyadék mellett és nem szívódik a méhlepényen keresztül tehát a babához nem jut el
Mivel tele van magneziummal igy nem hiszem h art, inkabb jo a gorcsok ellen, mellesleg van meg benne c vitamin es citrusfelek!
Sziasztok . 10 hetes vagyok az orvosom mondta a dulcolaxot de félek töle. Itt valaki irta hogy lehet. Biztosan?

Amoxicillin-B 1000mg tablettát terhesség alatt lehet szedni?

17hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: A betegtajekoztato szerint nem szedheto terhesen. A gyógyszerészt nem kerdezted meg?

A betegtajekoztato szerint nem szedheto terhesen. A gyógyszerészt nem kerdezted meg?
Mielõtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. Az Amoxicillin-TEVA tabletta terhesség ideje alatt nem alkalmazható, csak nagyon indokolt esetben. Az amoxicillin átjut a méhlepényen, és az anyatejben is megjelenik. Bár nem észleltek semmiféle károsító hatást sem az anyai, sem a magzati szervezetre, terhességben és szoptatás ideje alatt - ha az eset súlyossága antibiotikum adást igényel, és a kórokozó érzékeny amoxicillinre - a várható elõny/kockázat gondos mérlegelése mellett adható.
Lehet szedni. Nekem is ezt írták fel amikor gennyes mandulagyulladásom volt, ráadásul 2 dobozzal, 20 hetesen. Attól lehet baja, ha nem kezeled a betegséget amire kaptad.
Én nem terhesen kaptam és két szem beszedése után tiszta sárga lett a bõröm és a szemem. Vissza mentem a dokihoz (helyettes volt) azt mondta szedjem nyugodtan tovább. Nem szedtem, 2 nap múlva vissza jött a saját dokim a szabiból, lementem hozzá még mindig sárga voltam, azonnal küldött vérvételre és mondta, hogy nehogy beszedjek még egy szemet valaha is belõle. Ezt csak azért mondom, hogy inkább kérd ki egy orvos véleményét és ha kell még egyét vagy legalább a gyógyszerésznél kérdezz rá, mint hogy baj legyen.
4 vagyok: Félre ne értsed nem a gyógyszerrõl beszéllek le, mert nagyon nagyon fontos, hogy kezelni kell a betegséget, csak annyit szeretnék mondani, hogy orvossal egyeztetve válassz mindig gyógyszert!
Assisztens felírhat antibiotikumit? Erdekes... mire kaptad? Az amox. Penicilin, amit lehet szedni terhesseg alatt. Szerintem nincs tobb kismama, aki tobb antibiot szedett be terhesseg alatt, mint en. Hala istennek nem lett baja a babamnak.

Utrogestant csak terhesség alatt lehet szedni, vagy elősegítésre is?

Legjobb válasz: Nekem volt egy vetélésem, ami után mondta a doki, hogy a következõ próbálkozáshoz ajánlaná az utrogestant. De nekem még lesz most egy pár kontroll vérévtelem is és ha azok jók akkor elkezdhetem használni.

Nekem volt egy vetélésem, ami után mondta a doki, hogy a következõ próbálkozáshoz ajánlaná az utrogestant. De nekem még lesz most egy pár kontroll vérévtelem is és ha azok jók akkor elkezdhetem használni.
Nem csak lombiknál és inszemnél alkalmazzás, egyébként is ha valakinek alacsony a progi szintje.
Szia! Meddõségi kezelés során is alkalmazzák inszemináció és lombik után, megtapadás segítésére.
A kérdező hozzászólása: Szóval csak úgy, méh erõsítésre, esély növelésre nem ajánlott?
A kérdező hozzászólása: És neked mit mondott a doki? Mennyit kell szedned naponta?
Lombikprogramban alkalmazzák, progeszteron pótlásként, ill.ve inszemináció után. Terhesség elõsegítésére nem való. Az Utrogestan akinek már volt sárgatest elégtelenség okozta vetélése, annak is szokták adni, egészen a 12.hétig, miután kiderül a várandóság. Genetikailag igazolt rendellenesség miatti vetélés esetén nem használ.
Nem növeli az esélyeket, peteérés nem lesz tõle. Ha nincs peteérésed, inkább ki kéne vizsgálni hogy miért nincs, és az alap okot kezelni, az növeli az esélyeket leginkább.

Terhesség alatt lehet szedni az algoflex fortét? Nem árt a babának?

Jön a bölcsességfogam,és annyira bedurrant,és fáj,h.még csak ki se tudom nyitni a szám.az orvos azt mondta,h.szedjek fájdalomcsillapitót.a terhesség nagyon korai szakaszában vagyok.még az orvos nem merte 100%ra biztosra mondani.2hét múlva kell visszamennem.a teszt pozitív.

Legjobb válasz: nem!! ez pont az amit semmiképp se szabad és egyéb más ibuprofén hatóanyagúakat sem! (nurofen, ibustar, advil) Inkább algopirin vagy panadol. Ha mindenképp kell vmi.

nem!! ez pont az amit semmiképp se szabad és egyéb más ibuprofén hatóanyagúakat sem! (nurofen, ibustar, advil) Inkább algopirin vagy panadol. Ha mindenképp kell vmi.
Már 4 db-ot? Miért nem kérdezted meg elõtte? Talán nem lesz baj, de többet ne szedj be ibuprofen tartalmút, amíg terhes vagy.
Terhes vagy, feleloseggel tartozol valaki utan mar. Mielott csinalsz valamit, amiben nem vagy biztos, erdeklodd meg. Remeljuk semmi bajotok nem lesz, de ibuprofen tartalmuakat TILOS! Csak paracetamol tartaluakat, mint pl kek panadol. 18 hetes kismama
NEM!Benne is van a tájékoztatójában, hogy az elsõ trimeszterben semmi esetre sem!
A kérdező hozzászólása: Már 4dbot bevettem.most mi baj lesz belõle?de ideges vagyok.:S
Egyébként a tájékoztatón az van, h a 3. trimeszterben tilos, elsõ kettõben minimális adagot be szabad venni. Az algopirynt ajánlják, viszont arra meg az van írva, h. elsõ és harmadik trimeszterben tilos és szopi alatt is. Mindenesetre ezt adják a szülés után is. A nõgyógyászom is az algopyrint javasolta mindig. Szerinte már ideje lenne ráírni, hogy szabad szedni, mert bebizonyosodott, h nem károsítja a magzatot.

Az Elevitet egész terhesség alatt lehet szedni?

Legjobb válasz: Persze, nyugodtan. Hátrányod biztosan nem fog származni belõle :)

Persze, nyugodtan. Hátrányod biztosan nem fog származni belõle :)
Még szoptatás alatt sem árt.
Persze, lehet szedni, sõt ajánlott is, egészen addig, amíg szoptatsz.
persze lehet, sõt, kell is a vitamin ezerrel! Én végig szedem és szoptatás alatt is fogom!
Én szedtem, és aztán a szoptatás alatt is. Majd azután is, majd újra terhes vagyok :)
Nekem azt mondta a dokim, hogy ne szedjem minden nap, mert nagy a babám, és a súly miatt nehogy hamarabb szülessen meg. 3-4 naponta 1 et szedtem.
utolsónak: furcs, hogy ezt mondta a dokid, mert a babád nem a vitamintól nagy valószínüleg! Én sok kismamát ismerek akik elevitet szedtek és volt akinek pici, volt akinek nagy és a többségnek normális méretû babája született. Szerintem ez inkább genetika kérdése! De, ha a dokid ezt mondta akkor biztos jo oka volt rá, jobb megfogadni a tanácsot.
Nekem is ezt mondta a nogyogyaszom hogy kozbe felejcsem el bevenni a vitamint, es egy heten csak ketszer vegyek be, mert a vitamintol csak no a baba es ha az etrendem valtozo akkor a baba a szervezetembol meg kap mindent amire szuksege van.Erdekes:) 38 hetes vagyok es a babam sulya megfelelo.
Érdekes, nekem a dokim azt mondta, hogy nyugodtan szedjem és akár a 28.héttõl napi 2-öt is, mert nem ettõl lesznek nagyok a babák...Megjegyzem a dokim fõorvos és a MTA tagja, tehát nem egy mezei orvos.Igaza is lett 3450 g-al és 50 cm-el született a fiam, ami szerintem 1 átlagos súly.Szoptatás alatt is szedtem és mégsem híztam meg.A fiam 6 hós korára már visszajött az eredeti súlyom.Úgyhogy szedd csak nyugodtan.Kell a vitamin Neked is és a babának is.Fõleg télen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!