Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt kell (194 db)

Terhesség alatt kell elõször felkeresni a gyermekorvost vagy ha már megszületett a pici?

Legjobb válasz: Szia terhesség alatt a nõgyógyász és a védõnõ vigyázza a picire utána kell felkeresni a gyermekorvost ha megszületett .

Szia terhesség alatt a nõgyógyász és a védõnõ vigyázza a picire utána kell felkeresni a gyermekorvost ha megszületett .
Mi is felkerestük hamarabb. Bár mi nem a körzetes orvost választottuk, így meg kellett vele beszélni, hogy vállaja-e a kislányunkat. Megadta a mobilszámát, és megbeszéltük, hogy mikor hívjuk majd. Így kicsit másabb lesz felhívni, ha megszületett a kislányunk, mert mégiscsak bemutatkoztunk már. Meg persze le is csekkoltuk, hogy szinpatikus-e, hisz mégiscsak a gyermekünket fogjuk "rábízni".
Mi 1-2 héttel szülés elõtt elmentünk, mert így jutottunk hozzá a receptekhez, amit ki kellett váltani a picinek, mire hazajöttünk a kórházból.
Szerintem kérdezd meg a védõnõt, hogy felétek ez hogy mûködik. Nálunk a védõnõ bemutatta a körzeti gyerekorvost még szülés elõtt, amikor hazamentünk, nekem kellett hívni az orvost.
Nem kell felkeresni, csak ha megszületett a baba. Minket majd a védõnõ fog bemutatni :-):-):-)
Én elmentem bemutatkozni még terhesen, így azért más volt felhívni szülés után, hogy hahó, tessen jönni babanézni :) Meg én nem is tudtam volna olyan orvost választani, akit nem látok elõtte, lehet akármilyen jó híre, ha ellenszenves.
30. hét után
ha körzetit választod akkor nem kell felkeresni, csak mikor megszületett a baba utána felhívni õ kimegy megnézni a babát. De ha nem a körzetit választod akkor terhesség alatt kell felkeresni 40hét után, nekem a védõnõ mondta tavaly, és át is küldött az orvoshoz beszélni vele, egy épületben van a 2. Tehát mi nem a körzetit választottuk.
Én a körzetes gyerekorvoshoz mentem a kisfiammal, így a körzetes védõnõm értesítette a dokinénit, hogy megszületett a kisfiam. A védõnõnek és szóltam, hogy meg született, és hogy mikor megyünk haza. Így az elsõ nap ahogy hazajöttünk, már délután jött a doktornéni a rendelés után. Addig én nem is találkoztam vele. Tehát mindent a védõnõm intézett.
Kérdezd meg a védõnõd mert mindenhol más.. elvileg ha nem a körzetihez akarod majd hordani akkor ügye választanod kell és azt még terhesen kell hogy tudjad egyálltalán elvállalha e mert nallunk pl 3 gyerekorvos van. túl vannak terhelve és nem mindig vállalbak ujjakat mert egyszerüen annyi gyerek van a körzetükbe hogy nem birják. Mellesleg van valami megegyezés a legtöbb gyerekorvosnál hne legyen az hogy az egyiknek van 2ezer ellatottja a masiknak meg 200. amikor megszülök apának kell elmenni a receptekért a gy.orvoshoz mire hazajövünk ki legyen váltva. Majd mikor hazajöttünk másnap jön az orvos meg a védõnõ együtt megnézni a babát. Nállunk igy mûködik..

Terhesség alatt kell legyen folyás? Ha igen milyen?

Legjobb válasz: Csak magamról tudok beszélni, Nekem mindig is volt valamennnyi, és emiatt sokszor voltam nõgyógyászoknál, viszont az esetek 95%-ában semmilyen baci, vagy más nem volt. Ez van, ilyen vagyok, viszont sokkal jobban kell ügyelnem a strandon, fürdõben, wc-n, stb. Amikor terhes voltam ill. vagyok most is, akkor is megvolt valamennyi mindig. Jelenleg sem tudtak kitenyészteni belõle semmilyen kórokozót. Ja és hogy milyen? Nekem inkább sárgásabb, legalábbis a tisztaságin már ilyen. Tényleg nem túl sok, de van. Nálam az az itt sokat olvasott tojásfehérjés még nem igen jelentkezett.(vagy nem vettem észre) Remélem tudtam segíteni. Egy dolog viszont biztos, fõleg terhesség alatt: ha bármi szokatlant érzékelsz (szín, szag, állag) akkor ne kezelgesd házilag. Menj orvoshoz és csináld azt amit Õ mond.

Csak magamról tudok beszélni, Nekem mindig is volt valamennnyi, és emiatt sokszor voltam nõgyógyászoknál, viszont az esetek 95%-ában semmilyen baci, vagy más nem volt. Ez van, ilyen vagyok, viszont sokkal jobban kell ügyelnem a strandon, fürdõben, wc-n, stb. Amikor terhes voltam ill. vagyok most is, akkor is megvolt valamennyi mindig. Jelenleg sem tudtak kitenyészteni belõle semmilyen kórokozót. Ja és hogy milyen? Nekem inkább sárgásabb, legalábbis a tisztaságin már ilyen. Tényleg nem túl sok, de van. Nálam az az itt sokat olvasott tojásfehérjés még nem igen jelentkezett.(vagy nem vettem észre) Remélem tudtam segíteni. Egy dolog viszont biztos, fõleg terhesség alatt: ha bármi szokatlant érzékelsz (szín, szag, állag) akkor ne kezelgesd házilag. Menj orvoshoz és csináld azt amit Õ mond.
Van akinek nincs, de az általánosság az, hogy sokkal több folyás van terhesség alatt. Az általános szabály, hogy amíg nem viszket, nem csíp, ég, vagy nincs erõs szaga, és színe, addig rendben van. Amint gyanú merül fel, inkább keresd fel az orvosodat. Terhesség alatt nem csak lehet, de kell is kezelni, fõleg, ha baci, mert az beindíthatja a szülést is, megfertõzheti a méhet, a babát. Ami persze ritkán fordul elõ, mert a nyákdugó is véd szerencsére, de azért nem árt az óvatosság.
nekem sûrû és krémes már vagy 2-3 hete, itt azt hallottam, meg valahol olvastam is, hogy ez a normális. NIncs szaga, se színe, csak jó sûrû, és viszonylag több, mint egyébként
uccsó vagyok 13 hetes vagyok
Nekem szinte semmilyen sincs. nagyon ritkán, reggel van egy kis fehér, hígabb folyás, de egy-két hetente csak egyszer.
Utolsó vagyok. 29 hetes vagyok, és eddig végig így volt, a nõdokim szerint nem baj, és örüljek neki.

Háziorvos milyen szerepet játszik a terhesség alatt? Kell hozzá is rendszeresen járni?

Esetleg ha valaki tud egy olyan linket küldeni, ahol le van írva, hogy mikor mire és kihez kell menni, azt megköszönném. Még csak tervezzük a babát.

Legjobb válasz: 1. nõgyógyász aki megállapítja a terhességet 2. a nõgyógyász küld el minden vizsgálatra és õ adja a beutalókat is.(vérvétel, ultrahang stb.) 3. a háziorvos akkor lép be a képbe, ha otthon maradsz veszélyeztett terhesként vagy csak azért mert nem akarsz dolgozni. Õ ír ki téged a tb felé.

1. nõgyógyász aki megállapítja a terhességet 2. a nõgyógyász küld el minden vizsgálatra és õ adja a beutalókat is.(vérvétel, ultrahang stb.) 3. a háziorvos akkor lép be a képbe, ha otthon maradsz veszélyeztett terhesként vagy csak azért mert nem akarsz dolgozni. Õ ír ki téged a tb felé.
A kérdező hozzászólása: És ha például sokat hányok az elején, amiért nem tudok dolgozni, az is indok a táppénzre?
háziorvoshoz én nem járok(33.hétben vok)csak ha vmi elfogyott vitamint v ilyesmit kell kiíratni.azt meg hogy mikor hova kell menni, amikor elõször mész védõnõhöz, elvileg ad egy listát, én legalábbis kaptam, máshol nem tom hogy szokás, de a egyébként is mindig mikor mész akár nõdokihoz, akár védõnõhöz szolnak elõre.Én havonta szoktam mindkettõhöz járni, és eddig mindenrõl idõben értesültem, fõleg hogy néhány vizsgálathoz beutaló szükséges.
3. vagyok. Kiírathatod magad táppénzre nyugodtan, ha úgy érzed!
Én egyszer jártam a házi dokinál mióta babás vagyok, mert nekem az EKG-t õ csinálta. Ezen kívül semmit, mert táppénzre is a kórházban vettek fel. Én nagyon örülök ennek, mert a mi házi dokinknál olyan a váró, hogy alig szellõzik és tömve van betegekkel. Így ha járni kellene hozzá rendszeresen, akkor tuti nem sikerülne elkerülni a bacikat! 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Most kezdett el foglalkoztatni a kérdés. Olyan bonyolultnak tûnik, hogy mikor hova. De ha már átéltem, akkor biztos azt mondom majd, hogy semmi okom nem lett volna aggódni azért, hogy mikor hova kell menni:)


Nekem volt már trombózisom, de kimutatták hogy nem hajlamos rá, akkor a terhesség alatt kell szúrni magam?

18 évesen volt trombózis a lábamban a sportnak köszönhet?en. Ezután egy ideig szedtem a sincumar-t s a vizsgálat kimutatta hogy nem vagyok hajlamos és a gyógyszerrel is leálltam.

Legjobb válasz: m Miért akarnád szurni magad ha már leálltál?a terheség alatt csak azt szedd amit az orvos ir ki

m Miért akarnád szurni magad ha már leálltál?a terheség alatt csak azt szedd amit az orvos ir ki

A terhesség alatt kell-e valamilyen papírt intézni, vagy mindent szülés után?

Arra gondolok mi az a sorrend, amiben érdemes a papírokat intézni, mert úgy látom el?bb taj-szám kell a babának, aztán lehet ezt azt , de mit is? Az a baj, hogy tél lesz és valószín? a párom fog menni, de nem tudom mire készítsem fel.

Legjobb válasz: A szülési szabit ki lehet venni már a szülés elõtt is, akkor azt érdemes intézni. De nem érdemes, inkább menj el táppénzre, kell még az a szülési szabi szülés utánra. A többihez (GYED, családi pótlék, apás szabi stb.) kelleni fognak a gyerek iratai. Azt a kórházban intézik. Születési anyakönyvi kivonatért kb. 1 héttel a születés után kell majd visszamenni. A lakcímkártyát postán küldik, a TAJ számot meg majd a szülés után 2-3 héttel. Az a lényeg, hogy a kórházba vidd az irataid, plusz kell még házassági anyakönyvi kivonat másolat (mindenhol azt mondták, hogy kérjek frisset, de nekem elfogadták az eredetit). Ennek hiányában apasági nyilatkozat.

A szülési szabit ki lehet venni már a szülés elõtt is, akkor azt érdemes intézni. De nem érdemes, inkább menj el táppénzre, kell még az a szülési szabi szülés utánra. A többihez (GYED, családi pótlék, apás szabi stb.) kelleni fognak a gyerek iratai. Azt a kórházban intézik. Születési anyakönyvi kivonatért kb. 1 héttel a születés után kell majd visszamenni. A lakcímkártyát postán küldik, a TAJ számot meg majd a szülés után 2-3 héttel. Az a lényeg, hogy a kórházba vidd az irataid, plusz kell még házassági anyakönyvi kivonat másolat (mindenhol azt mondták, hogy kérjek frisset, de nekem elfogadták az eredetit). Ennek hiányában apasági nyilatkozat.
Második hozzászólót javítanám: 1. a thgys-t nem az államkincstártól kell igényelni, hanem a megyei egészségbiztosítótól, mivel ez biztosítzási jogviszonyhoz kötött ellátás, és csak akkor kapod, ha minkaviszonyban állsz! 2. Adóigazolványt az APEH állít ki, külön igényelni NEM kell. A gyermek adóazonosító jelérõl a Magyar Államkincstár levelébõl értesülhetünk, amelyet a Babakötvény kapcsán küldenek ki.
Szia! A helyi illetékes Államkincstárhoz menj be nyugodtan és kérd el az adatlapot a TGYÁS, családi pótlékhoz való igényléshez. Amit tudsz, azt töltsd ki, aztán ha a baba megszületett és már lesznek iratai, akkor már csak az õ hiányzó adataival kell kiegészíteni az adatlapot, a párod pedig viheti is be a hivatalba. Állítólag jobb személyesen bevinni, mint postára bízni. Ha babakötvényt is szeretnétek, akkor az APEH-tól is kell adószámot kérni, de adatlapot kérhettek nyugodtan elõre, vagy szerintem a honlapjukról le is lehet tölteni. Remélem tudtam valamit segíteni!

Jár valaki a Róbert Károly Magánklinikára terhesgondozásra? Minden vizsgálatot elvégeznek ott helyben amit terhesség alatt kell?

4D babamozi van esetleg??És a terheléses vércukor vizsgálatnak hány nap alatt van meg az eredménye???

Legjobb válasz: Szia, gondolom, aktuális még a kérdésed. Én is oda járok, de még csak 15. hetes vagyok. Viszont az elsõ gyermekemet is ott szültem. Igen, minden vizsgálatot helyben végeznek, és ott helyben is kell fizetni.. Drága, de korrektek, gyorsak, figyelmesek. 4 D-t viszont nem tudom, hogy helyben csinálnak-e, nekem anno máshol volt. A cukorvizsgálatnak azonnal megvan az eredménye, más vérvizsgálatnak 1-2 nap. Kihez jársz? Nekem Nega doktornõ az orvosom.

Szia, gondolom, aktuális még a kérdésed. Én is oda járok, de még csak 15. hetes vagyok. Viszont az elsõ gyermekemet is ott szültem. Igen, minden vizsgálatot helyben végeznek, és ott helyben is kell fizetni.. Drága, de korrektek, gyorsak, figyelmesek. 4 D-t viszont nem tudom, hogy helyben csinálnak-e, nekem anno máshol volt. A cukorvizsgálatnak azonnal megvan az eredménye, más vérvizsgálatnak 1-2 nap. Kihez jársz? Nekem Nega doktornõ az orvosom.

Terhesség alatt kell (ene) járni háziorvoshoz?

Annyi helyen olvasom, hogy ti jártok a háziorvoshoz, én még nem voltam. Bár amúgy is még csak egyetlenegyszer voltam életemben a feln?tt háziorvosomnál. Akkor is csak azért, mert a gyerekorvosommal találkoztam az utcán, és "leszidott" hogy a papírjaim még mindig nála vannak. És ? mondta válasszak feln?tt dokit, akkor az majd átkéri a papírokat.

Legjobb válasz: Én csak akkor mentem hozzá,amikor beutaló kellett,mert nem volt fogadott orvosom,aki adogatta volna a beutalókat vérvételre. De egyszer amúgy is el kell menni belgyógyász szakrendelésre egy EKG miatt,ez viszont beutalóköteles.Legtöbb helyen ezt a háziorvos állítja ki,bár biztos vannak olyan szerencsések,akinek a nõgyógyász ezt is megcsinálja.Amúgy nincs semmi,ami miatt hozzá kellene menni.

Én csak akkor mentem hozzá, amikor beutaló kellett, mert nem volt fogadott orvosom, aki adogatta volna a beutalókat vérvételre. De egyszer amúgy is el kell menni belgyógyász szakrendelésre egy EKG miatt, ez viszont beutalóköteles.Legtöbb helyen ezt a háziorvos állítja ki, bár biztos vannak olyan szerencsések, akinek a nõgyógyász ezt is megcsinálja.Amúgy nincs semmi, ami miatt hozzá kellene menni.
Én akkor voltam, amikor 10 hetesen táppénzre vettek nõgyógyászati javaslatra, utána kéthetente csak odatelefonáltam, hogy mikor mehetek a papírért, akkor átmentem érte, ennyi. És egyszer voltam belgyógyászati vizsgálaton, de azt is egybekötöttem a jogsihoz szükséges vizsgálattal. Meg ha nem kimondottan a terhesség miatt, de azért azzal összefüggõ panaszom volt (nekem sokat fájt a hátam a végén), akkor azért átmentem, meg a végén vizes volt nagyon a lábam, azzal is a háziorvost kerestem meg. És nagyon gratulálok a hármas ikrekhez!!!!!
Gratu a 3mas ikrekhez!Könnyû szülést kivánok!:D
Még annyit had... nekem nem a házidoki adja a beutalókat. Nincs fogadott dokim, de a kórházba járok terhesgondozóba. Nekem mindenhez ott adnak beutalót! A 23 hetes kismami
ÉN csak a táppénzes papír miatt jártam hozzá, meg egyszer amikor EKG-t csinált!Amúgy meg a fogorvoshoz is el kell menni megmutatni magad!
igen, sõt ha jól emlékszem van egy ilyen pecsét hely is a kiskönyvben (de lehet h a belgyógyásszal keverem) nekem anno megcsinálta a rendelésen az EKG-t is, nem kellett külön menni.
Ha dolgozol még, akkor nem is kell. A legtöbb helyen a nõgyógyász javaslatára a háziorvos tartja táppénzen a kismamákat. (vannak helyek, ahol a táppénzes papírt is a terhes gondozóba adják ki)
Nem kell járni! Én egyszer voltam nála, mert a belgyógyászati vizsgálatot õ csinálta (EKG). Ha persze táppénzre kerülsz és nem a kórház által, hanem a háziorvos vesz fel, akkor viszont a táppénzes papírért kell járnod. Én ha nem muszáj nem megyek, mert nem szívesen vagyok a sok beteg között. Fõleg ebben az influenzás idõszakban! Engem a kórházban vettek táppénzre. 23 hetes kismami
Nem ártana a tudomására hozni, hogy babát vársz. Vezeti õ is. Illetve majd amikortól táppénz kell, õ vesz fel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Van fogadott dokim, több is, mivel hármasikrekkel vagyok terhes, és van itt a lakhelyemen is, meg Pesten is, de Pesten fogok szülni, hamarabb be leszek fektetve a kórházba, így õk vesznek majd táppénzre. Pont azért is kérdezem, hogy amíg nem fektetnek be, elintézzek még mindent amit kell. Amúgy fogorvosnál már jártam. (mivel gyulladt fog is okozhat koraszülést, de szerencsére minden a legnagyobb rendben). Akkor végül is nem szükséges felkeresnem.
Én a védõnõtõl kapom a vérvételre a papírokat, amiket utána el kell vinni a háziorvosomhoz, mert csak az õ pecsétjével érvényes. Egy dunaújvárosi 21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Akkor némelyikõtöknek jó sokat kell rohangálni. Nekem nem kellett, viszont várni annál többet. Legutóbb a védõnéninél, aki 11:30-tól rendelt és én 11:20-kor érkeztem, két és fél órát vártam rá, utána még másfél óráig benn voltam nála. ez nem is izgatna, de mivel veszélyeztetett terhes vagyok, és ágynyugalom van elõírva, nem épp a legjobb állva várni ennyi idõt. Ezért annyira nem is erõltettem se a védõnõhöz, sem más orvoshoz való járkálást. Még jó, hogy a magándokimnál van elég szék az összes páciensnek. Köszönöm a válaszokat, és a gratulákat!

Magnéziumot végig a terhesség alatt kell szedni?

Legjobb válasz: Nahát kétféle válasz :)! Miért nem ajánlott?

A kérdező hozzászólása: Nahát kétféle válasz :) ! Miért nem ajánlott?
A kérdező hozzászólása: Á, nem haragszom :) ! Köszi a válaszokat!
Igen! Én a szülés után is szedtem néhány napig. Jó babavárást!
Mi az, hogy KELL?? Nem kötelezõ szedni. Én pl. nem szedtem egyáltalán. Azt mondta a doki, ha keményedéseim vannak, akkor vehetek be, de ha nincs, akkor nem muszáj. 36. hét után meg nem ajánlott úgy tudom. 39+3 hkm
Csak a 36. hétig kell szedni a magnéziumot. Vannak esetek, amikor végig ajánlják, pl a kisfiamnál végig kellett szednem, magas volt a vérnyomásom. (szedtem rá gyógyszert, azt nem tudom a magnézium miért kellett mellé, de tuti amiatt kellett)
Nekem eddig emelt adagban kellett szednem, mert kétszer beindult a szülés, de pont ma mondta a doki, hogy most már ne szedjek többet.35 hetes vagyok mensi szerint, uh szerint 36.
Nem kell, és a vége felé tényleg nem ajánlott, mert elnyomhatja a jóslófájásokat.
Ne hargudj, lehet, tényleg nem kell, és összekeverem a folsavval.. ( én össz. 6 féle bogyót szedtem)
Az én dokim azt mondta, hogy az utolsó hóapbann már ne szedjem, mert elnyomhatja a jósló fájásokat is. Szóval nem szedtem, de nem voltak jóslóim se :) Egyszer fájt, de akkor mentem szülni
nem! a 36.hét után nem ajánlott
errõl tökre megoszlanak a vélemények... mikor jóslókkal kórházba mentem, azt mondták végig szedhetem. de a saját dokim azt mondta 37nél hagyjam abba. nekem a lábam görcsöl borzasztóan, úgyhogy mondta, hogy ha ez van bevehetek 1-1dbot, de ennyi

A Magne B6-ot egész terhesség alatt kell szedni?

19 hetes kismama vagyok,de nekem az elején mondta a dokim hogy váltsak ki magne B6-ot,és vegyek be amikor úgy érzem hogy fáj a hasam vagy ilyesmi.Mégis mikor kell bevenni,mert szokott olyan lenni hogy szurkál a hasam ,általában csak az egyik oldalt,de nem olyan szinten hogy nem bírnám elviselni,ezért én nem is szoktam bevenni.

Legjobb válasz: Femibion 400-at szedek amúgy naponta,abban is van magnézium.Elég ha azt szedem??

A kérdező hozzászólása: Femibion 400-at szedek amúgy naponta, abban is van magnézium.Elég ha azt szedem??
Nem feltétlenül kell bevenni. Én sem szedtem az elsõ terhességem alatt folyamatosan, csak amikor görcsölt a hasam. Ha úgy érzed, hogy olyan fura zsibbadás van, vagy húzódik, akkor érdemes bevenni, mert a görcsökre kinyílhat a méhszáj. Attól, hogy még eddig nem volt rá szükséged, nem árt ha van kéznél, mert sosem tudhatod mikor lesz rá szükséged, kicsit jobban megerõlteted magad, valamilyen stressz ér, stb. A 36. hét után viszont tilos, mert utána éppen a szülést nehezítheti.
Egyáltalán nem kell. Ha görcsölsz vagy keményedsz, akkor szedjed, de ha nincs semmi akkor nem kell. Én a 18-ik héten vagyok, 1 szemet nem vettem még be, iagza Gravidát azt szedek és abban van magnézium. Az elõzõ terhességemnél kb a 32-36-ik hétig szedtem, de akkor is csak napi 1 szemet és akkor is azért mert állandóan begörcsölt éjjel a vádlim.
Nem kell szedni a Magne B6-ot, a védõnõmtõl kérdeztem hogy kell-e szedni mert mindenkitõl azt látom itt hogy szedi és megijedtem h hûû, akkor ez most kötelezõ? Azt mondta nem az, érdemes akkor szedni ha feszült vagy, ha úgy érzed minden zavar de egyáltalán nem kötelezõ.
Nekem azt mondta a dokim, hogy minden nap 3x 1 az elejétõl, én szedem is, ideges nem vagyok az biztos, de nem is szokott keményedni a hasam. 20 hkm
17 hetes vagyok, másodikat várom. Az elsõnél is csak akkor vettem be MagneB-ot, ha keményedett a hasam, vagy fájt. Most is így vagyok. Legutóbb azt javasolta az orvos, hogy térjek át a Magnerot-ra, az hatékonyabb és ha rendszeresen szedném, a babának nincs annyi B6 vitaminra szüksége
A femibion 400-ban nincs magnézium én is azt szedem. Én minden este szedtem az elejétõl 1 szemet, majd éreztem, amikor már kevés volt, akkor napi kettõt, most emelte fel az adagomat a doki napi 3x1-re.
Terhesség alatt 450 mg a szükséglet. Én már a 18. héttõl görcsölgetek, így napi 1400-1500 mg-ot szedek, de a MagneB6 ilyenkor nem elég, abban csak 47-48 mg van. Ennyinél csak napi 4x-5x érzem az összehúzódásokat de nem olyan erõsen már. Így is elég para ilyen korán görcsölök, be vagyok tojva, mi lesz, ha vmi történik... 19+2 hkm

A GYED-re való jogosultsághoz a szülés/terhesség alatt kell munkaviszonyban állni vagy a szülést megelőzően valamennyi idő elég?

Felmondáson gondolkodom, de félek akkor nem kapok majd Gyed-et, ha munkanélkülir?l megyek szülni. Évek óta rendesen bejelentve dolgozom.

Legjobb válasz: Szia. Sajnos még nem vagyok terhes, csak tervezzük, és dolgozunk rajta. Most lesz a második clostis hónapom. Most olyan helyzetben vagyok, hogy eldönthetem, hogy maradok a cégnél, de akkor 5 évig nem hagyhatom el õket (inaktív idõ nem számít bele), vagy hagyom, hogy január 1-tõl felmondjanak. Akkor még 1 hónapig lenne munkaviszonyom, tehát a szülésre már nem lenne, és nem tudom, kapnék-e így gyedet, hogy 4 év munkaviszonyom van szülés elõtt, de a szüléskor nincs...

A kérdező hozzászólása: Szia. Sajnos még nem vagyok terhes, csak tervezzük, és dolgozunk rajta. Most lesz a második clostis hónapom. Most olyan helyzetben vagyok, hogy eldönthetem, hogy maradok a cégnél, de akkor 5 évig nem hagyhatom el õket (inaktív idõ nem számít bele), vagy hagyom, hogy január 1-tõl felmondjanak. Akkor még 1 hónapig lenne munkaviszonyom, tehát a szülésre már nem lenne, és nem tudom, kapnék-e így gyedet, hogy 4 év munkaviszonyom van szülés elõtt, de a szüléskor nincs...
Nem jól érted, a tgyás is járna, nemcsak a gyed:)
Ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor biztosított vagy, így ha még a szüléskor, és a gyed igényléskor is él a támogatás, akkor mindkettõt kapni fogod. Terhes vagy? Mert akkor egyszerûbb lenne, ha elmennél táppénzre, mert táppénz alatt él a munkaviszony, az álláskeresési támogatást meg meghagyhatnád késõbbre, amikor keresel munkát.
Ha jövõre sikerül szülnöd, akkor jó, mert az elõzõ évi jövedelembõl számítják a gyedet, de ha átcsúszol 2012-re, akkor sajna kevesebb lesz a pénzed, mert a munkanélküli után kapod.
A kérdező hozzászólása: Utána olvasgattam a dolgoknak most a neten, és ha jól értem, ha munkanélkülirõl mennék szülni, akkor TGYÁS nem járna, de GYED igen. Jól értem? :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!