Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt jó, (63 db)

Multivitamin pezsgotabletta es c vitamin tabletta formajaban terhesseg alatt jo? 35hkm

Legjobb válasz: Szerintem vitamint pezsgõtabletta és tabletta formájában is szedhetsz, ártani nem árt, fõleg ha náthás vagy! Általában azt szokták mondani a dokik, hogy napi 1000 mg C-vitaminnál ne legyen több, erre figyelj, ha mind a kettõt beveszed! Bár én mikor beteg voltam volt hogy 2000 mg C-vitamint is szedtem!

Szerintem vitamint pezsgõtabletta és tabletta formájában is szedhetsz, ártani nem árt, fõleg ha náthás vagy! Általában azt szokták mondani a dokik, hogy napi 1000 mg C-vitaminnál ne legyen több, erre figyelj, ha mind a kettõt beveszed! Bár én mikor beteg voltam volt hogy 2000 mg C-vitamint is szedtem!
A férjemnek a veséje nem túl jól reagált az emelt C-vitaminra. Így végül õt elõbb UH-ták, mint engem, jól le is cseszték a c-vitamin miatt, mert a mesterséges vitaminokban lévõ vivõanyagokkal nem tud mit kezdeni a szervezet.

Az baj, ha szinte egész terhességem alatt jóval éjfél után fekszem le? (Előtte se bírtam soha előbb lefeküdni) 35hkm

Legjobb válasz: kinek baj? nekem nem. Neked nem. a babának? a baba tud aludni magától is nem?

kinek baj? nekem nem. Neked nem. a babának? a baba tud aludni magától is nem?
Állítólag a baba is felveszi a ritmusodat, és õ is ilyen késõn fekvõ lesz.Mondjuk nálunk ez nem jött be, én is este 11 körül feküdtem le mindig, a babóm meg 8-kor már alszik. :) Ha nem vagy nagyon fáradt és neked így jó, akkor miért lenne baj.Ha meglesz a baba, úgyis az õ ritmusához fogsz alkalmazkodni, akkor alszol majd, amikor õ :)
Én 3 éve hajnali 1-2 körül fekszem le. Ha a párom dolgozik az esetek 80%-ban megvárom ha nem , akkor sem fekszünk le hamarabb. Ez így volt akkor is amikor még dolgoztam és csak 3 órát tudtam így aludni meg így van most is. De ugye most tudok reggel 8-9-ig vagy akár délig is aludni :) A mi babánk teljesen átvette már legelején a ritmust.Mióta mocorog azóta este 9-10 körül kezdi az edzést és ez megy 1-2 -ig :) Nem lesz ebbõl semmi baj, nem az a lényeg mikor alszol hanem , hogy eleget aludj.24hkm
Pihensz eleget gondolom, úgyis egyre nehézkesebb az alvás gondolom. Szerintem jól ki van találva a szervezet, mert ha meglesz a baba, úgysem lesz idõnk egy darabig huzamosabb alvásra, így legalább már elõtte hozzászokik a szervezetünk az éjszakai kelésekhez. Azért a napi 6-7 órám megvan és sokat pihenek napközben, fõleg ebben a melegben. 39 hetes kismama

A Dr. Lenkei féle vitamin terhesség alatt jó vitaminnak számít?

16 hetes kismama vagyok és érdekelne a véleményetek esetleg tapasztalatotok. Én az alap vitamint szedem ebb?l.

Legjobb válasz: Én is szedtem Lenkeit, de a dokim javasolta, hogy térjek át valamelyik terhesvitaminra. Most Elevitet szedek és mellette Kálcium-magnézium port a Lenkeitõl. Azt azért hozzáteszem,hogy a doki elismerte Lenkeit.

Én is szedtem Lenkeit, de a dokim javasolta, hogy térjek át valamelyik terhesvitaminra. Most Elevitet szedek és mellette Kálcium-magnézium port a Lenkeitõl. Azt azért hozzáteszem, hogy a doki elismerte Lenkeit.
22 hetes vagyok és az elejétõl kezdve szedem a Dr.Lenkei vitamint és szerintem nagyon jó!Csak ajánlani tudom!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Boldog babavárást!!!
Kedves második!Gondolom azóta megszültél.Jó volt a lenkei végig?Babádnak is jó volt?Érdekelne, megköszönném, ha leírnád a tapasztalataid, mi is tervezzük a babát, lenkeit szedek, csak senki nincs a környezetemben, aki ezt szedte végig a terhesség alatt!


Terhességem alatt cukros voltam. Most voltam cukorterhelésen és az éhgyomri és a 120 perces is 5.3 volt. Ez szerintetek jó?

Legjobb válasz: Kérdezõ vagyok:terhesség alatt tudom,hogy 7 alatt keleltt tartani,de nem terhesen nem tudom mi a határ. 8 hetes kisfiú anyukája

A kérdező hozzászólása: Kérdezõ vagyok:terhesség alatt tudom, hogy 7 alatt keleltt tartani, de nem terhesen nem tudom mi a határ. 8 hetes kisfiú anyukája
Tökéletes. Én is cukros voltam terhesség alatt. Mikor mentem vérvételre szülés után, azt mondták, ha cukros lennék az éhgyomori is magas lenne, de szerencsére rendben lett, így nem csináltak 120 perceset. Ne aggódj, teljesen jó a cukrod! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Létezik, hogy mintkettõ ugyanaz az érték?Mindkétszer 5.3 volt.
Jó, nekem is ilyesmi volt, szintén terh. cukrom volt.

Igaz, hogy terhesség alatt a nőknek megnő a szexuális étvágya, és hogy szülés után viszont lecsökken egy jó időre?

Elsősorban nők válaszaira, és elsősorban tapasztalataira lennék kíváncsi, de persze a tudományos tényeg is érdekelnének. A városi legendák viszont nem.

Legjobb válasz: Férfi vagyok, de nõ ismerõsömtõl hallottam, hogy terhesség alatt tényleg megnõ. egyébként logikus is, hogy szülés után lecsökken, ezáltal szex helyett a babával való foglalkozásra tud koncentrálni. még szép :D

Férfi vagyok, de nõ ismerõsömtõl hallottam, hogy terhesség alatt tényleg megnõ. egyébként logikus is, hogy szülés után lecsökken, ezáltal szex helyett a babával való foglalkozásra tud koncentrálni. még szép :D
Van, akinél terhesség alatt megnõ, van, akinél lecsökken. Én 21 hetes terhes vagyok, és megnõtt a libidóm :) Elõtte is naponta kívántam a párom, most viszont még jobban. Az, hogy szülés után lecsökken-e vagy sem, még nincs tapasztalatom, de tény, hogy eleve 6 hétig tiltott a házas élet, no meg a nõ fáradt egész nap, hiszen a picihez föl kell kelni 2-3 óránként. Remélem azért nem fog annyira lecsökkenni :)
Én terhesség alatt, és most, 5 héttel a szülés után is kívánom a szexet. Ki se bírtuk várni a 6 hetes házasélet tilalmat...

Terhesség alatt visszerekre mi jó? Borzalmasan fáj a lábam. Vannak seprűvénák is, de egy csomó kidudorodó ér is.

Jöv? héten megpróbálok bejutni az érsebészhez, csak most szabadságon van. Kapok vérhígító injekciót is, mert az els? terhességnél volt más jelleg? probléma, ami miatt kell. Gondolom, a meleg is nagyon betett most neki.

Legjobb válasz: Nekem is volt, van ilyen problémám. Sigvaris kompressziós harisnyát kellett hordanom a terhesség alatt.

Nekem is volt, van ilyen problémám. Sigvaris kompressziós harisnyát kellett hordanom a terhesség alatt.
Sokat nem tudnak vele tenni. Terhesen mûteni nem fogják. Marad a kompressziós harisnya, jégzselé, kenõcs felváltva. Amikor tudod emeld fel.
Érsebész elõtt a nõgyógyászoddal beszélj, h õ tegyen javaslatot arra, mi legyen. Terhesen minden orvos hozzá kell, hogy irányítson, mielõtt foglalkozna Veled. Nekem a nõgyógyász maga mondta, hogy szedjek 2x1 venorutont, bele is írta a kiskönyvbe. Nem tudom, segít-e, annyira nem vészes.
terhesharisnya.nekem a terhesseg alatt rengeteg sepruvenam lett es viszerek is alakultak ki de hal istennek ami a terhesseg alatt alakult ki az szules utan kb egy honappal teljesen eltunt.remelem neked is elmulnak majd.es nem kentem semmivel.

Írtózatosan félek! Most telefonált a védőnőm, hogy nem lett jó a toxoplazma eredményem. Volt már terhességed alatt és mit tudsz róla mondani?

33 hetes vagyok,eddig már kétszer levetettem rá a vért,ami negatív lett,de most harmadjára pozitív.Nagyon félek :(

Legjobb válasz: A pozitív annyit jelent, hogy már átestél valamikor a fertõzésen. Ez nem jelenti azt ,hogy a terhesség alatt történt a dolog. Gondolom mióta babát vársz odafigyeltél, hogy ne simogass minden macskát, aki szembe jön Veled az utcán. Nyállal és alomtakarítással terjed, biztos tudod, hogy mikor csináltad ezeket.

A pozitív annyit jelent, hogy már átestél valamikor a fertõzésen. Ez nem jelenti azt , hogy a terhesség alatt történt a dolog. Gondolom mióta babát vársz odafigyeltél, hogy ne simogass minden macskát, aki szembe jön Veled az utcán. Nyállal és alomtakarítással terjed, biztos tudod, hogy mikor csináltad ezeket.
hát hallottam már valamit róla, de azt is hallottam, hogy aki állatokkal nõtt fel, az nagy valószínûséggel túlesett rajta, és akkor védet...na én meg együtt nyaltam a fagyit a kutyánkkal, meg ilyenek, szóval rá se kérdeztem, de nem is mondták...na mind1, csak azt nem értem hogy ha ennyire fontos, akkor miért nem kötelezõ...mert akiknek nincs magán dokijuk, azok nyilván nem fognak plusz pénzes vizsgálatokra rohangálni. De nem akartam "rád förmedni" ne haragudj....:) és bocsi, hogy itt kérdezgettem...
"Nem pont ezért nézik rendszeresen." bocs kihagytam egy vesszöt. Nem, Pont azért nézik hogy kezelni lehessen. és két dolgot néznek, az elsönél pl. Hogy fertözött vagy-e és van-e ellenanyagod, vagyis voltál-e fertözött. Mivel az elözö vizsgálatokkor nem volt fertözött ez egy új fertözés, de ne aggódj kapsz gyógyszert és semmi baj nem lesz.
Épp azért csinálják a vérvizsgálatot, hogy megelõzzék a szövõdményeket! Kapsz majd gyógszert, ami segít leküzdeni a fertõzést, így a babának se lesz baja, nyugi!" Ha a terhesség során friss Toxoplasma fertõzés alakult ki, akkor a terhesség végéig Rovamycint kell szedni, ez a magzatok károsodását igen nagy biztonsággal megelõzi. A magzatok egyébként kb. 50 %-os eséllyel fertõzõdnek meg, de, ha az anyai fertõzést korán észlelik, akkor a magzati fertõzõdés esélye jóval alacsonyabb. Ha a magzatok fertõzõdtek is, az említett antibiotikum a kórokozó által kiváltott károsodást megelõzi. A magzatok fertõzõdésének vizsgálata egyébként magzatvíz mintából, vagy köldökzsinór vérbõl történhet, ez itthon is elérhetõ, ezért nem kell Franciaországig utazni, de még egyszer hangsúlyoznám, nem az a lényeg, hogy fertõzõdtek-e a babák, hanem, hogy a fertõzés okozott-e valamilyen károsodást náluk. Dr. Ács Nándor"
Én toxos voltam a terhesség alatt , ráadásul az belsõ trimeszterben.Kaptam rá gyógyszert és minden rendben lett a kisfiammal, de teljesen meg tudlak érteni, én is nagyon-nagyon izgultam.El sem tudom mondani mennyire.Azt olvastam, hogy a harmadik harmadban már nem olyan veszélyes a babára nézve és az antibiotikum szedéssel minden rendben lesz.
nyugi, biztos minden oké lesz:) boldog maradék néhány hetet, aztán jó babázást:)
A kérdező hozzászólása: nincs semmi baj :) csak most én is feszült vagyok emiatt!
A kérdező hozzászólása: ezekre nem tudom a választ....én "csak" egy kismama vagyok Nálunk 3000 Ft (csondgrád megye) De a környezetedben sosem mondta ezt neked senki?és a védõnõd?neki azért kötelezõ lett volna felvilágosítani.
oké, szóval van egy olyan vizsgálat, ami nem kötelezõ, ezért valószínû egy csomó nõ meg sem csináltatja terhesség alatt, pedig meg kéne...???hmmm...érdekes....és akkor ez pénzes?mennyibe kerül? És ha olyan fontos miért nem teszik kötelezõvé???
A kérdező hozzászólása: hát ha nem is kötelezõ de célszerû
bocsi, hogy belekérdezek, de ez kötelezõ vizsgálat??? Csak mert nekem se a védõnõ, se a doki nem mondták hogy kell ilyet is csinálni...vagy megcsinálják a vérvételekkor?? 29+2 hetes
A kérdező hozzászólása: hát igen....lehet h én kerítek nagy feneket a dolgoknak, de én belehalok ha baja lesz a kisfiamnak...
"Nem pont ezért nézik rendszeresen." "Ne aggódj pont ezért vana szürés." Most akkor ezért van, vagy nem? Összevissza írsz. Egyébként mi másért lenne? Azért kell szûrésre menni, hogy megelõzzék a problémákat. Nagynéném terhességénél is volt valami gubanc, de õt megnyugtatta az orvos, hogy semmi gond nincs, ez és ez a teendõ, gyógyszert kell szedni stb. Ha már rád telefonált a védõnõ, ezeket igazán elmondhatta volna neked, hogy ne kelljen stresszelned.
A kérdező hozzászólása: Persze, de kétszer negatív lett az eredményem, tehát valószínû hogy friss fertõzésrõl van szó. Mondták hogy holnap újabb vérmintát kell venni és hogy majd kapok rá gyógyszert de ez egyáltalán nem nyugtat meg. A legutolsó vérvizsgálatom ezzel kapcsolatban kb másfél hónapja volt és a védõnõm is csak most szólt.....másfél hónap nem hosszú idõ azért egy parazita elterjedésének?
Nem pont ezért nézik rendszeresen. Most valami gyógyszer kúrát kapsz, mert a toxoplazmózis egy parazita. Ebben a korban már csak kisebb gondokat tud okozni de azért is nézik mert azt a kicsit is megtudják elözni. Veszélyesebb az elején ha nincs kezelve. Sajnos bármikor elkapható mert mosatlan gyümölccsel is könnyen terjed, olyan apró parazita hogy szabad szemmel nem látod, söt mosott gyümölccsel is. Gondolom menned kell a dokihoz és kapsz rá gyógyszert. Ne aggódj pont ezért vana szürés.
Ne félj, a toxoplazma fertõzés antibiotikummal nagyon jól kezelhetõ. Semmi baj nem lesz! A terhesség elsõ felében lehet veszélyes, mert elvetélhetsz, de késõbb már nem!!!! Furcsa, több helyen olvasom, hogy pénzbe kerül a vizsgálat. Én már 4szer voltam, és soha sehol nem fizettem érte.

Azt tudom hogy nem jó "macskázni" terhesség alatt, de a kutyus is ártalmas?

Szüleimnek van egy kis ölebük, nagyon édi, és sokszor felvesszük, ez nem gond ugye?

Legjobb válasz: A macskázással sincs semmi baj. Egyetlen egy betegség veszélyes rád, de azt sem a macska terjeszti, hanem a macska ürülékében fordulhat elõ. Toxoplasmosis. Csak terhesség alatt veszélyes, általában gyerekkorban átesik rajta az ember. Csináltass nyugodtan egy tesztet, hogy átestél-e rajta, ha igen, akkor cicázhatsz is nyugodtan. Én is kutyák, macskák, papagájok közé születtem és csodálatos volt, õszintén sajnálom, aki nem tapasztalhatja kiskorában az állatok szeretetét, az igazi õszinte szeretet :) Nincs mitõl félned :)

A macskázással sincs semmi baj. Egyetlen egy betegség veszélyes rád, de azt sem a macska terjeszti, hanem a macska ürülékében fordulhat elõ. Toxoplasmosis. Csak terhesség alatt veszélyes, általában gyerekkorban átesik rajta az ember. Csináltass nyugodtan egy tesztet, hogy átestél-e rajta, ha igen, akkor cicázhatsz is nyugodtan. Én is kutyák, macskák, papagájok közé születtem és csodálatos volt, õszintén sajnálom, aki nem tapasztalhatja kiskorában az állatok szeretetét, az igazi õszinte szeretet :) Nincs mitõl félned :)
ha tisztán tartott, akkor nincs gond, de azért ne hagyd, hogy agyon nyalogasson. másfelõl az ürüléke fertõzhet...fõleg ha napokig áll pl kint az udvaron
nálunk a szobában, az ágy mellett alszik a kutyánk és nem csak egy kis öleb, annál egy csöppet nagyobb. Nincs vele semmi baj, a lényeg, hogy tiszta legyen, szobatiszta is, és minden simizés után moss kezet, vagy legalábbis ne nyúlj a szádba, amíg nem mostál kezet. 34 hetes km
A kérdező hozzászólása: tiszta, pelenkára pisil, amit sûrün cserélnek, az ürülékét egybõl összeszedik, az is a pelusra megy.És mindig kezet mosok:) és köszi nektek, megnyugodtam:)

Milyen terhesvitamint vagy egyéb kiegészítőt érdemes enni terhesség alatt? Mert én hallottam pl. , hogy napi egy evőkanál méz nagyon jó terhesség alatt. De az elevitről, és a maternáról már hallottam jót is, rosszat is. Tapasztalatok?

Az els? terhességemnél nem szedtem semmiféle vitamin kiegészít?t,csak termszetes zöldséget,gyümölcsöt.

Legjobb válasz: En Elevitet szedtem , nem volt semmi gondom vele.Az elozo orvosom a Femibion 800-at ajanlotta, allitolag ez a legmenobb( vegul , nagyjabol ugyanazokat tartalmazzak). 13 hetes vagyok es abbahagytam szedeset, igyekszem termeszetes forrasokbol vitaminokhoz jutni,azt olvastam , hogy ugy sokkal jobban felszivodik. Elso 12 hetben szedtem, mert az orvos is ajnlotta es arra gondoltam, hogy segit ez is a kisbabam fejlodesebenn, megmaradasaban. Szep varandossagot! U.I. folsav szedes mindenkeppen szukseges elso 12 hetben.

En Elevitet szedtem , nem volt semmi gondom vele.Az elozo orvosom a Femibion 800-at ajanlotta, allitolag ez a legmenobb( vegul , nagyjabol ugyanazokat tartalmazzak). 13 hetes vagyok es abbahagytam szedeset, igyekszem termeszetes forrasokbol vitaminokhoz jutni, azt olvastam , hogy ugy sokkal jobban felszivodik. Elso 12 hetben szedtem, mert az orvos is ajnlotta es arra gondoltam, hogy segit ez is a kisbabam fejlodesebenn, megmaradasaban. Szep varandossagot! U.I. folsav szedes mindenkeppen szukseges elso 12 hetben.
Én az elevitet szedem. 8 kilót hiztam, egy fogam volt csak kilyukadva eddig. Semmi problémán nem volt vele. Mi rosszat halottál róla. Köszi. 35 heteske
Én a femibiont szedem. De próbáltam az elevitet és a gravidát is, mindkettõtõl nagyon felpuffadtam (annyira, hogy mikor még nem is voltam terhes már akkor felfújt akkorára, mintha már 2-3 hónapos lettem volna). Aztán a férjem egyszer hazaállított a femibionnal, hogy ezt ajánlották, és tetszett, hogy nem kell külön folsavot szednem, nem is puffasztott fel, és azóta annál is maradtam. Akkor estem teherbe is, és most tartok a 14. hétben. Ezenkívül még rengeteg magvat is eszem (búza-, zab-, rozs-, hajdina-, szezám, lenmagpehely/töret) joghurtokkal. Meg persze sok gyümölcsöt, zöldséget. Egyébként a méz is nagyon jó, de a méhpempõ még jobb (csak hát drága). Szép, boldog babavárást! hármasikres kismama

Terhesség alatt, magnézium mellé mire jó, ha calciumot is kell szedni? Az én csontjaimra, fogaimra?

Legjobb válasz: Igen, a csontokra, fogakra. Elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlik a fogaid állapota, ilyenkor segíthet a calcium. Némelyik doki ajánlja a szedését.

Igen, a csontokra, fogakra. Elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlik a fogaid állapota, ilyenkor segíthet a calcium. Némelyik doki ajánlja a szedését.
Jobban felszivódik a Mg ha van mellett Ca
A baba elég sok Ca-t von el, és ugye ezek a mai tejek pl. hát nem tudom mikor láttak tehenet:-) És a szervezetednek igen nagy szüksége van rá, ahogy írták csiontjaidnak, fogaidnak, a babának van elég, tõled, de akkor mi lesz veled, ezért érdemes terhesség alatt a Ca szintet is ellenõriztetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!