Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt is veszélyes a macska, (2 db)

Terhesség alatt akkor is veszélyes a macska, ha már átestem Toxiplasma fertőzésen?

Legjobb válasz: szia!Én úgy tudom,ha átestél már rajta,az védettséget adott neked.Nagyjából az összes ember átesett akinek van macskája,akinek meg nincs,és terhes,az ne most cicázzon.Egyébként csak az alom takarításától óvnak,az hogy simogatjuk a macskát,még nem veszélyes.Szia

szia!Én úgy tudom, ha átestél már rajta, az védettséget adott neked.Nagyjából az összes ember átesett akinek van macskája, akinek meg nincs, és terhes, az ne most cicázzon.Egyébként csak az alom takarításától óvnak, az hogy simogatjuk a macskát, még nem veszélyes.Szia
Már védett vagy, nem kaphatod el újra a fertõzést!
Biztosan védett vagy, nálam is így volt.
Ha már átetél rajta, akkor védett vagy és általad védett a babád is, nem kell izgulnod:-) Amúgy hátha másokat is megnyugtat-ma voltam állatorvosnál a cicámmal, és azt mondta, õ még egyetlen fertõzött macskát nem látott. Sok mama mért tõle toxo szûrést. Szerinte már igen ritka ez a fertõzés, nem kell tõle nagyon félni. A kismama kerülja a cica ürülékét.

Terhesség alatt csak a macska közelében veszélyes lenn, vagy egy nyúl is lehet veszélyes?

Legjobb válasz: Szia! ha szobacicád van és nem találkozik más állatokkal, akkor egyáltalán nem veszélyes a macska, viszont ha kerti cica, akkor már lehet veszélyes. A nyuszit nem tudom sajnos :-)

Szia! ha szobacicád van és nem találkozik más állatokkal, akkor egyáltalán nem veszélyes a macska, viszont ha kerti cica, akkor már lehet veszélyes. A nyuszit nem tudom sajnos :-)
Nem veszélyes a közelében lenni, csak ne üríts macskaalmot. A toxoplazma miatt veszélyes, amit elsõsorban a macska terjeszt. De ha kertészkedsz, akkor is húzz kesztyût, ne egyél mosatlan gyümölcsöt, és ha fõzöl, a húst inkább a férjed darabolja. Steak, félig nyers, nyers hús evése tilos terhesen! Egy ismerõsöm a fasírozott kóstolgatásától kapta el (mármint nyersen persze, hogy elég fûszeres lett-e.) Nyuszi szerintem ok.
nekem is van 2cicám ha elviszed a állatorvoshoz beoltja öket és meg is vizsgája nekem nem lett bajom se kicsinek 9 hónap alatt :) 4honaps anyukája
A mosatlan zöldség és hús sokkal nagyobb veszélyt jelent, mint a cica! A macskának az ürülékével nem ajánlatos találkozni, de belõle is évente kb. 2xer távozik ilyen. Szóval ez a macska-toxoplazma hisztéria kicsit el van túlozva. Nyuszit pedig nyugodtan tarthatsz, semmi bajod nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Cicám nincs csak egy nyuszija van a picimnek, másodikat várom:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!