Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt is veszélyes (7 db)

Tényleg veszélyes az ajakherpesz a terhesség alatt? Olvastam, hogy vetélést is okozhat. Nekem elég gyakran elő szokott jönni a terhesség előtt, és sajnos most is van. Akinek volt ajakherpesze terhesség alatt, lett valami gond belőle?

Legjobb válasz: Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.

Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.
Nekem is volt kb 3 hónapos lehettem sose volt még olyan nagy mint akkor.Azóta megszületett a fiam hál Istennek semmi baja.A védõnõ azt mondta akkor ha a higéniát betartom nem lehet semmi gond.Kenegesd egy kis alkohollal az sokkal hamarabb gyógyítja és fertõtleníti.utána mossál jól kezet és ne tapogasd!Boldog babázást kívánok.
Zovirax-al kend be, akkor hamar elmúlik. Gíógyszertárban lehet kapni.
Nekem is volt egy ismerõsõm, õ is alkohollal kente, gondolom az fertõtlenít is és szárít is.
Nekem havonta kijön. :( Épp hogy elmúlik é aztán megint. Szinte az elejétõl. Az elõzõ terhességemnél is ez volt. A doki szerint nincs baj vele. 32 hetes km
Nekem a terhesseg elejen volt, de legalabb 4 dudor is az ajkamon. Zoviraxot nem ajanlottak, hanem egy masikat helyette, de most nem emlekszem a nevere. A gyogyszertarban eleve ugy kertem a kenocsot, hogy ami terhes kismamaknak is jo. Egyebkent azota sem jott ki, pedig nekem is suron szokott lenni. Most 29 hetesek vagyunk es eddig semmi gaz. Boldog babavarast mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: 24 hetes vagyok.

Terhesség alatt csak a macska közelében veszélyes lenn, vagy egy nyúl is lehet veszélyes?

Legjobb válasz: Szia! ha szobacicád van és nem találkozik más állatokkal, akkor egyáltalán nem veszélyes a macska, viszont ha kerti cica, akkor már lehet veszélyes. A nyuszit nem tudom sajnos :-)

Szia! ha szobacicád van és nem találkozik más állatokkal, akkor egyáltalán nem veszélyes a macska, viszont ha kerti cica, akkor már lehet veszélyes. A nyuszit nem tudom sajnos :-)
Nem veszélyes a közelében lenni, csak ne üríts macskaalmot. A toxoplazma miatt veszélyes, amit elsõsorban a macska terjeszt. De ha kertészkedsz, akkor is húzz kesztyût, ne egyél mosatlan gyümölcsöt, és ha fõzöl, a húst inkább a férjed darabolja. Steak, félig nyers, nyers hús evése tilos terhesen! Egy ismerõsöm a fasírozott kóstolgatásától kapta el (mármint nyersen persze, hogy elég fûszeres lett-e.) Nyuszi szerintem ok.
nekem is van 2cicám ha elviszed a állatorvoshoz beoltja öket és meg is vizsgája nekem nem lett bajom se kicsinek 9 hónap alatt :) 4honaps anyukája
A mosatlan zöldség és hús sokkal nagyobb veszélyt jelent, mint a cica! A macskának az ürülékével nem ajánlatos találkozni, de belõle is évente kb. 2xer távozik ilyen. Szóval ez a macska-toxoplazma hisztéria kicsit el van túlozva. Nyuszit pedig nyugodtan tarthatsz, semmi bajod nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Cicám nincs csak egy nyuszija van a picimnek, másodikat várom:)

Tényleg ennyire veszélyes a cickafarkfű terhesség alatt? Esetleg van is itt olyan, aki elvetélt tőle vagy hallott ilyenről? Mennyi az a mennyiség, ami már árt?

Legjobb válasz: Szia, vedd komolyan amit a cickafarkfûrõl írnak, és terhesség alatt inkább ne fogyaszd. Ha fel vagy fázva inkább szedd a tõzegáfonyát, és vannak direkt pl. felfázásra homeopátiás bogyók. Nekem azt mondta a védõnõ anno heti 1-2 bögrével ihatok. Az meg semmit sem ér felfázásra. Egyébként meg inkább spuri az orvoshoz vagy a védõnõhöz tanácsárt. Ne magadon tapasztald meg vajon neked árt-e ez a tea.

Szia, vedd komolyan amit a cickafarkfûrõl írnak, és terhesség alatt inkább ne fogyaszd. Ha fel vagy fázva inkább szedd a tõzegáfonyát, és vannak direkt pl. felfázásra homeopátiás bogyók. Nekem azt mondta a védõnõ anno heti 1-2 bögrével ihatok. Az meg semmit sem ér felfázásra. Egyébként meg inkább spuri az orvoshoz vagy a védõnõhöz tanácsárt. Ne magadon tapasztald meg vajon neked árt-e ez a tea.


Milyen terhesség alatt fellépő, a gyerekre nagyon nézve nagyon veszélyes betegségek lehetnek? Illetve a rubeola elleni oltást terhesen is meg lehet kapni?

Legjobb válasz: Nem, rubeola elleni oltást terhesen nem lehet kapni. De elmételitel vagy megkaptad, vagy átestél rajta. Az oltási könyvedben kell errõl feljegyzésnek lennie, és az anyukád is biztos emlékszik rá. Veszélyes betegségek, amik fejlõdési rendellenességet vagy magzatoi betegséget okozhatnak: rubeola, bárányhimlõ, toxoplazma, citomegália, valamint az egy napnál tovább tartó, 38 fok feletti láz, ami fejlõdési rendellenességet és/vagy vetélést okozhat.

Nem, rubeola elleni oltást terhesen nem lehet kapni. De elmételitel vagy megkaptad, vagy átestél rajta. Az oltási könyvedben kell errõl feljegyzésnek lennie, és az anyukád is biztos emlékszik rá. Veszélyes betegségek, amik fejlõdési rendellenességet vagy magzatoi betegséget okozhatnak: rubeola, bárányhimlõ, toxoplazma, citomegália, valamint az egy napnál tovább tartó, 38 fok feletti láz, ami fejlõdési rendellenességet és/vagy vetélést okozhat.
Nem biztos hogy átestél rajta és az se, hogy megkaptad az oltást. Attól függ, hány éves vagy. Az én generációmat még nem oltották ellene, és volt aki megúszta a járványokat az oviban. Nézz utána.
Akkor nem vagyok egyedul akinek ez "kimaradt".most meg persze retegek hogy nehogy elkapja a lanyom aki ovis + meg a h1n1 is mindennek a tetejere.Szovan nem egy konyu helyzet. A rubeola es a baranyhimo ellen otast nem lehet kapni terhessen mert elo virusokat tartalmaz es karositja a magzatot, de az is karositja ha elkapod a betegseget foleg az elso harom honapban veszelyes a magzatra.
Utolsó válaszoló! A kislányod a rubeola ellen az MMR oltást megkapta, most már kötelezõ. Emiatt már nem kell aggódnod.

Terhesség alatt akkor is veszélyes a macska, ha már átestem Toxiplasma fertőzésen?

Legjobb válasz: szia!Én úgy tudom,ha átestél már rajta,az védettséget adott neked.Nagyjából az összes ember átesett akinek van macskája,akinek meg nincs,és terhes,az ne most cicázzon.Egyébként csak az alom takarításától óvnak,az hogy simogatjuk a macskát,még nem veszélyes.Szia

szia!Én úgy tudom, ha átestél már rajta, az védettséget adott neked.Nagyjából az összes ember átesett akinek van macskája, akinek meg nincs, és terhes, az ne most cicázzon.Egyébként csak az alom takarításától óvnak, az hogy simogatjuk a macskát, még nem veszélyes.Szia
Már védett vagy, nem kaphatod el újra a fertõzést!
Biztosan védett vagy, nálam is így volt.
Ha már átetél rajta, akkor védett vagy és általad védett a babád is, nem kell izgulnod:-) Amúgy hátha másokat is megnyugtat-ma voltam állatorvosnál a cicámmal, és azt mondta, õ még egyetlen fertõzött macskát nem látott. Sok mama mért tõle toxo szûrést. Szerinte már igen ritka ez a fertõzés, nem kell tõle nagyon félni. A kismama kerülja a cica ürülékét.

Terhesseg alatt szabad-e csipospaprikat enni? Hallottam olyat hogy veszelyes lehet, de en szeretem es kivanom is.

Legjobb válasz: én ilyen dolgokkal soha nem foglalkoztam h mit szabad enni terhesen és mit nem.amit megkívántam ettem,beleértve a csípõspaprikát is. 37 hetes km

én ilyen dolgokkal soha nem foglalkoztam h mit szabad enni terhesen és mit nem.amit megkívántam ettem, beleértve a csípõspaprikát is. 37 hetes km
Nyugodtan eheted! Én is azt kívántam a terhességem elején állandóan :-) egészséges babám született.
Amit az anyuci megkíván azt nem hiába, mert kell a babónak . Ha kívánod, ne foszd meg magad és a babát tõle, egyed. Hülyeség szerintem az , hogy árt neki :) Ami jól esik neked az neki is
Nem, mert a baba is megérzi.
Nem árt neki.Ha kívánod, nyugodtan. Az viszont igaz, mert nem egy helyen olvastam, hogy a hagymás, fokhagymás, csípõs ételek megváltoztatják a magzatvíz ízét.Tehát ha kortyol a baba, megérzi.De baja nem lesz tõle, és igen, nem véletlenül kívánod!
Második válaszoló hallgattál volna!! Én is ettem és eszek is!!Én onnan tudtam a legelején hogy babás lehetek, mert kivántam!!Amit megkivántam meg is ettem!!

Miért veszélyes a láz a terhesség alatt? Kisfiam a suliban elkapott valamit és köhög és lázas, én pedig kismama vagyok és félek nehogy belázasodjak én is.

A véd?n? mondta tanácsadáson hogy vigyázni kell a lázzal.A 9. hétben vagyok.Mit lehet szedni rá ha esetleg mégis lázas leszek?

Legjobb válasz: a nagyon magas testhõmérséklet megzavarhatja a magzat fejlõdését. Mintha betennéd a sütõbe.

a nagyon magas testhõmérséklet megzavarhatja a magzat fejlõdését. Mintha betennéd a sütõbe.
bocs a morbid utalásért, de valójában tényleg így van. Nem tesz jót neki a 37 fok fölötti hõmérséklet.
Két ok miatt lehet veszélyes, de csak a 38 fok vagy afölötti láz adhat okot az aggodalomra. Okozhat vetélést, illetve a láz mögött állhat valamilyen vírus stb ami fejlõdési rendellenességet okozhat a magzatnál. A gyógyszerek ügyében én azt mondom, hogy terhesen még olyan betegséggel is orvoshoz kell fordulni amikor nem terhesen esetleg nem tenné ezt az ember.
illetve, pl hévízen, és külömbözõ termálvízeknél is ki szokták írni, hogy terhes anyáknak nem ajánlott fürdeni ! Pont emiatt ! Szauna úgyszintén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!Remélem nem lázasodok be......!!!
Algophirint, Rubophent vehetsz be. Ha baj van, reggel menj orvoshoz, de õ sem írhat fel semmit. Azért ne pánikolj be, ha történik valami, én elkaptam egy vírust terhesen: hányás, hasmenés, láz. Szerencsére semmi baja nem lett a babának. Biztos sokszor lesz még beteg a kisfiad a terhesség alatt. Nem hiszem, hogy sok olyan terhes nõ van, aki 9 hónapig semmit bem szedett össze. Boldog babavárást kívánok! 19 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!