Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt is (565 db)

Terhesség alatt is lehet hüvelyváladék?

Legjobb válasz: Már miért ne lehetne? Hüvelyi folyás az elsõ menzeszt megelõzõ idõszaktól kezdve egészen változó korig van. Tehát terhesség alatt is. Ugyanis a hüvely tisztulását szolgálja, plusz ebben a folyásban találhatók a hüvelyt a fertõzések ellen védõ jótékony baktériumok. Terhesség alatt van, akinek ez a folyás több, mint nem terhesen. Ez is normális. Ami ugyanúgy terhesen sem normális és a babára nézve még veszélyesebb is, az akkor van, ha fertõzése van az illetõnek. Terhesség alatt egyébként gyakoribbak is a fertõzések. Ha hirtelen változott meg a hüvelyfolyásod, nagy mennyiségûvé vált, tehát túlságosan is, ha más a színe, sárgássá, zöldesség vált, szaga van, tehát bûzös és mellé egyéb, más tüneteket is észlelsz, mint viszketés, égõ érzés, alhasi fájdalom, akkor az egyértelmûen fertõzéstõl van és olyankor orvoshoz kell fordulni.

Már miért ne lehetne? Hüvelyi folyás az elsõ menzeszt megelõzõ idõszaktól kezdve egészen változó korig van. Tehát terhesség alatt is. Ugyanis a hüvely tisztulását szolgálja, plusz ebben a folyásban találhatók a hüvelyt a fertõzések ellen védõ jótékony baktériumok. Terhesség alatt van, akinek ez a folyás több, mint nem terhesen. Ez is normális. Ami ugyanúgy terhesen sem normális és a babára nézve még veszélyesebb is, az akkor van, ha fertõzése van az illetõnek. Terhesség alatt egyébként gyakoribbak is a fertõzések. Ha hirtelen változott meg a hüvelyfolyásod, nagy mennyiségûvé vált, tehát túlságosan is, ha más a színe, sárgássá, zöldesség vált, szaga van, tehát bûzös és mellé egyéb, más tüneteket is észlelsz, mint viszketés, égõ érzés, alhasi fájdalom, akkor az egyértelmûen fertõzéstõl van és olyankor orvoshoz kell fordulni.
Persze hogy lehet. Általában több is mint elõtte. Ha színtelen/áttetszõ, szagtalan akkor normális. Ha büdös, vagy színes, fertõzésre utal, ha barna, akkor kisebb vérzésre. Utóbbi esetekben orvoshoz kell menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!
Igen, sõt általában több is mint alapesetben, legalábbis nekem egész terhesség alatt tisztasági betét kellett!

Hogyha fogamzásgátló szedése alatt terhes leszek, és folytatom a f. gátló szedését, van esélye annak, hogy a terhesség alatt is fogok menstruálni?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy az elsõ két hozzászólás milyen kérdésre adott válasz, de hogy nem erre, az biztos. Kérdezõ: igen, vérzés ritkán ugyan, de elõfordulhat a terhesség elsõ néhány hónapjában fogamzásgátló mellett is, akárcsak anélkül. De 1-2 hónapon belül biztosan észreveszed más jelekbõl, hogy terhes vagy. És amire az elõzõ válaszokban utaltak, hogy a hormonális fogamzásgátlók veszélyeztetik a magzatot, egy tévhit. A tabletta hatóanyagai az ösztrogén és gesztagén komponensek (olykor csak gesztagének), melyekkel azonos hatású hormonokból már a terhesség kezdeti szakaszában is jóval nagyobb mennyiségek termelõdnek, mint amennyit kívülrõl beviszünk a tablettával. Így természetesen az ehhez képest elhanyagolható, azonos hatású fogamzásgátló-hormonok nem befolyásolhatják a terhességet, és nem lehetnek káros hatással a fejlõdõ magzatra. Feleslegesek ugyan, ezért a terhesség felismerésével el kell õket hagyni, de nem ártalmasak. egy gyógyszerész

Nem tudom, hogy az elsõ két hozzászólás milyen kérdésre adott válasz, de hogy nem erre, az biztos. Kérdezõ: igen, vérzés ritkán ugyan, de elõfordulhat a terhesség elsõ néhány hónapjában fogamzásgátló mellett is, akárcsak anélkül. De 1-2 hónapon belül biztosan észreveszed más jelekbõl, hogy terhes vagy. És amire az elõzõ válaszokban utaltak, hogy a hormonális fogamzásgátlók veszélyeztetik a magzatot, egy tévhit. A tabletta hatóanyagai az ösztrogén és gesztagén komponensek (olykor csak gesztagének), melyekkel azonos hatású hormonokból már a terhesség kezdeti szakaszában is jóval nagyobb mennyiségek termelõdnek, mint amennyit kívülrõl beviszünk a tablettával. Így természetesen az ehhez képest elhanyagolható, azonos hatású fogamzásgátló-hormonok nem befolyásolhatják a terhességet, és nem lehetnek káros hatással a fejlõdõ magzatra. Feleslegesek ugyan, ezért a terhesség felismerésével el kell õket hagyni, de nem ártalmasak. egy gyógyszerész
És az neked miért lenne jó, hogy fogyatékos gyereked születik?
Ha terhes vagy már nem lehetsz az megint. Egyszerre csak 1 gyerek foganhat (vagy ikrek) És ilyenkor azonnal abba kell hagyni a bogyó szedését.
Ha terhes vagy, akkor nem valószínû, hogy fogsz menstruálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, leginkább az utolsó választ, természetesen ha valóban terhes vagyok, nem akarok szedni fogamzásgátlót, csak felmerült bennem ez a kérdés.

Aszimmetrikus mellek terhesség alatt is?

Sajnos eleve kisebb volt a bal mellem, mint ajobb. Kb. 1 kosárméretnyire saccoltam. Most a terhességem 1. trimeszterében járok, és vmennyit n?ttek a melleim. De azt tapasztalom, hogy a bal továbbra sem akar n?ni, vagy csak nagyon picit, mivel a jobb láthatóan duzzad, a bal növekedése továbbra is elmarad. Szerintetek mi lehet ennek oka, nem fogja utólérni a terhesség alatt egyik a másikat? Találkoztatok már hasonlóval? Nem tudom mit tegyek, a mellpumpa nagyon drága, az olcsóbb változat meg nem tudom, hazsnál -e.

Legjobb válasz: A melleid nõni fognak önmagukhoz képest a terhesség alatt, de az aszimmetria, ami alapból megvolt (egyébként mindenkinek van!!), az nem fog jelentõsen változni. Szoptatás alatt is mókás, amikor az egyikbõl kiette a bébi, a másik meg dugig van... :o) Mi az a mellpumpa? Mellszívóra gondolsz? Terhesség alatt nincs még rá szükség.

A melleid nõni fognak önmagukhoz képest a terhesség alatt, de az aszimmetria, ami alapból megvolt (egyébként mindenkinek van!!), az nem fog jelentõsen változni. Szoptatás alatt is mókás, amikor az egyikbõl kiette a bébi, a másik meg dugig van... :o) Mi az a mellpumpa? Mellszívóra gondolsz? Terhesség alatt nincs még rá szükség.
A kérdező hozzászólása: Bejelöltem! Kíváncsian várom az elsõ kezelést! Remélem nem lesz túl drága, bár ha az enyém kiegyenlítené, csomó hálapénzt adnék neki érte! :D De elõre nehezemre esne sokat leperkálni, fõleg, ha nem biztos az eredmény.. Mikor tervezel menni, kb. 1 hét vagy sokkal késõbb?
igen, igen, várd meg a terhesség végét és a szoptatást is, mert valahol így indítják be a szülést h a mellet stimulálják.....addigra majd tudunk tapasztalatot cserélni is....:) ...jó babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Persze, használata elõtt mindenképpen rá akartam kérdezni a védénõnél, de amúgy még az elsõ trimeszterben járok.
Sok szerencsét a mellnöveléshez! Csak arra figyelj kérlek, hogy a mell túlzott stimulálása olyan hormonváltozást idéz elõ, ami fõként a terhesség vége felé beindíthatja szülést. Gondolom koraszülést Te sem szeretnél. Mindenképp kérdezz utána használat elõtt!
A kérdező hozzászólása: Én is olyanra gondoltam, mint az utolsó, az kézi. Csak nem tudom, hazsnál -e, és terhesség alatt lehet -e?
Köszönöm a tájékoztatást. Hát lehet hogy nem vagyok annyira felvilágosult, mint amennyire gondoltam... :o) Viszont ha ez mûködne, szerintem már hallottam volna róla...
A kérdező hozzászólása: Köszi, közben és is megtaláltam. :) Privátban cserélhetnénk emilcímet? Nagyon érdekelne majd a tapasztalatod, ha ellátogatsz hozzá. Sajna én voltam már term. gyógyásznál, aki szörnyen a pénzemre hajtott, én nem is adtam be neki a derekam, biztosan nem gyógyító volt! KÍváncsi lettem nagyon, ez mûködik -e?!
Elsõ vagyok. Nekem vákuumos mellszívóm van, teljesen jól mûködik, annyi hogy a kezem is megizmosodott tõle, míg az elektromossal ezt meg lehet spórolni... Már a második gyerekemet szoptatom, és literszámra adtam le tejet mindkétszer, nem vettem észre, hogy a melleim méretén ez bármit is változtatott volna. Igaz, nekem kicsik (nagyon kicsik :o) Szerintem ez alkati kérdés, és nem igaz, hogy a szoptatástól lennének lógósabbak, lassan 3 éve szoptatok szünet nélkül, van aki meg nem szoptat, és a szülés után megereszkednek neki azonnal. Hormonok.
http://www.nana.hu/test-es-lelek/egeszseg/mellnoveles-bioene.. ebben benne van a neve és van egy honlapja is.....én lassan elmegyek hozzá, nemrég hagytam abba a szoptatást és még vártam h alakuljon a helyzet, azt nem tudom mennyiért "dolgozik", de biztató h már az apja is ezzel foglalkozott, állítólag alkalmanként képes 1-1, 5 cm-t növelni...ha ez igaz én rém boldog leszek!!!!
A kérdező hozzászólása: Vákuumos pumpára gondoltam, kézi is van, meg elektromos, ami elég drága... És a vélemények a fórumokban is megoszlanak róluk, van, akiknek nõtt tõle, van akik hiába szenvednek vele, mert napi 1 órát is kell akár pumpálni. :( 2., annak a csávónak a linkje engem is érdekelne. A mûtéttõl én is ódzkodom.
2. a mellpumpától kicsit óckodom, olvastam h a kézi kvázi semmire nem jó, az elekrtomos meg iszonyat drága és sok jót arról sem hallottam
hasonló problémával küzdök én is, eleve kisebb volt a jobb mellem mindig, de 17 hónapnyi szoptatás után már rettentõen látszik, nagyobb a különbség mint a terhesség elõtt jóval....elég elkeserítõ a helyzet, hallottam olyanról akinek meg kell kellett mûttetni miután nem szoptatott mert akkora volt a különbség...... szerintem ez egy bizonyos fokú fejlõdési rendellenesség, legalábbis nálam.....én nézegettem interneten h van egy csávó aki állítólag bioenergiával ki tudja növeszteni a fejletlen testrészt, én majd hozzá szeretnék elmenni, vesztenivalóm nincs, nálam a mûtét a végsõ-végsõ dolog
A kérdező hozzászólása: Köszönöm midnenkinek a választ! Majd óvatos leszek akkor a pumpával, ha nem ajánlott terhesen, akkor kivárom a végét. :)

Ha a terhesség alatt is van menstruáció (előfordul hogy szinte végig van menzesz) akkor is kimutatja a teszt a terhességet?

Úgy tudom a teszteket akkor lehet elvégezni, ha a menzi késik, de ha arról van szó hogy közben is megjön, akkor mikor lehet tesztelni?

Legjobb válasz: Akkor is pozitív a teszt, de nnnna: pszeudo-menstruáció az egész terhesség alatt klinikai ritkaság (azaz hogy a szokott idõben MINDIG, RENDSZERESEN valamilyen mennyiségû vérzés tapasztalható). A vérzés oka általában más: haematoma, vagy az újonnan alakuló erek falának gyengesége, méhszáj gondok. Tévhit, és nem igaz, hogy valaki végig a szokott mennyiségben és minõségben menstruál, ez borzasztóan ritka.

Akkor is pozitív a teszt, de nnnna: pszeudo-menstruáció az egész terhesség alatt klinikai ritkaság (azaz hogy a szokott idõben MINDIG, RENDSZERESEN valamilyen mennyiségû vérzés tapasztalható). A vérzés oka általában más: haematoma, vagy az újonnan alakuló erek falának gyengesége, méhszáj gondok. Tévhit, és nem igaz, hogy valaki végig a szokott mennyiségben és minõségben menstruál, ez borzasztóan ritka.
Terhesség alatt nincs menstruáció! Elõfordulhat némi vérzés, de az nem igazi mensi, intenzitásban, és idõben is eltér az igazitól, illetve a megszokottól. A terhesség alatt jelentkezõ "menstruáció" jóval gyengébb, rövid ideig tart, sokszor inkább csak barna, nem piros. Ha rendesen megjönne, ugyanolyan erõs lenne, és ugyanannyi ideig tartana, akkor azzal leválna a méhnyálkahártya, mellyel a baba is távozna. Szóval azért vannak jelek, hogy esetleg terhesség áll fenn, fõleg ha már másodjára is "furán" jött meg. Akkor érdemes tesztelni, ami természetesen kimutatja, hiszen a teszt a hcg hormonra reagál, ami független attól, hogy jelentkezett-e menstruáció-szerû vérzés vagy sem.
két menstruáció között tesztelj
Igen, kimutatja, mert a HCG hormont mutatja ki, azt pedig nem befolyásolja a vérzés.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)

Terhesség alatt is tilos a szőlő? Pcos vagyok.

Olvastam h a sz?l? fogyasztása tilos PCO esetén.

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem. Ezen már a terhesség elején kiakadtam, mikor a védõnõ és mindenki sorolta, hogy mit nem szabad enni terhesség alatt+még olvastam hozzá a neten is, és rájöttem, hogy éhen fogok halni! És még a mai napig hallok mindig új dolgokat.. Szerintem mindent meg lehet enni, ami jól esik. Én is pco-s vagyok/voltam. 38hetes

Biztos, hogy nem. Ezen már a terhesség elején kiakadtam, mikor a védõnõ és mindenki sorolta, hogy mit nem szabad enni terhesség alatt+még olvastam hozzá a neten is, és rájöttem, hogy éhen fogok halni! És még a mai napig hallok mindig új dolgokat.. Szerintem mindent meg lehet enni, ami jól esik. Én is pco-s vagyok/voltam. 38hetes
Azért ez így erõs, hogy tilos. Mondjuk úgy, hogy módjával lehet enni. Egyébként is a szõlõ csak bizonyos idõszakban van (vagy legalábbis megfizethetõ), nem eszed egész évben. :) Ha semmi gond a cukroddal, inzulinoddal, akkor simán ehetsz, gondolom nem tonnaszámra eszed, de 1-1 fürt nem ártalmas. Fõleg, hogy rengeteg vitamin, ásványi anyag van benne, ami jó a babának is. Én még csak 16 hetes vagyok, de most elég erõsen cukor van a vizeletemben, mennem kell terhelésre. Addig diéta, amit valószínûleg folytatni kell. :(

Aki már túl van 1 vetélésen, az a többedik terhessége alatt is félt, ill. mennyire, hogy elveszíti a kicsit? -ha már legalább 1 sikeres terhességen túl van.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 3 terhességem volt ahol a 12. hétig sajnos elmentek a babák.Négy évvel ezelõtt ismét babát vártam nagyon nehéz volt állandó fekvés ,sok korház és a 37. hétre megcsászároztak ez volt a 4-ik terhességem,sajnos 1 napot élt a kisbabám .:( Most vagyok ötödször állapotos és már 20 hetesek vagyunk.Eddig semmi nagyobb gondom nem volt ,le is kopogom, de végig izgultam eddig,nehogy barnázzak vagy görcsöljek vagy valami gond legyen.Mikor megtudtam , hogy babucit várok összekészítettem a kórházi cuccomat is. Szóval még most sem vagyok nyugodt,majd talán ha a kezemben tarthatom a drágaságomat, pedig eddig minden eredményem jó lett.Hozzá kell tennem,hogy a babucim az új páromtól van,és remélem mostmár nem is lesz gondom a mostani terhességgel.Megpróbálok pozitivan gondolkodni lehet ez is sokat segít.Neked boldog babavárást,ha pedig nem vagy még kismama akkor sok sikert kívánok!

Szia! Nekem 3 terhességem volt ahol a 12. hétig sajnos elmentek a babák.Négy évvel ezelõtt ismét babát vártam nagyon nehéz volt állandó fekvés , sok korház és a 37. hétre megcsászároztak ez volt a 4-ik terhességem, sajnos 1 napot élt a kisbabám .:( Most vagyok ötödször állapotos és már 20 hetesek vagyunk.Eddig semmi nagyobb gondom nem volt , le is kopogom, de végig izgultam eddig, nehogy barnázzak vagy görcsöljek vagy valami gond legyen.Mikor megtudtam , hogy babucit várok összekészítettem a kórházi cuccomat is. Szóval még most sem vagyok nyugodt, majd talán ha a kezemben tarthatom a drágaságomat, pedig eddig minden eredményem jó lett.Hozzá kell tennem, hogy a babucim az új páromtól van, és remélem mostmár nem is lesz gondom a mostani terhességgel.Megpróbálok pozitivan gondolkodni lehet ez is sokat segít.Neked boldog babavárást, ha pedig nem vagy még kismama akkor sok sikert kívánok!
A kérdező hozzászólása: Ha vissza nézel: Köszönöm, Neked a jó kívánságot!-már babás vagyok, pénteken lett + a teszt. :D Sok boldogságot, és még több egészséget kívánok Nektek!! És tiszta szívbõl kívánom, hogy ezúttal Te is megismert, milyen jó dolog anyának lenni!
Nagyon remélem , hogy megismerem, köszönöm a jókívánságaidat.

Dr. Lenkei Gábor alap vitamin csomagját szedhetem szoptatás alatt? Terhesség alatt is szedtem.

Legjobb válasz: Szia!Én is az alap csomagot szedem, bár még csak 19 hetes vagyok. Sok kismama szedi a terhessége alatt és (a védõnõm szerint) szoptatós kismamák is. Persze Lenkei is javasolja a könyveiben. Én tuti szedni fogom... Gratula a babához!

Szia!Én is az alap csomagot szedem, bár még csak 19 hetes vagyok. Sok kismama szedi a terhessége alatt és (a védõnõm szerint) szoptatós kismamák is. Persze Lenkei is javasolja a könyveiben. Én tuti szedni fogom... Gratula a babához!
menj el egy szakboltba, ahol ilyen termékeket árulnak és kérdezd meg!

Ha valaki terhesség alatt is menstruál és menstruáció alatt csinálja a tesztet vagy esetleg 1 nappal utána akkor is kimutatja a terhességet?

Legjobb válasz: Nekem anyukám elõször elvetélt. Rá pár hónapra besikerültem én. Az elsõ 4 hónapban rendesen menstruált. Szó szerint rendesen, nem is tûnt fel neki, hogy terhes. Aztán rendellenesen kezdett el hízni, csak a hasa kerekedett. Ebbõl jött rá, hogy én ott vagyok, és továbbra is megjött neki, csak egyre kevesebb vérrel. Egészséges szép kislány lett belõlem mégis. De ez nem normális, ha barnázás vagy vérzés van, és tudsz róla, hogy babás vagy, akkor azonnal dokihoz kell menni, mielõtt valami baj történik.

Nekem anyukám elõször elvetélt. Rá pár hónapra besikerültem én. Az elsõ 4 hónapban rendesen menstruált. Szó szerint rendesen, nem is tûnt fel neki, hogy terhes. Aztán rendellenesen kezdett el hízni, csak a hasa kerekedett. Ebbõl jött rá, hogy én ott vagyok, és továbbra is megjött neki, csak egyre kevesebb vérrel. Egészséges szép kislány lett belõlem mégis. De ez nem normális, ha barnázás vagy vérzés van, és tudsz róla, hogy babás vagy, akkor azonnal dokihoz kell menni, mielõtt valami baj történik.
ha a terhesség alatt menstruálsz, akkor nem vagy terhes. A menstruáció/menzesz a petesejt "kilökõdése" a szervezetbõl. van én értettem valamit félre biosz órán?
A kérdező hozzászólása: Van, aki terhesség alatt is menstruál, ami természetesen nem természetes és nem jó.Szóval várnám a válaszokat!!!
Igen! Sõt már hamarabb is szerintem! Barátnõmnek is "megjött" (azért maradjunk annyiban, hogy általában ez nem rendes mensi), de neki elõtte egy nappal már kimutatta. Aztán másnap jött a vérzés, de kevesebb volt.
A szomszédassznyom a 7.hónapig menstruált, rendesen 28 naponta...
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy ez nem normális, éppen ezért nem is ezt kérdeztem! :) Hanem, hogy ha menstruáció alatt csinálom a tesztet, akkor kimutatja e?
Miért ne mutatná? Ha terhes vagy, akkor mindig terhes vagy! Reggel, délben, este...
Igen, kedves elsõ válaszoló. Nem minden úgy alakult, ahogy az a nagykönyvben (esetedben bioszkönyvben) meg van írva. Csak három példa: nagymamám 4 hónapig rendesen (direkt rákérdeztem, élénk piros vérrel, több napig) menstruált. Nagynéném 3 hónapig nem tudta, hogy terhes (menzesz+ negatív tesztek sora), öcsém pedig anyukám menzesze elõtti nap fogant, ebbõl következik, hogy õ is menstruált az elsõ hónapban. Üdv!:)

Ha szülés után hamar, még a szoptatási időszakban esik valaki teherbe, elmegy a tej? Vagy a terhesség alatt is végig tud szoptatni?

Legjobb válasz: Én,bár nem olyan hamar-elõször szülés után 9,másodszor szülés után 13 hónappal-estem teherbe szoptatás alatt,de nem volt hatása a tejtermelésre.A terhességem alatt végig tudtam szoptatni,gond nélkül.

Én, bár nem olyan hamar-elõször szülés után 9, másodszor szülés után 13 hónappal-estem teherbe szoptatás alatt, de nem volt hatása a tejtermelésre.A terhességem alatt végig tudtam szoptatni, gond nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Bár még van egy kis idõ a szülésemig, azon gondolkozom, hogy ha nagyon hamar bevállaljuk a kistesót, az mennyiben lenne hátrányos az elsõnek (pl nem tud szopni) - de akkor ez kiesett. :) Köszi még egyszer és gratulálok a gyermekeidhez!
Az én kisfiam elõbb értesült a kistesóról, mint én magam. 11 hónapos, éppen ma, és két hete elkezdte kiköpködni a cicit. 2-3 napig még próbáltam adni neki, de egyet szívott és kilökte. 2 napra rá pozitívat teszteltem. Valszeg õ már érzett valamit, és így neki már nem kellett a cici.
jajszegényem :( és hogy viselte, h már nem jó neki a tejci? nem nyûgösebb, h nem tud cicizni? :( én megvártam a szoptatás végét, sztem, ha biztosra akarsz menni, várd ki türelemmel, míg a meglévõ babád szépen, a saját tempójában elenged téged :)
Én is hasonló képen jártam, mint a második válaszoló. 11 hós volt a fiam, maikor egyik napról a másikra nem kérte a cicit. Csináltam ugyan tesztet, de még nem mutatta ki akkor, mert még nagyon korai volt a terhesség, csak pár hét múlva tudtunk biztosat. Így utólag egyébként nem bánom, elég sokáig szopizott, és legalább nem nekem kellett tõle elvennem vagy ilyesmi.
második vagyok zökkenõmentesen vette az akadályt szerencsére, mondjuk õ már csak reggel cicizett, este tápot kapott, így most reggel is azt kap.

Szeretnenk babat vallalni, de horgoproblemak miatt neha (kb egy heten 2-3 szor) VENTOLINT CFC-Free-t kell hasznalnom! Lehet-e gond ha majd a terhesseg alatt is hasznalom? Koszonom szepen elore is a valaszokat - tanacsokat!

Legjobb válasz: Szia! A sima Ventolin spray-t terhesség alatt is lehet szedni. Amit írtál, ez a CFC-Free számomra sajnos ismeretlen. Szerintem a legbiztosabb, ha elmész a tüdõgondozóba és megkérdezed, mi az ami szedhetõ. Én is így csináltam, amikor kiderült, hogy babát várok.

Szia! A sima Ventolin spray-t terhesség alatt is lehet szedni. Amit írtál, ez a CFC-Free számomra sajnos ismeretlen. Szerintem a legbiztosabb, ha elmész a tüdõgondozóba és megkérdezed, mi az ami szedhetõ. Én is így csináltam, amikor kiderült, hogy babát várok.
Én 17 éves vagyok asztmás, most 21 évesen kismama vagyok.Szerencsére nekem nem kellett eddig használni, sõt már nem is tudom mikor kellett utóljára, nem is kérdeztem meg a dokit, itt olvastam egyszer, hogy lehet ventolint.Most a tiéd a sima ventolin?Nemtudom már ezeket a jelöléseket:) jah igen, úgytudom nem lehet túl sokszor de lehet, mindenesetre konzultálj a dokival az a biztos. Amit tuti nem lehet az az allergia gyógyszer:9
Még terhesség elõtt válthatsz gyógyszert , konzultálj a dokiddal biztosan van megoldás!!!
ORVOS!
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszokat ! a CFC - free ahogy tudom azt jelenti, hogy nem tartalmaz "chlorofluorocarbon" - ot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!