Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt hogy (802 db)

Milyen vitamint kell szedni ahhoz hogy terhesen ne hulljon ki a fogam? Mert hallottam olyan kismamáról akinek ki hullott a foga terhesség alatt? Hogy tudom ezt megelőzni?

Legjobb válasz: Sajnos elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlanak a kismama fogai. Kifejezetten olyat még nem hallottam, hogy ki s hullik, de anyukámnak olyan fogínygyulladása lett, hogy idõvel amiatt tényleg nagyon rosszak lettek a fogai. Én most vagyok 31 hetes és nekem is viszonylag erõs ínygyulladásom van. Voltam fogorvosnál, de azonkívül, hogy ajánlotta a meridol fogkrémet és azt hogy öblögessek naponta többször kamillateával nem tudott mást mondani. Természetesen fontos a vitamin, de kifejezetten "fogmegtartásra" nem tudtak ajánlani semmit.

Sajnos elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlanak a kismama fogai. Kifejezetten olyat még nem hallottam, hogy ki s hullik, de anyukámnak olyan fogínygyulladása lett, hogy idõvel amiatt tényleg nagyon rosszak lettek a fogai. Én most vagyok 31 hetes és nekem is viszonylag erõs ínygyulladásom van. Voltam fogorvosnál, de azonkívül, hogy ajánlotta a meridol fogkrémet és azt hogy öblögessek naponta többször kamillateával nem tudott mást mondani. Természetesen fontos a vitamin, de kifejezetten "fogmegtartásra" nem tudtak ajánlani semmit.
Florsav...
Szia. En mindent csinaltam amikor terhes voltam amit a doki javasolt, de megis egy fogamat ki kellett huzni :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) én 9 hetes vagyok :)
Ha hullik az genetikai dolog. Nekem törik szabályosan! Ami ugye villámgyors romlást eredményez. Szedek kalciumot stb., mégis fél éve voltam fogdokinál, szépen rendbeszedte a fogaimat, erre tessék a leghátsó fogamnak letört a fele. Pedig fiatal vagyok még ahhoz, hogy müfogsorom legyen (22). Már 4 fogam járt így amit húzni kellett, a fogó darabokban szedte ki mert elporlott amikor megfogta a doki. Ez genetikai öröklöttség. Ha neked erösek a fogaid, és alapvetöen nincs bajod velük, hidd el semmi ilyesmi nem fog történni még terhesség alatt sem:) 38 hetes
A kérdező hozzászólása: köszi a választ...én 7 hetes vagyok. sajna van 1 lyukas fogam. de mondták h terhesség alatt nem szabad engedni hogy fogat húzzanak ki.
Nincs összefüggés! Nincs két egyforma terhesség, nemtõl függetlenül.
Egyáltalán nem mérvadó, hogy más ez, mint az elõzõ. Nekem is mindegyik terhességem más volt, 2 fiam, 2 lányom van a 4 különbözõ várandósságból :)
Nekem az elsõ fiú lett. Semmi panaszom nem volt, csak a végén égett a gyomrom. Most 19 hetes vagyok, minden tünetem jelentkezett: émelygés, fáradtság, orrdugulás, gyomorégés, és már a lábam is görcsöl. Mindenki azt mondta, hogy biztos lány. A 18 hetes uh-n azt mondták, hogy fiú. :) Szóval minden terhesség más.:) Viszont a hasam alakja ugyanúgy "fiús".Jó babázást!

Cicatulajdonos Anyukák! Terhesség alatt hogy viszonyultatok a cicához, hogy foglalkoztatok vele?

Csak azért kérdeztem, mert mindenhol azt hallottam, hogy terhes nőnek nem szabad macskát simogatni mert allergiás lesz a baba. Emlékszem, mikor mostohaanyám volt terhes, a közelébe sem ment a cicáknak. Én viszont imádom őket, van 2 is, és benti, tiszta cicák. Szóval a kérdésem, hogy terhesség alatt nem szabad őket annyit dédelgetni mint amúgy? Vagy nálatok hogy volt? Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Még egy tévhit.. Nem lesz allergiás a baba, hanem a macskáktól, rágcsálóktól toxoplazmózist lehet kapni, ami veszélyes lehet a babára. De: akkor, ha a terhesség alatt fertõzõdsz meg toxoplazmával. Ha évek óta van cicád, akkor nagy valószínûséggel már átestél a fertõzésen, újra nem tudsz. De amit ajánlani szoktak, kismamaként ne te takarítsd az almot, mert a paraziták épp az állatok székletével terjednek. http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsege..

Nálunk hasonlóképp volt, mint a 16:26-osnál. Jobban figyeltem a higiéniára, és ennyi. Szerencsére semmi bajunk nem lett, lányom meg rajong a macskáért.
Az almot kerültem. Amúgy velünk aludt. :) csak benti cica. Fiam 10 hónapos, nem allergiás rá, ha megengedném, szerintem õ is vele aludna. :D
Még egy tévhit.. Nem lesz allergiás a baba, hanem a macskáktól, rágcsálóktól toxoplazmózist lehet kapni, ami veszélyes lehet a babára. De: akkor, ha a terhesség alatt fertõzõdsz meg toxoplazmával. Ha évek óta van cicád, akkor nagy valószínûséggel már átestél a fertõzésen, újra nem tudsz. De amit ajánlani szoktak, kismamaként ne te takarítsd az almot, mert a paraziták épp az állatok székletével terjednek. http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsege..
Cica is, kutya is van a lakásban. Meg két makkegészséges gyerek és most várom a harmadikat. Valóban csak a toxoplazmózis okozhat problémát, amin nagy valószínûleg átestél, így semmi problémád nem származhat belõle. De ha az megnyugtat, egy sima vérvétellel kiderül, volt-e már ilyened. Amúgy nekem a doki azt mondta, sokkal nagyobb veszélyben vannak toxoplazma tekintetében azok, akiknek soha nem volt állatuk, mert kisebb az esély, hogy átestek rajta, viszont a tévhitekkel ellentétben nem csak az állati ürülék fertõzhet, hanem egy sima sárgarépa is, ugyanis a kisállatok ürüléke tartalmazza a toxoplazma baktériumot. Nem a macskáé feltétlenül, hanem mondjuk a kisegéré, a vakondé stb. amelyik megkörnyékezte esetlegesen azt a sárgarépát....
Szia! Én simogattam, meg most is simogatom õket. A baba magazinban pont most van egy cikk, ami leírja, hogyha a gyerek állattal nõ fel, kisebb az esély az allergiára és asztmára. Ha egészséges, tiszta nem lehet baj. Toxoplazma vizsgálat gondolom volt nálad és az kimutatta a dolgokat is. Én már voltam toxoplazmás, de szerintem aki kertes házban nõtt fel, az mindenki. Az almot ne te cseréld, vagy gumikesztyûben és nem lesz semmi baj. Én ugyanúgy dédelgetem õket. Kicsi fiam 1.5 éves és ha látja, hogy a cica megy a tálkájához, akkor megy be a spájzba és vonszolja ki a macskatápot, hogy enni kell neki adni. 3 cicánk van és 4 kutyánk. Oltva, féregtelenítve, tisztán tartva. Tõlük még semmit nem kapott el, viszont zenebölcsiben beteg gyerektõl jó kis baktériumokat karácsonyra igen.
szia. Nekem van két szobacicám, bár néha kijárnak az udvarra. Az almot gumi kesztyûben takarítom(a férjem nem csinálja meg), fertõtlenítem a kesztyût is. A macskákat nem engedem az ágyba és túl sokat se dajkálom õket. Etetés vagy simogatás után meg alaposan kezet mosok. De elajándékozni nem engedném õket. Van két kisfiam már és soha semmi bajuk nem lett. Most újra kismama vagyok.
25 éve vannak cicáim. mégsem estem át a toxoplazmózison. párom cserélte az almot. én nem simogattam annyiszor, de nem is üldöztem. azóta is megvan a cica, mindkét gyermekem imádja, cica szintúgy.
Szia, ha tisztavéru kezelt cicárol van szo nincs akkora veszély DE!!! a cica uruléke az nagyon veszélyes a kismamára mert toxoplazmozist majd sulyos esetben magzatelhalást okozhat!!!
Ráadásúl kék szemû gyönyörû sziámik voltak:)
Szia! Nekünk 4 is volt. Annyira irritált terhesen maga a macskaalom szaga (a fehér kavicsos fura izé) hogy hánytam tõle. Így rokonoknak ugyan, de elajándékoztuk mindet. Egyébként is nagyon féltünk a toxoplasma fertõzéstõl. Pedig ápolt benti cicák voltak sosem jártak még kint...
Nem az allergia miatt mondják, hanem a toxoplazma miatt. Gyerekkorunkban mindig volt macskánk, és tuti túlestem a fertõzésen már akkor, mert az IgG + erre utal. így viszont nem vagyok fogékony újabb fertõzésre, tehát nálad is ha mindig macskásak voltatok, akkor megvan ez az esély is. De ezt csak vérbõl tudják kimutatni. Azóta panelban lakunk és már nincs macsek a környéken...
Nekünk gyerekkorom óta volt kutyánk, macskánk, kint bent, ettem mosatlan gyümölcsöt, zöldséget, de most hogy kismama vagyok derült ki, hogy nem volt még ilyen fertõzésem, a védõnõ azt mondta, hogy valószínû erõs az immunrendszerem. Tehát nem feltétlenül kapja el az ember akkor se, ha állatok közt élt mindig. 20+6 hkm.
Én is csak az elõzõek által elmondott dolgokat tudom hangsúlyozni. Ha lehet, minél kevesebbet érintkezz a macskákkal és az alomnak közelébe se menj, legalább addig, míg a tesztet meg nem csináltatod. Van ahol a háziorvos írja ki a vérvételt, van ahol neked kell megcsinálni magánban, de mindenképpen legyen meg, mert én is világéleteben macskák közt nõttem fel, sõt állatorvoshallgatóként elég sokat vagyok velük, de még én sem estem át a fertõzésen. Ebbõl is látszik, hogy elég kevés macska üríti a parazitát. DE! Ha pont te leszel az, akit aktívan fertõz akkor a babát is elvesztheted, vagy fejlõdési rendellenességek alakulhatnak ki nála, szóval nem játék. De vigyázni kell a mosatlan zöldséggel, gyümölccsel, valamint ha van valami virágos, vagy veteményeskert, amihez szintén hozzáférhet macska, akkor azzal se te foglalkozz. Bocs, hogy ilyen hosszú lett :) M, 16 hkm
A kérdező hozzászólása: Hû, nagyon köszönöm a sok hasznos választ! Még nem vagyok terhes, csak tervezzük a babát. Gyerekkoromban egyébként nem voltak nagyobb állataim, csak rágcsálók (hörcsög és tengerimalac). Csak pár éve van cica. De akkor ezt a tesztet talán érdemesebb lenne még most elvégeztetni? Takarítani minden esetre biztos nem én fogom majd. :) Azért megnyugtató, hogy nem olyan rémes a helyzet. Talán azért izgulok emiatt annyira, mert kiskoromban a szüleim sose engedték hogy fogdossam a macskákat, apukám mindig rám szólt, hogy ne simogassam. (Egyébként nekünk is gyönyörû sziámik vannak.) Köszönöm még egyszer Nektek, mindenkinek boldog babázást! :)
Persze, a vérvételre bármikor elmehetsz, nem kell hozzá terhesnek lenned. Nekünk is van sok éve cicánk, én már átestem rajta, védett vagyok.

Másnak is olyan eros folyása van terhesség alatt hogy betétet kell hordania?

Néha, foleg reggel felkelés után nagy mennyiségu folyásom van. Tegnap szinte fél tenyérnyi mennyiségu jott ki.Másnak is van ilyen?17 hetes vagyok

Legjobb válasz: Elsõ terhességem alatt is volt és most is van. Amíg nem kellemetlen, addig nincs gond.

Elsõ terhességem alatt is volt és most is van. Amíg nem kellemetlen, addig nincs gond.
Nekem jelenleg nincs , vannak napok mikor több de nem ennyire
Szióka! Sok kismama sajnos szenved ettõl. Azért mindenféleképpen orvos tudjon róla. Lehetséges egy felfázás vagy fertõzés is. Többszöri fürdés által elkerülheted a további "kellemetlenségeket". kisfiú? kislány? Boldog Babavárást! :)
Nekem akkor volt ilyen amikor gombas fertozesem volt.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Koszonom a válaszokat, fertozésem nincs mert ki lett vizsgálva a torlet, és a vizelet is rendben. Még nem tudjuk hogy fiu e vagy lány, majd csak az unnepek után, sajnos még soká.
sajnos masodik trim. eleje óta nekem is muszaly tisztasagit hordani. hol vizes hol kicsit krémesebb. de amig nem viszket, ég, nincs kellemetlen szaga vagy más színe állaga nem kell aggodni. ezt orvos mondta. reggel azért több mert ami éjszaka nem tud kifolyni a fekvés miatt az kijön mikor felkelsz. 27hkm
Én utálom van hogy cserélnem is kell, mindkét terhesség alatt mintha be lennék pisilve...

Előfordulhat terhesség alatt, hogy ugyanúgy megjelenik havonta a menzesz?

Legjobb válasz: Ha rendes vérzésrõl van szó, tehát mennyiségileg és hosszra is olyan, amilyen szokott, akkor az illetõ nem terhes. Ha rövidebb ideig tart és mennyiségileg sem sok, sõt inkább barnás folyás jellemzi, mint vérzés, olyan elõfordulhat akár terhesség alatt is.

Ha rendes vérzésrõl van szó, tehát mennyiségileg és hosszra is olyan, amilyen szokott, akkor az illetõ nem terhes. Ha rövidebb ideig tart és mennyiségileg sem sok, sõt inkább barnás folyás jellemzi, mint vérzés, olyan elõfordulhat akár terhesség alatt is.
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak azért tettem a kérdést, mert a barátnõmmel szakítófélbe vagyok. És sajnos ezzel próbál kétségek között tartani folyamatosan.
Milyen aranyos...de miért nem veszel egy tesztet neki, és meg mondod hogy csinálja meg elõtted. És akkor rá fogsz jönni egybõl hogy etet e, vagy sem...ha 2 csíkos, akkor terhes. Ha 1 csíkos akkor nem terhes. Ez a legtutibb módja. Azért írtam hogy együtt csináljátok meg, mert egy ismerõsöm így verte át a pasiját...kért egy tesztet kölcsön egyik terhes ismerõsétõl, és azt mutatta meg...ezt így elkerülheted....
A kérdező hozzászólása: Mondtam neki hogy csináljunk tesztet, és tiltakozott ellene. Természetesen erre is van kifogása. De azt hiszem már nem is érdekel, õszintén megérdemelné hogy valaki jól seggbe rúgja. Nem értem miért ilyen piszok velem minden nõ, akivel dolgom akadt idáig.

Szoptatás terhesség alatt? Hogy oldottátok meg nagy pocakkal az esti, elalvást segítő szopit?

Legjobb válasz: Szia! Nekem mindig fekve szopott a nagylányom,így elis fértünk a második terhesség alatt is!:)Feküdtünkkényelmesen az ágyban!

Szia! Nekem mindig fekve szopott a nagylányom, így elis fértünk a második terhesség alatt is!:) Feküdtünkkényelmesen az ágyban!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!! Én ülve szoptatom, a karomban a nagyobbat. Fekve nem tudtam egyiket sem... Hogy bírta a nagyod, amíg Te kórházban voltál a tesóval-az esti szopik hiányára gondolok. Nem volt nyûgös az elalvásnál?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!! Nálunk igen kicsi korkülönbség lesz, nem egészen 1, 5 év. 12-én lesz 11 hónapos. Elég anyás még most, és nem tudom, hogy ez alatt a pár hónap alatt lesz e cici elhagyás, hogy lesz az elalvás. Köszönöm még egyszer a válaszod!! :-) Legyen szép napod!! :-)
Próbáld fekve, és ha nem okoz problémát/görcs, keményedés/akár szülésig is szoptathatod.A kórházi idõszak apának kicsit nehezebb, de megoldható egy napközbeni szopival, ha be tudja vinni a nagyot.Nálunk bevált, otthon folytattuk tandemben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is a választ!! Már nem aktuális, mert már pár napja csak egy cumisüvegnyi vízzel leteszem a lányomat a kiságyba, és nem sokkal rá már húzza is a lóbõrt. Ennek részben örülök, mert így nem kell félnem a kórházi napoktól. Amúgy viszont hiányzik az az intim pillanat, a kapocs, ami csak minket kötött össze így... De nehéz is néha anyának lenni! A pontozónak üzenem -bár nem igen néz vissza, de hátha mégis- hogy attól, hogy nem értesz egyet a terhesség alatti szoptatással, még nem kell mást még a pontozgatással sem szekálni! Ha nincs gond a terhességgel, akkor semmi akadálya annak, hogy valaki pocakosan is szoptasson!! Ekkora bunkót??
10 hetes terhes vagyok, de én is hasonló cipõben járok. A "nagy" 21 hónapos, és esze ágában sincs leszokni, én pedig hiszek a tandemben, vagyis elválasztani nem fogom. Természetesen, ha magától hagyná el, nem erõltetném, de én is nagyon félek a kórházi idõszaktól....pont így képzelem el, hogy Apa behozza napközben és akkor szopizhat. Ne idegeskedjünk a lepontozókon, lényeg, hogy hallgassunk a szívünkre, ha pedig gond lenne, azt úgy is éreznénk, de megjegyzem: amelyik bébi meg akar maradni, az meg is fog, nem a szopin múlik ez!!!! Esetleg Mg-ot lehet szedni az összehúzódások ellen, de ez csak egy mítosz, hogy árt a pocaklakónak a szoptatás... Sok boldogságot! :)

Akinek nem volt szabad híznia terhesség alatt, hogyan "diétázott"? Milyen tornát javasoltok mellé?

Nem fogyókúra. Túlsúly miatt.

Legjobb válasz: Ha eddig sem tornáztál, akkor nem javasolják pont a terhesség alatt elkezdeni. Úgy tudsz a legjobban odafigyelni a súlyra, ha vigyázol a szénhidrátokkal. Nem diétázol, de nem eszel édességet, fehér kenyeret, stb.

Ha eddig sem tornáztál, akkor nem javasolják pont a terhesség alatt elkezdeni. Úgy tudsz a legjobban odafigyelni a súlyra, ha vigyázol a szénhidrátokkal. Nem diétázol, de nem eszel édességet, fehér kenyeret, stb.
Én is sok plusszal kezdtem a terhességet, vigyáztam, hogy mit és menyit eszek , nem híztam szerencsére sokat.Csak utána.:(
Sok zöldség, gyümölcs, hús (nem zsíros), kevés zsír, szénhidrát. Án szerencsére nyáron voltam terhes (azaz aug. végén szültem), így kéznél volt a sok finomság. Rengeteg salátát, párolt zöldséget, ettem, hozzá húst hússal. Az édességektõl és a tésztaféléktõl azonnal égni kezdett a gyomrom, így azt alig ettem.. Így nem is híztam semmit (még fogytam is), viszont a babám el volt látva mindennel, amire szüksége volt.

Terhesség alatt hogy lehet 3 hete vérzésem, ha orvosilag minden rendben van?

14 hetes terhes vagyok,és 3 hete vérzek.mintha menstruálnék.nincs görcs,és semmi rendellenesség.A baba jól van,a méhszáj zárva,és a lepénnyel sincs semmi az ultrahang szerint.Az orvos megkerüli a kérdésemet,választ nem kapok.Ha valakinél volt ilyen kérem írja meg.köszönöm

Legjobb válasz: Mielõbb keress fel egy másik orvost. Én a 14. héten kezdtem vérezni. Az orvosom semmit nem csinált, mivel szerinte sokan véreznek a terhességük alatt (akár 9 hónapig), majd szülnek egészséges babát. Bíztam a tudásában. 10 héten keresztül ment ez így, majd 2 hét kórház után (más város, más orvosok, más hozzáállás - ott egybõl befektettek volna, vizsgálatok stb.) veszítettem el a babát a 24. héten. Az okát azóta sem tudom. Válts orvost idõben!

Mielõbb keress fel egy másik orvost. Én a 14. héten kezdtem vérezni. Az orvosom semmit nem csinált, mivel szerinte sokan véreznek a terhességük alatt (akár 9 hónapig), majd szülnek egészséges babát. Bíztam a tudásában. 10 héten keresztül ment ez így, majd 2 hét kórház után (más város, más orvosok, más hozzáállás - ott egybõl befektettek volna, vizsgálatok stb.) veszítettem el a babát a 24. héten. Az okát azóta sem tudom. Válts orvost idõben!

Akinek tiltott a szex a terhesseg alatt, hogy veszeltek at?

Sziasztok. Mi el lettunk tiltva mert veszelyeztetett vagyok. Nemsokara szulok de csak 2x voltunk ugy egyutt a ferjemmel es akkor is vereztem szoval inkabb nem probalkoztunk. Mar nagyon nehezen birja, szinte minden nap szoba kerul a szex, persze mashogy igyekszem kompenzalni de kezd neki keves lenni. Oszinten szoktunk beszelgetni egymassal es mondta hogy ne aggodjak nem fog megcsalni hiszen ezt az aldozatot a lanya egeszsegeert teszi es kitart mellettem(januar ota vagyunk hazasok), elfogadta a helyzetet es amugy is ez csak atmeneti allapot. Valamelyik nap megkerdeztem hogy megkivant e mas not es azt mondta hogy nem, de megszokta allapitani hogy egy no csinos-e vagy sem, vagyis csak nezegti oket. Hat el nem tudom mondani hogy azota milyen a hangulatom mert ezt tudtam mindig is, senki nem vak en is megnezek egy jo pasit de igy a szajabol hallani kicsit furcsa volt. Lehet nem is olyan jo mindig az oszinteseg?

Legjobb válasz: Az lemaradt hogy allandoan hangoztatja hogy mennyire szeret minket es orul hogy mi vagyunk neki. De ez most nagyon rosszul esett hogy igy ezt kimondta. Lehet a terhesseg hozza ki belolem a feltekenyseget vagy az hogy o elmegy dolgozni es kimozdul en meg itthon ulok mert minden percben szulhetek. Bocsi hogy hosszura sikerult!

A kérdező hozzászólása: Az lemaradt hogy allandoan hangoztatja hogy mennyire szeret minket es orul hogy mi vagyunk neki. De ez most nagyon rosszul esett hogy igy ezt kimondta. Lehet a terhesseg hozza ki belolem a feltekenyseget vagy az hogy o elmegy dolgozni es kimozdul en meg itthon ulok mert minden percben szulhetek. Bocsi hogy hosszura sikerult!
A terhesség fura érzéseket vált ki a kismamákból. Én nem vagyok egy féltékeny típus, de amióta terhes vagyok egyre többször tör ki belõlem a zöld szörny:( Szerencsére még tudom kontrollálni, és belátom, hogy a férjem szeret, nincs senkije, nem csal meg, stb... Mégis gyakran álmodom az ellenkezõjét. Kitartás, Neked már nincs sok hátra:) És utána visszatérhetnek a dolgok a régi kerékvágásba. Nekem még 13 hét...
A kérdező hozzászólása: Ma toltom a 39. hetet. Ezt mar fel labbal is kihuzzuk valahogy! Remelem...
Szerintem se aggód túl a helyzetet, azért ahhoz elég taplónak kell lenni, hogy valaki megcsalja a várandós feleségét. Persze van ilyen, de fél év házasság után meg pláne ritka lenne. Hanyadik hétben vagy egyébként?
A kérdező hozzászólása: Nekem is rosszul esett nagyon, mert ezt minden no tudja hogy a pasik ilyenek es o sem tesz maskepp csak nem gondoltam volna hogy igy ravagja a valaszt, meg is lepett! Igyekszem bizni benne es nem ragodni azon hogy mit csinal vagy mit nem. Barki megcsalhatja a masikat barmikor ugy hogy ki sem derul, sajnos van benne tapasztalatom, de nem lehet ugy elni hogy ezen ragodik az ember. Vagy megteszi vagy nem es ehhez a nonek nem kell meg terhesnek sem lenni. Az viszont megnyugtat hogy mindent meg akar tenni ertunk
Hát lehetett volna tapintatosabb is. Nyilván te is gondolod, hogy megnézi a nõket, fantáziál. Ezt megteszik szex mellett is, mert férfiak, így vannak összerakva. De azért nem kell mindent kimondani, fõleg nem egy várandós feleségnek. Nekem baromi rosszul esett volna
A kérdező hozzászólása: Koszonom nektek hogy gyorsan valaszoltatok. Mar nincs olyan sok hatra, remelem a szules utan hamar visszaall minden!!! Nem gondoltam volna hogy ennyi minden megvaltozik majd, hala istennek a kilokkal nem kell harcolnom mert nem hiztam csak amennyi a baba, magzatviz stb.
Ha csak megnézi õket, azzal nincs semmi gond. Miért ne nézhetné, mi nõk is megnézünk más embereket, férfiakat is.Az a lényeg, hogy téged szeret, és hûséges hozzád. Mi sem szexeltünk, míg terhes voltam, szintén veszélyeztetett. Soha nem aggódtam azon, hogy emiatt megcsal a férjem.
Mi mindig megbeszéljük, ha jó nõt/férfit láttunk. Örülj neki, hogy õszinte veled. :) Mióta várandós vagyok néha engem is elkap a féltékenységi roham (sosem volt ilyen), úgyhogy szerintem abszolút a hormonoknak tudható be, fõleg hogy a vége fele mindenki egy bálnának érzi magát, nem nõnek...
Hûséget esküdött és nem vakságot! Szex nélkül ki lehet bírni, ha valaki képes uralkodni magán.
A kérdező hozzászólása: Hat akkor kitartast neked is. Nekem olyan is volt hogy sirva ebredtem fep mert azt almodtam hogy megcsalt! Ezeket szerintem a hormonok hozzak ki, de par napja tortent egy erdekes eset. Mi soha nem nyulunk egymas telefonjahoz csak ha megkerjuk egymast. Ez igy is tortent szolt hogy amig kiall az autoval addig hivjam fel az anyjat hogy most indulunk erte. Amikor feloldottam a kepernyot a viber volt neki megnyitva es egy olyan beszelgetes amibol ki lett torolve egy ket szoveg mert egyaltalan nem volt ugy ertelmes. Egy csajjal irogattak egymasnak akivel elottem meg randizgatott es bejart csaj hozza vasarolni mert ott lakott az uzlettel szemben. Mar kb 4 honapja nem lakik ott a lany es most hirtelen ir neki, hat ezt nem tudtam hova tenni, a poen hogy 2 nap mulva az egesz beszelgetes torolve lett mert sajnos kivancsi voltam es beleneztem a telojaba. Jah valami megrendelesrol beszelgettek nah meg hogy majd hivja a csaj ot. Ezek utan tunt el a beszelgetes, en nem kerdeztem ra, ugy vagyok vele hogy ha megemliti akkor nem titok de azota eltelt egy het! Szerintetek??

Hogy tudok diétázni terhesség alatt, hogy se nekem se a babámnak ne legyen semmi baja?

Nem szeretnék többet hízni,igazából nem is eszem össze-vissza. Édességet szinte egyáltalán nem eszek mégis jönnek fel a kilók.

Legjobb válasz: Ne is haragudj,de nem értelek olyan áldott állapotban vagy ami nem mindenkinek adatik meg.Ne azon görcsölj,hogy mennyit hízol hanem hogy egészséges legyen a pici!Lefogyni ráérsz utána is,nem mindenki egyforma lehet ilyenek a gének. Kérd ki a nõgyogyid véleményét õ mit tanácsol!?Lehet amit szedsz terhességi vitamint az "zabáltat" .

Ne is haragudj, de nem értelek olyan áldott állapotban vagy ami nem mindenkinek adatik meg.Ne azon görcsölj, hogy mennyit hízol hanem hogy egészséges legyen a pici!Lefogyni ráérsz utána is, nem mindenki egyforma lehet ilyenek a gének. Kérd ki a nõgyogyid véleményét õ mit tanácsol!?Lehet amit szedsz terhességi vitamint az "zabáltat" .
NEM!Terhesség alatt csak indokolt esetben szabad(kell)diétázni(pl.terhességi cukor miatt).Az meg, hogy még fogyj is!Nem igazán a terhesség idején kellene.Egyél sok zöldséget, fehérjét, kerüld a fehér lisztbõl készült termékeket, a péksütiket, cukrot, felesleges szénhidrátokat.2gyerkes+31hlm
Szia! Kérlek szépen ne kezdj diétába! Odafigyelhetsz az étkezésedre, de ne diétázz és ne akarj fogyni. A várandósság nem errõl szól. Valóban arról sem, hogy hízzunk 100kilót, mert most szabad, de fogyókúrába kezdeni nem most kéne. Arra figyelj, hogy kevés szénhidrátot vigyél be. Teljes kiõrlésû lisztbõl egyél kenyeret, vagy abból süss, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, kerüld a krumplit.Egyél sok halat. Ez az oldal esetleg segíthet: http://szenhidrattablazat.netii.net/ De csak odafigyelés szempontjából csináld, ha orvosilag nem indokolt(cukor) akkor ne számolgasd, hogy hány kalóriát vittél be. Ha továbbra is jönnek fel a kilók, akkor se kezdj diétába, szülés után majd leadod a felesleget. Sétálgass sokat, ha tudsz. 31hkm
medea, te minden ilyen kerdesnel segiteni akarsz, ami jo is, viszont ha jol emlekszem tobb, mint 70 kilo vagy. En is 23 hetes vagyok, mar 10 kilonal jarok, viszont 165 centimhez meg igy is "csak" 63 kg vagyok. Es szerintem ugyanugy, mint az elso babammal, az elejen hiztam, a vegen le fog lassulni most is. Amugy igen, sok zoldseg es teljes kiorlesu dolgok, estere pedig ne zabalj be!
Itt van a súlykalkulátor:http://bertengo.com/kalkulatorok/terhessegi-sulykalkulator/
a "termesztett" halak tele lehetnek higannyal, de a tengeri friss halak nem. Budapesten lehet ilyet beszerezni halpiacon, ahol repülõvel érkeznek, max 1 naposak. sógornõm cipruson él, rengeteg halat evett és makkegészséges gyerekei vannak. sztem csökkentett ch-val lehet szabályozni a súlyod, hisz a cukros kismamák is így étkeznek és nincs baja a babájuknak, dietetikus alakitja nekik ki az étrendet. én megértelek, mert nekem is jönnek fel a kilók és igenis egy bizonyos határ után kellemetlen már cipelni... viszont rendes diétába ne kezdj tényleg az nem jó! off: és te egyik válaszoló, aki 20 kilóval mentél szülni sikerült leadnod? (én kb arra számolok hogy én is ennyivel fogok menni)
ja és hány kiló centi vagy most kérdezõ?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!