Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt hajat festeni (9 db)

18 hét, 3 napos kismama vagyok. Lehet a terhesség alatt hajat festeni? Nem árt a babának?

Már 10 éve festem a hajam (sz?ke hajfesték), de amióta kismama vagyok, nem mertem még befesteni!

Legjobb válasz: nem árt...

nem árt...
Ma már vannak tuti ammóniamentes hajfestékek, nem káros és még az illatuk is jó :) Én végig festettem a terhességem alatt a hajam és makk egészséges a kisfiam :)
Nyugodtan, mindegyik orvos azt mondja, hogy nem árt! Bár 12 hetes koromig én sem mertem festetni, de azóta bátran szõkíttetek.
Szia!Én is szõkére festem a hajam.Terhesség alatt is 5 hetente festettem , és semmi baj nem volt!
én festettem, igaz csak egyszer, és nem ammóniamnetessel.semmi baja nem lett a babámnak.

Szoptatás alatt ugyanúgy nem ajánlatos hajat festeni mint terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szerintem lehet festetni szoptatás alatt, de kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót!(LLL.hu-n emilben válaszolnak a kérdésedre). Én melíroztattam terhesség alatt 3-4 havonta, és szoptatás alatt is kb. ilyen gyakran. A melír alkalmával alig érintkezik a festék a fejbõrrel. A lényeg, hogy jól szellõzõ helyen csináltasd, hogy a festéket, ami párolog ne szívd be! De ez igaz, az összes többi vegyszerre is.

Szerintem lehet festetni szoptatás alatt, de kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót!(LLL.hu-n emilben válaszolnak a kérdésedre). Én melíroztattam terhesség alatt 3-4 havonta, és szoptatás alatt is kb. ilyen gyakran. A melír alkalmával alig érintkezik a festék a fejbõrrel. A lényeg, hogy jól szellõzõ helyen csináltasd, hogy a festéket, ami párolog ne szívd be! De ez igaz, az összes többi vegyszerre is.
Az egyik baba-mama oldalon egy nõdoki válaszolta erre a kérdésre, hogy ha nem lehetne állapotosan hajat festeni, fel kellene tüntetni a gyártóknak a festék dobozán!
Szia.Lehet hajat festeni mert a festék nem szívódik a bõrödbe, nem jut a vérkeringésbe.
Terhesség alatt is lehet festeni, csak az elsõ 12 hétben nem javasolják. De akkor sem azért, mert a szervezetbe kerül, mert kimutathatóan nem kerül, hanem csak beszívod a vegyszer szagát. Tehát szoptatás alatt lehet nyugodtan. Ilyenkor menj ki az udvarra-ha teheted, ott a szagot is elfújja a szél:-)
terhesség és szoptatás altt is lehet!

Terhesség illetve szoptatás alatt lehet hajat festeni/meliroztatni?

Legjobb válasz: Terhesség alatt igen, a dokim és a védõnõm is mondta, a mai festékekbõl nem szívódik fel olyan nagy mennyiség. Ha mégis tartasz tõle, ajánlom az ammóniamentes festéket. Én azt használtam eleinte.

Terhesség alatt igen, a dokim és a védõnõm is mondta, a mai festékekbõl nem szívódik fel olyan nagy mennyiség. Ha mégis tartasz tõle, ajánlom az ammóniamentes festéket. Én azt használtam eleinte.
Nyugodtan!Én is megkérdeztem.Bõrön keresztûl nem szívódik fel olyan mennyiség ami eljutna a babához.A lényeg, és ezt tartsd szem elõtt: mindíg jól szellõzõ helyen fesd/festesd.Belélegezni nem tanácsos.Ha fodrász festi ne szégyelj olyan idõpontot kérni mikor pl.nincs több festése, vagy dauer a tiéden kívûl.Az már lehet, h.sok lenne. kellemes szépülést!
Melírt végképp nyugodtan lehet, az még a fejbõrrel sem érintkezik.Szoptatás alatt is!Én is melíros vagyok:)
A kérdező hozzászólása: szoptatás alatt nem ajánlott még a melir se?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Igen, lehet, de próbáld meg minél ritkábban!


Lehet-e festeni a hajat terhesség alatt?

Sok eltér? véleményt hallani, valaki azt állítja igen, valaki azt, hogy nem. De valójában mennyire ártalmas a babára nézve? A színez?k nem fogják be a hajam... (6 hónapos kismama)

Legjobb válasz: Igen lehet festeni. Végig festettem és nem lett a világon semmi baj.

Igen lehet festeni. Végig festettem és nem lett a világon semmi baj.
Ha nem vagy a hajfestékekre allergiás, akkor igen. A babának semmi baja sem lesz.
Én is végig festettem, söt meliroztattam is, és semmi baja a babámnak!:)
Két szabály van: - jól szellõzõ helyiségben, hogy ne nagyon lélegezd be - ammóniamentes festékkel mert az még biztonságosabb. Ez olyan dolog mint a kóla, kávé, stb...lehet csak éppen finoman, keretekközött. Persze van aki nem keretek között csinálja de én úgy voltam vele hogy tegyek meg minden óvintézkedést mert lehet hogy aki végig lávézik/kólázik/ammóniát lélegzik, neki egyszerûen csak szerncséje volt hogy nem lett belõle baj...
Szia! én már 3szor is festettem a hajam eddig a terhességem alatt, csak az a gáz, hogy eddig nem hullott de amióta babát várok jobban hullik és a hajfesték még pluszba rá is segített, úgy hogy szépen megritkult. Hosszú hajam van. Ha a tiéd is hosszú, akkor szerintem csak óvatosan, nehogy te is így járj :-) én nem tudtam volna ammóniamentesen használni, sose használtam, az én hajamat az nem fogja be. 27h km
A kérdező hozzászólása: Az ammóniamentes nekem sem fogta be soha a hajam, így most sem. Esküvõre megyek, szeretném ha legalább a fejem rendesen nézne ki... :)
Nekem csak 20.héten engedte meg a doki a festést, akkor is csak hennával. Barna az alapszínem, évek óta szõkére voltam festve, de most visszafestettem az alapszínre. Elsõre befogta, ennek már 6.hete és mégcsak most kezd kicsit fakulni a színe. Itt nagyon jó festékeket találsz: http://hajvarazs.hu/kereso/henna Sok sikert és boldog babavárást!:)
Nekem azt mondta a doki, h az elsõ 12 hétben nem ajánlatos.

Terhesség alatt lehet hajat festeni?

Legjobb válasz: Elso trimeszterben tilos, mert akkor alakulnak ki a szervek. Utana lehet.

Elso trimeszterben tilos, mert akkor alakulnak ki a szervek. Utana lehet.
Jól szellõzõ helyen lehet
En festetem. 2-3 havonta jarok csak. En nem hiszem, hogy ez gondot okozhatna. De mar harman is beszoltak miatta. Sztem a legtobben ugyanugy festetnek, nem latok kismamakat 10 centis lenovessel...
Eddig egyszer festettem a hajamat, úgy a hatodik hónap után.
Nekem fodrász mondta, hogy lehet, a lényeg, hogy szellõztessünk rendesen. A mai festékek nem tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek a magzatig eljutnának és károsak lennének. Õ is javasolta, hogy kényelmi szempontból jobb, ha fodrásznál csináltatjuk, pláne, hogy õk professzionális festéket használnak, illetve sok helyen ügyelnek már, hogy ammóniamentes legyen a termék. Én viszont nem festetem a hajam, vagyis már nem. Szimplán úgy vagyok vele, hogy a hajamból úgy kopik ki a fekete festék, hogy teljesen jól néz ki, mintha természetes lenne, és eszemben sincs ezt az összhatást elrontani. :) (Sokan kérdezik is, hogy hol csináltattam... Hát ez igazi házi gyártmány. :) )
Jól szellõzõ helyen bármikor lehet (elsõ trimeszterben is), de ma már amúgy is sok ammóniamentes festéket lehet kapni. Én pont hogy fodrászatba nem ülnék be terhesen, ott azért nincs olyan jó szellõzés és sok vegyi anyag van a levegõben (nem csak a festék, hanem esetleg hajlakk, dauervíz, stb., fõleg ha nagyobb fodrászat és több vendég van egyszerre), otthon meg nyitott ablaknál simán befestem, aztán a hatóidõt vagy kivárom szintén nyitott ablaknál, vagy ha nincs hideg akkor kint a teraszon.
Nekem a dokim azt mondta, hogy az elsõ trimeszterben inkább ne, utána alkalmanként rendbe hozhatja magát az ember :) Én színezõre váltottam egyébként, és 2 havonta színeztettem...a 2. trimesztertõl... De mindenkinek lelkiismeretére van bízva. Én nem lettem volna nyugodt másként...de vannak akik gond nélkül festetik havonta...

28 hetes terhes vagyok és tényleg nem lehet festeni a hajat terhesség alatt?

Legjobb válasz: De lehet. Arra figylej csak, h jol szellozo helyisegben fess vay festess.

De lehet. Arra figylej csak, h jol szellozo helyisegben fess vay festess.
Errõl megoszlanak a vélemények. Én nem festettem, pedig õszülök rendesen, de úgy voltam vele, hogy rengeteg kockázatot nem tudunk úgysem kiszûrni, amit meg igen, azt saját megnyugtatásomra megteszem. Itt két orvos véleményét olvashatod: http://www.babanet.hu/faq/terelet03.php
Miért nem szinezed inkább a hajad? Melíroztatni lehet, mert az nem ér a fejbörödhöz.
Én már olyat is hallottam, hogy csak a radikális festés nem jó ilyenkor, amikor sok ideig kell érje hidrogén a fejbõröd és koncentráltan. A fodrászom például azt mondta, hogy simán befesti a lenövésemet (barna hajam van és világos barnára festjük), viszont ha sötét lennék, akkor leszívást nem vállalna nekem terhesen.
szia. Én is megkérdeztem a nögyogyászomat, amikor terhes voltam 6 hónapos, és azt mondta hogy egész nyugodtan, csak ne zárt helyen.
Nyugodtan festheted, a védõnõm és az orvosom is mondta!!! Pedig szõke vagyok, és az nem valami kímélõ.... 18 hetes kismami
Szintén szõkére festetem folyamatosan 3-4 hetente.Semmi probléma nincs belõle.

Pár hetes kismama vagyok, és szőke. :) Lehet a terhesség alatt a hajat szőkiteni, illetve festeni, vagy nem?

Legjobb válasz: Az elsõ 3 hónapban nem javasolt,én úgy tudom,hogy utána szabad. Én is festetem,igaz én vörös vagyok!:) Gratula a babódhoz!:) 31 hetes kismami

Az elsõ 3 hónapban nem javasolt, én úgy tudom, hogy utána szabad. Én is festetem, igaz én vörös vagyok!:) Gratula a babódhoz!:) 31 hetes kismami
Elsõ trimeszterben inkább ne. Késõbb is inkább melír, mint festés.
Szerintem meg lehet!
Türelem! Én is szõke vagyok. Immár legalább 6 cm-es hajtövem van. A védõnõm, és a dokim szerint 12 hetes terhességig várni kell a festéssel. Utána a baba nem fogékony a külsõ behatásokra. Nekem még 1 hét. Én úgy döntöttem, hogy végeztem a szõkeséggel, és megpróbálok vmi eredetihez hasonló színt választani, ugyanis a szoptatás alatt megint nem javasolt, mert bejut az anyatejbe. Én nem szeretnék sem újabb fél évig hajtövet növeszteni, sem ártani a babámnak. Ezen szerintem neked is érdemes elgondolkodnod.
Szia.Én is szõkített vagyok, éppen tegnap festettem a hajamat, és nem ez az elsõ.Igaz az elsõ termiszerben nem csináltam, de ha azt kivárod, utánna szerintem nyugodtan festheted.Üdv 28 hetes kismama
Nekem az orvosom azt mondta, hogy lehet, de azért én sem festettem az elsõ 3 hónapban. Az elsõvel festettem, és ép és egészséges lett. Szóval ha nagyon zavar, szerintem nyugodtan festesd be. Mondjuk azért a szellõztetésre érdemes odafigyelni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat, és a válaszokat akkor azt hiszem, hogy várok még vagy más hajszin után nézek!
Én is szõke vagyok, sõt fodrász is.14éve vagyok szõke még dolgozok.az a lényeg hogy a festék gõzét nem szabad belélegezni.Maszkot használok amikor hajat festek meg dauerezek és persze gumikesztyût.Szerintetek aki évek óta festi a haját, annak nincs a szervezetében a vegyszer?!Dehogynem!Sõt azt is elárulom hogy a fekete festék tartalmazza a legtöbb méreganyagot!A szõkében van a legkevesebb, az jobban megviseli a haj szerkezetét ez igaz viszont nem olyan mérgezõ!Annyi változás lehet hogy nem azt a színárnyalatot kapod mint eddig.Üdv 28hetes kismama
a 12.hét után nyugodtan festheted.csak a szellõztetést tudjátok megoldani, szóval ne szívd a büdi festék szagot.és a szõkével semmi baj, állítólag minnél sötétebb, annál károsabb. boldog babavárást

Lehet hajat festeni terhesség alatt?

Legjobb válasz: °én a 12-hét után festettem. semmi baj nem lesz hidd el,szakma beli vagyok,32 hetes kismama.

°én a 12-hét után festettem. semmi baj nem lesz hidd el, szakma beli vagyok, 32 hetes kismama.
Az elsõ 12 hétben inkább ne és késõbb is inkább melíroztass, mint festess. Vagy használj természetes alapú szinezõt, festéket, illetve szólj a fodrászodnak, hogy kismama vagy. Ja és ha festetsz, akkor figyelj a szellõztetésre!
Én fodrász vagyok, még mindíg dolgozom.Ha hajat festek, vagy más vegyszeres munkát végzek, maszkot kötök magamra.Az a lényeg hogy a festék gõzét ne szívd be.Arra számíthatsz, hogy nem pont olyan lesz a szín mint elõtte.Nekem szõke a hajam, és más árnyalatot hoz ki mint elõtte.A fekete festék tartalmaz a legtöbb méreganyagot, a fejbõrön keresztül szívódik fel.Vannak gyógynövényes festékek is, de azok nem minden hajra jók.A melír azért jobb talán, mert közvetlen nem érintkezik a fejbõrrel.Szerintem nyugodtan festesd.üdv 26hetes fodrász kismama
Én úgy tudom amonia mentes ajálanak, azzal festeted a hajad.Casting az jó, én is azzal festem.
Nyugodtan festetheted a hajadat. Én az elsõ terhességem alatt és most is (második terhesség) festetem a hajamat. Azt mondta a fodrászom, hogy ezek a mostani hajfestékek már nem tartalmaznak annyi káros anyagot, mint a régiek.
Nyugodtan lehet, szerintem nem kell a terhességet betegségként felfogni.Annyi minden árthat még pl. szmog, vegyszerezett zöldségek és gyümölcsök stb.!Mégis eszünk gyümölcsöt!
A legtöbb orvos szerint a hajfestés az elsõ harmadot követõen nem veszélyes.De ha aggódsz használj hennát vagy kérj melírt.A melírozásnál a fejbõr nem érintkezik káros anyagokkal.
Sziasztok! Ez a téma engem is érdekel, 30hetes kismama vagyok, fekete a hajam, ki szeretném szõkíteni, viszont nem nagyon merem még:/Jól gondolom, hogy nem lenne túl jó ötlet?

Terhesség alatt lehet hajat festeni?

Legjobb válasz: Nem igazán ajánlott, max egy gyenge kis melír, de én azt semm tenném, mert agy csomó káros vegyi anyag bejut a szervezetedbe a fejbõrön át meg a belégzéssel és az nem tesz jót a babának. Én a hajlakktól is tartózkodnék meg a szolárium, körömlakk sem tesz jót.

Nem igazán ajánlott, max egy gyenge kis melír, de én azt semm tenném, mert agy csomó káros vegyi anyag bejut a szervezetedbe a fejbõrön át meg a belégzéssel és az nem tesz jót a babának. Én a hajlakktól is tartózkodnék meg a szolárium, körömlakk sem tesz jót.
Nem tudom, nekem mindenki (fodrász, védõnõ, orvos) azt mondta, hogy lehet. Nem jut be a szervezetedbe a vegyi anyag (az akkor is elég gáz lenne, ha nem vagy terhes), csak nem jó belélegezni, inkább azzal van a gond, úgyhogy nyisd ki az ablakot!
A legtöbb orvos szerint a hajfestés az elsõ harmadot követõen nem veszélyes.De ha aggódsz használj hennát vagy kérj melírt.A melírozásnál a fejbõr nem érintkezik káros anyagokkal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!