Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt hajat (36 db)

18 hét, 3 napos kismama vagyok. Lehet a terhesség alatt hajat festeni? Nem árt a babának?

Már 10 éve festem a hajam (sz?ke hajfesték), de amióta kismama vagyok, nem mertem még befesteni!

Legjobb válasz: nem árt...

nem árt...
Ma már vannak tuti ammóniamentes hajfestékek, nem káros és még az illatuk is jó :) Én végig festettem a terhességem alatt a hajam és makk egészséges a kisfiam :)
Nyugodtan, mindegyik orvos azt mondja, hogy nem árt! Bár 12 hetes koromig én sem mertem festetni, de azóta bátran szõkíttetek.
Szia!Én is szõkére festem a hajam.Terhesség alatt is 5 hetente festettem , és semmi baj nem volt!
én festettem, igaz csak egyszer, és nem ammóniamnetessel.semmi baja nem lett a babámnak.

Terhesség alatt lehet satíroztatni a hajat? És szemöldököt festetni?

20hetes km.Válaszokat köszönöm.

Legjobb válasz: Hajat melíroztatni, festetni és szemöldököt festetni is nyugodtan lehet. Azért, ha megoldható, szellõztessetek közben, de ha nem, akkor se okoz bajt, csak a szaga zavarhat. Sok kismamánál a hajszínezõ vagy festék nem fogja be a haját a terhesség alatt annyira, mint elõtte. Ezek a festékek, amiket manapság használnak, már nem szívódnak be a bõrbe, így terhesség és szoptatás alatt is nyugodtan használhatók.

Hajat melíroztatni, festetni és szemöldököt festetni is nyugodtan lehet. Azért, ha megoldható, szellõztessetek közben, de ha nem, akkor se okoz bajt, csak a szaga zavarhat. Sok kismamánál a hajszínezõ vagy festék nem fogja be a haját a terhesség alatt annyira, mint elõtte. Ezek a festékek, amiket manapság használnak, már nem szívódnak be a bõrbe, így terhesség és szoptatás alatt is nyugodtan használhatók.
Hajat satírozni lehet, nekem a barátnõm fodrász és õ satírozta be a hajam, praktikusabb mint a hajfestés, mert nem érinkezik a fejbõrrel, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)

A terhesség alatt a zsíros arcbőröm és könnyen zsírosodó hajam teljesen megjavult! Most 38 hetes vagyok, és kezdenek visszajönni ezek a problémák. Más is tapasztalt hasonlót?

Legjobb válasz: Nekem is elég zsíros bõröm van. A terhesség alatt teljesen kitisztult a bõröm, a hajam is szebb és dúsabb lett, aztán a szülés után kezdtek visszajönni a pattanások és a hajam is elkezdett hullani. :-(

Nekem is elég zsíros bõröm van. A terhesség alatt teljesen kitisztult a bõröm, a hajam is szebb és dúsabb lett, aztán a szülés után kezdtek visszajönni a pattanások és a hajam is elkezdett hullani. :-(
38+3hetes vagyok.Nekem is pár napja jönnek vissza a pattanások:( Pedig olyan szép sima lett már....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


A terhességem alatt rengeteget javult a hajam minősége. Ha megszületik a kisbabám, megint olyan rossz lesz mint előtte?

(Hamar zsírosodott, nagyon hullott... )

Legjobb válasz: Az hogy jobban zsírosodni fog e azt nem tudom, de valószínûnek tartom. Viszont a szoptatás alatt nem több hajad hullik ki, csak az jön ki ami terhesség alatt is ki jött volna.

Az hogy jobban zsírosodni fog e azt nem tudom, de valószínûnek tartom. Viszont a szoptatás alatt nem több hajad hullik ki, csak az jön ki ami terhesség alatt is ki jött volna.
Lehet hogy a terhességi vitamin amit szedsz segített a hajad minõségén. Próbálj meg majd a szoptatás vége után (addig úgyis a terhesvitamint ajánlják szedni) valami vitaminkeveréket szedni. Revalid, azt tudom hogy köröm és hajnövesztõ és erõsítõ, de biztosan van rengeteg.
Szõlõmagolajat tudnám ajánlani.Naponta egy kiskanállal.Nagyon jól ápolja a hajat.
Én is szedtem a terhességem elött a revalidot, de semmi. Ez a javulás sajnos nem a vitaminoknak köszönhetõ, hanem annak, hogy ebben az idõszakban a hajhullás természetes folyamata leáll, és csak a szülés után indul meg újra, ezért tûnhet a hajunk sûrûbbnek. Ezenkívül a fokozott anyagcsere és vérellátás is jó hatással van a hajunkra, bõrünkre és körmünkre. Ezt egy terheskönyvbõl olvastam, ezért tudom, na meg a saját példámból, mert mióta az eszemet tudom, mindíg szedtem a hajamra vitamint, de mindíg ugyanolyan pocsék maradt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Sajnos én is attól tartok, hogy a terhesség után megint a régi lesz a hajam... Nem szedtem és nem szedek terhes vitaminokat, úgyhogy én is azt gondolom, hogy a jobb anyagcserémnek köszönhetem a pozitív változást!

Miert oszulok a terhesseg alatt? Elotte egy szal osz hajam sem volt de a terhesseg alatt sok kijott. Miert? Mas is volt igy?

Legjobb válasz: én is növesztettem pár õsz hajszálat, de én a baba születése után, egészen a 2. hónapig. de aztán elmúlt az õszülés... nem tudom, miért volt ez így, lehet, hogy az aggódással azért összefüggésbe tudnám hozni :) nem lehet, hogy te is aggodalmaskodsz egy kicsit? :) (amúgy meg 35,5 éves vagyok, és festetlen a hajam, szóval aztán lehet, hogy már kijárt nekem már egy kis õszülés :)

én is növesztettem pár õsz hajszálat, de én a baba születése után, egészen a 2. hónapig. de aztán elmúlt az õszülés... nem tudom, miért volt ez így, lehet, hogy az aggódással azért összefüggésbe tudnám hozni :) nem lehet, hogy te is aggodalmaskodsz egy kicsit? :) (amúgy meg 35, 5 éves vagyok, és festetlen a hajam, szóval aztán lehet, hogy már kijárt nekem már egy kis õszülés :)
A kérdező hozzászólása: Elso terhessegnel 31 voltam. Most 35 vagyok es megint terhes, 4 honapos, es eszrveszem hogy megint jonnek az osz hajszalalak! A ket terhesskozt viszont egy szal se jot ki! En ugy erzem nem aggodom, nincs miert minden normalis.
Nekem is kijött egy pár szál az elsõ terhességemnél én 23 voltam, most a második babánál egy szál sem jött, nem tudom mitõl lehet, aztán el is tûnt

Máshogy viselkedik a hajam terhesség alatt?

Még szülés el?tt szeretném rendbehozatni a fejem, mert terhesség alatt nem akartam hogy a babára káros legyen az els? id?kben...ha festetem más színe lesz a hajamnak vagy ledobja a festéket? Mik a tapasztalatok?38 hetes vagyok

Legjobb válasz: Semmi ilyesmi.Én végig festettem a terhesség alatt, az tévhit h kihat a babára.Annyit vettem észre hogy bár megerõsödött, de hamar zsirosodott a hajam.

Semmi ilyesmi.Én végig festettem a terhesség alatt, az tévhit h kihat a babára.Annyit vettem észre hogy bár megerõsödött, de hamar zsirosodott a hajam.
Én az elsõ terhességem alatt végig festettem (szõkére) és nem dobta le a festéket a hajam, a babám meg egészséges lett, az tévhit, hogy a festéktõl bármi baja is lenne. A hajamnál annyi változás volt akkor, hogy nehezebben tudtam beszárítani. Most a második babámat várom, a hajamat melíroztatom, nem lett se több, se kevesebb, viszont jobb az állaga, nem szárad ki már 2 nap múlva (régebben nagyon száraz volt), így elég ha 5 naponta mosom.
Állítólag igen. Én nem próbáltam ki, nem mertem befestetni. Terhességem elõtt a barna hajam éveken át szõkére volt festve. A 12. hét után befestettem az eredeti színére, hogy ne legyen lenövés.
Nekem a dokim és a védõnõm is azt mondta, hogy ne festessem. Pedig nagyon szõke szerettem volna maradni. Elsõ válaszoló
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok a válaszokat! Szeretném olyanra festetni mint az eredeti, hogy ne kelljen festetni járkálni, most ugysem lesz idõm egy darabig...

Szoptatás alatt ugyanúgy nem ajánlatos hajat festeni mint terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szerintem lehet festetni szoptatás alatt, de kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót!(LLL.hu-n emilben válaszolnak a kérdésedre). Én melíroztattam terhesség alatt 3-4 havonta, és szoptatás alatt is kb. ilyen gyakran. A melír alkalmával alig érintkezik a festék a fejbõrrel. A lényeg, hogy jól szellõzõ helyen csináltasd, hogy a festéket, ami párolog ne szívd be! De ez igaz, az összes többi vegyszerre is.

Szerintem lehet festetni szoptatás alatt, de kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót!(LLL.hu-n emilben válaszolnak a kérdésedre). Én melíroztattam terhesség alatt 3-4 havonta, és szoptatás alatt is kb. ilyen gyakran. A melír alkalmával alig érintkezik a festék a fejbõrrel. A lényeg, hogy jól szellõzõ helyen csináltasd, hogy a festéket, ami párolog ne szívd be! De ez igaz, az összes többi vegyszerre is.
Az egyik baba-mama oldalon egy nõdoki válaszolta erre a kérdésre, hogy ha nem lehetne állapotosan hajat festeni, fel kellene tüntetni a gyártóknak a festék dobozán!
Szia.Lehet hajat festeni mert a festék nem szívódik a bõrödbe, nem jut a vérkeringésbe.
Terhesség alatt is lehet festeni, csak az elsõ 12 hétben nem javasolják. De akkor sem azért, mert a szervezetbe kerül, mert kimutathatóan nem kerül, hanem csak beszívod a vegyszer szagát. Tehát szoptatás alatt lehet nyugodtan. Ilyenkor menj ki az udvarra-ha teheted, ott a szagot is elfújja a szél:-)
terhesség és szoptatás altt is lehet!

Terhesség alatt (első trimeszter) lehet hajat festetni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom nem szabad hajat festeni mert azt a hajtõnél kezdik, csak melíroztatni mert az nem éri a fejbõrödet.

Én úgy tudom nem szabad hajat festeni mert azt a hajtõnél kezdik, csak melíroztatni mert az nem éri a fejbõrödet.
En azt olvastam, hogy nem ajanlott a hajfestes az elso trimeszterbe. Viszont hennat lehet hasznalni. Az csak szinezi a hajat es taplalja is. En mar terhesseg elott azt hasznaltam es jo termeszetes, egyseges szint adott a hajamnak.
Nekem van tapasztalatom ezügyben: én festettem a hajam a terhességem alatt, méghozzá szõkére. Elõtte kikértem a védõnõ és az orvos véleményét is, akik nem ellenezték. A sors úgy hozta, hogy elköltöztünk, így másik orvosom és másik védõnõm lett, õk is azt mondták: nyugodtan festethetem. Most a második babámat várom, a dokim maradt, de megint új a védõnõm és õ is azt mondta: nem lesz semmi baja a babának.
Az igaz, hogy a festés a hajtõnél kezdõdik, de egyelõre semmilyen tudományos bizonyíték nincs arra nézve, hogy ezek az anyagok károsak lennének a babára. A testápolókban, arckrémekben, tisztítószerekben szintén vannak olyan összetevõk amik kémiailag károsnak minõsíthetõek (még ha nem is olyan büdösek mint a hajfesték), mégis használják a terhes nõk minden káros következmény nélkül. Ráadásul nem lenyeled, hanem a bõrödön keresztül jut be egy nagyon kis hányada a szervezetbe. Viszont erre való a méhlepény, hogy ezeket megszûrje, azon kívül a baba burokban van, ami óriási védelmet jelent. Tehát nyugodtan festheted (persze elég havonta egyszer), kissé túldimenzionálnak mostanában mindent ami a terhességgel kapcsolatos, kezdve a kajáktól egészen a kozmetikumokig stb.
Persze, az a lényeg, hogy legyen szellõzése a helynek, ahol festik. Nem jó az, ha beszívod a festék szagát, bár nem árt jobban mint mondjuk a cigifüst vagy a szmogos levegõ. Én az elsõ babámmal végig festettem, teljesen egészségesen született, rendben volt minden a terhesség alatt is. Most melíroztatom, 37 hetes vagyok.
Vegyél ammóniamentes hajfestéket!!! Azt kismamáknak is szabad. :)
Olyat vegyél amire az van írva, hogy CASTING.Azzal lehet. Én a L'oreal-t ajánlom. Én is azt használtam.
Utolsó vagyok. Nézzetek utána a neten, milyen hatással lehet a hajfestés a terhesség alatt a babára. Fõleg az elsõ tremiszterben nem ajánlatos, mert akkor fejlõdnek ki a babák fontosabb szervei. Állati tesztek alapján okozott születési rendellenességet, mivel ezek a szerek a fejbõrön keresztül a vérbe áramolnak! Megint le lehet pontozni! Ettõl van hányingerem, ha az ember segíteni akar, csak lepontozzátok...
Ha már totálisan lepontoztatok, mert azt mondtam nem lehet hajat festeni terhesség alatt, akkor fessétek nyugodtan! Amúgy a kérdésre nem tippeltem, hanem nekem a doki is és a védõnõ is ellenezte a hajfestést! Csak azt nem értem minek tesznek fel eggyesek kérdéseket, ha nem azért hogy válaszoljon rá akinek esetleg van valami tapasztalata ilyen ügyben.....

Teafaolajat lehet használni terhesség alatt? Samponba tettem pár cseppet, korpás haj ellen. Kétségbe vagyok esve.

Nem tudom, hogy szabadott volna, samponba tettem pár cseppet, mert írtó korpás lett a hajam, és a kedvenc teafaolajos samponomat nem kaptam a Müllerbe. Most olvasgatok, hogy lehet nem szabadott volna? Kétségbe vagyok esve, már azt sem tudom, mit csináljak, szinte semmit nem szabad terhesen? Ugye nem ártottam a babámnak? Ez borzasztó!! Ezentúl még a sampont is ellenőrzöm, mielőtt használnám...

Legjobb válasz: Szerintem nem ártottál a babádnak, nekem mikor a terhesség 14.hetében már másodszorra is hüvelygombám volt a védõnõ mondta, hogy teafaolajos tampont használjak, mert jó rá. Bár annyira nem értek hozzá, csak a magam tapasztalatát tudom neked leírni! üdv. 29 hetes km.

Szerintem nem ártottál a babádnak, nekem mikor a terhesség 14.hetében már másodszorra is hüvelygombám volt a védõnõ mondta, hogy teafaolajos tampont használjak, mert jó rá. Bár annyira nem értek hozzá, csak a magam tapasztalatát tudom neked leírni! üdv. 29 hetes km.
nekem is teafa olajat javasolt a védõnõ a tisztasági betétbe, mert baciölõ és megelõzésre jó Ráadásul a sampon meg fel sem szívódik a fejbõrödön át, mert 1 percet ha a fejbõrödön van, ehhez képest meg a tisztasági betétben egész nap ülsz...:) semmit nem ártottál vele, nyugi
Nyugi! Hiszen nem megittad, csak hajat mostál vele, semmi baja nem lesz a picidnek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Drága mamik! Annyira aggódom már mindenért, hogy ez már kóros. Kész paramami vagyok. Egy percet volt a hajamon, míg bedörzsöltem, egybõl öblítettem le, mert a szagokat sem bírom.
Lehet majd csak szoptatás után kezd el hullani, de sajnos nem marad így... Nekem ez a tapasztalatom.
Nekem 3 gyerekem van, de soha nem hullott a hajam. Igaz, ettem mindent és ittam tejet is sokat.
Nekem egyik napról a másikra kezdett el hullani, pedig nekem is olyan szép hosszú, dús hajam lett a terhesség alatt. 3, 5 hónapos a kisfiam.
Lehetséges persze! Én 22 hós koráig szoptattam a kisfiamat és nekem bõven 1 éves kora után kezdett el hullani, de nem volt túl vészes.
A kérdező hozzászólása: Ó, pedig már úgy elkezdtem örülni hogy megmarad :-) Azt hittem szülés után elkezdõdik úgyhogy ha 4 hónapig megúsztam akkor megúsztam de ezek szerint nem.
Nekem a fiam 6 hós korában kezdett hullani, és akkor nõtt csak ki, mikor már 2 hónapja (kb. 18 hós korában) nem szoptattam.
A kérdező hozzászólása: Egyre jobbakat hallok, te jó ég :-))
Lehet sõt szinte biztos. A fodrászom szerint ha hullik a haj akkor szülés után 4héttel kezd el hullani nagyon. Szerencsés vagy. De még ne bízd el magad bármi lehet de nem hiszem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!