Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt ha csak (46 db)

Lehet orrsprayt használni terhesség alatt? Ha csak homeopátiásat melyik az, ami használ is?

Vettem egyet luffnase az nem használt és dugul az orrom.

Legjobb válasz: Holnap írok, anyukám gyógyszerész és megkérdezem neked!!!!! Amúgy ha valamelyik gyógyszernek elakarod olvasni a tájékoztatóját, akkor nézd meg a www.50plusz.hu oldalt és a keresõn belül menj a gyógyszerekre. Dia

Holnap írok, anyukám gyógyszerész és megkérdezem neked!!!!! Amúgy ha valamelyik gyógyszernek elakarod olvasni a tájékoztatóját, akkor nézd meg a http://www.50plusz.hu oldalt és a keresõn belül menj a gyógyszerekre. Dia
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, irtó kedves tõled, nagyon szenvedek az orrdugulástól, eddig rhinosprayt használtam, de remélem nem veszélyes.
Szia!!!Én a sterimart használom!!3változata van, nem tudom mire kell, de nekem a védõnõ ajánlotta. :D
Szia! Én a Rhinospray plus orrsprayt használom. Ez megengedett is, és nagyon jó is. Bár kissé drága. Boldog babavárást! 22 hetes kismami
Én is a Rhinospray plust használom!!! Egész végig lehet használni a terhesség alatt/orvosom mondta/ Nagyon jó!! 21 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat a rhinospray plus nagyon jó, én is használom.

Honnan tudjam miket ehetek a terhességem alatt ha minden oldalon mást írnak? Valaki írjon lécc pár biztosat! Csak olyanok írjanak akik már anyukák!

Legjobb válasz: Szia! Terhesség idején én is mindig olvastam ilyen oldalakat, mit ehetek mit nem. Hát miután már majdnem minden rajta volt a nem ehetek listán eldöntöttem, mindent eszek amit megjívánok. És tényleg mindent ettem, persze az olyanokat amiben nyers dolgok vannak csak mértékkel, de azokat sem vontam meg magamtól. És láss csodát, most 2,5 hónapos a fiam, gyönyörû és teljesen egészséges, még hasfájása is csak 2 hetente egyszer van nagy átlagba, pedig még szénsavasat is ittam terhesség alatt!

Szia! Terhesség idején én is mindig olvastam ilyen oldalakat, mit ehetek mit nem. Hát miután már majdnem minden rajta volt a nem ehetek listán eldöntöttem, mindent eszek amit megjívánok. És tényleg mindent ettem, persze az olyanokat amiben nyers dolgok vannak csak mértékkel, de azokat sem vontam meg magamtól. És láss csodát, most 2, 5 hónapos a fiam, gyönyörû és teljesen egészséges, még hasfájása is csak 2 hetente egyszer van nagy átlagba, pedig még szénsavasat is ittam terhesség alatt!
A terhesség nem betegség, nem kell túl aggódni. Bármit ehetsz amit megkívánsz kivéve a nyers húst vagy a nyers tojást illetve a penészes sajtokat. Mindent lehet, csak mértékkel és akkor semmi gond nem lesz. Leginkább sok gyümölcsöt illetve zöldséget és sok folyadékot fogyassz.
Én is mindent ettem amit megkívántam, de próbáltam több gyümölcsöt és zöldséget enni.A terhesség elején minden nap húslevest ettem csípõspaprikával, nagyon jól esett, aztán ez elmúlt.A vége fele, meg csak gyümölcsöt kívántam, fõleg sárgadinnyét és cseresznyét:) .
Én is mindent megettem. Nyers tojást, nyers húst pedig alapból nem eszek, a penészes sajtot nem szeretem. A terhességem elején minden nap karalábét ettem, ha egy nap nem ettem már hiányzott :) Mostmár inkább a gyümölcsöt kívánom, eszek is amennyit birok. Aztán a sok leve miatt meg ötpercenként pisilek :) Úgyhogy szerintem egyél csak amit kívánsz.... 4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 37 hetes pocakcsajszi anyukájuk
Szia! Én mindent ettem, amit megkívántam, kivéve a nyers húst, a nyers tojást illetve a penészes sajtokat. 18 hónapos kisfiú anyukája és 24 hetes kismama
Ahogy az elõttem szólók is írták a nyers tojás, nyers hús és a penészes sajtok, ami tényleg nem javasolt. Rengeteg tojást ettem, de ügyeltem rá, hogy meg legyen fõve, sülve. Mindig a kólát ittam volna, ezért hetente egyszer 3 decit engedélyeztem magamnak. Minden reggel ittam kapuccsinót is...tényleg a mértékletesség a lényeg.
Utolsó vagyok:Vagyis cikória kávét, amiben kevés rendes kávé van.

Terhesség alatt ha megjön akkor az csak nagyon kevés?

Legjobb válasz: Terhesség alatt nem jön meg. Ha vérzés, barnás folyás van, akkor az általában gond, de nem feltétlenül baj.

Terhesség alatt nem jön meg. Ha vérzés, barnás folyás van, akkor az általában gond, de nem feltétlenül baj.
nem tudom hogy te hogy vagy ezzel, de nekem ugyanez a gondom h 36 napra jött meg és 18. körül volt peteérésem és együtt is voltunk a párommal ebben a pillanatban, de nekem is megjött, de nem ugy ahogy szokott lenni:S az elsõ nap rendes vérzésem volt de a 2-3-ill. 4 napon szinte csak érfoltom volt. sõt a 4. napon csak egy kis barnázgatás, és nekem 5 napig szokott tartani és 4 napig egyfolytába vérezni szoktam:S viszont a hõm az leesett, ugyhogy nem tudom h mi lehet most:S mesélj magadról veled mi a szitu?
A kérdező hozzászólása: Szia hát velem az van, hogy nekem volt egy kis barna folyásom aztán rá egy hétre pedig megjött a mensim. Szertinted lehetek így terhes? Nem szeretnék az lenni :S De amúgy mostanában reggel úgy szédülök, de nem biztos, hogy azért.Lehet csak a vérnyomásom alacsony.

Igaz-e, hogy a fogászaton a terhesség alatt, ha a lyukas fogat tömni kell, akkor fizetni kell az esztétikai tömésért, és csak az amalgám ingyenes?

21 hetes terhes vagyok. A múlt héten voltam fogorvosnál, a kötelez? vizsgálat miatt. Megállapította a doktorn?, hogy van 5 lyukas fogam. Igaz, hogy nagyon picik, de be kellene tömni. Szeretném megcsináltatni, de elmondása szerint 7 ezer forint darabja az esztétikai tömésnek. Az amalgám tömés ingyenes csak(szerinte). De az amalgám tudomásom szerint veszélyes a higgany tartalma miatt, és átjut a méhlepényen át a babához is. Próbáltam utánanézni az OEP oldalán de konkrétan nem írják le, hogy minden tömésre vonatkozik-e az ingyenes fogmegtartó kezelés, Így nemigen tudok mire hivatkozni.2 hét múlva kell visszamennem, és addig szeretném tuni a jogaimat. Ha valaki tud, segítsen! Boldog babavárást mindenkinek!

Legjobb válasz: Szia! Sajna igaz a hír, csak az amalgám ingyenes,szerintem keress egy olcsóbb dokit, náluk 4-5 ezerért is tömnek esztétikaival, mondjuk én vidéki vagyok, de itt is nagy különbségek vannak fogdokik között.Az amalgámról nem tudok semmi okosat mondani, én is hallottam a negatív hatásairól, sztem a nõdokit kérdezd meg errõl.Az való igaz, h én is kiszedettem, és fehérre cseréltettem az összeset, csak sajnos ezek nem tartanak el olyan sokáig, mint a jó öreg amalgám, van amelyik néhány év alatt kipotyog.

Szia! Sajna igaz a hír, csak az amalgám ingyenes, szerintem keress egy olcsóbb dokit, náluk 4-5 ezerért is tömnek esztétikaival, mondjuk én vidéki vagyok, de itt is nagy különbségek vannak fogdokik között.Az amalgámról nem tudok semmi okosat mondani, én is hallottam a negatív hatásairól, sztem a nõdokit kérdezd meg errõl.Az való igaz, h én is kiszedettem, és fehérre cseréltettem az összeset, csak sajnos ezek nem tartanak el olyan sokáig, mint a jó öreg amalgám, van amelyik néhány év alatt kipotyog.
Nekem fehér tömést tett a fogamba, és egy forintot se kellett fizetnem.
Ez így van, de ez nem csak a terhesekre igaz. A fehér tömés csak akkor van ingyen, ha látható helyre kerül, tehát elsõ fogakba.
Nekem a 20. héten tömték a fogamat, 6ezerért darabját... összesen 4-et. Szerintem, ha megteheted, inkább fizesd ki, mert az amalgám tömés télleg nem túl egészséges. Sokan csak akkor tudnak teherbe esni, ha kiszedetik az amalgámot a fogukból... azért ez jelenthet vmit
Ha körzeti fogorvoshoz mész, van tb-s fehér tömés amiért nem kérhet el pénzt!Sok beteg nem tudja és átverik az embert kifizettetik holott nem kéne.Én is jártam már így, akkor még nem tudtam.A sógornõm fogorvos mellett, aszisztens és õ felvilágosított!Amúgy most gyökérkezelték a rágó fogamat, fehérrel tömték a körzetisem és csak a vizitdíjat kérték el.Ne hagy magad átvágni!!!!!Üdv 25hetes kismama

Munkanélkülin voltam ahol az ellátásom már lejárt ha terhes leszek kapok valami ellátást terhesség alatt vagy csak a szülés után a gyest?

Munkanélküli után amit adnak (aktívkorúak ellátása) a család jövedelem számámításánál a pocakban lévőt is számolják már?

Legjobb válasz: csak gyes fog járni

csak gyes fog járni
Nem számolják a pocakban lévõt! Nem is értem, miért kellene számolni???
A kérdező hozzászólása: Az csak egy kérdés volt hátha mert pár ezer miatt nem kapom az aktívkorúak ellátását :(
Nem sem jár :( Dûhítõ ez az alacsony 1 fõre esõ jövedelemhatár. Nem célom a segély, csak amíg nem találok munkát, nagy könnyebbség lenne az a pici pénz is.

Ti edzitek a mellbimbótokat a terhesség alatt? Már csak 3 hetem van, azt mondták csipkedni kell, de nem bírom, az is fáj ha hozzáérek.

Legjobb válasz: Tényleg nem szabad! Méhösszehúzodást okozhat, amitõl bindul a szülés. Nekem ezt akkor javasolták amikor már túlhordtam a babát!

Tényleg nem szabad! Méhösszehúzodást okozhat, amitõl bindul a szülés. Nekem ezt akkor javasolták amikor már túlhordtam a babát!
Ez be is indíthatja a szülést!!! És nem kell edzeni!
Én már szültem, de még nem is hallottam mellbimbó edzésrõl soha.. mirõl maradtam le, te jó ég! :) )) Amúgy nekem is érzékeny volt, hozzá nem lehetett érni, ugyhogy nemhogy nem csipkedtem volna, de örültem, hogy a melltartó nem dörzsölte ki.
Totálisan fölösleges! Barátnõm mondta, hogy õ próbálta, azt mondták neki, hogy törölközõvel durvábban törölgesse át. Azon túl, hogy nagyon nem volt kellemes, semmit nem is ért, mivel teljesen más igénybevétel, úgyhogy mondta nekem, hogy ne nagyon gyötörjem magam rajta...úgyhogy én sem csináltam... :) Szerintem ne kínozd magad, fölösleges :)
A kérdező hozzászólása: :) Akkor hülyeség...:) A szoptatáshoz mondták hogy edzeni kell.De inkább nem nyúlok hozzá, nem akarok még szülni:)
En azt olvastam egy szoptatasi konyvben hogy ezt kifejezetten nem szabad! Szoval ne csinald :) .
Én elõtte, pár héttel a második baba elõtt bimbóvédõ krémmel kentem, mert az elsõnél olyan sebes volt, hogy sírva szoptattam. Bevált, csak egy picit lett sebes, nem is fájt, és persze szülés után is kentem. Remélem erre gondoltál, hogy ne fájjon, mikor szopik a baba:-)
Nem, minek???? Hogy véres legyen vagy lejöjjön a bõr, aztán elfertõzõdjön? Majd a baba megoldja, csak a helyes mellre tételre ügyelj.
Ne csipkedd, ez tényleg butaság. Én a mellemr használtam mind a két babámnál nipple care mellápoló krémet, nekem sokat segített a fájdalmak ellen..
Rennie-t szedhetsz nyugodtan, vagy Nilacidod, de azt hiszem az vényköteles.
Szia Én is sokat szenvedtem minden este olyan savam volt hogy alig tudtam aludni próbáltam a renniet meg szinte mindent de semmit se használt kivéve a salvus víz valami förtelmes az íze de savam azóta szinte nincs ha nagyon durva kajákat eszek egy kicsi van de nem vészesen
gyömbér tea nagyon hatásos és sokszor egyél keveset inkább a 3 étkezés helyett, Aktívia is csodákat tesz. Üdv
Én a citromos vízre esküszöm! Bármilyen furán hangzik, de a citromsav jó a gyomorsav ellen. A háziorvosom javasolta az elsõ terhességemnél, és semmi más nem segített, csak ez. Most a másodikat várom, és amióta csak megjelent a hányinger, iszom a citromos vizet, és néha teljesen elmulasztja a bajaimat. (Mondjuk nálam már az is csoda, ha naponta csak 2-3x hányok, és nem félóránként)
A citrom tényleg jó! Vagy egy kiskanál szódabikarbóna.Sok vízzel.
Én hideg tejet iszom ilyenkor, ez segít.

Ha pcos betegsége van egy kismamának, akkor a terhesség alatt mi van ott belül a petefészkeknél? A ciszták csak vannak, vagy gyűlnek?

Legjobb válasz: Igen, csatlakozom az elöttem szólóhoz :) Kiegészitésnek csak annyit irnék, hogy nekem felszívódtak a ciszták a terhesség alatt, igy megúsztam a "pukkasztást". Igaz késõbb megint lettek...de most újra babaváró vagyok és teljesen természetes úton, nem kellett semmi gyógyszeres beavatkozás :) 38 hetes pocakos

Igen, csatlakozom az elöttem szólóhoz :) Kiegészitésnek csak annyit irnék, hogy nekem felszívódtak a ciszták a terhesség alatt, igy megúsztam a "pukkasztást". Igaz késõbb megint lettek...de most újra babaváró vagyok és teljesen természetes úton, nem kellett semmi gyógyszeres beavatkozás :) 38 hetes pocakos
Terhesség alatt nem kezd el a petesejt érni, így PCOS esetén nem tudnak gyûlni. Olyankor egyszerûen az addigi sejtek csak úgy vannak, nem bõvülnek többivel. Ennek ellenére a dokid az UH-n rendszeresen fogja ellenõrizni õket, nekem is minden egyes Uh-n nézi, nincs-e gubanc a petefészekben.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok és köszönöm, hogy írtál. A pozitív példád reményt ad!

Terhesség alatt inkább hányinger van, vagy előfordul hogy valaki csak émelyeg? Ha elmúlnak a mensis érzések a nemvárt előtt az bíztató?

Terhesség alatt inkább hányinger van, vagy el?fordul hogy valaki csak émelyeg? Szóval nagyon er?s hányingerre lehet számítani, vagy ha csak id?nként pici émelygés van, az is adhat okot gyanakvásra? Ha elmúlnak a mensis érzések a nemvárt el?tt az bíztató? Tegnap pedig nagyon fájt a méhemnél. Csak ott, lenn középen. És még van egy kérdésem: Peteérés után (nyák) 4-6 nappal teherbe lehet esni?

Legjobb válasz: Azt mondják ahány terhesség annyi féle tünet. Nincs rá szabály. Valaki kicsit émelyeg, valakinek nagyon hányingere van és van aki végighányja az egészet. És persze sokan meg sem érzik. Szóval terhességi tünetekbe bármi belefér! Az jó ha elmulnak a mensis érzések, de nekem pl a nevárt napján rendesen mensisen görcsölt a hasam és ott volt..van is..a a babuci. Szóval tényleg bármi lehet. Pé után négy nappal már annyira nem nagy a teheerbeesés esélye, hiszen a petesejt csak kb 24 óráig megtermékenyíthetõ. De bármi lehetséges..fõleg, hogy lehet, hogy nem akkor volt pé-d mint amikor gondoltad. Drukkolok!!!

Azt mondják ahány terhesség annyi féle tünet. Nincs rá szabály. Valaki kicsit émelyeg, valakinek nagyon hányingere van és van aki végighányja az egészet. És persze sokan meg sem érzik. Szóval terhességi tünetekbe bármi belefér! Az jó ha elmulnak a mensis érzések, de nekem pl a nevárt napján rendesen mensisen görcsölt a hasam és ott volt..van is..a a babuci. Szóval tényleg bármi lehet. Pé után négy nappal már annyira nem nagy a teheerbeesés esélye, hiszen a petesejt csak kb 24 óráig megtermékenyíthetõ. De bármi lehetséges..fõleg, hogy lehet, hogy nem akkor volt pé-d mint amikor gondoltad. Drukkolok!!!
van ellenanyag a terhesség alatt is.
egyébként jó esetben nem érintkezik az anya és a gyerek vére, szóval nincs miért aggódni. http://www.babanet.hu/faq/terpat20.php http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsege..
Szia nekem pozitív az ellenanyagom, pedig elsõ terhességem. Rögtön az elsõ laborvizsgálatnál már az volt. Semmit nem kaptam, majd csak a szülés után. Csak kéthavonta kontrollra kell menni, a babának se lehet túl nagy baja szülés után. Úgyhogy engem megnyugtattak, nem is foglalkozom vele. Nem lenne semmi, úgyhogy ne agyalj rajta :) Minden jót 38 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.Boldog babavárást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!