Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt ha (598 db)

Lehet gond a terhesség alatt ha sokat guggolok?

A méhszájra gondolok. Sokszor elfeledkezem róla,de nekem kényelmes 17 hetes

Legjobb válasz: A guggolás nagyon hasznos dolog a terhesség alatt, mert nagyon kiválóan edzi a medencefenék izmait. Ha a terhesség végéig rendszeresen guggolsz nagyon könnyen és gyorsan fogsz tágulni.

A guggolás nagyon hasznos dolog a terhesség alatt, mert nagyon kiválóan edzi a medencefenék izmait. Ha a terhesség végéig rendszeresen guggolsz nagyon könnyen és gyorsan fogsz tágulni.
Igen én is csatlakoznék az elõttem lévõhöz. 27 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Boldog Babavárást!

Honnan tudjam miket ehetek a terhességem alatt ha minden oldalon mást írnak? Valaki írjon lécc pár biztosat! Csak olyanok írjanak akik már anyukák!

Legjobb válasz: Szia! Terhesség idején én is mindig olvastam ilyen oldalakat, mit ehetek mit nem. Hát miután már majdnem minden rajta volt a nem ehetek listán eldöntöttem, mindent eszek amit megjívánok. És tényleg mindent ettem, persze az olyanokat amiben nyers dolgok vannak csak mértékkel, de azokat sem vontam meg magamtól. És láss csodát, most 2,5 hónapos a fiam, gyönyörû és teljesen egészséges, még hasfájása is csak 2 hetente egyszer van nagy átlagba, pedig még szénsavasat is ittam terhesség alatt!

Szia! Terhesség idején én is mindig olvastam ilyen oldalakat, mit ehetek mit nem. Hát miután már majdnem minden rajta volt a nem ehetek listán eldöntöttem, mindent eszek amit megjívánok. És tényleg mindent ettem, persze az olyanokat amiben nyers dolgok vannak csak mértékkel, de azokat sem vontam meg magamtól. És láss csodát, most 2, 5 hónapos a fiam, gyönyörû és teljesen egészséges, még hasfájása is csak 2 hetente egyszer van nagy átlagba, pedig még szénsavasat is ittam terhesség alatt!
A terhesség nem betegség, nem kell túl aggódni. Bármit ehetsz amit megkívánsz kivéve a nyers húst vagy a nyers tojást illetve a penészes sajtokat. Mindent lehet, csak mértékkel és akkor semmi gond nem lesz. Leginkább sok gyümölcsöt illetve zöldséget és sok folyadékot fogyassz.
Én is mindent ettem amit megkívántam, de próbáltam több gyümölcsöt és zöldséget enni.A terhesség elején minden nap húslevest ettem csípõspaprikával, nagyon jól esett, aztán ez elmúlt.A vége fele, meg csak gyümölcsöt kívántam, fõleg sárgadinnyét és cseresznyét:) .
Én is mindent megettem. Nyers tojást, nyers húst pedig alapból nem eszek, a penészes sajtot nem szeretem. A terhességem elején minden nap karalábét ettem, ha egy nap nem ettem már hiányzott :) Mostmár inkább a gyümölcsöt kívánom, eszek is amennyit birok. Aztán a sok leve miatt meg ötpercenként pisilek :) Úgyhogy szerintem egyél csak amit kívánsz.... 4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 37 hetes pocakcsajszi anyukájuk
Szia! Én mindent ettem, amit megkívántam, kivéve a nyers húst, a nyers tojást illetve a penészes sajtokat. 18 hónapos kisfiú anyukája és 24 hetes kismama
Ahogy az elõttem szólók is írták a nyers tojás, nyers hús és a penészes sajtok, ami tényleg nem javasolt. Rengeteg tojást ettem, de ügyeltem rá, hogy meg legyen fõve, sülve. Mindig a kólát ittam volna, ezért hetente egyszer 3 decit engedélyeztem magamnak. Minden reggel ittam kapuccsinót is...tényleg a mértékletesség a lényeg.
Utolsó vagyok:Vagyis cikória kávét, amiben kevés rendes kávé van.

Lehet szoptatni terhesség alatt? Ha igen meddig, ha nem miért nem?

Legjobb válasz: Rengeteg cikk, oldal foglalkozik a témával :http://www.google.hu/search?client=opera&rls=en&q=terhess%C3.. Ha nincs semmi problémád, nem vagy veszélyeztetett terhes,nem görcsölsz szoptatás közben, az orvosod nem mondta, hogy nem lehet, akkor nyugodtan szoptathatsz terhesség alatt is.

Rengeteg cikk, oldal foglalkozik a témával :http://www.google.hu/search?client=opera&rls=en&q=terhess%C3.. Ha nincs semmi problémád, nem vagy veszélyeztetett terhes, nem görcsölsz szoptatás közben, az orvosod nem mondta, hogy nem lehet, akkor nyugodtan szoptathatsz terhesség alatt is.
3, 5-4hónapos terhes voltam amikor elvettem a nagytól a cicit, mert harapott és sebesre szívta a mellem... Ha jól viselkedett volna, szerintem most kettõt szoptatnék:)
Szülésig szoptathatsz, ha minden problémamentes. Gond lehet: - nem esel teherbe, amíg szoptatsz - ha veszélyeztetett terhes vagy - ha nagyon lefogysz (ez nekem is volt, 47 kilónál azt mondta a dokim, ha tovább fogyok, el kell választani a nagyot, végül megállt a fogyásom) - megváltozhat a tej íze, és van olyan baba, aki ekkor elválasztja magát (nálunk is ez volt, 6, 5 hónapos terhes voltam, amikor nem kért többet) Azt szokták még mondani, hogy vetélést okozhat, mert hogy a szoptatáskor termelt oxitocin méhösszehúzódást is okoz, de az nem bizonyítható, hogy azok a babák, akik "elmentek", miközben az anya a nagyobb gyereket még szoptatta, nem vetéltek-e volna el amúgy is, ha az anya nem szoptat... Arra meg számtalan példa van, hogy problémamentes terhességet hordott ki az anya, miközben szoptatott. De emiatt egyes orvosok javasolják a nagyobb gyerek elválasztását. Talán ha már több vetélése volt az anyának, vagy bármilyen okból veszélyeztetett, akkor nem érdemes, egyébként szülésig is bátran!
Nekünk 1 év van a 2 gyerek között, én is kérdeztem az orvost, de azt mondta hogy egészséges vagyok én is meg a baba is, úgyhogy koncentráljak nyugodtan arra, amim már van (a meglévõ gyerek táplálására). De mindegy volt, mert a gyereknek nem tetszett már a tej íze és leválasztotta magát 6 hónaposan végleg.
9 hós a nagy, 14 hetes kismama vagyok, reggel-este szopizunk, és napközben néha napján 1x. Az én dokim azt mondta, hogy nyugodtan szoptassak, ameddig gondolom. Egyébként elég nehéz már, fáj, ahogy szopizik, és én is fogytam. De még kitartunk, amíg kéri, 12 hós kora körül szeretném leválasztani, de magától hagyta el a napközbeni szopikat.
A legkisebb babám 9 hónapos, és 6-7 hetes terhes vagyok. Mivel még pici, próbálom szoptatni (igaz, mostmár csak naponta egyszer), de nekem isszonyú szenvedõs! A terhesség elsõ jelei közé tartozik, hogy nagyon érzékeny lesz a mellbimbó, hát engem emiatt nagyon zavar a szopi. De szerintem õ is érzi, hogy megváltozott az íze, mert sokszor kiköpi a cicit (pedig elõtte szenvedélyes szopizó volt). Úgyhogy valószínûleg nem fog már sokáig szopizni...

Terhesség alatt ha megjön akkor az csak nagyon kevés?

Legjobb válasz: Terhesség alatt nem jön meg. Ha vérzés, barnás folyás van, akkor az általában gond, de nem feltétlenül baj.

Terhesség alatt nem jön meg. Ha vérzés, barnás folyás van, akkor az általában gond, de nem feltétlenül baj.
nem tudom hogy te hogy vagy ezzel, de nekem ugyanez a gondom h 36 napra jött meg és 18. körül volt peteérésem és együtt is voltunk a párommal ebben a pillanatban, de nekem is megjött, de nem ugy ahogy szokott lenni:S az elsõ nap rendes vérzésem volt de a 2-3-ill. 4 napon szinte csak érfoltom volt. sõt a 4. napon csak egy kis barnázgatás, és nekem 5 napig szokott tartani és 4 napig egyfolytába vérezni szoktam:S viszont a hõm az leesett, ugyhogy nem tudom h mi lehet most:S mesélj magadról veled mi a szitu?
A kérdező hozzászólása: Szia hát velem az van, hogy nekem volt egy kis barna folyásom aztán rá egy hétre pedig megjött a mensim. Szertinted lehetek így terhes? Nem szeretnék az lenni :S De amúgy mostanában reggel úgy szédülök, de nem biztos, hogy azért.Lehet csak a vérnyomásom alacsony.

Szeditek a szelént terhesség alatt? Ha igen, mennyi mennyiséget?

Legjobb válasz: Szia!Ha változatosan étkezel,eszel hagymát,halféléket,paradicsomot,gyümölcsöket,akkor nem kell külön bogyót szedni rá,teljesen felesleges,mert terhesség alatt is elég kevés szelén kell a szervezetnek,amit a mindennapi étkezésekkel tudsz pótolni.

Szia!Ha változatosan étkezel, eszel hagymát, halféléket, paradicsomot, gyümölcsöket, akkor nem kell külön bogyót szedni rá, teljesen felesleges, mert terhesség alatt is elég kevés szelén kell a szervezetnek, amit a mindennapi étkezésekkel tudsz pótolni.
terhesség alatt minek védekezni??
Látom ide is ellátogatott a lepontozó bizottság. Elmagyarázná nekem valaki, hogy miért pont azok a hozzászólások lettek lepontozva (megint!), amik ténylegesen a kérdésre adtak választ? Sokszor nem tudom eldönteni, hogy felhasználók szimplán csak nem értik az értékelés lényegét vagy túl sok az unatkozó fiatal, akik ebben lelik örömüket.
Mi nem védekeztünk sosem. A nõgyógyászok szokták ilyenkor ajánlani, ahogy kedves kérdezõ te is írtad a fertõzésveszély miatt. De ez ugyan olyan mint az úszás terhesség alatt. Nem lehet a fertõzés miatt, vagyis lehet, csak a nagy többség nem ajánlja. Egyébként csak úgy elmondanám, hogy mindent lehet ha egészséges és problémamentes a terhesség. Nyilván a szauna, gyógyfürdõ és társai kizárva. 27 hkm
Nekünk azt mondta a nõgyógyászom, ha nem csal meg a férjem, akkor nem kell védekezni.
Szia! :) Én pont ma kérdeztem meg a nõgyógyászom aki azt mondta hogy az ég világon semmi baj nincs belõle ha nem védekeznek. Illetve azt is mondta hogy nem szabad túlzásba vinni az óvatosságot, elõvigyázatosságot sem. Mi sem védekezünk a párommal. :) 11hkm
Minek? A férjemmel voltam akkor is és elõtte is. Nem váltott partnerekkel. Eszembe se jutott.
A kérdező hozzászólása: Hallottam több helyrõl is, hogy fokozott fertõzésveszély miatt ajánlatos óvszerrel védekezni. Orvos is mondta. Érdekel, mások hallottak-e errõl, vagy betartották-e. :)
Én szerintem értem a kérdést. A dokim magyarázott valamit az elején arról, hogy nem szabad védekezés nélkül szexelni a terhesség korai szakaszában, mert a spermiumok károsak a méhszájra. Én bevallom becsületesen, ettõl függetlenül nem védekeztünk az elõírt idõszakban. Úgy voltam vele, hogy eddig se védekeztek a nõk terhesség alatt és mégis egészséges babát szült a többségük, akkor most mi változott volna? Nem lett semmi baj.
Szép jó estét :)
mi ellen kellene védekezni???
vagy szoptatást akartál írni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!

Már egy ideje savlekötõ gyógyszert szedek. A betegtájékoztató szerint terhesség alatt nem lehet szedni, de nagyon szeretnék babát. Valaki szedett ilyen gyógyszereket terhesség alatt? Ha nem szedem õket folyamatosan mar a savam.

Esomeprazolt és domperidon szedek,próbáltam a salvus vizet is,de nem sokat segített.

Legjobb válasz: Nekem is mindig nagyon sok a savam.mikor terhes voltam már a torkomat is marta,és tudod mi vált be?a patogatott kukorica.utánna nem kellett semmilyen gyógyszer.mai napig nem szedek rá semmit,csak a kukorica.és ez már öt éve.egy próbát megér.

Nekem is mindig nagyon sok a savam.mikor terhes voltam már a torkomat is marta, és tudod mi vált be?a patogatott kukorica.utánna nem kellett semmilyen gyógyszer.mai napig nem szedek rá semmit, csak a kukorica.és ez már öt éve.egy próbát megér.
Szia!Lehetõleg kerüld a savlekötõ gyógyszereket, mert hosszabb távon problémákat okoznak. Ráadásul kiölik a hasznos bélflórát és ezzel az immunrendszert is gyengítik.Figyelj oda a táplálkozásodra, használj természetes savlekötõt.Erre akár a stabilizált natur aloe vera ital is jó lehet, vagy a tarackbúza, zöld árpa és lucerna kivonata, de a szódabikarbónáról is jókat írnak.Jobbulást!
Szia! Nekem 2 hónapja írt a doki Apofamitidin-t, miután nagyon sokat fájt a gyomrom (sajnos még mindig..:() és mivel tudtam, hogy októberben neki akarunk állni a babaprojektnek, így rákérdeztem, hogy lehet-e szedni és azt mondta, hogy semmi akadálya.. bár a betegtájékoztatón az áll, hogy nem ajánlott, így tartok tõle, de amint kiderül, hogy terhes v.ok azonnal rá fogok kérdezni, h. abbahagyjam-e!
A kérdező hozzászólása: Nekem is már több gyógyszert próbáltak, de igazán egyik sem használt.Megállapították a refluxot, de hiába szedem most folyamatosan ha a terhesség alatt úgysem szedhetném, így is elég sokat fáj a gyomrom és van hányingerem félek, hogy terhesség alatt és a gyógyszer nélkül még durvább lenne...
a Renny-t kimondottan terheseknek ajánlják (legalábbis Németország összes prospektusa tele van vele, de asszem az itthoni is)rágótabletta 1 mp-en belül hat én azt ettem rengeteget, de aztán rájöttem a háztartási keksz is simán jó, csak azt kellemetlen enni éjszaka álomból ébredve

Más is jobban megérezte a terhesség alatt, ha lejárt szavatosságú, romlott volt az étel?

Úgy értem, hogy más nem érezte, de ti tudtátok, hogy már nem teljesen friss az étel. Én rendszeresen savanyúnak érzem a romlott kaját, de a párom nem érez semmit. Nyáron ettünk lecsót és mondtam, hogy már savanyú a tojás benne, de ő megette, majd jó kis gyomorrontása lett. Azóta, ha azt mondom, hogy ez meg ez a kaja már nem friss, nem eszi meg ő sem :-)

Legjobb válasz: Jobban nem ereztem meg, mert nekem ez a gyenge pontom, sokkal hamarabb erzem mint masok, terhesseg alatt inkabb jobban figyeltem ra, hogy csak ismert eredetu es keszitesut egyek

Jobban nem ereztem meg, mert nekem ez a gyenge pontom, sokkal hamarabb erzem mint masok, terhesseg alatt inkabb jobban figyeltem ra, hogy csak ismert eredetu es keszitesut egyek
En is minden szagot es illatot egybol megerzek :) 20 hkm
Igen. Olyan lett a szaglásom, mint egy vizslának.:) Amit más nem érzett az ételben, én igen. Ez meg is maradt egyébként.

Terhesség alatt ha valaki munkanélküli és nem kap munkanélkülit sem, akkor fizetni kell maga után a tb-járulékot? És terhesség után a gyes szolgálati időnek minősül akkor az biztosított időnek számít?

Legjobb válasz: Szia! Igen fizetned kell magad után a járulékot (4500.- Ft/hó kb.) De a ha elmész a helyi családsegítõbe vagy az Önk. Szoc . Irodába igényelhetsz rendeszeres szociális segélyt terhesség idejére ami havi kb 39ezer ft. Ha ezt megítélik, akkor onnantól kezdve az önk fizeti utánad a tb-t. Az ellátást az illetékes apehnál is megköthetet, csekket adnak és azon kell havonta fizetned. 32 hetes kismama

Szia! Igen fizetned kell magad után a járulékot (4500.- Ft/hó kb.) De a ha elmész a helyi családsegítõbe vagy az Önk. Szoc . Irodába igényelhetsz rendeszeres szociális segélyt terhesség idejére ami havi kb 39ezer ft. Ha ezt megítélik, akkor onnantól kezdve az önk fizeti utánad a tb-t. Az ellátást az illetékes apehnál is megköthetet, csekket adnak és azon kell havonta fizetned. 32 hetes kismama

Milyen a trombózis? Hogy kezelik terhesség alatt, ha előfordul?

Kompresszios harisnyát kell hordanom, de a jobb térd hajlatomban minden elővigyázatosság ellenére egy csúnya visszér jön ki. Szerintem mindig jobban. Ma már harisnya alatt is nagyon fájt. Van egy két és fél évesem, így nem nagyon tudok pihenni sajnos. Illetve van nagy kert és a háztartás. Mit tegyek, hogy elmúljon a fájdalom és ne legyen ebből baj? 31.hetet töltöttem ma be kereken. Szóval még bő 2hónap van vissza és szeretném azt nagyobb baj nélkül átvészelni. Légyszi, aki tud, segítsen! Köszi előre is!

Legjobb válasz: Az hogy visszered van, nem jelenti, hogy trombozisod lesz. A trombozist egyébként úgy veheted észre, hogy megdagad a lábad, akár 5 cm-rel is vastagabb lehet, mint a másik, és iszonyatosan fáj. Kezelni úgy kezelik, mint egyébként, vérhigítóval. nekem mondjuk csak megelõzés céljából kellett a terhesség végén, ha jól emlékszem clexane injekció volt a hasba, napi egyszer.

Az hogy visszered van, nem jelenti, hogy trombozisod lesz. A trombozist egyébként úgy veheted észre, hogy megdagad a lábad, akár 5 cm-rel is vastagabb lehet, mint a másik, és iszonyatosan fáj. Kezelni úgy kezelik, mint egyébként, vérhigítóval. nekem mondjuk csak megelõzés céljából kellett a terhesség végén, ha jól emlékszem clexane injekció volt a hasba, napi egyszer.
1. vagyok. Még annyit, hogy ha nagyon aggódsz, mutasd meg a visszeredet egy orvosnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!