Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt fogorvos (18 db)

Terhesség alatt fogorvoshoz lehet menni? Van egy lukas fogam és nem akarom megvárni míg megfájdul.

Legjobb válasz: KELL fogorvoshoz menni terhesség alatt. :) A kis könyvedbe is bele írnak

KELL fogorvoshoz menni terhesség alatt. :) A kis könyvedbe is bele írnak
Szia!Perzse, hogy lehet!Érzéstelenítõt is kérhetsz!Én voltam és semmit nem befolyásol!Akárki akármit mond!Nem lesz semmi bajotok!20 hetes kismama
Én már a második gyökérkezelésemen vagyok túl a második terhességem alatt. Nyugodtan menj el.
A terhesség alatt fokozott fogászati kockázatnak vagy kitéve, gyakrabban kell menni.
Én 5 hónapos terhes voltam, mikor fogat húzattam.Ráadásul az injekciótól nem zsibbadt el a szám, másikat meg nem adhatott a baba miatt, de kihúzta. Irtózatosan fájt, de túléltem. :)
Persze hogy lehet, de más tészta hogy ajánlatos-e ilyenkor amalgámmal tömetni már ha szükség van rá a fogad miatt.Szerintem a fogdoki nem ezzel fog foglalkozni, de talán jobb ilyenkor fehérrel tömetni ha van rá mód és keret.Nem tudom még nem voltam így, csak megfordult a fejemben. 38hetes
Igen, és menj is el, a baba mellett már nem lesz idõd.Nem írtad hogy hány hetes vagy.Én a 12 hét elõtt nem kaptam érzéstelenítõt, utánna már igen.

Kötelező elmenni terhesség alatt fogorvoshoz?

Eddig még nem mentem el fogorvoshoz. Háziorvosnál és szemészeten voltam már és ök adtak egy szakvéleményt, hogy szülhetek természetes úton. Fogorvoshoz is kötelező elmenni? Õ is ad szakvéleményt? 30hkm

Legjobb válasz: En voltam 2x. Biztos ami biztos, mert az inybetegsegek, gyulladasok bajt okozhatnak a magzatnal. Egyebkent a kiskonyvben is benne van, hogy pecset kell rola. Egyebkent nemtudom h kotelezo e?! 32hkm

En voltam 2x. Biztos ami biztos, mert az inybetegsegek, gyulladasok bajt okozhatnak a magzatnal. Egyebkent a kiskonyvben is benne van, hogy pecset kell rola. Egyebkent nemtudom h kotelezo e?! 32hkm
Nem kötelezõ, de ajánlott.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)
Úgí, ahogy a 2. írta, nem kötelezõ.
Nem kötelezõ, de erõsen ajánlott, hisz terhesség alatt sokkal gyorsabban és gyakrabban romlanak el a fogak. (kálcium ki oldódik, száj ph-ja megváltozik, gyakori az íny gyulladás) Egyszerûbb egy apró lyukakt betömni mint amikor egyszer csak szét porlik a fogad. Meg aztán baba mellett nehezebb eljárkálni fogászatra. Én a terhességem elején szinte 2 hetente jártam, folyamatosan íny gyulladásom volt és iszonyatosan fájt, de szerencsére olyan 20. hét körül elmúlt.
Nem tudom, hgoy kötelezõ-e, de én elmentem. Szerencsére nincs rossz fogam, úgyhogy csak a fogkövet vette le a doki. Meg is jegyezte, hogy még csak vérzékenyebbnek sem mondható az ínyem, pedig a kismamák esetén ez elõfordul.
Nem kötelezõ, de ajánlott. A kisfiamnál elmentem, a kislányomnál nem. Senkit sem érdekelt, még a védõnõ sem kérdezett rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Nekem megnézték, hogy mit írt be a kiskönyvembe a fogorvos. Kben meg azért ajánlott, mert több hós terhesen vagy szoptatás alatt nem ajánlatos pl a fájdalomcsillapító injekció sem. Meg nagyon könnyen romlanak a fogak terhesség alatt és ha van egy pici baj, azt akkor most könnyen tudja kezelni! De a te dolgod.

Kötelezhetnek-e rá, hogy terhesség alatt menjek fogorvoshoz? Amikor én nem akarok, mert félek! Nagyon stresszes lennék! 9 hetes manós.

Legjobb válasz: Azt nem tudom,hogy kötelezhetnek-e rá,de engem küldtek fogorvoshoz,belgyógyászhoz. A fogorvos ráírta a lapomra,hogy gócmentes.Ennyi volt az egész.Persze átnézte a fogaimat,amik nem voltak hibátlanok,de azokat ellátta a terhesség alatt.Persze én kértem.

Azt nem tudom, hogy kötelezhetnek-e rá, de engem küldtek fogorvoshoz, belgyógyászhoz. A fogorvos ráírta a lapomra, hogy gócmentes.Ennyi volt az egész.Persze átnézte a fogaimat, amik nem voltak hibátlanok, de azokat ellátta a terhesség alatt.Persze én kértem.
Szia! Én is utálok fogorvoshoz járni, de muszáj volt elmenni, mert megfájdult. 2 hétig kezelték, volt minden: gyökérkezelés, fúrás, tömés stb., de még ezek után is fájt, legalább 6-7 szem Panadolt bevettem ezalatt az idõ alatt, de így is csak akkor amikor már nem bírtam a fájdalmat, és a végén, kihúzták, úgyhogy rám igaz, az egy baba egy fog mondás! :-) Azt, hogy kötelezhetnek, nem hiszem, tõlem eddig még senki nem kérte se a belyógyász, se a fogorvosi pecsétet. Boldog babavárást: 34 hetes kismama
Szia! Engem is (mint minden kismamát) küldtek, késõbb ideiglenesre csinált egy tömést. Kb. a félidõnél elmentem a foghigiéniára, ahol egy tök jó kezelést kaptam a fogínyvérzésre, onnantól mintha elvágták volna... Elmész, megmutatod és megkéred, hogy mielõtt bármit csinál, beszéljétek meg. Csak olyat csinálhat, amibe beleegyezel! Üdv.
Szerintem menj el.Meglehet sokan támadnak majd ez miatt, de nem lenne jobb neked is ha épek lennének a fogaid?Én is rosázok tõle, de inkább elmegyek, mint szenvedjek ha megfájdulna!De ha végképp nem megy akkor csak hivd fel lehet e szó róla, hogy csak átnézi, mondd meg, hogy kismama vagy és kellene a pecsét.Sokra értékelik az õszinteséget.De hidd el csak romlani fognak a fogaid a terhesség alatt!
kötelezni nem fognak rá, de érdemes. és valószínüleg a doki, de a védõnõ mindenképp fogja mondani. azt mondták, közhely, de igaz: egy gyerek, egy fog. Lehet hogy a terhesség alatt nem fog mutatkozni a romlás, de akkor a szoptatás alatt mindenképpen. Én elmentem, pedig nem volt semmi bajom, adott egy védõkrémet rá, hogy ezután se szuvasodjon. 29 hetes
Szia! Nem kötelezõ, csak ajánlott elmenni. Én is voltam, de már amikor az idõpontot kértem, mondtam neki hogy kismama vagyok, és csak egy ellenõrzést szeretnék és egy pecsétet a kiskönyvbe hogy voltam ellenõrzésen. Nem is csinált semmit, mert nem engedtem, beírta a könyvembe, hogy kezelése javasolt és ennyi volt. Próbáld meg így. 38 hetes kismama
Nekem is mondogatja a védõnõ hogy menjek, de nekem sem akaródzik a dolog, pedig én már 23 hetes vagyok. Szerintem nem kötelezhet rá, mindenki magáért felelõs.
Én se az elsõ terhességem alatt se most nem megyek fogorvoshoz, meg ha nincsen panaszod , gondolokitt arra nem fáj meg ilyesmi akkort fölösleges, én meg is montam a védõnõmnek ezt az eggyet ne kérje tõlem mert nincs az az ember aki rá tudna venni hogy el menjek, de azt monta nem kötelezõ!Szép babavárást.33hetes kismama.
ez való igaz, hogy illene elmenni, de van akit nagyon stresszel, és ezért nem akar. Én is ilyen vagyok, remeg a gyomrom, rosszul vagyok, már ha kintrõl a váróból meghallom a fúró hangját... igyekszem épp ezért jobban vigyázni a fogaimra! Persze el fogok menni a fogorvoshoz, de csak a pecsétért! Kezelést nem engedem!
Legalább évente egyszer mindenkinek illene fogászati szûrésre menni. Ha meg babát is vársz fõleg.... Az elhanyagolt fogak olyan betegségeknek lehet a melegágya, ami árt a babának. Ilyen állapotban felelõtlenség nem elmenni... Nem biztos, hogy baj van, de azért nõgyógyászhoz is elmész, mert az is ajánlott... Nem?
Szerintem nagyon szomorú, ha valaki annyira igénytelen, hogy elhanyagolja a fogait fiatal nõ létére - vagy erre buzdít másokat! Ez nem terhesség kérdése, hanem alapvetõ igényesség. Én a harmadik gyerekemet várom, és minden vizsgálaton részt vettem, nincsenek is régészeti ásatásra váró fogaim. Csak erre tudok biztatni mindenkit, hogy figyeljen oda magára (a férjünk sem egy hiányos fogazatú rossz lehelletû nõre vágyik, a kisbabánkra sem így szeretnénk rámosolyogni...), a mai érzéstelenítõkkel nem fáj semmilyen fogászati beavatkozás, a fogorvossal meg lehet beszélni, mit lehet pocakosan elvégeztetni, és mi az, amivel meg kell várni a szülést.
Hát ez a vita aztán teljesen abnormális. Semmi sem kötelezõ. Nõgyógyászhoz járni sem az. Szülni sem az. Ha a fogai egy kismamának tönkre mennek terhessége alatt, az megcsináltatni sem kötelezõ. Az, hogy anyukának nem lesz egy ép foga sem esetelg (Mert gondolom, ha egészséges panaszmentes fogakkal nem megy el valaki egy szûrõ vizsgálatar, majd ha fáj, akkor miért menne el. Akkor biztos lesz mitõl félni is - fúrás tömés, fog húzás), az NEM befolyásolja a baba egészségét. Ugyanis a magzat elvesz mindent az anya szervezetébõl amire neki szüksége van! a kálciumot is, azt meg a legegyszerûbben a fogakból, ha ott már nincs elég, csak akkor jönnek a csontok.... A fogászati vizsgálatot (csakúgy mint az ekg-t is) a kismama érdekében javasoltak. good luck! 2 gyerekes anyuka.
19:50-es te aztán tényleg magadból indulsz ki! Ha nem vetted volna észre én a 11:59-es válaszomat a kérdezõhöz írtam, de ha te vaksi vagy arról én nem tehetek! Egy elhalt fog nem okoz problémát, szülés után is ki lehet húzni. A rossz fog akkor okoz problémát ha gócos! Ezt se tudtad okoska, csak a szád nagy! Tehát a KORASZÜLÉST és a VETÉLÉST a gócos fog okozza, na meg számos tényezõ befolyásolja még a dolgot. A kisbabámat szeretem és védem ebbõl látszik, hogy minden olyan dologtól védem ami szerintem káros lehet!Külön A rossz fogat lehet késõbb pótolni. Neked a fogaid lehet hogy szépek meg egészségesek és így nem kell kihúzni, injekciózni és pótoltatni, de a felfogásod analfabétáé, ha semmit sem értesz meg, és azt nem lehet orvosolni!
15:46-os: te egy nagyon buta nõ vagy. Még helyesen írni sem tudsz, de mindegy... Nem, én sem kezeltettem a fogaimat a terhesség alatt, mert jók voltak! Tehát nem a saját megnyugtatásomra mondtam, hogy nem okoz bajt az érzéstelenítõ, hanem mert tényleg így van. Amúgy, ha nem tudnád, egy rossz fog akár VETÉLÉST vagy KORASZÜLÉST is okozhat, úgyhogy te csak ennyire gondolsz a babádra. Ezért mondom, hogy ez csak kifogás. De ha te ezt elfogadható kockázatnak tartod, a semmilyen káros hatást nem okozó érzéstelenítõ injekcióval szemben, az a te meg a babád baja.
Mindenki addig húzza, ameddig bírja... Sokat ér a baba egészsége, fogat lehet pótoltatni, egészséget nem lehet. Nem szép a híányos fogsor, de megoldható.
1 pecsét kell a kiskönyvbe. Amúgy ha félsz, ha nem, jobb ha megnézeted a fogaidat, kezelteted, mert terhesen jobban fognak romlani, és esetleg mire szülni fogsz, olyan rosszak lesznek, hogy húzni kell majd õket.
Szia!Na éppen azzal van a baj, hogy sokan megvárják, hogy fájjon!Legyél egy picit hiú!!!Szerintem nem túl rózsás látvány a hiányos fogsor, márpedig ha nem kezelteted magad, erre is sor kerülhet.Egy-egy rossz fog pedig az egészségeseket is tönkre teheti.Egyébként a kérdésedre válaszolva, biztosan nem kötelezhetnek rá babavárás alatt...inkább a magad érdekében cselekedj!Üdv!
13:41-es! Itt mindenki a saját tapasztalatát, véleményét írja le. Nekem ez a megláttásom, ha neked ez nem tetszik bizonyára azér van, mert téged tutti, hogy terhesen kezeltek! Az igazad véded, amit csak azért teszel, hogy magadat megnyuktasd. Ha nem fáj a lyukas fog, akkor minnek adasak be maganak injekciót!Megvárom, hogy megszülesen a baba, majd utána. Én vitamint szedek, ezáltal erõs az immunrendszerem, sokat vagyok friss levegõn is így nem betegszem meg! Ezért nem veszek be gyógyszert se és ha megfáznák akkor sem vennék be, mert hagyományos módon is meg lehet gyógyúlni! Manapság meg kapható homeopátiás szer is. Ha én nem akkarok ártani a kisbabámnak, feleslegesen beszedett gyógyszerekel az az én döntésem. Gondolkodj már el ezen és csak utána okoskodj! 11:59-es voltam.
11.59-es: ez csak kifogás. Az érzéstelenítõ NEM árt a babának. Ha ártana, akkor megvárnák a terhesség végét a kezeléssel. Ennyi erõvel ha megbetegszel nem veszel be semmilyen gyógyszert, hiába mondják az orvosok, hogy nem árt a babának?
Tudod, mindenki így van vele. Azonban ha az ember terhes, akkor a baba érdekeit kell nézni, és itt az az érdek, hogy egy rossz fog ne okozzon vetélést, vagy koraszülést. Annak a fél óra stressznek kisebb káros hatása van, mint a koraszülésnek...

Szerintetek nagy baj lenne, ha a terhességem alatt járnék a fogorvoshoz? Most nagyin nincs időm, rengeteget dolgozom. Árt vajon a babának, ha a terhesség alatt járok fogászatra?

Legjobb válasz: Nekem is kellett mennem, és kaptam érzéstelenítõt! Meg van hogy a terhesség elején és a végén milyet adhatnak! Mindig megkérdezte a dokim hogy hányadik héten járok, és úgy mondta az asszisztensnek hogy milyet szívjon fel! Elsõ terhességemnél is voltam, és nem volt semmi gond! Most a másodiknál is kellett mennem sajnos.

Nekem is kellett mennem, és kaptam érzéstelenítõt! Meg van hogy a terhesség elején és a végén milyet adhatnak! Mindig megkérdezte a dokim hogy hányadik héten járok, és úgy mondta az asszisztensnek hogy milyet szívjon fel! Elsõ terhességemnél is voltam, és nem volt semmi gond! Most a másodiknál is kellett mennem sajnos.
Én 3 és 6 hónap között jártam, és minden alkalommal kaptam érzéstelenítõt, persze eleinte amikor még nem látszott a pocakom szóltam, hogy babát várok. Nem volt semmi gond. Menj nyugodtan!
Ezt én nem is értem. Hiszen a védõnõ is elküld fogorvoshoz a terhesség alatt, még be is pecsételnek a kiskönyvbe. Igaz, hogy ez a pecsét nem kötelezõ, de nyilván nem így lenne az eljárás, ha veszélyes lenne terhesen a fogászat. Oké, nem ilyenkor kell kicseréltetni az amalgám töméseidet, de amúgy semmi gond nincs vele. Sõt, szülés után pár hónapig kisebb bajod is nagyobb lesz annál minthogy a fogaiddal foglalkozz... Úgyhogy hajrá, én is most megyek (19 hetes, 2. babás).
Mehetsz terhesen is, ckaphatsz szurit is. az elõzõ rosszul írta, csak röntgenezni nem lehet. Én elmentem elõtte. azért csak jobb. Terhesen, amikor hányingered van, hányni kell sem igazán jó... Utána meg nagy hassal, örülsz, ha élsz. Fogorvos meg manapság van este 8-ig. a meló ne legyen kifogás..
Ugy tudom akkor nem kaphatsz érzéstelenitöt...ha bírod...
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!Nem kifogás a munka, csak nem a saját városomban dolgozom, és így nem lehetséges, mind1 is ebbe nem akarok belemenni.Örülök, hogy lehet menni terhesség alatt, akkor úgyis lesz idõm, rengeteg:D
Én munka mellett is próbáltam eljárni, de mire beértem a városba ahol lakom vége volt a rendelésnek, fizetni meg nem igazán akartam tömésekért meg húzásokért magánrendelésen. Amikor tudtam elmentem fogorvoshoz, de végül most terhesen lett befejezve a dolog. 2-szer voltam tömésen 1-szer húzáson 1-szer fogkõ leszedésen, kaptam érzéstelenítõt is. Röntgent nem lehet egyedül, minden más megengedett. Terhesség alatt egyébként is el kell menni fogorvoshoz legalább 1-szer, mert pecsétel a doki kiskönyvbe. Menj nyugodtan, de ha esetleg meló mellett ráérsz akkor kezd el. Ja, majd elfelejtettem: elsõ trimeszterben nem voltam, mert hányingeres idõszakom volt. Bocsi hogy hosszú lett.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, sok erõt adtatok, hogy lehet menni, megnyugodtam.Ha eddig senkinek nem volt baja, akkor nekem sem lesz.Nagyon köszi, hogy leírtátok a Ti eseteteket.
Fogászati kezelések nem ártanak terhesség alatt!
Sok fogorvos az elso 12. hétben nem ad erzestelenitot. Köztük az én fogorvosom sem vállalta, mert mindegyikben van erszukito, és mig olyan pici a baba, akar a szíve is megallhat tõle. Tömni, fúrni, mindent szabad, de az erzestelenito nem ajánlatos. Én ezért mentem vissza most, és megcsináltuk a fogaim:) ) 15 hetes kismami
Mindenképpen szólj legközelebb ha mész, hogy Te kismama vagy, és akkor olyan érzéstelenítõt meg miegymást ad, amit neked is lehet, és nem lesz tõle bajotok. 34hkm
Elsõ vagyok. Mikor megtudtam terhes vagyok, akkor gyulladt be, kezdett nõni a bölcsesség fogam. Szájsebészhez jártam. Minden nap kellett mennem ecsetelésre, légette az ínyem a fogam körül, hogy legyen helye hová nõni, mindig kaptam erzéstelenítõt, bedagadt, belázasodtam. Na a 11. Hétre rendbe jött, Makk egészséges lett a gyermekem. Nemhiába küldd el az orvos ha terhes vagy fogorvoshoz, rendbe kell rakatni a fokakat, mert a terhesség alatt csak tovább romlanak, hisz az baba mindent elszív, hog nõni tudjon!
Második vagyok. Nekem van egy ismerõsöm, aki elment fogaszatra, elõtte volt orvosnál, dobogott a pici szíve, minden rendben volt, kapott erzestelenitot, megcsinálták a fogat, rá egy hétre az ultrahangon mar nem élt a baba. Nem lehet tudni, hogy ettõl vagy nem, de egy biztos: minden erzestelenitot, köztük a lidocain, a spray is, erszukitot tartalmaz, ami minimálisan is, de bekerül a veraramba. Én nem akartam inkább kockáztatni. Úgy tomtek a fogam 6 hetesen, hogy nem adott erzestelenitot, nagyon fajt, mert mely volt a lyuk, de inkább kíbirtam. Most meg megcsinált két fogamat, de azok akkor nem voltak lyukasak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen a válaszokat! Mindenképp megmondom, hogy babát várok. Remélem folytatható lesz a kezelés, és a kicsinek sem lesz semmi baja. Bár most egy húzás jönne azt nem hiszem hogy lehet érzéstelenítõ nélkül.

Van itt közületek, akinek terhesség alatt (III. trimeszter) csináltak nagyobb fogorvosi beavatkozást (természetesen röntgen nélkül)? Megcsinálták minden további nélkül? Csak mivel az én fogorvosom húzódozik.

Legjobb válasz: Igen,nekem csináltak.Kaptam lidokaint is. Szájsebészeten operálták ki az egyik fogamat,mert ciszta volt alatta.Semmi gond nem volt! :)

Igen, nekem csináltak.Kaptam lidokaint is. Szájsebészeten operálták ki az egyik fogamat, mert ciszta volt alatta.Semmi gond nem volt! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszodat, megnyugodtam! Én most vagyok a 27. hétben. Akkor ezek szerint érdemes lenne fogorvost váltanom, aki másként áll hozzá...
Nem tudom mennyire számít nagy beavatkozásnak, de a 34hetesen szedték ki 2bölcsességfogam a szájsebészeten, kaptam 2féle érzéstelenítõ injekciót.38hkm
Igen, a rtg.-en kívül bármit lehet. Milyen nagy beavatkozás lenne? Hallottam, hogy valaki szurit sem ad terhes, vagy szoptatós kismamának, pedig lebomlik teljesen, mire oda érne. Üdv.:18 hetes fogászasszisztens kismama.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszaitokat, megnyugodtam! A fogasszisztens kismamának: Egy porcelán fogpótlás betétele, viszonylag hátul van, de engem mégis zavar...És szülés után nem tudom mennyire lesz idõm ezzel foglalkozni. Még lenne egy kérdésem: Jól tudom, hogy ilyen esetben pl a kismamáknak a fogtechnikai díjat kell csak kifizetni? Köszönöm még egyszer a segítõ, hasznos válaszokat, mindenkinek megy a zöld kéz!
Szia! Utolsó vagyok a fogászatról. Magánfogorvosnál dolgozok, nálunk teljes árat kell fizetni, az sztk.-s dolgokat, árakat sajnos nem tudom. Jól teszed, ha megcsináltatod most, mert utána nehezebb lesz jó idõpontot találni. Nekem is most lesz csiszolva az egyik fogam, korona kell rá. Azért is jó megcsináltatni a fogakat még terhesség alatt, mert szülésnél, mikor szorítasz velük egy rossz fog hamarabb letörhet, mint mondjuk egy rendesen betömött. Boldog babyvárást, jó egészséget!

Terhesség alatt ingyenes a fogorvosi ellátás? A körzetben ahova tartozom, ugyanis visszahívott a doki egy fogtömésre, mikor voltam nála pecsétért a kiskönyvembe.

Legjobb válasz: A fogorvosi ellátás mindenkinek ingyenes, aki fizeti a tb-t. Persze vannak extra dolgok, pl. fogfehérítés, protézis, amelyek fizetõsek (szerintem kismamáknak is). Elég régen volt már az, amirõl te beszélsz, még a Bokros-csomag idején.

A fogorvosi ellátás mindenkinek ingyenes, aki fizeti a tb-t. Persze vannak extra dolgok, pl. fogfehérítés, protézis, amelyek fizetõsek (szerintem kismamáknak is). Elég régen volt már az, amirõl te beszélsz, még a Bokros-csomag idején.
Igen, ingyenes, egy bizonyos keretig. Én nem a Bokros csomagban voltam utoljára fogászaton sztk-n, hanem tavaly, és akkor bizony csak frontfogakra volt ingyenes a fehér tömés, hátul amalgámot fizet a tb, amit nem akartam, ezért kifizettem egy rágófog fehér tömését, 8000.-ért. Attól függ, hová kell a tömés. Elõször kérdeznék a helyedben, de kismamaként sajnos fizetõs esetben sem árt megcsináltatnod, mert problémákat okozhat terhesség alatt a rossz fog!
Én fizetem a tb-t, de volt amikor nyaralt a magán doki, pont terhesen fájt a fogam. Bementem sztk-ba és nem volt ingyenes még a fogtömés sem. Csak a húzás ingyenes.
Semmi sincs ingyen.
ha a korzetihez mesz, akkor ingyenes, nem csak kismamaknak. en a terhessegem elott 7 eve nem voltam fogasznal igy eleg sok dolog volt velem (apro lyukak), egyedul egy bizonyos ozonos ideiglenes tomesert kellett fizetnem (5ezret) de ezt se kellett volna, mert megoldhatta volna mashogyan is, csak ez kesobb jobb lesz allitolag. :)
1. vagyok, én nem tudom ki hova jár, de én 3 hónapja voltam a körzeti fogorvosnál, és hátsó fogamat tömte fehér töméssel ingyen és bérmentve. Nem vagyok kismama.

Fogorvoshoz menni terhesség alatt? Mit csinálnak ilyenkor?

Pár napja érzékeny a fogam (hidegre) és most vettem észre, hogy van rajta egy hajszálvékony repedés! :( A mellette lév? fogam hátsó felén pedig egy fekete pötty. Gondolom elkezdett romlani és jó vége nem lesz!

Legjobb válasz: 6-8 hetesen voltam fogdokinál tömetni, ezekre én is rákérdeztem és azt mondta, hogy ha a terhességem probléma mentes és nem vagyok allergiás az ilyen érzéstelenítõkre akkor semmi baj nem lehet. Elsõ tömés után másnap megkérdezték, hogy nem-e éreztem rosszul magam az érzéstelenítõtõl, de hálisten tök jól voltam. Nyugodtan menj el de azért a saját megnyugtatásod miatt kérdezz rá te is a dokidtól. 20hkm

6-8 hetesen voltam fogdokinál tömetni, ezekre én is rákérdeztem és azt mondta, hogy ha a terhességem probléma mentes és nem vagyok allergiás az ilyen érzéstelenítõkre akkor semmi baj nem lehet. Elsõ tömés után másnap megkérdezték, hogy nem-e éreztem rosszul magam az érzéstelenítõtõl, de hálisten tök jól voltam. Nyugodtan menj el de azért a saját megnyugtatásod miatt kérdezz rá te is a dokidtól. 20hkm
Nekem tömni kellett az egyik fogam, de nem kértem érzéstelenítõt.A doktornõ azt mondta, ha nagyon muszáj, akkor ad érzéstelenítõt.Egyáltalán nem fájt. :) (Mondjuk nem terhesen sem szoktam kérni)
Érzéstelenítõ is mehet terhesség alatt. Csak szólni kell, h terhes vagy. Amit nem lehet: röntgen és foghúzás( Bár ha nagyon gyulladt a fog, megcsinálják, mert inkább ez mint egy tartós gyulladás fõleg terhesség alatt...). Minden más : fúrás , tömés, gyökérkezelés mehet.
Én is elvoltam de nekem húztak ki fogat terhesség alatt és tömtek is.
Nekem húztak és tömtek is a terhesség közepe felé.Adnak érzéstelenítést csak nem lidokaint hanem valami ultrát, de ugyan úgy zsibbaszt az is.
Szia! Én fogászaton dolgozom. Nem árt a babának a fogászati kezelés, sõt még a szuri sem! Ha javasolhatom vegyél Sensitive Rapid vagy Sensitive Repair típúsú fogkrémet. A Rapig gyorsabban hat. Rendbe fogsz jönni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen az eddigi válaszaitokat! Kedves utolsó, ki fogom próbálni, amit ajánlottál! Köszönöm! Kicsit megijedtem, hogy egész eddig ezzel a két fogammal semmi probléma nem volt és pont most...
pont a terhesseg alatt es elott nagyon fontos a fogaszati elllenorzes es kezeles. A fogsort a terhesseg alatt meg kell alapossan tisztitani ultrahagos fogko eltavolitassal az inyyeket masszirozni kell otthon es napi 2x fogmosas elektromos fogkefevel ajanlott. A terhesseg alatti inygyulladas es bakterium a szajuregben koraszulest es vetelest is okozhat.

Fogorvoshoz kötelező elmenni a terhesség alatt ha nincs probléma?

27 hetes leszek és még nem voltam fogorvosnál,mivel nincs panaszom.Akkor is el kell mennem?Pecsétel a kiskönyvbe talán a Fogorvos?Köszi.

Legjobb válasz: Nem kötelezõ, csak ajánlott. Pecsétel ha viszed, igen, de nincs jelentõssége egyáltalán.

Nem kötelezõ, csak ajánlott. Pecsétel ha viszed, igen, de nincs jelentõssége egyáltalán.
Elvileg a 12. hétig el kell menni, kb. amikor az elsõ háziorvosi vizit van. Nekem a kiskiönyvben volt rubrika, ahová pecsételt a háziorvos és a fogorvos is (valahol az elején).
Szia! Tõlem meg csak megkérdezték a tanácsadóban a kiskönyv kitöltésekor, hogy az elmúlt egy évben voltam-e fogorvosnál. Mondtam igen, és ezzel el is volt tudva a dolog. A háziorvoshoz meg nem is kellet mennem. Táppénzre is a tanácsadóban írtak ki a fogadott orvosom javaslata alapján.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ha nincs jelentõsége és továbbra sem lesz panaszom akkor nem megyek.
Én sem voltam a terhességem alatt vizsgálaton mert azt hittem minden rendben van a fogaimmal. Ahogy megszültem rá 6 hónapra tönkrement 4 fogam amit tömni kellett és eget gyökérkezelni, és ráadásul a babámat is vinnem kellett magammal mert nem volt kire hagyjam. Szerintem akkor is menj el legalább egy állapotfelmérésre, mert most még ingyenes.
mindenképpen kell fogorvoshoz menni ha van panasz ha nincs. a szuvas fog (amit nem mindig vesz észre az ember) kárt tud tenni az anyában és akár a magzatban is. (baktérium belekerül a vérkeringésbe.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

A terhesség alatt ingyenes a fogorvos? Tömés, húzás, gyökérkezelés?

Legjobb válasz: Az sztk-ban ingyenes a fogmegtartó kezelés és a húzás akár terhes vagy, akár nem. A magánrendelésben pedig nincs olyan, hogy ingyenes :)

Az sztk-ban ingyenes a fogmegtartó kezelés és a húzás akár terhes vagy, akár nem. A magánrendelésben pedig nincs olyan, hogy ingyenes :)
Nálunk a körzeti fogorvos eddig mindent ingyen csinált nekünk.(tömés, húzás)Terhesség ideje alatt is.
terhesen is szabad fogat huzatni?
Nálunk a körzeti orvos egyben magándoki is, így mi valamivel olcsóbban kapunk kezelést. Fizetni kell érte, mert magán, de máshova nem tudunk menni, mert õ a körzeti is, de a lényeg, hogy terhesen ingyen csinálja a kezeléseket, most voltam nála gyökérkezelésen, tömött is és ingyen.Utolsó válaszolónak: lehet huzatni terhesen is!
szabad, nyugodtan adhat érzéstelenítõ szurit!!
A kérdező hozzászólása: Az én orvosom körzeti, nem magán.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!