Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt fáj a foghúzás (2 db)

Terhesség alatt mennyire fáj a foghúzás?

Pár nap o´ta,egyre jobban fáj a bölcseség fogam.

Legjobb válasz: Nekem is fájt 1 hétig,a fogorvos azt mondta,hogy ne bántsuk.Kaptam rá zsályás krémet,fájdalom esetén azzal kell kenegetni.Én terhesség elõtt húzattam ki az egyiket,de utánna 2 napig depressziós voltam (nagyon megszenvedtem vele).Úgyhogy most inkább nem huzatom ki ezt ami fáj. 9 hetes kismami

Nekem is fájt 1 hétig, a fogorvos azt mondta, hogy ne bántsuk.Kaptam rá zsályás krémet, fájdalom esetén azzal kell kenegetni.Én terhesség elõtt húzattam ki az egyiket, de utánna 2 napig depressziós voltam (nagyon megszenvedtem vele).Úgyhogy most inkább nem huzatom ki ezt ami fáj. 9 hetes kismami
Szeritnem nem fáj jobban, mint nem terhesen. Ha fáj, az vizsont nem jó a babának sem, mert õ is azt érzi, amit te. És a fogak igen hamar romlanak terheség altt, a 10.héten már javasolják a vizsgálatot. Szeritnem ne félj, az orvos eldönti, hogy húzni kell-e , vagy van megoldás. És igen, lehet fájdalomcsillapítót kapni, nem árt a babának!!Csak szólni kell a dokinak, hogy babát vársz
Így van, egyet értek az elõttem hozzászólóval. Fogat lehet huzatni, van olyan érzéstelenítõ, ami nem okoz gondot a babának. Ha muszáj, vetesd ki a bölcsességfogat, mert minél tovább vársz, annál jobban eldurvulhat a helyzet. Nekem szájsebészeti mûtétem volt a terhesség alatt, egyszerre két bölcsességfogat távolítottak el, mert nyomták az állkapcsot, nem tudtam kinyitni a szám. Az orvosom mondta, hogy a test produkál néhány védekezõ reakciót a terhesség folyamán (mindenféle apróbb csomó, vagy gyulladás szokatlan helyeken) mert így próbál fellépni az "idegen test" (baba) ellen, amirõl nem tudja hogy mi az. Nem mindenkinél van gond, de a többség elszenved valami kellemetlen tünetet a 9 hónap alatt.
Szerintem is csináltasd meg, érzéstelenítéssel nem fáj. Normális, hogy megfájdult, nekem az utolsó a terhességtõl nõtt ki. Jó babavárást!
Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz.Nekem a terhesség 7.-dik hónapjában kezdett fájni a fogam, és annyira begyulladt, hogy három injekciót kaptam, de nem használt semmit.Így húzták ki! Inkább szülök még pár gyereket, minthogy mégegy ilyen foghúzást el kelljen viselnem.

Úgy tűnik, hogy a bölcsesség fogam pont a terhességem alatt adta meg magát, le is tört belőle egy darab. Nem fáj, de azért érzem. Szájvíz használatával el tudom kerülni, hogy tovább romoljon és kibírjam foghúzás nélkül a szülésig (6 hét)?

Úgy tudom,hogy terhesség alatt nem szabad kihúzni rossz fogat.

Legjobb válasz: en l dokihoz, és majd megmondja. nekem 8 éve bújik, és nem tud kijönni, néha nagyon begyullad, de még nem húzattam ki.( vagyis a 2 alsót már igen).

en l dokihoz, és majd megmondja. nekem 8 éve bújik, és nem tud kijönni, néha nagyon begyullad, de még nem húzattam ki.( vagyis a 2 alsót már igen).
ha akkor huztod ki, amikor nincs begyulladva, és nem fáj, akkor hamarabb elmúlik, és nem is szenvedsz annyit vele.5 év alatt tapasztaltam ki :)
szia! nekem is 34 hetesen húzták ki a bolcsessegfogamat. sajnos nagyon lukas volt ráadásul félig le is tört mar. a doki nem mondta hogy nem lehetne kihúzni...simán kirántotta, nem is fájt. és a szájvíz nem segít sajnos:( magamról tudom, elég rosszak a fogaim
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy már rég ki kellett volna húzatnom, mert idõnként megkeseríti az életemet, de mire nagy nehezen elszánom magam, hogy na akkor fogorvos, adigra elmúlika a fájdalom.Most meg annyira félek, hogy baj lesz belõle, mert ha a véráramab valami baci kerüla rossz fog miatt, akkor a babaára is veszélyes lehet.Ráadásula bölcsesség fog nem mindenkinek egyszerû történet, hallottam már oylat is, hogy vésni kellett.
énis mindig húztam..ess túl rajta bár nem könnyû tudom, ezzel teszel a legjobbat magadnak is. kitartás!!!
Szia. Én két hete jártam így, nekem nem fájt, de a fele letört. Nem nagyon akartam elmenni a fogorvoshoz, mert már egy éve igérgette, hogy kihúzza, de szerencsére még meg tudta menteni. Betömte csak, és azt mondta, szülésig ez még biztosan kitart. Akkor voltam 12 hetes. Szerintem, te sem halaszgasd, lehet neked is elég egy egyszerû tömés, és meg van oldva. De ha halasztgatod, tovább romolhat, és akkor már csak a foghúzás marad megoldásként. Szerintem, mihamarabb kersd fel a fogorvosod, és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Meggyõztetek, felhívtam a fogorvost, hétfõn megyek hozzzá.Mindenkinek köszönöm a választ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!