Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt e (223 db)

Lehet-e használni kontaklencsét terhesség alatt, és szüléskor?

Legjobb válasz: Terhesség alatt semmi akadálya. Mi baj lehetne? Szülés alatt nem tudom. Ha nem túl rossz a szemed és látsz lencse nélkül is, akkor kiveheted szerintem. Viszont ha sok dioptriás a lencséd, akkor még a szülés alatt kérd ki a szemész tanácsát, hogy egyáltalán szülhetsz-e spontán.

Terhesség alatt semmi akadálya. Mi baj lehetne? Szülés alatt nem tudom. Ha nem túl rossz a szemed és látsz lencse nélkül is, akkor kiveheted szerintem. Viszont ha sok dioptriás a lencséd, akkor még a szülés alatt kérd ki a szemész tanácsát, hogy egyáltalán szülhetsz-e spontán.
szülés alatt nem szabad(doki mondta). terhesség alatt nyugodtan.
szia! én mind a terhességem, mind a szülés alatt viseltem a kontaklencsémet!
Nekem azt mondta szemész és a szülész is, hogy majd viselhetem szülés közben. Beszélj szemésszel. Aki azt mondja, h ne viseld, azért teszi, mert császár esetén valóban ki kell venni, ha altatnak. De nekem azt mondta a szülész dokim, h akkor kikapom esetleg gyorsan :) Évek óta kontaktlencsém van 5 másodperc alatt kiveszem :)
Én biztos bent fogom hagyni a kontaktlencséim, mert közel 15 éve használok lencsét. Szemüvegben nem érzem jól magam, engem az biztos zavarna. De természtesen, ha a doki azt mondja, h ki kell venni, akkor nem fogok ellenkezni. De ha lehet, biztos benthagyom õket.
Nem lehet kontaktlencsét viselni a szülés alatt, mivel fel kell készülni a császármetszés lehetõségére is.

Olyan kismamak valaszaira lennek kivancsi akiknek terhesseguk alatt volt tahycardiajuk, szulesnel volt-e problema, es szoptatas alatt mit szedhettek a szapora szivveresre? Vagy eggyaltalan szoptathattak-e?

Legjobb válasz: Nekem volt tachim, szülésnél annyi gondot jelentett, hogy a vajúdás alatt egy idõ után mellkasi szorító fájdalmam volt a fájások alatt. Az orvosom meg is ijedt tõle, de a edától az is elmúlt. Szülés után elmúlt, pedig terhesség elõtt évekig szedtem rá gyógyszert.

Nekem volt tachim, szülésnél annyi gondot jelentett, hogy a vajúdás alatt egy idõ után mellkasi szorító fájdalmam volt a fájások alatt. Az orvosom meg is ijedt tõle, de a edától az is elmúlt. Szülés után elmúlt, pedig terhesség elõtt évekig szedtem rá gyógyszert.
Nekem is volt enyhe tachykardia és magas vérnyomás, a 30. héttol gyogyszert szedtem. a vérnyomás miatt császározni kellett, mert surgos volt, másnapra viszont minden rendezodott, azóta eltelt 10 honap, és semmi probléma nincsen. Míg a kórházban voltam, pár napig kaptam gyogyszert, aztán elvették és azóta sem kell. Szoptatni kisebb-nagyobb problémákkal 5 honapig tudtam, de szerintem a ketto nem fugg ossze.
Nekem terhességem alatt nem volt, viszont szülés alatt valamiért én és a baba is tachycard lettünk. Megcsászároztak, de elvileg a baba miatt.

Grapefruit kivonat használható terhesség alatt? Itt valaki ajánlotta gombára, de a tájékoztatón az áll, hogy terhesség alatt nem ajánlott. Vírusos szemölcsöm van, hatásos lenne rá, ihatok-e, és helyileg kezelhetem-e vele?

Legjobb válasz: Háááát remélem, hogy lehet, mert én a 20. héttõl használom. A bioboltban kérdeztem, hogy lehet -e, és a Celsus grépfruitmagcsepp kivonatot ajánlotta. Nem alkoholos. A tájékoztató füzetben benne volt, hogy kismamák is szedhetik. 3.600 Ft Ne ijesszetek meg!!!! Miért ne lehetne szedni? Mostmár én is kiváncsi vagyok. 30. hetes kismama

Háááát remélem, hogy lehet, mert én a 20. héttõl használom. A bioboltban kérdeztem, hogy lehet -e, és a Celsus grépfruitmagcsepp kivonatot ajánlotta. Nem alkoholos. A tájékoztató füzetben benne volt, hogy kismamák is szedhetik. 3.600 Ft Ne ijesszetek meg!!!! Miért ne lehetne szedni? Mostmár én is kiváncsi vagyok. 30. hetes kismama
akkor lehet nekem az alkoholos fajtára mondták...én régebben szedtem, immunrendszererõsitõnek naon jó, de sajn a szemölcseimet nem vitte le.
Én is ugy tudom h terhesség alatt nem lehet. Én régebben probáltam szemölcsre, nekem sajn nem vált be.

Kismamák, használtatok-e Garmastan mellbimbó védő krémet már a terhesség alatt?

Eddig egy valakit?l hallottam, hogy lehet használni, mivel kidugulnak t?le a pórusok... Igaz ez? 39 hetes kismama

Legjobb válasz: Minek? Soha nem használtam sem a terhesség alatt, se utána. A szoptatás elején sokkal jobb bármilyen krémnél egy néhány csepp anyatejet szétkenni a bimbón és hagyni megszáradni. A terhesség alatt meg nem kell semmiféle pólusoknak kidugulni, azok eleve nyitva vannak (mármint a tejcsatornák és a bimbón lévõ nyílások. (másképp az elõtej se tudna kifolyni, pedig sokaknak már elég hamar folyik). Régen is szoptattak, akkor se kenték semmivel...

Minek? Soha nem használtam sem a terhesség alatt, se utána. A szoptatás elején sokkal jobb bármilyen krémnél egy néhány csepp anyatejet szétkenni a bimbón és hagyni megszáradni. A terhesség alatt meg nem kell semmiféle pólusoknak kidugulni, azok eleve nyitva vannak (mármint a tejcsatornák és a bimbón lévõ nyílások. (másképp az elõtej se tudna kifolyni, pedig sokaknak már elég hamar folyik). Régen is szoptattak, akkor se kenték semmivel...
Szia!!Én használom..igaz én már szoptatom a kisbabóm... de ilyesmirõl még nem hallottam..bajod tuti nem lesz tõle, hiszen gyógynövényekbõl áll..de szerintem amíg nem szoptatsz felesleges... jajjj..de jó....mindjárt szülni fogsz!!!Sok boldogságot!!!
Terhesség alatt ilyesmit felesleges használni. Nem ettõl fog függni, hogy tudsz-e majd szoptatni. Ha kisebesedik a mellbimbód a szoptatástól, vagy fájni fog, majd akkor kell. Addig nem. Pl én sose használtam ilyesmit, nem volt rá szükségem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, nem használom (még) a Garmastant, remélem, hogy szülés után sem kell majd sokat használni. Köszi a jókivánságot is, már alig várom, hogy megszülessen a babucim.

Miómás kismama! 13 hetes terhes vagyok és 3 miómám van, a legnagyobb 4cm-es. Van-e valaki köztetek akinek hasonló problémája van/volt és mivel próbálkoztatok? Okozott-e nektek görcsöket terhesség alatt?

Az orvosom Utregostan kuppot írt fel, elvileg ez meggátolhatja a növekedésüket.

Legjobb válasz: Nekem egy "nagy"van,terhesség elõtt3x4cm volt,most8x6cm lehet.Nekem azt mondták elötte,hogy 2 dolog lehet vagy elmúlik a terhességtõl vagy el kezd nõni...az a kérdés,hogy hol van a méhen,attól függ,hogy kell e foglalkozni vele.Nekem a legjobb helyen van,nem zavarja a babát,kifele nõ-hál'isten,nem kell szednem semmit.Én görcsölök,fáj amikor nõ a méhem és nyomja a szalagokat,de nem tudom mióma nélül mannyire fájna a méh növekedése.. Gondolom minden rendben lesz vele Nálad is ha tudtak adni rá valami szert.Ne stresszelj rajta,mert az jobban árt.Nem tudom Neked hol vannak és merre növekednek és hány hetes vagy...de a doki biztos mondta volna,ha gond lenne vele.Nekem csak extra adag magnéziumot kellett szednem fõleg az elején és pihennem. Boldog babavárást,19h km.

Nekem egy "nagy"van, terhesség elõtt3x4cm volt, most8x6cm lehet.Nekem azt mondták elötte, hogy 2 dolog lehet vagy elmúlik a terhességtõl vagy el kezd nõni...az a kérdés, hogy hol van a méhen, attól függ, hogy kell e foglalkozni vele.Nekem a legjobb helyen van, nem zavarja a babát, kifele nõ-hál'isten, nem kell szednem semmit.Én görcsölök, fáj amikor nõ a méhem és nyomja a szalagokat, de nem tudom mióma nélül mannyire fájna a méh növekedése.. Gondolom minden rendben lesz vele Nálad is ha tudtak adni rá valami szert.Ne stresszelj rajta, mert az jobban árt.Nem tudom Neked hol vannak és merre növekednek és hány hetes vagy...de a doki biztos mondta volna, ha gond lenne vele.Nekem csak extra adag magnéziumot kellett szednem fõleg az elején és pihennem. Boldog babavárást, 19h km.

14 és fél hetes terhes vagyok, streptococcus fertõzést találtak nálam, akinek van tapasztalata, hogy zajlott? A baba megkapta-e? Titeket kezeltek terhesség alatt, vagy csak a szülés elõtt?

Aggaszt a dolog, Zinnat 500mg-os gyógyszert kapok 2x1-et 5 napig. Aztán a szülés elõtt fogok kapni, meg azt mondták, hogy a baba is. Elmúlt a hasfájásom, amirõl én azt hittem, hogy a terhesség okozza. Félek, hogy baj lesz a babával, örülnék, ha megosztanátok a tapasztalataitokat. (Amúgy a babát pénteken nézték, akkor élénken mocorgott, semmi rendelleneset nem láttak rajta. Nem tudom, hogy a méhszájam zárt-e, mert pénteken azt nem nézték. A 12. héten még zárt volt.

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz a babának! Nagyon sok nõ streptococcus fertõzött, ennek nincs tünete, nem is okoz problémát, csak terhességnél. Vetélést, koraszülést okozhat, ha nem kezelik, egyébként a terhesség alatt nagyon minimális az esélye, hogy a baba elkapja. Biztos késõbb is fogják nézni, hogy fennáll-e nálad fertõzés. Mivel teljesen nem gyógyítható a streptococcus, a biztonság kedvéért szülés közben infúzión át fogsz kapni antibiotikumot, mert a szülõcsatornában elkaphatja a baba. Nekem mindhárom terhességemnél volt streptococcus-fertõzésem, beszedtem az antibiotikumot, és semmilyen következménye nem lett.

Semmi baja nem lesz a babának! Nagyon sok nõ streptococcus fertõzött, ennek nincs tünete, nem is okoz problémát, csak terhességnél. Vetélést, koraszülést okozhat, ha nem kezelik, egyébként a terhesség alatt nagyon minimális az esélye, hogy a baba elkapja. Biztos késõbb is fogják nézni, hogy fennáll-e nálad fertõzés. Mivel teljesen nem gyógyítható a streptococcus, a biztonság kedvéért szülés közben infúzión át fogsz kapni antibiotikumot, mert a szülõcsatornában elkaphatja a baba. Nekem mindhárom terhességemnél volt streptococcus-fertõzésem, beszedtem az antibiotikumot, és semmilyen következménye nem lett.
Köszönöm szépen! Biztosan úgy is lesz, hogy is lehetne másképp?!!!! Nekem 2. baba, az elsõnek semmi baja nem lett. Egyébként nekem akkor úgy volt, hogy gyógyszer, és 1 hét múlva kontroll kenet volt. Bár úgyis azt hiszem a 16. 24. 32. héten (de nem biztos) van kenet. Az biztos, hogy többször is van! Nekem egyébként semmi tünete nem volt akkor, meg is lepõdtem, hogy miért van. Ja! Ha az antibiotikum a bélflórádat megtépázná, akkor normaflore, vagy valami kispajtása ajánlott utána. Kérdezd majd meg a gyógyszertárban! Ha zárt vagy nem lesz baj! És tényleg nem a Te hibád! Ennél nagyobb dolgok is lesznek még!!! 8-))) Elsõ baba?
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem. Én azt hittem ugyanaz, ami régen is volt nekem. Most ez az agalactiae van. Akkor próbálom nem túlaggódni a dolgot. Kívánom, hogy mindkettõnknek egészséges babája szülessen minél simábban.
Õõõõõ... Elõzõ vagyok... Szóval az én páromat nem kezelték, mert nem kellett, mert ez a streptococcus nem az amire Te gondolsz. Ez Streptococcus agalactiae. Az pedig egy átlag, egészséges nõben is meglévõ baktérium, csak most el van szaporodva. A miénket sem kezelnék, ha nem lenne a baba. Ne hibáztasd magad, nem a Te hibád!!!! Ez nem fertõzõ, van akinek kijön, van akinek nem. Nekem most jön a 2. baba, és már most 8 hetesen kiderült, hogy megint megvan. Antibiotikumot most nem kaptam, még várunk vele, de már most biztos, hogy kapni fogunk szülésnél is. Nem lesz semmi baja a babádnak! 8-))))
A kérdező hozzászólása: Kedves 5-ös, köszi. Bízom benne, hogy problémamentesen lecseng a dolog. Mikor pénteken mondta a doki, akkor majdnem ott helyben elsírtam magam. Még nem tudtam, hogy mit jelent és mit okozhat. Amíg az autóig kiértem, addig csak arra tudtam gondolni, hogy mi lesz, ha beteg lesz a babám, vagy meg sem éri a születését. Aztán mikor utánaolvastam, akkor kicsit körvonalazódott, de nem mondanám, hogy nem idegesít a dolog. Bánt, hogy az én szervezetem gyengesége miatt baja lehet. Nektek a férjeteket/párotokat is kezelték ez idõ alatt, vagy nem volt a terhesség alatt együttlét, esetleg óvszerrel? Engem hiába kezelnek, ha aztán oda-vissza fertõzzük egymást. Nem tudom a nõgyógyászom írhat-e fel a páromnak is gyógyszert. Gondolom, hogy a párom is elkapta, mert emlékszem, hogy gyerekkoromban nekem mandula, fül, tüdõ és egyéb gyulladásaim voltak és ki is tenyésztették ezt a bacit. Nyilván már régen hordozom és neki is átadtam.
Nekem is ez volt terhesen. Már akkor kaptam antibiotikumot, hogy kikezeljék (bár állítólag nem lehet) nekem a következõ - kontroll - eredményem jó lett már, és a többi is a várandósság alatt, ettõl függetlenül szüléskor is kaptam gyógyszert és a kicsi is végig a kórházban. Nekem hüvelyi szülésem volt. Én úgy tudom, hogy nem veszélyes a babára várandósság alatt, amennyiben zárt még a méhszájad. Ha nyitott, akkor viszont koraszülést okozHAT, és megbetegítHETI a burkot. Az esetek nagyobb részében nem csinál semmi rosszat. Olyan szempontból gyakori, hogy minden nõben benne van, csak terhesség alatt a gyengébb immunrendszer miatt jobban el tudnak szaporodni az alap bacik. Biztos nem lesz semmi baj! Ne izgulj! 8-) Szép várandósságot!
A kérdező hozzászólása: Ez jó hír, akkor remélem minden rendben lesz.
Igen, zárt volt. Ha Neked a 12. héten még zárt volt, nagyon kicsi az esély rá, hogy most nem az. Ráadásul a méhszájnak van külsõ, középsõ és belsõ része, nem szokott egyszerre az egész kinyílni, szülés elõtt is elõször majd csak a külsõ nyílik ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Neked mindháromnál zárt volt a méhszáj? Egyik gyerek sem lett pozitív streptococcusra születése után?
A kérdező hozzászólása: A gyógyszertáros egybõl pakolta a Normaflore-t az antibiotikum mellé, azt szedem. Igen elsõ baba. Gondolom látszik:) Remélem más gond nem is lesz már a terhességem alatt.

Szedett-e valaki közületek zöldtea kapszulát terhesség alatt, vagy még elötte elevittel és b6-al. Lehet-e szedni tehesség során? B6-ot meddig szedtétek?

Legjobb válasz: Várandóság alatt semmiképpen ne szedj szûztea kapszulát, mert árthat. Én terhesség elõtt szedtem mikor fogyóztam, de abba is hagytam, mert olyan hasmenést okozott, hogy kiszáradtam, és 3 napig infúzin voltam kórházban. 3 hét kellett mire rendbe jöttem utána rendesen. Az elevitet, és a B6-ot nyugodtan szedheted, attól nem lesz probléma, de a kapszulát tényleg felejtsd el, nehogy vmi baj legyen.

Várandóság alatt semmiképpen ne szedj szûztea kapszulát, mert árthat. Én terhesség elõtt szedtem mikor fogyóztam, de abba is hagytam, mert olyan hasmenést okozott, hogy kiszáradtam, és 3 napig infúzin voltam kórházban. 3 hét kellett mire rendbe jöttem utána rendesen. Az elevitet, és a B6-ot nyugodtan szedheted, attól nem lesz probléma, de a kapszulát tényleg felejtsd el, nehogy vmi baj legyen.
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm a gyors választ.
Szia! Nem szabad szedni ilyen kapszulákat, jól írta már az elsõ válaszoló is. A szervezetednek szüksége van minden tápanyagra most terhesen, ezért aztán most felejtõsek az ilyen alakformáló-fogyasztó-méregtelenítõ dolgok. Az elevitben van B6 vitamin, plusszban én nem szedtem. De terhesség végéig fogok szedni B6 vitamin tartalmú terhesvitamint.

Kötelezhetnek-e rá, hogy terhesség alatt menjek fogorvoshoz? Amikor én nem akarok, mert félek! Nagyon stresszes lennék! 9 hetes manós.

Legjobb válasz: Azt nem tudom,hogy kötelezhetnek-e rá,de engem küldtek fogorvoshoz,belgyógyászhoz. A fogorvos ráírta a lapomra,hogy gócmentes.Ennyi volt az egész.Persze átnézte a fogaimat,amik nem voltak hibátlanok,de azokat ellátta a terhesség alatt.Persze én kértem.

Azt nem tudom, hogy kötelezhetnek-e rá, de engem küldtek fogorvoshoz, belgyógyászhoz. A fogorvos ráírta a lapomra, hogy gócmentes.Ennyi volt az egész.Persze átnézte a fogaimat, amik nem voltak hibátlanok, de azokat ellátta a terhesség alatt.Persze én kértem.
Szia! Én is utálok fogorvoshoz járni, de muszáj volt elmenni, mert megfájdult. 2 hétig kezelték, volt minden: gyökérkezelés, fúrás, tömés stb., de még ezek után is fájt, legalább 6-7 szem Panadolt bevettem ezalatt az idõ alatt, de így is csak akkor amikor már nem bírtam a fájdalmat, és a végén, kihúzták, úgyhogy rám igaz, az egy baba egy fog mondás! :-) Azt, hogy kötelezhetnek, nem hiszem, tõlem eddig még senki nem kérte se a belyógyász, se a fogorvosi pecsétet. Boldog babavárást: 34 hetes kismama
Szia! Engem is (mint minden kismamát) küldtek, késõbb ideiglenesre csinált egy tömést. Kb. a félidõnél elmentem a foghigiéniára, ahol egy tök jó kezelést kaptam a fogínyvérzésre, onnantól mintha elvágták volna... Elmész, megmutatod és megkéred, hogy mielõtt bármit csinál, beszéljétek meg. Csak olyat csinálhat, amibe beleegyezel! Üdv.
Szerintem menj el.Meglehet sokan támadnak majd ez miatt, de nem lenne jobb neked is ha épek lennének a fogaid?Én is rosázok tõle, de inkább elmegyek, mint szenvedjek ha megfájdulna!De ha végképp nem megy akkor csak hivd fel lehet e szó róla, hogy csak átnézi, mondd meg, hogy kismama vagy és kellene a pecsét.Sokra értékelik az õszinteséget.De hidd el csak romlani fognak a fogaid a terhesség alatt!
kötelezni nem fognak rá, de érdemes. és valószínüleg a doki, de a védõnõ mindenképp fogja mondani. azt mondták, közhely, de igaz: egy gyerek, egy fog. Lehet hogy a terhesség alatt nem fog mutatkozni a romlás, de akkor a szoptatás alatt mindenképpen. Én elmentem, pedig nem volt semmi bajom, adott egy védõkrémet rá, hogy ezután se szuvasodjon. 29 hetes
Szia! Nem kötelezõ, csak ajánlott elmenni. Én is voltam, de már amikor az idõpontot kértem, mondtam neki hogy kismama vagyok, és csak egy ellenõrzést szeretnék és egy pecsétet a kiskönyvbe hogy voltam ellenõrzésen. Nem is csinált semmit, mert nem engedtem, beírta a könyvembe, hogy kezelése javasolt és ennyi volt. Próbáld meg így. 38 hetes kismama
Nekem is mondogatja a védõnõ hogy menjek, de nekem sem akaródzik a dolog, pedig én már 23 hetes vagyok. Szerintem nem kötelezhet rá, mindenki magáért felelõs.
Én se az elsõ terhességem alatt se most nem megyek fogorvoshoz, meg ha nincsen panaszod , gondolokitt arra nem fáj meg ilyesmi akkort fölösleges, én meg is montam a védõnõmnek ezt az eggyet ne kérje tõlem mert nincs az az ember aki rá tudna venni hogy el menjek, de azt monta nem kötelezõ!Szép babavárást.33hetes kismama.
ez való igaz, hogy illene elmenni, de van akit nagyon stresszel, és ezért nem akar. Én is ilyen vagyok, remeg a gyomrom, rosszul vagyok, már ha kintrõl a váróból meghallom a fúró hangját... igyekszem épp ezért jobban vigyázni a fogaimra! Persze el fogok menni a fogorvoshoz, de csak a pecsétért! Kezelést nem engedem!
Legalább évente egyszer mindenkinek illene fogászati szûrésre menni. Ha meg babát is vársz fõleg.... Az elhanyagolt fogak olyan betegségeknek lehet a melegágya, ami árt a babának. Ilyen állapotban felelõtlenség nem elmenni... Nem biztos, hogy baj van, de azért nõgyógyászhoz is elmész, mert az is ajánlott... Nem?
Szerintem nagyon szomorú, ha valaki annyira igénytelen, hogy elhanyagolja a fogait fiatal nõ létére - vagy erre buzdít másokat! Ez nem terhesség kérdése, hanem alapvetõ igényesség. Én a harmadik gyerekemet várom, és minden vizsgálaton részt vettem, nincsenek is régészeti ásatásra váró fogaim. Csak erre tudok biztatni mindenkit, hogy figyeljen oda magára (a férjünk sem egy hiányos fogazatú rossz lehelletû nõre vágyik, a kisbabánkra sem így szeretnénk rámosolyogni...), a mai érzéstelenítõkkel nem fáj semmilyen fogászati beavatkozás, a fogorvossal meg lehet beszélni, mit lehet pocakosan elvégeztetni, és mi az, amivel meg kell várni a szülést.
Hát ez a vita aztán teljesen abnormális. Semmi sem kötelezõ. Nõgyógyászhoz járni sem az. Szülni sem az. Ha a fogai egy kismamának tönkre mennek terhessége alatt, az megcsináltatni sem kötelezõ. Az, hogy anyukának nem lesz egy ép foga sem esetelg (Mert gondolom, ha egészséges panaszmentes fogakkal nem megy el valaki egy szûrõ vizsgálatar, majd ha fáj, akkor miért menne el. Akkor biztos lesz mitõl félni is - fúrás tömés, fog húzás), az NEM befolyásolja a baba egészségét. Ugyanis a magzat elvesz mindent az anya szervezetébõl amire neki szüksége van! a kálciumot is, azt meg a legegyszerûbben a fogakból, ha ott már nincs elég, csak akkor jönnek a csontok.... A fogászati vizsgálatot (csakúgy mint az ekg-t is) a kismama érdekében javasoltak. good luck! 2 gyerekes anyuka.
19:50-es te aztán tényleg magadból indulsz ki! Ha nem vetted volna észre én a 11:59-es válaszomat a kérdezõhöz írtam, de ha te vaksi vagy arról én nem tehetek! Egy elhalt fog nem okoz problémát, szülés után is ki lehet húzni. A rossz fog akkor okoz problémát ha gócos! Ezt se tudtad okoska, csak a szád nagy! Tehát a KORASZÜLÉST és a VETÉLÉST a gócos fog okozza, na meg számos tényezõ befolyásolja még a dolgot. A kisbabámat szeretem és védem ebbõl látszik, hogy minden olyan dologtól védem ami szerintem káros lehet!Külön A rossz fogat lehet késõbb pótolni. Neked a fogaid lehet hogy szépek meg egészségesek és így nem kell kihúzni, injekciózni és pótoltatni, de a felfogásod analfabétáé, ha semmit sem értesz meg, és azt nem lehet orvosolni!
15:46-os: te egy nagyon buta nõ vagy. Még helyesen írni sem tudsz, de mindegy... Nem, én sem kezeltettem a fogaimat a terhesség alatt, mert jók voltak! Tehát nem a saját megnyugtatásomra mondtam, hogy nem okoz bajt az érzéstelenítõ, hanem mert tényleg így van. Amúgy, ha nem tudnád, egy rossz fog akár VETÉLÉST vagy KORASZÜLÉST is okozhat, úgyhogy te csak ennyire gondolsz a babádra. Ezért mondom, hogy ez csak kifogás. De ha te ezt elfogadható kockázatnak tartod, a semmilyen káros hatást nem okozó érzéstelenítõ injekcióval szemben, az a te meg a babád baja.
Mindenki addig húzza, ameddig bírja... Sokat ér a baba egészsége, fogat lehet pótoltatni, egészséget nem lehet. Nem szép a híányos fogsor, de megoldható.
1 pecsét kell a kiskönyvbe. Amúgy ha félsz, ha nem, jobb ha megnézeted a fogaidat, kezelteted, mert terhesen jobban fognak romlani, és esetleg mire szülni fogsz, olyan rosszak lesznek, hogy húzni kell majd õket.
Szia!Na éppen azzal van a baj, hogy sokan megvárják, hogy fájjon!Legyél egy picit hiú!!!Szerintem nem túl rózsás látvány a hiányos fogsor, márpedig ha nem kezelteted magad, erre is sor kerülhet.Egy-egy rossz fog pedig az egészségeseket is tönkre teheti.Egyébként a kérdésedre válaszolva, biztosan nem kötelezhetnek rá babavárás alatt...inkább a magad érdekében cselekedj!Üdv!
13:41-es! Itt mindenki a saját tapasztalatát, véleményét írja le. Nekem ez a megláttásom, ha neked ez nem tetszik bizonyára azér van, mert téged tutti, hogy terhesen kezeltek! Az igazad véded, amit csak azért teszel, hogy magadat megnyuktasd. Ha nem fáj a lyukas fog, akkor minnek adasak be maganak injekciót!Megvárom, hogy megszülesen a baba, majd utána. Én vitamint szedek, ezáltal erõs az immunrendszerem, sokat vagyok friss levegõn is így nem betegszem meg! Ezért nem veszek be gyógyszert se és ha megfáznák akkor sem vennék be, mert hagyományos módon is meg lehet gyógyúlni! Manapság meg kapható homeopátiás szer is. Ha én nem akkarok ártani a kisbabámnak, feleslegesen beszedett gyógyszerekel az az én döntésem. Gondolkodj már el ezen és csak utána okoskodj! 11:59-es voltam.
11.59-es: ez csak kifogás. Az érzéstelenítõ NEM árt a babának. Ha ártana, akkor megvárnák a terhesség végét a kezeléssel. Ennyi erõvel ha megbetegszel nem veszel be semmilyen gyógyszert, hiába mondják az orvosok, hogy nem árt a babának?
Tudod, mindenki így van vele. Azonban ha az ember terhes, akkor a baba érdekeit kell nézni, és itt az az érdek, hogy egy rossz fog ne okozzon vetélést, vagy koraszülést. Annak a fél óra stressznek kisebb káros hatása van, mint a koraszülésnek...

Lehet-e sportolni a terhesség alatt, és a futás nem-e veszélyes?

Legjobb válasz: Én végig sportoltam mind a 2 terhességem alatt,de a futást azt nem ajánlanám és semmi olyan sportot ami rázkódással és hirtelen mozdulatokból áll.A testmozgás mindenképpen jót tesz,de nem õrült edzés formájában!

Én végig sportoltam mind a 2 terhességem alatt, de a futást azt nem ajánlanám és semmi olyan sportot ami rázkódással és hirtelen mozdulatokból áll.A testmozgás mindenképpen jót tesz, de nem õrült edzés formájában!
Futni nem ajánlott, meg semmi, ami ugrálással, rázkódással jár. Ajánlom az úszást, a biciklit, a terhestornát. Ezek mind jót tesznek.
12 hetesen kezdtem el a terhes tornát, a gyógytornász aki tartja azt mondta, hogy az elsõ 3 hónapban lehet akármit sportolni, fõleg ha azelõtt sportoltál már, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen veszélyes, pld. a csapatjátékok már nem ajánlottak. A 4-ik hónaptól már terhestornát ajánlanak.

Tisztelt Főorvos Úr! Terhesség alatt lehet-e használni a Vitagyn C-t? Most 10 hetes vagyok és néha enyhe sárgás folyásom van, nem viszket, de néha egy kicsit mar. Előtte hónapokig hormonkezelésem volt, akkor már használtam, de terhesség alatt még nem merte

Tisztelt Főorvos Úr! Terhesség alatt lehet-e használni a Vitagyn C-t? Most 10 hetes vagyok és néha enyhe sárgás folyásom van, nem viszket, de néha egy kicsit mar. Előtte hónapokig hormonkezelésem volt,akkor már használtam, de terhesség alatt még nem mertem. A hormonoktól akkor érzékeny lett a hüvelyem, ez még most is egy kicsit fennáll. Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ebben a terhességi korban gyakorlatilag már bármelyik helyi készítményt használhatja, de természetesen csak akkor, ha kezelőorvosa kizárta az esetleges fertőzést!!! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ebben a terhességi korban gyakorlatilag már bármelyik helyi készítményt használhatja, de természetesen csak akkor, ha kezelőorvosa kizárta az esetleges fertőzést!!! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!