Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt baj, (96 db)

Terhesség alatt baj ha csak coca cola light-ot iszom?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy édesítõszerrel készült dolgokat csak minimálisan lehet fogyasztani, a light cola pedig azzal készül. A terhességem elõtt évekig napi rendszerességgel ittam én is ugyanezt, de ahogy megtudtam, hogy babát várok letettem a koffein miatt, pár hét múlva pedig olvastam az édesítõszer elhagyásáról. Ha nagyon megkívánom a colát, akkor inkább a hagyományosból iszok pár kortyot. 28 hetes kismama

Én úgy tudom, hogy édesítõszerrel készült dolgokat csak minimálisan lehet fogyasztani, a light cola pedig azzal készül. A terhességem elõtt évekig napi rendszerességgel ittam én is ugyanezt, de ahogy megtudtam, hogy babát várok letettem a koffein miatt, pár hét múlva pedig olvastam az édesítõszer elhagyásáról. Ha nagyon megkívánom a colát, akkor inkább a hagyományosból iszok pár kortyot. 28 hetes kismama
Szia! Én úgy tudom, hogy a cola több szempontból nem a legmegfelelõbb választás - koffein van benne, szénavas, ráadásul nem tudom, hogy a light-ot mivel édesítik, de pl. aspartam-ot nem nagyon javasolnak terhesen fogyasztani. Szerintem néha egy-egy pohár belefér, ha nagyon megkívánod, de inkább próbálj átállni valami másra. Üdv.: 21 hetes kismami
Inkább igyál bubi mentes vizet, esetleg gyümölcslét, capyt, teát. :)
Ne igyál, szerintem az édesítõszerekben olyan sok aromás és egészségtelen dolog van, minden csak nem egészséges. Nyugi azért nem hinném, hogy bármit is csinálna, de többet használsz magadnak és a babónak is, ha gyümölcsleveket iszol (100%) vagy te facsarod ki, vagy ásványvíz, fõleg amiben sok a calcium és a magnézium. Néha természetesen belefér minden, de naponta nem ajánlanám semmi esetre sem. Igyál esetleg finom szörpöket, a herbáriának vannnak nagyon finom csipke, málna stb tartósítószert nem tartalmazó szörpjei. jó babavárást!
Az édesítõszert tilos fogyasztani terhesen nem jó a szinezék és a tartósító sem. És a cola csak ezekbõl áll... Igyál inkább ásványvizet, akár szénsavasat is, rostosat, teát, és tejet is:-) Saját és babád érdekében:) Ha nagyon kívánod, néha néha meg lehet inni egy -egy pohárral.
Ha nagyon megkívánod, akkor néha 1-2 pohárral megihatsz. A lightban aszpartam van, ami nem jó a babának. A cola pedig elvonja a calciumot.(Milió éve az általánosba volt egy kísérlet: tegyél colába egy csirkecsontot, kb 1 hét múlva vedd ki belõle.Olyan lesz, mint a kutyáknak való hajlítható mûanyag csont, tehát kivonja belõle a kalciumot és azért lesz puha és könnyen hajlítható).

''Takonyszeru'' atlatszo folyas terhesseg alatt baj?

Terhesseg elott is volt folyasom. Miota terhes vagyok meg tobb van. Van amikor feher, atlatszo vagy sargas. A dokim azt mondta az nem baj. Most 2 napja nyalkas takonyszeru dolog jon belolem de keves. Tehat 2 nap alatt ketszer lattam olyat. Par napja viszketett is kivulrol. De akkor meg nem volt ilyen nyalkas. Most mar elmult a viszketes csak neha egy kicsit viszket. Tisztalkodni tisztalkodok rendesen... Megfurodtem par napja egy uj tusfurdovel es csipte is. Esetleg lehet attol? Egyebkent szagtalan a folyasom. A ferjemmel voltunk egyutt analisan is es bar nem dugta be utana a vaginamba de a sikosito miatt egy kicsit odacsuszott kivulre a vaginamhoz. Esetleg attol? Vagy mitol lehet? Baj lehet? 22+2 hkm

Legjobb válasz: Ebben a helyzetben mindenképpen elmennék orvoshoz, hogy vegyenek kenetet a hüvelyedbõl és akkor kiderül, hogy mi a helyzet. Mert a viszketés és csípõ érzés, illetve a folyás hirtelen megváltozása bizony nem jó dolog, az már utalhat fertõzésre. Ugyanis viszketnie nem szabadna. És az új tusfürdõnél sem biztos, hogy allergia jelentkezett, hanem a fertõzés következtében sérült a nyálkahártya és azért csípett a tusfürdõ, de akár magától a tusfürdõre is lehetsz allergiás, de jobb utána járni a dolgoknak szerintem.

Ebben a helyzetben mindenképpen elmennék orvoshoz, hogy vegyenek kenetet a hüvelyedbõl és akkor kiderül, hogy mi a helyzet. Mert a viszketés és csípõ érzés, illetve a folyás hirtelen megváltozása bizony nem jó dolog, az már utalhat fertõzésre. Ugyanis viszketnie nem szabadna. És az új tusfürdõnél sem biztos, hogy allergia jelentkezett, hanem a fertõzés következtében sérült a nyálkahártya és azért csípett a tusfürdõ, de akár magától a tusfürdõre is lehetsz allergiás, de jobb utána járni a dolgoknak szerintem.
Én is a viszketés miatt mondanám, hogy menj el dokihoz, mert nekem is van nyálkás folyásom néha, de nem viszketek. Így azt mondta a dokim, hogy így normális, de ha viszketés lenne menjek, mert fertõzés állhat a háttérben.
Nekem is volt már viszketésem is, olyan folyásom is, mint neked, de minden elmúlt, vagy csak egy-egy alkalommal fordult elõ. (A viszketés nekem is tusfürdõ váltás miatt lehetett.) Szóval még ha van is valami, néha úgy múlik el, ahogy jött.

Terhesseg alatt baj ha nem vedekezunk sose?

akkor mar nem lehet meg egy baba ugye?

Legjobb válasz: Igazad van Ayisha, lehetne normális választ is írni. csak tudod megdöbbentõ, hogy némely emberek olyan istentelenül buták és még erre rá gyereket is szülnek :(

Igazad van Ayisha, lehetne normális választ is írni. csak tudod megdöbbentõ, hogy némely emberek olyan istentelenül buták és még erre rá gyereket is szülnek :(
És mi van a vérzéseddel? Az elmúlt már?
csak érdeklõdtem, hogy elmentél e vele orvoshoz, vagy mi lett?! bocs, nem tudtam, hogy baj, ha érdeklõdöm!
Jaajjj neeee..... ugye ez nem komoly kérdés? Mondd hogy nem az.
Vasárnap reggel ennyire unatkozni... töltsd el hasznosabban a szabadidõdet.
Hû. :) ) Nem lehet.
Hát azért vigyázni kell :) Nehogy 8-10 gyereked szülessen egyszerre....
A klinikumban a superfoetacio tankönyvi ritkaság. Azt is elképzelhetõbbnek tartom, hogy ikrek voltak az említett cikkben, és egyikõjük hat hetesen halt el. Ez gyakoribb, a levél meg picit zavaros, persze lehet, hogy a terhesség alatt fogant a másik baba. Sok minden lehet, de az esély lényegében statisztikai.
Úgy emlékszem 12-13 évesen volt az iskolában felvilágosítás. Ha anyukád nem is magyarázta el neked a nõben zajló biológiai folyamatokat és a szexuális élet valamint a védekezés-terhesség mikéntjét és hogyanjait, akkor is tudnod kellene ha elmúltál 12-13 éves. Na most te még azt sem tudod, hogy mikor kell védekezni, viszont terhes vagy. Vagy nem vagy 12 éves (akkor viszont nagyon veszélyes egy terhesség) vagy olyan buta vagy hogy komoly veszélyt jelentesz a gyerekre ha megszületik.
A kérdező hozzászólása: de ez az oldal azert van hogy valaszoljatok kerdeseinkre.. akkor nem ertem miert van ezzel baj.. nagyon egyszeru a kerdes mikorzben allapotos vagyok nem baj ha nem vedekezunk egyalltalan? ha googlet hasznalna mindenki nem irna ide senki... nem tudom miert vagytok kiakadva. de hat a magyar oldal csak ennyit er..
Utolsó, amit te írsz az egy egészen más fiziológiai folyamat. 1 nap vagy több hónap különbség fogantatások között - nagyon nem mindegy!
Nem tudom baj-e.Ismerõs ezért vár 3AS IKREKET! 1 nap különbséggel fogant ill lett meg a 2 baba, az egyikbl lett a 2. 2petéjüek és 1petéjüek együtt.. 3 fia lesz, már a 26.héten van a csaj.
A kérdező hozzászólása: hat .. nem is varhattam volna notmalis embertol valaszt.. -.- ha nem irsz valaszt akk minek szolsz bele? egyszeru kerdes... terhesseg alatt nem okoz bajt ha nem vedekezunk..
A kérdező hozzászólása: nem.. de ez okozhat e bajt a babanak vagy nem.. az a kerdes...

Meddig jelentkezhet a menstruáció szerű fájdalom a terhesség alatt? A 12. hétig, vagy utána is érezhető esetleg 3-4hetente? Jelenthet ez bajt?

Legjobb válasz: Nekem már akkor voltak mielõtt kiderült hogy terhes vagyok,és még néha most is! Nem jelent bajt a méhösszehúzódás:) EZ természetes terhesség alatt. 22hetes kismama

Nekem már akkor voltak mielõtt kiderült hogy terhes vagyok, és még néha most is! Nem jelent bajt a méhösszehúzódás:) EZ természetes terhesség alatt. 22hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Holnap töltöm a 15.hetet és egy picit megíjedtem.

Ki mennyit hízott a terhesség alatt? Mennyi a sok? Lehet baj belőle?

Legjobb válasz: hát én sajnos semmit nem hiztam pedig szerettem volna mert hülye géneket örököltem... 40 kg voltam terhesség elött 52 kg-mal mentem szülni és 40 kg-mal jöttem haza a kórházból... de a fiam óriási volt :) 3650 gramm :) sokat számít a gén hogy hajlamos vagy e a hízásra vagy nem.. és az is sokat számít hogy a kordában tartására is hajlamos e a tested.. de a fogyókúra terhesség alatt szigoruan tilos.. kérd ki a tanácsot az orvosodtól és a védõnõdtöl mit egyél mert sok mindenre szüksége lesz a babának... de a nõvérem 20 kgmal jött ki a kórházból és õ viszont nehezen adta le másfél éves a gyerek de õ még csak 10et tudott leadni... de nem kell aggódni visszanyered az alakod :)

hát én sajnos semmit nem hiztam pedig szerettem volna mert hülye géneket örököltem... 40 kg voltam terhesség elött 52 kg-mal mentem szülni és 40 kg-mal jöttem haza a kórházból... de a fiam óriási volt :) 3650 gramm :) sokat számít a gén hogy hajlamos vagy e a hízásra vagy nem.. és az is sokat számít hogy a kordában tartására is hajlamos e a tested.. de a fogyókúra terhesség alatt szigoruan tilos.. kérd ki a tanácsot az orvosodtól és a védõnõdtöl mit egyél mert sok mindenre szüksége lesz a babának... de a nõvérem 20 kgmal jött ki a kórházból és õ viszont nehezen adta le másfél éves a gyerek de õ még csak 10et tudott leadni... de nem kell aggódni visszanyered az alakod :)
Húúú, mennyit aggódtam ezen én is. Pedig sokszor nem rajtunk múlik, milyen az alkatod, gének, honnan indulsz. 70-rõl indultam, plusz 5 kilóval (75 kg) mentem szülni (37 hetesen) és mínusz 5-tel (65kg) jöttem haza a kórházból. Sajnos így alakult, komplikációk miatt. Most 5 hónapos a babám de még mindig nem értem el a 70kg-t, szoptatok még.
Sziasztok, én még csak a 22. hétnél tartok és már 12 kg-ot híztam, szoval szerintem ez rengeteg és nem is mondhatnám hogy sokat eszem, kb. annyit mint a terhességem elött, és az elsö 3 hónapban sokat hánytam, de mégis híztam, párom szerint sok vizet tart bent a szervezetem, tornázok is, de mindig egy kicsit hízok, de a kisfiam mindennél fontosabb, és abban bízok hogy ha már megszületik és kicsit nagyobb lesz, sokat kell majd utána szaladni és lemennek a plussz kilók.
9kilót híztam és a 41.héten szültem.
Az sem mindegy, hogy hany kiloval indulsz.En pl az elsonel 48kiloval indultam 20kilot hiztam 10ment le szules utan.Most 75 kiloval indultam:-( most vagyok 37 hetes es 2 kilot hiztam.Tehat szerintem aki tulsullyal indul kevesebbet hizik.
1 gyerek 17 kiló plusz 2.gyerek 14 kiló plusz 3. gyerek (rosszul létek miatt minusz 6 kiló majd plusz 10 kiló. 4. gyerek 28 hetes vagyok minuszban vagyok, mert terhességi cukorproblémám van 176 cm vagyok 74 kg voltam most vagyok 68.
20 kiló eddig és most vagyok 37+5 napos...
9 kilót híztam, az szinte rögtön le is ment. (56 voltam, 65-tel mentem szülni) Most 16 hetes vagyok és -1 kilónál tartok. Nem akarok ítélkezni, hogy mennyi a sok, mindenki maga érzi, hogy mi az ami neki sok. Nekem a 15-20 már rengeteg lenne. Baj meg annyi van a hízással, hogy utána biztos nagyon nehéz leadni.
19kg-t mindezt úgyhogy a 22. héten még minuszban volt, aztán a szoptatás alatt még 15kg-t sajna.
57-tel kezdtem, 68-cal mentem szülni, 60-nal haza, két hónap múlva 53 voltam, ez túl gyors volt, nem így akartam, de így sikerült.Sosem mondták, hogy a 11 kiló sok lett volna, szerintem átlagos.
- 3 szóval :D
Én igaz félek mert 16 hetes vagyok de már híztam 4 kg-ot, de egyben meg nem érdekel, mert ha majd a baba megszületett ráérek fogyózni.. Ez most nem az az idõ... Mivel hormonbeteg vagyok és csak most derült ki... szóval igaz kezeljük gyógyszerrel, de nem sikerült a teherebe esés elõtt lefogynom.. szóval igencsak nagy túlsúllyal kezdtem... szóval a félelmem az, hogy a már így is elég erõtlen testem, hogy fogja bírni a szülést...
Elsõ gyerekkel 26 kgt híztam. Ettem folyamatosan. Nagyon nehéz volt lefogyni, kb a kicsi 2, 5 éves korára sikerült. Második gyerkõccel 15 kgt híztam, figyeltem az étkezésre, de nem koplaltam. Havi 1 kgt hìztam. Az utolsó két hónapot végig feküdnöm kellett, és így jött össze a 7+8 kg.
Minden terhességemnél 14-17 kiló között híztam, de mindig lement.

Szerintetek nagy baj lenne, ha a terhességem alatt járnék a fogorvoshoz? Most nagyin nincs időm, rengeteget dolgozom. Árt vajon a babának, ha a terhesség alatt járok fogászatra?

Legjobb válasz: Nekem is kellett mennem, és kaptam érzéstelenítõt! Meg van hogy a terhesség elején és a végén milyet adhatnak! Mindig megkérdezte a dokim hogy hányadik héten járok, és úgy mondta az asszisztensnek hogy milyet szívjon fel! Elsõ terhességemnél is voltam, és nem volt semmi gond! Most a másodiknál is kellett mennem sajnos.

Nekem is kellett mennem, és kaptam érzéstelenítõt! Meg van hogy a terhesség elején és a végén milyet adhatnak! Mindig megkérdezte a dokim hogy hányadik héten járok, és úgy mondta az asszisztensnek hogy milyet szívjon fel! Elsõ terhességemnél is voltam, és nem volt semmi gond! Most a másodiknál is kellett mennem sajnos.
Én 3 és 6 hónap között jártam, és minden alkalommal kaptam érzéstelenítõt, persze eleinte amikor még nem látszott a pocakom szóltam, hogy babát várok. Nem volt semmi gond. Menj nyugodtan!
Ezt én nem is értem. Hiszen a védõnõ is elküld fogorvoshoz a terhesség alatt, még be is pecsételnek a kiskönyvbe. Igaz, hogy ez a pecsét nem kötelezõ, de nyilván nem így lenne az eljárás, ha veszélyes lenne terhesen a fogászat. Oké, nem ilyenkor kell kicseréltetni az amalgám töméseidet, de amúgy semmi gond nincs vele. Sõt, szülés után pár hónapig kisebb bajod is nagyobb lesz annál minthogy a fogaiddal foglalkozz... Úgyhogy hajrá, én is most megyek (19 hetes, 2. babás).
Mehetsz terhesen is, ckaphatsz szurit is. az elõzõ rosszul írta, csak röntgenezni nem lehet. Én elmentem elõtte. azért csak jobb. Terhesen, amikor hányingered van, hányni kell sem igazán jó... Utána meg nagy hassal, örülsz, ha élsz. Fogorvos meg manapság van este 8-ig. a meló ne legyen kifogás..
Ugy tudom akkor nem kaphatsz érzéstelenitöt...ha bírod...
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!Nem kifogás a munka, csak nem a saját városomban dolgozom, és így nem lehetséges, mind1 is ebbe nem akarok belemenni.Örülök, hogy lehet menni terhesség alatt, akkor úgyis lesz idõm, rengeteg:D
Én munka mellett is próbáltam eljárni, de mire beértem a városba ahol lakom vége volt a rendelésnek, fizetni meg nem igazán akartam tömésekért meg húzásokért magánrendelésen. Amikor tudtam elmentem fogorvoshoz, de végül most terhesen lett befejezve a dolog. 2-szer voltam tömésen 1-szer húzáson 1-szer fogkõ leszedésen, kaptam érzéstelenítõt is. Röntgent nem lehet egyedül, minden más megengedett. Terhesség alatt egyébként is el kell menni fogorvoshoz legalább 1-szer, mert pecsétel a doki kiskönyvbe. Menj nyugodtan, de ha esetleg meló mellett ráérsz akkor kezd el. Ja, majd elfelejtettem: elsõ trimeszterben nem voltam, mert hányingeres idõszakom volt. Bocsi hogy hosszú lett.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, sok erõt adtatok, hogy lehet menni, megnyugodtam.Ha eddig senkinek nem volt baja, akkor nekem sem lesz.Nagyon köszi, hogy leírtátok a Ti eseteteket.

Ha együtt vagyunk a párommal és belém élvez az baj terhesség alatt?

Ne haragudjatok a kérdés miatt, de muszály tudnom!

Legjobb válasz: Nem baj, egyáltalán nem baj, egészségetekre!.-) Mi is így csináljuk és még sokan mások is, elvégre nem kell félni a teherbeeséstõl.-) A terhesség utolsó 4 hetében mondják, hogy vigyázni kell, a sperma beindíthatja a szülést, de még nem hallottam, hogy valakinél ez bekövetkezett volna..

Nem baj, egyáltalán nem baj, egészségetekre!.-) Mi is így csináljuk és még sokan mások is, elvégre nem kell félni a teherbeeséstõl.-) A terhesség utolsó 4 hetében mondják, hogy vigyázni kell, a sperma beindíthatja a szülést, de még nem hallottam, hogy valakinél ez bekövetkezett volna..
11 hetes terhes vagyok. Ha szeretkezünk a párommal õ is belém szokott élvezni. Szerintem gond nem lehet, úgyis kifolyik. :-)
Semmi gond nincs belõle, csak nyugodtan:-)
Hát elméletileg nem baj de sok helyen olvastam, hogy a sperma bacikat is hordoz és a fertõzés miatt kell vigyázni.Hát én mostanában inkább vigyázok.Vagy pedig utána rögtön mosd ki hüvelyöblítõvel de csak tiszta langyos vízzel.Nézz utána itt a neten én is valahol olvastam.Van benne valami.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Előbb értelmezzétek a kérdést. Anyukák akik dohányoztak! Terhesség alatt, volt valami komplikáció? Milyen paraméterekkel mennyi időre született a babátok? Lett később abból valami baj, hogy nem tudtátok letenni a cigit?

Lett kés?bb abból valami baj ,hogy nem tudtátok letenni a cigit? Mennyiségre mennyit szívtatok?

Legjobb válasz: Nálam érdekes volt a dolog, mert az volt a legelsõ terhességi tünetem a menstruáció mellett, hogy rá sem bírtam nézni a cigire, nemhogy beleszívni. Igaz nem is voltam egy nagy dohányos, (néha cigiztem) de a terhességem kezdetekor meg pláne nem. Már 8 hónapja megszületett a babám azóta sem szívtam el egyetlen szálat sem. Nem kívánom egyáltalán. Sõt, utálom. :D Ismerek olyat aki végig dohányozta a terhességét, eddig még úgy tûnik, hogy ép bõrrel megúszta a gyerek. (Lekopogom). Szerintem aki szereti a gyermekét az megembereli magát erre a 9 hónapra, ha tovább nem is.

Nálam érdekes volt a dolog, mert az volt a legelsõ terhességi tünetem a menstruáció mellett, hogy rá sem bírtam nézni a cigire, nemhogy beleszívni. Igaz nem is voltam egy nagy dohányos, (néha cigiztem) de a terhességem kezdetekor meg pláne nem. Már 8 hónapja megszületett a babám azóta sem szívtam el egyetlen szálat sem. Nem kívánom egyáltalán. Sõt, utálom. :D Ismerek olyat aki végig dohányozta a terhességét, eddig még úgy tûnik, hogy ép bõrrel megúszta a gyerek. (Lekopogom). Szerintem aki szereti a gyermekét az megembereli magát erre a 9 hónapra, ha tovább nem is.
Bocs hogy válaszolok!! Nekem is az elsõ-és egyetlen terhességi tünetem volt anno a menstruáció elmaradása mellett, hogy nem kívántam tovább a cigit. Ismerek olyanokat, akik végig dohányozták a terhességet. Egy biztos. A dohányzás miatt kevesebb tápanyag jut el a babóhoz, minek következtében kisebb súllyal születik, mint egyébként. Hogy a dohányzás miatt van e azt nem tudom, de Sógornõm lánya allergiás. Egyébként kutya baja a lánynak, az anyjától örökölte a rossz látását, de amúgy semmi baja, Õ már 13-14 éves lassan. Egy óvodai anyuka is dohányzott végig a terhessége alatt, Õ egész kicsi, 3kg alatti babát szült, de a születés után hamar behozta a lemaradást... igazi kis vasgyúró!- ami érdekes, hogy bár az 1. terhesség óta én sem dohányzom, a 2. lányom nekem is igen kis súllyal született, a lepény nagyon ramaty állapotban volt, pedig nem dohányoztam, és Õ is igen hamar behozta a lemaradást! Ha megengedsz egy tanácsot: Ha nem tudod letenni, legalább csökkentsd a mennyiségét, amennyire csak tudod!! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 9hkm
A barátnõm nem tudta letenni, de jóval kevesebbet szívott terhesség alatt. 33. hétre szült, hogy emiatt-e nem tudni. Én már régen nem dohányoztam, mikor terhes lettem, de a kórházban rengeteg kismamát láttam bagózni reggeltõl estig az udvaron. Bevallom, nagyon szomorú látvány volt. Próbáljátok legalább csökkenteni, ha már letenni nem megy. Sok sikert!
A 7-es válaszolóval tökéletesen egyetértek!!! Ne statisztikákat nézegess, hanem tedd meg a gyermekedért, amit csak tudsz!!! Másfél éve szeretnék kisbabát, nem sikerül, nemhogy a cigirõl mondanék le, hanem a fél karomat odadnám! itt meg azt olvasom, hogyan károsítják a magzatokat, szívszorító, komolyan!
Kedves elõzõ, most nem azért, hogy kötekedjek, de azt azért észrevetted ugye, hogy 20 meg 40 éve - amikor nem volt ez az ámerikai ihletettségû bigott maximalizmus divatban csak a józan mértékletességre intés - is születtek gyerekek Magyarországon. Jóval többen. És szerintem alapvetõen egészségesebb generációk...
"És én azt mondom, hogy inkább a cigaretta, mint az alkohol és a drog!" - szerintem meg egykutya. Mindegyik ártalmas a leendõ kisbabára nézve, és tõlem mindenki úgy pontoz, ahogy akar (soha nem pontozok, hülyeségnek tartom), de aki ezekrõl nem képes lemondani a baba kedvéért, annak én nem adnék gyermeket, ha hatalmamban állna! Ennek nem áldozatnak kellene lennie, hanem ALAPVETÕ MINIMUM-nak!
Kedves utolsó! csak ne lennél erre ilyen büszke... hogy ennyi idõ alatt nem volt kellõ lelki erõd a saját gyermekeid érdekében letenni a cigit, és a baromi mázlid folytán szerencsére nem lett bajuk! Hatalmas szerencse, hogy az élet ilyen bõkezû! Sajnálom, hogy nem látod be!
Én nem tettem le, de hetente csak 2-3 szálat szívtam. Most várom a harmadik kicsimet, az elsõ kettõt 40 hétre szültem 3 kg felett. Nem volt semmi probléma egyik terhességem alatt sem.
28-as! Én is dohányoztam, de letettem, amikor tervben volt a baba! Pusztán akaraterõ kell hozzá, semmi más! Kérdezõ! Az utolsó harmadban vagy, végigpöfékelted a terhességet, holott tudtad jól, hogy ártalmas! És nagyon úgy tûnik, hogy nem is akarod letenni. Elborzasztó példákat akarsz? Francokat, az ilyen embernek semmi nem segít, mert saját maga mindig sokkal fontosabb lesz mint bárki más, beleértve a saját gyerekét. Visszataszító már maga a kérdés feltevése is, a személyiségedrõl nem is beszélve. A babádnak jó egészséget kívánok, imádkozom, hogy a felelõtlenséged ellenére ne legyen baja!
Látom, az antinikotinista propagandistákat baromira zavarta, hogy a 26-osban a feltett kérdésre válaszoltam...
Szia! Szülés elõtt másfél hónapot kórházban töltöttem. Terhesosztályon feküdtem. Mindig volt bent 4-5 dohányos kismama. Infúziós kúrát kaptak, mert a dohányzás miatt beszûkült a placenta erei, így nem kapott a babájuk elég vért, tápanyagot. Értágító, és keringés javító gyógyszereket kaptak. A babáik kisebbek voltak az átlagnál, és volt olyan is akinél korábban megindult a szülés. Beszélgettem egy-kettõvel, õk is azt mondták, hogy csak pár szálat szívnak naponta, és hogy nem tudnak lemondani a cigirõl. Szóval én találkoztam olyanokkal akinél bajt okozott a dohányzás, úgyhogy valóban létezik ez a probléma. Sajnos nem bírom megállni, hogy ne írjam le mit éreztem amikor láttam, hogy a kismama közvetlenül infúzió után lemegy rágyújtani. Én (és még sok más anyuka az osztályon) naponta imádkoztam, hogy egészségesen szülessen meg a kisbabám, az életemrõl is lemondtam volna, csak õ rendben legyen. Ezek az anyukák pedig mérgezték, nyírták a babájukat a saját élvezetük érdekében. A megvetés, és gyûlölet enyhe kifejezés, undort, hányingert, haragot, utálatot éreztem!
Jó hogy nem ajánlod a cigit! Gondolkodj mielõtt ilyen hülyeségeket írsz!
Nem vagy jóba a tényekkel, kedves elõzõ válaszoló? Ha gondolod, nyugodtan cáfolhatod, nyugodtan bebizonyíthatod, hogy ma születik több gyerek mint 20-40 éve, vagy ma van ARÁNYAIBAN kevesebb allergiás/asztmás/léguti beteg gyerek, mint 20-40 éve... drukkolok hozzá neked...
Engem személy szerint rettentõen feldühít, ha dohányzó kismamát látok...ne legyetek még büszkék is rá!! Az nem tudja letenni, aki nem akarja!
Engem személy szerint rettenetesen feldühít, ha más életébe belepofázni akaró, másokkal szemben elvárásokkal teli embereket látok. Olyanokat, akik soha nem hallottak az "élni és élni hagyni" alapelvrõl, hanem a saját véleményüket és meggyõzõdésüket akarják rátukmálni mindenki másra... Azt hittem, hogy a falusi pletykás vénasszonyok kihalásával végre megszabadulunk azoktól, akik folyamatosan megítélnek másokat, de nem, úgy tûnik, a fiatal generáció egy része sokkal rosszabb a márinéniknél... csak legfeljebb nem azon köszörülik a lepénylesõjüket, hogy házas-e a gömbölyödõ leányzó, hanem más 100 dolgon...
"Aki pedig a hülyeségeket szajkózza itt, az vagy egy dohányos kismama, vagy még nem szült, de dohányzik, vagy már van gyereke, és dohányzott terhesen! Ennyi! Kész!" - szóval, ilyen vagy olyan, vagy amolyan EMBER, akinek eltér a véleménye a tiédtõl, kedves Elõzõ... akinek ugyanúgy joga van a saját véleményéhez, annak elmondásához, ahogy neked a sajátodhoz... és hát persze te tarthatod a mások véleményét hülyeségnek, ahogy mások a tiédet vaskalaposnak, elõítéletesnek, vagy intoleránsnak mondjuk.
Miért, talán ráhibáztam utolsó? Te melyik vagy a 3közül? Hmm? Nem merjük bevallani, ugye?! Nem vaskalapos vagyok, hanem normálisan gondolkodó ember! Ha nem mérgezem a gyerekemet szándékosan, az nem vaskalaposság.
Kedves elõzõ, én is egy ember vagyok, a témáról saját véleménnyel... valamint képes vagyok a Kérdezõ kérdését értelmezni is, és arra válaszolni... ennyi. (#25-ös válasz) Egyébként meg mindig viszolyogtam az olyan emberektõl, akik meg akarják szabni más embereknek, hogy mi a "normális" és mi a "nem normális"... hogy is fogalmaztál te az elõzõ (#39) válaszodban? Asszem úgy, hogy "Ilyennek nemhogy 3, de 1gyereket sem "adnék"...
Különben meg, hogy békésebb vizekre evezzünk, van egy bájos, õsi zsidó-vitz, ami nyugodtan alkalmazható a témára... Kohn és Grün összevész, hogy lehet-e a Talmud olvasása közben dohányozni. Elhatározzák, hogy elmennek a rabbihoz, tegyen igazságot. Elõször odamegy Kohn, és kérdi: Rabbi, lehet a Talmud olvasása közben élvezeti cikkel élni, pl. dohányozni? - Dehogy Kohn, az már-már szentségtörés, eszedbe ne jusson... Aztán odamegy Grün is, és kérdi: Rabbi, lehet dohányzás közben a Talmudot tanulmányozni? Persze Grün, nyugodtan, a Talmudot MINDIG lehet tanulmányozni... A kérdés témájára adaptálva, mondjuk az elsõ verzió, hogy dohányozzanak-e a nõk terhesen, a másik verzió meg, hogy tartózkodjanak-e a gyerekvállalástól a dohányos nõk... (amikor már úgyis a brembergi... szóval ott van a népesség-szaporulat)
A kérdező hozzászólása: Én vagyok tudatlan? Mutassál nekem egy olyan tudományos kimutást vagy alátámasztást a példádra, az asztmára , bizonyítja, hogy a dohányzás terhesség alatt vagy késõbb sokkal nagyobb százalékban befolyásolja a kialakulását , mint a többi 10-20 -30 tényezõ ami miatt kialakulhat! Ti meg csak a híradóból és a többi média újságból merítitek a gondolataitokat és e szerint gondoljátok magatokat okosabbnak, minthogy tanulnátok, olvasnátok normális dolgokat vagy normális csatornákat néznétek a tv-ben !
Kérdezõ, 2 esetet ismertem, ahol terhesség alatt dohányzott a kismama, mindig 5 szál/nap ALATT szigorúan, és évtizedes távlatból visszanézve sem lett semmi egészségkárosodásuk a gyerekeknek, nem lettek sem koraszülöttek, 3000 gramm feletti súllyal születtek. Persze ez még a nagy antinikotinista-nekibuzdulás elõtt volt...
Ja, és kedves kérdezõ, igen ezt feltételeztem, hogy ezek a kismamák nem tudják, hogy mekkorát ártanak a babájuknak a dohányzással (orvosilag, tudományosan alátámasztott tény, nem én szoptam az ujjamból), mivel, akkor talán megerõltetnék magukat, ha magukért nem is, akkor az imádott gyermekükért. Én a feltétel nélküli szeretetet és felelõsségvállalást így értelmezem. Nem a szavakban rejlik a szeretet, vagy a legdrágább babakocsiban, hanem abban, hogy bármit megteszel az õ egészsége érdekében. Ha önmagadért nem is tudsz leszokni, a gyermekedért megtehetnéd.
A kérdező hozzászólása: nem haragszom, hogy írtatok, mert normális választ kaptam nem pedig beszólást stb. Végül is írtatok példákat. Ismeretségi körömben nekem is több ilyen ismerõsöm van aki dohányzott és semmi baja nem lett egyik babának sem.Nagyobb korukban se.És olyan is van aki 34 hetesen szült pedig nem dohányzott és olyan is akinek 3 kg alatt volt a babója és nem cigizett vagy pl betegen született a kicsije. Igen dohányzom napi 3-4 szálat és mindig lelkismeret furdalásom van és utálom ezért magam. Sokszor próbáltam leszokni , de nem sikerült. Talán könnyebb lenne, ha lenne a környezetembe olyan akinek e miatt a babája beteg lett , mert az megrémisztene és más hibájából tanulnék , mint eddig az életemben.
Kedves Utolsó Válaszadó!! Ha megfogadsz egy tanácsot: ha már erre a 31 hétre meg tudod állni, akkor próbáld meg megállni a szoptatás végéig, vagy legalább is az elsõ 3-4 hónapra, mert ha dohányzol és a babád szopizik, akkor a tejen keresztül a káros anyagok átmennek, plusz hasfájás is elõfordulhat! Ha ezzel párosul a kávé ivászat- én amíg dohányoztam, literszámra ittam a kávét- akkor az rátesz egy lapáttal szintén a hasfájásra és a nemalvásra, ami Téged is nagyon ki fog meríteni, és ettõl még több kávét iszol, még többet dohányzol, esetleg a tejed rovására is mehet!! Ezért lenne jó, ha már ezt a 31 hetet kibírod cigi nélkül, akkor az elsõ pár hónapban is jó lenne hanyagolni, vagy legalább is vissza szorítva, a lehetõ legkevesebbet szívni! Boldog babavárást Neked és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 9hkm :-)
Természetesen ha fogok tudni szoptatni, az idõ alatt sem dohányoznék. Tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal. Csak magamat erõsítem azzal, hogy igazán kibírom ezt a 7hónapot. Utána nemhiszem, hogy a cigi körül fog járni az agyam. Nem célom újra cigizni, de jobb, könnyebb kimondani, hogy "majd cigizhetek, ha nem leszek már terhes", mint azt, hogy "soha többé nem gyújtok rá"
A tapasztalataim szerint a legtöbb dohányos kismama nem a cigi számlájára írja, ha terhességgel vagy a babával gondok vannak. Ha gyanakszik is, nem terjeszti a dolgot. Több dohányos anyukát ismerek. Az egyik keményen túlhordta a kisfiát, aki nagy méretekkel is született. A szoptatás alatt is szívta. Nem tudom emiatt e, de a gyerek rendesen el van maradva a kortársaitól mind mozgás, mint értelmi fejlõdésben. Majd 2 éves volt mire elindult, akkor is azért, mert eröltették. Lassan 2 és fél éves, de kb 4-5 érthetõbb szót használ, a többi halandzsa. Azon kívül rettenetesen agresszív, és az átlagnál 10x hisztisebb. Lehet, hogy nincs köze a dohányzáshoz, de lehet, hogy igen.
A kérdező hozzászólása: Dejó , hogy megint kezditek, hogy nem a kérdésre válaszoltok.....senki nem kérdezte a ti véleményeteket!
Ja, persze elfelejtettem hogy csak a bólogató jánosok véleményét kérdezted! Nyugodtan bagózzál és károsítsd a gyerekedet és ehhez még megerõsítést is vársz, megáll az eszem!
Kérdezõ, légyszíves vegyél vissza! Elmondta mindenki a saját életébõl, ismeretségi körébõl vett tapasztalatát. Az pedig, hogy mérgezed a gyerek tény és urambocsá', hogy ezt kifejtettük, hátha észbe kapnak a dohányzó kismamák és tesznek valamit a kisbabájukért. Ezért nehogy már felháborodjál.
A kérdező hozzászólása: Az én gyerekem az én életem, semmi közötök hozzá. Tudom jól mit írnak mik a következményei, de én még nem láttam és nem is hallottam arról példát , hogy valamelyik is megtörtént volna az én környezetemben! Nem bírom letenni több próbálkozáson túl vagyok és már az utolsó harmadba értem. Nem kellenek okítások és a pocskondiázó szövegek. Megnyugtatni akarom magam, de ha itt nem megy akkor nem....majd születés után megnyugszom! Nem azoktól fognak a kismamák észbe kapni, hogy ilyeneket írogattok. Azt hiszitek, hogy nem tudják azokat a dolgokat amiket beírtok , belinkeltek?? És igen felháborodok , mert nem véleményt kértem tudtommal!!!!
Azért nem tudod, mert nem akarod, ennyi. Aki fejben eldöntötte, hogy leteszi a cigit, az le is tette idáig. Akik cigiznek, nem vezetik le a feszültségüket, hanem sokkal inkább idegbetegek. Elárulom, nem fogsz megnyugodni szülés után és még többet fogsz szívni, ide a rozsdást. Ugyanis sokkal nehezebb lesz az életed, új kihívásoknak kell megfelelned és mihez fogsz nyúlni elõször? Úgy van, a bagóhoz.
Ja igen, a te gyereked, igen, ezáltal úgy teszed tönkre ahogy akarod? Az én férjem biztos szájon vágott volna, ha cigizem terhesség alatt...
ÉS ne akard magad csak nyugtatni!!! Mérgezed a gyereket, akkor vállald be, hogy lesz baja, ne legyen csak patyolat a lelkiismereted!ÉS mondanék egy véleményt az ilyen nõkrõl, mint te, de az nem szalonképes.
A kérdező hozzászólása: Húzzál már el innen, nem érted , hogy nem vagyok az ilyenekre kíváncsi? Neked is megvan a véleményed az ilyen emberekrõl, nekem meg az olyanokról mint te. Nem kell tönkretenni kérdésének az oldalát!!
A kérdező hozzászólása: Mellesleg attól, hogy 16 válaszból 7 a tied mert úgy írogatsz , hogy úgy lássák különbözõ emberek válaszoltak attól még ugyan úgy [email protected] a véleményed. Érdekes más tudott normálisan válaszolni, és akár véleményt is formálni úgy , hogy közben megmaradt embernek és normális válaszadónak.
Fura, hogy ennyire kiakadtál. Szomorú, hogy az utolsó harmadban vagy, mégsem volt annyi önuralmad, hogy ne cigizz. Ha a gyermeked egész életében egy fújókával fog élni, mert asztmás lesz, akkor hogy fogod magad érezni? Nem fogod sajnálni amit tettél? A babádnak az utolsó harmadban fejlõdik a legtöbbet a tüdeje, legalább most hagyd abba! Ha pedig már a karjaidban tartod a picit, és a szemedbe néz, csak annyit tegyél meg, hogy bocsánatot kérsz tõle!
Magyarázatot várok, hogy miért kellet lepontozni a 13-as választ. Semmi alpári nem volt benne, kulturált hangnemben írtam. Remélem nagyon élvezet nem is ér benneteket, mint, hogy itt pontozgattok. Szánalmas.
nagyobb*
A kérdező hozzászólása: Ez már egy normális válasz! Köszönöm!

Volt aki szedett antidepresszánst terhessége alatt és baj volt a baba mozgásával?

Én szedtem és nem akar forogni,a többi mozgás megy neki(7hós).az orvos azt mondja lehet ettöl van.

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm szedett ilyen gyógyszereket terhesség alatt,most 9 hónapos a lánya,most kezd ülni tanulni! Olyan nagy baja nem lehet neki a gyógyszertõl,de genetikän vagy neurológián megmondják,ha elviszed a kicsit! Szerintem más gyereknél is van,hogy kimaradnak dolgok a mozgásfejlõdés során! De ezt az orvosok jobban tudják,de nézesd meg tényleg,ha erre gyanakodnak!

Egyik ismerõsöm szedett ilyen gyógyszereket terhesség alatt, most 9 hónapos a lánya, most kezd ülni tanulni! Olyan nagy baja nem lehet neki a gyógyszertõl, de genetikän vagy neurológián megmondják, ha elviszed a kicsit! Szerintem más gyereknél is van, hogy kimaradnak dolgok a mozgásfejlõdés során! De ezt az orvosok jobban tudják, de nézesd meg tényleg, ha erre gyanakodnak!
én szedtem, és hypoton volt születésekor, de csak egy kicsit. 11 hósan ült fel és nem mászott, aztán elvittük Dévényes gyógytornára, és 1 hónap múlva mindent tudott amit kell. Csak ajánlani tudom. Mit szedtél és mennyit? Végig szedted a terhesség alatt?
A kérdező hozzászólása: Igen, végigszedtem a terhesség alatt.mindenesetre elviszem gyerekgyógytornászhoz.

30hetes vagyok és már 16kilot hiztam. Szerintetek ez baj? Igaz az orvos is és a védőnő is diétára fogott, de ha kivánom a csokit vagy a fagyit akkor ne egyek? Valakit terhesség alatt fogtak diétára? Mit ehetek akkor?

Legjobb válasz: Hu..az rengeteg!Pontosan,ne egyél,még ha kivánod is!! A terhesség nem arról szól,hogy jól telezabáljuk magunkat,mert minden amit megkívánunk kell a babának. Egyél helyette inkább édesebb gyümölcsöket. Barackot,epret,banánt,almát stb. Én is azt csináltam.9 hónap alatt 10 kilót híztam csak!

Hu..az rengeteg!Pontosan, ne egyél, még ha kivánod is!! A terhesség nem arról szól, hogy jól telezabáljuk magunkat, mert minden amit megkívánunk kell a babának. Egyél helyette inkább édesebb gyümölcsöket. Barackot, epret, banánt, almát stb. Én is azt csináltam.9 hónap alatt 10 kilót híztam csak!
Mindenképpen tartsd be a diétát! Én nem így tettem és az utolsó 10 hétben még ugyanennyi feljött. Terhesen nem zavart, most meg küzdök a kilókkal.
egyél, de mértékkel. Én mindent ettem, ami kívántam, de nem kiló csokikat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) Hát énis magas vagyok 173cm minden rendbe van a vércukrom is jó a vérnyomásom is.Étrendet nem kaptam a védõnõ azt mondta h ehetek bármit de napi 5ször keveset..kevesebb csokit..tésztát és a kenyeret felejtsem el..Hát azért fogtak diétára mert fiatal vagyok (20éves) és nehezen szabadulok majd meg a kiloktól..:) nézegetek neten étrendet hogy nekem is elég legyen meg a babának is egészséges legyen :)
Vagyis 7. :)
3. vagyok! Kedves Utolsó! Igen, ez az az eset, hogy kinél mit mondanak. A diéta is teljesen egyénre szabott, meg ugye kinek miért írják elõ. Lehet, hogy te a súlyod még belefér abba a kategóriába, ami még egészséges, a szervezeted máshogy bírja a terhelést, stb. Míg elõfordulhat, hogy a Kérdezõnk vércukorszintje eleve magasabb volt, vagy a súlya már sok az alkatához. Ugye ezt az orvosnak is kéne mondania...
Nem :-) Mindenféle tészta: péksütemény, kenyér, tésztás ételek. Inkább úgy írnám, a szénhidrát.
köszönöm a választ.mármint milyen tészta, olasz pasta vagy rétes és egyéb édességek? azt hittem, te is most vagy kismama :)
Szia, lehet egyedi eset vagyok. 31 hetes múltam, 15 kg plusz van rajtam. Óriási a hasam, nem vizesedek a cukrom jó nincs semmi gondom. Van 1-2 kg felesleg a fenekemen, 77 kg-al kezdtem a terhességet, 180 magas vagyok. A védõnõ azt mondta figyeljek kicsit oda, a doki pedig, hogy csini vagyok ne aggódjak, nincs baj a cukorral, vizesedéssel, baba rendben így ne zavarjon a 15 kg. Az is igaz, hogy nagyon magas vagyok.
Már 1, 5 éves a lányom, fogalmam sincs hol van :-( Arra emlékszem, hogy szinte minden tésztaféle tiltva volt. De biztos tud adni a te védõnõd is. Nekem is "majdnem nagyon magas" vércukorszint miatt kellett amúgy diétázni.
4. feldobnád ide a listádat? engem nem fogtak diétára, de most már kicsit lassítanék mindkettõnk érdekében. kérdezõ, konzultálj az orvossal, védõnõvel, h hogy diétázz. de mindenképp kerüld az üres kalóriákat. a fagyi, a csoki pont ilyen. tehát igen, akkor se nagyon egyél, ha megkívánod. ha nem bírod, hozz egy szabályt, h hetente egyszer ehetsz fagyit, akkor mondjuk 2 gombóccal és azon a héten már nincs több édesség.
Igen, sajnos sok. Ne egyél, bármennyire is kívánod. Kérdezd meg a védõnõt hogy mit ehetsz és mit nem, én is kaptam egy listát.
Sógornõmet szintén diétára fogták, és sajna, vissza kell fogni magad. Gondolom, nem 100%-ban, napi 1 kocka csoki biztos belefér, de az egészségetek a tét, és azért bizton megéri megálljt mondani. Nyilván nem azért fogtak diétára, mert rosszat akarnak, hanem mert a súlyod megterheli a szervezeted, akár cukorbeteg is lehetsz. (Sógornõmnél ez volt a legfõbb ok: vészesen közel állt a cukorbetegséghez.) Bár, teszem hozzá, a sógornõmnek adtak diétás étrendet, elmondták, hogy mit ehet, és mennyit. Szerintem, te is kérdezz rá, mert nyilván mindenkinek egyediek a szükségletei, egyedi étrendet kell összeállítani. És sajna, azt tudom mondani: ha eltiltottak, akkor hiába kívánod a csokit és a fagyit, ne egyél. Ezek nem alapvetõ légszükséglethez tartozó ételek. Kívánom a legjobbakat! 26 hkm
Szerintem nem kell véresen komolyan venni a diétát. Én 32 hetes vagyok és 15 kg híztam. Nekem is mondták a só és fûszer szegény étrendet, meg hogy kerüljem a szénhidrátot. Csak szerintem nem mindegy, hogy ki hány kilóról kezdi a terhességet, mert tényleg ne hízzon 15-20 kilót aki eleve 75 kiló. Bárkivel találkozok mindeni azt mondja hogy semmit sem híztam. Fõleg ha jó a cukrod meg a vérnyomásod, akkor ne idegesítsd magad ezen. Boldog babavárást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!