Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt az ember (14 db)

Elképzelhető, hogy a terhesség alatt az ember hiába eszik, 1 óra múlva farkaséhes és emiatt egy kicsit fáj a hasa?

Mert nálam most pont ez van. Úgy érzem terhes vagyok. tesztet is csináltam ma, de valószín?, hogy túl korai volt.

Legjobb válasz: Nálam is ez volt, csak én fél óra múlva éreztem az éhséget. A hasam utólag kiderült a sav miatt fájt. Minden jót!

Nálam is ez volt, csak én fél óra múlva éreztem az éhséget. A hasam utólag kiderült a sav miatt fájt. Minden jót!

Ti mitől féltetek/féltek a terhesség, illetve a szülés alatt? Pl. A fájdalom, a rosszullét, mit szolnak az emberek, gátmetszés, stb stb Van egy csomó.

Legjobb válasz: Én egészséges mértékben, de paráztam terhesség alatt, szülés közben , utána....Félelem a szüléstõl volt....fõleg mikor beakadt a babám, és már a szülõcsatornában volt.....de jó orvos és A Jóisten kezében voltunk, mert nagyon nehezen, de egészségesen megszületett... Gyorsan leírom hozzá, ha 2-nál is féltem (az elõzmények miatt is), õ meg pikkpakk 3 óra alatt kintvolt...

A kérdező hozzászólása: Látom a gátsebtõl sokan félnek még rajtam kívül.:) Utolsó:Szerintem még ha másabb is lesz mint az elõzõ ez is ugyanolyan jó lesz.Lehet még hamarabb is végzel, mert ugyebár a második baba elvileg hamarabb megvan.És egészséges lesz teljesen.
Hát pedig a gátmetszést nem is lehet érezni amikor vágják... ez tényleg így van! és inkább kaptam volna 1 helyett 11 beöntést mint a szülés, mert az tényleg nagyon fáj ám! És ha azt mondták volna ott abban a pillanatban hogy gátvédelem de 1 órás kitolás vagy gátmetszés és 5 perces, akkor a gátmetszést választottam volna... De! Amikor megszületik a Picúr tényleg mintha elvágták volna a fájdalmat és nagyon meg fogsz könnyebbülni, hallod majd a babád sírni, majd rád fektetik, jajjj nem lehet szavakba önteni hogy mekkora boldogság ez :) Minden fájdalmat megér, igen még ezt a fájdalmat is.
Én csak arra gondoltam h szülessen már meg :D 2óra volt az egész. Állítom h most jobban félek...de remélem ez sem lesz olyan gáz.. :)
Én egészséges mértékben, de paráztam terhesség alatt, szülés közben , utána....Félelem a szüléstõl volt....fõleg mikor beakadt a babám, és már a szülõcsatornában volt.....de jó orvos és A Jóisten kezében voltunk, mert nagyon nehezen, de egészségesen megszületett... Gyorsan leírom hozzá, ha 2-nál is féltem (az elõzmények miatt is), õ meg pikkpakk 3 óra alatt kintvolt...
Fog levegõt venni! :) Ha választasz orvost/szülésznõt, csak olyat, akiben 100%-ig megbízol! Nekem nem volt fogadottam, de nagyon jó helyen szültem (Péterfy) :) A gátsebre pedig (ha lesz, mert az sem biztos ám), szuper a vízzel megtöltött és lefagyasztott gumikesztyû :) Nagy WC-hez pedig kapsz segítséget, glicerines kúp formájában :) Gratulálok a Babához! 5, 5 hós Anyuja 1. válaszoló :)
A kérdező hozzászólása: Én magától a szüléstõl nem félek.Inkább hogy a baba egybõl vegyen levegõt meg ilyenek.:) Meg attól hogy a gátsebtõl hogy fogok majd ülni és nagy wc-zni... :) 23 hetes
Szerintem most már mindenhol felszívódó varratokkal öltik össze a gátsebet! 1.
Amellett, hogy a baba egészséges legyen, és nem legyen semmi komplikáció a szülésnél, legjobban a gátmetszéstõl félek. Vagyis nem konkrétan a vágástól, mert azt mondják, hogy azt nem is érezni, mert akkor vágnak pont, mikor fájás van, a varrásnál meg még hat az érzéstelenítõ, de a varratszedéstõl nagyon rettegek. Édesanyám azt mondta, hogy neki nagyon fájt, hetekig még ülni sem tudott.
Én a baba egészségéért aggódtam elsõ sorban, és attól rám szólnak, ha kiabálok. De szerencsére egy hang nélkül megszültem a kislányom, és ebben sokat segített a szülésznõ hozzáállása is. A többivel pedig úgy voltam, hogy túl kell esni rajta, ezeket a kellemetlenségeket már nem úszom meg! :) ))
Terhesség elején h megmaradjon, utána amiatt izgultam hogy ne legyen koraszülött, vége felé meg h legyen makkegészséges. A szülés nem érdekelt, ott bíztam a dokimban, nem is lett semmi baj.
Én a szüléstõl egyáltalán nem féltem, viszont a gátmetszéstõl nagyon. Illetve attól, hogy ha megindul a szülés mit mondok a kórházban (nem volt fogadott dokim), mindig a Nicsak ki beszél jutott eszembe, hogy beszaladok, hogy Elnézést szülök ... Tudom, hogy ez hülyeség, de nem akartam kellemetlen pillanatokat akkor. Végül beküldtek vizsgálatra a kórházba NST után, és indították a szülést, szóval nem kellett volna ezen izgulnom :)
Ez egy nagyon jó kérdés :) Én alapjában véve megerõsõdtem a terhesség alatt, régen egy vérvételbe is bele akartam halni :D A szüléstõl nem kifejezetten félek (egyenlõre), tudom h fájni fog, meg nem adják könnyen a gyereket, de akkor és ott már semmi nem fog érdekelni. Amitõl tartok, vagy nem is tudom h fog zajlani az a beöntés. Kell-e, jó-e ha kérek ilyesmi :) És a gátmetszés :D Mennyire fog utána fájni, tudok-e majd ülni, mennyi idõ alatt gyógyul... 30hkm
én császáros leszek 4 nap van még.a gerincérzéstelenítéstõl félek, h sikerüljön és ne kelljen altatni, mert az nem jó ababának meg attól h a mûtét után nehogy ne ébredjek fel.
Én a szüléstõl féltem (a sérülésektõl), valamint, hogy egészséges lesz-e a Babám. Aztán mire eljutottam a szülésig, már csak az egészséges Kisded érdekelt :) Te mitõl tartasz?

Van valami módszert arra, hogy kevesebb kiló jöjjön fel a terhesség alatt? Esetleg fogyjon az ember?

Több cikket olvastam, aki fogyott a 9 hónap alatt.

Legjobb válasz: szia, én össz 7 kgt híztam egész terhesség alatt, kevés szénhidrátot ettem, sokat mozogtam, sétáltam Réka kismama tornáztam.Sógornõm most 21 hetes, s eddig 5 kg t fogyott!!Tehát van ilyen is, de õ elég nagydarab nem kevés súllyal kezdte, õ eszeget csak, így a baba belõle vesz el ami neki szükséges, s jól vannak, baba, meg õ is.

szia, én össz 7 kgt híztam egész terhesség alatt, kevés szénhidrátot ettem, sokat mozogtam, sétáltam Réka kismama tornáztam.Sógornõm most 21 hetes, s eddig 5 kg t fogyott!!Tehát van ilyen is, de õ elég nagydarab nem kevés súllyal kezdte, õ eszeget csak, így a baba belõle vesz el ami neki szükséges, s jól vannak, baba, meg õ is.
Esetleg a szintentartás? Nekem az vált be, ami kb.azt eredményezte, hogy egy hónapon keresztül nem híztam egy dekát sem.Nem nagy kunszt és különösebb "szenvedéssel" sem jár. A lényege a következõ du.5 után már nem ettem semmit, ha a fõétkezések között megéheztem, akkor csak gyümit ettem, kevés kenyeret fogyasztottam és abból is csak a teljes kiõrlésût és hanyagoltam, amennyire lehetett az édességet.Ezenkívül lehet hetente 1x úgynevezett gyümölcsnapot tartani, egész nap csak gyümölcsöt eszel és b.menetes ásványvizet iszol, ezzel-1kg az eredmény.Ez utóbbit nem szabad túlzásba vinni/csak heti1x/.Remélem tudtam segíteni.
kedves utolsó, mert te vékony vagy, csak aki tudod 80-90 kg val kezdi a terhességet az igen is elgondolkodik a baba érdekében ne hízzon sokat, mert akkor magas vérnyomás, cukor vérkép rossz lesz!!!Tudod nekünk ezt a doki mondta h mit mennyit együnk, s sztem meg itt kezdõdik az anyaság h nem magunk miatt hanem a baba miatt figyelünk a súlyunkra!!!
Szia! Én 54 kg voltam terhesség elõtt és 170 magas. Amikor terhes lettem 30 kg hiztam! Most a kislányom 10 hónapos és fogyókúra nélkül leadtam 25 kg. Arra vigyázzál hogy ha terhesen fogyózol lehet hogy nem lesz tejed!!! Sok ismerõsöm van akiknek emiatt nem volt tejük!
Én 13at híztam, de híztam volna többet is szívesen, de több nem jött fel. Én úgy gondolom, ha egy anyuka ennyire fél a kiloktól, meg inkább fogyna :S hát nem tudom..nem itt kezdõdik az anyaság az tuti. Engem marhára nem érdekeltek a kilok!
Azok szoktak fogyni, akik elötte ducik voltak és a terhességük miatt egészséges ételekre álltak át. Az elsõ trimeszterben persze majdnem mindenki fogy, fõleg akik émejegnek és hánynak is.
Ha annyira szeretne egy nõ gyereket, ez nem érdekli.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! A kismamának is, aki megvédett! Az anyaság nem tt kezdõdik, igaza van a komment írójának. A baba miat kérdeztem, nem érdekel, hogy hány kiló jön fel. Nem divatozni szeretnék, csak jó lenne egészséges babát szülni és egészségesnek maradni. Írtak fel a vérnyomásomra Dopegytet (napi 2x1), elõtte nem volt gond, ezért kérdeztem, hogy van-e valami módszer, ami beválik, mert lehet ezért magas kicsit a vérnyomásom, jött rám pár kiló. Boldog babavárást!

Mikor lehet a legtöbbet hízni a terhesség alatt? Hogy lehet visszafogni, hogy az ember ne hízzon el nagyon?

Legjobb válasz: Szerintem azért hízik el sok kismama mert azt szokták mondani hogy 2 ember helyett egyen holott ez nem így van. Oda kell figyelni a szénhidrátbevitelre meg hogy többször egyél kevesebbet. Meg vannak dvd-n kismama tornák. Én Rubint Rékára szoktam tornázni és mindig jobban érzem magam utána. 24 hetes kismama

Szerintem azért hízik el sok kismama mert azt szokták mondani hogy 2 ember helyett egyen holott ez nem így van. Oda kell figyelni a szénhidrátbevitelre meg hogy többször egyél kevesebbet. Meg vannak dvd-n kismama tornák. Én Rubint Rékára szoktam tornázni és mindig jobban érzem magam utána. 24 hetes kismama
Nem szabad elfelejteni, hogy ugyan annyit egyél, mint eddig.Nem kifogás, hogy kettö helyett eszünk.Sok gyümölcsöt, zöldséget enni, ezek legyenek a nassolni valok is.Az én védõnöm a reform konyhát ajánlotta.És, hogy sok párolt zöltséget egyek.Én a terhesség kezdetétöl alig eszem valamit, mert undorom van.A gyümölcsök még lecsusznak, a husokra rásem birok nézni.16 hetesen hiztam 3kg.-ot.Szerintem alkati kérdés is ez.Ja és nem lehet inni az agyon cukrozott üditöket.
A kérdező hozzászólása: Az üdítõkkel nincs gond, mert mindig csak mentes vizet iszom, de akkor az étkezésre majd nagyon oda kell figyelnem. Nem eszem most sem sokat, de alkatilag olyían vagyok, ha ránézek egy sütire, az nekem 2 kg. :-(
Utolsó válaszoló! nem tudom, te pontoztál e le, igazából annyira nem is hat meg, én már túl vagyok egy kihordott terhességen, 6 ! kilót híztam az egész alatt, ebbõl 2-t a 24-28 hét között..... A védõnõm és az orvosom is azt mondta, hogy ez a második trim-ben normális. Tehát, kedves elõttem szóló, te még ezen hetek elõtt állsz.... Az utolsó két hónapban pedig összesen híztam két kilót, és a babám koraszülöttként( egyéb okból történt, amit nem kívánok részletezni ) lett 2.7 kiló! Amúgy a kismamák nagykönyve szerint is a második trim-ben híznak a legtöbbet, az utolsóban kevesebbet, bár az igaz, hogy a baba akkor hízik a legtöbbet, viszont valószínû másként hasznosítja a szervezeted a felvett kalóriákat. Ez az általánosítás persze nem irányadó azokra, akik pl. az utolsó idõben nagyon "vizesednek" nyilván õk többet híznak.
Sziasztok! Szerintem nem azon múlik, hogy ki hány kgt szed fel. Nagyon sokat számít, hogy kinek milyen az alkata. Én pl 75 kgmal kezdtem, ami Mes, 38as ruhaméretet jelentett. Ilyen a csontozatom és kész. Most vagyok a 33. héten, 88 kg és még mindig a régi ruháim hordom, amiknek levettem, átszabtam a derekát. Igaz nem nagyon tudom hol az a 13kg, mert még a hasam sem nagy és nem vizesedem. Egyébként én a 2. trimeszterben szedtem fel a legtöbbet, 8 kgt.
Ebbõl lényegében annyit akartam kihozni, hogy ne aggódj ezek a 3 meg 6 kgok nem átlagosak (hangsúlyozom nem azt mondom nem normálisak, hanem hogy nem átlagosak!!!). Midenki azt akarja belénk súlykolni, hogy a terhességi súlygyarapodás is egy verseny, amibõl minél kevesebb a jobb, de ez hülyeség. Egy átlagos nõ igenis felszedi az egészséges 10-15 kgot, ha meg nagyon látványosan kikerekedsz, akkor úgyis segít a dokid, meg a kötelezõ diéta. És legtöbbször az is eltûnik néhány hóra a szülés után. Ez életed néhány olyan hónapja, amikor nem kell azon aggódnod megedd-e még azt a szelet sütit vagy sem. Szerintem élvezzük ki, amíg ésszel csináljuk csak jót teszünk és boldog aggodalommentes terhességünk lesz. Az a 4-5 kg, ami meg marad szülés után, annak lesz ideje lemenni, miután a babó után szaladgálsz. Duplán...:-D Nagyon boldog babavárást! 33 hetes fitt, csinos kismama (+13 kg-mal)
A legtöbbet a terhesség 3. harmadában hízol, mert a kicsi olyankor kezd el komolyabban hízni. Akár heti 0, 5 kg-ra is számíthatsz. Ha odafigyelsz az étrendedre (kerülöd a túl cukros, zsíros ételeket, sok zsümölcsöt, zöldséget, tejterméket fogyasztasz, iszol kellõ mennyiségben), és ameddig lehet mozogsz rendesen, akkor nem lesz probléma. Én pl. 24 hetes vagyok, és eddig 4 kg-ot híztam.
Általában a terhesség alatt felszedett kilók kb 2/3-át a második trimeszterben szedik fel a kismamák, attól szerintem nem kell megijedni, ha abban az idõszakban kicsit többet hízol. Akkor kb heti fél kiló a "megengedet" egyébként viszont alkatfüggõ, hogy kinek mennyi a sok. Aki alapból kicsit ducibb, annak kevesebb, aki viszont nagyon vékonyka, annak a 13-15 kiló se sok. Az átalg olyan 9-11 kilót hízik. Én is csak azt tudom mondani, hogy kevesebb szénhidrát, az is minõségi - teljes kiõrlésû dolgok - fehérjébõl a sovány húsok, halak, tejtermékek, de ez utóbbiból vigyázz, hogy ne tölsd túl a szervezeted, mert tejérzékeny lehet késõbb a bébi. Kb fél liter tejcsi egy nap a max, vagy annak megfelelõ mennyiségû joghurt, kefír, ilyesmi.
Én az elsõ babánál is és most is az elsõ 2 trimeszterben híztam a legtöbbet (volt, hogy 1 hónap alatt majdnem 5 kg-t). Nem eszem többet mint babavárás elõtt, habár nekem iszonyat gyors volt az anyagcserém, 45 kg-t nyomtam terhesség elõtt és bármit megehettem. Szerintem a nagy hízások a megváltozott hormonháztartás miatt vannak, az anyagcsere lelassul, ráadásul kell némi felesleg, hogy a baba kipárnázott környezetben tudjon növekedni. Védõnõm azt mondta, a vékony nõk mindig többet híznak, amit el is hiszek -legalábbis a környezetemben számos példa akad. Hogy ki mikor szedi fel a súlytöbblet nagyrészét, az teljesen alkatfüggõ. :)

A terhesség + a szoptatás alatt, mekkorára nő meg az ember melle?

Még nem vok terhes, de nekem már így is elég nagy a mellem, olyan 112 cm, picit lelógos is. :-))

Legjobb válasz: Én 75Crõl indultam,és most vagyok 75D,de lassanként kicsi a D kosár.Azt beszélik szoptatás alatt még egy számot fog nõni.Tehát sokat.Aztán majd mikor végeztél a szoptatással,akkor azért visszamegy a nagyja,csak a melleid lesznek kicsit lógósabbak,de mindenkinek olyan lesz.A régiek azt mondták leszopja a gyerek.

Én 75Crõl indultam, és most vagyok 75D, de lassanként kicsi a D kosár.Azt beszélik szoptatás alatt még egy számot fog nõni.Tehát sokat.Aztán majd mikor végeztél a szoptatással, akkor azért visszamegy a nagyja, csak a melleid lesznek kicsit lógósabbak, de mindenkinek olyan lesz.A régiek azt mondták leszopja a gyerek.
Szia! Szerintem alkatfüggõ, de általában 2 kosárméretet szokott nõni. Én 75B-rõl 75C-re váltottam, de szeritem még egy számmal növelni fogom a terhesség végén, szoptatáskor. (26. hetes kismama)
Szia! Szerintem ez teljesen változó. Nekem 80B volt, és 90D lett a méretem, hétrõl hétre nagyobbak lettek a melleim, a végén már fájt a hátam a súlyától. Biztos, hogy számíthatsz majd te is egy "kis" cicinövekedésre :-)
Nekem világ életemben kis mellem volt, terhesen elkezdett nõni, most szoptatok, és végre fel tudok venni kivágott rucikat, nem áll röhejesen :) Eléggé meg fog tehát nõni, fõleg szoptatás alatt.

Igaz az, amit a terhesség alatt álmodik az ember, vagy pont az ellenkezője lesz?

Többször álmodtam,hogy gyors szülésem lesz,fájdalmat neméreztem.Azt is álmodtam már többször ,hogy kisfiam lesz,s?t ezt már a családtagok is álmodták,akkor tényleg az lesz?Lehet hogy pont az ellentettje lesz?

Legjobb válasz: szia, én azt álmodtam hogy kisfiú lesz és az is lett:)

szia, én azt álmodtam hogy kisfiú lesz és az is lett:)
Szia!Én 100-ból 99 szer álmodtam, hogy kislányunk lesz, amikor egyszer álmodtam, hogy kisfiú felriadtam.És most kisfiút várunk és nem adnám 1 millió lányért sem!!! Boldog babavárást mindenkinek! :-) 33 hetes kismami
Jezusom ne mondjatok ilyet en azt almodtam elvetelek, vagyis legalabbis vereztem. Remelem ezekböl semmi sem igaz vagy ha igen akkor csak a pozitiv. mondjuk a gondolataid befolyasolhatjak az almaidat ez teny es en valoban sokat stresszeltem hogy ne legyen semmi gaz, betudom annak, hogy emiatt volt, remelem igy is van... Boldog babavarast, a rossz gondolatokat meg probaljatok elfelejteni, eleg akkor sirni ha mar "megtörtent a baj".
Szia! Szerintem biztos bejön az álom. Én is többször álmodtam a Bébimrõl, aki kislány volt, és minden álmomban ugyanúgy nézett ki. De sajnos ezt már sosem tudhatjuk meg, mert 10 hetesen elvesztettük... De onnan is gondolom, sõt, bizton állíthatom, hogy az álmok bejönnek, hogy egyik éjjel azt álmodtam, hogy a halott nagynéném kivette a kezembõl a Picikémet, megsimogatta, és elvitte magával. Reggel, amikor felébredtem, nagyon rossz érzésem volt, hogy miért álmodtam ilyet, hogy a halott nagynéném elviszi tõlem, de pár napra rá megtudtam...:aznap este tényleg eljött érte...
Érdekes amit kérdeztél!Én sokszor álmodtam a szülésrõl, ami teljesen valósághû volt!Éreztem a fájdalmakat és mikor kibújt a baba, éreztem azt a forróságot, ahogy rárakják a pocimra!Ez nekem többszörösen visszatérõ álom volt. Most pedig itt a finisbe-36.hét- pont az éjjel álmodtam a kislányunkal és mikor felébredtem, elmeséltem a férjemnek hogy néz ki:) ) Teljesen bután hangzik, de reális a kép h netán úgy fog kinézni, mert a szeme az enyém volt álmomban, a pofija az apájéra hasonlított. Én nem tudom ezeknek az álmoknak van e valós alapja, mindenesetre jó rajta eltöprengeni.. :) És hát hamarosan mindannyian átéljük a CSODÁT és kiderûl, h volt e vmi köze az álmunknak a valósághoz. Boldog babavárást mindenkinek!!!
Az álom nem a valóság, de az sem igaz, hogy amit álmodsz, annak az ellenkezõje igaz. Az álmok a tudatalattiban születnek és általában olyan dolgokról álmodunk, amik foglalkoztatnak minket. Tehát van közük a valósághoz, de azért ne vonj le belõlük semmiféle következtetést, mert nem éri meg!
Szia.Én 3szor álmodtam kislánnyal pedig a 12 hetes uh-on kkisfiút mondtak, de a 18 hetesen kislányt!!!hát kiváncsian várom h jövõhéten mit látnak!!!:)
én is megálmodtam, hogy kisfiú lesz, és nekem is bejött:) . Pedig ébren inkább lány 'éreztem', de álmomban mindig kisfiú volt.
Nehéz kérdés. Én annak idején többször álmodtam azt, hogy fiút szülök, bár titokban mindig is kislányt szerettem volna. Talán azért, hogy a férjem kedvében járjak, hiszen a férfiak nagy része inkább fiút szeretne. Végül az én titkos álmom teljesült, mert kislányt szültem. Nincs a világos senki, aki erre a kérdésedre pontos választ tudna adni. Az élet majd megadja!
Hát ha hiszel az ilyenekben akkor ez nem csak a várandósság idejére igaz(a mondás szerint). Arról pedig hogy milyen nemû lesz a gyermek címû álmok...hát ebbõl már nagyon elegem van. Mert mindenki azt hajtogatja, hogy én megmondtam, meg hogy annak a gyereknek fiúnak kell lennie. Miért ha lány lenne akkor mi lenne? Akkor már nem is kell szeretni vagy mi? (Bocsi a kirohanásomért de ezekért a szavakért nagyon haragszom/haragudtam) Nekem mindenki fiút álmodott és a az uh szerint is fiam lesz.
Amikor a bátyám felesége terhes volt, egy éjszaka felriadtam egy álomból. Azt álmodtam, h szült és a bátyámnak adott egy kést, (Õ állatorvos...), hogy akkor most rajta a sor. reggel elsõ dolgom volt felhívni a sógórnõmet, nem vette fel, majd a bátyámat, aki örömmel újságolta, hogy szülnek. A végén kiderült császárral. Szóval jól megálmodtam. Viszont az én terhességem alatt álmodott dolgok elég szürreálisak voltak (pl. egy tó közebén szültem egy bazi nagy úszógumin, amit egy tündér össze-vissza forgatott. Majd mikor lenéztem a hasamra láttam, hogy egy csõr belülrõl nyitogatja a pocakot és megszültem egy galambot...) azt olvastam, ez természetes. Érdekes, hogy nem rémálomként éltem meg.

Szülés után átlagosan mennyi idő alatt tudja az ember visszanyerni a terhesség előtti alkatát?

Mikortól lehet sportolni, illetve a szoptatás ideje alatt mennyiben számít, hogy mit eszik valaki? (Szükséges-e magasabb kalóriabevitel emiatt)

Legjobb válasz: Én 3 hete szültem és vékonyabb vagyok, mint amikor terhes lettem. Csak a pocakom látszik még:/ Én akkor eszem amikor éhes vagyok, és azt amit épp megkívánok. Ilyenkor egyáltalán nem figyelek arra, hogy ne hízzak.

Én 3 hete szültem és vékonyabb vagyok, mint amikor terhes lettem. Csak a pocakom látszik még:/ Én akkor eszem amikor éhes vagyok, és azt amit épp megkívánok. Ilyenkor egyáltalán nem figyelek arra, hogy ne hízzak.
Ha minden jól megy, 6 hetes kortól sportolhatsz. Lényeges a kalóriabevitel, de nem kell többet enned, hanem arra ügyelj, hogy sok fehérjét és zöldség-gyümölcsöt egyél. Igazán most tudnál elhízni, ha sok édességet tolsz. Nehéz, mert szoptatás alatt is durván kívánni fogod:-) Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok terhes, már a biológián múlik, mikor leszek az. Csak elgondolkoztam rajta, hogy mennyire törvényszerû, hogy az ember saját zsírt is szed fel a terhesség alatt (tehát most nem számolom a hasban levõ plusz súlyt), ha igen, akkor pedig mennyi idõ leadni és az esetlegesen vesztett izomtömeget is visszapótolni.
Én 9kilót híztam, és szüléssel le is ment majdnem mind, pár héttel szülés után könnyebb voltam mint terhesség elõtt!
Én tíz kilót híztam. Szülésnél lement 6 kg, egy héttel késõbb fél kiló plusz volt még rajtam. Két hét múlva súlyban ugyanannyi voltam. Egy hónapra rá a hasam is a régi volt. Most öt és fél hétnél járok mínusz egy kilónál tartok és a bõröm is egész jó már. Én bármit megeszek, de az édességet tényleg veszettül kívánom. Szerintem is 6 hét után lehet kb. finoman elkezdeni a mozgást. Persze ha lesz hozzá energiád. :) Nekem egyelõre semmi nincs. :)
25 kg-ot híztam a szülésig, és 2 hónappal a szülés után már csak +3 kg volt rajtam. Semmi diéta, semmi sport, magától lement. Akkor még szopott a fiam.
én 22 kilót híztam 171 cm 60 kgról és még 6 kg van rajtam. 7 hós a fiam. eszem édességeket (nem extrém mennyiséget), talán ha ezt nem enném, már kevesebb lenne rajtam, de a szoptatás óta kívánom és addig még nem akartam megvonni magamtól.

Biztosan hülye kérdés, de a terhesség alatt meddig bírja az ember behúzni a hasát?

Legjobb válasz: 37hetes vagyok, be tudom húzni,kb 20hetesre ;-)

37hetes vagyok, be tudom húzni, kb 20hetesre ;-)
:) Attól függ, mennyire elõrehaladott a terhesség. Nekem kb az 5. hónapig alig látszott valami, utána aztán szépen kigömbölyödött, kemény lett és akkor már semennyire nem tudtam.
Be tudod húzni védid, mert a hasizmod remélhetõleg valamennyire mûködik. Csak kérdés hogy után amit látsz. Én pl most 27 hetes vagyok, valamennyire be tudom húzni, egy kicsit így kisebb a hasam, de azért van. Ha arra gondolsz hogy meddig tudod úg ybehúzni h ne tûnj terhesnek arra se tudom a választ, mert van akinek 22 hetesen akkora pocakja van mint nekem volt 12 hetesen, õ nyilván be tudja még akkor is húzni teljesen laposra.
Hosszabb ideig??? Felejtsd el!!! :)

Terhesség alatt, miért szárad ki az ember cicibimója körül a barna udvar? Mit csináljak?

Legjobb válasz: nem tudom de patikában vegyél bepanthent, ezt ajánlják szülés után a mellbimbó-, udvar kisebesedésére és a baba popsijára is

nem tudom de patikában vegyél bepanthent, ezt ajánlják szülés után a mellbimbó-, udvar kisebesedésére és a baba popsijára is

Terhesség alatt miért hízik meg az ember? Miért lesz nagyobb feneke, combja, hasa, karja stb?

Itt olyan n?kre gondolok akik terhesség el?tt viszonylag arányosak, vékonyak voltak és mégsem sportóltak.

Legjobb válasz: Mert sokaknak nagyobb lesz az étvágyuk, többet esznek és kevesebbet mozognak a pocak miatt. Minderre a baba miatt van szükség.

Mert sokaknak nagyobb lesz az étvágyuk, többet esznek és kevesebbet mozognak a pocak miatt. Minderre a baba miatt van szükség.
Más lesz az anyagcsere, lassabban bont a szervezet mert raktároz a babának és a szoptatáshoz, kell is az energia. Na meg szerintem sokan zabálnak is mert azt hiszik most aztán mindent lehet meg kell is. Én nem híztam se a karomra, se a fejemre (toka?) se a combomra, csak a hasam 106-os :-) és a fenekem is a régi!
Persze, ha sovány volt, akkor igyekszik a test feltölteni a tartalékait, hogy elegendõ ereje legyen, ha szükség lesz rá. Aki sovány, azt egy adódó komplikáció, láz, fertõzés egybõl földhöz vágná.(a kövéret is , persze) Erõt gyûjt.Tartalékot. És a szoptatás az mínusz 10 kg, ha elég sokáig csinálod, kb olyan fárasztó, mintha szenet lapátolnál. Csak ülsz, és mégis.
akkor is hízik valamennyit ha egész nep joghurton és zöldségsalátán él.(bár most ezegy hipotetikus , feltételezett dolog a részemrõl...) A terhességet úgy veszi a szervezet, hogy bent van "valaki", aki folyamatosan szívja le a mama energia és vitaminkészletét. A szervezet meg ilyenkor fordított üzemmódba áll át. A kevesebb kaját is gyorsabban beépíti, de fõleg zsírt "csinál" belõle, mert abból van az "igazi" energia.
Lelassul az anyagcsere. Ugyanannyi evés mellett is többet elraktároz a szervezet a késõbbiekre, hogy tudd szoptatni a gyereket. Én 20 kg-ot híztam de minden dkg-ja lement 9 hónap alatt, és nem voltam kövér úgy sem.
A medencecsontok elmozdulnak, távolodnak, felkészülve a szülésre. A szervezet raktároz, hogy elegendõ ereje legyen. És mint írták, gyûjt tartalékokat a késõbbi szoptatáshoz. Nagyon sokan ennek ellenére is egészen lesoványodnaK, mire vége a szoptatásnak.(persze, van kivétel, de ott más okok játszanak közre) Ez a mai ideálnak megfelelõ: "arányosak=vékonyak" voltak ez azt jelenti, hogy VÉKONYAK voltak a szüléshez. Nem NORMÁL hanem SOVÁNY volt a testük, csak ma a sovány a divat. Beáll normálra. Azon kívül: vizet is raktároz, és ettõl pufókabbnak tûnik.
azért mert sokan úgy gondolják, hogy akkor büntetlenül ehetnek mindent, aztán szülés után meg csak néznek, hogy elhíztak. Mert oké hogy enni kell kicsivel többet , de szerintem a terhesség nem arról szól, hogy csokit meg fagyit meg ilyesmiket eszik az ember állandóan. na meg terhesen is lehet mozogni, ha nem is ugyanolyan intenzíven mint elõtte.
Mert legálisan zabálnak. Terhesen jobban elereszti magát az ember: miért ne ehetnék csokit, hát terhes vagyok?? Mindez csak odafigyelés kérdése. Én vékony voltam terhesség elõtt is, terhesség alatt is (csak pockom volt), és szoptatás alatt is. Végig tornáztam is, és nem zabáltam halálra magamat.
Ki az a hülye aki szerint azért hízik valaki mert zabál?? Én nem zabálok, de ugyanannyi evészettel terhesség alatt igenis hízok. Ez utána épp úgy lemegy. Rendszeresen sportoló vékony nõ vagyok, terhesség alatt is tornázok de nem +4 kg-val megyek szülni!
Én nem vékony, de arányos testalkatú voltam, a terhesség alatt pedig 30 kg-ot híztam. Nem számolgattam a kalóriákat, ettem ami jól esik. Nem tornáztam, nem is dolgoztam, hamar táppénzre mentem. Oda nem figyelés esetén könnyû meghízni sajnos :(
A terhesvitaminokat is okolják sokan az elhízásért. Lehet, hogy van benne valami (esetleg nagyobb étvágyat csinál és felfújja a babát és a mamát is.) Én pl. Elevitet csak minden 2.-ik nap eszem, de lehet, hogy késõbb még ritkítom, inkább sok gyümi és zöldség! 12h kismama
A kérdező hozzászólása: Tehát, ha valaki ugyan azt eszi amit aterhesség elõtt és akkor nem hzott(max terhesség alatt több gyümit+zöldséget bevisz a szervezetbe), akkor terhesség után ugyan annyi lesz miont terhesség elõtt?(itt csak feleslegre gondolok)
A kérdező hozzászólása: De ha olyat eszik az anyuka ami nem hízlal, de egészséges, akkor is hízik?
hát én nem foglalkozok vele hogy mi hizlal és mi nem mindent megeszek ami jól esik és nem hizok semmit csak a baba hizik és nõl ugyan anyi leszek szülés után mint azelõtt ugyhogy semmmi kilo nem marad rajtam pedig rám férne egy kicsi 60 kg vagyok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!