Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt az a (635 db)

Azon kismamák, akik mestruáltak a terhesség alatt, azok meddig mestruáltak? Milyen "terhességi" tüneteitek voltak?

Illetve hogy derült ki, hogy végül kismamák vagytok? Okozott bármi gondot a terhesség, szülés során, baba egészségében, hogy mestruáltatok?

Legjobb válasz: Nekem a sógornõm menszizettt terhesség alatt, 6 hónapos kismama volt mikor kiderült, hogy babás szinte nem is volt elõtte semmi tünete talán az étvágy nõtt meg egy kicsit, a menszije 5 hónapig megvolt, 5 hónap után kezdett el gömböjödni és jöttek a terhességre utaló jelek nõtt a pocak a mell és ekkor maradt el a menszi, a szülése hamar megvolt mert nem volt a szülõágyon másfél óránál tovább, gyorsan és könnyen megszületett a baba,, ennek már három éve és így avn egy gyönyörû szép keresztlányom, 23 hetes kismama:)

11:36-os vagyok, bocsi, hogy most írok, sajnálom, hogy nem sikerült, de azt szokták mondani, hogy a bab tudja mikor kell jönnie és õ még várat magára egy kicsit, lehet csak egy hónapot. A sógornõmnek rendesen volt menszije talán egy kicsit volt kevesebb, de neki amúgy sem volt rendes a ciklusa, és semmilyen vitamint nem szedett, Minden jót és sok sikert:)
Nekem a sógornõm menszizettt terhesség alatt, 6 hónapos kismama volt mikor kiderült, hogy babás szinte nem is volt elõtte semmi tünete talán az étvágy nõtt meg egy kicsit, a menszije 5 hónapig megvolt, 5 hónap után kezdett el gömböjödni és jöttek a terhességre utaló jelek nõtt a pocak a mell és ekkor maradt el a menszi, a szülése hamar megvolt mert nem volt a szülõágyon másfél óránál tovább, gyorsan és könnyen megszületett a baba, , ennek már három éve és így avn egy gyönyörû szép keresztlányom, 23 hetes kismama:)
Szia! Egy másik kérdésnél már találkoztunk! :) Mi újság, csináltál tesztet? Eredmény? Nálam semmi neg. lett, de igazából erre számítottam.
Sajnálom, hogy így alakult, de örülök, hogy nem vagy elkeseredve :) Hétfõn megnézetem magam a nõgyógyásznál, kíváncsi leszek mit mond.
Szia! Voltam dokinál, holnap kell laborba mennem. Annyit mondott puha a méhem, nem tudom ez mit jelent, plussz folyásom is van, valami barnás-nyúlós érdekes... Péntekre lesz eredmény. Kicsit ideges vagyok, remélem nincs baj.. Nálad minden rendben?
Szia! Itt az utolsó elõtti :) Nagyon érdekes nálam a helyzet! Vérvételt nem kért az orvos, csak vizeletbõl terhességi tesztet a laborban, ami negatív lett, valamint kiderült, hogy bakteriális fertõzésem van, amire kaptam kúpot. Azt mondta 2 hét múlva menjek vissza, ha tapasztalok bármilyen terhességi tünetet, vagy nem jönne meg a köv. mensesem, (pont 2 hét múlva esedékes), ugyanis õ abszolút nem zárja ki a terhességet, a felpuhult méh miatt. Úgyhogy most egy meglehetõsen érdekes 2 hét áll elõttem. Igyekszem nem beleélni magam semmibe, úgyis 2 hét múlva kiderül minden. A késõbbiekben még jelentkezem ennél a kérdésnél, és megírom az új híreket! Üdv.:B.
Szia! Sajna ma megjött! Nem vagyok túl boldog, de azt hiszem ez mitsem változtat a lényegen. Most egy kicsit rövidültek a ciklusaim, azért is vártam erre hétre, és tessék itt van... Örülök, hogy jól vagy, és egyáltalán nem zavar, hogy részletesen leírod a Veled történteket, sõt, nagyon jó érzés, hogy megtisztelsz a bizalmaddal. Megértem, hogy féltek, és aggódtok a férjeddel, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi gond. A hit sokat számít, és eddig is minden rendben alakult, miért lenne gond?! Csak pozitívan :) A babátok szépen fejlõdik, Te jól vagy, kell ennél több? Én már várom a szeptembert, hogy menjünk a másik dokihoz. Ma beszéltük meg a férjemmel, hogy ha nem lehet gyermekünk, akkor sem fogunk összetörni, akkor örökbefogadunk. Örülök, hogy ebbõl a szempontból is megegyezik a véleményünk, és nem zárkózik el ettõl a megoldástól sem. Lehet, hogy ez butaság tõlem, de én nem szeretnék 6 vagy akár több évig próbálkozni. A max idõ amit magunknak, és a természetnek adok az 5 év, és ha nem megy, akkor örökbefogadunk. Most még van 3, 5 évünk, kiderül mire lesz elég :) Ez persze sok idõ, és a reménykedem nagyon benne, hogy egyszer én is megtapasztalom mindazt, amit most Ti! Addig is kiélem magam a barátok babáival :) Majd írd meg, hogy mi lett a köv. vizsgálat eredménye! Szorítok, hogy minden rendben legyen! :) Üdv.: B.
Szia! Remélem még mindig minden a legnagyobb rendben nálatok, és jól bírod ezt a hihetetlen abnormális idõjárást. Engem totál kikészít, igaz inkább ez, mint a mínusz 10 fok :) Gondoltam várok még és nem írok, mert e hét végére nem várom, de nem bírtam ki, hogy ne írjak pár sort. Már csak azért sem, mert már rég jelentkeztem. Mindezek mellett szerintem meg fog jönni, mert már fáj a hasam... Mostanában újra olvasgatom ezt az oldalt, és rájöttem, hogy totál stresszel. Meg aztán egy csomóan annyira ellenségesen válaszolnak, hogy én már hónapok óta egy kérdést sem tettem fel. Úgy tûnik ez a nagy meleg nem tesz jót másnak sem :) Gondolom Te már a terhesség témakörben olvasgatsz :) A tünetekkel mi újság? Még mindig vannak? Amikor olvastam, hogy 12 órát is alszol, hát... nagyon irigykedtem :) És persze szívbõl gratulálok ahhoz, hogy elértéltek azt a kort, amit eddig sajnos még nem sikerült! Amikor 2 hetente mész dokihoz, mindig van UH? Azaz 2 hetente látod a babót? Ez nagyon jó lehet! Idén annyi ismerõsõmnek született babája, és még annyi lesz. Most van alkalmam babázni, nagyon élvezem, és a mamák is, mert addig is pihennek. Ez is egyfajta segítség nekem, és tényleg jó hatással van rám. Jövõhéten is "babalátógatóba" megyünk, már várjunk nagyon a férjemmel. Most megyek, mert még nem jutottam el a vacsoráig. Midenképp írj, és persze jelentkezem a héten, bármi is legyen az ehavi végeredmény! Vigyázz magadra! üdv.: B.
Szia! Remélem nem bánod, hogy még mindig írok, és nem zavar! Nagyon örülök, hogy jól vagy, és remélem, az utolsó leveled óta ez nem is változott! Egy kicsit meglepett, hogy dolgozol, azt gondoltam, két vetélés után automatikusan veszélyesztetett leszel.... Meddig szeretnél dolgozni? Vagy még nem gondolkodtál ezen? Én még mindig jól vagyok, de sajnos még mindig nincs baba, bár képzeld az utolsó menstruációm is igen érdekes volt. Elmentem az orvoshoz, mert már nem tartom ezt normálisnak, és azt mondta nincs gond. Na, ezt volt az a pillanat amikor eldöntöttem, hogy nem megyek hozzá többet. Úgy érzem csöppet sem izgatja, ez az egész, az idõ pedig megy. Próbáltam vele beszélni, hátha van valami homeopátiás bogyó, vagy bármi, ami segítene, de abszolút, lepattintott. Anno jártam egy orvoshoz, akivel nagyon meg voltam elégedve, de elég drága volt. Most eldöntöttük a párommal, hogy szeptemberben visszamegyünk hozzá. Gyakorlatilag kezdünk mindent újra, de benne legalább maximálisan megbízunk, így nem bánjuk! Szóval most pihi, és nyaralás van, baba téma jegelve szeptemberig! :) Az új helyem nagyon jó, nincs okom panaszra. Persze egyre több a munkám, nyílván minél többet tudok, annál több a munka is, de nem bánom. Vannak napok, amikor nagyon lefáradok, de ez ezzel jár. Próbálok hétvégén sokat pihenni, és kikapcsolódni. Összeségében azt mondhatom egy percig sem bánom, hogy váltottam, sõt, jót tett nekem. Remélem Te is írsz hamarosan! Várom soraid! Addig is vigyázz magatokra :) üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Bocsánat, hogy ennyi ideig nem írtam, de nagyon sûrûek a napjaim. Köszönöm mi jól vagyunk. Ma vagyunk 2 hónaposak, tegnap voltam uh-n és már volt szívhangja, amitõl a fellegekben járok Melleim folyamatosan fájnak, gyomorégéseim mindennaposak. De bevallom õszintén minden tünetét szeretem a várandóságnak, mert tudom, hogy már itt van Õ Bár ma képzeld nagyon ingerült és ideges vagyok, pedig úgy különösebb okom nincs rá. Te hogy vagy? Elvileg a napokban nem kellene megjönnie, hogy érzed magad? Örülök, hogy a dokis minden rendben talált nálad Várom soraidat! Üdv.: Zs.
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. itt olvashatsz errõl a dologról, személyes tapasztalatom nincs, de talán ez is segít :)
Szia! Elnézést, hogy ilyen soká írok, de annyira sok dolgom volt, hogy egyszerûen nem volt idõm írni! Hogy vagytok? Minden rendben nálatok? Hanyadik hétben vagy már? Én teljesen rendben vagyok. A kérdésedre válaszolva, nálam mindent rendben talált az orvos. Ebben a hónapban nagyon jól érzem magam, és nyugodt vagyok. Tudom furcsán hangzik, de valahogy úgyérzem, hogy most sikerülni fog. Ez egyfajta intuíció, de lehet hogy csak azért érzem ezt, mert furcsa számomra, ez a mérhetetlen nyugalom, amit most érzek. A Gynex csepp is nyílván segít, mert már a ciklusom 13. napján tartok, és bakteriális fertõzésnek nyoma sincs. :) Kíváncsi vagyok, hogy bejön-e a megérzésem, de ha nem akkor sem fogok elkeseredni, a lényeg, hogy jól érzem magam, és már nem érzem tehernek ezt az egészet! Nagyon érdekes volt amit írtál, hogy hogyan próbáltál felkészülni a babára. Sokat gondolkodtam ezen, és én is kipróbálom. Azt mondják sok múlik azon, hogy hogyan állsz a dolgokhoz, és ez a fajta hozzáállás biztosan sokat segít. Most mennem kell! Mindenképp írok hamarosan, és persze várom soraid! Vigyázz magadra! Üdv.: B.
Szia! Képzeld nekem megjött tegnap. Ez van, biztos nekem is lesz egyszer babám.. Nagyon jó olvasni a soraidat, és közben furcsa is, mert én még soha nem voltam ilyen helyzetben, és elképzelni sem tudom, hogy ilyenkor mennyi érzelem kavarog az emberben. A lényeg, hogy most már minden rendben lesz :) Ha kaptál most gyógyszereket akkor tuti nem lesz baj. Nagyon kíváncsi vagyok én is, hogy mi lesz az UH-on. Azért érdekes, hogy nem vagy rosszul, de azért jó is, mert úgyis eljön a rosszullétek ideje. Élvezd ki ezt az idõt, és pihenj sokat! Annyira nagyon jó lehet most Neked! :) Ráadásul Ti triplán megérdemlitek, hogy most már láthassátok is a babátokat. :) Sajnálom, hogy nekünk most sem sikerült, jó lett volna, hogy egyszerre esünk teherbe, de bízunk benne, hogy hamarosan követem a példád! Írj majd, és vigyázz magadra! Üdv.:B.
Szia! Mi történt a 12. UH alkalmával? Mindent rendben találtak? Én ma vagyok a 25. napomon, és nagyon jól vagyok. Ebben a hónapban már használtam ovu tesztet, igaz kicsit késõn kezdtem el csinálni, de mindenképp hasznos volt! Múlt héten voltam szabadságon, és nagyon jó volt, hatalmasat pihentem, úgyhogy most kisimult idegekkel várom a hónap végét :) És képzeld ez a hónap sem telt el úgy, hogy 2 hozzám közel álló ember ne jelentette volna be, hogy babát vár! Eddig azt hittem paranoiás vagyok, hogy mindenki babát vár körülöttem, de rájöttem, ez valóban ilyen idõszak most. Remélem hamarosan jómagam is erõsítem a csapatot :) Most megvárom ezt a ciklust, és ha megjön, akkor bejelentkezek az orvosomhoz. Köszönöm a tanácsaid a vizsgálatok terén, mindenképp kérni fogom ezeket a vizsgálatokat. Erõsen gyanakszom én is a hormon problémára, de nyílván majd kiderül. Persze az is lehet, hogy minden o.k. csak várat még magára a baba :) Bízom benne, hogy Nálatok minden jól alakul, és már túl vagy a rosszulétes idõszakon is! Amennyiben idõd engedi írj, kérlek pár sort, hogy mi újság Veletek! Ebben a hónapban még jelentkezem, és megírom, hogy alakult ez a hónapom :) Vigyázz magadra!! Üdv.: B.
Szia! Nagyon örültem a levelednek, és gratulálok a kisfiadhoz :) Most már tényleg csak boldog hónapok várnak rád, ez hihetetlen élmény lehet! Fantasztikus, hogy a férjed is ennyire részese a babavárásnak, gratulálok hozzá is :) Biztos vagyok abban, ahogy eddig is :) , hogy minden rendben lesz, az elkövetkezendõ vizsgálatok során!! Majd írd meg, hogy fogadták a jó hírt a munkahelyeden. Bár ha már növekszik a pocakod, biztos vannak akik sejtették már. És mocorgást érzel már bentrõl? Nálunk változatlan a helyzet, de türelmes vagyok. Idõközben a testvéreméknél jött a baba, akit sajnos tegnap elvesztettünk. Alighogy felfogtuk a hírt (már 4 éve várnak babára) ezzel kell szembesülnünk. Nagyon nehéz ez most mindannyiunknak, fõként úgy, hogy mised ab. volt, és mûtéti beavatkozás nem történt péntek este óta. ??? Semmi másra nem tud a családunk koncentrálni csak arra, hogy a párjának semmi baja ne essen! Nagyon nehéz, de azt hiszem ezt Neked nem kell részleteznem! :( Sajnálom, hogy így kafakadtam most, és hidd el osztozom az örömödben, és nem szerettelek volna ezzel felzaklatni, de sokkolnak az események. Persze tudom, hogy minden jóra fordul, és nem lesz semmi baj, csak most még friss az élmény, és aggódom! Most, hogy voltunk a kórházban, kiderült, hogy mindenki nagyon elégedett azzal az orvossal akit én választottam. Azért ez megnyugtató volt számomra. Hozzáteszem sajnos nem õ kezeli a testvérem párját. Most megyek nem háborgatlak tovább! Kívánok további boldog babavárást! Várom soraid! És persze vigyázz magatokra :) Üdv.: B.
Szia! Ne haragudj, hogy csak most írok, de meg akartam várni, amíg végre eljutok dokihoz. Sajnos majd 1 hónap szabin volt :( Kicsit dühös voltam, de hát nincs mit tenni... Szóval most az a feladatom, hogy vezessem a hõgörbémet + csináljam az LH tesztet, és a köv ciklusom 10-12-14. napján megyek UH-ra. Eközben a férjemnél megcsinálják a sperma vizsgálatot. Egyenlõre ez a dolgunk, de aranyos volt felvázolta a továbbiakat is részletesen. Nagyon kedves volt, és a hõgörbémet amit most elvittem neki, azt is szépen elmagyarázta és meg is dícsért, hogy szép :) Remélem jól vagy azóta is, és vigyázol magadra, sokat pihensz!! Amit írtál nem jó hír, de bízunk benne, hogy a természet tudja a dolgát, és minden jól alakul! Jó lehet érezni a pocakodban a kisfiad! Most már, hogy mi is jó helyre kerültünk remélem hamarosan én is megtapasztalom mindezt. A testvérem párja szerencsére jól van. Fizikailag abszolút rendbe jött, lelkileg még sajnos nem, de hál'Istennek próbálja pozitívan nézni a dolgokat, és jó úton jár. Nehéz volt ez mindenkinek, de kétségtelen, hogy számára volt a legnehezebb. Remélem írsz még, és nem haragszol, hogy ilyen soká írtam! Vigyázz magatokra! :) Kevés munka sok pihenés :) Hogy irigyellek... :) Üdv.: B.
Szia! Úgy örülök, hogy írtál, és annak is, hogy ilyen részletesen! :) Bíztam benne nagyon, hogy jók lesznek az eredményeid, és látod, tényleg minden a legnagyobb rendben van! :) Fantasztikus érzés lehet, érezni a kisfiad mozgását, gondolom a párod is élvezi, hogy már õ is részese lehet ennek! Úgy tudom ez az idõszak amiben most Te is vagy a legjobb része a várandósságnak! Már túl vagy a rosszulléteken, viszont még nem nõtte ki a pocakot a babó! Azt lehet tudni, hogy milyen súlyban van? És mekkora a pocakod? Nálunk annyira nem alakulnak jól a dolgok. A párom eredményei nagyon rosszak lettek, így õ most FER 14-et szed, aztán 3 hónap múlva kontroll. Nekem idõközben megnézték, hogy van-e peteérésem, és tüszõrepedésem, és képzeld nálam eddig mindent a legnagyobb rendben találtak. A nõgyógyászom, most nem is akar látni februárig, amíg a párom eredménye nem lesz meg. Ha érdemben nem történik változás, akkor lesz egy petevezeték átjárhatóságim, és jön az inszemináció. Ez tipikusan az a helyzet, hogy az egyik szemem sír a másik nevet! Örülök, hogy tudjuk mi a baj, és bízom benne, hogy minden jól fog alakulni, de kicsit aggódom is, van bennem egy kis félsz, az idõt illetõen. Viszont az kétségtelen, hogy közelebb kerültünk ismét egy jó nagy lépéssel ahhoz, hogy végre mi is szülõk lehessünk! Persze addig sem adjuk fel, és próbálkozunk! Ha lesz hírem írok, és kérlek Te is tájékoztass a hogylétedrõl! :) ) Vigyázz magatokra! Jó egészséget! Üdv.: B.
Szia! Sajnálom, hogy ilyen sokáig nem írtam! remélem jól vagytok! bízom benne, hogy olvasod még a soraim! Képzeld ma reggel pozitívat teszteltem, igaz még csak a 12. dpo-n vagyok! Nem is tudom mit érzek, remeg mindenem, és sírok! :) Ez jó? Annyira régóta várom, ezt a napot, és nem tudok mit kezdeni az érzéssel, és félek, hogy csak álom, és meg fog jönni! Ti hogy vagytok? Minden rendben? Sokszor gondoltam rátok ebben az influenzás idõszakban, bízom benne, hogy benneteket kikerült! Remélem azért írsz, ha idõd engedi! Most képtelen vagyok tovább írni, annyira remegek :) csak elmúlik egyszer, mert így vicces lesz a mai napom :) üdv: B.
Szia! Annyira örülök, hogy írtál! Képzeld már nem remegek, csak vigyorgok, de azt non-stop! Azt hiszem még csak most kezdem felfogni, ha ezt lehet annak nevezni, mindenesetre nagyon furcsa érzés, de nagyon jó :) ) A 12 dpo azt jelenti, hogy a peteérés utáni 12. napon teszteltem pozitívat, tehát korábban, minthogy kimaradt volna. Emiatt egy kicsit izgulok. Ma lett volna a menstruációm elsõ napja. Tegnap is csináltam tesztet egy 20 érzékenységûvel, és az is szép pozitív lett. Csak nem lesz most már baj, ha ilyen szépen termelõdik a HCG?! Szerdán még tesztelek tuti ami biztos alapon! Orvoshoz mikor kell mennem elõször? Igazából már ma elrohannék, de tudom, túl korán sincs értelme! Örülök, hogy jól vagytok, most már nagy baj nem lehet! Persze a vége felé már gondolom semmi sem az igazi, de annyira kevés van hátra :) A 36. héten szép fejlett a baba, és már csak 1 hónapot kell kibírnia odabent! Megértem, hogy izgulsz már, de hidd el ez így normális. A babaszoba teljes berendezése az apróságok beszerzése, egy kicsit majd eltereli a gondolataid! Olyan furcsa, hogy mennyire gyorsan eltelt ez az idõ nem? Már csak egy kis idõ és meglátod a kisfiad! Fantasztikus érzés lesz majd! Most már csak arra gondolj, hogy milyen egyszerû, és szép szülés vár rád! Nagyon izgulok, most duplán, egyrészt, hogy nálatok minden rendben legyen, másrészt olyan jó lenne már biztosan tudni, hogy a mi picurunk is jó helyen van! Ha lesz idõd, és erõd akkor írj! Amint biztosat tudok, én is azonnal írok! És megkésve bár, de azért kívánok Boldog Új Évet Nektek :) ) Üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Fantasztikus híreket írtál, örülök, hogy jól vagytok:-) Ugye, hogy nincs szebb hang a kicsi szívverésénél?:-) Én mindig nagyon vártam az uh-kat, gondolom Te is így leszel vele:-) Nálam is így volt, hogy állandóan aludni tudtam volna, többet jártam a mosódra és a melleim fájtak. Tényleg párodnak hogy mondtad meg? Kik tudják már? Hogy tervezed meddig dolgozol? Nálunk is nagy események történtek:-) Hogy rögtön a végével kezdjem, MEGSZÜLETETT A GYÖNYÖRÛ, EGÉSZSÉGES FIÚNK:-) a héten jöttünk haza a kórházból. Leírhatatlan a boldogság. A fiam gyönyörû, imádni való és a páromon látom mennyire boldog. Sokat azóta nem alszom, de nem érdekel a boldogság feltölt energiával. 37. héten az egyik NST-n szívhanggyengülést láttak így átküldtek a szülészetre, hogy ott is csináljanak kontroll nst-t. Két napra befektettek a kórházba megfigyelésre. Majd a rákövetkezõ uh-n is egy kis szívhang gyengülés volt. Ezen a napon már intenzívebben fájdogált a hasam, de nagyon rendszertelenül. Az uh után felhívtam a szülésznõmet és mondta, hogy menjek be hozzá a kórházba és csinál nst. Este benttartottak megfigyelésre. Reggel 6-kor megvizsgált a doki és elfolyt a magzatvíz. Mondták, hogy akkor szülünk. Visszakérdeztem, hogy mit mondott, már mint ki mikor szül:-)))) 3 és fél óra alatt fájdalom csillapítás nélkül, hüvelyi uton megszületett a fiam:-) Ez egy csoda:-) Ha bármi kérdés van, akkor írjál, hátha tudok segíteni. Nagyon várom soraid, hogy hogy vagytok. Nagyon szép, boldog babavárós napokat:-) Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönjük kedves soraid és gratulációdat:-) Még mindig alig tudjuk felfogni ezt a kis csodát, hogy van egy kisfiúnk, Édesanya és Édesapa lettünk:-) Napi szinten 3 óránál többet nem alszom, bevallom fáradt vagyok, de mindig erõt a fiam és párom. Most békésen alszik a kiságyában:-) Nagyon örülök, hogy Te, Ti is jól vagytok és szorítok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen és úgy legyen, ahogy szeretnétek. Igen, szerintem is helyes, hogy ha csak a 12. hét után avatod be a "nagyközönséget". Én 4 hónaposan mondtam el bent (elõtte szabin voltam, majd a vezetõk nem voltak bent ezért tolódott ki a bejelentés). De bevallom nem bánom. Bár az is igaz, hogy már nagyon elakartam mondani mindenkinek, mert annyira boldog voltam. Pihenj sokat és csak szépre, jóra gondoljatok. Egyél sok finom, változatos dolgot:-) Várom soraid, hogy hogy vagytok! Szép napot! Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia Kismama:-) Jól esik érdeklõdésed:-) Köszönöm jól vagyunk. Egyszerûen nem tudunk betelni a kisfiúnk gyönyörködésével, imádjuk:-) Bár nem tagadom ez az elsõ idõszak nagyon fárasztó, de nem panaszkodni akarok. A jó idõ miatt már napi szinten sétálunk is. Ahogy látom ez nagyon szereti:-) A hétvége a legjobb, mert akkor a párommal együtt visszük sétálni. Hétköznap egyedül viszem. Ti hogy vagytok? Hány hetes is vagy most? Helyes, jó hogy otthon vagy és pihensz. Most tényleg ez a legtöbb amit megtehetsz. Meg persze, hogy sok finom egészséges dolgot eszel:-) És már kezded elhinni, hogy kisbabátok lesz? Az nagyon jó, hogy ha van a munkahelyen valaki, akiben megbízhatsz és Õ "falaz" Neked. Jó olvasni azt hogy pozítivan gondolkodsz, mert tényleg csak így lehet. Én a szülés elõtt is csak arra gondoltam, hogy minden rendben lesz, komplikáció mentes lesz és hamar megszületik a babám és így is lett. Hihetetlen milyen ereje van a gondolatnak. Pihenj sokat, egyél finomakat és nagyon várom a jelentkezésedet. Üdv.: Zs.
Szia! Nagyon-nagyon örülök, és gratulálok! :) És ezt csak így mellékesen a leveled végén írod??? Annyira nagyon jó, hihetetlenül feldobott ez a hír, nem is értem miért nem írtad meg hamarabb?! Most aztán lehet izgulni, hogy minden rendben legyen, de hát nem is lehet másként :) ) Jaj de jó Neked!! Kicsit irigykedem... :) Én nem tesztelek, mert érzem, hogy megjön, most ebben a percben is görcsöl a hasam. Nekem tuti nem jött össze. Most kipróbálom a Gynex cseppet, sok jót hallottam, róla, ártani nem fog sõt. Meg aztán nekem most hirtelen jött ez az új munkahely is, nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar kezdek, nem is ragaszkodtak a felmondási idõhöz. Szóval nekem most nem annyira rossz, hogy így alakult ez a hónap! Viszont Neked most annyira nagyon jó!! Ne haragudj, csak ismétlem magam, de tényleg nagyon örülök, nem tudok mást írni! Megígérem, hogy ha túl leszek a 33. napom (az volt eddig a leghosszabb ciklusom) akkor tesztelek én is! :) Nagyon vigyázz magadra, semmi stressz, és feltétlenül írj, hogy hogy érzed magad! Én is írok, ha rászon magam a tesztre! Üdv.: B.
Szia! Azt hiszem mostanság kellene megjönnie, vagyis én hétvégére vártam, de semmi, pedig rendesen fájdogál a hasam. Te hogy állsz, Nálad történt már valami? Egyébként nagyon jól vagyok, már az új munkahelyen vagyok, és nagyon jól érzem magam itt! Eddig minden jól alakul! :) Igazából ez is sokat segít abban, hogy eltereljem a figyelmem, és nagyon büszke vagyok magamra, hogy ennyire jól megy! :) Örülök, hogy nálatok nem találtak semmi problémát. Remélem hamarosan mindketten jó hírekkel szolgálhatunk egymásnak. :) Mindenesetre, ha most sem sikerült, akkor kíváncsi leszek, hogy ebben a hónapban produkálok-e valami fertõzést. Tréfás lenne, ha igen, de nagyon reménykedem benne, hogy többet ilyen nem fordul elõ! Most, hogy errõl írogatok, kezdek izgatott lenni, hogy vajon mi lesz ennek a hónapnak az eredménye. Ja, és képzeld meg akartam veled osztani az ehavi megfigyelésemet. Szóval csak annyiról van szó, hogy ebben a hónapban nem ittam gyógyteákat (cickafark-palástfû), és azt vettem észre, hogy nem jelentkezik a középidõ után rögtön a menses szerû görcsölgetés. Nem tudom Neked van-e ilyen, de nekem volt az utóbbi hónapokban, és most kiderült, hogy a tea miatt! Nagyon érdekes, mert azt vettem csak észre, hogy jól vagyok. Nem görcsölök, és a mellem sem akar leszakadni peteérés után. Bár abban biztos vagyok, hogy ezek a teák jók, és hasznosak, mégis ez a hónap így elviselhetõbb lett számomra! Most megyek, sikerült megint sokat csacsognom! :) Feltétlenül írj, akármi is történik, de persze csak jó fog :) Üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm válaszaitokat:-) Kedves Második válaszoló! A sógornõd mestruációja ugyan olyan volt a terhesség alatt mint elõtte? És az elsõ 5 hónapban nem is szedett folsavat és terhes vitamint?
A kérdező hozzászólása: Szia:-) Örülök, hogy írtál:-) Igen csináltam tesztet, és sajnos negatív lett nekem is. Nagyon bízom benne, hogy a következõ hónap "+" lesz mindkettõnknek:-)
A kérdező hozzászólása: Kedves 11.36-os:-) Köszönöm, hogy megkérdezted a sógornõdet. Már nagyon várjuk a mi kis babánkat:-) Rendületlenül reménykedünk, hogy hamarosan lesz:-) Kedves utolsó elõtti válaszoló:-) Örülök, hogy írjál illetve elmentél a dokihoz. A puha méh nem tudom mit jelent, de a vérvétel biztos sokat elfog árulni. Szorítok nagyon! Mikor lesz eredmény? Doki mit mondott, a "puha méhre"?
A kérdező hozzászólása: Szia B:-) Sajnálom, hogy van valami fertõzés, de legalább megtalálták és kezelik:-) Viszont nekem furcsa, hogy a doki nem vérbõl állapítja meg, hogy van-e terhesség van sem... És most hogy érzed magad, valami változást érzel magadon? Doki mint mondott arról, hogy menstruálsz és még is lehet baba, már mint, hogy több ilyen esettel találkozott vagy hogy egyél, igyál most valami mást? Nagyon szorítok Neked:-) Kb. egy idõben van a menstruációnk, úgy érzem megint hosszú két hét elõtt állunk, várom soraid:-) ÜDv: Zs.
Szia! A dokim elég érdekes. Igazából nem mondott semmit, nem ajánlott semmit! Ami nekem furcsa volt, hogy nem csinált hüvelyi UH-ot. Ez meglepett, ugyanis attól talán okosabbak lennénk! Amikor megnézte az eredményeim, és gondolkodott mit írjon fel, megkérdezte, hogy ha terhes lennék megtartanám-e a babát? Erre mondtam, hogy igen, és felírt egy kúpot, ami nem árthat, ha baba is van! Igazából jól vagyok, bár nehéz most megállapítani. A melleim feszülnek, néha szurkál és feszít a petefészkem ill. a méhem, valamint hõemelkedésem van. De nem foglalkozom ezekkel, tesztet sem csinálok már addig, már annyiszor produkáltam tüneteket ok nélkül, hogy ez nálam nem mérvadó. Ha 9-én nem jön meg, akkor hétfõn visszamegyek. Most úgy érzem vánszorog az idõ, sok ez a 12 nap :( Ja és persze ez a hónap kiesett nekünk a bakteriális fertõzés miatt :( Remélem nálad kecsegtetõbb a helyzet, és ha az elõzõ nem is de ez a hónap sikeres lesz! :) B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Szerintem menjél el egy másik dokihoz a biztonság kedvéért. Nagyon szorítok Neked:-)Nekem - bár nem vagyok orvos - az lett volna az elsõ, hogy uh és vérvétel... Én is május 9-re nem várom. És ahogy írod, iszonyat hosszú lesz megint ez a két hét. A számítások szerint nekem szombaton volt a peteérésem, pénteken voltunk együtt. Nagyon szeretném, hogy most sikerüljön. Nekem az a furcsa, hogy pénteken voltak alhasi fájdalmaim (gondoltam a peteérés elõszele), majd ma megint vannak. Nagyon remélem, hogy nincs más baj és csak a hormonok vannak a dolgokban. Én azért szedem heti egyszer a terhes vitamint. Te szedsz valamit? Zs.
Bocsi, elfelejtettem válaszolni :) Nem szedek kifejezetten terheseknek készített vitamint, de odafigyelek, hogy szedjek folsavat, vasat, magnéziumot, és B vit. komplexet, és méhpempõ kapszulát! Nem tudom, de zsigerbõl nem szimpatikusak a terhes vitaminok, nincs különösebb oka, egyszerûen nem vonzanak, valahogy gyanúsan sok dolog van benne, túl nagy dózisban. Ez az én hülyeségem, de akkor fogom szedni, ha már tuti baba van, és akkor is csak heti 2-3 szemet!
A kérdező hozzászólása: A terhes vitamin kapcsán nekem a dokim azt mondta, hogy heti egyet szedjek, amikor még nincs baba, ha viszont már van akkor heti kettõ legyen. Viszont folsavból napi kettõt mondott. Van benne valami amit írsz a vitaminról, lehet hogy én is váltok majd:-)
A kérdező hozzászólása: Szia! Örültem soraidnak:-) Szorítok az állás miatt, meddig kell válaszolnod, vagy Õk mikor válaszolnak? Igen, ahogy írod, ez az állás dolog minden szempontból jókor jött. Legalább a figyelmedet is eltereli. Nagyon drukkolok Nektek, olyan jó olvasni, hogy ennyi kismama tüneted van:-) Hétfõn mész vissza a dokihoz, csinál is uh-t? Mert akkor minden kiderül, nagyon várom majd hétfõn is a jelentezésedet, hogy mi volt:-) Múlthéten beszéltük, hogy még két hét, most már túl vagyunk a felén. Nagyon szeretném, hogy a páromat jövõhét hétvégén egy pozitív terhességi teszttel tudnám "megajándékozni". Nagyon várom a jövõhétvégét, de már szerencsére nem annyira görcsösen mint eddig. (Sajnos mi tavaly kétszer is elveszítettük 10 hetesen a magzatunkat). Nagyon szép hosszú hétvégét! Üdv.: Zs.
Szia! Nagyon köszönöm, hogy leírtad mindazt ami veletek történt! Irigylem a kitartásotok, és hozzáállásotok! Bár úgy gondolom, másként nem is lehet csinálni, tovább kell lépni, hogy elérjétek a célotok, hogy legyen egy szép és egészséges gyermeketek. Nálam "csupán" annyi történt, hogy 4-5 hetesen túlhajtottam magam, és erõs görcsök kíséretében spontán elvetéltem. 6 napig véreztem. Ez tavaly nyáron történt, azóta sajnos semmi. Szerintem most sincs baba:( Nagyon hullámzó a hangulatom. A munkahelyem tele van kismamákkal, a baráti körünkben azok is gyermeket várnak, akik nem is tervezték, csak becsúszott (persze örülnek, és megtartják), és persze kismilliószor hallottam már azt a kérdést, hogy: "És mikor jön a baba?" Na mindegy, ne haragudj, de ez most kijött belõlem, bizonyára már érzem, hogy ez a hónap sem nyert. Ilyenkor puffogok, aztán újra felszívom magam. A munkahellyel kapcsolatban az volt a tervem, hogy a baba érkezésétõl függ a váltás. Ha nem lesz most baba, akkor megyek az új helyre, ha valami isteni csoda folytán mégis lesz, akkor persze maradok, de minél hamarabb elmegyek akkor is betegállományba, mert nem szeretnék úgy járni, mint legutóbb. Olyan furcsa, hogy nemrég még örökkévalóságnak tünt, hogy eljön ez a hétvége is, és most itt van. :) Eldöntötted már, hogy mikor tesztelsz? Vasárnap, vagy hétfõ? Annyira jó lenne, ha sikerülne nektek! Nagyon szorítok! :) Bocsánat, hogy most kissé depressziós levelet írtam! Remélem hamarosan újra " beszélünk"! Kitartást az elkövetkezõ pár napra! Üdv:B.
Szia! Én is nagyon örültem annak, hogy írtál! Érdekesek a tüneteid, azt mondják, minden olyan tünet ami nem jellemzõ egyébként ránk a menstruáció elõtt, az mind "baba gyanús". Szerintem jól csinálod, hogy nem bízod el magad, de azért tényleg furcsa, hogy hánytál, és egy kevéske vér, még semmit nem jelent. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a reggeli teszt mit mutat majd! Feltétlenül írd majd meg az eredményt! Nálam nincs különösebb újság, minden nap fáj a hasam, mindig úgy érzem, hogy na most jött el a havi vérzés ideje, aztán semmi. Egyedül a mellem fáj, és derekem, na és persze a hasam, de az olyan menses görcsösen. Nem tudom megmondani mitõl, de úgy érzem, nem sikerült. Tesztet nem csinálok, úgy döntöttünk a párommal, hogy amit az orvos lát az UH-al az a tuti, így ha nem jön meg a most hétvégén vagy hétfõn, akkor visszamegyek. Idõm az van, most már azon a pár napon semmi sem múlik, ha ezt a két hetet kibírtam! :) Nagyon várom, a holnapi beszámolót! Addig is vigyázz magadra! Üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Jól esik hogy így szorítasz nekünk:-) Sajnos még péntek este rendesen megjött a menstruációm:-( Egy nappal elõbb mint szokott... elkeseredtem, de valahogy a mostani hónapot máshogy viselem. Most az elkeseredés mellett, még nagyobb elszántságot érzek és úgy érzem, hogy az energiáimat nem szabad a búslakodásba fektetnem, hanem inkább próbálom a pozitív gondolatokat bevonzani. Illetve mellette, hívom a dokimat, hogy esetleg még mit tudunk tenni a várva várt kisbabánk érdekében. Te hogy vagy? Neked megjött, mikor mész a dokihoz? "Kismamás" tüneteid megvannak még? Nagyon várom soraidat, remélem fantasztikus híreket írsz:-) Izgatottan várom híreid! Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajnálom, hogy menstruálsz:-(, de nekem nagyon furcsa, hogy ennyire produkálod a terhesség tüneteit. Nem vagyok orvos, 100%-osan nem tudok mondani semmit, de szerintem menjél vissza a dokihoz és kérjél részletesebb vizsgálatot. Pont itt írta egy kedves válaszoló, hogy a sogornõje hónapokig menstruált és az 5. hónapban derült ki hogy kismama. Persze nem akarlak álomba ringatni, de nem lehet figyelmen kivül hagyni, hogy van erre is példa, hogy valaki vérzik és még is egy kis élet van benne. Kérlek menjel ismét a dokihoz! Õszintén sajnálom, hogy ilyen bizonytalánság van:-( Én ma voltam vérvételen, ahol megnézik a hormonjaimat, még uh-ra szeretnék eljutni, illetve oda elmenni ahova esetleg a doki küld. Illetve kineziológushoz elmenni, hogy hátha Õ "lát bennem valamit", ami gátja az új kis élet érkezésének. Én is köszönöm kedves soraidat, biztatásodat, bizalmadat, figyelmedet:-) Örülnék, hogy ha írnál majd hogy hogy vagytok és a doki mint mondott. Illetve ha minden igaz akkor a ciklusunk is ugyan úgy alakul így pláne várom a "Sorstársam" sorait:-) Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Hogy vagy? Voltál már dokinál? Mit mondott? Én jól vagyok, bár szerintem többször van alhasi fájdalmam mint kellene így elmegyek a nõgyógyászhoz is. A hét lesz meg a vérvétel eredménye, remélem csak jót mond a doki:-) Nagyon remélem, hogy tényleg minden rendben van, mert ezen a hétvégén van a peteérésem és bízom benne, hogy ez már tényleg a mi hónapunk lesz:-) Olyan furcsa, hogy már itt tartunk. Most nagyon repült az idõ. Igen Budapesti vagyok, így megköszön, ha a kinezilógus címét megtudod adni. Bár én is jártam valakihez, de lehet, hogy most elmennék egy másikhoz. Várom soraidat! Üdv.:Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Örülök, hogy írtál és ilyen jó híreket, hogy jobban vagy:-) Bár a fertõzés része az nem jó, de már a gyógyulás útján vagy:-) Tényleg akkor most nem is próbálkozhattok a babával? Érdekes amit írsz, mert az elmúlt két hétben én is úgy gondoltam, hogy nem foglalkozom a témával, nem is látogatok fel erre az oldalra...de aztán még is. Igen, köszönöm nálunk is minden rendben van, az eredmények is jó lettek:-) Munkahely váltással hogy állsz? Ha van idõd várom soraidat! Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia Kismama! Rég nem írtál már, minden rendben? Milyenek a napjaid? Üdv.: Zs.

Mennyi a normál vérnyomás terhesség alatt? Az első érték számít, a "per", a pulzus, vagy mind a három érték?

Legjobb válasz: http://www.webbeteg.hu/cikkek/magasvernyomas/5704/terhesseg-.. De ha a szisztolés (1. érték) vérnyomás érték a terhesség alatt 30 Hgmm-t emelkedik, a diasztolés (2.) érték pedig 15 Hgmm-t emelkedik a nem terhes értékhez képest, akkor is magas vérnyomásról van szó. "A nyugalmi pulzusszám 10-20 ütés/perccel nõ (élettani maximuma várandósoknál 100 ütés/perc)."

http://www.webbeteg.hu/cikkek/magasvernyomas/5704/terhesseg-.. De ha a szisztolés (1. érték) vérnyomás érték a terhesség alatt 30 Hgmm-t emelkedik, a diasztolés (2.) érték pedig 15 Hgmm-t emelkedik a nem terhes értékhez képest, akkor is magas vérnyomásról van szó. "A nyugalmi pulzusszám 10-20 ütés/perccel nõ (élettani maximuma várandósoknál 100 ütés/perc)."
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!

Ha valaki elkapja a toxoplazma fertőzést terhesség alatt azt észre lehet venni? Vagy tünetmentes?

Legjobb válasz: a babán lehet észre venni,ha elkaptad terhesség alatt.elég csunya rendelleneségetokoz

a babán lehet észre venni, ha elkaptad terhesség alatt.elég csunya rendelleneségetokoz
Nálad tünetmentes, de vérvétellel ki lehet mutatni, ha van cicád, és félsz a veszélyétõl, beszéld meg a dokival mielõbb, és meg lehet nézetni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat!

Azt tudom hogy nem jó "macskázni" terhesség alatt, de a kutyus is ártalmas?

Szüleimnek van egy kis ölebük, nagyon édi, és sokszor felvesszük, ez nem gond ugye?

Legjobb válasz: A macskázással sincs semmi baj. Egyetlen egy betegség veszélyes rád, de azt sem a macska terjeszti, hanem a macska ürülékében fordulhat elõ. Toxoplasmosis. Csak terhesség alatt veszélyes, általában gyerekkorban átesik rajta az ember. Csináltass nyugodtan egy tesztet, hogy átestél-e rajta, ha igen, akkor cicázhatsz is nyugodtan. Én is kutyák, macskák, papagájok közé születtem és csodálatos volt, õszintén sajnálom, aki nem tapasztalhatja kiskorában az állatok szeretetét, az igazi õszinte szeretet :) Nincs mitõl félned :)

A macskázással sincs semmi baj. Egyetlen egy betegség veszélyes rád, de azt sem a macska terjeszti, hanem a macska ürülékében fordulhat elõ. Toxoplasmosis. Csak terhesség alatt veszélyes, általában gyerekkorban átesik rajta az ember. Csináltass nyugodtan egy tesztet, hogy átestél-e rajta, ha igen, akkor cicázhatsz is nyugodtan. Én is kutyák, macskák, papagájok közé születtem és csodálatos volt, õszintén sajnálom, aki nem tapasztalhatja kiskorában az állatok szeretetét, az igazi õszinte szeretet :) Nincs mitõl félned :)
ha tisztán tartott, akkor nincs gond, de azért ne hagyd, hogy agyon nyalogasson. másfelõl az ürüléke fertõzhet...fõleg ha napokig áll pl kint az udvaron
nálunk a szobában, az ágy mellett alszik a kutyánk és nem csak egy kis öleb, annál egy csöppet nagyobb. Nincs vele semmi baj, a lényeg, hogy tiszta legyen, szobatiszta is, és minden simizés után moss kezet, vagy legalábbis ne nyúlj a szádba, amíg nem mostál kezet. 34 hetes km
A kérdező hozzászólása: tiszta, pelenkára pisil, amit sûrün cserélnek, az ürülékét egybõl összeszedik, az is a pelusra megy.És mindig kezet mosok:) és köszi nektek, megnyugodtam:)
Semmi.
hat en ossze-vissza "tortem" magam terhesen, persze veletlenul de a fiamon nem latszik semmi. A terdem belilult terhesen, mert okos bnom lecsusztatott egy dobozt a lepcsorol es pont a terdem utotte meg, egyszer meg nekimentem a fioknak, pont combon vagott, azis belilult de a fiamon az sem latszik.
Ez butaság.Én a pocakom ütöttem meg a köldököm felett a vaskapuval kb.32 hetesen.Semmi nem látszik a fiamon.Anyukám forró olajjal égette meg magát, semmi nem látszik rajtam
Semmi az ég egy adta világon nem igaz belõle :) Engem is paráztatott anyukám, hogy vigyázzak már magamra, de én a végén már a pocakomat is beleütöttem mindenbe, másról nem is beszélve... A kislányom egészséges és mindenhol gyönyörû a bõre! :) Úgyhogy nyugi... :)
7 hónapos terhesen a tûzrõl levéve magamra öntöttem a forró vizet, természetesen a pocakomra.... A fiam 9 hónapos, semmi nincs rajta.
Én mentem neki az ajtónak hassal, nyomtam oda a hasam a konyhapultnak, hogy valami ne essen le, kiment a fejembõl a hasam :) ja és volt egy koccanásunk is 35 hetesen.Semmi jel/baja a babámnak!
Hülyeség! Olyan ezer éves babona, ami csak arra jó, hogy a leendõ anyuka állandóan mindentõl be legyen szarva. Meg sem szabad hallani. Persze egy KOMOLYABB sérülés után nem árt egy vizsgálat.
Nekem mai napig van a hasamon egy dió nagyságú folt, mikor anyukám terhes volt velem (már nem emlékszem, mesélte) de megütötte véletlen a hasát. Érdekes.

Akinek terhesség alatt nyílik a méhszája az érez vmit?

Jár vmiféle fájdalommal, nyilalással, égetéssel...bármivel? 37 hetes kismama

Legjobb válasz: szia, nekem olyan erõsen nyilallt bele a hasamba, hogy meg kellett álljak az úton .... nálam tuti ez volt az a pont, amikor "kinyílt", nagyon rossz érzés volt, bár gyorsan elmúlt, de utána mikor dokihoz mentem, akkor mondta, hogy a külsõ méhszáj 1 ujjnyira nyitva van. Ez volt a 31-32. hétben, és tény, hogy egészen odáig dolgoztam, esküvõ volt, stb, szóval pihenés semmi az egész terhesség alatt, de akkor abbahagytam a melót és szülésig nem is történt semmi, nem nyíltam tovább, bár féltem rendesen és próbáltam pihenni otthon, de azért ez sem sikerült, mert még 36. hetesen rendeztük át az egész házat:-). Szóval vigyáztam, de nem feküdtem egy percet sem hál istennek. Nálam így volt, tehát szinte biztos, hogy akkor nyílt ki, amikor azt a fájást éreztem.

szia, nekem olyan erõsen nyilallt bele a hasamba, hogy meg kellett álljak az úton .... nálam tuti ez volt az a pont, amikor "kinyílt", nagyon rossz érzés volt, bár gyorsan elmúlt, de utána mikor dokihoz mentem, akkor mondta, hogy a külsõ méhszáj 1 ujjnyira nyitva van. Ez volt a 31-32. hétben, és tény, hogy egészen odáig dolgoztam, esküvõ volt, stb, szóval pihenés semmi az egész terhesség alatt, de akkor abbahagytam a melót és szülésig nem is történt semmi, nem nyíltam tovább, bár féltem rendesen és próbáltam pihenni otthon, de azért ez sem sikerült, mert még 36. hetesen rendeztük át az egész házat:-). Szóval vigyáztam, de nem feküdtem egy percet sem hál istennek. Nálam így volt, tehát szinte biztos, hogy akkor nyílt ki, amikor azt a fájást éreztem.
8 hettol folyamatosan nyiltam, rovidultem 19 heten varrtak ossze, aztan tovabb nyiltam, hormonok es pihenes hatasara kicsit jobb a helyzet. :) en nem ereztem semmit, amik meg voltak azt mondta a doki hogy az nem ennek a jele.
A 38.héten még zárt voltam teljesen, majd a 39. héten 2-3 centire nynitva. Észre sem vettem! A 40. héten 4 cm-es volt, semmi fájásom nem volt, majd burokrepesztéssel indítottak, és 4 óra alatt meglett a gyönyörû, egészséges kislányom!
Nekem menziszerû görcseim voltak, és rózsaszín folyásom. ' ujjnyira kinyílt, és így maradt a szülésig.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nekem császárom lesz, így van némi para mert a sûrgõsségi császár még rosszabb mint a programozott. Egyenlõre nem nyíltam, elõzõ babánál is 40h2napig zárva voltam aztán császár :O( de furcsa, eddig nem tapasztalt fájdalmaim vannak. Talán nyílogatok és erõs folyásom is lett.
Elsõvel a 20. héten, másodikkal a 9. héten nyíltam ki:( SEMMIT nem éreztem, csak a doki mondta a vizsgálaton. Így is túlhordtam mindkettõt, pedig koraszüléssel riogattak. 37 hetesen pedig már tök természetes, már szülhetsz is:) Ha pedig szülés miatt nyílik a méhszáj, azt garantáltan megérzed :)
én a 30 hét környékén nagyon köhögtem, egy ilyen alkalmával, éreztem h a baba lentebb csúszik, és ott is marad. Nem emlékszem fájdalomra, nyilallásra, mert a köhögéstõl majd meg fulladtam. Sztem ez volt az, mert a 32 héten amikor dokihoz mentem, ujjnyira nyitva volt. Feküdnöm kellett volna, de egy 2 éves mellett ez képtelenség. Viszont nem emelgettem.
Nekem a 25. héten nyílt ki:(((( Ugyanígy nyílalásokat éreztem, persze nyugtattak, hogy ez a terhesség velejárója. Háááát nem. 25. héten 2100 Keményedek is rendesen emellett, független, hogy a magnéziumot, nospat szedem. Rettegek a koraszüléstõl 29. hetet most kezdem
Szia! Nekem nagyon erõs nyilallgatások voltak és egy pici friss vérzés is. Ez volt 32 hetesen.
A masodik terhessegem alatt a terhesseg elejetol 2000es volt a mehszajam, de az en dokim azt mondta, hogy ez tobbedik terhessegnel normalis, hogy nem teljes hosszusagu a mehszaj. Nekem nagyon sokat kemenyedett a hasam, az elejetol szedtem loadagnyi magneziumot, ami altalaban segitett. Majd felido kornyeken lett 2100as a mehszaj, emeltunk a magneziumon, de a doki tovabbra sem paraztatott koraszulessel, azt mondta, hogyha nem romlik a helyzet es nem lesznek magnezium mellett is eros kemenyedesek, akkor nem kell aggodni. Amig a kozepso es foleg a belso mehszaj zart, es ez az allapot tartos, addig nincs gond. Nekem pihennem sem kellett, tehat nem voltam fekvesre itelve, igaz, hogy aggodnom sem kellett, mert a doki tenyleg nem veszes dolognak allitotta be ezt. (Nem is tudtam volna pihenni, mert a nagyobbik gyerek nem volt egesz 10 honapos, amikor en felidos terhes voltam, raadasul a 27 hetesen es 37 hetesen koltoztunk.) Az egeszet kibirtam, 39 hetesen mondta a doki, hogy teljesen leallhatok a magneziumrol, amikor mar a koltozessel egyutt jaro minden dolgot lebonyolitottunk. 2 nap mulva egesz nap kemenyedtem, fajas nem volt, de 3 ujjnyira tagult a mehszaj. Leallt a kemenyedes, kovetkezo 2 napban semmit sem ereztem, vegul a doki inditotta meg a szulest. Szoval nem feltetlenul kell izgulni lanyok, kitartast nektek es kellemes unnepeket!

Milyen problémákat okozhat terhesség alatt az ajakherpesz a babának? El is lehet tőle vetélni? 11 hetes vagyok. Szóltatok a nődokitoknak vagy csak el kezdtetek herpesz kenőcsöket használni?

Legjobb válasz: Nekem a gyógyszertári Lassar-pasztát ajánlották rá, azt nyugodtan lehet terhesség alatt is alkalmazni. A babámnak nem lett semmi baja. Ha nem friss a herpeszfertõzés (tehát, ha már életed során korábban is volt ajakherpeszed), akkor semmilyen veszélyt nem jelent a babára, ne aggódj! Anno nagyon meg voltam ijedve én is, de megnyugtató választ kaptam az orvosoktól! :)

Nekem a gyógyszertári Lassar-pasztát ajánlották rá, azt nyugodtan lehet terhesség alatt is alkalmazni. A babámnak nem lett semmi baja. Ha nem friss a herpeszfertõzés (tehát, ha már életed során korábban is volt ajakherpeszed), akkor semmilyen veszélyt nem jelent a babára, ne aggódj! Anno nagyon meg voltam ijedve én is, de megnyugtató választ kaptam az orvosoktól! :)
Nekem soha nem volt herpeszem, de amikor terhes lettem akkor alig akart 1 hónap alatt is elmúlni. A szervezet ezzel jelzett az új "idegen" anyagra a testemben:-) Gyógyszertárban kapott krémet használtam, egy erõsebbet és semmi baj eddig. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor megnyugodhatok, mert nekem már többször volt herpeszem, igaz az elsõ terhességem alatt szerencsére nem volt, ezért ijedtem meg most...

Van olyan koztetek akinek a terhesseg alatt nott a melle es utana az alakjat visszanyerte de maradt a nagyob mell?

Legjobb válasz: Nekem sokat nõtt a mellem terhesség alatt, 26 kilót szedtem fel, igaz elég vékony voltam. Már csak 9 kiló maradt, most 2.5 hónapos a babám, szoptatom, de a mellem nem lett kissebb.

Nekem sokat nõtt a mellem terhesség alatt, 26 kilót szedtem fel, igaz elég vékony voltam. Már csak 9 kiló maradt, most 2.5 hónapos a babám, szoptatom, de a mellem nem lett kissebb.
Hát sajnos a mell az csak addig nagyobb, legalábbis általában (biztos vannak szerencsések is :-)), amíg babát vársz vagy szoptatsz, mert a mirigyek megduzzadnak. Aztán sajna mikor már nincs benne tejcsi, akkor összeesnek kissé.Én két babát szoptattam, mindengyik után sajnos olyan laposka lett a mellem, de a harmadik terhességnél újra visszaduzzadt. Persze nyilván ez is el fog múlni, ha már nem szopik a baba. De állítólag (ezt még nem tapasztaltam), a lelapulás után még helyrejön valamennyire, bár állítólag ez alkati kérdés is.
Elõzõ vagyok.Most látom, hogy elõttem a szerencsésebb anyukák írtak! Remélem te is ilyen szerencsés leszel!!!
En vekony testalkatu vagyok, az elso babamat varva 25 kg-ot hiztam, a mellem formas 75B-rol 85D-re nott. Hatalmasnak tunt rajtam. A tejem nem indult be, szules utan rohantak le rolam a kilok, mire a fiam negy honapos lett 27-tel voltam kevesebb, mint amikor szulni mentem. A mellem mar szules utan ket honappal a regi meretu volt, aminek meg orultem is volna, mert a vekonysagom miatt hozzam a 75B illett, viszont elveszitette a formaja, a rugalmassagat, egyszoval ronda. Inkabb ne nott volna... Most varom a masodik babamat, a 33. hetben vagyok, nem hiztam sokat (9 kg), a mellem is csak duzzadt, de a merete a regi.
A melleimre olyan hatással volt a terhesség, és a szoptatás, mintha beültettek volna egy implantátumot. :) Szerencsére így is maradt, pedig már több, mint egy évtized telt el. Az alakom egy hónappal a szülés után újra a régi volt. Nem fogyóztam, magától állt vissza. Igaz, nem híztam sokat.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat, hat remelem szerencses leszek:)
Remélem, én nem tartozom ebbe a kategóriába. Terhesség elõtt D kosaram volt, most a 25. hétben kezdem kinõni az E kosarat, és egyszerûen seholse találok magamra nagyobb melltartót. :-(( Erõsen bízom benne, hogy a szoptatás után nem marad ilyen nagy, hanem visszaesik olyanra, amilyen volt. Bár még az is nagy volt nekem világéletemben...
Második vagyok. Gratulálok annak, aki lepontozott azért, mert nem híztam el, és nem lóg a mellem. Gondolom, ez volt az oka, mert semmi sértõ nem volt a hozzászólásomban.
A kérdező hozzászólása: En senkit nem pontoztam le mert mindenki a sajat tapasztalatat irta le.
Utolso valaszolo: ne foglalkozz vele, lehet, hogy a tobbi valasz is le van valaki altal pontozva, csak meg nem ertekeltek elegen azokat ahhoz, hogy kikeruljon a szazalek. Amugy meg tok mindegy, hogy mit irsz, ha epp nem szimpatikus valakinek, akkor lepontoznak. A tegnapi 13:10-es valaszolo vagyok es sokszor elofordult mar, hogy lepontoztak, amikor azt irtam, hogy az elso babammal sokat hiztam, de hamar visszanyertem az alakomat, meg akkor is gyakran lepontoznak, ha azt irom, hogy most meg mindig csinosnak erzem magam es nem szeretnek annyit hizni, mint akkor. Szoval tenyleg nem kell ezzel foglalkozni, mert ugy sem lehet mindenkinek minden tetszo. Gondolom, ha azt irnam, hogy sokat hiztam es rajtam is maradt, akkor is lenne valaki, aki "leertekel". :-)
Engem is mindig lepontoznak, amikor megemlítem, hogy szûzen mentem férjhez, hogy az anális szexnél gumit kellene használni, hogy elõváladéktól teherbe lehet esni, hogy hiszek Istenben, hogy nincs bajom a zsidókkal, hogy beoltattam magam H1N1 ellen terhesen, és még sorolhatnám. Nem értem, miért csípi mások szemét az eltérõ vélemény, miért nem lehet elviselni, hogy valaki másképp gondolkodik a dolgokról, de elég intoleráns és szûklátókörû gondolkodásra vall.
En 3 honapja szultem 75B-rol lett 90D, hatalmasak voltak a melleim de elapadt a tejem mar nem szoptatok.A melleim lognak es puhak egyaltalan nem nyerte vissza a formajat sajnos es sztem mar nem is fogja.Barcsak nekem se nott volna....

Szerintetek lehet befolyással egy babára, ha a terhesség alatt az anya nem szed semmilyen vitamint?

Az egyik ismer?söm kislánya 11 hónapos, és kb olyan szinten van mint az én 7.5 hós babám. Az én lányom 2 nappal hamarabb állt fel mint az a másik gyerek és vagy egy hónappal hamarabb felült.

Legjobb válasz: Szerintem, nem.A terhesség alatt a baba elvonja az anya szervezetébõl ami neki kell.Õ nem szenved hiányt, az anya már annál inkább.A terhesvitaminok fedezik a megnövekedett vitaminigényt az anyának, a baba meg így is úgy is elveszi, ami neki kell. Minden baba másképp fejlõdik, van aki csak késõbb kezd el dolgokat csinálni.Ez inkább egyéni dolog, de nem hinném hogy a vitaminoknak sok köze van hozzá.

Szerintem, nem.A terhesség alatt a baba elvonja az anya szervezetébõl ami neki kell.Õ nem szenved hiányt, az anya már annál inkább.A terhesvitaminok fedezik a megnövekedett vitaminigényt az anyának, a baba meg így is úgy is elveszi, ami neki kell. Minden baba másképp fejlõdik, van aki csak késõbb kezd el dolgokat csinálni.Ez inkább egyéni dolog, de nem hinném hogy a vitaminoknak sok köze van hozzá.
Igen van jelentõssége!!!Aki mást gondol olvasson utána!Az anyában lévõ vitamin nem mindig elég a babának!
Ne, sõt cáfolom. Én sem szedtem semmi vitamint, soha, egy szemet sem. A lányom 17 hós, csodás vidám mosolygós, hamar fejlõdõ baba. Unokahugom végig szedett vitamint, 10 hós a lánya, épp csak ülni tud, felálni egyáltalán nem, soha nem mosolyog, nevetni m ég nem láttuk, de mászni sem. Ahova leülettik, ott marad, nem nyúl a játékok után... Szóval õ ilyen, a lányom meg olyna. A babák nem fejlõdnek egy ütemben...
Szerintem nincs összefüggés. Nincs két egyforma baba, vitamintól függetlenül. Most akkor elõvehetnénk egy dohányzó, alkoholt fogyasztó mamát és egy vitaminost szedõt. Egyáltalán nem biztos, hogy gyorsabban fejlõdik a vitaminos. Van 5-6 baba ismerõsöm, mind máskor csinált dolgokat, mint az enyém.
Szia! Szerintem se a vitaminoktól függ. Minden baba máshogy fejlõdik.Én se szedtem terhes vitamint. Az én kis fiam 4 hónapos és nagyon erõs baba.Folyamatosan jár a keze-lába, ha megfogom a kezét már húzza fel magát ülésbe, hasról hátra fordul, és nagyon tartja magát, eleven baba.

Az normális dolog szerintetek ha terhesség alatt fáj a szex?

Vagy az fájtat attól hogy terhes vagy??

Legjobb válasz: ha muszáj neked terhesség idején is szexelni

ha muszáj neked terhesség idején is szexelni
Nem normális..
Szerintem normális. De ha fáj, ne csináld.
Sohasem normális, ha fáj, annak valami oka van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!