Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt anyát ért (3 db)

Van olyan, hogy ha a terhesség alatt valamilyen fizikai sérülés éri az anyát (elesik, megvágja magát, megégeti magát), az a babán is meglátszik? Vagy ez csak mítosz?

Legjobb válasz: Nekem is sikerult mindent osszehoznom. Megegettem a kezem, lecsapott a forro olaj, ra ugrott a kicsi sarhegyi kutyank a hasamra, megsem lett semmi nyom a baban. Gyonyoru hamvas, feher bore van, hibak nelkul!

Nekem is sikerult mindent osszehoznom. Megegettem a kezem, lecsapott a forro olaj, ra ugrott a kicsi sarhegyi kutyank a hasamra, megsem lett semmi nyom a baban. Gyonyoru hamvas, feher bore van, hibak nelkul!
Buta babona.
Velem minden történt :) Elestem, megvágtam, hasra estem 8 hósan és gyönyörû babám született foltok hibák nélkül!
A gyereken akkor lenne 1 barna, anyajegy szerû folt, ha a hasad égetted vna meg(pl olajjal), de azt is úgy, h pl ha a baba lába pont ott volt ahol megégetted a hasad, akkor a baba lábán lenne az "anyajegy". :) Egyik rokonom is így járt. ^^ De attól még h megégetted a kezed, a babának nem lesz semmi baja...
Ezt a kérdést, már ezerszer feltették! Természetesen csak egy hülye babona.
Nem babona, anyukámat hasba vágták egy kilinccsel és ugyanott van nekem egy kis heg 23 vagyok nem tûnt el, anyósom a füle mögött megütötte, csúnya seb volt, és a kislánynak születése óta sebes ugyanott a füle mögött, ma 21 éves és még mindig ott van.
Nagyon le kellett pontozni, amiért leírtam, h rokonom lábán van 1 barna folt, mert az anyja ott égette meg a hasát... -.-"
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) Csak azért kérdeztem, mert tegnap nagyon csúnyán megégettem a kezem és anyósom már halálra idegesít, hogy majd megnézhetem hogy fog kinézni emiatt a gyerek, ha megszületik. :S
A dédim testvérének egy tenyérnyom van a nyakán, mert a férje megfujtogatta mikor terhes volt :)
Elsõ válaszoló vagyok!Kinek kiknek fáj az hogy velem minden megtörtént és folt nélküli gyönyörû babám született.Borzasztó ostoba emberek vannak itt.A hasamat is megégettem, hajsütõvel, még a doki mosolyogva kérdezte is hogy hajsütõ???Mondtam igen, mert mondta ez sokszor elõfordul.És a hasra esés is.Aki hisz a babonákban higgyen!Miért ne!Én nem hiszek és ezért nincs is folt sehol.Írtam hogy legyen mit lepontozni!!Hajrá jó szórakozást!!!
A kérdező hozzászólása: Utolsó. Én is csodálkoztam ezen... úgyhogy n mindenkit felpontoztam. :)

Létezik olyan hogy semmi tejen nincs az anyának? Van erre valami előjel terhesség alatt, például nem nő semmit a mell?

31 hetes vagyok, és még semmit nem n?ttek a cicijeim. Tartok t?le tejem sem lesz.

Legjobb válasz: Nem a méret a lényeg!70 b-vel kezdtem a szoptatást,85 c-vel fejeztem be!!!1 évig szoptattam mind a 2 gyerkõcömet.

Nem a méret a lényeg!70 b-vel kezdtem a szoptatást, 85 c-vel fejeztem be!!!1 évig szoptattam mind a 2 gyerkõcömet.
6 hetes a lányom. Nekem sem nõtt terhesség alatt. Császáros voltam, 4. nap jött meg a tejem, addig nem fájt, nem bizsergett, semmi jele nem volt, hogy itt mindjárt tej lesz. 4. nap szépen beindult. Na nem a kórházi kajától, hanem anyu otthoni fõztjétõl, amit behozott. Azóta kicsit nõttek a melleim, de nem vészese. Szerintem ez alkati kérdés is.
Csak szülés után (!) nõttek meg a melleim. De akkor 2-3 nap alatt a kétszeresükre :-))) Már egy éve szoptatok.
Nekem nottek boven, 75Brol 85D-re, tehat hatalmas volt a valtozas. Volt elotejem is fel idotol es eleg sok. Megsem volt anyatejem. Szules utan meg az elotejem is elapadt, ahogy urultek ki belolem a terheshormonok. Hormonalis oka volt nalam annak, hogy nem indult be a tejtermelesem. Szerintem ne aggodj, allj hozza pozitivan es ha nehezen is indulna be, akkor se ess ketsegbe, ne orulj bele, mint en anno. Nem eri meg.
Nem nõttek a terhességen alatt a melleim, most szoptatok 17. hónapja. Ne aggódj, nem lesz semmi gond, lesz tejed :-)))
Nekem se nõttek semmit a melleim a terhességem alatt, most van egy 6 hónapos kislányom és még mindig szopizik! Pozitívan állj hozzá, gondold magadba hogy "lesz tejem, lesz tejem, lesz tejem...." és lesz!:) A terhességemet én is végigaggódtam hogy lesz e tej vagy sem, de mikor megláttam a kislányom, cicire tettem és természetes volt hogy van tejem, eszembe se jutott hogy nem lesz. Szóval csak pozitívan!:)
Nekem sem nõtt és aggódtam és nem is lett tejem :( de az aggódás mindenképp felesleges volt!!! tápszertõl is csodás kis fickó lett a fiamból :D
Igen, létezik, de ennek hormonális háttere van. Az én cicim sem nõtt semmit, mégis volt tej dögivel, szóval nyugi, neked is lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek! Kicsit jobban érzem maga. Ezentúl nem aggódom, attól nem lesz jobb, belátom, sõt...
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó! Köszönöm nektek, reményt adtatok!
létezik, de nem függ a mérettõl :) anyukámnak egy csepp teje sem volt, pedig már a terhessége alatt is szedett erre gyógyszert. nekem is kevés volt és csak 2 hónapig :)

Terhesség alatt az anyát ért külső hatások (égés, ütés egyéb nagyobb hatás) tényleg meglátszanak a babán?

Legjobb válasz: Nem hiszem. Maximum a baba emlékezni fog rá. Azért VIGYÁZZ magadra és a Manókádra.:)

Nem hiszem. Maximum a baba emlékezni fog rá. Azért VIGYÁZZ magadra és a Manókádra.:)
Ha megérzi, a nagyobb eseteknél, látszani nem fog, de esetleg félni fog a tûztöl...csatlakozom az elõttem szólóhoz: vigyázz magatokra ;)
Szerintem igen, mert édesanyám megégette magát, amikor terhes voltam vele, és nekem a lábamon egy ugyanolyan anyajegyszerû valami van, mint amilyen az õ kezén a sérülés volt.
Ú ezt elírtam nem én voltam vele terhes, hanem õ velem :)
már volt nem régen egy ugyanilyen kérdés, de megnyugtatlak téged is, hogy nem fog meglátszani. Nekem egy anyajegy mûtétem volt és amikor megkérdeztem a bõrgyógyász profnõt, kinevetett, hogy nem egy testrõl van szó, miért látszana meg a babán, ami velem történt. Nem látszik meg a kislányomnak a mûtét helye, semmilyen anyajegy vagy folt nincs neki ott!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!