Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt anyát (24 db)

Szerintetek lehet befolyással egy babára, ha a terhesség alatt az anya nem szed semmilyen vitamint?

Az egyik ismer?söm kislánya 11 hónapos, és kb olyan szinten van mint az én 7.5 hós babám. Az én lányom 2 nappal hamarabb állt fel mint az a másik gyerek és vagy egy hónappal hamarabb felült.

Legjobb válasz: Szerintem, nem.A terhesség alatt a baba elvonja az anya szervezetébõl ami neki kell.Õ nem szenved hiányt, az anya már annál inkább.A terhesvitaminok fedezik a megnövekedett vitaminigényt az anyának, a baba meg így is úgy is elveszi, ami neki kell. Minden baba másképp fejlõdik, van aki csak késõbb kezd el dolgokat csinálni.Ez inkább egyéni dolog, de nem hinném hogy a vitaminoknak sok köze van hozzá.

Szerintem, nem.A terhesség alatt a baba elvonja az anya szervezetébõl ami neki kell.Õ nem szenved hiányt, az anya már annál inkább.A terhesvitaminok fedezik a megnövekedett vitaminigényt az anyának, a baba meg így is úgy is elveszi, ami neki kell. Minden baba másképp fejlõdik, van aki csak késõbb kezd el dolgokat csinálni.Ez inkább egyéni dolog, de nem hinném hogy a vitaminoknak sok köze van hozzá.
Igen van jelentõssége!!!Aki mást gondol olvasson utána!Az anyában lévõ vitamin nem mindig elég a babának!
Ne, sõt cáfolom. Én sem szedtem semmi vitamint, soha, egy szemet sem. A lányom 17 hós, csodás vidám mosolygós, hamar fejlõdõ baba. Unokahugom végig szedett vitamint, 10 hós a lánya, épp csak ülni tud, felálni egyáltalán nem, soha nem mosolyog, nevetni m ég nem láttuk, de mászni sem. Ahova leülettik, ott marad, nem nyúl a játékok után... Szóval õ ilyen, a lányom meg olyna. A babák nem fejlõdnek egy ütemben...
Szerintem nincs összefüggés. Nincs két egyforma baba, vitamintól függetlenül. Most akkor elõvehetnénk egy dohányzó, alkoholt fogyasztó mamát és egy vitaminost szedõt. Egyáltalán nem biztos, hogy gyorsabban fejlõdik a vitaminos. Van 5-6 baba ismerõsöm, mind máskor csinált dolgokat, mint az enyém.
Szia! Szerintem se a vitaminoktól függ. Minden baba máshogy fejlõdik.Én se szedtem terhes vitamint. Az én kis fiam 4 hónapos és nagyon erõs baba.Folyamatosan jár a keze-lába, ha megfogom a kezét már húzza fel magát ülésbe, hasról hátra fordul, és nagyon tartja magát, eleven baba.

Volt olyan idõszakotok a terhesség alatt, nem éreztétek az anyai ösztönt?

Most 20 hetes vagyok, de olyan furcsa a helyzet. Az elsõ gyereknél ilyenkor már sokkal jobban be voltam zsongva. Igaz õt jobban is éreztem, többet mozgott. Most valahogy elvagyok a meglévõ gyerkõcömmel, közben már nõ a hasam, de valahogy ennyi. Nem beszélek hozzá, nem nagyon simogatom a hasam, egyszerûen csak van. Még azt sem érzem, hogy különösebben szeretném. Olyan fura. Normális ez? El fog múlni? Egyáltalán miért van, leköt a nagytesója? Pedig nagyon akartuk ezt a babát. Elõtte volt vetélésem is, és most sem megy minden simán. Lehet, hogy egyszerûen nem merem beleélni magam, hogy épen-egészségesen megszületik?

Legjobb válasz: Terhesség alatt még egyáltalán nem volt bennem semmiféle anyai érzés. el se tudtam képzelni, hogy milyen lesz. Miután megszületett, akkor kezdett bennem kialakulni lassan a szeretet és a kötõdés.

Terhesség alatt még egyáltalán nem volt bennem semmiféle anyai érzés. el se tudtam képzelni, hogy milyen lesz. Miután megszületett, akkor kezdett bennem kialakulni lassan a szeretet és a kötõdés.
Én a szülést követõ néhány napban sem éreztem az igazi szeretetet, lehet, hogy lepontoztok, de így volt. Majd mikor hazajöttünk (császár miatt egy hétig voltunk bent) minden megváltozott...nyugodtabb lettem, a szoptatás jobban ment, és olyan könnyen kialakult a kötõdés, mint a pinty! Most 8 hónapos a kisfiam, õ a mindenünk, imádjuk, boldog, kiegyensúlyozott, nyugodt baba, és azt hiszem nem kell semmit szégyellnem a kezdeti problémák miatt, hiszen borzasztóan kötõdünk egymáshoz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Mindenkinek zöldet küldtem:)
Teljesen egyetértek az elsövel. Nekem lesõ baba de néha megfeletkezek rola h terhes vagyok hiaba mocorog mar. Ha lenne egy nagyobb lekötne teljesen. Persze azért mikor van idöm magamra beszélek hozzá énekelek simogatjuk. De amig dolgozok addig megfeletkezek rola. Ez annyibol jo hogy nem parázok minden kis jelen meg szalad az idö két vizsgalat közt. Pedig mi is mar rég vartuk vetélésem is volt. ugyh sztem az is benne van kicsit hogy majd akkor hiszem ha kezemben van. 23hkm

A terhesség alatt dohányzó anyák hiperaktív gyermekre számíthatnak?

Legjobb válasz: Sok mindent írnak errõl, kutatások alapján alátámasztva. Tény, hogy nem egy rettentõen elismert dolog a cigaretta/ital/drog fogyasztása terhesség alatt. Egyik kutatás szerint amit anno olvastam és tanultam az egyetemen, a gyermek hiperaktív és stresszes lehet, kezelhetetlenné válik. Mivel a magzat belõled (anya) táplálkozik, így õ is minden olyan káros vagy nem káros anyagot/terméket átvesz, amit te is használsz/eszel/beszívsz. Ezt értsd úgy, hogy magzati korban kialakul a függõség. Legyen szó akár dohányról, italról vagy drogról. Ezért nem tanácsos és nézik jó szemmel, ha valaki ezekkel a 'boldogító hormonokkal' él.

Sok mindent írnak errõl, kutatások alapján alátámasztva. Tény, hogy nem egy rettentõen elismert dolog a cigaretta/ital/drog fogyasztása terhesség alatt. Egyik kutatás szerint amit anno olvastam és tanultam az egyetemen, a gyermek hiperaktív és stresszes lehet, kezelhetetlenné válik. Mivel a magzat belõled (anya) táplálkozik, így õ is minden olyan káros vagy nem káros anyagot/terméket átvesz, amit te is használsz/eszel/beszívsz. Ezt értsd úgy, hogy magzati korban kialakul a függõség. Legyen szó akár dohányról, italról vagy drogról. Ezért nem tanácsos és nézik jó szemmel, ha valaki ezekkel a 'boldogító hormonokkal' él.
Nem dohányoztam, nem ittam, nem drogoztam és hiperaktív gyerekem van.
Nem! Beteg babája lehet!
Nem feltétlenül lesz hiperaktív. Sok más baja lehet. Leginkább légzõszervi!
Sok kismamat ismerek, aki cigizik vagy cigizett a terhesseg alatt. Akinek mar megszulettek a gyerekei, egyiknel sem volt semmi gond szuleteskor, de ahogy nonek a gyerekek, egyre tobb gond van az egeszsegukkel, legtobbjuk asztmas, es egy sima megfazasbol is hetekig tart kilabalni. En is cigizek, nem vart baba volt a lanyom, 5 hetesen tudtam meg, hogy utban van. Attol a perctol fogva meg csak a fust kozelebe se mentem, nagyon kivantam, de nem akartam mergezni a gyerekemet es igy is a mai napig buntudatom van, mert az elso 5 hetben cigiztem, amikor nem tudtam meg, hogy utban van. A szoptatas alatt se gyujtottam ra, de utanna rogton visszaszoktam. Ennel sokkal nagyobb aldozatot is meghoznek a lanyom egeszsege erdekeben.
Két nõ rokonom is van aki a terhessége alatt cigizett. Egyikõjük gyerekei sem hiperaktívak. Az egyik 13 éves fia asztmás és túlsúlyos. (Nem mondom, hogy feltétlenül a dohányzás miatt.) A másik gyerekei 3 és 1 évesek, õk egészségesek és elég nyugodt gyerekek, de nem hiszem, hogy köze van a dohányzáshoz. (Meg persze nem tudom mi lesz késõbb. Remélem akkor is egészségesek lesznek.)
Egy ismerõsöm végig dohányzott. Mikor szülés után összeszedte magát annyira már ment is rágyújtani. A kisfia halál nyugodt gyerkõc, kissé túlsúlyos, alacsony és lassú. Mindent jóval késõbb kezdett a kortársainál. Amolyan beteszem a sarokba és ott marad típusú kissrác.

Mit tudtok, mi baja lehet a babanak ha az anya terhesseg alatt (a 7. honapig) cigarettafustos helyen dolgozik?

nem tudtam hogy ilyen hamar terhes leszek, amikor munkat talaltam orultem hogy van, viszont aggodom a baba miatt. 10 hetes.

Legjobb válasz: A szomszed csajom cigizett mindket terhessegevel,most szult 40 hetesen 3,60kg.-val es jol vannak mindketten,sogornom,es sok mas ismerosom vegig cigizte a terhesseget,nem csak fustot helyen voltak,hanem vegig is cigiztek!!!amugy en is cigi ellenes vagyok!!

A szomszed csajom cigizett mindket terhessegevel, most szult 40 hetesen 3, 60kg.-val es jol vannak mindketten, sogornom, es sok mas ismerosom vegig cigizte a terhesseget, nem csak fustot helyen voltak, hanem vegig is cigiztek!!!amugy en is cigi ellenes vagyok!!
Elöregedett méhlepény, koraszülés, pici születési súly, stb stb stb... Felejtsd el ezt a munkahelyet minél hamarabb.
Had kérdezzem meg, milyen helyen dolgozol? A kérdés csak azért érdekel, mert tudtommal április 1. óta sehol nem lehet bagózni! Amúgy az elsõ babámmal én is a 7. hónapig dolgoztam egy casino-ban. Gondolhatod mi mennyiségû füst volt. Bár amikor már látszott a pocim, a vendégek kimentek cigizni! (rendes tõlük!!!!). Ha nem mentek ki, akkor próbáltam én kimenni, de legalább is az ajtóban állni, hogy ne szívjak annyi füstöt! A kislányom teljesen egészséges!!!!! (Sajnos vannak olyan helyzetek, amikor nem hagyhatja ott a munkahelyét az ember, mert meg kell élni!!!!!)
Esetleg elmehetnél táppénzre, nem sokkal kevesebb, mint a jelenlegi fizetésed, és a baba és a saját egészségedet sem kockáztatnád. Sajnos, bár vannak akik "szerencsésen" végig cigizik a terhességüket, és egészséges babának adnak életet, de passzív dohányosként is fenn áll a veszélye annak, hogy koraszülött lesz, vagy alacsony születési súlya lesz, vagy késõbb asztmás vagy allergiás lesz a baba. Ezt nem lehet tudni, vagy elõre kiszámolni. Boldog babavárát. Üdv.:34hkm
Minden cigizõ nõnek 1.év amire kiürül a szervezetébõl. Szóval elég sok beteg gyerek lenne, ha olyan káros lenne. Bár én is utálom.
A kérdező hozzászólása: nem magyarorszagon elek, nalunk nincs tappenz, utalom a cigifustot de nem hagyhatom ott a munahelyem. a vedono nem mondott semmi rosszat, lehet csak nem akart ilyeszteni, en megis feltem a babamat.

Van köztetek olyan Anya, aki a terhesség alatt került kórházba végig a szülésig? És miért kerültél be?

Legjobb válasz: Nem tudom,h a terhesség teljes idejére gondolsz e :Én a 37.héten kerültem be a kórházba a 40.héten szültem.Kevés magzatvíz és rossz áramlás miatt kerültem be.

Nem tudom, h a terhesség teljes idejére gondolsz e :Én a 37.héten kerültem be a kórházba a 40.héten szültem.Kevés magzatvíz és rossz áramlás miatt kerültem be.
35. héttõl terhességi cholestasis miatt, 38. héten programcsászár lett.
Nekem 40 hetesen volt egy méhszájvizsgálat 2 ujjnyira tág voltam már ezért a dokim 3 nap múlva mondta feküdjek be a kórházba , én túlhordás miatt voltam bent a kis fiam pont 41 hétre született meg :)
Én a 24.héten kerültem be 2, 5 hétre, mert a külsõ méhszájam már nyitva volt, és mivel keményedtem sokat félõ volt, hogy nyílik a többi is, de nem lett baj.Aztán a 38.héten is be kellett feküdnöm, a rossz áramlási viszonyok miatt, és a kevés magzatvíz miatt, bent voltam szülésig. 39+6-ra szültem.Szóval idõben :)

Szerintetek mennyire befolyasolja az anya taplalkozasa a terhesseg alatt az ujszulott meretet, vagy ez csak a genetikatol fugg?

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok. A terhességem elején nagyon keveset ettem, undorom volt mindentõl. De aztán bepótoltam fel is jött pár kiló. Mindig normál méretû volt a babám. Most a vége fele, (37. hét) egy kicsit kicsinek becsüli a dokim pedig eszem. Biztos, közrejátszanak a gének is, de az, hogy ki mennyit eszik?.. Hm...várjuk a válaszokat. :)

Erre én is kíváncsi vagyok. A terhességem elején nagyon keveset ettem, undorom volt mindentõl. De aztán bepótoltam fel is jött pár kiló. Mindig normál méretû volt a babám. Most a vége fele, (37. hét) egy kicsit kicsinek becsüli a dokim pedig eszem. Biztos, közrejátszanak a gének is, de az, hogy ki mennyit eszik?.. Hm...várjuk a válaszokat. :)
Végeztek ilyen irányú kutatást a II. világháború alatti éhezéskor, de sajnos nem tudom hogy mi a tanulmány neve, és hogy hány emberes mintával végezték, de után követéses volt. Ha jól emlékszem, azoknak az anyáknak, akik az elsõ két trimeszterben éheztek, normál testsúlyú babájuk született, viszont az õ gyerekeik alacsony testsúllyal születtek. Akik a terhesség végén éheztek, alacsonyabb súlyú babát szültek, de az éhezés végeztével azok behozták a "lemaradást". Az biztos, hogy sok minden függ az õseinktõl is, és azok életformájától...
Elsõ válaszadót olvasva fontos különbséget tenni szerintem, hogy valaki nem eszik mert nem kívánja, vagy mert hányingere van, mint az, hogy konkrétan éhezik, vagyis enne, de nincs mit, és ami van, az is nagyon egyoldalú... második
Anyu evett velünk reggeltõl estig:) 30 kiló plusz volt rajta de 2, 5 kilóval születtem, szóval genetika szeritem, mert én 20 kilót szedtem fel ikerbabáimmal és a két gyerek közel 7 kilót nyomott, semmi nagy zabálásom nem volt, de rengeteg gyümölcsöt és tejterméket ettem:)
Na ezt találtam így hirtelen, tehát a holland kutatásnak kell utána járni... http://www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/20101130-terhesseg-va..
Szerintem is mindenképpen különbséget kell tenni az éhezés /a nemevés/egyoldalú táplálkozás között, illetve a másik oldalon a "zabálás" és az egészségeteken táplálkozás között. Ráadásul mindennek van több fokozata is, szóval biztos, hogy elég bonyolult lehet az ok-okozati összefüggések vizsgálata. A magam részérõl: Amikor a lányomat vártam, az elsõ 14 hétben nem hánytam, kb ugyanúgy étkeztem mint addig, sem többet sem kevesebbet és nem voltam kívánós sem. Ennek ellenére 4 kilót fogytam, a doki mondta, hogy a vízháztartás felborul ilyenkor gyakran, a több pisiléssel több minden kiürül miközben ugye felgyorsul az anyagcsere. megnyugtatott, hog yez normálisnak mondható, ne aggódjak stb. Aztán 14 hetes várandósan átestem egy életmentõ mûtéten, és a kh-ban töltött idõszak alatt 8 kilót fogytam. TEhát ez a kezdõ súlyomhoz képest már12 kg fogyás, ráadásul a szervezet átesett ugye egy igen kemény megpróbáltatáson, úgyhogy mondták a dokik, hogy na ez már viszont nagyon nem jó így, orvosilag "hízókúrára" fogtak, tömnöm kellett magam, holott a gyomrom össze volt szûkülve, egyáltalán nem kívántam semmi szilárd ételt, ráadásul ha egy fél almányi mennyiség bekerült a gyomromba, az nyomta a babát lejjebb, a baba meg még jobban a belsõ varratokat, úgyhogy minden fél almányi kajával a poklok poklát álltam ki... és ennem kellett, meg tömni magam mindenféle vitaminkészítménnyel, nehogy a baba lássa kárát... nagyon büszke voltam magamra , hogy végül 4 a teherbeeséskori súlyomhoz képest 4 kiló plusszal mentem szülni, kutyakemény küzdlem volt ezt elérnem. Korababám lett, pici és vézna (meszes lepény), de fél éves korára behozta a lemaradást. Most 4 éves, mindig is vékony/törékeny alkatú volt és szerintem ilyen is marad mostmár, de az apja detto ilyen, szóval alkati dolog is lehet . a második babánál rettentõ sokat ettem várandósan :) konkrétan zabáltam mint egy disznó, mindent mindennel... és összvissz 6 kiló plusszal mentem szülni (ebbõl3, 5 volt a baba + lepény+magzatvíz, szóval alig maradt valami rajtam mikor hazajöttünk a kh-ból és azt is leszopta rólam hamar...) 39 hétre átlagos paraméterekkel született a fiam. Igenám, csakhogy idekint viszont IRDATLANUL gyorsan és nagyra nõtt, fél évesen akkora volt mint az 1 évesek, egy évesen mint a 2 évesek, most 2, 5 éves és simán akkora mint a 4, 5-5 évesek... (mondjuk sok magas/nagy ffi van a családunkban, szóval valszeg ez mutatkozik meg nála is). Pedig tök átlagosnak született
Én a múlt héten voltam 4D-s UH-on, és mondtam a szonográfusnak, hogy félek, hogy félek attól, hogy nagy babám lesz(holnap töltöm a 14. hetet és már 4 kg-ot híztam).Mondta, hogy a baba súlya az az apára és az anyára vezethetõ vissza.A kettejük születési súlyából átlagot kell számolni, és kb 20 dkg-ot hozzá kell adni a gyerek súlyához mert kb ennyivel lehet nehezebb. Tehát az anya is meg az apa is 3 kg-al született, akkor a baba is 3 kg, 3 kg 20 deka lesz.De azt, hogy cm-es lesz azt nem tudom mi befolyásolja.
Kedves utolsó, én ezt megcáfolnám, mivel én is és apa is 3 kg-val és 50 cm-vel szüledtünk annak idején, 2 fiam van elsõt 3850 g-al és 51 cm-rel, másikat 3720g-al és 52 cm-el szültem. Most megint baba lesz, de szerintem szintén nagyobb súllyal, mint ahogy mi születtünk.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat 7 hkm vagyok ezert erdekel ennnyire ez a tema, ma ezt talaltam http://www.dietetika.hu/varandos.html

Pontosan milyen rendellenessegekkel szulethet az a gyermek akinek az anyja rendszersen alkoholt fogyasztott terhesseg alatt? Pontosan mi karositja a magzatot az alkohol anyagai kozul es hogyan?

Legjobb válasz: Szegénykének már a születése pillanatába alkoholéhsége van. Képzeld el, ha nem kap italt egy alkoholista, milyen dilis. Sokat sír az biztos, de lehet agyilag is sérült. Micsoda alkoholfürdõbe volt a magzatvízbe szegény, rossz rágondolni. A lényeg, hogy hinni kell neki, ha sír, hogy nagyon rossz közérzete van és nagyon kell szeretni. Sokat kell a cicin lennie, hogy ellegyen foglalva és kilegyen elégítve. Nagyon sajnálom szegényt, az Anyját pedig megvetem. Nem is érdemli meg, hogy nagybetûvel írtam. "Anya"

Szegénykének már a születése pillanatába alkoholéhsége van. Képzeld el, ha nem kap italt egy alkoholista, milyen dilis. Sokat sír az biztos, de lehet agyilag is sérült. Micsoda alkoholfürdõbe volt a magzatvízbe szegény, rossz rágondolni. A lényeg, hogy hinni kell neki, ha sír, hogy nagyon rossz közérzete van és nagyon kell szeretni. Sokat kell a cicin lennie, hogy ellegyen foglalva és kilegyen elégítve. Nagyon sajnálom szegényt, az Anyját pedig megvetem. Nem is érdemli meg, hogy nagybetûvel írtam. "Anya"
"Magzati alkohol szindróma Az alkohol magzatkárosító hatása miatt kialakuló elváltozás. A [[magzat]] súly- és hossznövekedése elmarad az átlagostól, késõbb a gyermek értelmi fejlõdése, beszédfejlõdése lassúbb, gyakoribbak a fejlõdési rendellenességek, kisebb a fejkörfogat, jellegzetes arcforma – elõreálló arccsont, mélyen ülõ fülek – jellemzik." http://psychiatry.pote.hu/addikt/ka2.pdf
A 2. válaszoló jól leírta a magzati alkohol szindrómát, azzal egészíteném ki, hogy: "Pontosan mi karositja a magzatot az alkohol anyagai kozul es hogyan?" Az alkoholnak nincsenek "anyagai", mivel az alkohol egy vegyület, melyet etanolnak/etil-alkoholnak neveznek. És szimplán sejtméreg (membránokat károsít, fehérjéket koagulál), így okoz károsodást.

Hallottatok már olyanról, hogy terhesség alatt sem indult be az anyai ösztön?

nem vagyok terhes, csak érdekelne, egyszer nagyon akarok gyereket, egyszer nem és ett?l félek

Legjobb válasz: szerintem ez normális. én is így voltam vele. 25éves vagyok, 10 éve vagyok együtt a párommal, aki mostmár a férjem. nálam az esküvõ után (2 éve) kezdõdött el a dilim hogy babát szeretnék. elõtte nem is gondoltam rá, nem érdekelt a dolog. aztán amikor terhes lettem, elszállt ez az érzés, nem éreztem hogy igazán vágyok egy babára, pedig örültem neki, hisz én is akartam. ez így most tudom hogy furán hangzik, de nem tudom leirni mit éreztem. aztán 9 hete megszületett, és a gyermekágyas idõszakban 6 hétig még mindig nem éreztem hogy anya vagyok, annyira fáradt, kimertült és legyengült voltam. aztán ahogy telnek a napok, hetek egyre jobban azt érzem hogy az anyaságot nekem találták ki :-)

szerintem ez normális. én is így voltam vele. 25éves vagyok, 10 éve vagyok együtt a párommal, aki mostmár a férjem. nálam az esküvõ után (2 éve) kezdõdött el a dilim hogy babát szeretnék. elõtte nem is gondoltam rá, nem érdekelt a dolog. aztán amikor terhes lettem, elszállt ez az érzés, nem éreztem hogy igazán vágyok egy babára, pedig örültem neki, hisz én is akartam. ez így most tudom hogy furán hangzik, de nem tudom leirni mit éreztem. aztán 9 hete megszületett, és a gyermekágyas idõszakban 6 hétig még mindig nem éreztem hogy anya vagyok, annyira fáradt, kimertült és legyengült voltam. aztán ahogy telnek a napok, hetek egyre jobban azt érzem hogy az anyaságot nekem találták ki :-)
Szia! Én az elején féltem ettõl, nekünk sokára jött össze a baba, az eltelt 1 év alatt nagyon vártam hogy terhes legyek és minden mensikor sírtam és kiborultam és féltem hogy soha nem lesz gyerekem. Majd jó orvoshoz kerültünk megnyugodtam és már nem foglalkoztam a baba témával, lefoglaltam magam, majd hirtelen kiderült hogy terhes vagyok örültem, de nem volt olyan eufória mint a kudarcoknál. Féltem hogy már nem is érdekel a dolgo? De elõjött az érzés és most minden gondolatom a baba körül forog és már nagyon imádom és féltem pedig meg sem született, és a szüléstõl sem félek már nagyon várom, hiszen akkor a karomban tarthatom a gyermekem. Úgyhogy nyugodj meg elõjön az érzés.
Szerintem ez természetes. Nálam sem a terhesség alatt, sem amikor megszületett a baba, nem törtek rám az anyai érzések, inkább 1-2 hét múlva. Addig inlább megrogytam a felelõsség súlya alatt! Azóta meg anyatigris....
Az elsõ mekkora paraszt!
Persze hogy hallottam. Belõlük lesz az az évi 40.000 anya Magyarországon, aki abortálja a magzatát.
A kérdező hozzászólása: úgy gondolom, ha imádod a párod és õ is téged, akkor ott gond nem lehet... vagy mégis?
Én sem aggódnék emiatt. Nekem az elsõvel voltak anyai érzéseim már a terhesség alatt is, ellenben a másodiknál csak nem jöttek. Azt hittem, hogy nem lehet még egy gyereket ugyanúgy szeretni. Aztán megszületett, és szülés után amikor rám tették, nem éreztem azt, amit az elsõvel, nagyon rossz anyának éreztem magam, de nem tudtam mit tenni. Pár hét eltelt, mire elõjöttek az érzések, és csodálatos volt, vagyis még mindig az :o) Szóval csak bátran, anyaságra fel. Szerintem ez a legszebb (bár néha a legnehezebb) hivatás :o)
Az elsõ hozzászólóról inkább nem nyilatkoznék. Én is nagyon vágytam már egy babára, sírtam örömömben, amikor pozitív lett a teszt, de aztán sehogy nem jött az anyai érzés. Aztán megszületett, és talán 6-8 hetes lehetett, amikor valamit el kezdtem érezni. Most már 11 hónapos nagylány, imádom. Ne aggódj, idõben fog jönni az érzés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, már nagyon várom:)

Ha az apa a terhesség alatt nem vállalja a babát, akkor szülés után ő kérheti a dns vizsgálatot? Én ugy tudom hogy ezt az anya indithatja el!

Legjobb válasz: Minden ilyen baba rendezetlen családi jogállásúnak számít, az apaságot utólag a gyámhatóság rendezi. A gyámhatóság meghallgatja az anyát illetve a vélelmezett apát is. Az apa ilyenkor még elismerheti sajátjának a gyermeket, akkor nincs per és nincs DNS vizsgálat sem. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/szerzper/kulpol..

Minden ilyen baba rendezetlen családi jogállásúnak számít, az apaságot utólag a gyámhatóság rendezi. A gyámhatóság meghallgatja az anyát illetve a vélelmezett apát is. Az apa ilyenkor még elismerheti sajátjának a gyermeket, akkor nincs per és nincs DNS vizsgálat sem. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/szerzper/kulpol..
Bárki kérheti (én úgy tudom) amennyiben vállalja a borsos árat, de ez még nem azt jelenti hogy hajlandó is mindenki mintát adni. Minta kell az anyától, apától és az anya (törvényes gyám) beleegyezésével a gyermektõl. A bíróság is elrendelheti, akkor is ki kell fizetni így ez elég zavaros út, ha valaki nem akar mintát adni v nem akar fizetni.
A kérdező hozzászólása: NEM AKARJA ELISMERNI AZ APA, DE SZÜLÉS UTÁN DNS-T AKAR CSINÁLTATNI!VISZONT AZOK UTÁN HOGY ELHAGYOT TERHESEN ÉS SEMMIT NEM VETTA BABÁNAK ÉS MÉG ORVOSHOZ SEMJ ÖN, ÉS NEM IS ÉRDEKLI, NEM SZERETNÉM HA KÖZE LENNE HOZZÁ!HA NEM EGYEZEK BELE A VIZSGÁLATBA AKKOR NEM CSINLTATHATJA MEG AZAPA?
Ha nem egyezel bele a vizsgálatba, akkor csak bíróság kötelezhet rá (elég hosszadalmas procedúra, évekbe is telhet), de szerintem akkor is van "kibúvó", kérdezz meg egy jogászt, a családsegítõben ill. a védõnõnél biztosan van családjogi tanácsokat ingyen adó jogász elérhetõsége. A törvény az anyát és a gyermeket védi elsõsorban, nyugi, biztosan lesz megoldás!

Van olyan, hogy ha a terhesség alatt valamilyen fizikai sérülés éri az anyát (elesik, megvágja magát, megégeti magát), az a babán is meglátszik? Vagy ez csak mítosz?

Legjobb válasz: Nekem is sikerult mindent osszehoznom. Megegettem a kezem, lecsapott a forro olaj, ra ugrott a kicsi sarhegyi kutyank a hasamra, megsem lett semmi nyom a baban. Gyonyoru hamvas, feher bore van, hibak nelkul!

Nekem is sikerult mindent osszehoznom. Megegettem a kezem, lecsapott a forro olaj, ra ugrott a kicsi sarhegyi kutyank a hasamra, megsem lett semmi nyom a baban. Gyonyoru hamvas, feher bore van, hibak nelkul!
Buta babona.
Velem minden történt :) Elestem, megvágtam, hasra estem 8 hósan és gyönyörû babám született foltok hibák nélkül!
A gyereken akkor lenne 1 barna, anyajegy szerû folt, ha a hasad égetted vna meg(pl olajjal), de azt is úgy, h pl ha a baba lába pont ott volt ahol megégetted a hasad, akkor a baba lábán lenne az "anyajegy". :) Egyik rokonom is így járt. ^^ De attól még h megégetted a kezed, a babának nem lesz semmi baja...
Ezt a kérdést, már ezerszer feltették! Természetesen csak egy hülye babona.
Nem babona, anyukámat hasba vágták egy kilinccsel és ugyanott van nekem egy kis heg 23 vagyok nem tûnt el, anyósom a füle mögött megütötte, csúnya seb volt, és a kislánynak születése óta sebes ugyanott a füle mögött, ma 21 éves és még mindig ott van.
Nagyon le kellett pontozni, amiért leírtam, h rokonom lábán van 1 barna folt, mert az anyja ott égette meg a hasát... -.-"
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) Csak azért kérdeztem, mert tegnap nagyon csúnyán megégettem a kezem és anyósom már halálra idegesít, hogy majd megnézhetem hogy fog kinézni emiatt a gyerek, ha megszületik. :S
A dédim testvérének egy tenyérnyom van a nyakán, mert a férje megfujtogatta mikor terhes volt :)
Elsõ válaszoló vagyok!Kinek kiknek fáj az hogy velem minden megtörtént és folt nélküli gyönyörû babám született.Borzasztó ostoba emberek vannak itt.A hasamat is megégettem, hajsütõvel, még a doki mosolyogva kérdezte is hogy hajsütõ???Mondtam igen, mert mondta ez sokszor elõfordul.És a hasra esés is.Aki hisz a babonákban higgyen!Miért ne!Én nem hiszek és ezért nincs is folt sehol.Írtam hogy legyen mit lepontozni!!Hajrá jó szórakozást!!!
A kérdező hozzászólása: Utolsó. Én is csodálkoztam ezen... úgyhogy n mindenkit felpontoztam. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!