Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt a fogászati (10 db)

Valóban ingyenes terhesség alatt a fogászati kezelés vagy ez csak az sztkra vonatkozik, és ha oda, pl. a foghúzás, gyökérkezelés? 23hetes anyuka

Legjobb válasz: Tévedésekmfélreértések elkerülése érdekében: Minden fogmegtartó kezelés teljesen ingyenes az SZTKban,nem csak várandósan,nem csak az amalgám tömés,hanem minden. "A beteg életkorától függetlenül támogatott fogászati ellátások: · sürgõsségi ellátás · szûrõvizsgálat (meghatározott gyakorisággal pl. 18 éves kor felett évente egyszer) · szakorvosi beutaló alapján góckutatás és más alapbetegségekhez kapcsolódó fog és szájbetegségek kezelése · fogmegtartó kezelés · fogsebészeti ellátás · fogkõeltávolítás · ínyelváltozások kezelése" http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,55307&_dad=portal&_.. A linken még többet is olvashatsz errõl.

Tévedésekmfélreértések elkerülése érdekében: Minden fogmegtartó kezelés teljesen ingyenes az SZTKban, nem csak várandósan, nem csak az amalgám tömés, hanem minden. "A beteg életkorától függetlenül támogatott fogászati ellátások: · sürgõsségi ellátás · szûrõvizsgálat (meghatározott gyakorisággal pl. 18 éves kor felett évente egyszer) · szakorvosi beutaló alapján góckutatás és más alapbetegségekhez kapcsolódó fog és szájbetegségek kezelése · fogmegtartó kezelés · fogsebészeti ellátás · fogkõeltávolítás · ínyelváltozások kezelése" http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55307&_dad=portal&_.. A linken még többet is olvashatsz errõl.
Persze hogy csak az SZTK-ra vonatkozik, a magándokinak nem fizet utánad a tébé, sem terhesen, sem máskor. De az SZTK-ban máskor is ingyenes, ahogy az elsõ válaszoló írta, a fogmegtartó kezelés.
Én külföldön vagyok, itt is ingyenes a fogászat, szerintem ott is ugyanazok a szabályok. Itt a fogmegtartó kezelések ingyenesek és a foghúzás. A tömés ingyenes, a gyökérkezelés is, ha szükséges, hiszen néhány fogat csak gyökérkezelés után lehet betömni. Azokat a beavatkozásokat nem fedezik, amire egészségügyileg nem lenne szükség, például nem pótolnak fogat, nem raknak koronát, azt ugyanúgy külön kell fizetni, hiszen ez elsõsorban a páciens kényelmének és kinézetének jó, egy-két fog nélkül még boldogan elél és eltáplálkozik az ember. Itt csak az állami fogászat ingyenes, gondolom ott is igaz ez, hiszen, ha te magánrendelésre szeretnél járni és nem a körzeti, vagy sztk-s fogorvoshoz, az egy egyéni plusz, fizetned kell érte. Épp úgy, mint a nõgyógyászért és a szülészért, ha magánrendelésre jársz.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI A SEGÍTSÉGET! :)

Terhesség alatt a fogászati kezelés?

27 hetes terhes vagyok, és szeretnék elmenni fogászatra, pár fogamat rendbe tetetni. SZTK - ba szeretnék menni, és az lenne a kérdés, hogy ha nem abba az SZTK - ba megyek ahova bevagyok jelentve (XI - ben lakom, oda mennék, de a III - ba vagyok bejelentve) akkor is ingyenes a fogászati kezelés? A XI - ben van egy fogorvos, akit nagyon dícsérnek, és ezért szeretnén nagyon hozzá menni, csak nem tudom, hogy így is ingyenes lesz - e.

Legjobb válasz: Elvileg ez esetben fizetõs a kezelés, de ez változó, nálunk pl. senkit sem küld el a doktornõ, akkor sem, ha nem az õ körzete, és fizetni sem kell... Hívd fel telefonon a rendelõt, és kérdezz rá!

Elvileg ez esetben fizetõs a kezelés, de ez változó, nálunk pl. senkit sem küld el a doktornõ, akkor sem, ha nem az õ körzete, és fizetni sem kell... Hívd fel telefonon a rendelõt, és kérdezz rá!

Szerintetek nagy baj lenne, ha a terhességem alatt járnék a fogorvoshoz? Most nagyin nincs időm, rengeteget dolgozom. Árt vajon a babának, ha a terhesség alatt járok fogászatra?

Legjobb válasz: Nekem is kellett mennem, és kaptam érzéstelenítõt! Meg van hogy a terhesség elején és a végén milyet adhatnak! Mindig megkérdezte a dokim hogy hányadik héten járok, és úgy mondta az asszisztensnek hogy milyet szívjon fel! Elsõ terhességemnél is voltam, és nem volt semmi gond! Most a másodiknál is kellett mennem sajnos.

Nekem is kellett mennem, és kaptam érzéstelenítõt! Meg van hogy a terhesség elején és a végén milyet adhatnak! Mindig megkérdezte a dokim hogy hányadik héten járok, és úgy mondta az asszisztensnek hogy milyet szívjon fel! Elsõ terhességemnél is voltam, és nem volt semmi gond! Most a másodiknál is kellett mennem sajnos.
Én 3 és 6 hónap között jártam, és minden alkalommal kaptam érzéstelenítõt, persze eleinte amikor még nem látszott a pocakom szóltam, hogy babát várok. Nem volt semmi gond. Menj nyugodtan!
Ezt én nem is értem. Hiszen a védõnõ is elküld fogorvoshoz a terhesség alatt, még be is pecsételnek a kiskönyvbe. Igaz, hogy ez a pecsét nem kötelezõ, de nyilván nem így lenne az eljárás, ha veszélyes lenne terhesen a fogászat. Oké, nem ilyenkor kell kicseréltetni az amalgám töméseidet, de amúgy semmi gond nincs vele. Sõt, szülés után pár hónapig kisebb bajod is nagyobb lesz annál minthogy a fogaiddal foglalkozz... Úgyhogy hajrá, én is most megyek (19 hetes, 2. babás).
Mehetsz terhesen is, ckaphatsz szurit is. az elõzõ rosszul írta, csak röntgenezni nem lehet. Én elmentem elõtte. azért csak jobb. Terhesen, amikor hányingered van, hányni kell sem igazán jó... Utána meg nagy hassal, örülsz, ha élsz. Fogorvos meg manapság van este 8-ig. a meló ne legyen kifogás..
Ugy tudom akkor nem kaphatsz érzéstelenitöt...ha bírod...
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!Nem kifogás a munka, csak nem a saját városomban dolgozom, és így nem lehetséges, mind1 is ebbe nem akarok belemenni.Örülök, hogy lehet menni terhesség alatt, akkor úgyis lesz idõm, rengeteg:D
Én munka mellett is próbáltam eljárni, de mire beértem a városba ahol lakom vége volt a rendelésnek, fizetni meg nem igazán akartam tömésekért meg húzásokért magánrendelésen. Amikor tudtam elmentem fogorvoshoz, de végül most terhesen lett befejezve a dolog. 2-szer voltam tömésen 1-szer húzáson 1-szer fogkõ leszedésen, kaptam érzéstelenítõt is. Röntgent nem lehet egyedül, minden más megengedett. Terhesség alatt egyébként is el kell menni fogorvoshoz legalább 1-szer, mert pecsétel a doki kiskönyvbe. Menj nyugodtan, de ha esetleg meló mellett ráérsz akkor kezd el. Ja, majd elfelejtettem: elsõ trimeszterben nem voltam, mert hányingeres idõszakom volt. Bocsi hogy hosszú lett.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, sok erõt adtatok, hogy lehet menni, megnyugodtam.Ha eddig senkinek nem volt baja, akkor nekem sem lesz.Nagyon köszi, hogy leírtátok a Ti eseteteket.


Terhesség alatt kötelező a fogászati vizsgálat+kezelés?

Tudom, hogy fontos a fogak romlása miatt, de kötelezhetik is rá a kismamát, vagy csak ajánlott?

Legjobb válasz: Igen, legalább egy fogászati vizsgálatra el kell menni, és a fogorvosnak is be kell írnia, pecsételnie a kiskönyvbe.

Igen, legalább egy fogászati vizsgálatra el kell menni, és a fogorvosnak is be kell írnia, pecsételnie a kiskönyvbe.
Szia! Én pont a múlt héten voltam, és nekem nem pecsételtek a könyvembe, így nyoma sincs annak, hogy voltam! Persze még egyszer mennem kell egy kis lyuk miatt, de nem hiszem, hogy akkor is pecsételnének bele. Az az igazság, hogy az asszisztensnõ alig igazodott ki kiskönyvön, pedig nem egy bonyolult dolog. Úgy tûnik, errefelé nem sok kismama járhat fogászatra! Szerintem a saját érdekedbe ajánlott! Minden jót: 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy meg kell jelenni a fogorvosnál, de mondhatok nemet ha kezelni akarják az egyik fogamat ugye? Betegesen félek a fogorvostól és inkább szülés után mennék el (2 lyukas fogam van) rendberakatni, mert annyira stresszelek tõle, hogy félek nehogy ártsak vele a babámnak...
Nem kötelezõ. Én már a 39. hétben járok, van központi+körzeti védõnõm is, és egyik sem utalt be a fogászatra, még csak fel sem jött, pediga aztán van vizsgálat bõven. Szerintem városa válogatja.
Szia! Nem kötelezõ, de ajánlott.Érdemes betömetni a két lyukas fogad, mert terhesség alatt gyorsabban romlanak. Én rendszeresen jártam a terhességem elõtt is fogászatra még is 6 fogam kezdett a ínysorvadásom miatt ami megint terhesség miatt van kilyukadni a nyakcsatornánál. Sõt egyiket a tömés ellenére ki is kellett húzni. Nehogy úgy járj, hogy begyullad, mert az sokkal rosszabb, mintha most rendberakatod. Injectiót kaphatsz a kicsinek semmi baja nem lesz tõle. "9 hetes kismama
Én a 25.héten utaztam haza külföldrõl, és akkor állították ki az itthoni terheskönyvemet is.Nekem akkor azt mondta a védõnõ, ha akarok elmegyek a fogorvoshoz, ha nem akarok nem megyek...Nem mentem...
Legalább 1X el kel menni, kell a pecsét, de a te érdeked, és hát ingyen is van. Hülyék lennénk nem kihasználni:-)
En kulfoldon vagyok, itt is automatikusan elkuldtek vizsgalatra. Amikor megtudtam hogy babam lesz es jeletkeztem az ellatasra, a no aki a rendeloben az adminisTraciot intezte kulon 3x elmondta, hogy semmilyen fogaszati beavatozast nem vegezhetnek rajtam, kizarolag tisztitast (en azt sem fogm mrgcsinaltati). Ha a fogadat tomtek vert sem dhatsz, nem hiszem hogy olyan semmiseg lenne. En nem hagynam!

Fajt a fogatok terhesseg alatt? Kinek milyen fogaszati problemai adadtak a 9 honap alatt?

Nekem van ket huzni valo foga es most mintha kezde erezni,s mindig feltem a fogaszattol,ezert van ez a ket huzni valo is, mert nem mentem el.Szerintetek a doki lefog szolni ha meglassa ezt a ket csutikat?

Legjobb válasz: Szia! Én 25 hetes terhes vagyok. Még a tervezett terhesség elött én felkerestem a fogdokimat. /sajnos már csak maszekban dolgozik, így kénytelen voltam ott felkeresni/ Az én dokim nem szólt le, nem az a dolga egy fogorvosnak, hanem az, hogy segítsen megoldani a problémákat a legjobb tudása szerint. Persze ilyen tekintetben nehéz jó orvost találni. A várandóság elején kisebb fogíny problák voltak, de a Paradontax fogkrém használt. A 12. hét után a körzetit kerestem fel az aláírásért. Természetesen még talált munkát / a jó doki mindig talál valmit/ , szedett egy kevés fogkövet, tömött rágófelületi kopásokat,és egy teljes tömést is csinált. Õ sem "szólt le", hanem végezte a dolgát. Természetes hogy félsz a fogorvostól, én is félek, de ha ott ülök a székben már nincs semmi baj! Keress egy jól dolgozó, és szimpatikus fogdokit /ez sokat segít/ csináltasd meg minél elõbb azokat a fogakat!

Szia! Én 25 hetes terhes vagyok. Még a tervezett terhesség elött én felkerestem a fogdokimat. /sajnos már csak maszekban dolgozik, így kénytelen voltam ott felkeresni/ Az én dokim nem szólt le, nem az a dolga egy fogorvosnak, hanem az, hogy segítsen megoldani a problémákat a legjobb tudása szerint. Persze ilyen tekintetben nehéz jó orvost találni. A várandóság elején kisebb fogíny problák voltak, de a Paradontax fogkrém használt. A 12. hét után a körzetit kerestem fel az aláírásért. Természetesen még talált munkát / a jó doki mindig talál valmit/ , szedett egy kevés fogkövet, tömött rágófelületi kopásokat, és egy teljes tömést is csinált. Õ sem "szólt le", hanem végezte a dolgát. Természetes hogy félsz a fogorvostól, én is félek, de ha ott ülök a székben már nincs semmi baj! Keress egy jól dolgozó, és szimpatikus fogdokit /ez sokat segít/ csináltasd meg minél elõbb azokat a fogakat!
Szia! 19 hetes vagyok. Nekem az elejétõl jött az ínygyulladás folyamatosan véárzik, almába nem bírok harapni se. Van tömni való fogam de nem bírom megcsináltatni mert úgy fáj az egész állkapcsom. Meridol fogkrém, fogkefe, száûjvíz ezt ajánlotta rá a dokim alakul de nem hiszem hogy elmegyek megcsináltatni már.
Miért szólna le? Inkább mielõbb csináltasd meg, mert csak árt neked és a babának is, ha rossz a fogad. Nekem hál ég semmi baj nem volt, elsõnél a 9 . héten 2 fogamat betömte, most a másodikkal 17 hetesen jutottam el, de semmit nem kellett csinálni. Vigyázz, maert van, aki ilyenkor veszti el fogait!!
Elsõ terhességemnél nem volt gondom a fogaimmal. A mostani terhességemnél egyet be kellett tömni. Viszont most a terhesség elejétõl szép fokozatosan nõl a bölcsességfogam, és idõnként szájzáram van emiatt... Régebben a fogdokim azt mondta, valószínû nem lesznek bölcs fogaim, mert nincs hely a számukra. Na, ennek az egynek mégis akadt:)
Ne fél a fogorvostól, mert agyon fontos, hogy elmenj és megszüntesse a problémát, mert a rossz fog egy góc, ami nagyon csúnya dolgokat tud okozni (gyulladás, láz...). Vajon miért erõltetik annyira a terhes nõknél??? Nekem már van egy új koronám(-:Remélem itt megállt a dolog. 26 hetes kismami
Szia én kb a 10-ik héttõl járok fogdokihoz. Nagyon féltem én is mindég a fogorvostól, és emiatt hanyagoltam. De erõt vettem magamon mert nem akartam megvárni hogy elkezdjen fájni, és ezzel ártsak a picurnak. Sztk-ás fogdokim van és nem bántam meg mert szépen rendbe hozza a fogaimat. Volt tömésem, gyökérkezelésem, húzásom is és mai napig járok. Hidd el megéri elmenni, és nem olyan nagy dolog!!! Hogy leszól e az ember függõ, lehet ha nagyon rosszak a fogaid. Túl lehet élni! 20hetes km
Ja és a babámnak semmi baja nem lett. Szerintem rosszabb lenne neki ha szenvednék a rossz fogak miatt, vagy teletömném magam gyógyszerrel.
Nekem letört hirtelen 2 tömésem, fogmosásnál vérzik nem kicsit, de most szedek plusz calciumot és mintha kicsit jobb lenne! Nekem az uncsitesómnak elment a babája, mert rengeteg beteg foga volt és folyamatosan csináltatta és megállapították, hogy ahogy a baba megijedt a sok furás faragástól rátekeredett a köldökzsinórra és rögtön megfojtotta magát...úgyhogy én babonából is inkább utána megyek el, akárhogy is alakul a fogam, de nem érdekel a doki lecseszése a gyermekem egészsége már a sajátoménál is fontosabb! 27 hetes km
bocsi! agyon=nagyon(-:

Mely fogászati ellátások ingyenesek a terhesség alatt?

Tudom,hogy ezt mát többen kérdezték,de mindig más válaszokat olvasok...

Legjobb válasz: Szia! A terhesség megállapításától a szülést követõ 90 napig a teljes körû alap és szakellátás térítésmentes, kivéve a fogtechnikai költségeket. Itt bõvebben: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..

Szia! A terhesség megállapításától a szülést követõ 90 napig a teljes körû alap és szakellátás térítésmentes, kivéve a fogtechnikai költségeket. Itt bõvebben: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszi a segítséget..:(
Elméletileg... gyakorlatilag a doki dönti el, akihez mész. Nekem elkérte a tömés anyagárát, 2000 ft/ fog. Van aki semmit nem fizetett...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Az oep oldala nagyon tényleg hasznos, minden rajta van. És NEM a doki dönti el, benne van, hogy mi az ingyenes, mi nem, és aszerint kell eljárnia!

Igaz-e, hogy a fogászaton a terhesség alatt, ha a lyukas fogat tömni kell, akkor fizetni kell az esztétikai tömésért, és csak az amalgám ingyenes?

21 hetes terhes vagyok. A múlt héten voltam fogorvosnál, a kötelez? vizsgálat miatt. Megállapította a doktorn?, hogy van 5 lyukas fogam. Igaz, hogy nagyon picik, de be kellene tömni. Szeretném megcsináltatni, de elmondása szerint 7 ezer forint darabja az esztétikai tömésnek. Az amalgám tömés ingyenes csak(szerinte). De az amalgám tudomásom szerint veszélyes a higgany tartalma miatt, és átjut a méhlepényen át a babához is. Próbáltam utánanézni az OEP oldalán de konkrétan nem írják le, hogy minden tömésre vonatkozik-e az ingyenes fogmegtartó kezelés, Így nemigen tudok mire hivatkozni.2 hét múlva kell visszamennem, és addig szeretném tuni a jogaimat. Ha valaki tud, segítsen! Boldog babavárást mindenkinek!

Legjobb válasz: Szia! Sajna igaz a hír, csak az amalgám ingyenes,szerintem keress egy olcsóbb dokit, náluk 4-5 ezerért is tömnek esztétikaival, mondjuk én vidéki vagyok, de itt is nagy különbségek vannak fogdokik között.Az amalgámról nem tudok semmi okosat mondani, én is hallottam a negatív hatásairól, sztem a nõdokit kérdezd meg errõl.Az való igaz, h én is kiszedettem, és fehérre cseréltettem az összeset, csak sajnos ezek nem tartanak el olyan sokáig, mint a jó öreg amalgám, van amelyik néhány év alatt kipotyog.

Szia! Sajna igaz a hír, csak az amalgám ingyenes, szerintem keress egy olcsóbb dokit, náluk 4-5 ezerért is tömnek esztétikaival, mondjuk én vidéki vagyok, de itt is nagy különbségek vannak fogdokik között.Az amalgámról nem tudok semmi okosat mondani, én is hallottam a negatív hatásairól, sztem a nõdokit kérdezd meg errõl.Az való igaz, h én is kiszedettem, és fehérre cseréltettem az összeset, csak sajnos ezek nem tartanak el olyan sokáig, mint a jó öreg amalgám, van amelyik néhány év alatt kipotyog.
Nekem fehér tömést tett a fogamba, és egy forintot se kellett fizetnem.
Ez így van, de ez nem csak a terhesekre igaz. A fehér tömés csak akkor van ingyen, ha látható helyre kerül, tehát elsõ fogakba.
Nekem a 20. héten tömték a fogamat, 6ezerért darabját... összesen 4-et. Szerintem, ha megteheted, inkább fizesd ki, mert az amalgám tömés télleg nem túl egészséges. Sokan csak akkor tudnak teherbe esni, ha kiszedetik az amalgámot a fogukból... azért ez jelenthet vmit
Ha körzeti fogorvoshoz mész, van tb-s fehér tömés amiért nem kérhet el pénzt!Sok beteg nem tudja és átverik az embert kifizettetik holott nem kéne.Én is jártam már így, akkor még nem tudtam.A sógornõm fogorvos mellett, aszisztens és õ felvilágosított!Amúgy most gyökérkezelték a rágó fogamat, fehérrel tömték a körzetisem és csak a vizitdíjat kérték el.Ne hagy magad átvágni!!!!!Üdv 25hetes kismama

28 hetes kismama vagyok! Mit tegyek? Nagyon fáj az egyik fogam! Járok rendszeres fogászati kezelésre mert már van 2 gyermekem és az õ terhességük alatt eléggé tönkrementek a fogaim.

A gond csak az hogy a saját dokim szülési szabadságon van és aki helyettesíti az meg egy kezdõ kis csajszi. Nagyon kedves de nem igazán haladunk 1-rõl a 2-re. Már 2 hónapja csinál 2 fogamat és még mindig nem tömte be. Néhány napja elkezdett nagyon fájni az egyik fogam amit már elkezdett gyökér kezelni. Azt mondta bölcsesség fog és õ nem tud vele mást tenni. Tegnap már nem bírtam tovább és elmentem a szájsebészetre ahonnan elküldtek be a Szentkirályi utcába mert nem lehet röntgenezni és anélkül nem akarják kihúzni. Ott egy nagyon kedves tanuló lányzó kitisztogatta a fogamat és elmondta hogy a dokim nem vett észre egy ideget és nem kezelte ki. Na ezt õ megtette és betömte gyógyszeres töméssel. A lényeg hogy nem tudom mi lehet még mindig de egész sete nem aludtam mert borzalmasan fáj. A fájdalom csillapító is csak 2-3órát hat és nem akarok ennyi idõnként gyógyszereket bekapkodni. Próbáltam infra lámpázni is de nem igazán használt! Lehetséges hogy a gyógyszeres tömésre allergiás vagyok? Mit tegyek hogy ne fájjon annyira amíg visszamegyek a dokihoz?

Legjobb válasz: Elmész bármelyik sztk-ba és kihúzatod,minek kínlódsz egy bölcsességfoggal?Nem látszik úgy se.

Elmész bármelyik sztk-ba és kihúzatod, minek kínlódsz egy bölcsességfoggal?Nem látszik úgy se.
Elsõ vagyok, most jut eszembe hogy szombat van...terheseknek nem tudom szabad e szegfûszeget enni de ha igen, akkor 3-4db-ot vegyél a szádba és a "rossz" oldalon kezd el szétrágni.Ami olaj van benne azt meg próbáld a fájó rész felé terelgetni.Lezsibbasztja, és egy kis megnyugvást ad.Sajnos nekem is van mikor szét kell rágnom mert hétvégén nincs doki:( Rossz íze van de megéri mert használ.Jobbulást!
Nem is értem egy bölcsességfogat minek kezelgetnek? Menj és húzasd ki, én nem szeretek fogat veszteni én is járok most egy foggal, végleges tömést lehet nem is kapok most, de amikor a bölcsesség kezdett fájni, azt kihúzattam. A fogorvosom is azt tanácsolta.
A kérdező hozzászólása: Én nem is csináltatnám meg de nem merik kihúzni röntgen nélkül!Azt meg ugye terhesen nem lehet csináltatni! Azt mondták ha megszültem menjek vissza és akkor kiszedik. :( Október 13-ra vagyok kiírva addig meg nem bírom ezt a fájdalmat!
Röntgen nélkül is kihúzzák, nekem kihúzták. Keress egy másik dokit akkor, ne szenvedj vele, nem éri meg, ráadásul egy gyulladás a babának se tesz jót.
A kérdező hozzászólása: Az sztk orvos kiscsaj nem meri kiszedni.Tegnap a szájsebészeten azt mondták hogy nem szedik ki amíg terhes vagyok.Magándoki meg a szájsebészetre küldött elõzõleg azért mentem oda.Az egész állkapcsom fáj. :(

Fogászati kezelés mennyire "káros" a babára nézve a terhesség alatt?

Tegnap olvastam itt,hogy ettől az évtől,a kismamáknak ingyenes a fogpótlás,vagyis az orvos díja, a szükséges kellékeket fizetni kell. Ez elég nagy kedvezmény és gondoltam ki is használjuk,mivel hiányzik két örlőfogam. De aztán eszembe jutott mikor a párom csináltatta és egy csomó gyógszert szedni kellett,mert annyira fájt neki. Ez nem árt a babának,vagy gyógyszer nélkül végig lehet csinálni??

Legjobb válasz: Lehet bármelyik trimeszterben, a fogorvos pontosan fogja tudni mit lehet adni kismamának meg mit nem, csak szólj neki, hogy terhes vagy! Nem csak egyféle fájdalomcsillapító létezik!

Lehet bármelyik trimeszterben, a fogorvos pontosan fogja tudni mit lehet adni kismamának meg mit nem, csak szólj neki, hogy terhes vagy! Nem csak egyféle fájdalomcsillapító létezik!
Nem káros, amennyiben megfelelõ gyógyszereket alkalmaznak...és azt szoktak alkalmazni.Különben van kifejezetten kismamáknak való fájdalomcsillapító, és érzéstelenítõ is, ami következmények nélkül használható.Mint ahogy ilyen gyógyszerek tömkelege is a rendelkezésü(n)kre áll.Sokkal károsabb, ha kezeletlenül maradnak bizonyos dolgok.2 gyerekes
bocs rosszul fogalmaztam meg.a középsõ trimeszterben szabad csak az érzéstelenítõ de én nem merném bevállalni azt sem
hányadik hétben vagy?mert csak a középsõ trimeszterben szabad csináltatni mert ugye az érzéstelenítõ káros anélkül meg nem hiszem hogy kibírod.a gyógyszerszedést nem ajánlom.nekem ha fáj a fejem vagy a fogam akkor inkább kibírom de nem veszek be gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Még csak 9 hetes vagyok, tavasszal gondoltam, de én is ilyen vagyok, mint te, hogy inkább szenvedek fejfájásnál, de nem veszek be gyógyszert!!
Szerintem beszélj errõl egy orvossal. Mivel én pl évek óta szoptatok és azalatt még inkább nem lehet gyógyszert bevenni. Kihúzattam két fogam, de mûtétet nem mertem bevállalni, pedig már kéne. Nem feltétlen a fájdalom miatt írják föl a gyógyszert, hanem fertõzések megelõzésre, és azt pedig szedni kell.
Hát abszolút nem káros az érzéstelenítõ, szólni kell, és olyannal csinálják, ami nem árt. Ami gond, az az, hogy utána bizony fájni fog, gyógyszer nélkül meg pláne, és az szedhetõ napi 2 panadol nem sokat fog ezen segíteni.
Szia. Én tegnap és ma voltam fogorvosnál, mert már két napja nem aludtam semmit a fájdalomtól. Tegnap gyógytömést tett a lyukas fogamba, kaptam érzéstelenítõt is, és azt mondta, hogy vegyek be nyugodtan egy panadolt ha utána nagyon fáj. Hát be is vettem. Semmit nem használt a gyógyszer, utána is nagyon fájt még, ezért ma elmentem ismét, hogy húzza ki, mert már nem szenvedek tovább. Ismét adott szurit, és hipp-hopp kihúzta. Én megkérdeztem elõtte a védõnõmet is, hogy az injekció nem árt-e, és õ is meg a fogdoki is azt mondta, hogy nem. És panadolból is lehet bevenni napi kettõt. 25hkm
Én a 10.héttõl járok fogorvoshoz. Röntgent nem szabad csinálni. Nekem még komoly szájsebészeti mûtétem is volt nem rég. Most 34hetes vagyok.

Kötelező a fogászati vizsgálat a terhesség alatt? Mikor?

9+3 hetes kismama vagyok. Rendszeresen járok a fogászatra, így szerencsére minden fogam rendben van. Mikor fog elküldeni a doki fogászatra? Egyáltalán kötelez? ez? (Csak azért érdekes ez most számomra, mert vidéki vok és Budára járok fogorvoshoz. Pont most mennék a héten, és ha lehet, akkor letudnám) Remélem érthet?en fogalmaztam :)

Legjobb válasz: Nem kötelezõ,de ajánlott.Legalábbis nekem ezt mondta a védõnõm,mert én bizony azonnal lehánynám a dokit,ha a számba nyúlna,ezért inkább nem megyek,vagy legalábbis várok vele.

Nem kötelezõ, de ajánlott.Legalábbis nekem ezt mondta a védõnõm, mert én bizony azonnal lehánynám a dokit, ha a számba nyúlna, ezért inkább nem megyek, vagy legalábbis várok vele.
Szia!Szerintem nyugodtan mehetsz fogorvoshoz!Én is a 12. hét elõtt mentem.Van aki hanyagolja a témát, de jobb erre odafigyelni.A doki javasolja a fogászatot, legalábbis nálam így történt. (máshol másképp lehet) Ha rendszeresen jársz akkor nagy probléma úgysem lesz. Boldog babavárást kívánok! 11+6hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szükséges lesz valamilyen igazolás beszerzése is? Mondjuk pecsét vagy ilyesmi?
Nem kell igazolás, igazából csak azért küldenek el, mert az emberek többsége éveket hagy ki két fogdoki látogatás között. Én is félévente járok, és mikor a doki mondta a fogorvost, mondtam, hogy a hányás miatt én inkább nem mennék, majd ha elmúlt, úgyis rendes vagyok ebbõl a szempontból. Többet nem is kérdezte, meg a védõnõ se. Most vagyok 21 hetes, két hete hagytam abba a hányást, így két hete mentem el. De mivel elõtte se hanyagoltam a fogaim, csak benézett, és azt mondta, fél év múlva találkozunk. Ha nehezedre esik a hányás, vagy más miatt, nyugodtan várj vele. Mivel te is rendszeresen mész, nem hiszem, hogy különösebb bajod lesz ettõl.
Nem kötelezõ elmenni, de ha mégis mész, nyugodtan várhatsz vele! Nem muszáj most menni! Én a terhességem elõtt voltam nem sokkal, de nem fogok menni. Annyira megkínoztak, hogy azt hiszem, most egy ideig nem is megyek, addig boztos nem, míg terhes vagyok! Én kihagyom. De tényleg jó odafigyelni a terhesség alatt erre! Aki bátor, az menjen! :) 23 hetes kismami
Amikor bejelentkeztem a védõnõhöz, hogy terhes vagyok elküldött belgyógyászati vizsgálatra, EKG-ra meg fogorvoshoz. Kellett is a pecsét a terheskönybe. Nektek nem? De csak az elején egyszer.
nem fog ejnyebejnyezni ha mesz, de ajanlott :) nekem pont forditva, nekem videki az orvosom, és én vagyok pesti :) )) én kb 6 hetesen voltam eloszor, meg 33 hetesen, annyi a kulonbseg (legalabbis nalam annyi volt), hogy amikor szedte a fogkovet, picit jobban verzett az inyem, de nem vészesen, csak annyira, hogy eszrevegyem. ha rendszeresen jarsz, mindenkeppen ajanlom, semmi gond nem lesz, ja, es annyi, hogy vidd a kiskonyved, mert bele fogja irni. tudd le bátran :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!