Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt, mellé mire (8 db)

Barátnõmnek is ilyen volt terhessége alatt, és már elmúltak, úgyhogy nyugi! :)

Kinek mennyire ment "tönkre" a melle a terhesség/szoptatástól? és mit lehet tenni ellen akár már a terhesség alatt vagy előtt? Krém, torna mindkettő? Speciális melltartók vannak esetleg erre a célra?

85B-s vagyok és 27 éves nem szeretném, ha nagyon megereszkednének a melleim a szoptatás után, így szeretem ?ket ahogy vannak!

Legjobb válasz: Szia, korom, méreteim is ugyanazok, mint neked. Illetve voltak. 5 hós a kisfiam, 3 hónapig szoptattam, és a kicsi melleimbõl se maradt semmi szép sajnos. Striásak, és lógnak :-(( pedig sok mindennel kentem, hordtam melltartót, de mégis ilyen lett. Engem nagyon feszélyez, pl. amikor tudom, hogy akció lesz a párommal veszek fel melltartót, mert annyira utálom, hogy gyakorlatilag félrecsúszik rajtam, hogy szégyenlem magam elõtte. Pedig mindig mondja, hogy õt ez nem érdekli...de engem nagyon zavar. A fülembe cseng, ahogy mondja, hogy nem érdekli, hogy kicsi a mellem, csak formás legyen...na ennek búcsút mondhattam a fiam születése után.

A kérdező hozzászólása: köszi szépen, végülis emiatt nem fogok nem szülni, csak gondoltam jó tisztában lenni az ilyenekkel is. Remélem én is szerencsés leszek.
Akkor is, mivel már a terhesség alatt elég komoly a hormonváltozás(és már akkor is nagyot nõhet).
Szia, korom, méreteim is ugyanazok, mint neked. Illetve voltak. 5 hós a kisfiam, 3 hónapig szoptattam, és a kicsi melleimbõl se maradt semmi szép sajnos. Striásak, és lógnak :-(( pedig sok mindennel kentem, hordtam melltartót, de mégis ilyen lett. Engem nagyon feszélyez, pl. amikor tudom, hogy akció lesz a párommal veszek fel melltartót, mert annyira utálom, hogy gyakorlatilag félrecsúszik rajtam, hogy szégyenlem magam elõtte. Pedig mindig mondja, hogy õt ez nem érdekli...de engem nagyon zavar. A fülembe cseng, ahogy mondja, hogy nem érdekli, hogy kicsi a mellem, csak formás legyen...na ennek búcsút mondhattam a fiam születése után.
Szoptass, most az önzõ szempontokat tedd félre -bár hidd el, nagyon megértem. Az én melleim nem lógnak, csak picit, nem csíkosak, és teltek, puhák, nem "üres zacskók". Mért lennél lelombozódva? Lehet, hogy Neked is pici lesz a változás. -elsõ voltam-
A kérdező hozzászólása: óóó, hát ettõl nem dobódtam fel.. és ha nem szoptatok akkor is?
Nekem kicsit megereszkedtek, viszont csunyán csikos lett, mert mikor a tejem beindult, hirtelen lett sok, és nõtt meg a mellem:((
Én nem panaszkodom kop-kop-kop.2 gyereket szültem(és szoptattam), de a cicim alig változott(persze a kor miatt igen, 38 éves vagyok).
Hát nekem kicsi mellem van, a szoptatás elején, annyira feszültek, mintha szilikon feszítené. Nekem olyan plötye lett, még ez is, mintha semmi sem maradt volna benne. Bár lehet azóta kicsit rendbejött. Nekem a bõröm tapintása is olyan petyhüdt volt a szülés után, a hasamon, a combomon, olyan más volt, mint elõtte, most az is már a régi. Talán kell az a 9-12 hónap, hogy regenerálódjon a szervezet. De szerintem nagyon ritka, hogy valaki a régi legyen a szülés és szoptatás után, genetika ez is.
Szerintem csak a plasztikázás segít rajtuk. Én kentem a terhesség alatt minden nap a pocakommal együtt, de mivel a mell 2-4 nap alatt nõ sok-sok centit (miután megszületik a pici), így szerintem kivédhetetlen, h striás legyen és kinyúljon a bõr. Szoptatás alatt szebbek lesznek, mint valaha, de utána ígyis-úgyis megereszkednek. Sajnos ezt el kell fogadni. Én is jobban szerettem a régi formáját. Ja, amúgy most nagyobb melltartót hordok, mint terhesség elõtt, bár tény, h maradt rajtam bõ 5 kiló fölösleg.
Nagyon egyéne válogatja. Én a jó melltartóban hiszek, és amikor tejjel tele állati nehéz, akkor éjjel is (sportmelltartó triumph bevált nálam). A torna is biztos használ, de ugye a mellben nincs izom, csak alatta. Krémezni jó dolog a bõrnek, de ennyi. Nekem nagyobb melleim voltak, 8.5 hónapig szoptattam is, de nem csúnyultak meg, bár nyilván 10 éve ruganyosabbak voltak.

Terhesség alatt, magnézium mellé mire jó, ha calciumot is kell szedni? Az én csontjaimra, fogaimra?

Legjobb válasz: Igen, a csontokra, fogakra. Elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlik a fogaid állapota, ilyenkor segíthet a calcium. Némelyik doki ajánlja a szedését.

Igen, a csontokra, fogakra. Elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlik a fogaid állapota, ilyenkor segíthet a calcium. Némelyik doki ajánlja a szedését.
Jobban felszivódik a Mg ha van mellett Ca
A baba elég sok Ca-t von el, és ugye ezek a mai tejek pl. hát nem tudom mikor láttak tehenet:-) És a szervezetednek igen nagy szüksége van rá, ahogy írták csiontjaidnak, fogaidnak, a babának van elég, tõled, de akkor mi lesz veled, ezért érdemes terhesség alatt a Ca szintet is ellenõriztetni.


Terhesség alatt a mell mikor kezd el nőni körülbelül?

Legjobb válasz: Egyénileg változó, bármikor beindulhat. De erre a kérdésre sokkal több választ kapnál a gyerekvállalás/terhesség kategóriájában.

Egyénileg változó, bármikor beindulhat. De erre a kérdésre sokkal több választ kapnál a gyerekvállalás/terhesség kategóriájában.
A legelején. Az az elsõ jel, a mellfeszülés. Hordj mindig kényelmes melltartót, gogy ne nyúlson meg a súlytól!
Ez tényleg nagyon változó! A nõvéremnek max egy méretet nt és kedden töltötte a 24. hetet. Én már 3 méretnél járok (75-rõl-90-re) én most vagyok 28 hetes, de úgy érzem még nincs vége. Ja nekem az 5. héten kezdett kényelmetlen lenni az addig megszokott melltartóm. Boldog babavárást!
Nekem a legelején nõtt, aztán majd a végén fog, fõleg, ha már tejem is lesz.
Változó, nekem mindkét terhességemnél a legelején, habár nekem a súlyom is az elsõ trimeszterben gyarapodott leginkább, az utolsóban szinte már semmit.

37 hetesek vagyunk. Barna szemölcsszerű (csak szerű és nem szemölcs) pöttyök jelentek meg a nyakamon és a mellemen, ill. már a hasamon is van kettő, mi lehet? Normális terhesség alatt vagy baj lehet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem csak barna, piros is van. A terhesség hozta elõ több más bõrhibával együtt:( Nem jelent bajt, állítólag szülés után majd elmúlnak (nekem legalábbis ezt mondták). Hát, kíváncsi leszek rá...!

Szia! Nekem nem csak barna, piros is van. A terhesség hozta elõ több más bõrhibával együtt:( Nem jelent bajt, állítólag szülés után majd elmúlnak (nekem legalábbis ezt mondták). Hát, kíváncsi leszek rá...!

20. hetet töltöttem, HGB értékem 1, 5 hónap alatt 96-ról 86-ra csökkent vas szedése mellet (thalassaemiás vagyok). Volt valaki hasonló helyzetben? Mikor vonja el a gyerek a legtöbb vasat a terhesség alatt? Transzfúziót helyezett kilátásba az orvosom.

Legjobb válasz: A legvége a legrosszabb ilyen szempontból, a 32. héttõl. Mást sajnos nem tudok hozzáfûzni, de biztosan figyelnek Rátok, és nem lesz semmi gond! :)) 22 hkm

A legvége a legrosszabb ilyen szempontból, a 32. héttõl. Mást sajnos nem tudok hozzáfûzni, de biztosan figyelnek Rátok, és nem lesz semmi gond! :) ) 22 hkm

Terhesség alatt mikor a legszembetűnőbb a mell növekedése illetve fejlődése?

Legjobb válasz: A végefelé, amikor megjelennek a kék erek, és kiemelkedik a bimbó is a helyérõl, nagyobbodik az udvar, besötétül......Szóval felkészült a szoptatásra. (De nem mkinek változik, mondjuk az enyém változott, meg szoptatásnál még nagyobb lett...)

A végefelé, amikor megjelennek a kék erek, és kiemelkedik a bimbó is a helyérõl, nagyobbodik az udvar, besötétül......Szóval felkészült a szoptatásra. (De nem mkinek változik, mondjuk az enyém változott, meg szoptatásnál még nagyobb lett...)
Végefelé: kb. a 34-36. héttõl. És a méretére írom, h van akinek nem változik; de az erek kirajzolódása (ez lehet elõbb is már) plusz a bimbó kiemelkedése+ udvar nagyobbodása mkinél jelentkezik, plusz az is eszembe jutott, h lejjebb is ereszkedik a mell.
A kérdező hozzászólása: 20 hetes kismama vagyok :-)) kb 2 hete folyamatosan jó meleg a bimbóudvarom. Érzékeny, ég, feszül. Ez természetes velejárója a várandóságnak már ilyen korán?
Igen, de még lesz ez jobb is, amikor elõtej is jöhet belõle....:) De azt kérdezed, mikor a legszembetûnõbb, erre válaszoltam. Amúgy egész terhesség alatt készül a mell, változik.

A melleim állása sokat veszített a terhességem alatt. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy visszanyerje a régi alakját?

Legjobb válasz: Az eredeti alakjat mar nem fogja visszanyerni, de javulni fog az allapota.Mellizom-erosito gyakorlatok segithetnek rajta.

Az eredeti alakjat mar nem fogja visszanyerni, de javulni fog az allapota.Mellizom-erosito gyakorlatok segithetnek rajta.
Én ajándékba kaptam intim nõi torna könyvet, nézd meg könyvesboltban. Nagyon egyszerû és könnyû gyakorlatok vannak benne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!