Találatok a következő kifejezésre: Terhesség 2. hány (12 db)

Terhesség 2. felében hány hetente érdemes járni tapintásos vizsgálatra nőgyógyászhoz?

Legjobb válasz: Nõgyógyásza válogatja. Van aki mindig megnéz, van aki csak akkor, ha panasz van. Én 26 hetesen voltam, most vettek kenetet, és még fognak 1X. A méhszájat többször nézik az idõ elõrehaladtával. De orvoshoz akkor kell mennei, amikor visszarendel, emgem most 32 hetesen rendelt vissza. Kb havonta lát a doki azért.

Nõgyógyásza válogatja. Van aki mindig megnéz, van aki csak akkor, ha panasz van. Én 26 hetesen voltam, most vettek kenetet, és még fognak 1X. A méhszájat többször nézik az idõ elõrehaladtával. De orvoshoz akkor kell mennei, amikor visszarendel, emgem most 32 hetesen rendelt vissza. Kb havonta lát a doki azért.
nekem fogadott orvosom van, hozzá 4hetente kell mennem.

Aki elő terhesség elején 50 kg körül volt mennyit szedett fel és hány kg volt a 2. terhesség kezdetén?

Legjobb válasz: Szóval 50kg voltam az elsõ terhesség elõtt.21kg-mot híztam,a legtöbb az utolsó trimeszterben jött rám. A másodikat 57kg-mal kezdtem. Mindenki azt mondta,hogy így is vékony vagyok a 167cm-hez. Most a másodikkal 30hetes kismama vagyok és +8kg-nál tartok.

Szóval 50kg voltam az elsõ terhesség elõtt.21kg-mot híztam, a legtöbb az utolsó trimeszterben jött rám. A másodikat 57kg-mal kezdtem. Mindenki azt mondta, hogy így is vékony vagyok a 167cm-hez. Most a másodikkal 30hetes kismama vagyok és +8kg-nál tartok.
50kg voltam az elsõ terhesség elején, még csak 3, 5 hónapja szültem és 51 kg vagyok. 13 kilót szedtem fel terhesség alatt, de nem ragaszkodtak hozzám szerencsére :) Nem vagyok még terhes, de nem hiszem hogy a második babáig meghízok, szóval szerintem ugyanennyivel fogom kezdeni a másodikat is.
Ne tudom, írhatok- e ide, mert én 55 kg voltam az elsõ terhességem elõtt:) Na szóval. Elsõ terhesség végére 79 kg voltam. Másodikat 61 kg-mal kezdtem ( nem fogyóztam a kettõ között!) most, 29. hetesen 75 kg vagyok. Szóval nem aprózom el. Második baba után szeretném, ha 55 kg-ra visszamennék.
Ismerõsöm 52kg-mal lett kismami, elsõ babájával 25kg-ot hízott, pedig alig evett, de kb 2hónap után már ugyanúgy 52kg volt a baba születése után. MÁsodikkal kb 14kg-ot hízott csak- ugyanúgy csinált mindent, mint elõször. 3hónapos a babája és most 50kg. :) )
49kg-al kezdtem az elsõ terhességem, 72kg-al mentem szülni.Annyit ettem, h te jó ég.:) Most 53kg-al kezdtem a terhességet, 28hetes vagyok és 65kg-nál tartok.Majd meglátjuk mi lesz, egyébként nem vagyok egy hízós csak így a terhességek alatt.Elég nagy hasam volt az elsõvel is és most a másodikkal sem aprózom el.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)
58 kg -67 híztam 1 terheségemnél. Szülés után pedig 2 hónap mûlva már vissza is nyertem az alakom.

22hetesen hogy viselitek a terhességet hány kilót híztatok. én 22+2 már10 kilónál járok 61ről-70 kislányt várok más is iilyen sokat hízik?

Legjobb válasz: Sia! 21 hetes vagyok, eddig 6 kilót híztam. Kisfiam lesz. Az elõzõ terhességemnél 19 kiló szaladt fel 2 évvel ezelõtt, de sikerült lefogynom minden fogyókúra nélkül, plusz 5 kilóval kezdtem a terhességet most, de ez rám is fért, mert nagyon gebe voltam régen. :) Most megnéztem az elõzõ kiskönyvem, ilyenkor plusz 7 kilónál tartottam. Akkor is kisfiút vártam. Annyi a különbség, hogy most femibiont szedek, akkor meg Elevitet. Viszont újabban farkaséhség tör rám, fõleg esténként, így egy kicsit tartok tõle, hogy megint sokat fogok hízni.... Amúgy hogy vagy? Rossullétek? Elsõ baba? Hol fogsz szülni?

Sia! 21 hetes vagyok, eddig 6 kilót híztam. Kisfiam lesz. Az elõzõ terhességemnél 19 kiló szaladt fel 2 évvel ezelõtt, de sikerült lefogynom minden fogyókúra nélkül, plusz 5 kilóval kezdtem a terhességet most, de ez rám is fért, mert nagyon gebe voltam régen. :) Most megnéztem az elõzõ kiskönyvem, ilyenkor plusz 7 kilónál tartottam. Akkor is kisfiút vártam. Annyi a különbség, hogy most femibiont szedek, akkor meg Elevitet. Viszont újabban farkaséhség tör rám, fõleg esténként, így egy kicsit tartok tõle, hogy megint sokat fogok hízni.... Amúgy hogy vagy? Rossullétek? Elsõ baba? Hol fogsz szülni?
Én sem hiszem, hogy az Elevit tehet róla. Én már a 34. hétben járok, és 65-rõl 74-re híztam, mindezt szépen, egyenletesen. Az elsõ 12 hétben még nem volt rajtam plusz. Nekem is kislányom lesz.
Mi a 21. héten járunk, az elsõ 3 hónapban 5 kiló, negyedikben semmi, most az ötödik végén 1 kiló. 65-rõl kezdtem, most 71. És én is attól tartok, hogy a java még hátravan... Amúgy trónörökös lesz, elsõ baba és kisfiú:)
Szia!Én is a harmadikat várom.23+1hetes vagyok.Van két fiam, most kislányom lesz :-) +7 kg.-nál járok, aminek szerintem a fele víz.A kislányunkat Barbarának fogják hívni...
Szia! Én 22 hetes terhes vagyok 95 kilóról kezdtem és 90 kg vagyok! Második baba kislány lesz és Fanninak fogják hivni!
A kérdező hozzászólása: A kedves utolsónak és mi a babád neme?
Én is december 19-re vagyok kiírva :) Én 7 kilót híztam eddig, 53-ról indultam.
Én 22hetesen még csak 1kilónál jártam, én is kislányt várok!
Nem biztos, hogy a terhesvitamin miatt van a hízás. Én végig egyfélét szedtem, az elsõ három hónapban havi 1 kilót híztam, a középsõ trimeszterben havonta kb 4-5 kilót, a végén megint 1 kilókat. Összesen 22 kilót. (50-rõl mentem fel 72-re.) Visszafogytam kb 55-56-ra, nem akarok többet fogyni. A hormonok tehetnek szerintem mindenrõl. A középsõ három hónapban szinte minden bevitt atomot elraktározott a szervezetem.
A kérdező hozzászólása: A mi babánk neve Fanni Luca lesz :-)
21 hetes vagyok, eddig +5 kg. Ezt is sokallom, mert hol van még a vége... Én nem szedek már terhes vitamint, de nekem is megnõtt az étvágyam nagyon. Kicsit vérszegény vagyok, erre kell nagy dózisban vasat szednem, lehet attól is nõtt az étvágyam. Azért igyekszem visszafogni magam, de nehezen megy :( Kislányt várok én is, nálunk is harmadik baba. Három lányunk lesz :)
Én Gravidát szedtem a 12. hétig minden nap, azóta kb. heti 2-3 szemet, ahogy eszembe jut. Kár, hogy nem gyõri vagy, találkozhattunk volna dec. 19-én a kórházban:)
A kérdező hozzászólása: Én rengeteget eszem eza sók hízás az elevitnek köszönhetõ, mert 4 honapig a femibiont szedtem, utána kezdtem az elevitet amugy én is jól viselem csak vízesedik nekem is a lábam.én dec19-re vároma babát a 3at van 2 fiam ez a baba ugynézki kislány 30éves vagyok. Tatabányán fogok szülni.nektek hányadik baba?
21 hetes múltam. Nem tudom mennyit híztam, mert otthon nem mérem magam. 17 hetes voltam védõnõnél, akkor 3 kg volt rajtam. Én most egész jól viselem. Nem vagyok már annyira fáradékony, mint az elsõ trimeszterben. Ki is használom, most kezdtünk el bevásárolni bútort, babakocsit stb.:) A meleget viszont nem bírom!
Szia! Én is 22+2 vagyok:) Nagyon jól érzem magam, szeretek terhes lenni, imádom, mikor mocorog:) (igen, elsõ baba:) ) 76kg-ról indultam, lementem 73, 6-ra (pedig nem hánytam, csak nem kívántam a kaját), most 76, 5 vagyok. Az elmúlt két hétben jött fel a java. Bár ennek egy része víz (bokámon). Kisfiúnk lesz.
bocsi, rosszul írtam, plusz 9 kilónál tartottam....nem hétnél
A kérdező hozzászólása: kellemes babavárást mindenkinek:-)


Mennyire pontosan lehet megállapítani a baba korát UH-val? Pl: ha valakinek megvolt a terhesség első 2 hónapjában és utána vette észre valaki h terhes akkor hány hét különbséggel lehet megállapítani a terhesség korát?

Hány hetet tévedhet a UH? köszi

Legjobb válasz: Többnyire 10-15 napot tud "késni". Nálam mikor mérik a fejkörfogatot pl. akkor mindig kidobja a gép, hogy +/- 10-15 nap.

Többnyire 10-15 napot tud "késni". Nálam mikor mérik a fejkörfogatot pl. akkor mindig kidobja a gép, hogy +/- 10-15 nap.
Én úgy tudom, hogy a terhesség elején, mivel még többnyire azonosan fejlönek a babák, majdnem napra pontosan is meg tudják mondani a korát. Pl: mikor én voltam, a doki pontosan rávágta, hogy 6 hetes és kb 4 napos. De a baba úgyis maga dönti majd el, hogy pontosan mikor is érkezik..:-)
Az ultrahanggal szerintem pontosan meg tudják állapitani a baba korát, mivel egyformán nõnek, és ebbõl tutira lehet következtetni. 21 hetes kismama
Én mindkettõvel átéltem.
A nõvérem pont az elsõvel nem volt rosszul és a második terhességét meg végighányta!
Minden terhesség másmilyen. A tünetek függetlenek attól, hogy hányadik terhesség.
Én is elsõ babás vok és még egyszer sem hánytam, pedig azt mondják az elején jellemzõ... De nem akarom elkiabálni még hányhatok :) 27hetes kismama
én az elsö kettövel nagyon jol voltam semmi tünetem nem volt, de most a harmadik ez ki készit teljesen hányinger fáradtság de az nagyon, stb
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Hány naponta nő a hcg-szint, hogy érdemes legyen újabb terhességi tesztet csinálni? 2-3 naponta?

Legjobb válasz: 2 naponta duplázódik, de én minden nap teszteltem 3 napig egymás után, és a 3. mutatott pozitívat. :) Ha esetleg napi tesztelésre készülnél, a gyógyszertárban lehet kapni 2+1 db-os romed maria tesztet, én is azt használtam.

2 naponta duplázódik, de én minden nap teszteltem 3 napig egymás után, és a 3. mutatott pozitívat. :) Ha esetleg napi tesztelésre készülnél, a gyógyszertárban lehet kapni 2+1 db-os romed maria tesztet, én is azt használtam.
Úgy tudom, hogy naponta duplázódik.
Itt van egy oldal ahol megtudod nézni a táblázatot http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/betahcgterhessegalatt..
2 naponta duplázódik.

A 2, 5*2, 3 mm petezsák az hány hetes terhességnek felel meg? Kb.2 hetesnek igaz?

Legjobb válasz: Szia! A választ pontosan nem tudom nekem 5 hetesen volt 6,7 mm a peteszák, de próbáld meg itt megnézni: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE.. 34 hetes kismama

Szia! A választ pontosan nem tudom nekem 5 hetesen volt 6, 7 mm a peteszák, de próbáld meg itt megnézni: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE.. 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Gratula a babuckához!

Aki szülés után hamar 2-4 hónappal teherbe esett hány hétre született a babája? Időben vagy korábban? Minden rendben volt a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Barátnõm 6hónappal a szülés után lett megint terhes,végig minden rendben volt,majdnem két héttel a kiírt után szült.

Barátnõm 6hónappal a szülés után lett megint terhes, végig minden rendben volt, majdnem két héttel a kiírt után szült.
2 hónappal a szülés után estem teherbe, 38.héten szültem a második gyermekemet, elsõt 37.héten. Minden rendben volt a terhesség alatt, csak közben nagyon nehéz volt fizikailag/lelkiekben.
Barátnõm 4 hónappal a szülés után esett teherbe, a 38. héten szült (az elõzõt is)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Akkor nem izgulok.
Szülés után 6 hónapig jár a GYÁS, az valamivel több.
A kérdező hozzászólása: Közben találtam egy internetes felvilágositást .Szülés után van a Tgyás 164 napig jár.Azt nem írták hogy hány % az elözõ évi fizetésedbõl.Ezt követõen pedig a Gyed jár ammeddig a gyerek 2 évet betölt, ez az elözõ évi fizetésenk a 60%.-a.Tehát a kérdés amit még nem tudok hogy hány%-a fizetésbõl a Tgyás.
Terhesség alatt táppénz, 60%, utána szülés elõtt szülési szabi, azt enm tom hány %. GYedet ha a táppénz szabályok alapján számolják, megelõzõ év 60%. 2 év gyed után te már nem kapsz gyest.
Régen 75, vagy 80% volt, de pontosan nem tudom sajnos.

Január 2-án megjött és kb.5 napi tartott, és kiszámoltam az ovulációs naptárral a neten, hogy 13-tól 18-ig van jó idő próbálkozni, hogy teherbe essek! Próbálkoztunk 11, 13, 15-én! Nem udom sikerül-e! Hány nap múlva lehet terhességi tesztet csinálni?

Legjobb válasz: Úgy mondják, hogy leghamarabb az elmaradt mensikor. De lehet akkor is negtív a teszt úgy, hogy terhes vagy közben :-))) van akinél még nincs kimutatható mennyiségû HCG az elején. Ha nem olyan a mensid, mint máskor, attól még lehetsz terhes. Ha csak barnázol vagy valami. Na és van a szerencsésebb eset, amikor már akkor pozitív lesz a teszt, mielõtt meg kéne jöjjön. Sok sikert!

Úgy mondják, hogy leghamarabb az elmaradt mensikor. De lehet akkor is negtív a teszt úgy, hogy terhes vagy közben :-))) van akinél még nincs kimutatható mennyiségû HCG az elején. Ha nem olyan a mensid, mint máskor, attól még lehetsz terhes. Ha csak barnázol vagy valami. Na és van a szerencsésebb eset, amikor már akkor pozitív lesz a teszt, mielõtt meg kéne jöjjön. Sok sikert!
A pé utáni 12. naptól lehet csinálni LH tesztet is. Állítólag az is kimutatja jóstesztként. Én ezt még nem próbáltam, csak itt a fórumon olvastam, hogy sok kismaminak bejött. Azt is a reggeli vizeletbõl kell csinálni. Nekem a mensi elõtti napon lett pozitív a rendes terhességi tesztem:) Kitartás, drukkolok, hogy neked is sikerüljön!!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!