Találatok a következő kifejezésre: Terhesgondozásra, ha járhatok (3 db)

Terhesgondozásra, ha elköltözünk járhatok ahhoz az orvoshoz akihez most járok?

Szülni tudom máshová kell mennem.

Legjobb válasz: Igen járhatsz,de azért jó lenne megismerni azt a kórházat ahol fogsz,így érdemesebb lenne ott keresni egy dokit.Meg a kórházban végzik a ctg-t.Sosem késõ váltani.Nálunk márciusban megnyitják a korábban bezárt szülészetet,így 30 hetesen megyek a harmadik kórházba baba megfoganása óta:)

Igen járhatsz, de azért jó lenne megismerni azt a kórházat ahol fogsz, így érdemesebb lenne ott keresni egy dokit.Meg a kórházban végzik a ctg-t.Sosem késõ váltani.Nálunk márciusban megnyitják a korábban bezárt szülészetet, így 30 hetesen megyek a harmadik kórházba baba megfoganása óta:)
Mért kéne máshová menned szülni?Én sem abban a kh-ban fogok szülni ahová tartozom , hanem ahová a dokim tartozik..?Nekem nem mondta senki, hogy nem lehet.Tudom régebben volt szó az orvosválasztás meg kház választásról, hogy nem úgy lesz mint volt, de én a neten is olvastam, hogy ez nem történt meg, tehát szabadon választhatsz, azon túl, hogy bezártak egy jó pár szülészetet.De azért érdemes olyan kh-ba menni ahová viszonylag hamar beérsz ha menni kell.
A kérdező hozzászólása: szoval Margitba szeretnék szülni de Szigethalomra költözünk. Ha Margitba megyek szülni kb 100 ezer+dokinak. KÖSZI A VÁLASZOKAT.
Szia ha gondolod irj privit, az én dokimat csak ajànlani tudom :) 35hkm
Szia.Dr.Labossa Gusztáv remek orvos én is hozzá járok, igaz ha a klinikára mész nem sok ideje van mert rengetegen járnak hozzá .Én magánrendelésre járok, terhes gondozás 7000 ft nála. Ha esetleg beírod, a pécsi klinikát a google-ba akkor ott látni fogod legtöbb orvost képpel is.Még egy nagyon jót ismerek a Várnagy Ákost. Remélem tudtam segíteni:) 10hkm.
dr.Koppán Miklós , sosem mennék máshova! Korrekt, megbízható, alapos, és a felülmúlhatatlan szakmai tudásán kívül EMBER! da vinci klinikán rendel, magánban, amúgy a pécsi szülészeten dolgozik. a da vinci honlapján a nõgyógyászok között megtalálod a profilját. amúgy pedig ha beütöd a nevét a googleba, jónéhány fórumos hozzászólást is találsz, mind csak jót írnak ott is! 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Dr Labossa Gusztávot biztosan megkeresem, nála voltam genetikai ultrahangon és nagyon rendes volt akkor is:) Meghallgatnék viszont több véleményt, augusztusra vagyok kiírva, lehet, hogy az elsõ doki el se vállal akihez megyek (szabadságon van, sok a kismamája arra a hónapra...stb) úgyhogy minden ötletet köszönök!:)
Dr. Ifi Zsolt. A Klinikán dolgozik, de magánrendelése is van a Szigeti úton ONYX Egészségközpontban. Nagyon normális, csak ajánlani tudom.

Ha nem Magyarországon élek és dolgozok de magyar állampolgár vagyok, állandó lakcím és biztosítás nélkül, járhatok-e M. O. -ra terhesgondozásra ill. szülhetek-e ott? És ha lenne állandó lakcímem, akkor mi a helyzet?

Legjobb válasz: Biztosítottnak kell lenni (munkaviszony, fizeted a B-t vagy munkanélküliként vagy regisztrálva)vagy szociálisan rászorulónak, akkor járhatsz ingyenesen. Legalább is én így tudom.

Biztosítottnak kell lenni (munkaviszony, fizeted a B-t vagy munkanélküliként vagy regisztrálva)vagy szociálisan rászorulónak, akkor járhatsz ingyenesen. Legalább is én így tudom.
A munkanélküli segélyt Magyarországon max 3 hónapig adják. De ehhez is kell több éves bejelentett munkaviszony. Ha csak bejelented magad, hogy nincs munkád, akkor nem jár semmi és a TB-t is fizetheted magad után. most kb 6ezer Ft/hó. Az állandó lakcím azért kell, mert ez alapján "kapsz" orvost és a védõnõt is. A védõnõ elég sokszor megy ki látogatni. Nem hiszem, hogy külföldre kimegy. Pontosat az illetékes hivataloktól tudsz kérni, mint pl. a Munkaügyi kirendeltségek. 1-es voltam
A védõnõ nem feltétlen az állandó lakóhelyeden kell, hogy ellásson. Ha van tartzkodási helyed, és valóban ott is tartzkodsz, akkor bárhol ellátnak.
Ha nincs állandó lakcímed, akkor nem. De nem is értem: dolgozol valahol külföldön, és MO_ra jönnél havonta a vizsgálatokra?
Kérdezd meg a hivatalos szerveket. Remélem, nem.
A kérdező hozzászólása: Igen, mert 3 km-re lakok a magyar határtól. :) Nemrégen lettem magyar állampolgár és még nincs bejelentett lakcímem... Arra gondoltam, h ha lenne akkor ott munkanélkülinek számítanék, nem? Nálunk, számukra is ingyenesen biztosítják ezeket a dolgokat. Magyarországon azonban magasabb szintû az ellátás, azért nem lenne rossz...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem akarok én semmilyen segélyért sem folyamodni, csak gondoltam hátha lesz egy ki elõnyöm ebbõl a kettõs állampolgárságból. Errõl a 6 ezer ft-ról pedig azt hallottam, h egy évig kell fizetni és utána kap az ember taj kártyát.
Tb-t egész életedben fizetni kell, vagy a munkabéredbõl vonják vagy te fizeted be a Nav-nak. Ez jelenleg havi 6600Ft.
Állampolgárságnak ehhez nincs köze. EU-s országban dolgozol? Akkor lennie kell ott olyan biztosításodnak, ami érvényes Magyarországon is, mégpedig az orvosilag szükséges esetekre. Azt, hogy a kezelés orvosilag szükséges-e, a kezelõorvos dönti el, tehát nagyrészt rajta múlik, hogy kapsz-e ellátást. Ha mondjuk beindul a szülés, és éppen Magyarországon vagy, akkor nyilván orvosilag szükséges, hogy ellátást kapj. Akik itt a magyar TB-kasszát féltik, azok jó, ha tudják, hogy ilyen esetekben a biztosítási jogviszony szerinti ország biztosítója fizeti a számlát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!