Találatok a következő kifejezésre: Terhesen mit és mit (1594 db)

Van egy terhes guppim és mikor tegyem külön a szülőszobába? A vasa még nem egészen nagy, 100% hogy terhes, és fekete folt van a nyílásánál. Szerintetek mikor tehetem külön a szülőszobába? Köszi.

Legjobb válasz: Az attól függ, mióta terhes. Kb. négy hétig tart a terhesség, szerintem akkor tedd külön, mikor kb. három és fél hétnél jár. Vagy ha nem tudod az idõt megállapítani, akkor akkor tedd külön, mikor a hasa már elég nagy. Keress képet terhes guppiról, az talán segít megállapítani, hogy mekkora a hasa, ha hamarosan szül.

Az attól függ, mióta terhes. Kb. négy hétig tart a terhesség, szerintem akkor tedd külön, mikor kb. három és fél hétnél jár. Vagy ha nem tudod az idõt megállapítani, akkor akkor tedd külön, mikor a hasa már elég nagy. Keress képet terhes guppiról, az talán segít megállapítani, hogy mekkora a hasa, ha hamarosan szül.
A kérdező hozzászólása: Köszi... írják itt hogy egy adag jávai mohát célszerû betenni. Megkérdezhetem hogy itt Orosházán ahol lakom nem-e tud valaki eladó jávai mohát, vagy esetleg itt Orosháza közelében... Köszi. H

Szerintetek akkor most terhes vagyok, és mikor érdemes felkeresnem az orvosomat? Most kb hány hetes lehetek?

február-8 án mult el a menszim ebbe a honapban nem jött meg különösebb tünetet nem vettem észre eddig párommal megszakitással védekeztünk az egyetlen tünet ami arra utal az az h érzékenyebb vagyok a szagokra a höm hüvelyben mérve 36.9 volt ma tegnap 37.1 de amikor nyelv alatt mérem akkor csak 36c akkor most terhes vagyok vagy nem? köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Szerintem nagy esélyed van arra, hogy terhes vagy! Tesztet nem csináltál még?? Szerintem már próbálkozhatnál! Az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni a terhességi kort!

Szerintem nagy esélyed van arra, hogy terhes vagy! Tesztet nem csináltál még?? Szerintem már próbálkozhatnál! Az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni a terhességi kort!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a gyors választ! tesztet még nem csináltam de fogok
Elsõ vagyok: Elõször is, ha van erõs pozitív teszted, akkor hívd fel az orvosodat és majd õ megmondja, hogy mikor menj hozzá. Én is így fogok tenni. Ha nagyon sokáig nem lesz pozitív a teszt és továbbra sem jön a mensi, akkor pedig azonnal menj dokihoz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen és kivánom neked h összejöjjön :)
Köszönöm, hát már ideje lenne...:( Én is drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)
a testhõt nem a hüvelyben kell mérni, hanem normálisan hónalljban. hõmérõzés nem mndenkinek jön be akkor ha kiváncsi vagy mi van vagy menj el orvoshoz ha késik vagy vegyél tesztet

Mit fog kérdezni az orvos hogyha el megyek a nőgyógyászhoz mert terhes vagyok? És mit fog csinálni? Le kell vetkőznöm? Stb? Első terhességem.21/L

Legjobb válasz: Elmész. MEgkérdezni mikor volt az utolsó menzeszed, abból nagyjából kiszámolja hány hetes lehetsz. Õ elküld Ultrahangra, valószínûleg a kórházba, ha neki nincs. Ott tutira megállapítják a terhességet. De egyébként igen, le kell vetkõznöd, sõt meg is vizsgál :D benyúl, és megnyomkodja a hasad, szerintem még rákszûréses kentet is vesz.

Elmész. MEgkérdezni mikor volt az utolsó menzeszed, abból nagyjából kiszámolja hány hetes lehetsz. Õ elküld Ultrahangra, valószínûleg a kórházba, ha neki nincs. Ott tutira megállapítják a terhességet. De egyébként igen, le kell vetkõznöd, sõt meg is vizsgál :D benyúl, és megnyomkodja a hasad, szerintem még rákszûréses kentet is vesz.
és utána ad róla papírt hogy terhes vagy amivel védõnõhõz kell menned, és õ ad beutalot a többi vizsgálatra.
Megkérdezi az utolsó menstruáció elsõ napját, megnyomkodja a hasad, s megnéz ultrahanggal, ha van neki. Ha lát valamit, attól függ mjit (felritkulás, petezsák, petezsák+szikhólyag, petezsák+embrió) annak függvényében mondja, hogy gyere vissza 1-2 hét múlva, vagy ha már 6-7 hetes körül vagy, és lát szivdobogást, akkor kijelenti a terhességet, megkérdezi, hogy megtartanád e, s ha igen, elküld vér és vizelet vizsgálatra, ad beutalót belgyógyászatra és EKG-ra és fogászatra. Ha még csak petezsák, vagy petezsák+szikhólyagot lát, akkor valószinüleg 1-2 hét mmúlvára visszarendel újabb Ultrahangra. Nagyjából ennyi, remélem segitettem.
Tõlem azt kérdezte elõször, mikor elmondtam, hogy pozitívat teszteltem, hogy "megtartja?". Annyira rosszul esett ez a kérdés. Terveztük a babát, még szép, hogy megtartom. Aztán az UH-on is ez volt az elsõ kérdése a nõnek. Teljesen kiakadtam rajta, egész nap bõgtem aznap. Azóta boldog 25 hetes kismama vagyok
Tõlem is megkérdezték. Nekik kötelességük, mert ha azt mondod hogy nem, akkor nem küldd el egybõl UH-ra, hanem elküld elöször a tanácsadásra hátha le tudnak beszélni az abortuszról. Hát ezért kérdezte.
Ugyanazt fogja csinálni szinte, mint sima nõgyógyászati vizsgálat (benyúl, méhszájat vizsgál, kitapogatja a méhedet, esetleg rákszûrés, ha aktuális) alkalmával, bár kicsit úgy hangzik a kérdés, mintha még nem lettél volna. Megkérdezi mikor volt az utolsó mensid, felírja a gyógyszereket (vas, folsav) és elmondja, mikor hova menj: védõnõ, vizsgálatok stb a következõ találkozásig. Legalábbis magándokinál így van. 33 hetes kismama
4. vagyok. Tudom, hogy kötelessége megkérdezni, csak nagyon rosszul esett. Bár ha nem szeretném megtartani, akkor úgyis mondtam volna, nem várom meg a kérdést. De tudom, ez a dolga.
Behívnak, kérdezik mi a panasz, te mondod, terhességet mutatott a teszt, õ elküld az öltözõbe, hogy vetkõzz le, mikor felfekszel a székbe, benyúl és kitapogatja, amit fentebb is írtak már. Ezután elküld, hogy öltözz fel, és vissza hozzá a papírért. Ha szégyenlõs vagy, menj tunikába, a nõk 90%-a abba megy nõgyógyászati vizsgálatra. Ne aggódj, csakis szakmai szemmel néz majd.

Akinek rossz lett a TORCH-vizsgálat eredménye, hány hetes terhes volt és mi történt a továbbiakban? (Kezelés, ismételt vizsgálat, magzatelvevés stb? )

Legjobb válasz: A TORCH több betegséget is néz. Mi lett rossz neked? Attól függ a kezelés ugyanis. Az igm vagy az igg érték lett rossz?

A TORCH több betegséget is néz. Mi lett rossz neked? Attól függ a kezelés ugyanis. Az igm vagy az igg érték lett rossz?
Ha okosak voltatok és vettetek esemény utáni tablettát akkor közel nulla!
Sok. Legalábbis ahhoz képest, hogy nem akartok gyereket! Mi a faxért nem tudtatok esemény utánit venni?
A kérdező hozzászólása: nem tudtam tablettához jutni :(
A kérdező hozzászólása: mit tegyek, kérlek segítsetek, ám még csak 17 leszek :'(
72 órán át lehet valamit tenni. Addig szerezhettetek volna tablettát. Most az ima ideje jön.
Ha ennyire nem akartok gyereket akkor 3 napon belul szerezhettetek volna gyógyszert. Amúgy számold ki mikor kéne legyen peteérésed. Segítség: 2 héttel az után kéne legyen, hogy megjött. Tehát ha a tájt esett meg, hamar keress fel egy orvost.
Ha nem akartok gyereket, akkor meg kellett volna oldani a tabit. (mondjuk pl. nem fosni, és odaállni anyuci elé.) Most tényleg jön az ima ideje. A terhességnek egy darabig nincs igazi tünete, de egy orvossal érdemes beszélni.
Az esemény utáni sem garancia minél késõbb veszed be annál kevésbé hat. 72 óra az csak papíron 72 óra. 48 után már nem sokat ér. De ilyenkor inkább szólj anyádnak. Vagy azzal állsz elé hogy terhes vagy, vagy azzal, hogy felelõsséget vállalsz a tetteidért és segítséget kérsz.

Meg csak alig 6hetes terhes vagyok es mivel volt vetelesem kaptam kupot amit lehet huvelybe es seggbe nyomni, melyik a biztos marmint ugyanugy hat itt is ott is?

tok mindegy hova rakom?nekem talan a popoban nem folyik ki mind huvelybe.tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ez milyen kúp:) Szerintem utrogestanra gondolsz:) Hát azt a seggedbe hiába dugod:)) Abból van szájon át szedhetõ illatve hüvelykúp-nyilván a hüvelyedbe kell dugnod. Gatulálok a picihez, jó egészséget nektek!

Ez milyen kúp:) Szerintem utrogestanra gondolsz:) Hát azt a seggedbe hiába dugod:) ) Abból van szájon át szedhetõ illatve hüvelykúp-nyilván a hüvelyedbe kell dugnod. Gatulálok a picihez, jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Cyclogest a kup neve es tenyleg lehet ide es oda is tenni.kulfoldon elek ess itt a szajon at a progesteronokat nem dijazzak , itt kupot adnak csak.csak ezert is kerdeztem h melyik a hatasosabb
Én inkább hüvelybe raknám... Az orvos nem mondott semmit az alkalmazásra?
Hüvelybe tedd, én is kinnt élek és a dokim a hüvelyt javasolta.

Akik később vették észre, hogy terhesek, mikor és hogyan derült ki?

Tehát már legalább az els? trimeszter vége körül jártatok. Vagy mégtovább.

Legjobb válasz: Nálam a következõ volt: Kimaradt mensi, csináltam 2 tesztet, negatív lett mindkettõ. Semmi terhességre utaló tünet nem volt, így azt hittem, megint nem jött össze. Utána volt pecsételõs vérzésem, na mondom most akkor tényleg nem sikerült. Aztán kb.2,5 hét múlva rosszul lettem a cigitõl (sajnos szívtam, mert ugye azt hittem nincs baba!), akkor megint teszt, és az már erõs + volt!!! Szóval nekem semmi tünetem nem volt, se rosszullét reggelente, se cicifeszülés, azóta sem vagyok szagok miatt rosszul, de az az egy szívás a reggeli cigibõl... hát gyomorforgató volt. 29 hkm

Nálam a következõ volt: Kimaradt mensi, csináltam 2 tesztet, negatív lett mindkettõ. Semmi terhességre utaló tünet nem volt, így azt hittem, megint nem jött össze. Utána volt pecsételõs vérzésem, na mondom most akkor tényleg nem sikerült. Aztán kb.2, 5 hét múlva rosszul lettem a cigitõl (sajnos szívtam, mert ugye azt hittem nincs baba!), akkor megint teszt, és az már erõs + volt!!! Szóval nekem semmi tünetem nem volt, se rosszullét reggelente, se cicifeszülés, azóta sem vagyok szagok miatt rosszul, de az az egy szívás a reggeli cigibõl... hát gyomorforgató volt. 29 hkm

Hanyadik héten tudtátok meg, hogy terhesek vagytok, és mikor mentetek először nőgyógyászhoz?

Én ma reggel teszteltem pozitivat, beszéltem már a családi orvosommal, aki azt mondta, hogy most még ne menjek n?gyógyászhoz, mert a baba kb csak 2 hetes lehet és még túl korai a vizsgálat...Azt javasolta, h várjak még 2 hetet.

Legjobb válasz: szia! Kb. úgy 4 hetes lehettem, amikor pozitív lett a teszt és úgy 1 hétre rá mentem el nõdokihoz. Annál korábban szerintem nem érdemes. Mondják, hogyha jól beágyazódott nem lehet baj, stb... de hallottam már bizony olyant, hogy vizsgálat után otthon vérezni kezdett a lányzó és amikor visszarohant mondták, hogy ez bizony most nagy gond...

szia! Kb. úgy 4 hetes lehettem, amikor pozitív lett a teszt és úgy 1 hétre rá mentem el nõdokihoz. Annál korábban szerintem nem érdemes. Mondják, hogyha jól beágyazódott nem lehet baj, stb... de hallottam már bizony olyant, hogy vizsgálat után otthon vérezni kezdett a lányzó és amikor visszarohant mondták, hogy ez bizony most nagy gond...
Öhömmm...hát nálunk úgy volt, hogy nem számítottunk rá és egy kicsit becsiccsentve csináltam meg a tesztet hajnal 6kor(egy jó kis buli után), aztán ott felejtettem a fürdõszoba szekrényen és reggel azt vettem észre, hogy a kedvesem rajtam ugrál örömében, szóval õ hamarabb tudta meg, hogy útban a lányunk mint én:DSzegény azonnal vinni si akart dokihoz, de sikerült lebeszélnem, így 2 hét múlva akkor már 6 hetesen jutottam el orvoshoz:) (direkt nem mentem hamarabb, mert már szívhangot is hallani akartam:) )
Nekem az 5. heten esett le, hogy hat kesik mar egy ideje a mensi :) Dokihoz csak a 7. heten jutottam egy ultrahangra, aztan a 11. heten kezdodott nalam a normalis terhesgondozas, mert a ketto kozott en ket orszag kozott voltam.
6 hetesen teszteltem pozitívat és 8 hetesen voltam elõször U.H.-n! 36 hetes ikres kismami
Gratulálok! A fogamzástól számított kb. 20-25 napon lehet a terhességet ultrahanggal igazolni. A tesztek jó pát nappal hamarabb "látnak" mint a orvosok. Az orvosok csak azt tekintik élõ terhességnek ahol szívhang is van. Ez az utolsó vérzéstõl számított 6-7. héten van. Ha nincs semmi különös panaszod akkor ennél hamarabb nem érdemes orvoshoz menni.
5 hetesen tudtam meg, de az nálam kb. 4 hetes (33-34 napos ciklusokkal), és rá egy nappal mentem is orvoshoz. Megnyugtatott, mert õ is látott vmit. 2 hét múlva talán már szívhang is lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most egy kicsit megnyugodtam.
Én a nem várt mensi elõtt 2 nappal teszteltem pozitívat. A második babám, ezért (okulva az elõzõbõl), csak a 8. héten mentem dokihoz. Persze éreztem, hogy minden oké. Az elsõnél már az 5 héten mentem, de felesleges volt, pénzkidobás. Persze nem bánom, mert az elsõ terhesség még teljesen más! :) Gratulálok a babához! De próbálj meg türelmes lenni. A 7. héten már elmehetsz, ha már mégképp nem bírod... :)

Terhes vagyok és mikor hozzáér valami bugyi és ilyesmi a hugycsövem végéhez ézzékeny. Miért?

mitlehet erre szedni?szerintem nem gyulladás,mert nemcsip nemfáj,de ha hozzáér valami a pisilöm végéhez fáj kicsit . amikor pisilek akkor nem. most lenyirtam ottlent és igymégjobban. lehet durván kitöröltem és megsérthette

Legjobb válasz: Szia!Valszeg megsérült.Trendi a kopaszság,de ez a hátulütõje.Inkább csak itasd le és óvatosan töröld!

Szia!Valszeg megsérült.Trendi a kopaszság, de ez a hátulütõje.Inkább csak itasd le és óvatosan töröld!

Ha valaki nem terhes mikor esik le a höje, menzi előtt?

Nekem 2 napom van addig és 36,8!

Legjobb válasz: Szia! Ez jó jel,általában a mensi elõtti vagy aznap esik le a hõ. Én elõtte este mindíg megmértem,már akkor alacsony volt. Sok sikert! 7 hetes kismami

Szia! Ez jó jel, általában a mensi elõtti vagy aznap esik le a hõ. Én elõtte este mindíg megmértem, már akkor alacsony volt. Sok sikert! 7 hetes kismami
Szia! Nekem mensi reggelén szokott 2tizedet.
Nekem menszi napja elõtti napon esik le, de nagyon

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!