Találatok a következő kifejezésre: Terhesen mehetek és (16 db)

2-3 hetes terhesen mennetek uszodaba, a kisfiamat hordom uszni minden szombaton. A nogyogyi azt mondta mehetek es ha gondolom canesten es tampon amig a vizben vagyok. Ti mit csinalnato?

Legjobb válasz: Nekem a védönõm mondta, hogy nem nagyon ajánlja a strandot, uszodát, de azt mondta ha mégis megyek akkor utána ne hadjam magamon a vizes alsót és kenjem be magam canesten krémmel!

Nekem a védönõm mondta, hogy nem nagyon ajánlja a strandot, uszodát, de azt mondta ha mégis megyek akkor utána ne hadjam magamon a vizes alsót és kenjem be magam canesten krémmel!
2-3 hetes terhesen tudod hogy terhes vagy? És már nõgyógyásznál is voltál? Egyébként amit a nõgyógyász mondd arra halgass, ha azt mondta mehetsz, menny!
A kérdező hozzászólása: terveztuk, nem jott meg idoben, megneztem tegnap, pozitiv a teszt, es telefonon konzultaltam csak a nogyogyasszal....
Ez akkor már inkább 4 hetes terhesség. Ez a tampon+canesten szerintem akkora baromság, akkor is, ha doki mondja...
Tampont betenni amikor nincs meg? Nem ép okos dolog, nem tudom miért mondta ezt a doki. Egyébként azt szokták mondani, hogyha nincs baj, akkor lehet fürdeni, csak gyógyvízvbe ne menj.
nekem is ezt a megoldást javasolták, mármint a tampon canesten együttest, ha uszodába megyek.
Hát ha ki tudod hagyni, vagy más megy helyetted az jobb lenne. Nem érdemes semmivel kockáztatni!
A tampon a leghatásosabb megoldás, hogy a fertõzést könnyebben a méhszájadhoz vidd!!!! Mondom ezt úgy, hogy konyítok valamit az orvosláshoz. Nem akarom elhinni, hogy épeszû nõgyógyász ilyet mond, ha igen akkor elég nagy a baj vele!

Terhesen mehetek szoláriumba és nem árt e a babának?

Legjobb válasz: Szia, En azt olvastam, hogy sem a napozas sem a szolarium nem tesz jot a kismamaknak, mert ilyenkor sokkal erzekenyebb a bor is. Tudom, hogy olyan, mint az instant leves, de en az onbarnitos testapolokat hasznalom. Jo barnulast!

Szia, En azt olvastam, hogy sem a napozas sem a szolarium nem tesz jot a kismamaknak, mert ilyenkor sokkal erzekenyebb a bor is. Tudom, hogy olyan, mint az instant leves, de en az onbarnitos testapolokat hasznalom. Jo barnulast!
szia. Most olvastam egy kérdést és rá a választ. Bemásolom neked: Kérdés: A szoláriumozás milyen hatással van az anya hasában lévõ magzatra? Szabad-e kismamaként, illetve szoptatás ideje alatt szoláriumozni? Válasz: 1.A terhesség alatt általában nem javasoljuk a szoláriumot, a napozást is csak mértéklettel, inkább szûrt napfényben (pl. laza lombú fák alatt). A szolárium fényének intenzitása nagyságrendekkel nagyobb a napfényénél, bár elvben igaz, hogy a károsabbnak mondott tartomány jó részét nem tartalmazza. Szoptatás alatt a mértékkel végzett szoláriumozást megengedhetõnek tartom. Persze bõre fehérségét a picivel együtt szép idõben végzett séták és pozitívan befolyásolják. 2.Miért ne? A méhfenék nem- vagy koraterhes állapotban több cm-nyire van a bõrétõl, káros sugárzás elvben is csak pár milliméternyire terjed le a bõrben. Ha gyermeket vállal, akkor ehhez elsõsorban jó levegõ (séta, kirándulás, stb.) kell, nem a mûvi barnítás. Dacára annak, hogy valóban nem találkoztam koraterhességi káros hatással. Azért leégni nem szabad. Minden jót. 30 hetes kismama
olvastam egy másikat is: Kérdés: Szabad-e várandósan szoláriumozni? Valahol a neten olvastam hogy napozásnál célszerû a hasat letakarni, mert káros lehet a magzatra nézve, ha a naptól/szol-tól felmelegszik a magzatvíz. Válasz: Egyszerû a válasz: a terhességnek a szolárium semmit nem árt. Érdekes a kérdése a magzatvíz felmelegedésérõl. Ez ellen azonban nem úgy kell védekezni, hogy napozáskor letakarja a hasát. A lényeges a testhõmérséklet alakulása. Tehát inkább arra kell vigyázni, hogy ne túl sokáig legyen a napon, illetve pl. ne üljön forró fürdõbe. Napozáskor a has letakarásának nincs jelentõsége, a magzatvíz hõmérséklete a testfolyadékok hõmérsékletével együtt változik. Dr. Ács Nándor
14 éve szoliztatok és láttam már kismamát teljesen bemájfoltosodni.Hiába van ott a szoi és bármikor befeküdhetnék, nem teszem mert nem akarok ennél erõsebb májfoltokat.Még az alapozót is faktorosat vettem(soha nem festettem magam elõtte)mert amikor 2 napig sütött anap csak az utcánléttõl kifoltosdott az arcom.Tudom hogy ez egyén kérdése és az igaz hogy nem árt amagzatnak, mert nem jut el hozzá a sugárzás, de én nem kockáztatnám a bõröm szépségét.Sztem hagyd ki ezt a pár hónapot.Remélem segytettem.33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszotokat kedvesek vagytok!
Én azt mondanám, ha mindenáron menni akarsz max 6 percre, de tényleg jól fontold meg, érdemes-e.
A szolárium sugara nem jut el a babához, mert csak a bõr felsõ rétegét érinti.Nyugodtan menjél, persze csak mértékkel, mint mindent!
Vedd ki a benn maradt szabadságaidat és utána menj táppénzre szülésig.
Még valami eszembe jutott. Nem tudom, hogy tudod-e, inkább leírom :) Tegyük fel, hogy már ott van a ketteske a pocakodban. Mivel nem mész vissza ténylegesen dolgozni a két gyerek között, ezért nem lesz meg a tgyás igénylésekor a megelõzõ évbõl 180 bérezett napod. Ezért ebben az esetben a tgyásnak is lesz maximuma, ami megegyezik a gyed maximummal, azaz a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a (2010-ben ez 102900 Ft). Ha azonban a szerzõdésed szerinti bér kevesebb, mint a minimálbér kétszerese (2010-ben 147eFt), akkor a szerzõdésed szerinti bérbõl fogják a tgyást (és a gyedet) számolni.
A kérdező hozzászólása: oké! köszönöm szépen!
Szia megint! Jól is, meg rosszul is értelmezted a dolgokat :) Valóban igaz, ha fizetés nélküli szabadságon vagy, akkor nem lehetsz táppénzen is, a kettõ egyszerre nem megy. DE! Mennyibõl tart visszamondani a fizetés nélküli szabit? Egy levél, vagyis egy mondat az egész :) T. Cégvezetõ! A mai nappal a fizetés nélküli szabadságomat megszüntetem. Ha ez megvan, már másnaptól igényelheted a táppénzt. Arra figyelj, hogy ugyanezzel a nappal a mák-nak is írj egy levélkét, hogy a gyes-t lemondod és ennek a levélnek a másolatát kell a táppénzes lapodhoz csatolni. Ennek is az "egyszerre csak egy ellátás járhat" az oka. Ja, és másnaptól apa kérje meg a gyest.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat most néztem elírtam majd csak le fog járni a gyesem. csak a kisfiam itt volt az ölembe és segített az írásban.
Szia! Lehet én értem rosszul, de azt írod, hogy lejárt a gyesed, a fizetésnélküli szabi csak a (teljes gyes v.gyed idejére vonatkozik), ha lejárt a gyes, utána elmehetsz táppzre, mert van munkaviszonyod, csak keresõképtelen vagy.Szerintem irasd ki magad és küld el a táppénzes papírokat a munkahelyednek, majd szülés elõtt 4 héttel igényeld a tgyst.
A kérdező hozzászólása: köszönöm kedves utolsó! a 4 oldalon oda van írva, hogy mikor nem jár táppénz. ész is oda van írva, hogy fizetés nélküli szabadságnál nem jár. azért kérdeztem rá, mert ezt olvastam!
Akkor más a helyzet. Mivel a biztosítási jogviszonyod nem szûnt meg, így bármikor mehetsz a szülésig táppénzre, mert több a munkaviszonyod, mint 5, 5 hónap. Abból a szempontból van jelentõsége, hogy gyed-en, gyes-en voltál, hogy mekkora lesz a táppénzed összege. De ez is sok verzió lehet, attól függõen, hogy mikor igényled a táppénzt. Itt nagyon jól le van írva, hogy milyen esetben mibõl számolják a táppénzt: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
A kérdező hozzászólása: a szabijaimat már kivettem gyed után, de nem tudtam visszamenni a munkahelyemre. még csak informálódók mi van ha terhes lennék, mert lehet az vagyok/leszek!
Szia! Nincs olyan, hogy azért nem mehetsz el táppénzre, mert fizetés nélküli szabin voltál a gyes miatt. A kettõnek semmi köze nincs egymáshoz. Ha még tart a gyes idõszaka, akkor azt visszamondva kell igényelni a táppénzt (illetékes szerv: oep, ha nem tb. kifizetõhely a munkáltatód). Ekkor érdemes apának megigényelnie a gyest (ha már elmúlt egy éves a gyerek, 8 órában lehet mellette dolgozni). Ha pedig teljesen kimerítetted a gyes idõszakot (ergo: három éves a gyerek), akkor vissza kell menni dolgozni, ami úgy kezdõdik minden esetben, hogy a bent maradt szabadságokat ki kell venned, ezt követõen elmehetsz táppénzre. Mivel nincs egy éves munkaviszonyod sem (azért megjegyzem, az, hogy fizetés nélküli szabin vagy, munkaviszonynak számít, így 5, 5 hónap a munkaviszonyod?) ezért csak annyi ideig jár táppénz, amennyit dolgoztál, vagyis ha ez 5, 5 hónap, akkor 5, 5 hónap táppénzre vagy jogosult. Ha ez lejárt de még nem szültél meg, akkor elméletileg nem vagy jogosult semmire, illetve hivatalosan vissza kéne menned dolgozni. Nem derült ki, mennyi idõs terhes vagy, de ha korai terhes, akkor a másodikkal lehet, hogy fog már tgyás, gyed is járni. Ha igen, akkor nyertél még 28 napot, mert a tgyást a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni.
A kérdező hozzászólása: köszi!


Decemberben lesz az esküvönk és én akkor már 3 hónapos terhes leszek, mehetek e majd szoláriumba akkor terhesen?

égen ha vmilyen esemény volt elmentem 1 héten 3x szoliba h legyen szinem de ennyi.majd akkor ezt megtehetem,persze nekem a babám a fontos,csak érdeklödöm.

Legjobb válasz: Szia! Én nem mertem menni. Az egyik cikkben azt olvastam, hogy nem árt a babának, a másikban meg azt, hogy ártalmas. A mai napig nem tudom, hogy lehetett-e volna menni, de úgy voltam vele, hogy ha már egyes cikkekben a gyanúja is felmerült annak, hogy árt, akkor inkább kihagyom. Én egész nyáron önbarnító testápolót használtam. (augusztusban szültem) Ha fokozatosan vékony rétegben kened fel, akkor nem lesz foltos a bõröd tõle.

Szia! Én nem mertem menni. Az egyik cikkben azt olvastam, hogy nem árt a babának, a másikban meg azt, hogy ártalmas. A mai napig nem tudom, hogy lehetett-e volna menni, de úgy voltam vele, hogy ha már egyes cikkekben a gyanúja is felmerült annak, hogy árt, akkor inkább kihagyom. Én egész nyáron önbarnító testápolót használtam. (augusztusban szültem) Ha fokozatosan vékony rétegben kened fel, akkor nem lesz foltos a bõröd tõle.
Én azt mondanám, hogy ne menj.Ha szép barna bõrt szeretnél inkább valami önbarnító krémet használj nagyon sokféle van.
Én nem mentem szoliba pedig nekem is a saját esküvõm volt és én simán megkapnám hófehérke szerepét. Én 20+1 hetesen mentem férjhez. Én trükköztem egy kicsit. Nem hófehér ruhát kölcsönöztem hanem ekrüt és nem feltûnõ. 23 hetes kismama
barnítókrém inkább. biztos van jól bevált krém, jobb, mint a szoli. sok boldogsagot elore is.
Ha igazán fontos a babád, akkor ne menj!
Szia!Èn is ugyanebben a cipöben jártam, fehér börü vagyok és mivel dolgoztam, nem volt idöm napozni...Èn nyugodt szívvel mentem, mert olvastam, hogy lehet és az orvosom is megnyugtatott.Persze nem sokra mentem, csak heti 3*5 percre.Készülök most is. Boldog babavárást!! :)
Én nem mentem de nem rég olvastam hogy szoliba lehet de szaunába nem!!!

Táppénz? Gyed kérdés? Mehetek megkapom? Mi alapján számolják ki? Mi van akkor ha gyesem lejár szeptember végén és terhes vagyok. Az előző gyermekemmel már kivettem 2009be a felgyülemlett szabikat. Amúgy munkahelyen 6 éve vagyok bejelentve.

Legjobb válasz: Ha be vagy jelentve még mindig, akkor jár a gyed és a tgyás. Ha szeptemberig gyesen vagy, és jön a kistesó, vagyis 2011-ben születik,, akkor a gyed alapja a minimálbér lesz, kivéve, ha a szerzõdés szerinti, vagy tényleges jövedelmed ennél kisebb, mert akkor az. Vagyis ha jóval többet kerestél, mint a minimálbér, (többet, mint 105000Ft bruttó) akkor érdemes visszamenni, és eljönni táppénzre, mert így magasabb összeg lesz a gyed alap. Igaz, hogy nem lesz annyi, mint eddig, mert a betegszabadság (15 munkanap) alatt kapott jövedelem lesz az alap (ami a bér 70%-a), de még így is magasabb összeget eredményez, mintha a minimálbér alapján számolnának.

Ha be vagy jelentve még mindig, akkor jár a gyed és a tgyás. Ha szeptemberig gyesen vagy, és jön a kistesó, vagyis 2011-ben születik, , akkor a gyed alapja a minimálbér lesz, kivéve, ha a szerzõdés szerinti, vagy tényleges jövedelmed ennél kisebb, mert akkor az. Vagyis ha jóval többet kerestél, mint a minimálbér, (többet, mint 105000Ft bruttó) akkor érdemes visszamenni, és eljönni táppénzre, mert így magasabb összeg lesz a gyed alap. Igaz, hogy nem lesz annyi, mint eddig, mert a betegszabadság (15 munkanap) alatt kapott jövedelem lesz az alap (ami a bér 70%-a), de még így is magasabb összeget eredményez, mintha a minimálbér alapján számolnának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! igen még mindig be vagyok jelentve
A kérdező hozzászólása: szerintem a szakmunkás minimálbérre vagyok bejelentve. mivel kereskedelembe dolgoztam, így terhesen nem tudnék visszamenni. így akkor elég kecés lesz a gyedem ugye?
Hát valóban nem lesz túl sok:( Kb. 46-47 ezer havonta, az adójóváírással együtt. Mennyi volt a bruttó béred? 89500? Akkor nem éri meg visszamenni, mert ha nem mégy vissza, akkor a gyed alap 73500, ha meg visszamégy egybõl betegállományba, akkor a gyed alap csak 63000 lesz.

Terhes vagyok! Mikor mehetek el leghamarabb táppénzre? És mennyi lesz az összege ha minimálbérre vagyok bejelentve már két éve?

Nem vagyok munkakerül?, és kényes sem, csak 55km-re lakom a munkahelyemt?l emiatt sokat autózok, buszozok és este fél 8ra érek csak haza! Nagyon megviselte a szervezetemet eddig is, de most hogy tudom babát várok félek nem fogom sokáig bírni! (a másik ok hogy a fizum felét elköltöm benzinre és buszbérletre)

Legjobb válasz: Szia! Onnantól mehetsz táppénzre , hogy van szívhang a babánál és kiállítják a kis könyvedet. Bármilyen indokkal. Elmondod a nõdokinak, hogy fárasztónak érzenéd a mindennapos bejárkálást, ráadásul nagyon sokszor émelyegsz...stb. és máris küld a házidokihoz, hogy írjon ki. A táppénz, most nem akarok csacsiságot írni, de asszem 70%-a a minimálbérnek, vagy a nettónak. De lehet hogy megcáfolnak majd :)

Szia! Onnantól mehetsz táppénzre , hogy van szívhang a babánál és kiállítják a kis könyvedet. Bármilyen indokkal. Elmondod a nõdokinak, hogy fárasztónak érzenéd a mindennapos bejárkálást, ráadásul nagyon sokszor émelyegsz...stb. és máris küld a házidokihoz, hogy írjon ki. A táppénz, most nem akarok csacsiságot írni, de asszem 70%-a a minimálbérnek, vagy a nettónak. De lehet hogy megcáfolnak majd :)
Amint megvan a legelsõ papírod, miszerint terhes vagy.(1 élõ embrió stb....)Nekem azt mondta a doki, hogy csak annyit kell mondanom, hogy nem bírom a munkát mert fáradt vagyok, és kiír.Szóval a legcsekélyebb panaszodra is mehet a táppénz:) És boldog babavárást:)
bocsi utolsó, de akkor valami nagy kenõpénzt várt a doki, mert én abszolút nem voltam veszélyeztetett , tök jól éreztem magamat, de a doki állandóan mondta, hogy szóljak, ha nem szeretnék tovább dolizni, mert kiír. Alapos indok? Émelyegsz, és sokszor szédülsz.
Hát ez nagyon érdekes. Én napi 150 km-t utazom az otthonom és a munkahelyem között (vonat), és nekem azt mondta a doki, hogy valami nagyon alapos indok kell ahhoz, hogy kiírjanak, mert ezt nagyon szigorúan veszik. Bár én még nem akarok elmenni táppénzre, csak kíváncsi voltam, és megkérdeztem.
azt mond a dokinak hogy görcsölgetsz és fáj a hasad elég sokszor. (nekem a szülésznõ tanácsolta h ezt mondjam). De szerintem nem vacilálnak vele. Én elõször a körzetihez mentem hogy irjon ki, mondta hogy õ kiir de miért akarok elmenni táppénzre. Mondtam hogy hát mert messze van a munkahely, stb. Azt mondta ez nem indok. Ezután a szülésznõ mondta hogy mindig azt kell mondani h görcsölgetsz. Ezután már kiirt táppénzre szó nélkül.
Köteles kiírni, bármilyen apró panaszod van.Nekem a háziorvos is megkérdezte, hogy a továbbiakban szeretnék-e dolgozni.Ki is írt, aztán utána mégis dolgoztam, sõt most is a 21.hétben.20 hetesen voltam terhesgondozáson a nõgyógyásznál, és õ is mondta, ha nem bírom a munkát elmehetek táppénzre.Pedig tudja, hogy kényelmes irodai ülõmunkám van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Aranyosak vagytok és sokat segítettetek! vonatos utazós kismamának: Nekem az utazással azért is van problémám mert 8kor elindulok otthonról autóval, átszállok buszra beérek a városba, séta és 10re vagyok a munkahelyemen. Nem mindig bírom ki hogy ne keressek fel egy nyilvános wc-t, sokszor annyira kell pisilni hogy nem bírom ki a munkahelyemig! Igy van sajnos hogy kések.... :(
A mértékéhez egy kis adalék: Tíz százalékkal csökken a táppénz mértéke július 31-e után bekövetkezõ keresõképtelenség esetén - mondta Bogdán Zsuzsanna, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pénzbeli ellátási fõosztályának vezetõje. A táppénz mértéke folyamatos, legalább kétévi biztosítási idõ esetében a figyelembe vehetõ jövedelem naptári napi átlagának a 60 százalékára csökken (korábban 70 százalék volt). Ennél rövidebb biztosítási idõ esetében vagy a fekvõbeteg-gyógyintézeti ellátás tartama alatt 50 százalék lesz, az eddigi 60 százalék helyett.

Oktoberre tervezzük az esküvöt! De most vagyok 10 hetes terhes! Templomit is szeretnénk meg egy sima szűk családi vacsorát kb.18 órátol! Templomba mehetek kosztümbe, mert nem szeretnénk menyasszonyi ruhát!? És szeretnénk a legolcsobban kihozni!

Legjobb válasz: szerintem gömbölyödõ pocakkal a kosztüm elég rossz választás.ha nem akarsz esküvõi ruhát akor egy egyberészes szoknyát olyan kismamás félét.Jobban néz ki mint egy kosztüm és 5000 forintért is lehet nagyon szépeket venni.ajánlom nézz körül a neten a licitálós oldalakon.én is most keresek esküvõi ruhát és eszméletlen milyen jókat lehet találni.

szerintem gömbölyödõ pocakkal a kosztüm elég rossz választás.ha nem akarsz esküvõi ruhát akor egy egyberészes szoknyát olyan kismamás félét.Jobban néz ki mint egy kosztüm és 5000 forintért is lehet nagyon szépeket venni.ajánlom nézz körül a neten a licitálós oldalakon.én is most keresek esküvõi ruhát és eszméletlen milyen jókat lehet találni.
ja és ezeken az oldalakon kb 10 ezerért is lehet venni.
Én 25 hetes voltam az esküvõkor.Menyasszonyi ruhát kölcsönöztem, és alig látszott benne a pocakom.A képeken pedig egyáltalán nem lehet látni.Mi is úgy voltunk az elején, hogy ha csak 9-en leszünk minek ruha, de ma már nagyon örülök, hogy mégis volt.Így a babámnak majd meg tudom mutatni, milyen szép volt anya.Hidd el, sok minden máson meg lehet fogni azt a pénzt.
licitálós oldalakon eszméletlen szépeket találtam, minden kiegészitövel20ezer ft tól.szerintem se hagyd ki csak a pénz miatt.utána mutathatod majd a babádnak hogy ott van anya és te ott voltál még a pocimban kicsim:) ...szerintem büszke lenne rád:) ja és jobb esetben soha nem lesz már esküvõd, gondold meg nagyon.spórolj a virágon(nem tudom amúgy lett volna e drágább csokor..)de ha nem mondjátok meg mire lesz negyed áron adják.nem kell drága körmöt csináltatni, dekorba sem kell drága, (nem tudom terveztetek e ilyeneket)és sokmindent magad is elkészíthetsz.a vacsinak sem kell 5 fogásosnak lenni, elég leves, 2.meg vmi desszert:) sok boldogságot
Nyugodtan mehetsz kosztümben. De! Szerintem nagyon gondold meg, nem ér e rá az esküvõ, mert soha vissza nem térõ alkalom. Persze nem látok bele senkinek a pénztárcájába, mi sem vagyunk éppen jó helyzetben, hiteleink vannak, stb. szeptemberben lesz az esküvõm és annyira jó dolog egy nõ életében a szervezkedés, és ahogy egyre közeledik az idõ...szuper érzés. Persze ti tudjátok, és most biztosan a kisbabátok lesz a legfontosabb. Én nem hagynám ki a fehér ruhát. de ez is lelki alkat kérdése.
Mehetsz, miért ne mehetnél? Kissé viccesen fogsz kinézni gömbölyödõ pocakkal kosztümben, de elvben lehetséges. De a problémád érthetõ felkiáltójelek garmadája nélkül is.
Az egy csodálatos dolog, ha látszik a pocakod!!! ( mit nem adnék érte!). Én is ezer helyen nézegettem, hol találok olcsó menyasszonyi ruhát, majdnem megvettem egy kosztümöt, míg nem a kolléganõm szólt, hogy vannak butikok, ahol lehet kapni alkalmi ruhákat, és képzeld találtam új menyasszonyi ruhát 23 ezer forintért, ami a legutolsó divat szerint készült, mindenki el van ájulva tõle...Nem tom hol laksz, szívesen adok tippeket!
Uccsó vagyok: a kosztüm több lett volna, pedig hidd el nagyon is megnézem az árakat.

Június 21-én leszek 18 éves. Terhes vagyok 2 és fél hónapja, édesanyámnak még nem mertem elmondani. De én azt hallottam, hogy nélküle is elmehetnék orvoshoz. Csak, hogy én nem tudom milyen orvoshoz kell mennem. és hogy tényleg mehetek-e szülö nélkül?

Legjobb válasz: Nagyon helyes, hogy megszülöd. Remélem, boldog család lesztek. Hát azért lepõdtem meg, hogy nem tudod, mert manapság a lányok nagy része jóval 17-18 éves kora elõtt felkeres egy (gyermek)nõgyógyászt, ilyen-olyan okokból. Vagy ha nem, ennyi infót akkor is összeszednek, ha máshonnan nem, a netrõl. De viszont így örülök, hogy tudtam segíteni. :)

Nagyon helyes, hogy megszülöd. Remélem, boldog család lesztek. Hát azért lepõdtem meg, hogy nem tudod, mert manapság a lányok nagy része jóval 17-18 éves kora elõtt felkeres egy (gyermek)nõgyógyászt, ilyen-olyan okokból. Vagy ha nem, ennyi infót akkor is összeszednek, ha máshonnan nem, a netrõl. De viszont így örülök, hogy tudtam segíteni. :)
Nõgyógyászhoz és szerintem mond el neki
A kérdező hozzászólása: értem.. de míg nem töltöttem be a 18at nélküle nem is mehetek se nõgyógyászhoz? ha el is mondom neki nem érne rá velem jönni mert nagyon sokat dolgozik..:/
mondd el neki. rá fog érni.
Nõgyógyászhoz elmehetsz bármilyen ügyben szülõ nélkül is. Nem igaz, hogy ennyi idõsen errõl még nem hallottál... De ha terhes vagy, akkor arról elõbb-utóbb a családod is tudomást szerez, akkor is, ha nem mondod meg nekik, gondolom, ez logikus. Ja és a legfontosabb tanácsom: mindenképpen tartsd meg a gyereket!! Az abortusz a legundorítóbb, leggonoszabb tett, amit ember elkövethet.
A kérdező hozzászólása: nem is vetetném el soha nem tudnék "megölni egy életet" aminek ráadásul én fogom adni azt.:) de amúgy igen ennyi idõsen nem hallottam semmi ilyesmirõl.. mivel még nem volt dolgom nõgyógyászaton és olyan ismerõsöm sincs aki ennyi idõs és terhes.. sõt még idõsebb ismerõsöm sincs aki terhes...
Mindenképp mond el anyukádnak! Akkor is ha sokat dolgozik és ezért elmaradt egy pár anya-lánya beszélgetés, és akkor is ha nem kimondottan õszinte a viszony köztetek. Lehet, hogy elõször kicsit ideges lesz, de õ is anya, és meg fog érteni. Másrészt meg tényleg el kell menni a nõgyógyászhoz, hiszen az elsõ ultrahangos vizsgálatokon derül ki, hogy minden rendben van e a babával!

Ha most gyesen vagyok, nem dolgozom de van munkahelyem és terhes vagyok akkor lemondhatom a gyest és mehetek táppénzre?

És mennyi táppénzt kapnék kb? 136000Ft volt a bruttóm a munkahelyemen és most 3 hónapja vagyok gyesen. El?tte Tgyás, gyed ahogy kell. :)

Legjobb válasz: Igen, mehetsz táppénzre. A táppénzt a szerzõdés szerinti béred alapján fogják kiszámolni, ami 136000Ft. Ez alapján kb. 80 ezer lesz a táppénzed bruttó. (ebbõl csak kb. 4000Ft szja-t kell befizetni, a többire igényelheted az adójóváírást)

Igen, mehetsz táppénzre. A táppénzt a szerzõdés szerinti béred alapján fogják kiszámolni, ami 136000Ft. Ez alapján kb. 80 ezer lesz a táppénzed bruttó. (ebbõl csak kb. 4000Ft szja-t kell befizetni, a többire igényelheted az adójóváírást)
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó, köszönöm! Ebbõl a 26.000.Ft-os gyesbõl sajnos max. éhen halni lehet. :(

Mit tennétek a helyemben? Van két gyermekem 6 és 1 évesek. Éppen válófélben vagyunk de kiderült, hogy 9 hetes terhes vagyok. A papírom megvan mehetnék el vetetni de még mindig gondolkodom.

Legjobb válasz: Akkor is válni akartatok amikor 9 héttel ezelõtt megfogant a bébitek? Tud róla a férjed? Ha nem mondd el neki, és gondolkodjatok el azon, hogy miért is akartok elválni, nem-e tudnátok még egy esélyt adni magatoknak. Tudom ez nagyon nehéz döntés neked, de ha mégis válás lenne a vége, tudnod kell, hogy ha megtartod számithatsz-e rá. Sok sikert!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Sajnos még mindig úgy néz ki, hogy elválunk. Csak azt remélem, hogy a pici egészséges lesz.
Akkor is válni akartatok amikor 9 héttel ezelõtt megfogant a bébitek? Tud róla a férjed? Ha nem mondd el neki, és gondolkodjatok el azon, hogy miért is akartok elválni, nem-e tudnátok még egy esélyt adni magatoknak. Tudom ez nagyon nehéz döntés neked, de ha mégis válás lenne a vége, tudnod kell, hogy ha megtartod számithatsz-e rá. Sok sikert!
Szia! Olyan súlyos a helyzet, hogy válnotok kell?Ha meg tudjátok oldani, hogy együtt maradjatok, akkor tartsd meg, de ha mindenképpen válásra kerül a sor, akkor én nem merném bevállalni.De neked kell eldönteni, tiéd a felelõsség!3kicsivel a mai világban egyedül nagy bátorság!Az anyagi helyzetedet is csak te ismered, dönts ezek alapján!
S a férjed tud róla? Ha nem, mindenképp mondd el neki, ez õrá is ugyanúgy tartozik. Beszéljétek meg, semmiképp se egyedül dönts! Én hiszek abban, hogy nincsenek véletlenek, valamiért ennek is így kellett most lennie. Remélem jól fogtok dönteni. A pici nem tehet semmirõl...
Ezt neked kell tudnod, hogy a 3 gyermeket egyedül normálisan fel tudod e nevelni és van e annyi energiád. Gondolom, hogy nem attól a férfitól vársz babát, akitõl épp most válsz. Kérdezd meg a pocaklakó apját, hogy õ mit szeretne és segítene e. Sok sikert a döntéshez.
Szia!Szerintem 2-gyerekkel könyebb egyedül is mint hárommal.A harmadik min változtatna ha már így is van kettõ???
Az elõzõ vagyok.Mármint a kapcsolatotok szerinted egy harmadik gyermekkel rendezõdne?Gondolom nem az a probléma köztetek, hogy hiányzik mégegy gyerek és akkor minden oké lenne.Szerintem kockázatos nagyon is.De te döncsd el!Te tudhatod igazán!
Lehet, h ez a kicsi a jel, h mégis együtt ellene maradnotok, nem? Sztem mindenképp beszéld meg vele a dolgot, én nem merném elvetetni, mert mi van, ha megbánom? Nem lehet visszacsinálni, és szörnyû lenne a gondolat. Segítene anyagilag, ha mégis szétmennétek, és megtartanád a babát?
Te meglennel 3 aprosaggal egyedul??? En a helyedben nem vallalnam be, egyertelmu hogy elvetetnem. Az apaval milyen rosszban lehettek, hogy mar elvaltok, pedig meg a masik ketto gyerek is kicsi. En semmikepp nem tartanam meg, ne legyel felelotlen, vetesd el, koncentralj a masik kettore, az is epp eleg lesz neked anyagilag, lelkileg, fizikailag!
Ez érdekes. Válófélben vagytok, dde terhes vagy a férjedtöl.Àlt ha 2 ember válik, az már hosszú idö szövödménye szex szerelem nélkül..... Ezt neked kell tudni, de 3 gyereket felnevelni ebben a világban...Ha csak nem álltok nagyon jól anyagilag, és lessz segítséged. Ellenkezö estben szerintem én elvetetném....
Szerintem mindenkeppen tartsd meg. Ha majd a nagyobbak kiropulnek o meg mindig ott lesz neked. Jol gondold meg...
A kérdező hozzászólása: Sajnos a férjem az apa!
Látom van itt egy megrögzött abortuszpárti, aki még a jó kívánságokat is lepontozza... Inkább nem minõsíteném...
Szia, es a ferjeddel elvaltok mar biztosan?
Szia! Gratulálok a bátor döntésedhez!Szoritok, hogy minden jó legyen!Sok boldogságot!:) ))
Szívbõl gratulálok, és nagyon örülök a döntésednek! :) ) Sok erõt és kitartást, hidd el, biztosan nem fogod megbánni! :)
A kérdező hozzászólása: Megtartom! Lehet, hogy nem vagyok normális de nem tudom megölni az a picit akinek már van szívhangja.
Engem is érdekelne. Ha nem titok.
Megkérdezhetem, hogy végül hogyan döntöttél?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat de a lelkiismeretemre bíztam a döntésemet.
Szerintem ha már itt feltetted ezt a kérdést, akkor komoly kételyeid lehetnek... Gondold át alaposan, mielõtt döntesz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!