Találatok a következő kifejezésre: Terhesen lehet menni Csak (12 db)

Lehet, h nem mindenkinek van pénze tengerparta menni
Balcsiba én be nem mennék. Menjetek tengerpartra az a legjobb!
Nõgyógyászom szerint: minden természetes vízbe/tóba lehet ilyenkor fürdeni, mert azok flórája tisztítja rendesen a vizet. Fertõzés veszélynek kevés az esélye. DE csak zárt méhszáj esetén! A tengervíz annyiban szerencsésebb, hogy a sótartalma miatt nem tudnak benne felszaporodni a bacik. Amit nem ajánl, a hétköznapi strandok... de elvileg azokat is takarítják...csak õ ezt fenntartással kezeli. Így ha zárt a méhszájad, akkor jó balcsizást kívánok, se nekem, sem babámnak nem lett tõle baja. Sõt az ismeretségi körömben eddig mindenki szerencsésen megúszta!
Kihagytam, hogy strandot, banya tavakat keruld!!!!!! :)
Ha minden okes veled, akkor menjel! Tul Vagy rizikos 12 heten, de azert vigyazz! Erezd jol magad te draga kismama!!:) Gratulalok a Kisbabadhoz!! Boldog es zokkeno mentes babavarast kivanok!!:) 1Eves kislany anyukaja
A kérdező hozzászólása: én Most lépek a 14.hétbe
A kérdező hozzászólása: :-)
36 hetesen nekem már nem engedte az orvos. De bezzeg a házasélet az mehet. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Ma felhívtam a vedõnõt.Azt mondta, hogy ha zárva a méhszáj nyugodtan mehetek a Balcsiba is.Azért csak óvatosan fogok.
Most mit paráztatjátok szegény kérdezõt! A Balcsinak soha nem volt ilyen jó a minõsége, mint most, sõt a legtisztább európai édesvíz. Nem volt rossz döntés, a lényeg, hogy a méhszájad zárt legyen. No persze vigyázz magadra és ne aggódj, nem lesz semmi bajod!
Én se mennék be Balcsiba. Tavaly is fülgyulladással és hüvelygyulladással végzõdött az ügy, de akkor nem voltam még terhes.
Ja hát az sajna lehet, bocsi erre nem is gondoltam:(
25 hetes vagyok, a dokimat pont 2 hete kérdeztem meg és IGEN szabad fürdeni. Amíg a méhszáj zárt (és egyéb probléma sincs pl. vérzés) addig akár medencében akár tóban akár tengerben lehet fürdeni. Kimondottan jót tesz a mamának az úszás. A kismama fogékonyabb a fertõzésekre így arra fokozottan ügyelni kell, valamint a napszúrást, napozást valóban kerülni kell. Déli órákban tilos a napon tartózkodni! (még nem terhesen is) Sok sok folyadék, és ésszel pancsolásból semmi gond nem lehet. (ne ugorj fejest a balcsiba, ne dobáljanak a vízbe, lehetõleg ne találják el labdával a pocakodat stb.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, jó volt a Balcsi, de nem voltam sokat vízben.Egyébként tele volt kismamákkal
A zene még nem ártott meg senkinek!
hát amint tudom az a nagy hang árt a babának mert odabent még erõsebbnek mint amilyen kint pedig hát az sem egy két decibel...
-nek
Dehogy erõsebb bent a zaj! Tompítja minden! :) Mi IMAX-ben voltunk filmet nézni 24hetesen, rúgkapált a hangosabb zenék alatt, de ennyi. MRI-t is készítettek rólunk, mert volt egy problémám, akkor sem esett semmi baja, pedig az nem egy sima koncert hangerejével bír (utánaolvastunk, és még az a zajmennyiség sem okoz károsodást a hallásában, tele van vele minden nemzetközi oldal). Semmi baja nem esett attól, hogy elmentél koncertre! :) Remélem, jól érezted magad! :) 25hkm
én még szülés elõtt pár nappal is voltam koncerten... makk egészséges, jó hallású kislányom van :) semmi baja nem lesz. (ráadásul én rock koncerten voltam... a guns'n'roses november rain-je kifejezetten tetszett neki :D )
Az én orvosom azt mondta lehet menni, csak arra figyeljek, hogy ne vágjanak hasba. Egyébként és belefutottam abba a hibába terhesen, hogy kéklámpás felvonulás volt a városban, amikor lementem ügyet intézni, és a hatalmas tömegben nem tudtam a sétáló utcán félreállni. Nah az volt hangzavar, de attól sem lett semmi baja.
Utólag ezen már kár aggódni, de szerintem semmi kárt nem okoztál. Én 30 hetesen elmentem egy akció filmre a moziba, akkor jöttem rá hogy ezt már nem kellene, annyira hangos volt.
Szerintem nem lesz semmi baj. Ne idegeskedj!

Terhesen lehet fürdőbe menni? Csak hidegebb vizbe mennék bele meleg vizbe nem!

ti voltatok terhesen fürd?be?olyan jó id? van és átugranánk Szoboszlóra fürcsizni egyet de nem tudom hogy terhesen belemehetek e a vizbe?vagy nagy esély van arra hogy összeszedek valamit a vizbe?(ugyértem nem szeretnénk elkapni valami gombát vagy hasonlót)boldog babavárást üdv:20 hetes kismama

Legjobb válasz: nekem a védõnõ azt mondta, nyugodtan. inkább a természetes vizeket ajánlják, pl. Balaton stb., mert az uszodai vizben sokkal több baci, gomba van. épp a napokban nyilatkozott errõl egy orvos a Tv-ben.

nekem a védõnõ azt mondta, nyugodtan. inkább a természetes vizeket ajánlják, pl. Balaton stb., mert az uszodai vizben sokkal több baci, gomba van. épp a napokban nyilatkozott errõl egy orvos a Tv-ben.
Én a 20-30.hét között többször is, még gyógyvízben is fürödtem. Ha zárva van a méhszáj, akkor semmi baja nem lesz a babának. A doki meg úgy is kikezel, ha valamit összeszednél. A 36 fokos víz már nem kellemes, érzed is ha ilyen, elegbe mennél. Én bementem a 36fokosba is és éreztem, hogy az nem olyan kellemes, azért inkább alacsonyabb hõfokot választottam. Gõzkabinban is voltam, éreztem, hogy mikortól nem kellemes. Te is érzed ha nem jó és a baba is jelzi.
Ugyanúgy összeszedhetsz bármit, mint egyébként is. Csak most egy gombás, vagy bakteriális fertõzés sokkal nagyobb gondot okozna. A kismamáknak nagyon ajánlják az úszást, de nem mindegy, hogy hol. Egy fürdõben rengeteg féle ember megfordul, a víz, pedig hiába cserélõdik idõnként -bár a legtöbb helyen csak a nap végén cserélik le- tele lehet baktériumokkal, kórokozókkal, stb. A kockázat a tiéd, legfeljebb elmész utána nõgyógyászhoz, de én terhesen biztos kihagyom a pancsit az idén. Ennyit megér babócám védelme.

10 hetes terhes vagyok. Ilyenkor már el lehet menni a fogorvoshoz? És ha igen mit mondjak neki? Hogy csak azért jöttem hogy nézze meg? Ezért nem kell fizetni?

Legjobb válasz: Naná! Ha 10 hetesen "mondasz" neki valamit akkor akár a tv-be is bekerülhetsz mûsorvezetõnek... De aztán egyedül menj, hiszen nem kell félni a fogorvostól. Gondolom már járni is tudsz, nem?

Naná! Ha 10 hetesen "mondasz" neki valamit akkor akár a tv-be is bekerülhetsz mûsorvezetõnek... De aztán egyedül menj, hiszen nem kell félni a fogorvostól. Gondolom már járni is tudsz, nem?
Hoppá, bocsi, félreértettem a kérdést! Sorry.
Szia. Menj is fogorvoshoz.Mondd meg, hogy a´llapotos vagy, és kontrollra jötte´l.azt nem tudom, hogy kell-e érte fizetni.Én Németorsza´gban e´lek, itt 3 havonta 10€kell fizetni az orvosnál, e´s minden ok.A többit fizeti a biztosíto´.Kivéve a fogpótlást, korona´t. e´n 3 hónaposan voltam kontrollon, és a köv.hónapban kell visszamennem.a 6.ban. Csak semmi pánik.gratula a babához.
HA MAGÁN DOKIHOZ MÉSZ AKKOR IGEN.HA AZ SZTKÁBA AKKOR NEKED MÁR OTT MINDEN INGYENES
Az SZTK-ban már minden egyes vizsgálat és ellenõrzés, amit végeznek, díjtalan, mert van terhességi kiskönyved. (Tehát még vizitdíjat sem kell sehol fizetned) Hangsúlyozom: itt most nem magánorvosokról beszélek.
Ha megkapod a terhességi kiskönyet, akkor a védõnõnek az lesz az elsõ utasítása, hogy el kell menni fogorvoshoz és a háziorvoshoz és EKG-t is kell csináltatni. Nem tudom, lesz-e probléma a fogaiddal, fogkövet érzéstelenítõ spray-vel szednek le, az szerintem nem ártalmas, azt nem tudom, hogy pl. egy tömésnél az injekcióval mi a helyzet. Nekem elsõ terhességkor azt mondta a doki, hogy a második harmadban mindent csinálhatok, mintha nem is lennék terhes.
Persze, ezen legjobb az elején túlesni, ilyenkor javasolt. Mond meg neki, hogy kismama vagy, legyen kedves megvizsgálni és bepecsételni a kiskönyvedbe, hogy voltál nála. Ez ingyen van, mint minden terhességgel kapcsolatos vizsgálat, ha már van kiskönyved.

HA 5-6 hetes terhes vagyok és Zinnatot szedek, mert e-coli van a vizeletemben, lehet baja a babának? Nőgyógyászhoz csak hétfőn tudok menni, de azt mondják gyorsan el kéne kezdenem szedni.

Legjobb válasz: Zinnatot én úgy tudom lehet terheseknek is én ha jól emlékszem anno 2 hónapos terhesen azt szedtem és makk egészséges a fiam. Nézd meg a betegtájékoztatót egész biztos rajta van.

Zinnatot én úgy tudom lehet terheseknek is én ha jól emlékszem anno 2 hónapos terhesen azt szedtem és makk egészséges a fiam. Nézd meg a betegtájékoztatót egész biztos rajta van.
A kérdező hozzászólása: az nincs, hogy tilos, csak hogy ha terhes beszéljen orvosával
Hívd fel az orvost, akár az ügyeletes orvossal is beszélhetsz bármelyik kórházban. Ilyen kérdésre ne itt várj választ, mert ez elég komoly dolog! (nem bántani akarlak, félre ne értsd!)
Én is szedem nekem a nõdoki írta fel. 32 hkm
Nekem is ezt írták fel, 16 hetes voltam.
Én is azt szedtem, amikor 6 hetesen lázas beteg voltam. A doki mondta, h lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

24 hetesen strandra menni lehet? Hajdúszoboszlóra készülünk a hétvégén, de nem tudom mennyire biztonságos a strandolás terhesen. Hiányzik a vízpart ebben a melegben gondoltam strandolunk egyet csak bizonytalan vagyok.

Legjobb válasz: Ha nincsenek görcseid és nem vagy érzékeny a fertõzésekre(pl. nem volt eddig semmi, amit strandon szereztél), akkor menj nyugodtan, de használj papucsot mindenhol és ne ülj le padra törülközõ nélkül. Nekem a dokim azt mondta, hogy a babának többet ártok a hõségben, ha hõgutát kapunk, mintha elmegyek úszkálni. Nem tudom, mennyire véd, de én használnék tampont(ha nem zavar) és lactacyd feminát, vagy valamilyen intim mosakodógélt a strandolás után. Én is járok strandra, de ott nagyon kevesen vannak! Úgyhogy csak óvatosan! Csak 7végén tudsz menni? 7köznap kevesebben vannak! Nesi 28h km

Ha nincsenek görcseid és nem vagy érzékeny a fertõzésekre(pl. nem volt eddig semmi, amit strandon szereztél), akkor menj nyugodtan, de használj papucsot mindenhol és ne ülj le padra törülközõ nélkül. Nekem a dokim azt mondta, hogy a babának többet ártok a hõségben, ha hõgutát kapunk, mintha elmegyek úszkálni. Nem tudom, mennyire véd, de én használnék tampont(ha nem zavar) és lactacyd feminát, vagy valamilyen intim mosakodógélt a strandolás után. Én is járok strandra, de ott nagyon kevesen vannak! Úgyhogy csak óvatosan! Csak 7végén tudsz menni? 7köznap kevesebben vannak! Nesi 28h km
Ja és még valami! Az én babám iszonyatosan élvezte, hogy én is úszkálok, azonnal elkezdett mozgolódni! Nagyon klassz élmény! :D Nesi
Mi a múlthéten voltunk pont ott, láttam jó sok kismamát, ki a partszélén, ki a vízben. De tényleg tõled függ, hogy mennyire vagy érzékeny a fertõzésekre.
Szia.én itt lakom szoboszlón.ha vízbe akarsz menni max a legnagyobb "tengerpartos" medencét ajánlom.annak jó a vize és szerintem az összesközül az a legtisztább.Amugy hétvégén hering parti van a fürdõbe :-) Isszonyat mennyiségü ember. De amúgy nagyon jó.Vigyázz magatokra. :-)
Én végig úsztam a terhességem alatt. A dokim azt mondta, ha bekenem elõtte canestennel, akkor nyílt vízbe is mehetek (Tisza-parton lakunk), úgy nem lehet baj. Mondjuk a Tiszába azért nem mentem... Én is épp 24 hetesen voltam Szoboszlón. Mi benn voltunk a z aquaparkban, ott fürödtem a hidegvizes medencében, nem lett semmi bajom.

Barátnőm felvetette azt a kérdést hogy mi lenne ha kotton nélkül csinálnánk a fürdő kádban? mert 30+ fokon a sperma elpusztul. És ha el akarok menni akkor csak kiveszem belőle. Lehet terhes ettől?

Legjobb válasz: Hülyeségnek tartom az okot. Amúgy a fürdõkád jó dolog. Kottonnak mondjuk ott nem túl sok értelme van, és ha kiveszed akkor a vízbe megy, de az elõnedvtõl még lehet terhes, ha nagyon termékeny, bár a vizben hamarabb ··kimosódna·· belõle, de nem tartanám fogamzásgátlási eszköznek. Inkább szedjen gyógyszert, ha ilyen vágyai vannak.

Hülyeség! Védekezni mindig kell és a megszakításos módszert még véletlenül sem nevezném védekezésnek!!! Óvszert pedig nem lehet kádban használni, mert a szappanok, tusfürdõk, samponok stb... porózussá tehetik a gumit, amitõl kilyukad! Szóval ha nem akartok babát, akkor védekezzetek megfelelõ módon! A sperma nem pusztul el 30 fokon, jobb ha tudjátok!!!
Hülyeségnek tartom az okot. Amúgy a fürdõkád jó dolog. Kottonnak mondjuk ott nem túl sok értelme van, és ha kiveszed akkor a vízbe megy, de az elõnedvtõl még lehet terhes, ha nagyon termékeny, bár a vizben hamarabb ··kimosódna·· belõle, de nem tartanám fogamzásgátlási eszköznek. Inkább szedjen gyógyszert, ha ilyen vágyai vannak.
1) Mindig kell védekezni, fõként óvzserrel, ha nem is tablettával. Az elõváladék is okozhat terhességet, nem elég az ha elõtte veszi csak ki!! Az nem védekezés! 2) A sperma 30 fokon szerintem még nem pusztul el, a test hõmérséklete 36.5 normál esetben!
MEKKORA HÜLYESÉG, HOGYNE LEHETNE TERHES, ATTÓL HA NEM ÉLVEZ BELÉ. LEHET! NAGYON IS! CSak én is kihangsúlyoznám. Komolyan nem értem, honnan találjátok ezeket ki. MINDIG VÉDEKEZZETEK. Én nem értem, mi ez a hozzáállás, mintha valami jó poén lenne nem védekezni. MIndenki keresi az alkalmat, hogy mikor nem kell. ÉS ezt a hülyeséget is hagyjuk, h "mi mindig úgy csináltuk, és nem lettem terhes". Mindenkinél nem biztos, h bejön..
Ha a sperma 30 fokon elpusztul, akkor egy nõ 36 fokos testében hogy marad életben és hogy lesz kisbaba??? Ja, ez a barátnõimmel nem lettünk terhesek dolog, meg valami eszméletlen hülyeség... Ennyi áron mondhatnám, hogy volt egy bnõm, aki sose védekezett életében és nem lett terhes. MInt kiderült neki könnyû volt, mivel nem lehetett gyereke. NEM MINDENKINÉL JÖN BE
Hallod te miért vagy ilyen buta? - elõttem válaszoló!Akkor ne védekezzél csak dugjál én is így lettem terhes!!
Az elõváladék is tartalmaz spermiumot, attól is teherbe lehet esni. A spermák igen csak életképesek, barátságos környezetben akár egy napig is életképesek. (Teszem azt, például akár szájban is.) 30 fok, víz - élvezik is ám. :-)
Az elsõ válaszolónak üzenném: mi az, hogy ettõl senki nem lehet terhes???? Én is így "védekeztem" az expasimmal, az eredmény: van egy hat hónapos kisfiam, apuka sehol!!! Amúgy szerintem szedjen a lány tablettát, akkor biztos nem lehet baj. A fürdõkádban tényleg szar lehet gumival, de attól még lehet terhes. Ha már egy ideje együtt vagytok, akkor írasson fel a lány gyógyszert, akkor nem kell máskor sem gumival bajlódni. Ha nem akar gyógyszert szedni, akkor használhat a kádban pesszáriumot, én nagyon szerettem használni, mert védve voltam, de aktus közben nem kellett azon agyalni, hogy most lecsúszik a gumi vagy nem, meg ilyesmi.
Tik vagytok hülyék mondom h nem lehet akkor én és a többi barátnõim mért nem lettek tõle soha sem terhesek??? A spermát belé kell lövelni a testbe belé nem folyhat.
Mi a barátommal mindig kotton nélkül csináljuk és ha elmegy akkor kiveszi. Ettõl senki nem lehet terhes.
"Tik vagytok hülyék mondom h nem lehet akkor én és a többi barátnõim mért nem lettek tõle soha sem terhesek???" A tik az ami nálatok kint kapirgál a kertben! Amúgy marha intelligens lehetsz, ha nyilvánvalóan megcáfolták amit mondasz, de te még mindig hajtogatod a saját hülyeségedet. Melyik részét nem érted annak, hogy így lettem terhes? Hallottál te már az elõváladéknak nevezett dologról? Na, abban is lehet sperma. Mondom, hat hónapos fiam van, és pontosan így fogant meg. Az, hogy te meg a barátnõid nem lettetek terhesek, az nem jelenti azt, hogy így nem lehet teherbe esni. Majd lesztek ti is terhesek, ha sokáig szórakoztok.
Ennyi tudattalan hülye parasztot, aki ezen az oldalon válaszokat írogat... Ha a barátnõi nem lettek terhesek akkor senki. Mert lehet, hogy nálatok falun az a szokás, hogy már 10 évesen is csináljátok (a válaszodból kb ennyinek néznélek), na 10 évesen persze, hogy nem lettek terhesek. Istenem, kéne járni iskolába vagy valami... Megszakítás szinte nem is védekezés. Sperma pedig nagyon jól bírja még a 37 fokot is. Gumi pedig nagyon rosszul a szappant. Szóval tabletta, ha mindenképpen ragaszkodtok a kádhoz.
az egy dolog, hogy a test átlaghõmérséklete 36, 6 fok, de a herékben kevesebbnek kell lennie ahhoz, hogy a spermák életben maradjanak.
De a herékben is kb 34-35 fok van és az is több a 30 foknál!!
ha jól tudom a sperma a 40fokot nem birja , ugy , ahogy a többi sejtünk sem mivel 40en fok fölött kicsapódnak a fehérjék és meghalhatunk, gondolom a sperma is....
fürdõkádban nem hiszem hogy sok értelme lenne gumit használni, a 30+ fok tényleg pusztítja a spermákat, de ez NEM BIZTOS MEGOLDÁS!!! és csak azoknak ajánlott akik nem feltétlen szeretnének gyereket, de nem bánják ha becsúszik. nagyon sokmindentõl függ hogy a sperma elpusztul e, termékenységtõl is például. ha a párod szeretné csinálni a fürdõkádban, inkább szedjen tablettát. aki pedig itt bizonygatja hogy a kivevõs módszer biztos, az már bocs, de egy seggfej. az elõváladékban is lehet sperma, attól is lehet terhes a nõ. (és az egyik bnõm ettõl lett). vagy a pasid nem erõsen termékeny, vagy te nem vagy erõsen fogamzásképes
Elöszõr is a víz nem mossa ki másodszor 30 fellett van az átlag testhõm. így bizt nem hall meg 30 fellett harmadszor nem kénne nem ismerlek így nem tom h mennyire érzed mikor jönn viszont az elöváladék ami bizt jön általában (todd amit elmaszatolsz)is tartalmazhatja azt a bizonyost aminek persze sokkal kissebb az esélye de van nézz utána itt az oldalon hánnyuknak jött be a megszakításos módszer nem védekezés vmint a naptári módszert se ajánlom mert még az is be jöhet termszetesen ennek már rohadt pici tudd lenni az esélye de ezt nem százalékba kell nézni inkább emberfüggõ

Utolsó mensi szerint 7 hetes vagyok, Ma voltam UH-on, a doki szerint maximum 5 hetes és még csak petezsák látszik. Egy hét múlva kell újra mennem. Lehet, hogy még se vagyok terhes?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Biztos ott van a baba, csak még nagyon pici! Jövõ héten már biztos többet lát a doki, esetleg már szívhang is lehet!

Ne aggódj! Biztos ott van a baba, csak még nagyon pici! Jövõ héten már biztos többet lát a doki, esetleg már szívhang is lehet!
tuti hogy terhes vagy.
En is az utolso mensim szerint mar 13 hetes terhes vagyok, viszont a doki szerint csak 12 hetes. Tudom, h nekem ossze vissza jott meg nem volt az utobbi ket evben normalis ciklusom hol 30-33-36 napra jott meg.Es vszinu, h emiatt nem akkor fogant mint akinek 28 napos a ciklusa. Szoval ne aggodj, van ott baba, ja es En is 5 hetesen mentem el eloszor, es nekem is petezsak latszodott meg csak.Ne izgulj minden rendben van!!! Gratulalok a babahoz
Csatlakozom az elõttem szólóhoz...Nekem 31 napos a ciklusom a 28 helyett, és a némely doki csak megijeszt nem mondja, hogy ez befolyásolná...pedig IGEN.Viszont most próbáld magad lenyugtatni, mert az idegesség kihat az embrióra is.Egy kalappal!! 15 hetes kismama
Bent nem fognak egyelõre, de diétát fognak elõírni amit szigorúan be kell tartani.
Nekem 9, 2-re diétát írt fel a diabetológus, és 2 hetente jártam vissza ellenõrzésre, de az nõgyógyászom azt mondta, hogy esélyes, hogy inzulint adnak és be kell feküdni pár napra. De a diabetológus megkérdezte, hogy szerintem menni fog-e a diéta, értem-e az alapszabályokat, ki tudom-e számolni a ch mennyiséget, és be tudom-e tartani a diétát. Azt mondtam, hogy igen, és õ beleegyezett, de azt mondta, ha bármelyik próbareggelizõs vérvételnél rossz lesz az eredmény, onnantól kezdve nincs kec-mec, be kell feküdnöm cukorprofilra és kapok inzulint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat egy kicsit megnyugodtam, hogy nem kell bent maradni. Akkor ezek szerint próba reggeli az lesz és utána beállítja a diétát.

7hónapos terhes vagyok, pár napja arra lettem figyelmes h. elég sürün bekeményedik a hasam. Mitöl lehet ez v, mit kellene tennem ellene? Nem fáj semmim orvoshoz meg csak a jövöhéten kell mennem.

Legjobb válasz: Ha eddig nem szedtél magnéziumot, most kezd el. 3x2-t fog az orvos mondani. A 36. hétig érdemes szedni és elmúlik a keményedés.

Ha eddig nem szedtél magnéziumot, most kezd el. 3x2-t fog az orvos mondani. A 36. hétig érdemes szedni és elmúlik a keményedés.
Igen, 3*2 magnézium, nekem is ezt javasolta a doktornõ! 30 hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!