Találatok a következő kifejezésre: Terhesen lehet menni (88 db)

8 hetes terhesen lehet menni tüdő szűrésre? Vagy inkább hanyagoljam .

Legjobb válasz: Terhesen semmikép nem szabad tüdõszûrésre menned!

Terhesen semmikép nem szabad tüdõszûrésre menned!
Nem egészséges, most ne menj el!
Tüdõszûrés és röntgen kerülendõ!!!
Kerülj el minden sugárzást. Nekem még a szoptatás ideje alatt sem engedték a szûrést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Terhesen lehet menni strandra?

23 hetes terhes vagyok. Tervezzük, hogy elmegyünk a strandra. Én is úszhatok, vagy csak nézzem ahogyan úsznak a gyerekek.

Legjobb válasz: Ha zárt a méhszájad (orvos nem jelezte az ellenkezõjét), akkor nyugodtan fürödhetsz, nem lehet semmi baj. A zárt méhszáj megakadályozza a kórokozók bejutását a babához. Hüvelyi fertõzést ettõl függetlenül kaphatsz, akár a nem terhesek, de ez ilyenkor nem veszélyes. Én sajna nyitott méhszájjal vagyok, nekem még kádban fürödni sem szabad.... :(((

Ha zárt a méhszájad (orvos nem jelezte az ellenkezõjét), akkor nyugodtan fürödhetsz, nem lehet semmi baj. A zárt méhszáj megakadályozza a kórokozók bejutását a babához. Hüvelyi fertõzést ettõl függetlenül kaphatsz, akár a nem terhesek, de ez ilyenkor nem veszélyes. Én sajna nyitott méhszájjal vagyok, nekem még kádban fürödni sem szabad.... :(((
én medencébe biztos nem mennék, mindenem zárt, de az orvosom mégse ajánlotta, ennek ellenére sokan mennek, én nem érezném jól magam. persze strandra elmennék, zuhanyoznák sokat, pihennék az árnyékban, olvasgatnék. 22 hikm
Megoszlanak errõl a vélemények, de általában az orvosok szokták engedni ha nincs gond. Én nem terhesen sem megyek medencés strandra, de ez az én véleményem. Természetes vizekben viszont szívesen úszok. Ha nem lesz gond én simán bemegyek a Balatonba terhesen, kicsit kevesebbet lubickolok majd benne mint amúgy tenném, de biztosan megfogok mártózni benne.
lehet úszni, sõt nagyon sokan állítják hogy szülésre nagyon jó az úszás! Nekem hál isten van itthon medencém, így napi szinten úszom. 31 hkm

6 hetes terhesen lehet menni tüdőszűrőre?

A munka miatt kötelez? elmenni.

Legjobb válasz: Szigorúan tilos állapotosan tüdõszûrõre menni,függetlenül attól hogy 1 hetes vagy 40hetes a baby!!!Csak lejelentkezni tudsz hogy megjelentél de nem fognak szûrni,súlyosan károsítja a magzatot a röntgensugár! Ha feltétel és nem lehet eltekinteni tõle menj táppénzre!!!

Szigorúan tilos állapotosan tüdõszûrõre menni, függetlenül attól hogy 1 hetes vagy 40hetes a baby!!!Csak lejelentkezni tudsz hogy megjelentél de nem fognak szûrni, súlyosan károsítja a magzatot a röntgensugár! Ha feltétel és nem lehet eltekinteni tõle menj táppénzre!!!
NEM! Szigorúan tilos! Már a legkisebb sugárdózis is károsíthatja magzatot, pláne 6 hetesen amikor kezdenek kialakulni a szervek, végtagok. Mond meg , hogy babát vársz.
Nem lehet. Anno tesómnál is így volt, hátizé... én mentem el helyette (tudom, csalás), mert akkor még nagyon elsõ idõs terhes volt, a családon kívül nem tudta senki.
NEM, NEM, NEM!!!!! Akkor már tényleg inkább a táppénz! Még a fogröntgent is kétszer meggondolja az orvos, ha terhes vagy, és bebugyolál ólomba ha mégis muszáj, pedig a sugárzás egy százada sincs a mellkasröntgenének!
Én biztosan nem mennék el a helyedben.
Annyi röntgensugár nem károsítja a magzatot. Egy hasi röntgennél kb 10 sugáregység éri az alanyt. Magzati károsodást még nem figyeltek meg 150 sugáregységnyi adag alatt. Ennek ellenére Magyarországon a biztonsági határt 100 sugáregységnél húzták meg. Ez alatti sugáradagnál orvosilag nem indokolt az abortusz, mert a babát nem károsítja. Anyám korában még nem volt ultrahang, õt bizony röntgenezték, amikor engem várt. Aztán semmi bajom. Ebbõl nem következik az, hogy a tüdõszûrõre biztatlak! Egyáltalán nem. Jelenj meg, és mondd el, hogy 6 hetes terhes vagy. Nem fognak szûrni. A minimumra akarják szorítani a kismamákat ért sugárzást, nagyon helyesen.
Én jövök megerõsíteni, nem tényleg nem szabad menni, jelentkezz be, menj be, mond meg, hogy terhes vagy és írják rá a papírodra, hogy nincs bajod:) Ennyi:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

29+5 hetesen terhesen lehet menni 30. heti genetikai ultrahangra? Vagy az még korai?

Legjobb válasz: Lehet.Most az a 2 nap ide vagy oda,nem számít.

Lehet.Most az a 2 nap ide vagy oda, nem számít.
Én 29+3 napos leszek akkor, az elõzõ kötelezõ uh-on adták az idõpontot. Amúgy a betöltött 29 hét már a 30. hét kezdete.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)

3-4 hón. Terhesen bele lehet menni a Balatonba fürdeni? Nem lesz bajom tőle?

Legjobb válasz: Mehetsz! Inkább valamilyen természetes víz, mint bármelyik klórozott medence! Nem lesz semmi baj. Én a velencei tóban fürödtem 8 hónapos terhesen! Semmi bajunk nem lett! Nekem sok helyen ajánlották, hogy vízbe menetel elõtt Canesten krém, és mikor kijössz a vízbõl törlõvel megtörlõd magad és megint Canesten! Én sokat pancsiztam terhesen!

Mehetsz! Inkább valamilyen természetes víz, mint bármelyik klórozott medence! Nem lesz semmi baj. Én a velencei tóban fürödtem 8 hónapos terhesen! Semmi bajunk nem lett! Nekem sok helyen ajánlották, hogy vízbe menetel elõtt Canesten krém, és mikor kijössz a vízbõl törlõvel megtörlõd magad és megint Canesten! Én sokat pancsiztam terhesen!
Én semmi pénzért nem mennék bele!!!! Fontosabb a baba! Ez a nyarad kimarad, na és, de lesz még sok, ha most vigyázol magatokra.
Ezajdmkor kiderül, hogy ha nyitott a méhszáj nem szabad, hanzárt, akkor lehet!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
Az a kockázata, hogy ilyenkor megváltozik a hüvelyváladék összetétele és nem olyan ellenálló a fertõzésekkel szemben, mint normális esetben. Mi Horvátországba megyünk , 7 hónapos leszek, még nem döntöttem el, hogy fogok e fürdeni.Ha amúgy gyakran van terhesség alatt gombás, bakteriális fertõzésed, akkor ne menj bele, ha nincs és egyébként sem szokott bajod lenni belõle, akkor menj.Sokan egész terhesség alatt a fertõzésektõl küzdenek és nem azért mert nem tiszták !!
Simán belementem! Semmi baj nem lett tõle a fiamnak!
Én csak térdig mentem bele. Mondjuk nekem ezeknek a tavaknak a vize alapból hideg, amúgy se szoktam jobban belemenni. Azért szerintem jobb félni mint megijedni. Medencében fürödtem terhesen.
Én biztos nem megyek bele. Én is várandós vagyok, tuti nem úszkálok, amíg nincs meg a pici. Egyetlen felszálló fertõzés sem hiányzik most. Talán én vagyok túl parás, de nekem nem szimpatikus az ötlet. Attól nem lesz bajom, ha nem fürdök, de ha igen, akkor már nem 0% az esély, és ez nem nyugtat meg.
"Hát én mondtam neki, hogy én nem terhesen is kerülöm a Balatont, nem tehetek róla, eszembe nem jut belemenni, annyi mindent el lehet kapni" Semmi baja a Balatonnak. Más kérdés, mi is a tengert részesítjük elõnyben, de nem azért, mert hogy az mennyivel tisztább és egészségesebb. Azért nem kell úgy tekinteni a Balatonra, mintha valami fertõzõ posvány lenne.
Semmi esetre sem mennék bele...
6 hónapos terhes voltam, mikor nyaralni voltunk..én belementem
A védõnõm azt mondta, hogy ha zárt a méhszáj, akkor lehet menni, ha nyitott, akkor nem. Hát én mondtam neki, hogy én nem terhesen is kerülöm a Balatont, nem tehetek róla, eszembe nem jut belemenni, annyi mindent el lehet kapni, így terhesen meg végképp nem kockáztatnék. Bármi felszálló fertõzést összeszedhet az ember, utána meg a lelkiismeretével hogy számol el. Jobb megkímélni ilyenkor magát az embernek minden plusz stressztõl szerintem. (Amúgy nem vagyok parás kismama, sõt egyesek szerint túl könnyedén veszem a terhességemet.)
Én sem vállalnám be:)
Nekem tavaly amikor terhes voltam sem az orvos sem a vedono nem javasolta zart mehszajnal sem!!

Termálfürdőbe lehet menni pocakosan? 6 hetes terhes vagyok, és ahova járni szoktunk ott 36-38 fokos a víz. Nem fog ez ártani a picinek? És a biciklizés is árthat?

Legjobb válasz: Én magamból kiindulva nem mennék, mert hajlamos vagyok, hogy hamar összeszedek valamit és terhesen jobban kell vigyázni az ilyesmire. Meg a termálvíz úgy tudom terhesen nem jó. A biciklizés szerintem nem árthat a picinek.

Én magamból kiindulva nem mennék, mert hajlamos vagyok, hogy hamar összeszedek valamit és terhesen jobban kell vigyázni az ilyesmire. Meg a termálvíz úgy tudom terhesen nem jó. A biciklizés szerintem nem árthat a picinek.
Szaunát gyógy-és termálvizet(a hõfok miatt) nem ajánlott használni a terh. alatt.Még az otthoni kádban ülõs meleg fürdõ sem javasolt.Alhasi vérbõséget okoz, ami vetéléshez, koraszüléshez vezethet.
Szia. Elõször is gratulálok. Semiképp ne menj termálfürdõbe, fõleg ne az elsõ harmadban. A melegvíztõl akár el is vetélhetsz, anyukámnak ezért ment el az elsõ babája. Én végig kínlódtam a nyarat úgy, hogy egyszer sem fürödtem strandon a fertõzések miatt. Ki lehet bírni ezt a 9 hónapot. Nekem még kádban sem lehetett fürdeni. Maga a biciklizés nem árt, de nekem a védõnõ nem javasolta az elesés veszélye miatt. Boldog babavárást! 35 hetes kismama.
Nekem azt mondták, hogy nem szabad az alhasat melegnek nagyon kitenni, mert vérbõséget okoz, s ez nem jó most, a bicikli balesetveszélyes és ráz az sem jó, én most egyiket sem teszem, ha esetleg valaki nem így válszol majd én akkor sem tanácsolom fõbb most óvatosnak lenni.Nem lehet most ülõfürdõt sem csak zuhanyt sz se túl forrót, pedig én is nagyon szeretek elterülni a jó meleg vízben... 13 heteske
Az elsõ vagyok, persze én sem a szántóföldön gondoltam, hogy biciklizzen, csak ha biztonságos jó úton közlekedik és nem messzire. A balesetveszély miatt igazatok van, hogy inkább kerülendõ. Egyébként én fürdök hónapok óta, de a hõmérsékletre vigyázok. Az elsõ trimeszterben csak zuhanyoztam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Én is így gondoltam, de most már biztos is vagyok benne, hogy ezt a pár hónapot kihagyom. A pici az elsõ! Mindenkinek jó babavárás!!!
Szia.Én a nyáron szembesültem ugyanezzel a kérdéssel, mert rutinszerüen mentünk volna mi is a termálfürdõbe.De megnéztem a termálfürdõ honlapján, hogy kinek ajánlott, és kinek nem.Sajna a termálfürdõk többsége terhesség esetén nem ajánlott.nem csak a melegvíz miatt, de víz összetétele se jó a kismamára.Sajna.igy én kihagytam a termálfürdõzést.Biciglizni meg megosztja a közvéleményt, én bicigliztem az elején, és semmi bajom nem lett tõle, de nem bizti, hogy mindenki igy jár.Nyomhatja a méhszájad, vagy megeröltetheted magad.ismerek olyat aki végig bringázozz.én 29 hetes vagyok, valamelyik nap felültem és éreztem hogy engem már tényleg nyom, ha letudod tenni a bringát, szerinem ne kockáztass. üdv.
Szia! Akkor úgy látszik, hogy én vagyok az egyetlen aki járt termálba a terhesség alatt, és semmi bajunk nem lett. Az elsõ trimeszterben természetesen kádban sem fürödtem, de másodikban már strandra is jártunk. Szerencsére nem szoktam elkapni semmit ilyen helyeken, és arra is figyeltem hogy 35-36 foknál melegebb vizbe nem menjek. A testhõmérsékletünk is ennyi. Azt azért a fürdõk kiírásásn én is megnéztem, hogy nincs e külön kiírva hogy nem ajánlott várandósoknak. Amúgy nagyon imádtam, hogy könnyûnek érezhettem magam, és teljesen ellazított. Az úszást kifejezetten ajánlják a kismamáknak, pedig hát ott is elkaphat valamit... A biciklizésrõl meg annyit, hogy amíg kényelmes volt azt is csináltam, és nem hiszem hogy autóba ülni sokkal biztonságosabb lenne.
sajnos én igy vesztettem el a babámat áprilisban 4 hetes voltam , még nem tudtam hogy babás vagyok és fürödtem vesztemre!inkább bird ki megéri
Lehet, h nem mindenkinek van pénze tengerparta menni
Balcsiba én be nem mennék. Menjetek tengerpartra az a legjobb!
Nõgyógyászom szerint: minden természetes vízbe/tóba lehet ilyenkor fürdeni, mert azok flórája tisztítja rendesen a vizet. Fertõzés veszélynek kevés az esélye. DE csak zárt méhszáj esetén! A tengervíz annyiban szerencsésebb, hogy a sótartalma miatt nem tudnak benne felszaporodni a bacik. Amit nem ajánl, a hétköznapi strandok... de elvileg azokat is takarítják...csak õ ezt fenntartással kezeli. Így ha zárt a méhszájad, akkor jó balcsizást kívánok, se nekem, sem babámnak nem lett tõle baja. Sõt az ismeretségi körömben eddig mindenki szerencsésen megúszta!
Kihagytam, hogy strandot, banya tavakat keruld!!!!!! :)
Ha minden okes veled, akkor menjel! Tul Vagy rizikos 12 heten, de azert vigyazz! Erezd jol magad te draga kismama!!:) Gratulalok a Kisbabadhoz!! Boldog es zokkeno mentes babavarast kivanok!!:) 1Eves kislany anyukaja
A kérdező hozzászólása: én Most lépek a 14.hétbe
A kérdező hozzászólása: :-)
36 hetesen nekem már nem engedte az orvos. De bezzeg a házasélet az mehet. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Ma felhívtam a vedõnõt.Azt mondta, hogy ha zárva a méhszáj nyugodtan mehetek a Balcsiba is.Azért csak óvatosan fogok.
Most mit paráztatjátok szegény kérdezõt! A Balcsinak soha nem volt ilyen jó a minõsége, mint most, sõt a legtisztább európai édesvíz. Nem volt rossz döntés, a lényeg, hogy a méhszájad zárt legyen. No persze vigyázz magadra és ne aggódj, nem lesz semmi bajod!
Én se mennék be Balcsiba. Tavaly is fülgyulladással és hüvelygyulladással végzõdött az ügy, de akkor nem voltam még terhes.
Ja hát az sajna lehet, bocsi erre nem is gondoltam:(
25 hetes vagyok, a dokimat pont 2 hete kérdeztem meg és IGEN szabad fürdeni. Amíg a méhszáj zárt (és egyéb probléma sincs pl. vérzés) addig akár medencében akár tóban akár tengerben lehet fürdeni. Kimondottan jót tesz a mamának az úszás. A kismama fogékonyabb a fertõzésekre így arra fokozottan ügyelni kell, valamint a napszúrást, napozást valóban kerülni kell. Déli órákban tilos a napon tartózkodni! (még nem terhesen is) Sok sok folyadék, és ésszel pancsolásból semmi gond nem lehet. (ne ugorj fejest a balcsiba, ne dobáljanak a vízbe, lehetõleg ne találják el labdával a pocakodat stb.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, jó volt a Balcsi, de nem voltam sokat vízben.Egyébként tele volt kismamákkal

Terhesen lehet nyaralni menni? (Busszal Görögországba)

Legjobb válasz: persze, hogy lehet ha nem vagy veszélyeztetett terhes, akkor hajrá viszont gyakran kelj fel az út alatt, mozgasd meg a tagjaidat, nyújtózz egy kicsit, hogy jó legyen a vérkeringésed

persze, hogy lehet ha nem vagy veszélyeztetett terhes, akkor hajrá viszont gyakran kelj fel az út alatt, mozgasd meg a tagjaidat, nyújtózz egy kicsit, hogy jó legyen a vérkeringésed
Hányadik trim.ben vagy? Amúgy nem ajánlott, mert rengeteget kell ülni, nagy a tömeg, és ilyen melegben meg fõleg nem jó.
Szia! Én nem terhesen voltam Görögországban ( Stavros ) szilveszterezni...kb. 23 óra volt az út...én azt mondtam soha többet...nem tudtam hátradönteni az ülést, mert a hátsóknak nem tetszett, hol nagyon meleg volt a buszon, hol nagyon hideg..stb. Azóta csak repcsivel megyek:) Én sem ajánlom, szerintem terhesen sokkal nyûgösebb az ember.
Ki fogsz készülni. Én nem terhesen utaztam busszal hasonló távolságot és megfogadtam, hogy legközelebb úgy megyek busszal, ha nekem fizetnek. De terhesen még akkor se mennék és ezt a legkomolyabban mondom. Repülj.
NE!!! A legkomolyabban. 1x voltunk Görögo-ban busszal, azóta soha sehova, max repülõvel!!! Rettenetes az út, 24 óra, egész nap/éjjel ment valami film, felállni, ülést dönteni nem lehet. Ezt így most hagyd ki, iszonyú megterhelõ. Inkább keressetek valami olcsó last minute repcsis utat.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.akkor maradunk a repcsis utaknál.
Szerintem is repcsis ut, vagy inkább menjetek közelebb, Horvát o.itt van egy köpésre, nincs az a pénz hogy annyit buszozzak, pláne terhesen.

34 hetes terhesen lehet még kozmetikába menni arctisztításra? Más is szenved a pattiktól terhesen?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem lehet, max. ha fájdalmat okozna a kozmetikus a babuci elkezd rugdalózni:))) Én fogorvosnál jártam így:) Én is tiszta pattanás vagyok, most kezd kijönni a mellkasomon is, elkezdõdött az arcomon, aztán a hátamon és most ez... Mindennel próbálkoztam már és semmi sem használ rá.:( Pedig úgy álltam neki, hogy mivel terhességem elõtt is volt 1-2 talán majd terhesség alatt elmúlik, hát tévedtem, nem is kicsit. Már csak abban bízom, hogy terhesség után elmúlik... Boldog Pocakosodást!

Szia! Szerintem lehet, max. ha fájdalmat okozna a kozmetikus a babuci elkezd rugdalózni:) )) Én fogorvosnál jártam így:) Én is tiszta pattanás vagyok, most kezd kijönni a mellkasomon is, elkezdõdött az arcomon, aztán a hátamon és most ez... Mindennel próbálkoztam már és semmi sem használ rá.:( Pedig úgy álltam neki, hogy mivel terhességem elõtt is volt 1-2 talán majd terhesség alatt elmúlik, hát tévedtem, nem is kicsit. Már csak abban bízom, hogy terhesség után elmúlik... Boldog Pocakosodást!
Szia! Én egy kozmetikus kismama vagyok, nyugodtan mehetsz kozmetikushoz, gépeket nem tanácsos alkalmazni, de ezeket a kozmetikus tudja. Sajnos felborul ilyenkor a hormonháztartás ettõl van, hogy gyullad valkinek a bõre, elvileg a terhesség után majd szépen visszaáll a normális állapot. Ami fontos, hogy otthon ne nyomkodj és fényvédõt használj, mert a hámhiányos rész könnyen bepigmentálódhat(barna folt), ezt meg nagyon nehéz eltûnteteni. Szintén 34 hetes km.:-)
Szia! Nyugodtan mehetsz kozmetikushoz!! Én 2 éve, mikor a kisfiammal voltam terhes 37. hetesen elmentem még egy "utolsó" fodrász-kozmetikus nagygenerálra, mert tudtam, hogy egy jó ideig úgysem fogok tudni majd elmenni. Csak a kozmetikusnál semmi ultrahang vagy iontoforézis, bár gondolom ezt eddig se csinálta a kozmetikusod, mert ezeket terheseknek egyáltalán nem lehet használni. 15 hetes kismama

6 hetes terhes vagyok strandra lehet menni?

Legjobb válasz: Mehetsz csak a kismamáknak sokkal jobban oda kell figyelni a higéniára. Pl csak papucsban mászkálj, csak a saját, tiszta törölközõdre ülj és igazából a fürdést nem nagyon ajánlják, mert amúgy is mindenféle gombát meg baktériumot össze lehet szedni, de terhesen sokkal veszélyesebbek. Mivel te még a beágyazódás idõszakában vagy nagyon sérülékeny az embiró és nem nagyon kell rá vigyáznod, ha meg akarod tartani.

Mehetsz csak a kismamáknak sokkal jobban oda kell figyelni a higéniára. Pl csak papucsban mászkálj, csak a saját, tiszta törölközõdre ülj és igazából a fürdést nem nagyon ajánlják, mert amúgy is mindenféle gombát meg baktériumot össze lehet szedni, de terhesen sokkal veszélyesebbek. Mivel te még a beágyazódás idõszakában vagy nagyon sérülékeny az embiró és nem nagyon kell rá vigyáznod, ha meg akarod tartani.
Lehet de vigyázz könnyen szedel össze bármilyen fertözést
Szia! Én azt olvastam, hogy ha lehet akkor a kismama kerülje azokat a heyleket, ahol fertõzést kaphat, pl ilyen a strand is. Szóval csak óvatosan:)
Manapság már csak azok a strandok üzemelhetnek, ahol 3 óránként bakterológiai gyorstesztet végeznek. :) A vízben csak klór lehetet, minden mást folyamatosan szûr a szûrõ. Nyugodtan mehetsz strandra. A veszélyforrás a közös mosdók.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Szép baba várást kivánok mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!