Találatok a következő kifejezésre: Terhesen lehet járni (12 db)

Lehet járni aerobicra terhesen? Mondjuk a 12. héttől? Persze csak a nem megeröltető dolgokat csinálni!

Legjobb válasz: Nem hiszem. Kismamatornára is csak betöltött 14. héttõl lehet járni és csak akkor, ha az orvos engedélyezi, papírt is ír róla. Nálunk legalábbis így van. Ha a kismamatorna is ilyen szabályokhoz van kötve akkor nem hiszem, hogy sima aerobikra csak úgy besétálhatsz. Minimum az orvosoddal kell egyeztetni, de szerintem nem adna engedélyt.

Nem hiszem. Kismamatornára is csak betöltött 14. héttõl lehet járni és csak akkor, ha az orvos engedélyezi, papírt is ír róla. Nálunk legalábbis így van. Ha a kismamatorna is ilyen szabályokhoz van kötve akkor nem hiszem, hogy sima aerobikra csak úgy besétálhatsz. Minimum az orvosoddal kell egyeztetni, de szerintem nem adna engedélyt.
Ez sok mindentõl függ. Sportoltál-e, milyen gyakran, milyen a terhességed, veszélyeztetett-e? Én aktívan sportoltam a terhességem elõtt és mivel a dokim rendben talált mindent így engedte, hogy sportoljak tovább. DE szigorúan csak azokat csináltam amik nem árthattak a babának. Van kimondottan terhes torna, terhes jóga, lightos aerobick, ezek mehettek
Az ugra-bugra nem ajánlott terhesen! Inkább vegyél egy kismamatorna DVD-t, és tornázz otthon! Vagy lehet, hogy van kismamatorna ott, ahol laksz, azt kifejezetten úgy állítják össze, hogy a gyakorlatokat terhesen lehessen végezni.


Terhesen lehet fogorvoshoz járni? Az első 3 hónapban is akár?

Legjobb válasz: Persze és kell is! Én is jövõ héten megyek a 14. hétben.

Persze és kell is! Én is jövõ héten megyek a 14. hétben.
Hogy lehet -e? Kimondottan kell!!! Kaphatsz injekciót is, nem árt a babának.
Én 12 hetesen voltam elõször, majd ha nincs gondom a 8. hónapban ajánlotta doktornõ.De ha kell érzéstelenítõt kaphatsz, viszed a kiskönyved, és nincs gond.

Lehetek terhes? Vagy egy hete kb rengeteget kell járnom pisilni, de nem vagyok felfázva (kb napi 15-16szor). Meg néha belenyilal a hasam aljába. Sokat aludnék. Vagy ha nem vagyok terhes, mi más lehet?

Legjobb válasz: Nekem is ilyen tüneteim voltak, már kb. egy héttel a mensi megjövetele elõtt, és úgy tûnik, hogy 7 hetes terhes vagyok, bár orvoshoz, majd csak a hétvégén megyek. Szorítok!! És ne add fel!!

Nekem is ilyen tüneteim voltak, már kb. egy héttel a mensi megjövetele elõtt, és úgy tûnik, hogy 7 hetes terhes vagyok, bár orvoshoz, majd csak a hétvégén megyek. Szorítok!! És ne add fel!!
Én ugyanígy voltam, aztán megállapították, hogy petefészek gyulladás okozta a gyakori pisilést, és a hasszurkát.3hét fekvés és erõs antibiotikum.
Mikor kell megjönni? VAgy attól van hogy megfog jönni, vagy terhes vagy, bár ha nincs más tünet akkor nem sok esély van. Hõd méred?

Termálfürdőbe lehet menni pocakosan? 6 hetes terhes vagyok, és ahova járni szoktunk ott 36-38 fokos a víz. Nem fog ez ártani a picinek? És a biciklizés is árthat?

Legjobb válasz: Én magamból kiindulva nem mennék, mert hajlamos vagyok, hogy hamar összeszedek valamit és terhesen jobban kell vigyázni az ilyesmire. Meg a termálvíz úgy tudom terhesen nem jó. A biciklizés szerintem nem árthat a picinek.

Én magamból kiindulva nem mennék, mert hajlamos vagyok, hogy hamar összeszedek valamit és terhesen jobban kell vigyázni az ilyesmire. Meg a termálvíz úgy tudom terhesen nem jó. A biciklizés szerintem nem árthat a picinek.
Szaunát gyógy-és termálvizet(a hõfok miatt) nem ajánlott használni a terh. alatt.Még az otthoni kádban ülõs meleg fürdõ sem javasolt.Alhasi vérbõséget okoz, ami vetéléshez, koraszüléshez vezethet.
Szia. Elõször is gratulálok. Semiképp ne menj termálfürdõbe, fõleg ne az elsõ harmadban. A melegvíztõl akár el is vetélhetsz, anyukámnak ezért ment el az elsõ babája. Én végig kínlódtam a nyarat úgy, hogy egyszer sem fürödtem strandon a fertõzések miatt. Ki lehet bírni ezt a 9 hónapot. Nekem még kádban sem lehetett fürdeni. Maga a biciklizés nem árt, de nekem a védõnõ nem javasolta az elesés veszélye miatt. Boldog babavárást! 35 hetes kismama.
Nekem azt mondták, hogy nem szabad az alhasat melegnek nagyon kitenni, mert vérbõséget okoz, s ez nem jó most, a bicikli balesetveszélyes és ráz az sem jó, én most egyiket sem teszem, ha esetleg valaki nem így válszol majd én akkor sem tanácsolom fõbb most óvatosnak lenni.Nem lehet most ülõfürdõt sem csak zuhanyt sz se túl forrót, pedig én is nagyon szeretek elterülni a jó meleg vízben... 13 heteske
Az elsõ vagyok, persze én sem a szántóföldön gondoltam, hogy biciklizzen, csak ha biztonságos jó úton közlekedik és nem messzire. A balesetveszély miatt igazatok van, hogy inkább kerülendõ. Egyébként én fürdök hónapok óta, de a hõmérsékletre vigyázok. Az elsõ trimeszterben csak zuhanyoztam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Én is így gondoltam, de most már biztos is vagyok benne, hogy ezt a pár hónapot kihagyom. A pici az elsõ! Mindenkinek jó babavárás!!!
Szia.Én a nyáron szembesültem ugyanezzel a kérdéssel, mert rutinszerüen mentünk volna mi is a termálfürdõbe.De megnéztem a termálfürdõ honlapján, hogy kinek ajánlott, és kinek nem.Sajna a termálfürdõk többsége terhesség esetén nem ajánlott.nem csak a melegvíz miatt, de víz összetétele se jó a kismamára.Sajna.igy én kihagytam a termálfürdõzést.Biciglizni meg megosztja a közvéleményt, én bicigliztem az elején, és semmi bajom nem lett tõle, de nem bizti, hogy mindenki igy jár.Nyomhatja a méhszájad, vagy megeröltetheted magad.ismerek olyat aki végig bringázozz.én 29 hetes vagyok, valamelyik nap felültem és éreztem hogy engem már tényleg nyom, ha letudod tenni a bringát, szerinem ne kockáztass. üdv.
Szia! Akkor úgy látszik, hogy én vagyok az egyetlen aki járt termálba a terhesség alatt, és semmi bajunk nem lett. Az elsõ trimeszterben természetesen kádban sem fürödtem, de másodikban már strandra is jártunk. Szerencsére nem szoktam elkapni semmit ilyen helyeken, és arra is figyeltem hogy 35-36 foknál melegebb vizbe nem menjek. A testhõmérsékletünk is ennyi. Azt azért a fürdõk kiírásásn én is megnéztem, hogy nincs e külön kiírva hogy nem ajánlott várandósoknak. Amúgy nagyon imádtam, hogy könnyûnek érezhettem magam, és teljesen ellazított. Az úszást kifejezetten ajánlják a kismamáknak, pedig hát ott is elkaphat valamit... A biciklizésrõl meg annyit, hogy amíg kényelmes volt azt is csináltam, és nem hiszem hogy autóba ülni sokkal biztonságosabb lenne.
sajnos én igy vesztettem el a babámat áprilisban 4 hetes voltam , még nem tudtam hogy babás vagyok és fürödtem vesztemre!inkább bird ki megéri

Mennyire lehet "bulizni" vagyis koncertekre járni, sokáig fent lenni terhesen? Mármint ha bírja az ember. Árt a babának egy-egy "görbe este"?

Legjobb válasz: A dohanyfust, passziv dohanyzas igenis art, neha meg jobban mintha te dohanyoznal. Koraterhesen nalunk volt a sogornom hetekig, es nem ertette, miert nem megyek vele a konyhaba beszelgetni, amig o fustol. Neked is, babanak is artalmas lehet. Ha nem olyan helyre mesz, ami fustos, es birod, nuygodtan mehetsz. Pocakodat nem tudjak annyira megnyomni, h artson a babank, hisz o magzatvizben van, vedi ot a viz. Persze azert oriasi nagy tomeg kozepere ne keruljel, de azt meg nem terhesen sem birja mindenki. En pl sehova sem tudtam menni este, mes most sem tudok, nem birom, mert faradt, almos vagyok. Szilveszterkor is ejfelig birtam. De ha birod, miert ne?

A dohanyfust, passziv dohanyzas igenis art, neha meg jobban mintha te dohanyoznal. Koraterhesen nalunk volt a sogornom hetekig, es nem ertette, miert nem megyek vele a konyhaba beszelgetni, amig o fustol. Neked is, babanak is artalmas lehet. Ha nem olyan helyre mesz, ami fustos, es birod, nuygodtan mehetsz. Pocakodat nem tudjak annyira megnyomni, h artson a babank, hisz o magzatvizben van, vedi ot a viz. Persze azert oriasi nagy tomeg kozepere ne keruljel, de azt meg nem terhesen sem birja mindenki. En pl sehova sem tudtam menni este, mes most sem tudok, nem birom, mert faradt, almos vagyok. Szilveszterkor is ejfelig birtam. De ha birod, miert ne?
19.07.-es vagyok. Miért lettem lepontozva??? A férjem vendéglátós ezért tudom, hogy van dohányfüst mert még nem büntetnek=a kutyát nem érdekli, hogy elvileg nem dohányozhatnak. Sajnos. Ez van. Én is kismama vagyok bár nem sokáig (39.hét).
Én voltam nem is egy koncerten terhesen, bár az mondjuk csak a 20.-ik hétig volt és mindegyik nyitott helyen volt. Én beülni simán elmegyek még most is, de arra figyelek, hogy ne füstös helyre menjek. Ezek a barátaim miatt, akik természetesen dolgoznak és munka után este érnek rá, simán elhúzódnak este 10-11-ig. Fent lenni meg miért ne lehetne? Én mindig is késõn fekvõ voltam (hajnali 1-2 körül alszom el, 10-kor kelek) éjfélig simán aktívan fent vagyok. Ha este mocorog jobban a babád, mint mondjuk nekem, akkor még jó is lehet, mert nem zavar az alvásban :) 34 hkm
Attól sem lesz baja a babádnak, ha dohányoznak körülötted. Legfeljebb az árt, ha több szeszt iszol, nagy a tömeg, ahol megnyomhatják a pocakod.
Sajnos van dohányfüst mert áprilisig türelmi idõ van ami a dohányosoknak azt jelenti, hogy addig nyugodtan cigizhetnek úgysem büntethetik meg õket.
Az árthat a babának, ha olyan helyen vagy, ahol dohányfüst van. Meg persze ne menj tömegbe, nehogy megnyomják a pocakod! Az, hogy mikor alszol, teljesen lényegtelen, ha egyébként kipihened magad.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam egy deci bornál tobbet inni. Néha a párom megnyomja a pocakomat amikor átölel. Az árt?
A kérdező hozzászólása: De hiszen jan 1 tõl nincs is dohányfüst :)
A kérdező hozzászólása: en nem pontoztalak le. "fel" pontoztalak....
Hmmm, én 28 hónapos terhesen Madonna koncerten voltam :) Ja, 3 hónaposan meg Belgán. És immár makkegészséges, nyugodt és jó alvó a 2 éves kisfiam :) Szerintem az sokkal károsabb, ha a kismama teljesen kivetkõzik önmagából és hátat fordít a régi életének. Vagyis 1-1 görbe este tutira nem árt meg (persze alkohol és cigi nélkül értem) :)
Jézusom, természetesen 28 HETES voltam, nem hónapos :) ))))

6 hetes terhes vagyok, ilyenkor még lehet fürdőkbe járni?

Párom szeretne elvinni wellnesezni, de én kicsit aggódom emiatt. Nem szeretnék bajt okozni odabent.

Legjobb válasz: Lehet menni.. a masszázs esetén szólj, hogy terhes vagy, mert egy-két formája nem túljó ilyenkor..a pezsgõfürdõzéssel óvatosan. Ha a doki nem tiltott le az ilyesmirõl akkor nyugodtan mehetsz, egyébként nem okoz gondot. Amikor odaértek nézd meg merre van az ottani orvos, hogy rosszullét esetén minél elõbb megtaláld. Jó pihenést!

Lehet menni.. a masszázs esetén szólj, hogy terhes vagy, mert egy-két formája nem túljó ilyenkor..a pezsgõfürdõzéssel óvatosan. Ha a doki nem tiltott le az ilyesmirõl akkor nyugodtan mehetsz, egyébként nem okoz gondot. Amikor odaértek nézd meg merre van az ottani orvos, hogy rosszullét esetén minél elõbb megtaláld. Jó pihenést!
Szerintem mehetsz nyugodtan.Az bitos, hogy terhesen fogékonyabbak vagyunk a fertõzésekre, de szerintem nem kell annyira tragikusan felfogni.Úgyhogy kellemse wellnesezést kívánok nektek.Kellemes idõtöltést. 24 hetes kismama

Szedem az Eurovit Kismamáknak vitamintablettát, le fog járni a szavatossága, megkérdeztem egy gyógyszertárban szedhetem-e ha lejár a szavatossága, azt monták igen. Tényleg lehet szedni? Nem lessz semmi baja a babának tőle? Most 6-hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Nyugodtan szedheted. Én is jártam már úgy, hogy vminek lejárt a szavija, de azt mondták, hogy kb. 4-5-6 hónapig lehet még szedni. Ezek nem gyógyszerek, hanem vitaminok, étrendkiegészítõk voltak, ill. gyógyszertári kencék.

Nyugodtan szedheted. Én is jártam már úgy, hogy vminek lejárt a szavija, de azt mondták, hogy kb. 4-5-6 hónapig lehet még szedni. Ezek nem gyógyszerek, hanem vitaminok, étrendkiegészítõk voltak, ill. gyógyszertári kencék.
szerintem sem lesz semmi bajod és a babának sem. Ez nem tejtermék ami gyorsan romlik. De az ilyenekre is kell valamit írniuk. Ez olyen mint egy konzerv pl ami sokszor még a lejárati idõ után évekkel is fogyasztható minden ok nélkül. Még akkor is, ha most sokan leszavaznak. (Fõiskolán tanultuk.) gratulálok a babához
Én azért a helyedben nem kockáztatnék pár ezer forintos vitaminon, én vennék egy jó szvatosságút a helyedben, de te tudod mit teszel, bajod gondolom nem lesz tõle.
Szia.Én is kb ennyi idõs terhesen kaptam Elevitet ami lejárt.....én nem szedtem, ne azon az 1-2 ezer Ft-on múljon a "nyugalmam":) De te ahogy érzed! Boldog babavárást:) 31+5 km

6 hetes terhes vagyok es az erdekelne hogy mikortol es meddig lehet terhestornara jarni?

Legjobb válasz: 37 hetes vagyok, és a terhesség eleje óta folyamatosan tornázok a mai napig. Nekem nagyon jól esik, nem is fáj a derekam se, nem is vizesedek, tök jól vagyok. A lényeg, hogy ne erõltesd meg magadat, semmiképpen ne csinálj hasizom-gyakorlatokat, ne melegedj túl, és kérdezz rá az orvosodnál, hogy neked lehet-e, hogy rendben vagy-e!!!

37 hetes vagyok, és a terhesség eleje óta folyamatosan tornázok a mai napig. Nekem nagyon jól esik, nem is fáj a derekam se, nem is vizesedek, tök jól vagyok. A lényeg, hogy ne erõltesd meg magadat, semmiképpen ne csinálj hasizom-gyakorlatokat, ne melegedj túl, és kérdezz rá az orvosodnál, hogy neked lehet-e, hogy rendben vagy-e!!!
szia.en mult heten (9hetesen) voltam elöször, ezen a heten is megyek, de aztän csak januärtol.vannak ott 37hetesek is, de te döntöd el meddig akarsz menni.mindenesetre nekem nagyon tetszik, es jo ez a pici mozgäs...:)
Az elozo vlaszolotol kerdeznem, hogy o mit tornazik? Valami elore osszeallitott feladatsorra, DVD-re, vagy csak ami eszebejut? Vagy hogy csinalja? Ne hari, hogy itt kerdezem, de szerettem volna tole kerdezni, mivel neki az eleje ota bejott de nincs privire lehetoseg vele.
Szia! én 6 hetes terhes korunkig futottam, utána csak szobabicikli és úszás kb. a 20. hétig. De ha kifejezetten tornázni akarsz, a Rubint Réka-féle kismamatornát az elejétõl lehet csinálni. Nálunk kismamatornára csak a 12. héttõl lehet menni, viszont van, aki még a 41. héten is tornázott. Viszont tényleg ne csinálj csak úgy akármilyen gyakorlatokat, mert nem tudhatod, mivel árthatsz a babának. Menj sétálni, az biztosan jót tesz és nem árt. Egyébként az elsõ 12 hétben nem javasolt a torna a vetélés nagyobb kockázata miatt. Boldog babavárást! 30 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!