Találatok a következő kifejezésre: Terhesen lehet csináltatni (6 db)

Tüdőröntgent lehet csináltatni terhesen? Van vmi sugarat visszaverő lap, amivel védhetik a babát? 13 hetes vagyok

Legjobb válasz: Tüdõszûrést nem fognak neked csinálni, ha terhes vagy. Ha a munkahelyed kötelez tüdõszûrésre, akkor elõtte köteles vagy megmondani a szûrésen, hogy terhes vagy (terhesség gyanúját is közölni kell, és nem végzik el. Nem kötelezhetnek rá ebben az állapotban. Ha valamilyen betegség miatt csinálnának rajtad tüdõröntgent, akkor az orvos nyilván mérlegelte a kockázatokat. (Amúgy egy tüdõröntgen olyan csekély sugárdózissal jár, ami nem árt a babának, fõleg nem 13 hetesen, amikor már minden szerve kialakult, és nem léphet fel genetikai fejlõdési rendellenesség.) Ilyenkor a méhet ólomköpennyel fedik le, hogy a babát ne érje a sugárzás.

Tüdõszûrést nem fognak neked csinálni, ha terhes vagy. Ha a munkahelyed kötelez tüdõszûrésre, akkor elõtte köteles vagy megmondani a szûrésen, hogy terhes vagy (terhesség gyanúját is közölni kell, és nem végzik el. Nem kötelezhetnek rá ebben az állapotban. Ha valamilyen betegség miatt csinálnának rajtad tüdõröntgent, akkor az orvos nyilván mérlegelte a kockázatokat. (Amúgy egy tüdõröntgen olyan csekély sugárdózissal jár, ami nem árt a babának, fõleg nem 13 hetesen, amikor már minden szerve kialakult, és nem léphet fel genetikai fejlõdési rendellenesség.) Ilyenkor a méhet ólomköpennyel fedik le, hogy a babát ne érje a sugárzás.
Szia! Nekem pont 13 hetesen csináltak. Kórházba kerültem asztmás roham miatt, és ezért kellett. Addig hozzá se láttak a kezelésemhez, amíg ez nem volt meg. Én is eléggé aggódtam (és még most is egy kicsit), de elvileg nincs baj. Ahogy a második válaszoló írta, az orvos mérlegelt, és tüdõtõl lefelé bebugyoláltak. Most 38 hetes vagyok, és úgy tûnik semmi baja a babának. Azért ha nem létfontosságú, akkor inkább nem csinálják.
Én úgy tudom NEM!Még ha ólomköpenyt tesznek rád, akkor sem.
nem!
Terhesen nem végeznek röntgent, meg is kérdezik elõtte, hogy állapotos vagy-e. CSak ultrahang végezhetõ terhesen.

Terhesen lehet fogat csináltatni?

Gondolok itt a tömés,húzás,fog potlás.

Legjobb válasz: Csináltathatsz fogat! Nehogy annyira elhúzd, mert a végén ki kell õket kapkodni. Terhesség alatt egyszer el is kell menni fogorvoshoz! Semmi bajotok nem lesz!!! Irány a fogorvos, minél elõbb! Ja, és igyál calciumot a további romlás ellen! Boldog babavárást

Csináltathatsz fogat! Nehogy annyira elhúzd, mert a végén ki kell õket kapkodni. Terhesség alatt egyszer el is kell menni fogorvoshoz! Semmi bajotok nem lesz!!! Irány a fogorvos, minél elõbb! Ja, és igyál calciumot a további romlás ellen! Boldog babavárást
Szia. Fogat tömnek, de fogpótlással meg kell várni amíg a baba már nem szopizik. Menj el, amíg nagyon nem mennek tönkre a fogaid. 15 hetes kislány anyukája.
Lehet-e? Kell!!! Terhesen legalább 2x el kell menni fogorvoshoz, a normálisabbja ilyenkor legalább ingyen megcsinálja. Nagyon vigyázz a fogadira, nagyon könnyen romlanak ilyenkor!!! Mindent lehet, injekciót is kaphatsz, nem árt a babának, csak szólj azért a dokinak, és pecsételjen a kiskönyvedbe!
Nekem a bölcsesség fogammal volt baj és addig nem húzhatják ki amíg meg nem születik a baba, mert röntgenezni kellene. De ideiglenesen így is megoldották a problámát. Én saját tapasztalatból ennyit tudok. Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Terhesen lehet (zselés) műkörmöt csináltatni? Tényleg igaz hogy szülésnél nem jó, mert a köröm színének elváltozásából következtethetnek leghamarabba a problémákra?

Legjobb válasz: Így igaz. Az altatóorvos (ha esetleg szükség lesz altatásra) a köröm színébõl mindennél hamarabb tud következtetni.

Így igaz. Az altatóorvos (ha esetleg szükség lesz altatásra) a köröm színébõl mindennél hamarabb tud következtetni.
Lehet, persze, nekem is van. A porcelánt nem javaslom, nagyon büdi, mikor csinálják, de a zselé nem. És igen, én is úgy tudtam, hogy leveszik a mûkörmöt, de sokan itt azt írták, hogy nem szóltak érte. De az is megoldás, ha egyik mutatóujjadról leveszed, és máris megvan a vérkeringésed ellenõrzésére a felület.-)
Nekem egy altatásban végzett nõgyógyászati mûtétnél kérték, hogy még a halvány lakkot is mossam le, saját körömrõl. Az a biztos. Nagyon szép a hosszú köröm én is szeretem, (bár nekem saját), de már levágtam õket, mert a pici baba mellet elég "veszélyes", Õt is megsértheted vele könnyen.Szerintem közel a szülés elõtt már nem érdemes megcsináltatni. Boldog bababvárást!!! 35 hetes kismami
Nem kell levenni a mükörmöt, ha átlátszora csináltatod. Mert akkor látják ha van valami.
Helloka!Szombaton leszek 39 hetes terhes és nekem is van zselés körmöm a doki szerint nem gond mert átlátszó és picike.Jó babavárást


1hónapos terhes vagyok, és fogorvosi kezelésre járok csináltatni a fogamat, de az orvosnak nem szeretnék szólni a terhességemről. Lehet baja a babámnak, az érzéstelenítőtől?

Legjobb válasz: Lehet baja..szólj hogy terhes vagy és kapsz olyat amit szabad ilyenkor!Ne legyél buta! Miért nem mondhatod meg neki hogy terhes vagy?

Lehet baja..szólj hogy terhes vagy és kapsz olyat amit szabad ilyenkor!Ne legyél buta! Miért nem mondhatod meg neki hogy terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: 25éves vagyok.Nem tudok másik fogorvoshoz menni, mert a szüleim ide fizették be a pénzt, és jó barátjuk ez a fogorvos.És ha megtudnák, hogy terhes vagyok, többet semmiben se támogatnának.(egyébként már van 2gyermekem, de szeretném a 3dikat is.)
Mindenképpen szólnod kell !!!
Szia, én fogorvos vagyok. Van egy pár dolog , ami miatt fontos lehet. Ha nem mondod el, a következõ esetekre figyelj: Ne készüljön röntgen, ne írjon fel antibiotikumot, illetve ha gyökérkezel, van egy olyan anyag, amit ha beletesz a fogba, magától elhal az ideg. Ezt nehéz kideríteni, hogy használja-e, de ha csak töméseket csinál, ne aggódj. Ezeken kívül semmi nem veszélyezteti a babát. AZ érzéstelenítõtõl SEMMI baja nem lesz, terheseknek ugyanúgy lehet adni. Én is gyereket várok, és most csinálják az egyik fogam. De legjobb lenne szólni neki.
Szerintem is szólni kéne a dokinak . Ha meg csak azért nem akarsz mert félsz a szülõktõl akkor szerintem az butaság a szüleid meg így is úgy is megtudják ha megtartottad... egyébk. hány éves vagy?
Hány éves vagy?
Még jó hogy kell szólnod!! Ne veszélyeztesd a babát SENKI miatt sem!!!!
Akkor inkább menj másik fogorvoshoz! Ha valóban meg szeretnéd tartani a babát, és fontos neked az egészsége, akkor mindenképp tenned KELL valamit!
A kérdező hozzászólása: Azért nem lehet szólni neki róla, mert a szüleim nem akarják, hogy megtartsam a babát, és a fogorvos jó barátjuk, úgyis elmondaná nekik.
Nem tudom, de gondolom ilyen esetben is mûködik az orvosi titoktartás!Nem vagy már gyerek, szerintem jogod van azt tenni amit szeretnél, és mindenképpen szóljál.Láttam, h egy fogorvos is válaszolt, fogadd meg amit írt.Sok szerencsét!

Lehet tetoválást csinaltatni 9 hetes terhesen?

lehet e bajom nekem vagy a babának,esetleg ö is erezhet belöle fájdalmat?

Legjobb válasz: szia, állitolag lehet, de nme nagyon ajánlják, mert a festékanyag bekerül a szervezetedbe ami nem tesz jot a babának, másrészt mivel nõni fogsz és általában mindenki nõ ezért sem mivel a tetkonak regenerálódnia kell!és szülsé után nagyon csunya lehet ha abõröd vissznyeri eredeti formáját. remélem segithettem, szoval sztem várj ..:)

szia, állitolag lehet, de nme nagyon ajánlják, mert a festékanyag bekerül a szervezetedbe ami nem tesz jot a babának, másrészt mivel nõni fogsz és általában mindenki nõ ezért sem mivel a tetkonak regenerálódnia kell!és szülsé után nagyon csunya lehet ha abõröd vissznyeri eredeti formáját. remélem segithettem, szoval sztem várj ..:)
Lehet, de tényleg nem nagyon ajánlják. A bõröd nyúlni fog a terhesség miatt, és ha olyan felületre csináltatsz tetkót, akkor még a terhességi csíkok is el fogják rondítani. Az a sok anyag pedig mind bekerül a szervezetedbe. A baba megérezheti a fájdalmat. Szerintem inkább majd akkor csináltass, ha terhesség után visszanyered az eredeti formádat :-)
Szia! Nem szabad terheseket tetoválni!!! A párom tetovál egy szalonban és nem szabad!! A miértjét nem tudom most így hirtelen, de ha érdekel, megkérdezem tõle.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen azt hittem majd 1 idiotának tartotok de joll esett arik vagytok, 3.válaszado kérhetném hogy megkérdezd a párod, mi az oka?
A kérdező hozzászólása: ja már egyébként is van 3 tetkom, de a baba az elsö majd várok!
Szia! Én "rendszeresen" járok tetoválltatni, és amikor megtudta a tetkósom, hogy babát várok, felhívott, gratulált és mondta, hogy akkor most 1évig legalább nem dolgozik rajtam. Nem kérdeztem meg miért, de utánanéztem és sok dolog szól ellene. Amit itt felsoroltak, az is, meg a gyulladás a szervezetben beindíthatja a szülést, de szerintem ha olyan helyre csináltatod amit sterilen tudsz tartani és tudod kezelni akkor nem lesz baj. De mindenképp kérdezd meg a dokidat.

29 hetes terhes vagyok. Egyik fogambol letorott egy kis darab, a fogorvos betomte, de utanna elkezdett fajni. Visszamentem adott antibiotikumot (orvos altal is engedett) de most megint faj a tomes alatt. Lehet gyokerkezelest csinaltatni?

A fogorvos azt mondta hogy rontgen kellene ahhoz hogy tudja mi a baj,de mivel terhes vagyok nem csinal.De csinalnak gyokerkezelest rontgen nelkul?(Londonban elek)

Legjobb válasz: Csinálnak, mivel más lehetõség nincs.Az antibiotikumtól a kicsinek lehetnek majd elszínezõdött, töredezett tejfogai.

Csinálnak, mivel más lehetõség nincs.Az antibiotikumtól a kicsinek lehetnek majd elszínezõdött, töredezett tejfogai.
A kérdező hozzászólása: A kerdezo vagyok!Koszi a valaszokat, a gyokerkezelest en akarom es nem a fogorvosom!Az antibiotikum meg hasznalt, ideiglenesen, ugyanis a foginyem is sokat javult azota!A fogam is egyszer fajdult meg 3 het utan!Addig adta amig megszulok es utana lehet rontgent csinalni es megcsinalja!
Szerintem is jobb lenne, ha ezen nem vitatkoznánk. :)
Persze, szedjen inkább antibiotikumot terhesen, mintsem legyen egy gyökérkezelt foga...fõleg, mivel az sem segített rajta. De okos mindenki...
Akkor rossz helyre jársz fogászatra. De inkább az fura, hogy nem tudod, hogy ez mellékhatása volt a tetracyklineknek, amíg adták, illetve, hogy a gyökér nem gyullad be, csak az ideg(pulpitis) vagy a csont(periostitis).És te miért is írnál fel bármit puplitisre, mikor az fogászati probléma , és egy trepanálással szûnik meg egyedül. Még egy krónikus granulómát sem szûntet meg az antibiotikum, csak a gyökérkezelés. Antibiotikummal maximum akut periostot( de azt sem önállóan), vagy egyéb komolyabb szövõdményt lehet gyógyítani. De tömés után jelentkezõ érzékenység egyértelmûen pulpitis jele. De mi a túrónak vitatkozom, mikor egy belgyógyász itt megoldja a fogászati problémákat???
kedves "fogorvos", ki beszélt pulpitisrõl? a kérdezõ annyit mondott, hogy letörött a foga utána fájt. Ez fájhatott többfajta gyulladástól is amire antibiotikumot kell adni (neked mint fogorvosnak tudnod kéne) És azt is tudnos kéne, hogy nem kell tömött fog érzékenységnél gyökérkezelést ajánlani az elsõ héten, hiszen lehet, hogy a fog megnyugszik. Csak az hentes és mészáros SZTK fogorvosok azokakik képesek egy élõ fogat gyökérkezelni akkor is ha nem kéne. A normális fogorvosok küzdenek minden fogért
Én írnék, bármikor. És nekem is írt fel a fogorvosom. Biztos, hogy te fogorvos vagy?!
a tetracyklint régen írták fel terheseknek, ezért voltak a gyerekeknek elszínezõdött fogai.Pulpitisre meg megnézem ki ír fel antibiotikumot, fõleg terhesnek.
Ja, és nemcsak belgyógyász, hanem egyben a lehúzott negyedik válaszoló is én volnék.
Kedves fogorvos! :) Aki tetracyclint írna fel terhes nõnek, komoly szakmai hibát vétene. A szisztémás gyulladásos szövõdmények és a bakteriális felülfertõzõdés kivédése érdekében indokolt az antibiotikum ilyen esetben. Egy belgyógyász, aki õszintén kétli a szavaid alapján, hogy fogorvos vagy
Kedves második a gyökér(ideg) gyulladásét nem gyógyítja meg az antibiotikum, Magyarországon nem is ad rá senki(jobb helyeken)de biztos jobban tudod, mint egy fogorvos... meg itt mindenki.Jobb is, ha nem én adok tanácsokat( a fogorvos)
második vagyok. senki nem ad terhes anyának tetracyclint. Még nem terhesnek sem, csak nagyon súlyos betegségnél. várj, valószínüleg csak a bolygatástól fáj.Van, hogy kell1 hét ismiremegnyugszikafog. Felesleges egy élõfogat kiölni, ha nem szükséges. Az antibiotikumra azért volt szükség, mert a fájdalmat a gyökér gyulladása okozza. ha ezt sikerül megszüntetni, akkor a fog megnyugszik.
kedves utolsó! Mielõtt másokat leoltasz, nézz utána, ugyanis az elsõnek részben igaza van. Van olyan antibiotikum, amitõl a gyerek fogi elszínezõdnek.(tetracyklin), de nem adnak már ilyet. Gyökérkezelni lehet röntgen nélkül, sõt a te esetedben mindenképp kell, de a gyökértömést kell majd röntgennel ellenõrizni szülés után.Sajnos az antibiotikum teljesen felesleges, nem is fogja megszûntetni a problémát. Ha teheted menj el magándokihoz, akkor is, ha drága, mert csak a gyökérkezelés fog segíteni.Üdv: Egy fogorvos.
Nézd meg a google-ban, hogy a tetracyclin, igenis a baba fogainak elszínezõdését okozhatja.
Hûûû elsõ válaszoló, kifejted, hogy hogyan lesz tõle ilyen a foga? :D Így születnek a legidiótább tévhitek...
A kérdező hozzászólása: az antibiotikumot megkerdeztem az orvosomtol, es a szulesznomtol is, mindketten azt mondtak a pici nem kap belole, mert ez penicilines, vagy mi.be sem szedtem volna ha akarmi baja lehetne a picinek, inkabb kinlodnek... Eloszor betomte, aztan egy pici megint letorott a tomesbol, ujrabetomte...Masodik volt. (Most mar a kamillatol meg a szegfuszegtol majdnem teljesen elmulott a fajas.)
lehet, ha az orvos ügyes megcsinálja anélkül is. (a röntgen azért kéne, hogy elõre lássa hány csatorna van) Viszont nembiztos, hogy gyökérkezelni kéne, lehet, hogy csak meg lett bolygatva és azért fáj. Hány próbatömés volt? és abbólhány gyógyszeres?
A kérdező hozzászólása: Bocsi, 2-szer fajdult meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!