Találatok a következő kifejezésre: Terhesen is lehet (697 db)

Van olyan fájdalomcsillapító amit terhesen is lehet szedni? Eddig bármit néztem semmit nem szedhetnek kismamák.

Legjobb válasz: Paramax Rapid nevû fájdalomcsillapítót vettem, a betegtájékoztatóban benne van, hogy terhesen is lehet szedni.

Paramax Rapid nevû fájdalomcsillapítót vettem, a betegtájékoztatóban benne van, hogy terhesen is lehet szedni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, mert borzalmas migrénem van. Már a szemem is rángatózik, nagyon nehezemre esik hogy ne vegyek be valamit.
A Panadolt is lehet terhesség alatt szedni. Remélem már jobban vagy!

A terhesség elején mi a jobb? Úgy értem, hogy pár hetes terhesen is lehet tervezgetni, örülni, vagy éppen ellenkezőleg, ilyenkor jobb, ha nem bizzuk el magunkat?

4hetes terhes vagyok és egész nap csak ez jár a fejemben, nem tudok nem erre gondolni. De néha eszembe jut, hogy mi lesz, ha esetleg nem lesz szivhang, felszivódik, vagy más komplikáció jön közbe. Jobb ha erre is felkészülünk, vagy erre inkább ne is gondoljunk? Ti hogy csináljátok/csináltátok?

Legjobb válasz: Erdekes,en eggyaltalan nem gondoltam ilyenre.Az elso perctol hogy megtudtam baba van,mindenkit felzavartam(koran reggel)hogy elmondjam a nagy ujsagot.Annyira orultunk hogy mar vettunk is egy ket cuccot neki.Most tobbet aggodom igy a vege fele,a zsinor a nyaka kore van csavarodva,nehogy megfulladjon...De nem szabad rosszra gondolni,bizz a babadban.Szedjel terhes vitamint,folsavat es ne cipelj,akkor nem lessz semmi baj!32 hetes kismama

Erdekes, en eggyaltalan nem gondoltam ilyenre.Az elso perctol hogy megtudtam baba van, mindenkit felzavartam(koran reggel)hogy elmondjam a nagy ujsagot.Annyira orultunk hogy mar vettunk is egy ket cuccot neki.Most tobbet aggodom igy a vege fele, a zsinor a nyaka kore van csavarodva, nehogy megfulladjon...De nem szabad rosszra gondolni, bizz a babadban.Szedjel terhes vitamint, folsavat es ne cipelj, akkor nem lessz semmi baj!32 hetes kismama
Én az elsõ 2 terhességnél már az elején elmondtam, hogy mi a helyzet és baromi rossz volt mikor mind a 2 elvesztése után hónapokkal késõbb rég nem látott ismerõsök kérdezték meg:Hogy vagyok és újra el kellett mesélnem mi történt.A 3 terhességemnél a családnak is csak azért szóltunk a 12 héten, mert táppénzre kerültem és már mennem kellett a védõnõhöz.Próbáltam örülni, de belül végigrettegtem a terhességet.A babaholmikat is csak a 8 hónapban vettem meg.Ezért elhatároztam, hogy ha lesz kistesó a babámnak, azt a terhességet megpróbálom kiélvezni.
Szia! Én 12 hetes terhesen mertem elmondani a rokonoknak, ismerõsöknek. Persze addigra már gondolatban berendeztem a gyerekszobát :) )
Szia! 6 hetes voltam, amikor megcsináltam hajnalban a tesztet és alig tudtam kivárni a reggelt, hogy mindenkinek elújságoljam! 8 hetesen már babaruhát vettem, 2 éve erre készülök, hogy foghattam volna vissza magagm?! Különben sem hiszem, hogy a magzatom sorsa attól függ, kinek mondom el a jó hírt, vagy mennyire örülök neki:) A rossz dolgokkal ráérek akkor foglalkozni, ha már itt vannak. Minek elõre rettegni valamitõl, ami remélhetõleg soha nem következik be? Élvezd a babavárást! Életed legszebb idõszaka! Üdv: egy 20 hetes kismama
Szia! Én a "másik oldalról" írok, de nem azért, hogy elkeserítselek. Nekem tegnap volt missed ab. mûtétem, 9 hetesen üres petezsák miatt. Én az elejétõl fogva aggódva, hogy mi lesz ha nem lesz szívhang, ha üres lesz a petezsák, stb... Ez talán azért is lehetett, mert közvetlen környezetemben 2x egymás után elõfordult ilyen a közelmúltban. És tessék, ez lett a vége. Nem azt mondom, hogy ezért történt a mi történt, de az tuti, hogy ha lelkileg rendebe jövök, a következõ alkalommal csak pozitívan fogok hozzáállni a dolgokhoz. Addig nem is kezdjük újra. Szóval szerintem lehet örülni, de nem kell egybõl világgá kürtölni meg megvenni a cuccokat, mert az igaz, hogy az esetek többségében minden rendeben van, de sosem lehet tudni. Remélem Veletek minden rendben lesz és ne haragudj, hogy ezt leírtam.
Mi az elsõnél elmondtuk mindenkinek és mi is elvesztettük.óriási csalódás vlt igy a másodiknál nem szóltunk senkinek csak a fõnökömnek és anyukámnak is csak a 10 hét végén mondtam el , mert akkor már kicsit kezdtem depressziós lenni attól, hogy magamba folytottam.De pozitivnak kell lenni még akkor is ha közben retteg az ember Boldog babavárást neked
A kérdező hozzászólása: Én alig tudom magamban tartani a boldogságom, de mégsem merem senkinek sem elmondani, pontosan azért, mert ha valami mégis történik, biztosan fájdalmas mindenkinek újra és újra elmondani.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát! Azt hiszem megvárom a 12. hetet, csak azután fogom világgá kürtölni :-) A szintén kismamáknak gratulálok, a többieknek pedig mihamarabbi "két csíkot" :-)

Rossmanó és DM bababónuszra terhesen is lehet regisztrálni vagy csak szülés után?

Legjobb válasz: A DM-re a várható szülés elõtt 2 hónappal lehet, aztán szülés után pontosítani kell. Rossmanra is lehet, de nem tudom mkor (de van kismamáknak szóló ajánlatuk, úgyhogy biztosan lehet)

A DM-re a várható szülés elõtt 2 hónappal lehet, aztán szülés után pontosítani kell. Rossmanra is lehet, de nem tudom mkor (de van kismamáknak szóló ajánlatuk, úgyhogy biztosan lehet)
Rossmanóra lehet terhesen is, nekem már van! A dm-s bababónuszra csak utána ha megszülsz, azt hiszem!De ennek nézz utána a:www.DM.hu-n
Múlt csütörtökön, 32 hetes terhesen aktiváltam a dm bababónusz programot. Pénteken az üzletben kinyomtattam a kupont, és kiadták a pénztárban a kis csomagot. Kuponfüzet, születés utáni babanapló és 2 termékminta van benne. Nem kell ezt túlkomplikálni. Ott van a honlapon is fehéren-feketén.
mi az a bababónusz?
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor elintézem, egyszerübb mint babóval :)
A dm bababonuszhoz be kell mutatni a születési anyakönyvi kivonatot akkor kapod meg a csomit...a pénztárba. de hogy elõtt lehet e regisztrálni azt nem tudom....én ugy emlékszem akkor regisztráltam de saját magam részére már régebben...arra is jár kedvezmény...tudod gyülytögetni a pontokat a kártsára már bármikor...


Vannak olyan tornagyakorlatok, amelyeket veszélyeztetett terhesen is lehet végezni?

Sokat kell pihennem,de nem szeretnék eltunyulni. mondjuk lábra,karra,hátra...

Legjobb válasz: nem nagyon, pont ez a "lényeg" ebben az állapotban én kicsit le szoktam feküdni a földre, felpolcolom a lábaimat, így nyúlik a gerincem meg jó a dagadás ellen is, és azért mozgok, amennyit lehet, mármint kisebb házimunka, séta, de én ettõl nem is vagyok "eltiltva", aki fekvésre van ítélve az sajnos fekvést jelent.

nem nagyon, pont ez a "lényeg" ebben az állapotban én kicsit le szoktam feküdni a földre, felpolcolom a lábaimat, így nyúlik a gerincem meg jó a dagadás ellen is, és azért mozgok, amennyit lehet, mármint kisebb házimunka, séta, de én ettõl nem is vagyok "eltiltva", aki fekvésre van ítélve az sajnos fekvést jelent.
Hát engem is eltiltottak mindentõl, sokat nem tehetek, sajnos. Nekem napi 20-30 perc lassú séta megengedett, illetve lábkörzések, derékkörzés, valamint a párom masszírozgat. Semmilyen torna nem megengedett ezen kívül. Nem nyílok vagy ilyesmi, mûtétem volt várandósan. De ez gondolom más eset, nem annyira általános. Neked mit mondtak, miért vagy eltiltva? Mert gondolom az oka is sokat elmond arról, mit szabad és mit nem.
Nem mindegy, miért vagy veszélyeztetett. Én egy darabig kismama jógára jártam, aztán a 23. héten abbahagytam, mert éreztem, hogy sok lesz. Az a biztos, ha megkérdezed az orvosodat, milyen mozgásformát tud ajánlani.
hát ha így áll a helyzet, akkor az elsõ trimeszter végéig ne azzal foglalkozz, hogy eltunyulsz-e... pihenj, vigyázz magadra. Nem véletlen, hogy a terhestornákat, jógákat is csak a 12. hét után ajánlják, még normál terhességnél is!
A kérdező hozzászólása: 9 hetesen két egymást követõ este görcsöltem és ha megtöröltem magam, volt egy kis vér a papíron. Kaptam Utrogestant, meg a 16. hétig biztos, hogy táppénz. Amúgy nem kell egész nap feküdnöm, csak sokat pihennem, és nagyon vigyáznom. Nehezet nem emelek, a házimunkát apránként megcsinálom. Azóta egyszer volt hasonló gondom, de akkor szinte egész nap talpaltam. Nem tudtam kikerülni :( Hát ez az ok, amiért vigyáznom kell.
így van, ha késõbb lehet, tudsz majd sétálni stb., de most ezzel ne foglalkozz, nem ezen fog múlni!

15 hetes kismama vagyok a szunyog es kullancs riaszto keszitmenyeket terhesen is lehet hasznalni (pl. off, autan)?

Legjobb válasz: Ezeket nem ajánlják. De van olyan, amit lehet használni várandósoknak, szoptatós anyukáknak és csecsemõknek is. Az a neve, hogy BioGalant. Én a Kenguru Goldban vettem, 100 ml volt 990 Ft. Ennek már egy éve, nem tudom emelkedett-e azóta az ára. Van külön kullancs és szúnyog is. Nekünk nagyon bevált, tényleg elûzi a szúnyogokat.

Ezeket nem ajánlják. De van olyan, amit lehet használni várandósoknak, szoptatós anyukáknak és csecsemõknek is. Az a neve, hogy BioGalant. Én a Kenguru Goldban vettem, 100 ml volt 990 Ft. Ennek már egy éve, nem tudom emelkedett-e azóta az ára. Van külön kullancs és szúnyog is. Nekünk nagyon bevált, tényleg elûzi a szúnyogokat.

A munkaügyi központban hogyan lehet munkára jelentkezni? Terhesen is lehet munkát vállalni?

Legjobb válasz: Be kell regisztráltatni magadat álláskeresõként (ehhez idõpontot kell kérned). Illetve a munkaügyi épületében kihelyezett hirdetésekre is jelentkezhetsz regisztráció nélkül, de érdemesebb bejelenteni magad (mivel a munkaadó kedvezményesen alkalmazhat olyanokat, akik regisztrált munkakeresõk). A terhesség alatti munkavállalásnak nincsenek jogi akadályai.

Be kell regisztráltatni magadat álláskeresõként (ehhez idõpontot kell kérned). Illetve a munkaügyi épületében kihelyezett hirdetésekre is jelentkezhetsz regisztráció nélkül, de érdemesebb bejelenteni magad (mivel a munkaadó kedvezményesen alkalmazhat olyanokat, akik regisztrált munkakeresõk). A terhesség alatti munkavállalásnak nincsenek jogi akadályai.
A kérdező hozzászólása: Már regisztrálva vagyok 2-3 hónapja de eddig nem értesítettek semmirõl. Vagy ennek nekem kell utána járnom még? Köszönöm a választ
Sajnos elég ritkán találnak munkát. :/ De a kiskönyvedben bejegyezték, hogy mikor kell megjelenned. Azt hiszem 3 havonta kell, ha nem vagy pályakezdõ.
A munkaügyi központban ne remélj állást.
A kérdező hozzászólása: Egyik ismerõsöm is azon keresztül tud most dolgozni, de nem értettem ahogy õ elmagyarázta, hogy hogyan kell jelentkezni, most meg már nem tudok beszélni vele. :(

Ezt a Vitagyn c krémet terhesen is lehet, nyitott méhszájjal használni?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Erről mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával, mert a nyitott méhszájnak több fokozata lehet. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Erről mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával, mert a nyitott méhszájnak több fokozata lehet. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Terhesen is lehet anyajegyet leszedetni?

Lézerrel,vagy akár sebészeti beavatkozással?

Legjobb válasz: Szerintem nem ajánlott. De nem is értem ezt a pár hónapot miért nem bírja ki valaki. 39hkm.

Szerintem nem ajánlott. De nem is értem ezt a pár hónapot miért nem bírja ki valaki. 39hkm.
A kérdező hozzászólása: Tervbe van a baba és az anyajegy levétel is, természetesen , ha elhúzódik a levétel, akkor a baba project is. Kíváncsiságból kérdeztem, hogy ha az orvos még a héten nem szedi le, akkor próbálkozzunk-e addíg a babával, vagy nem kéne?
Szerintem várjátok ki.
Engem a belgyógyász elküldött az anyajegyeim miatt bõrgyógyászatra. Sajna találtak olyat amit le kellett szedetni és nem ért rá. Akkor voltam kb 25 hetes terhes. A sebészeten simán leszedték. A helyi érzéstelenítés nem árt a babának.
Ha olyan helyen van, ahol varandosan nyulik a bor es nem surgos, akkor varj vele. Ha haton, vegtagon, akkor nem kellene varnod. Viszont az ilyen akciokat osszel-telen erdemes, mert ha sok feny eri a friss heget, csunyan gyogyul. (Mar tobbet levetettem, nehanyat kene meg, de en megvarom a szulest. Olyan helyen is van, illetve a nyar miatt...)
Én még terhesség elõtt kaptam meg az idõpontot, júniusra, akkor vennék le.De így kismamaként azt hiszem halasztom.
Nekem pont a terhesség miatt kellett leszedetni! Kijött egy pár darab a mellbimbómon, ami a késõbbiekben akadályozta volna a szoptatást. Kaptam helyi érzéstelenítést, és nem is tudom mivel, de valahogy így leégették, semmit nem éreztem belõle se a kezelés alatt, se utána. Kb. egy hét múlva már alig látszódott, most pedig már meg se tudnám mondani, hogy hol voltak pontosan. Menj el bõrgyógyászhoz õ majd megmondja, h szükséges-e sietni vele, ha netalántán egy szakember válaszolna itt, õ se tudná pontosan megmondani anélkül, h látta volna.

Terhesen is lehet tornázni?

Itt most nem a kismama tornára gondolok hanem pl Béres Alexandra tornára.Az "erőlködés" nem árt a babának? Tudom kicsit hülye kérdés de mindenki mást mond.

Legjobb válasz: Ha a teherbeesés elõtt is rendszeresen tornáztál, akkor azt mondják nem árthat. Én heti 5x jártam edzeni, aerobic, step. Volt, hogy minden nap edzettem. Mióta kiderült, hogy babás vagyok, nem voltam. Inkább óvatosabb vagyok ebben a kritikus 12 hétben. Majd utána Rubint Réka bombajó kismama címû dvdjét fogom csinálni, már megvettem :)))

Ha a teherbeesés elõtt is rendszeresen tornáztál, akkor azt mondják nem árthat. Én heti 5x jártam edzeni, aerobic, step. Volt, hogy minden nap edzettem. Mióta kiderült, hogy babás vagyok, nem voltam. Inkább óvatosabb vagyok ebben a kritikus 12 hétben. Majd utána Rubint Réka bombajó kismama címû dvdjét fogom csinálni, már megvettem :) ))
Én futni jártam a hatodik hónapig, meg négyhónaposan nagyzsákos túrára mentem az Alpokba. De én terhesség elõtt is intenzíven sportoltam.
Én végig tornáztam otthon, igaz, Rubint Rékára (mert Béres Alexandrának nem volt akkor még terheseknek szóló videója – bár nem tudom, most van-e). Az szerintem jó volt, nem tingli-tangli, bár le kell venni a hangot, különben súlyos agykárosodást okozhat neked és a gyereknek is a nõ hangja. :)
A kérdező hozzászólása: Úgy olvastam h az elsõ 12 hét kritikus de utána lehet csinálni. Utolsó: jót nevettem az agykárosodáson.:) )

Aranyérre milyen kenőcsöt, kúpot javasoltok, amit akár terhesen is lehet használni?

Nálam visszatér? panasz az aranyér, de most szabadságon van a doktorn?, akihez járok. Addig, amíg eljutok hozzá, kellene egy krém vagy kúp. Lehet, hogy babát várok, de még korai lenne tesztet csinálnom, hiszen csak jöv? héten kellene megjönnie, de olyan "terhességi tüneteim" vannak, mint az els? kislányomnál-bár lehet hogy tévedek.

Legjobb válasz: Aurobin.

Aurobin.
Elsõ vagyok. Azt nem tudom lehet-e terheseknek használni, de ez van aranyérre és a Mastu.
Reparon krém. Nekem a nõgyógyász ezt ajánlotta, amikor terhes voltam. Szülés után a kórházban is ezt adtak, mert a szülés még jobban kihozta. Kb 2 hét alatt húzódott vissza.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!