Találatok a következő kifejezésre: Terheseknek terhesgondozáskor fizetni (2 db)

Terheseknek terhesgondozáskor kell fizetni vizitdíjat a kórházban?

Nemrég az egyik kórházban jártam, 1000.-Ft-ot fizettem, mert már több, mint egy éve jártam ott, azt mondták, ebben benne van a vizitdíj is és legközelebb már csak a 300.-Ft-ot kell fizetnem. Mondtam, hogy xy n?gyógyászhoz jöttem, igaz, még nem látszott rajtam, hogy babát várok... nem tudom, hogy szóljak, vagy ne szóljak, kell vagy nem kell?

Legjobb válasz: Ha terhes vagy és már meg van a gondozási könyved akkor nem kell tanácsadáson és a tanádadásról dokitol kiadott beutalokkal fizetned vizitdijat.Bármilyen más vizsgálatért amit nem terhestanácsadás cimszó alatt adnak beutalót fizetni kell 300ft-ot.

Ha terhes vagy és már meg van a gondozási könyved akkor nem kell tanácsadáson és a tanádadásról dokitol kiadott beutalokkal fizetned vizitdijat.Bármilyen más vizsgálatért amit nem terhestanácsadás cimszó alatt adnak beutalót fizetni kell 300ft-ot.
Nekem azt mondtál hogy ha van kiskönyved akkor sehova nem kell. Bár még én is uh- voltam eddig. Oda tuti nem kell.
Nem kell! Ha elsõ vizsgáltra mentél, a terhesség megállapítása céljából, akkor valószínûleg azért kérték el a pénzt, de a továbbiakban nem kell fiztened.
Nem kell, ha már megvan a kiskönyved. De amíg nincs meg, addig kell, mert ezzel igazolod, hogy terhes vagy, és gondozáson veszel részt.
Terhességi kiskönyv birtokában sehol sem kell fizetned, és a szülést követõ hat hétig sem, ameddig tart a gyermekágyas idõszak. Ha éppen a terhesség megállapítása céljából mentél nõgyógyászhoz, akkor kell fizetned, ám miután kiállította a kiskönyvet, visszakapod a vizitdíj árát a befizetõ-ablaknál. Hiszen senkire nincs ráírva a terhesség korai idõszakában, hogy babát vár, és még az sem biztos, hogy terhes az illetõ, tehát ezért kérik inkább el a pénzt, és utólag térítik vissza áldott állapot esetén.

Olvastam ezer meg egy választ kérdést de régiek nem tudom azóta mi változott. Terhes vagyok de nincs tb-m. A terhesgondozás az alanyi jogon jár még mindig vagy most fizetnem kell magam után a TBt, hogy eltudjak menni legalább az első vizsgálatra?

Legjobb válasz: Rosszul kerested, egészen friss kérdések és válaszok is vannak amik a te kérdésedre is választ adnak. El tudsz menni a vizsgálatokra. Az orvos köteles ellenõrizni a jogviszonyod és ha rendezetlen, akkor felhívni erre a figyelmed és jelenteni a NAVnak. Ettõl függetlenül el kell látnia (ingyenesen)

Rosszul kerested, egészen friss kérdések és válaszok is vannak amik a te kérdésedre is választ adnak. El tudsz menni a vizsgálatokra. Az orvos köteles ellenõrizni a jogviszonyod és ha rendezetlen, akkor felhívni erre a figyelmed és jelenteni a NAVnak. Ettõl függetlenül el kell látnia (ingyenesen)
én is terhes vagyok és nekem se volt tbm. Én lementem az önkormányzathoz ahol lehet igényelni hogy õk fizessék 1 évig, de ehhez le kellett mennem a munkanélkülibe és regisztráltatnom magam egyedülállónak kell lenned, nem lehet vagyonod és megvan hogy mennyi lehet a max bevételi forrásod/én csak az utolsó gyest és családit kaptam/.én gyorsan elintéztem mert én is féltem hogy bár ellátnak de utólag nem e küldhetik e ki a vizsgálat díját csekken.
Én is úgy tudom, hogy köteles jelezni feléda doki, hogy nincs rendben a TB-d, de nem fog elzavarni. Most havi 7000 HUF körül van a járéluk amit ilyenkor kell fizetni, hogy legyen TB-d, szóval szerintem intézd el és akkor nem kell aggódnod.A havi 7000 HUF nem megfizethetetlen. Nem tudok róla, hogy alanyi jogon járna-e a TB a kismamáknak. Itt a neten azt olvasom, hogy nem. Nálunk amúgy mindig ellenõrzik a terhesgondozóban is, hogy rendben van-e a TB.
Én nekem is fizetnem kell, havi 6660 Ft. Ha már kapod a gyest (szülés után), akkor nem kell, akkor úgy tudom alanyi jogon jár!
A kérdező hozzászólása: Mindenkép megigénylem csak a fiammal azt mondták hogy kotelesek ellatni terhesseg alatt.2005be erdekelt hogy most hogyan van eltudok e holnap menni jar e vagy el kell mennem intezni.koszonom
A kérdező hozzászólása: Igazából azért érdekelt mert ugye minden sztkban már lent elkérnek lakcím kártya személyi mindent. S ha nem jó a tajom akkor fel se engednek.
terhesség elõtt nekem sem volt tb-m, majd terhesség elején elintéztem és fizetni kell magad után amég meg nem lesz a baba, utána bejelenteni az apehnál hogy megszületett, így 3 éves koráig alanyi jogon jár a tb támogatás!De addig fizetni kell!!!ha magán dokihoz mész akkor is, mert van olyan vizsgálat amit a kórházban csinálnak és ez akkor ingyenes csak, illetve a szülés tb nélkül horror összeg 150-200 ezer ft!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!