Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok. mondjam meg a (23 db)

Hogy mondjam meg a férjemnek (25) hogy terhes vagyok?

Jó ötleteket kérek. x3

Legjobb válasz: te: "férjed neve" õ: tessék? te: terhes vagyok!

-te:köhöm köhöm bekaptam a legyet -õ:az nem finom -te:bohóc van a fiókban -õ:az hogy fér oda? -te:lekvár van a fánkban -õ:még jóhogy -te:Terhes vagyok! -õ:sztem te nagyon beütötted valahova a fejed...
- Szívem, szólítottak már téged apának? - Nem. - Most már fognak.
te: "férjed neve" õ: tessék? te: terhes vagyok!
Hát nem tudom de szerintem ezt nem lehet viccesen közölni :) max kicsit átvered
Hát nem tudom de szerintem ezt nem lehet viccesen közölni :)
Ezt mér a humor kategóriába írtad?? Ha neked ez ennyire vicces akkor állj a férjed elé és a képébe röhögve mondd meg neki, hogy gyereket vársz.
a mire? akarom mondani a babára
szivem gondolj a bára
A kérdező hozzászólása: Viccesen akartam megmondani. MErt MI Ellenbe veled mi elterveztük ezt a gyereket
Utolsó: Ez nagyon nagyon nagyon nagyon ott van!!! xD :D lájk

Hogyan mondjam meg a férjemnek, hogy terhes vagyok, ha most pont a legalkalmatlanabb idõpontban jött össze a baba?

A férjemnek stabil munkahelye volt fél évvel ezelõttig, 10 éven keresztül. Miután egy leépítésnél munkanélküli lett, elég hamar sikerült elhelyezkednie, a hely stabilnak tûnt, a fizetése még jobb is volt, mint az elõzõ helyen, harmadik babát terveztünk. Utána jött a baj, mert a próbaidõ utolsó hetében minden indok nélkül kitették. Akkor még meg is könnyebbültünk, mert a jelek szerint nem jött össze a baba, úgy voltunk vele, hogy jobb is így. Azóta folyamatosan munkahelyet keres, de még csak vissza sem hívják, én visszamentem dolgozni. Tegnap voltam nõgyógyásznál, mert megint problémám volt a vérzésemmel és kiderült, hogy babát várok, ráadásul már 10/5 hetes vagyok, tehát mégis összejött az utolsó próbálkozós hónapban a kicsi. Fogalmam sincs, hogyan tálaljam ezt a férjemnek.

Legjobb válasz: A munkahelyem fizikai munkát is végzek, a fõnököm nem hagyná, hogy terhesen dolgozzak, tehát táppénzre kell mennem.

Az nem egy agyalágyult dolog, hogy gyerekeket vállaltok, az inkább, hogy mit tudtok adni nekik? A SZERETET mindenen átsegít, az rendben van.De késõbb ök is szeretni fognak Téged?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem kamu a kérdés és tudom, hogy a 12. hétig lehet elvetetni a babát, de azt is, hogy legalább 2 alkalommal meg kell jelenni a védõnõnél+ néhány nap amíg a doki kitûzi az idõpontot. Nem segélybõl tervezem felnevelni a gyermekeimet és nem állunk rosszul anyagilag sem, mert szerencsére én jól keresek, de a táppénz és a max gyed is jóval kevesebb mint a fizetésem és nem tudom belõle kigazdálkodni anyósomék 130000Ft-os hitelét. A férjem nem hivatalosan vállalta át a hitelt, tehát nekünk nincs hitelünk. A kialakult helyzet miatt nem a mi megélhetésünk került veszélybe, hanem anyósomék háza. Engem a férjem lelkiállapot érdekel elsõsorban! Már eddig is bántotta, hogy jóval többet keresek mint õ, és nem õ "családfenntartó", utána az, hogy a gyerekek mellõl vissza kellett mennem dolgozni és most a hab a tortán, hogy a szülei háza is úszni fog, ha nem tud valami munkát keríteni... Az utóbbi 10 évben hiába lett jó a munkájában, mindenki okj-s papírt kér tõle, ami neki nincs, tehát vagy elhiszik, hogy tudja vagy nem. Igen, terhes vagyok, de polipjaim is vannak és kettõ olyan rossz helyen tapad, hogy a doki inkább leszedi, mert fertõzésveszélyes és állandóan vérezgetnék miattuk.
Én is azt mondom, hogy két gyereketek már van... Hitelt is kell fizetnetek.. Nem olyan helyzetben vagytok, mint az, aki írtak, hogy õk is így jártak de épp kijöttek valahogy kis pénzbõl. Ti hitelt fizettek, két gyereket már el kell tartanotok. Nem csak annyi, hogy anyu meg apu kevesebbet eszik, hogy legyen pelusra... Ott a két másik gyerek is.. Persze, az is lehet, hogy két-három hónap múlva talál állást. Próbálkozhattok újra akkor, ha biztosnak tûnik már az új hely. Vagy ha legalább le tudtok rakni valami megtakarítást ilyen estre. A szüleim voltak hasonló helyzetben, középiskolás voltam, hiteleket fizettek, apám szintén nehéz munkát végzett és a feje felett neki is ott volt a két gerincsérv mûtét után még vagy három kezdõdõ sérv, sokszor állni nem bírt a munkában, nem lehetett tudni mikor fog lerobbanni megint. Anyám keresett 80 ezer forintot. Aztán terhes lett. Végül hosszas vívódás után elvetette, pedig rég szeretett volna "kistestvért". Azóta is bánja, de nem is próbálkoztak azóta. és úgy esett, hogy kb. mikor született volna apám nem leesett a lábáról, hanem megszûnt a cég, ahol dolgozott és több, mint egy évig SEMMIT, de SEMMIT nem talált! Pedig egy kiváló szakember, sok papírral, referenciákkal, és mégis! Nagyon kemény idõszak volt, semmire sem volt pénzünk, szégyen nem szégyen, engem az akkori barátom, azóta már férjem, öltöztetett, meg vette nekem az iskolába ami kell... Mi lett volna velünk, ha még egy kisbaba is van és anyámnak sincs a 80 ezer forintos fizetése? Ha nem 17 éves vagyok, akinek van barátja, aki segít neki? Vagy ha otthon hagyja apámmal, dolgozik és a 80 ezerbõl lehet venni a pelenkát, tápszert, ami kell? Szerintem elvitték volna a fejünk felõl a házat, vagy éhen halunk, így se volt könnyû kihúzni, amíg munkát talált apám. Aztán persze az a munkahely se tartott sokáig. Volt egy kb. 5 éves idõszak, ami alatt hol dolgozott, hol nem és nem a saját hibájából. Most évek óta dolgozik megint jó helyen, jó pénzért, néha anyukám elõhúzza, hogy hány éves lenne, meg stb. de az az igazság, ha belegondol, hogy kész katasztrófa lett volna, ha akkor ott van... Én nem merném a helyetekben vállalni. Két gyerek, hitel mellé, ilyen helyzetben.. És minél elõbb mondd el neki.
Hát ez egy elég zavaros stori... Most terhes vagy vagy polipod van? Én már elvesztettem a fonalat!
Mindenképp tartsátok meg, 7 hónap alatt még jóra fordulhat a sorsotok és késõbb nagyon nehezen dolgoznátok fel hogy elvetettétek a picit. Vedd ki a felhalmozott szabijaidat, az is legalább 2 hónap teljes fizetés. Utána táppénz, szülés elõtt tgyás. 2-3 hónap alatt is sok álláslehetõséget át lehet nyálazni, . Nagyon nem könnyû helyzet, de nem lesz mindig ilyen, tegyetek meg mindent amit tudtok!
Off: Nem értem miért van ennyi rossz indulatú válaszoló. És ha tényleg kamu a kérdés, akkor mi van? Ha valaki így érzi, nem kell válaszolni. Beírják ide, hogy kamu, aztán ha nem az, akkor csak annyit értek el vele, hogy bele rúgtak valakibe, aki segítséget kért. Az, hogy valami nehezen hihetõ, még nem jelenti azt, hogy nem is történhet meg soha. Ha valaki segíteni nem tud, legalább ne rontson más helyzetén.
Elõzõ vagyok. A telom kicsit önállosodott és elküldte a félig megirtat. Szoval mi pont így voltunk. 17 évig dolgozott egy munkahelyen ráadásul jó fizetéssel. Pénteken közölték, hogy hétfõtõl viszlát, megszûnik a cég. Addigra már 6 éve probálkoztunk a babával, egy inszemen tul voltunk (méhen kivüli lett). Így én is elkezdtem dolgozni és a következõ inszemet elnapoltuk. Erre természetes uton terhes lettem. Azonnal ahogy a teszt megolt el is mondtam neki. Nem fogadta jol. Megijedt, hogy most mi lesz, itt van munkanélkül, ráadásul én azonnal veszélyeztetett lettem. Megtartattuk, mert az jobban fájt volna ha 6 év probálkozás után el kell vetetnem a hülye pénz miatt. Én táppénzt kaptam, a párom elvégzett egy támogatott tanfolyamot onnan is jött egy kis pénz. Szûken de elvoltunk. Azóta jól alakulnak a dolgok, sosem bántam meg, hogy akkor nem vezettük el. Jelenleg külföldön tudott elhelyezkedni a párom, nehéz, de igy sikerült egyenesbe hozni magunkat és mostmár csak félreteszünk.
"az utóbbi 10 évben végzett munkájáról meg papírja nincsen" Hogyhogy? Ez ugye nem azt jelenti, amire gondolok?!
Mi pont így voltunk. 1
lehet sürgõsségi elvetetést kérni úgyhogy ez csak megnyugtatás miatt mondod magadnak, hogy úúúgyse lehetne elvetetni.Letojod valójában mit akar a férjed, mert akkor már az alatt az egy nap alatt elmondtad volna neki mi a baj és EGYÜTT döntitek el, nem pedig te magadban :P errõl ennyit mártírkodsz közben csak magadra gondolsz mert megint anya akarsz lenni és a férjed lelki problémája mögé bújsz.
ja és elõbb osztottad meg ezt egy rakás idegennel, mint a saját férjeddel gratula hozzá...
38-as vagyok! MI bántót, kioktatót vagy rosszat írtam, hogy azonnal lepontoztatok??
Én nem akarom elhinni, hogy pont Bp-n ne tudna elhelyezkedni a férjed, még akkor is, ha fizikai munkát nem végezhet. 10 év alatt, pedig miért nem tudott megcsinálni egy okj-t, ha egyszer abban a szakmában dolgozik, és kell neki a boldoguláshoz. Kényelmes neki ez a helyzet, hogy te gürizel, ez csak a rizsa, hogy rosszul esik neki, hogy többet keresel.Rázd fel, hogy csináljon magával valamit! Anyóséknak meg csak annyit adjatok, amennyi a ti megélhetéseteket nem veszélyezteteti.
Nagyon sajnálom, hogy a férjed nem talál munkát. Nem lehetne valahogy, hogy a szülei pár hónapig fizessék a hitelt? Az titok, hogy Te milyen munkát végzel? Nem tudod magad áthelyeztetni vagy könnyítést kérni? Remélem minden rendben lesz végül...
A kérdező hozzászólása: Elmondtam neki és úgy reagált, mint vártam! Azt mondta, ha el akarnám vetetni, azonnal beadná a válást. Most a fellegekben jár, tervezi, hogy mi legyen a neve, milyenre legyen kifestve a szobája stb. Most úgy érzi, hogy a következõ héten munkát is szerez és minden megoldódik (pénteken 3 visszautasító e-mailt kapott). Csak akkor fogja majd ténylegesen belátni, hogy nem minden tömény boldogság, mikor nem tudjuk befizetni a törlesztõt. Na, én attól az idõszaktól tartok.
"Banki, befektetési és értíkpapír jogi vizsgát kellene csinálnia" Ja hát ha olyan helyre jelentkezik ügyfélszolgálatra. Van ám sok más ügyfél szolálat is, ahol értékelik a tapasztalatot, de köze nincs a bankhoz, meg a befektetéshez..
akkor is ezt meg kell vele osztanod, örökké nem ápolhatod a lelkét mert egyszer úgyis kiderül, és érdekes a gyerek meg marad és kész és ezt te egyedül döntötted el férjednek nincs szava... ha ennyire nyámnyila hogy ezt sem bírja elviselni akkor keressen nem a szakmájához kötõdõ munkát túléli.
A kérdező hozzászólása: Banki, befektetési és értíkpapír jogi vizsgát kellene csinálnia. Sajnos elég nagy a konkurencia és szinte mindig azokat veszik fel, akik valami papírt fel tudnak mutatni. Mint már írtam, én minden gond nélkül el tudom tartani a mi családunkat három gyerekkel is, tehát nem fogjuk elvetetni a kicsit, akit egyébként közösen terveztünk. Ha ezért önzõ vagyok, akkor az vagyok. Valahogyan a férjemet kellene kirángatnom a kétségbeesésbõl. Ezt nem indíthatom azzal, hogy "Szia Drágám, terhes vagyok, ha nem dolgozol, anyukádék mennek az utcára!"
Ügyfélszolgálatostól mégis milyen okj-s papírt kérnek?
a kétkedõknek, minden szülés más és simán elõfordul, hogy az ember az elején nem veszi észre mert ugyanúgy vérzik. Ami a kérdezõt illeti eddig oké hogy nem kellett tudnod meddig lehet elvetetni de most hogy már tudod simán lehet, felelõtlenség a férjed nyakába zúdítani még ezt a problémát is.
Nem értem, hogy miért kell a legrosszabb körülmények között élõknek, megállás nélkül szülniük?! ...hogy a férjed mit szól majd, azt nem tudom, csak azt, hogy én mit szólok. Már megint "apa lettem". ...és egy újabb gyereket tarthatok el az adómmal!!!
Egy két gyerekes nõ nem veszi észre a tíz hetes terhességét magától? Ha nem kamu, akkor a férjed azt fogja hinni, hogy direkt húztad el az idõt.
Megoldás lenne, ha ö maradnak otthon a picivel és akkor a te keresettel azért többre jutnátok, mint csak azzal, amit a baba után kaptok. Elmondani meg minél elöbb kellene, (szerintem már jóval elöbb kellett volna, mert gondolom, már tudod egy jó ideje), mert egyre nagyobb pofonnak fogja érezni, hogy nem szóltál.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos biztos vagyok benne, hogy rontana a helyzeten. Nem is a kicsi léte, hanem az, hogy a táppénz és a középsõ gyerkõc utáni gyed, késõbb gyes nem lesz elég, hogy az õ hitelét és a mi kiadásainkat is fizessem, tehát elég rossz a helyzet, mert így a szülei háza kerül veszélybe (nem hivatalosan "átvállalta" tõlük a hitelt).
Biztos vagy abban, hogy rontana a helyzeten? Lehet örülne neki nagyon és a melankóliából kicsit kiszakítaná
Akkor is el kell mondani.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy már így is nagyon maga alatt van, mert sehová nem kell. A szakmájában nem tud elhelyezkedni, mert egy régi balesete miatt nem végzhet fizikai munkát, az utóbbi 10 évben végzett munkájáról meg papírja nincsen, tehát vagy elhiszik, hogy ért hozzá, vagy nem. Attól félek, hogy a hír csak méginkább ront a hangulatán és azt sem szeretném, hogy esetleg emiatt a picire nehezteljen a késõbbiekben.
A kérdező hozzászólása: Igen, 10/5 hetes vagyok az uh szerint, tehát a pici méretei alapján 10 hetes és 5 napos.
Gondolom az 10 hét 5 nap.
10/5 het? Az milyen? Siman közlöd, hogy Laci, terhes vagyok. Aztán megbeszélték, hogyan tovább.
A kérdező hozzászólása: A terhesség idején, amíg nem dolgozhatok nem tud õ maradni a kicsivel... Én is csak tegnap tudtam meg, hogy terhes vagyok. Azért mentem orvoshoz, mert már 10 napja vérezgetek és nem akar múlni, mint kiderült polipok miatt, hétfõn kell bemennem a kórházba, mert kettõt le kell szednie a dokinak.
Ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem, hogy merre éltek, és mi a szakmája a férjednek?
Oké, az hogyan lehet, hogy egy állítõlag felnõtt nõ nem tudja, amit mindenki más igen, hogy 12 hét a határidõ? Ez már megint egy rohadt kamukérdés, ugye?
12. hét a határ, bukta:P
Amikor elõször tálaltad a dolgot, azt hittem, elsõ baba. De már van két gyerek és egy fizikai munkás férj, aki immár eü. okokból nem nagyon lesz képes fizikai munkát vállalni, és még az is lehet, hogy elõbb-utóbb mozgáskorlátozott lesz. Magyarul két dolog biztos: (1) két gyereket még fel kell nevelni (2) A férjed egyre idõsebb, betegebb lesz, és az állapota miatt akármilyen munkát nem is tud vállalni, marad neki az, amire felveszik, akármilyen kulimunka is. Erre a szitura te komolyan gondolod, hogy megtartanátok egy 3. gyereket? A mûvi megszakítás határideje pedig 12 hét, még van esély racionális döntést hozni.
12. hétig el lehet vetetni.Két gyereketek már van.Ilyen anyagi körülmények közé tiszta önzõség megtartani a harmadikat.Remélem a férjednek lesz esze.
Hát nem tudom milyen módszert/választ vársz. Ahogy írták is: ne húzd, ne ügyeskedj, ne nyújtsd, ne csavard, ne célozgass, ne cifrázd, mert annál nagyobb pofon lesz. A legegyenesebben, legrövidebben közlöd. Az hittem ez felnõtt emberek között nem képezi dilemma trágyát. Meg nem úszod, tehát rajta. Engem érdekel az eset utóélete is, tehát megírhatnád miként reagált.
Ha nem álltatok le a probálkozással, akkor benne volt a pakliban, hogy most leszel terhes, ez van. Menjen el akárhova dolgozni!
A kérdező hozzászólása: Budapesten élünk és kõmûves a szakmája, de már nem tud benne dolgozni, mert már 2* mûtötték gerincsérvvel és az orvosok szerint egy következõ mûtétnél már 99%, hogy kerekesszékbe kerülne. Ennek ellenére már ilyen munkára is jelentkezett, de az alkalmasságin elutasították (nem mondta a mûtéteket, de a doki meglátta a heget). Az utóbbi 10 évben ügyfélszolgálaton dolgozott. Utolsó válaszadó! Õ sem akarná elvetetni, ebben biztos vagyok, de ez már mindegy is hiszen már nem is lehetne.
-Terhes vagyok szivem, de nem tartjuk meg, mert megértem, hogy nem szeretnéd és nem vagyok önzõ, hogy a beleegyezésed nélkül megtartsam. -Rendben, mindig tudtam, hogy okos nõ vagy.:)
A kérdező hozzászólása: A munkahelyem fizikai munkát is végzek, a fõnököm nem hagyná, hogy terhesen dolgozzak, tehát táppénzre kell mennem.

Terhes vagyok. Hogy mondjam meg a szüleimnek?

23 éves vagyok, a barátom 27, és 6 éve élünk együtt. Jelenleg a szüleimnél, mert így jobban félre tudjuk tenni az öner?t a lakáshitelhez. Szóval, közösen tervezzük az életünket. A szüleim is jól tudják ezt. Nem rég tudtam meg, hogy 3 hetes terhes vagyok. A barátommal nagyon örülünk neki, igaz, még nem terveztük, de meg sem fordult a fejünkben, hogy nem tarjuk meg. Anyagilag is vállalni tudjuk, csak sajnos még nem sikerült elintézni a lakáshitelt. ?szintén szólva, nagyon félek attól, hogy fogom megmondani anyuméknak. Nem a nyakukra szülnék, szó sincs ilyenkr?l, binztos anyagi hátterünk is van, de valahogy mégis félek ett?l a hírt?l, mert ugyebár nem egy tervezett baba. A szüleim még csak a 40-es éveik elején vannak, és szerintem anyukám frászt fog kapni, hogy nagymama lesz. Hogy közeljem velük a hírt, kíméletesen, úgy, hogy érezzék, mi örülünk neki, fel tudjuk nevelni?

Legjobb válasz: Ha anyukád a negyvenes évei elején van, Te pedig 23éves vagy, akkor anyukádnak egy szava sem lehet, hiszen korodbeli, vagy még Nálad is fiatalabb volt, amikor Te születtél... nem igaz ? :-)

Ha anyukád a negyvenes évei elején van, Te pedig 23éves vagy, akkor anyukádnak egy szava sem lehet, hiszen korodbeli, vagy még Nálad is fiatalabb volt, amikor Te születtél... nem igaz ? :-)
Nem hiszem hogy nagy bajt okoznál. Ha náluk laktok és látja hogy nincs anyagi gondok akkor meg sem fordul a fejében hogy a nyakára szülöd a babát. MIvel már együtt laktok és lakásra gyüjtötök egyértelmû hogy együtt tervezitek a közös jövõt amibe a gyermek is beletartozik. De abban föleg igaza van az elöttem szólónak hogy anyukád is nagyon fiatalon szülhetett. Szurkolok neked de szerintem nem lesz belöle baj.
Szerintem a 23 az nem a legfiatalabb pont jo a gyermek vállaláshoz, kicsit viszont meglep a kérdésed, , , nekem az anyukám volt a 2.akinek nagy orommel mondtam el hogy terhes vagyok pedig csak 20voltam, szoval szerintem ne vesztegesd az idod es oruljetek eggyutt a babának!
Ne aggódj! Szerintem tökre fognak örülni! Mi is hasonló helyzetben voltunk. A különbség az, hogy én 25 vagyok, és házas, de szintén anyuéknál élünk, mert még húzódik a lakásépítésünk, az építettõ hibájából. Ja és mi se terveztük a babát még, csak becsúszott. Anyuék nagyon örültek a dolognak. Szerintem próbáljátok meg valami vicces formában elõadni, nekünk az bejött!

Mikor mondjam meg a nagyfônökömnek hogy terhes vagyok? Egyedul a cs. Vezetom tudja!? Tobbi lent!

Felvettek 8 oraba. Ulo munkat vegzek! De annyira rossz ulni egesznap a hasam miatt. Igaz lassan 7 hetes terhes leszek. A hanyingert is nehezen tudom elviselni meg a wcre jarkalast is :(

Legjobb válasz: Na és mikor vettek fel? Mert ha még próbaidõn vagy, tök mindegy, hogy bejelented vagy sem, mert attól függetlenül kirúghatnak. Viszont, ha már túl vagy a próbaidõn, akkor mindenképpen írásban jelentsd be és mielõbb!

Na és mikor vettek fel? Mert ha még próbaidõn vagy, tök mindegy, hogy bejelented vagy sem, mert attól függetlenül kirúghatnak. Viszont, ha már túl vagy a próbaidõn, akkor mindenképpen írásban jelentsd be és mielõbb!
A kérdező hozzászólása: Tul vagyok a probaidon. Utana kertem hogy vegyenek fel 8 oraba meg is kaptam a szerzodest es alairtam.
Én várnék a 11-12. hétig, amikor már biztos, hogy minden rendben van. Egyébként hogy lehet, hogy 7 hetes sem vagy, és rossz ülni a hasad miatt? Bocsi, ezt nem értem, hiszen ilyenkor még nincs has, max. puffadás. Mi lesz veled 38 hetesen???
A kérdező hozzászólása: En is arra gondoltam hogy varok 12.hetig es utana kozlom a fonokkel! Nekem volt egy cisztam csak szetdurrant a folyadek meg van es attol szokott fajni meg bele szur neha neha.

Most tudtam meg, hogy 12 hetes terhes vagyok. Hogyan mondjam meg a barátomnak? Van erre valami használható megoldás, amitől nem kap sokkot?

Legjobb válasz: Ezek szerint nem terveztétek a babát! Így elég nehéz lesz! Szerintem üljetek le otthon kettesben, vagy valahol ahol nyugodtan tudtok beszélni, és nincsenek körülöttetek emberek. Majd kertelés nélkül mond meg neki, hogy mi a helyzet. Biztosan nagyon meg lesz lepve, és lehet, hogy ki fog akadni, de magyarázd el neki a helyzetet, és beszéljétek meg hogyan tovább. Bár ha már 12 hetes vagy, akkor igazából csak az a kérdés, hogy felvállaja a babát, vagy neadjisten magadra maradsz vele. Menj minél elõbb el a vizsgálatokra, hogy kapj GYED-et!

Ezek szerint nem terveztétek a babát! Így elég nehéz lesz! Szerintem üljetek le otthon kettesben, vagy valahol ahol nyugodtan tudtok beszélni, és nincsenek körülöttetek emberek. Majd kertelés nélkül mond meg neki, hogy mi a helyzet. Biztosan nagyon meg lesz lepve, és lehet, hogy ki fog akadni, de magyarázd el neki a helyzetet, és beszéljétek meg hogyan tovább. Bár ha már 12 hetes vagy, akkor igazából csak az a kérdés, hogy felvállaja a babát, vagy neadjisten magadra maradsz vele. Menj minél elõbb el a vizsgálatokra, hogy kapj GYED-et!
Hú, ez nehéz helyzet... Szerintem az is megoldás lehet, ha finoman elkezdesz puhatolózni a terveirõl veled és a családdal kapcsolatban, a válaszból meg nyilván ki fog derülni az akkori reakciója, amikor megtudja a babát... Talán így nem ér téged majd olyan váratlanul, ha nem éppen poitívan reagál a helyzetre. Egyébként ne félj: ha biztos lábakon áll a kapcsolatotok, nem kell tartanod tõle, és örömmel fogja vállalni a közös gyereketeket! Kellemes babavárást kívánok mindkettõtöknek!
Szia! Nagyon nehéz helyzetben vagy. Mi is így voltunk párommal. Nem tervezett kisbaba volt, 1 év múlva szerettünk volna kicsit. Mégis becsúszott, ha lehet így mondani. MIndkettõnk hibája volt, nálunk azonnal úgy reagált hogy vetessem el - 8 hetesen derült ki. Kertelés nélkül közöltem vele, de láttam rajta, hogy megijedt. 2 napig sírtam, semmit nem aludtam, nem bírtam hozzá érni, ránézni, hiszen nélkülem döntött. Ekkor megkérdezte tõlem, hogy ha elvetetem a kicsit, akkor köztünk mindennek vége-e. Igent mondtam, és tényleg így is éreztem. Ezt követõen azt mondta, hogy nem akar elveszíteni, és vállaljuk be a kicsit a bonyodalmaink ellenére is. Szerintem bárhogy is közlöd vele, mindenképp sokkot fog kapni, ilyenek a férfiak. Elvetetni már nem tudod a kicsit a törvény szerint. KÉrdés mennyire szeret téged. Próbáld meg hogy mik a tervei veled és mennyire szeret téged, mert olyan dolog történt veled ami miatt lehet hogy elhagy. Úgyis megkérdezi, hogy mi a gond. Ekkor mond el neki, hogy most tudtad meg, hogy gyermeketek lesz és nincs mód az abortuszra. Szeret-e annyira, hogy vállalja veled a kicsit? Szorítok neked! Ha megmondtad neki, írj, hogy mi lett az eredmény. Arra készülj fel, hogy mindenképp sokkot kap és nem biztos hogy úgy reagál, ahogy szeretnéd. Nekem rettentõ szarul esett és szerintem soha nem fogom elfelejteni a reakcióját, de bizonyos szinten érthetõ volt. Tényleg írd meg, hogy mi lett az eredmény. SOk sikert, és bátorságot. email: [email protected] ha ide nem akarod megírni, de az emilemre írd meg légyszi.
én 17 hetesen tudtam meg(nem elitélni semmi nem mutatta jelét a terhességnek)és barátom hol szeretné hol nem.állj mellette akár mit is mond, ha nem vállaja, ne akadj ki, hagyd hogy átértékelje, hisz az életérõl van szó, és állj mellette, ha nem akarja akkor is.én is ezt tettem és tegnap nem akata felválalni ma már igen.fogadd meg!!!FONTOS!!!neki is fura helyzet, és ne itéld el ha nem akarja.de mondd meg neki okvetlen. sok sikert a babához, és szoritok neked, hogy a barátoddal minden rendben menjen!remélem tudtam segiteni, ha nem is sokat.ne hagyd magára.neki is fura!
ha kérhetem nekem is ird [email protected] köszike:D
most mar ket eves a kis baba :) sok boldogsagot megirhatnad ide is h mi lett

Az baj ha még egy picit se látszódik, hogy terhes vagyok? Most tartok a 16hétnél.48kg vagyok. Azt mondják, hogy a vékonyabbakon hamarabb látszódik, akkor nálam valami gond lehet?

Legjobb válasz: szia. anyukám mondta, hogy félidõig semmi nem látszott rajta, õ is vékony volt. szóval nyugi, nemsoká úgyis kigömbölyödsz.

szia. anyukám mondta, hogy félidõig semmi nem látszott rajta, õ is vékony volt. szóval nyugi, nemsoká úgyis kigömbölyödsz.
Ne izgulj, ez annyira változó hogy kin mikor és mennyire látszik. A babáddal gondolom minden rendben van és ez a lényeg, a pocak méretével meg ne foglalkozzál, lehet majd hirtelen szinte egyik napról a másikra fog megnõni de az is lehet hogy egész helyes kis pocakkal mész majd szülni. Az én pocim is szülés elött akkora volt hogy azt hitték idegenek, hogy még csak a 7. hónapban járok és mégis egy teljesen átlagos méretû babám született.
nekem a 18. héten kezdett el nõni, ez teljesen normális. :)
Nekem 30 hetesen olyan pocim van mintha egy kisebb méretû dinnye lenne a pocimban.:) Szóval emiatt ne aggódj, ha a babáddal és veled is minden rendben, teljesen mindegy mekkora a hasad!! Egyébként nekem csak a 22.héttõl lehetett azt mondani, hogy na látszik hogy terhes vagyok, elõtte csak úgy néztem ki mint egy jóllakott óvodás, pedig én is 52 kg-gal indultam. Szóval emiatt igazán ne aggódj! És nagyon boldog további babavárást!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Egyébként ha még nem nagyon látszik vagy inkább picit nõt a hasam ettõl függ mikor mozdul meg a pici?
A megmozdulás érzésének sincsen semmi köze a poci méretéhez. Most már nemsokára érezni fogod azt a csodás érzést hogy megmozdult a babád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!!

Hogyan mondjam meg a páromnak, hogy végre 5év után terhes vagyok?

Mind a 2-en NAGYON szeetnénk már kisbabát.Én 32 párom meg nyomja a 34-et.5éve próbálkozunk.Most nagyon úgy néz,hogy végre sikerült.

Legjobb válasz: Én a férjemnek reggel vittem az ágyba a terhességi tesztet,pozitív eredménnyel...nagyon örült!Ennyi!:) Gratula a kitartásotokért!!! 15 hetes

Én a férjemnek reggel vittem az ágyba a terhességi tesztet, pozitív eredménnyel...nagyon örült!Ennyi!:) Gratula a kitartásotokért!!! 15 hetes
Csak akkor mondd el ha biztos vagy benne a végén ne hogy csalódás érje. Vegyél egy kis cipõt vagy zoknit és csomagold be. Add oda neki.Vagy nézzél ki egy könyvet ami a gyereknevelésrõl szól vagy olyat ami az apukák és a gyerek kapcsolatáról szól és azt add oda neki ajándékba.
Amikor én megvettem a tesztet, éjjel már alig bírtam aludni, annyira vártam a reggelt. Hajnali 5-ig bírtam várni, teszteltem, és pozitív lett és egybõl felkeltettem a páromat:) De szerintem a kiscipõ is nagyon jó ötlet! Sok boldogságot nektek! (én is 32 vagyok, a párom pedig 34 :) )
Vehetsz neki egy utónévkönyvet is! Minden jót Nektek!
Nem tudom, de GRATULÁLOK! JÓ BABAVÁRÁST!
Én a bagós apósomnak odadobtam a kezébe egy gyufásdobozt, amiben egy babazokni volt, hogy inkább ezzel gyújtson rá. Kiveszi, nézi-nézi, nem érti. De mikor leesett neki!!! :-) Én a helyedben a tükörre írnék valami aranyosat rúzzsal. Hogy Jó reggelt Apa! Vagy épp egy postán érkezõ levélben ezt: Kedves Apa, tudom, hogy már nagyon vártál, így tudatni szeretném Veled, hogy kilenc hónap múlva ekkor és akkor érkezem. :-) Majd írd meg, hogy döntöttél!
Nagyon gratulálok!!!
Na???:-) mit szólt?
Igen, en is nagyon kivancsi vagyok, hogy megmondtad-e mar a ferjednek a nagy hirt?!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy érdeklõdtetek.Ez történt: Elmondtam neki tegnapelõtt reggel.Bevittem neki a kávét az ágyba, mellette a + teszttel, és az uh felvétellel.Ahogy iszogatta a kávéját, rápillantott a kis felvételre: -Mi ez Édesem?--(õ még ilyet soha ne látott) -Az AKIT nagyon vártunk...Õ a mi pici babánk:) Látod?Az ott a pici szivecskéje -Kicsikém!Ezt én nem hiszem el!SZERETLEK!Köszönöm...és láttam, hogy könnybe lábadnak a szemei...nekem is Tegnap délután elsétáltam a boltba.Ahogy jövök haza, az egyik ház udvarából ezerrel egy motoros nekem jött.Idõm sem volt reagálni, nem én vétettem.Sajnos azonnal irány a kórház, mert éreztem valami nincs rendben.Nem maradt velünk:((((És most sírok megint:(((Ma saját felelõsségemre hazaengedtek kb:11órakkor.Pihennem kell.. A boldogságunk 5 év után, csupán fél napig tartott.:( A picike felvétele itt van most is a laptopomnál. Minden jót Nektek!És vigyázzatok Magatokra! Sziasztok.
A kérdező hozzászólása: Neharagudjatok, de nem fél napot, hanem másfél napot szerettem volna írni:(Csudába, a godolatok..., hogy milyen szép lett volna...
Rettenetesen sajnálom ami történt, ezt nem érdemeltétek. Nagyon erõs vagy és szívbõl kívánom, hogy minden álmotok valóra váljon. Azért idõnként adj hírt magatokról!
A kérdező hozzászólása: Köszi az aggódalmat!Sajnos a páromat jobban megviselte:((( Tartjuk egymásban a lelket.Szertejük egymást, és hiszem, hogy összejön és lesz egy csoda ami nekünk is babát fog jelenteni:) Most várunk 3-6 hónapot.És megint hajrá!A REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA!Nem adjuk fel, ezt még akkor a kórházban elhatároztuk...
Micsoda???? Úristen! Nagyon sajnálom, legyél erõs
19.26-os ez nagyon jó ötlet!!!!
Elõször is szeretnék gratulálni Nektek! Az jutott eszembe, hogy eset, mikor elalszik a párod, kicsempészhetnéd a cipõjét az ablakba és beletennéd a pozitív tesztet egy piros szalaggal átkötve. Mikor reggel megtalálja, megmondod, hogy idén hozzá ilyen hamar jött a Télapó, mert egész évben jó volt. (Bocs, ha ehhez kell venned még egy tsztet.)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok neked kedves elsõ a babához! Gondolom, a Kedvesed egybõl felébredt és magához tért:)
Nem egyszerû feladat. Nekem szerencsém volt, mert pont a párom szülinapja elõtti napon teszteltem. Én egy díszdobozban kapható kis cipõcskét csomagoltam be. Tudom, ez már kicsit elcsépelt, de mivel õ szülinapi ajándékot kapott, mármint az ajándék a hír kellett valami tárgyi dolog, amit kibonthat. Minden esetre akárhogy is csinálod mindenképp emlékezetes lesz mindkettõtöknek. Gratulálok, és boldog baba várást!
én is a kiscipõcskére gondoltam :)
Szia, nagyon gratulalok, es remelem, hogy minden jol alakul!!! Csinalj egy tesztet, es mutasd meg neki a ket csikot! Reggel az agyba add neki oda. Majd irjal!:)
Szia, én találtam itt a neten a képeslapok között egy olyat, ahol egy nagy férfikéz tart két pici lábacskát!Nagyon tetszett! Modern világban élünk, így elküldtem neki azza a szöveggel, hogy 9 hónap múlva nekünk is lesz két ilyen pici lábunk! Madarat lehetett vele fogatni, még könnyek szöktek a szemébe! Azóta 7 hónapos a pici lányunk! Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Annyira ARANYOSAN írt MINDEGYIKÕTÕK, hogy belegondoltam mindegyikbe, és annyira meghatódtam, hogy fél csomag papírzsepibe került. Nem tudom még eldönteni, de nagyon tetszik mindegyik ötlet:)
GRATULÁLOK!!!! Mi 3 éve próbálkozunk, és hogy Nektek 5 év után sikerült, most új erõt adott nekem. Boldog babavárást, és vigyázzatok magatokra! /Amúgy szerintem én csak a tesztet adnám oda. De valószínûleg zokogva! :D/
A kérdező hozzászólása: Kitartást neked kdves Utolsó!Összejön a baba!:) Már van elképzelésem:) puszi Mindannyiótoknak!!!
A kérdező hozzászólása: Ez természetes, nagyon Drága vagy!:) Addig is a barátnõm aki most 15 htes kismama, figyelemmel kísérem a terhességét, és segítek neki amiben tudok.Nem vagyok rá írigy amiért õ babát vár, mi pedig így jártunk, hiszen egy nõ ha józan ésszel gondolkodik, örül a másik boldogságának is.Nekünk is lesz babánk...csak ez a hónap valahogy más mint az elmúlt 5évünk volt... Sokan mondták, hogy jelentsük fel azt a 18éves fiút amiért ennyire felelõtlen volt, de attól még nekünk nem adja vissza senki a picikénket:(A fiú meg most kezdte szinte az életét, és sajnos neki nagyobb baja is lehet, ha ilyen felelõtlenül motorozik...ha tudta volna, hogy ott megyek el elõttük, szerintem nem ütött volna el.Csak azért tudjátok NAGYON sokat úgy feküdtem le, hogy milyen csodálatos lesz, mikor apával megszüljük, dédelgetjük, óvjuk, vigyázunk rá, szeretjük...

Mikor mondjam meg a főnökömnek, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Amikor már kiállította a védõnõd a kiskönyvet,az a tuti.Akkor biztos nem rughat ki!Boldog babavárást:)

Amikor már kiállította a védõnõd a kiskönyvet, az a tuti.Akkor biztos nem rughat ki!Boldog babavárást:)
És a bitonság kedvéért add neki írásba, neh elfelejtse! Sajna negatív tapasztalat, mert a szó elszáll, és esetleg mondhatja, hogy nem is tudott róla, mert ki bizonyítja, hogy te elmondtad?
a legjobb ha van kiskönyved és utána mielõtt még látszana, ha jóba vagy a kollégákkal minnél többen tudják, õk biztosíthatnak. Nálam nem volt baj remek a fõnököm.

Hogyan és mikor mondjam meg a főnökömnek hogy terhes vagyok és csak akkor dolgozok, ha nem stresszeli az életem?

28 éves 6 hetes kismama vagyok, els? babával, rendkívül stresszes jogi munkával. Tartok a f?nökömt?l ezen a téren, mit fog szólni, hogy reagál. Ráérnék kés?bb is megmondani, de félek, h. a stresszt?l nehogy baja legyen a babának, ha meg tudja, lehet moderálja magát.

Legjobb válasz: Ha úgy érzed hogy nagyon nagy a stressz, menj el dokidhoz, a nõgyógyász ír egy papírt ami alapján a háziorvos állományban tart.Hivatkozz a munkahelyi helyzetre.Ha a fõnököddel nem vagy olyan viszonyban ,hiába "fenyegeted", nem fogja meghatni, csak elküld mielõtt elmehetnél állományba.

Ha úgy érzed hogy nagyon nagy a stressz, menj el dokidhoz, a nõgyógyász ír egy papírt ami alapján a háziorvos állományban tart.Hivatkozz a munkahelyi helyzetre.Ha a fõnököddel nem vagy olyan viszonyban , hiába "fenyegeted", nem fogja meghatni, csak elküld mielõtt elmehetnél állományba.
Ha csak befelé figyelsz a babád megold mindent hidd el. Tisztul majd az életed. Amúgy én kerek perec megmondanám neki, de én elég nyers vagyok:) Egy 37 hetes kismama
Akkor mondd meg, amikor már megvan a kiskönyved, mert akkor nem rúghat ki, ha megteszi, akkor tessék szépen a nyakába akasztani egy munkaügyi pert.(Ettõl a legtöbb eláll a szándékától.) Nem lesz baja hidd el!Tessék szépen megnyugodni, és leszarni a külvilágot!Én fõsulis vagyok, így nekem se stresszelõ fõnök, se betegszabi.Van helyette rengeteg határidõ, beadandó zh és vizsga.Stresszelni lehetne egyfolytába, de mióta a pici van, egyedül akkor aggódtam, amikor az egyik zh-mról 45 percet késtem a doki miatt.:) Nem tudom, de egy idõ után ment minden magától, mikor megéreztem, h mozog a pici, akkor megszûnt minden, és csak a baba és én voltam.Majd ah nõ a kicsi neked is eljön ez az idõszak.Ha meg nagyon stresszel a fõnök, kérd meg, h beszéljen rendesen veled, mert különben elmész táppénzre.
Szió! Szerintem találj ki valamit miért mész el betegszabira, hogy ha bármi van visszamehess, és ha már megvan a kiskönyved, kerek perec mondd meg neki.Ha szeretnél még dolgozni nála, akkor ne cseszegessen, mert kiiratod magad végleg.Neked most nyugi kell!Nem szeretnélek ijetszgetni, de nekem is elég stresszes melóm volt, és sajna el is ment a babám 5 és fél hetesen.Szóval csak magaddal törõdj!Szép babavárást kívánok!

Hogy mondjam meg a szüleimnek, hogy terhes vagyok?

A helyzet az hogy több mint 2 hónapos terhes vagyok de a szüleimnek nem merem elmondani több okból kifolyólag.Nem a korom a baj mert 20 vagyok de még is tartok t?lük!Mit csináljak??Félek hogy elfordulnak t?lem!

Legjobb válasz: phu..ez eléggé nehéz kérdés de ha halogatod akkor a szüleid nem fognak tudni segíteni neked,ugyhogy szerintem csak öszintén.Ebben a helyzetben a szüleid tudnak tanácsot adni,hiszen egyszer már ezen túlestekés ésetleg lelki támogatást adhat.nem ismerlek se téged se a szüleidet,de légy hozzájuk öszinte.csak Te sinyled meg,és a szüleid azt fogják hinni,hogy kihagytad õket ebbõl,és ez rosszul is eshet.szóval minnél elöbb mondd el nekik.BÁTORSÁG!!! sok sikert!

phu..ez eléggé nehéz kérdés de ha halogatod akkor a szüleid nem fognak tudni segíteni neked, ugyhogy szerintem csak öszintén.Ebben a helyzetben a szüleid tudnak tanácsot adni, hiszen egyszer már ezen túlestekés ésetleg lelki támogatást adhat.nem ismerlek se téged se a szüleidet, de légy hozzájuk öszinte.csak Te sinyled meg, és a szüleid azt fogják hinni, hogy kihagytad õket ebbõl, és ez rosszul is eshet.szóval minnél elöbb mondd el nekik.BÁTORSÁG!!! sok sikert!
Szia! Én is voltam ilyen helyzetbe , de tényleg az a legegyszerûbb , ha eléjük állsz és közlöd , hogy már ketten, pároddal hárman vagytok. Ha lehet az apukája is legyen ott, hogy lássák a szülõk együtt vállaljátok a felelõséget. Gratu!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!