Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok. mondjam meg (37 db)

Terhes vagyok, mondjam el otthon? Még azt sem tudom, hogy mit kéne tennem, eléggé váratlanul jött, kicsit el vagyok keseredve. Meghallgatnátok?

Üdv,

Legjobb válasz: Elöször is nyugalom,most teljesen át kell gondolnod hogy mit is szeretnél. Még van kis idõd,haza ér a barátod beszéld meg vele a helyzetet,utána anyukáddal. De nõgyógyászhoz probálj mielõbb menni,mert ha nem a baba mellett döntesz,akkor keményen számítanak a hetek. A gyógyszer szedését hagyd abba. Fel a fejjel és kívánom,hogy a számodra lehetõ legjobb megoldást találd meg!

Elöször is nyugalom, most teljesen át kell gondolnod hogy mit is szeretnél. Még van kis idõd, haza ér a barátod beszéld meg vele a helyzetet, utána anyukáddal. De nõgyógyászhoz probálj mielõbb menni, mert ha nem a baba mellett döntesz, akkor keményen számítanak a hetek. A gyógyszer szedését hagyd abba. Fel a fejjel és kívánom, hogy a számodra lehetõ legjobb megoldást találd meg!
Szia! Nehéz helyzet, az biztos. Mondd el anyukádnak és a párdonak is minél elõbb. De elõbb a párodnak kell elmondanod, hiszen õ az apa. Én is ennyi idõsen lettem várandós az elsõ gyermekünkkel. Én is a páromnak mondtam el elsõként. Már megvolt az esküvõnk idõpontja is, úgyhogy teljesen más helyzetben voltunk. Remélem, jól döntesz, bármi is legyen! Azóta nekünk 3 gyermekünk van, és az eslõ (véletlen babánk) már nyolc éves lesz most január 3-án! Sok sikert!
Elolvastam én is.Nagyon át kell gondolnod, gondolnotok.
Elolvastam:) Együtt érzek veled, nehéz helyzet, most biztos zavaros benned minden.
Ha így vagytok egymással, ha így érzel iránta, ne tartsd meg a babát. Kényszerbõl férjhez menni, és úgy gyereket szülni nem a legszerencsésebb.
Szia Szerintem elõszõr a barátodnak mondd el, utána a szüleidnek, de személyesen kellene velük beszélnetek. Azon gondolkoztál már, hogy megtartod-e a babát? Ha még van 1 éved az egyetemböl, nem lesz könnyû gyereket nevelni, de segítsággel ezt is meg lehet oldani:)
Nem tudom, milyen viszonyban vagy az anyukáddal. Ha jóban vagytok, mondd el neki, jó az, ha ilyenkor az ember mellett állnak a legközelebbi hozzátartozói. Tudom, nehéz helyzet ez, nekem is volt ilyen szituban a barátnõm. Neki is jólesett, hogy mellette álltam. A barátodnak mikor mondod el?
Én eggyütt érzek veled és kivánom, hogy a legjobban dönts.:)
Húú hát ez elég komoly:S Az én véleményem szerint az ember ilyen idõsen még nagyon fiatal egy babához fõleg ha még tanul is mellette. Mindenképp menj el nõgyógyászhoz és hát muszáj lesz beszélned a szüleiddel is és persze a barátoddal. Gondolod hogy képes lennél felnevelni egy gyereket?
Én csak a gyereket tudom sajnálni, téged nem, bocs... Csak nem tudom mikor fogják már fel végre az emberek, hogy, ha szexelnek még akár bizony védekezés mellett is ott az az akármilyen kicsi esély is, hogy terhesek lehetnek. Meg minek vagy együtt olyannal, akit már nem szeretsz annyira?!
Szerintem minél hamarabb mondd el a párodnak és családodnak, mi történt! Õk biztosan jobban ismerik a körülményeket, ahogyan élsz, és a lehetõségeiteket.. Valamint nem mellékes, hogy mennyi segítségre számíthatsz tõlük. És mindezek fényében dönts felelõsen! Mi lenne a jobb nektek is, és a babának is? Ha a terveidre koncentrálsz, és majd azzal alapítasz családot, akit te választasz, vagy pedig nem okoz különösebb törést az, ha megszületik a baba? Ha már most nem szereted a párodat annyira, akkor szerintem elõbb-utóbb egyedül maradnál a kicsivel, ezt is kalkuláld bele a dologba! Semmi probléma nincs azzal, ha egyedül neveled fel a kicsit, de számíts erre az eshetõségre is. Akárhogy is döntesz, biztosan jól megfontolod elõtte.. Csak nem lenne jó, ha beállnál abba a sorba, aki fiatalon válik anyává, és egész életében a gyerekét hibáztatja a rosszul alakult életéért.
Nem akarlak rábeszélni az abortuszra, mert nem tudom, hogy mennyire viselne meg téged, ha egy kicsit is hajlasz arra, hogy inkább megtartod, akkor természetesen tartsd meg. Csak azt kell most végiggondolnod, hogy egyedül is képes vagy felnevelni a babát, ha a barátoddal már nem lesztek együtt. Lehet, hogy végül együtt maradtok, de mivel azt írtad, hogy már nem szereted annyira, csak elvagytok, akkor könnyen lehet, hogy egydül maradsz. Az sem tragédia, ha egyedül neveled fel, késõbb is találhatsz majd olyan embert, aki elfogad, és szeret, téged is, és a gyereked is, de ezt mindenképp mérlegelned kell. Anyagilag is, és érzelmileg is egyaránt. Bár az írásaid alapján értelmes lánynak tûnsz, és biztos vagyok benne, hogy a legjobban fogsz dönteni. Sok kitartást, és erõt kívánok neked, akármi is lesz a végsõ döntésed:)
én is tudok olyanról, hogy együtt tervezték, és a végén otthagyta terhesen, ahhoz, hogy apát csináljanak belõle, a tudta nélkül ilyen fiatalon, aki amúgy is feszültség levezetõnek használ egy nõt, hááát, nem hinném, hogy elvarázsolja a gondolat, fõleg hogy most problémái is vannak ahogy irtad... ha mégis belevágsz, azt te egyedül döntsd el, hogy eltudod-e látni õt, tudsz-e mellette tanulni, tudod e fizetni a költségeit a gyermektartásnak. Ha mindent eldöntöttél magadban, hogy akár egy nemleges válasszal is, de felneveled egyedül akkor mond meg neki, mert a te felelõsséged ha mégis mgadra maradsz vele egyedül...
Ahogy latom megakarod tartani a babat, de latom vannak itt olyanok is akik az ellenkezojet(hogy ne tartsd meg a babat) akarjak..." magyarazni " neked. Gondold at ha elveteled tudni fogsz elni egesz eletedben azzal a tudattal hogy elvetelted? Varjuk hogy megird azt hogy a parodnaka milyen reakcioja lesz amikor megtudja hogy apuka lesz majd...
gratulálok!!! szerintem tök jó, hogy fiatal anyuka leszel! (most fura belegodolni de ha 30leszel vagy 35 rájössz hogy még mindig fiatal vagy, noha felnõtt, ugyanúgy lehet tanulni, bulizni, õrültködni) én már 28 vagyok, negyvenes éveimben leszek mire tinédzser lesz a gyerekem amúgy ez a magánvéleményem, de hát a természet utat tör... úgy látszik neked most terhesnek kell lenned, így akarja a sors :-)
Én is csak azért aggódok, mert a környezetemben többen estek olyan hibába, hogy megszülték a babát, és aztán mégsem a várt módon alakultak a dolgok. Párjuk elhagyta õket, munkát nem találtak, és most vegetálnak a pici fiukkal/lányukkal az anyai házban, elõrelépési lehetõség nélkül. Itt mindenki abban reménykedik, hogy megtartod a babát. Ha van rá lehetõséged, tedd meg! De ha kétségeid vannak, akkor ne habozz dönteni, hiszen 3 ember élete múlik rajta: a babáé, a tiéd és a párodé.
Gratulálok! Remélem megtartod:D. Majd tényleg írd le h a párod, h fogadta az örömhírt.
Nem tudom mit írhatnék ebben a helyzetben, de örömmel olvastam egy kicsi örömet már érzel. ezek már az anyai érzések elsõ jelei, hogy igen már biztos, hogy egy picike emberke fog az élet felé indulni benned. nincsen ehhez foghatóbb érzés. Majd írd meg a párod mit szólt az egészhez. szurkolok neked!
Én akkor is azt mondom, gondold át a dolgot. Egy kisbaba valóban nagyon el tudja varázsolni az embert, de fiatal vagy, és nem így tervezted az életedet, könnyen lehet, hogy hosszú távon nem fog olyan jól alakulni a dolog, mint szeretnéd. Abban sem vagyok biztos, hogy a párod annyira örülni fog neki, és ha melletted marad is, nem kényszerbõl vállalja-e a babát. Tehát dönts okosan, vedd figyelembe az érveket és ellenérveket is! Van még 1-2 heted, hogy elhatározd magad..
akkor végül úgy döntöttél, hogy megtartod a babát, ugye? ha a barátod nagyon nem ellenkezik... Én annyira örülnék neki, tudom semmi közöm hozzá, de ha egy új élet születik, az mindig csodálatos:D Sok vidámságot kívánok neked, és látod, használ az ima:D ;)
Most nem tudom mit csinaljak...gratulaljak-e vagy sem? En nagyon remelem hogy a parod is orulni fog amiutan megtudja a nagy hirt. Es ne keresedj el, lehet ez egy uj kezdet, egy uj lehetoseg, hisz tudod, semmi az eletunkbe nem tortenik veletlenul. Minden rosszban van egy jo is, csak azt neha nagyon nehez meglatni. Kitartast es sok erot kivanok neked
ez engem is érdekelne...
Na mivan Veled? Voltál dokinál????
attól, hogy valaki fogamzásgátlótól terhes lesz, még nem kell pánikban lenni másoknak, de érdemes odafigyelni, hogy kinek mikor van peteérése és abban az idõpontban óvintézkedéseket tenni, de lehet a te példád másokban is felkelti az érdeklõdést hogy jobban odafigyeljenek erre a témára...
Kedves kérdezõ, leírnád, hogy milyen gyógyszert szedsz/szedtél?
Elküldi nekem valaki az abortuszos linket privátban?? Engem érdekel. Elolvastam, szegény, együtt érzek veled, és szurkolok, hogy számodra helyes döntést hozz!
OFF: Azt azért tisztázzuk, hogy majd onnantól lesz reálisabb "babának" nevezni a méhen belül ki-, ill. átalakuló "emberkekezdeményt", miután megindul az önálló szívverése. Kedves Kérdezõ! Ugyanazt leírni nem fogom, mint a többiek zömmel, bár mindkét oldallal némiképp egyetértek. Annak viszont nagyon örülök, hogy kezded felfedezni a pozitívumait is a történteknek. Azonban most jön a de... Ha a párod otthagy terhesen, és megszülöd a gyereket, mi lesz? ___ Párod tud már róla? Ha igen, hogy reagált? Vagy mikor érkezik haza? ___ Szüleid? Hogy fogadták a hírt? Beszéltetek errõl azóta? (Sajna, nagyon sok anyáról hallani a hírekben, aki vmilyen formában utólag mégis megszabadult a babácskájától, aminek a legrosszabb módját választották. Ha a srác emiatt változtat a viselkedésén veled, ... _ rajongani kezd -- neked szól, vagy a gólyahírnek? Nem zsarolhatod majd a gyerekkel, hogy kiderítsd! _ kényszerbõl melléd áll, azt' majd lesz valami --- az esetek zömében ez POKOL szokott lenni, amit többen is írnak, mindenkire negatív hatással lesz, a két érintett "szülõ"-re, meg a gyerekükre is... _ elhagy --- Fel fogod-e tudni nevelni egyedül ill. szülõi segítséggel a babát? Reméljük, igen, de ha nem, akkor mi lesz? (Ezért mondja mindenki, aki mondja, hogy a 6. hétig gondold át az egészet, mert most pozitív érzések fogtak el a terhességeddel kapcsolatban, méghozzá csak 1 napja szinte, de ez végig ki fog tartani???) Ha a babát nem akarod, akkor arra két mód van rá, hogy (bocsánat mindenkitõl) "megszabadulj tõle". 1.) Ha még a 6. hétig elvetteted. 2.) Ha megszülöd ugyan, de az illetékes egészségügyi intézmény ill. csecsemõotthon portája mellett található inkubátorba behelyezed a babát, azzal jelzed, hogy lemondasz róla. Annak örülök, hogy a nõgyógyászod IDÕBEN fogadott. Nem tudom, mennyit fogadtál meg az eddigi tanácsokból, de most gondolj bele MINDENBE, jóba is, ... rosszba is, közben közöld a hírt az érintettekkel, és várd ki, mit reagálnak (még alszanak rá kettõt)... De hogy mit szeretnél, azt IDÕBEN döntsd el, és ha úgy döntesz mégsem szeretnéd most ezt a gyermeket, akkor a procedúrát a 6. hétig bonyolíttasd le! Ha azonban szeretnéd, és meg is tartanád... én azt kívánom (pláne, így az új esztendõ küszöbén) hogy álljanak melléd azok, akiket szeretsz ill. szeretnél, és szerezzen nektek naggggyon sok örömet, boldog perceket ez a baba, ill. majd még több is késõbb még, amiket majd jobban beterveztek, legyenek, s legyetek egészségesek, és boldogok, a vizsgáitok (amelyek még elõttetek állnak) sikerüljenek úgy, ahogyan azt szeretnétek, vagy ha úgy nem is, akkor legalább "jól". Most BOLDOG új évet kívánok 2011-re, és majd egy beszámolót is, hogyan fogadták a híreket az otthoniak és a párod, legyen akármilyen jó vagy rossz is, ill. hogy hogy döntöttél és milyen érvek alapján, ha azt is megosztanád velünk!? Üdv: EE
Mit mondott a szerelmed?
Én is válaszoltam neked, most nem keresem vissza melyik válasz volt az. Jól döntöttél szerintem. Azt pedig külön becsülöm benned, hogy még ebben a helyzetben is kiadtad a barátod útját! Egy undorító gyáva alak, te pedig egy erõs lány vagy, és remélem hamar túljutsz ezen is. Kitartást.
Drukkoltam, hogy a masik utat valaszd, de ezt csak te dontheted el. Most drukkolok, hogy minden rendben menjen, testileg es lelkileg hamar helyrerazodj. A legjobbakat neked.
Nagyon sajnálom, hogy végig kell menned ezen, de biztos vagyok benne, hogy jól döntöttél. És ne mondj olyanokat, hogy ennyit az életedrõl, meg ezt érted el, nagyon fiatal vagy még, elõtted az élet! :) Az még mindig áll, hogy írhatsz nekem ezzel kapcsolatban, akár kérdésed van, akár csak beszélgetni szeretnél. Kitartást Neked, minden rendben lesz! :)
"Az is ismeretes, hogy a tabletta önmagában még nem elég ahhoz, hogy MEGELÕZZÜK a nem kívánt teherbe esést." Érdekes, hogy a bátyám barátnõje már 10 éve szed tablettát és mindig beleélvez a csajba és még egyszer sem lett terhes. Az, hogy a kérdezõ teherbe esett azért lehet, mert valami gyengítette a tabletta hatását. "Azonban a "KETTÕS HOLLAND MÓDSZER" AZ! (Óvszer + Tabletta egyszerre = Biztos Páros)." Ki az aki megveszi a drága tablettát és még óvszerre is költ? Tutit alig van ilyen ember. Pont azért van a tabletta, hogy ne kelljen gumit húzni. A kérdezõnek meg: jól teszed, hogy nem egy ilyen balf*sz pasinak szülsz gyereket. Nagyon meg kell gondolni, hogy kinek szülsz gyereket, mert az meghatározza az egész életedet.
Sajnálom, hogy át kell esned ezen a sok szörnyûségen, de ne omolj össze. Ne hibáztasd magad, vagy semmiképp ne gondold, hogy ettõl rosszabb ember vagy a többinél. Próbáld meg nézni a pozitív oldalát. Kiderült a barátodról, hogy nem ember (bár ez eddig is látszott) és nem érdemes vele folytatni semmiképp. Lesznek még szép napjaid, ha túl leszel ezen az idõszakon. Kitartást!
Köszi, hogy reagáltál, Kérdezõ. Az jó, hogy elmondtad a szüleidnek, és számíthatsz rájuk. Kitartást kívánok Neked az elkövetkezõ idõkhöz. 26/N
Gratulálok, leányzó! Szomorú, ami veled megesett, de szerintem jól döntöttél. Most kiderült, kire számíthatsz az életedben. Egy darabig biztosan rajtad hagyja a nyomát a dolog, de biztos vagyok benne, hogy ha évek múlva visszatekintesz erre a napra, hálás leszel magadnak, amiért a nehezebb utat választottad, és a kezedbe vetted a sorsodat. Kívánok kitartást, erõt, egészséget a továbbiakhoz, azt hiszem, rád fog férni.. 26N
@ 19:13 Ebben van igazságod, azonban akkor egyszerûbb lenne azt leírnia, hogy "jelenleg még gondolkodom a "hogyantovábbon", mindenesetre "megvagyok". Tudok olyan lányról, aki döntésképtelenségében öngyilkos lett, és ebbõl a szempontból sztem sokan féltjük õt. (3. válasz a kétválaszos zárt kérdésben) Igaz, van sztem is nagyobb baja annál, hogy most írogat itt nekünk, de azért pár szóban sztem leír6ná, mi a helyzet, pláne, ha már ennyien írtunk neki. A segítõk szeretnék tudni, valóban segítettek-e, vagy nem tudtak? Ha ezt BIZTOSAN tudjuk... mi is meg tudunk nyugodni, ahogyan a kérdezõ is, miután válaszoltunk neki. Mi is izgulunk érte, és szeretnénk lelkileg megnyugodni. Üdv: EE
Volt az elmúlt hónapokban néhány érdekes sors és probléma, ahol kérdeztem, hogy végül is mit döntött? De érdekes módon, még soha senki nem válaszolt.
Engem is nagyon érdekel, hogy hogyan végzõdik a történet, és bárhogyan is, de helyesen dönt a lány. Viszont alig pár nap telt el, talán nem is mondta el azonnal mindenkinek, hanem megvárta az új évet, és beletelhet azért 1-2 napba, ameddig mindenki átgondolja (barát és család) hogy miben tudna esetleg segíteni, ha a baba megtartása mellett dönt a lány. Ha pedig úgy határozott, a körülmények miatt nem tudja vállalni, biztosan van most elég baja szegénynek:(
Mivel nem ír, gyanítom, hogy nem úgy végzõdik a történet, ahogy azt sok romantikus elképzelte. Képzeljétek bele magatokat a helyzetébe... ha nem ír, annak elég gyanúsan egy oka lehet. Gondolom most per pillanat kisebb gondja is nagyobb, mint ide feljönni és leírni, hogy mi lett a "megbeszélések" vége. Ha azon esik át, amit sejtek, akkor gyanítom még egy darabig nem lesz kedve ide írogatni. Szerintem legyetek megértõek és ne követelõzzetek. Ha akar ír, ha nem, nem... Ha megértõek voltatok akkor, akkor azt is értsétek meg, hogy miért nem jön és nem válaszol. Bizonyára nyomós oka van rá.
@16:06 OFF: "Írni kéne privát emailt a kérdezõnek és akkor hátha válaszolna. Ha valaki írna neki az mondja meg neki, hogy érdekel minket a sorsa." ...Akkor mért itt rizsázol errõl, és mért nem írsz neki? Miért más tegye meg, amit te is megtehetsz? Nem másoknak kéne itt ötleteket osztogatni, hanem azt amit gondolsz, megtenni!(OFF vége) Egyébként meg nem értem, miért nem ír a Kérdezõ!? Amikor baj volt, mi elolvastuk, meghallgattuk segélykérését. Most meg nemtom mivan... :S
Írni kéne privát emailt a kérdezõnek és akkor hátha válaszolna. Ha valaki írna neki az mondja meg neki, hogy érdekel minket a sorsa.
Mi a helyzet???? Mind szurkolunk neked, mondhatnál pár infót!
Jajj írj már én is kíváncsi vagyok, h örült-e a párod a szilveszteri babának?!?!?!
Hali! Mi újság, hogy vagy kedves Kérdezõ?? Túl vagy már "rajtuk"? Vagy hogyan alakultak azóta a dolgok? Beszámolsz a fejleményekrõl? :-) Üdv: EE
Nyugodj meg! tudom hogy konnyu mondani, de most az a fontos hogy legy nyugodt! Sok erot kivanok es remelem hogy mindenki szeretettel fordul majd hozzad, de foleg a gyerek apja aki orulni fog a hirnek. Ha gondolod irj privatba, beszelgethetunk majd msn-an. Vigyazz magadra!
ne mások döntsék el, hogy mit tegyél, te saját magad nõjjél fel, ha a családot és barátot kérdezel, és õk akarják a babát, és te nem akkor a kedvükért megszülõd? A te kapcsolatod a babával egy örök neheztelés lesz, mivel miatta "elszúrtad" az életed. Már most megvan pecsételõdve a baba sorsa, nem akartad, gyûlõlet érzések, egy nyûg, nem tudod a saját életedet kiteljesiteni, karrier stb, ilyen érzelmek alapoznák meg a jövõjét...elleneben az olyan babákéval akit örömmel várnak szeretetben, rajongással várnak. Lehet ha megtudja a párod a hirt talán elhagy, vagy kényszerbõl elvesz feleségül, ha a család kényszeritit stb stb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok és próbáltok segíteni. Jól esik ez így ismeretlenektõl. Bocs a passzivitásért, csak szarul érzem magam, ideges is vagyok és gondolkodom. Anyut fel is hívnám, meg nem is, magamban kell még ezt a dolgot tisztáznom, biztosan elkezdene parádézni, ha megtudná, nekem meg most nem biztos, hogy szükségem van erre. Bár õ az, akire elvileg mindig számíthatok, de ez most az a helyzet, amirõl minden nyugodtsággal tudok beszélni
Vetesd el a babát!
A kérdező hozzászólása: Péntek délután jönnek haza a családjával. Nem együtt élünk, hanem Õ otthon, én meg saját lakásban. Nagyon félek neki elmondani, nem tudom, hogy fog reagálni rá, biztosan kiakad, én is kiakadtam. Elmegyek holnap orvoshoz, mert képtelen vagyok elhinni, hogy ez tabletta szedése mellett hogy történhet meg. Fellélegeznék, ha a teszt kétszer tévedett volna, de ennek nem sok esélye van. Nem tudom mi lesz velem, nekem kell megoldanom, csak még nem tudom, hogyan
Nehéz helyzet az biztos. Beszélj a pároddal, és utána anyukáddal is. De a döntést Neked kell meghozni, sajnos senki nem dönthet helyetted. Kitartást és sok erõt kívánok neked! Off: 21.51 Magyarországon a sterilizálás egyetlen feltétele a 18 év. Sem 30-40 évesnek, sem pedig 3 gyermekednek nem kell lennie, ha kéred, és a gondolkodási idõ lejárta után is biztos vagy benne, akkor elkötnek.
Szia! Mi is hasonlóak vagyunk, csak én már 34, asszonyka 21 és igenis akartuk:) Azt javaslom, hogy MINDENKIT röffents össze, aki számít, tárd eléjük a helyzetet! Ha a családod és a barátod segíteni fognak téged, sose bánod meg a terhességed, gyermeked. De ha senki nem fog rajtad segíteni, ha kivannak, most még tán jobb megölni egy párcentis babát, mint tönkretenni egy gyerekkort. Nem beszélve egy olyan "barát"-ról aki csak a dugásban és a buliban barát, de nem lelked társa, nem PÁRod. Ha úgy érzed, hogy tudnánk segíteni, írj privátban!
A kapcsolatotoktól függ és attól, hogy mihez kezdesz. Én 23 vagyok, mi akarunk MAJD családot stb. De most nem, egyáltalán nem. Az én viszonyom anyámmal olyan, hogy mindig kioktat, lecsesz, felhánytorgat dolgokat stb. Így aztán az engedélyére már nincs szükség, a pénzére sem, minek mondanám el neki? Oké gondolkodtam rajta, de nincs szükségem rá, hogy telekürtölje a félcsaládot, a szerencsétlenségemmel, mindenki szörnyülködjön, hogy mi lesz most, okoskodjon nekem stb. Szépen elmegyek dokihoz, családsegítõ, kórház, nekik nem kell tudni, elég lesz ez magamnak, semmit nem segítene egyik sem a sirálmaival, meg az okosságaival. Ennyi.
ma 21:56 vagyok Ha gondolod irhatsz privat uzenetet is nekem, en majd szivesen vissza irok neked.
Szerintem jol gondoljatok at hogy mi lesz a baba sorsa, ha elveteled akkor lehet egesz eletedben banni fogod, gondolj arra is hogy ez lehet egy aldas is a szamotokra, lehet azert hogy helyrehozza a kapcsolatotokat...sose lehet tudni, de en azt is hallottam hogy aki elvetel egy gyereket eselye annak hogy tobbet sose lehessen gyereke, ennek nem tudom hany szazalek az eselye. De mindenkepp hivd fel a baratodat mond hogy surgosan menjen haza, beszeljetek meg, es ne dontsetek azonnal, hagyjatok egy kis idot eltelni a vegszo elott, csak azert nehogy a vegen megbanjatok.
ma 21:33 Tudod én szivesen lennék meddõ mivel már van egy fiam (pszihésen s testileg is teljesen kikészített a terhesség, szoptatás) és nem akarok többet. A legbiztosabb ha az ember elvan kötve azt meg csak 30-40 körül vagy 3gyerek után végzik el Magyarországon!!!! Ugyhogy marad mindenkinek a gyógyszer, spirál és társai amikért azért fizetünk, használunk és izgulunk, hogy csak akkor legyen babaáldás amikor felkészültünk rá!!! Mindnek van hibaszázalékja ami nem a kérdezõ és a többi nõ hibája, megtette amit tudott ellene! Szexuális élethez pedig szerintem egy 21 évesnek igazán van joga s nemkéne elitélni.
Szóval: legyél vele õszinte és kemény, hiszen õ már felnõtt (nemsokára). Az érzelmeidet pedig mutasd ki! Vége a színészkedésnek, itt már egy új életrõl van szó.
Szia! Hát tényleg nagyon nehéz helyzetben vagy. Szerintem is elõször a barátodnak mondd el, aztán pedig a szüleidnek. Nem tudom, hogy áll a családod, illetve a barátod családja anyagilag, de én a helyedben mindenképp megszülném a babát. Már egyrészt csak azért is mert sosem lennék képes megölni a saját gyerekemet, de egy gyerek az egy egész életre szóló döntés és ha felnõ, meg fogja hálálni neked a sok nehézséget, már csak a létezésével is. Valóban nagyon nehéz lehet a suli mellett, nem tudom, az lehetséges-e, hogy levelezõn végezd el az utolsó évedet az egyetemen. A családod segítségére mindenképp nagy szükséged lesz. Ha tényleg nem szeretnéd megtartani a babát, akkor add örökbe. Remélem, sikerül megbeszélni otthon és utána a lehetõ legjobb döntést hozni! Majd írj, hogy mi volt!
Az, hogy nem szereted annyira, mint az elején, az természetes. Nem lesz már soha olyan izgalmas, romantikus, és érzéki a kapcsolatotok. Helyette jön majd a szeretet, a meghittség, a barátság, az alkalmazkodás (sokkal jobb!). Persze remélhetõleg. Azt a szót, hogy "pasi", pedig felejtsd el. Írásban, kimondva, a Õ elõtte, a barátnõid elõtt. Õ már a gyermeked apja, aki maximális tiszteletet érdemel, ha el nem játssza. De ezt meg kell elõlegezned neki. És ne számíts rá, hogy kitörõ örömmel fogja fogadni, már csak az államvizsga miatt sem. Viseld el, hogy eleinte nagyon meg lesz ijedve, ideges lesz, esetleg ostobaságokat fog beszélni. Adj neki egy pár hetet (amíg még dönthetsz), DE: mindenképpen azonnal, és õszintén mutasd ki az érzéseidet az õ véleményérõl, hogy tudja, hányadán álltok.
Az elsõ 21:33-asnak: Most mért írtad ezt a végére? Védekeztek, úgy csúszott be a gyerek, te meg úgy írod, mintha nem védekeztek volna, és ahhoz meg semmi közöd, hogy szereti e vagy sem. Bocs, ez kibukott belõlem. Kérdezõ: Gondoljátok át jól, elõször én is azt mondom, hogy pároddal beszélj. Ha már most úgy érzed, hogy nem annyira szereted õt, mint az elején és nem látsz esélyt arra, hogy újra fellángolj, akkor én nem tartanám meg a kicsit. De bárki bármit mondjon is itt, nektek kell döntenetek.
Mindenképpen menj el nõgyógyászhoz. Sok minden dõl el a vizsgálaton. A tabletta miatt lehet, hogy meg sem tarthatod. Nem elkeseríteni szeretnélek, inkább arra bíztatlak, hogy adj magadnak idõt addig, míg egy orvos megvizsgál, dönteni utánna kell majd.
A párodnak mondd el, õ a másik érintett. Aztán közösen személyesen a szülõknek. nem vagy fiatal a gyerekvállaláshoz, de ha már nem szereted a párod, úgyis el fognak válni az útjaitok, ha van baba ha nincs. A babát nem vetetném el, ha nem akarod megtartani, add örökbe, sok meddõ pár van Mo.-on. Egy nagy ölelés és sok erõt neked a döntéshez! L/25
A kérdező hozzászólása: *nem az a helyzet
22.04 vagyok, aki mégsem mondja el. Gondold jól meg. Én sajnos sokszor jártam már úgy, hogy elmondtam anyukámnak dolgokat, mert olyan jól esett megosztani, mert kétségbeestem, mert mégis az anyám stb. és a végén csak odajutottam, hogy úristen hogy lehetek ilyen hülye, nem elég a bajom, most még anyám is tetõzi, miért vagyok mindig olyan naív, hogy megbízok benne, aztán tessék, mindig csak rosszabb, mert még õ is rátesz egy lapáttal, a "de egy rakás szar vagyok" érzésemre.
NAgyon szurkolok NEked, majd írj, hogy mi volt!!!
Az a valóság, nem egy csak latin szó, mely nem kelt érzelmeket.
23:19-es!!! Jelentettem a moderatoroknak a valaszod! A lanyom 4 honapja szuletett, de meg igy is elsirtam magam! Egy terhes, idegileg labilis fiatal lanybol el sem merem gondolni, mit valtana ki. Tudom, hogy jot akartal, de nem ez a helyes ut. Remelem torlik a hozzaszolasod, mielott megnezne a kerdezo a linket.
Most lehet, hogy sokan le fognak pontozni, de azt mondom, hogy ha nincsenek meg a megfelelõ körülmények, nem tervezel a pároddal közös jövõt, de pláne, ha nem érzed magad elég érettnek egy kisbaba felneveléséhez, ne tartsd meg. Te is megsínylenéd, de a baba meg fõleg. Én nem ítélnélek el, ha úgy döntesz, elveteted. Ha van kérdésed, vagy tapasztalatokra vagy kíváncsi az abortusszal kapcsolatban, írj privátot, nekem sajnos volt (bár nem önszántamból való kapcsolatból lettem terhes, ha érted...) A videót meg tényleg ne nézd meg. Ne ilyen felvételekkel meg kommentekkel próbáljátok befolyásolni szegényt, hagy döntse el õ maga, hogy szeretné-e megtartani ezt a gyereket vagy sem!
megnéztem a linket!ez nagyon durva ...majdnem elhánytam magam persze tudom, hogy ez a világ! De kedves kérdezõ kérlek semmi esetre se nézz bele!!!!
Utolsónak: nyilván a jó szándékod mondatja veled, és én tiszteletben is tartom, hogy így gondolod, de szerintem nem a legjobb ötlet ilyen linkeket küldözgetni a kérdezõnek, még ha írod is, hogy erõs idegek kellenek hozzá... :( Elég nehéz helyzetben van most, szerintem csak rosszabbul érezné magát ettõl.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a biztatást és a törõdést, igazán jól esik. Most, jelenlegi életemben úgy gondolom, hogy nem kéne egy gyerek, nem vagyok erre érett, nincs állandó munkám se és még egyes helyzetekhez nem nõttem fel eléggé. Viszont nem tudnám végigcsinálni az abortuszt, legalábbis biztosan megviselne. Fogalmam sincs, mi a helyes döntés. Holnap orvoshoz kéne mennem, bár azt sem tudom, fogadnak-e soron kívül, aztán pénteken elmondom a barátomnak. Összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy elé állok és "meglepem" a jó kis családi vakációja után. Még õ is csak 22 éves, nem érett. Annyira összezuhantam, hogy most ne haragudjatok, lefekszem aludni. Holnap ígérem, írok, de mára már nem tudok többet gondolkodni, olyan mintha nem is én lennék. Jóéjt és köszönöm!
Írd le majd, hogy mi lett a vége. De tabletta mellett teherbe lehet esni? Biztos volt olyan, hogy kihánytad vagy antibiotikumot szedtél szerintem.
Elõszöris mendenképp menj el nõgyógyászhoz, mert bár két tesztet csináltál, de biztos ami biztos! Aztán beszélj a barátoddal, és ketten döntsetek ezügyben, elvégre ti vagytok a szülõk. Aztán ha úgy döntötök, hogy megtartjátok, akkor mondd el otthon. Az abortuszt viszont én nem mondanám el itthon, de te tudod milyen kapcsolatod anyukáddal.
Szia! Én ugyan így 21 évesen lettem terhes, és mi még csak 3 hónapja voltunk együtt. Én, most már igaz bánom de telefonon mondtam el a páromnak, miközben dolgozott, igaz ez személyesen kellett volna. Nekem szerencsém volt, nem akadt ki, nem kiabált, egybõl megkérte a kezem. Ennek már 5 éve, és nagyon boldogok vagyunk. Én azért nem vetettem el, mert féltem, mi lesz ha rosszul sikerül az abortusz és nem lehet többet gyerekem. Haza ér a párod mond el neki, hiszen a gyerekhez ketten kellettetek, és ugyan úgy az õ felelõssége is. Szólj a szüleidnek is nyugodtan, elsõre biztos kiakadnak, de minden csoda 3 napig tart, és utána biztos segíteni fognak a helyes döntésben. Kitartást, minden rendbe fog jönni, ha most nem is így érzed.
Én legelõsször is nõgyógyászhoz mennék el, de már elseje után. Még az sem biztos hogy terhes vagy! A tesztcsík az egy támpont, de nem ezer százalék. A nõgyógyászati vizsgálat után lehet a dolgok mélységérõl beszélgetni és dönteni.
Ezek után én már csak annyit írok, hogy minden a lehetõ legjobban alakuljon, és imádkozom érted.! Anyukáddal meg okvetlen beszéld meg, mert rá tényleg bármikor bármiben számíthat az ember. Sok sikert kívánok, és tájékoztass a fejleményekrõl légyszi!
Felelõsnek tûnsz. Nézd... hülyén hangzik, de ha már jutott neked saját lakásra, akkor már azért nem kell gürizned, amiért az emberek többsége egy fél életet szenved. Azaz: tiéd az ÉLET:) Nekem is van házam, és passzolok minden negatív szöveget: házam van, kertem van, ügyes erõs és dolgos vagyok, fiatalok vagyunk és szeretjük egymást. Azaz marad a legszebb feladat: élni... létezni, szaporodni, sírni és nevetni, demár nem gyerekként, hanem apaként és anyaként. A kis édes itt szuszog mellettem, csupa vizsga most az élete, plusz jogsi, családja lázad, az enyém segít, júliusban szülés.. Szal gondold át! nemcsak egy életet fogsz adni, hanem hármat! Anya, apa és gyermek is fog születni aznap!
Szerintem ne borulj ki, ha a párod esetleg elsõre rosszul fogadja. Teljesen érthetõ lesz, hiszen neked sem könnyû. Adjatok pár nap gondolkodást egymásnak és próbáljatok meg nyugodtak maradni, nem veszekedni. Anyudnak is ugyanígy adj idõt. Most te nyugodtan gondold végig mik az esélyek a hogyan tovább változataira, így nyersz pár órát, szal már nyugodtan állhatsz eléjük, még ha esetleg nincs is konkrét terved. Szal csak nyugi, olyan még nem volt, hogy nem volt sehogy és valahogy amúgy is mindig lesz. Aggódni nem szükséges, biztos jól fogsz dönteni.
Én 22 vagyok. Én már nagyon vágyom egy babára. Nem védekezünk de eddig nem sikerült. Mindent megadnék érte. Ha lehetõséged van rá sztem tartsd meg. Mindent megváltoztat. Ha elveteted lehet idõvel megbánod. Joga van az élethez ha már megfogant. De tényleg Te döntessz. Én a helyedbe örülnék neki bár anyámékkal én is hadilábon állnék ilyen téren. De ha a baba meglenne v lesz akkor már úgyis mindenki szeretni fogja. Kíváncsi vagyok, h döntessz és érdekel mi lesz veletek. Sok sikert, és ne szégyeld.
Szia, végül voltál orvosnál? Annyira pici az esélye tabletta mellett teherbe esni. Nem is tudom... Carpe diem... Ha jó a kapcsolatod Édesanyáddal, doki után hívd fel mindenképp. És ne sírj kérlek. Ha a barátod jó ember, akkor biztos jó apa lesz. Megváltozik minden, de a világ legszebb dolga történik Veled.

Van egy dzsungáriai törpehörcsögöm és 2009. majus.9-én vettük (szombat) és már akkor terhes volt és még mindíg nem szült meg. Azt mondják hogy 16-18 napig terhes. Ma már 25 napos. Kezdek aggodni hogy mivan vele. Vagy ez normális hogy eddig terhes?

Legjobb válasz: az hogy dagadt és liheg egy súlyosabb felpuffadás jele is lehet.. vedd kézbe, vagy inkább nézd közelrõl, hogy mozog-e a hasa, vagyis a kicsik mozognak-e benne.

az hogy dagadt és liheg egy súlyosabb felpuffadás jele is lehet.. vedd kézbe, vagy inkább nézd közelrõl, hogy mozog-e a hasa, vagyis a kicsik mozognak-e benne.
Biztos, hogy terhes? Az eladó drágabban adta oda?
A kérdező hozzászólása: igen biztos már nagyon dagadt meg már nagyon liheg.lehet hogy valami baj van vele
Az én törpehörim általában 20-21 napra max meg szokott elleni, de volt már 18 nap is. Biztos, hogy terhes?
A kérdező hozzászólása: tuti hogy terhes mivel most szült meg úgy 5 perce.LOL
ááá milyen jó volt ezt olvasni! :) azért figyeld h mit csinál a kicsikkel...
A kérdező hozzászólása: ok.régebben is volt hörim asszem 6 született és 2 megevett sajna

Mi tévő legyek? 3 hetes terhes vagyok, a férjem közölte velem hogy el akar válni tőlem, Mondjam meg neki hogy terhes vagyok?

Mert régebben ? is akart gyereket.. de azt meg nem akarom hogy a baba miatt maradjon velem.. Egyedül nem tudnám felnevelni a picit, vetesem el? 24 N

Legjobb válasz: Ha válni akar és nem érez irántad semmit, plusz nõje is van, hogy csinálhatott gyereket? Vagy nincs tisztában azzal, mibõl lesz a gyerek? A tisztelt urad így-vagy úgy, feléd, maga felé, szeretõ felé, de felelõtlen becsapós játszmát ûzött. Aki menni akar, azt hagyni kell, örök törvény. Menjen. Kegyetlen ügy, de neked meg kell hozni azt a döntést, hogy akarod-e ezt a kis életkét, egyelõre egyedül. Végleg nem maradsz egyedül, számos nõt ismerek, aki boldog anya és késõbb találta meg az igazi párját. Ha elveteted, az fájhat nagyon, ahogy az elõzõ hozzászóló is írta. Ez is döntés, el sem ítélhetõ... Amúgy sajnos a helyzet õszinte megbeszélése nem megkerülhetõ. A tudta nélkül nehogy elvetesd, mert azt nagyon megbánhatod és bosszú íze is lenne. A legtisztább szándékkal cselekedj, hogy késõbb ne vesd meg magad.

Ha válni akar és nem érez irántad semmit, plusz nõje is van, hogy csinálhatott gyereket? Vagy nincs tisztában azzal, mibõl lesz a gyerek? A tisztelt urad így-vagy úgy, feléd, maga felé, szeretõ felé, de felelõtlen becsapós játszmát ûzött. Aki menni akar, azt hagyni kell, örök törvény. Menjen. Kegyetlen ügy, de neked meg kell hozni azt a döntést, hogy akarod-e ezt a kis életkét, egyelõre egyedül. Végleg nem maradsz egyedül, számos nõt ismerek, aki boldog anya és késõbb találta meg az igazi párját. Ha elveteted, az fájhat nagyon, ahogy az elõzõ hozzászóló is írta. Ez is döntés, el sem ítélhetõ... Amúgy sajnos a helyzet õszinte megbeszélése nem megkerülhetõ. A tudta nélkül nehogy elvetesd, mert azt nagyon megbánhatod és bosszú íze is lenne. A legtisztább szándékkal cselekedj, hogy késõbb ne vesd meg magad.
Ha mas no irant erez valamit az egy dolog.. engedd menjen utjara, de tudasd vele, hogy terhes vagy.. es mondd meg neki, nem amiatt , mert szeretned ha maradna, hanem , mert jogaban all tudni, hisz az O babaja is.
mindenképpen menj el orvoshoz és ha az orvos megállapította a terheséget mond el neki. ugyan olyan joga van tudni mint neki. neki köteles gyerektartást fizetnie.
Meg annyi, hogy az abortusz utan nagyon nehez.. iszonyatos lelkiismeret-furdalas.. hisz abbol ami most benned van egy elet szulethet.. persze ez nem 100 % de benne van a pakliban.. Szeretnem, ha te nem kovetned el a hibat amit en..
Három hetes terhes nem lehetsz. Ha már kimutatató, akkor már öt hetes vagy. Mindenképpen mondd el a férjednek, és figyeld a reakcióját! Nem írtad meg, miért is akar elválni, úgyhogy egyelõre okosabbat nehéz erre mondani.
Szerintem mindenképpen mondd meg neki hogy terhes vagy, az elvetetésen pedig ne is gondolkozz. Akár vele akár nélküle is sikerülni fog felnevelni a kicsit. Azt se tudhatod 1-2 hónap múlva hogy alakul a kapcsolatotok, mennyire komoly ez a válási szándék. A fogantatástól kezdve már valóságosan él a pici babád, gondold el, ha téged elvetettek volna a szüleid annakidején, akkor te sem léteznél. Még minden rendezõdhet, ha mégis elváltok, elmondani nem lehet mekkora boldogság egy gyermek, nem fogod megbánni ha megtartod. Mindenesetre a legjobbakat kívánom Nektek.
szerintem is mondd el. En atestem egy abortuszon, de ugy erzem sosem fogom megbocsatani magamnak, hogy a konnyebb utat valasztottam. Engem is elhagyott a baratom. Mondjuk o akkor ammikor kiderult hogy terhes vagyok es a szulei azt mondtak neki hogyha engem es a gyereket valasztja ok nem allnak vele szoba tobbet.. oket valasztotta.. azota most ismet egyutt vagyunk, mert hianyoztam neki es o is nekem.. es ha minden igaz en is terhes vagyok :)
jó nagy szem*ét riban*c férfjed van. Mond meg neki, hogy menjen csak a nõjéhez, de terhes vagy és ezt nem fogja megúszni büntetlenül. amúgy az ilyen pasi megérdemelné, hogy kiheréltessék. Miért nincs erre törvény? Ha nem tudod a gyereket fenntartani biztonságos szülõkhöz is kerülhetne, nem? Vagy a pasid felneveli az új nõjével.
Nana! Azért aztán meg ne szüld, hogy örökbe add. Másnak szülni?! Nane! Szüljön mindenki magának. Vagy szüld meg magadnak és vállad fel egyedül, vagy - bármennyire is fáj - válaszd az abortuszt. A férjedre úgy gondolom nem számithatsz.
Ha már nem érdekled õt, akkor kár a gõzért. Persze érdekes, ha otthon gond nélkül 'elengedte' a dolgot pár hete (is??), miközben már rég máshol jár az esze. Ettõl függetlenül ezzel csak kitolnád a válás idejét. Egy társulás gerince csak az önkéntesség lehet, ha ez bárkibõl elfogy, azt mással nem lehet összetartani, lehet az házassági anyakönyv, vagy gyerek, netán vagyon.. A szülés más kérdés, itt két életrõl döntesz: a sajátodról és az ismerkedési lehetõségeidrõl (mert attól még ugyanúgy 'ledöntik' a gyerekes anyákat is nyugodt szívvel egyesek némi etetés után, de komoly szándék nélkül, mint az egyedülállókat, tehát nem nyújt védelmet azzal, hogy csak tisztes szándékkal közelednének), illetve a gyerekérõl, akinek - hála az államnak - igen magas költsége lesz (aki nem ért egyet, számoljon utána csak az áfáknak: ruhák, tankönyvek, étel, stb), amit ugye nem sajnál az ember, de nem garantált manapság, hogy 15-20 évre garantálni tudja.
Tudod itt az a gaz, h mar van mas valakiije! Nem akar veled tovabb elni es massal akarja megosztani az eletet, szoval ennek tudataban donts. Szoval, ha veled marad, akkor a baba miatt fogja tenni es nem miattad es akkor is eleg nagy eselyed van arra, h elobb-utobb elhagy! Nem lenne jobb egy olyan embernek szulni, aki megorul erted?
kedves videócsatoló! Kérlek, keresd meg a neten, hogy 3-5 hetes terhességnél mi is van az anya hasában?! Hangsúlyozom MI??? Ugyanis akkor még embriónak sem nevezhetõ... nincs szívhang!!! Ilyen értelemben igenis, hogy egy felnõtt nõ élete többet kell, hogy érjen, mint egy ki nem fejlõdött még zigóta állapotban lévõ sejtcsoport! Igen, ebbõl a sejtcsoportból, amennyiben úgy döntünk, hamarosan egy gyermek fejlõdik, egy élet. De amíg nem, addig dönthet és nem csak a törvény miatt van joga hozzá, hanem azért is, mert felelõsen átgondolja, hogy fel tudja-e nevelni vagy sem! 20 hetes kismama
17 hete benned is csak ez volt. Szerinted a te gyermeked élete is csak egy sejtcsomó, amit rajtad állt volna eltávolíttatni, ha akarod. Majd mondd meg a gyerekednek, ha nagy lesz, hogy csak azért él, mert te úgy döntöttél, hogy ezt megengeded neki és nem öletted meg pár hetesen, anyagi megfontolásokból.
A 11:47-essel maximálisan egyetértek. Kedves abortuszellenes hölgyek, nézzetek már körül, hogy milyen körülmények között élnek gyerekek! Olyan könnyen jelentitek ki, hogy meg kell tartani mindenképpen a gyermeket, amit meg is értek, mert nem nektek kell felnevelni. Nem ti lesztek ott, amikor az anyuka majd nem tud enni adni a gyereknek, nem tud ruhát, cipõt venni és nem tudja taníttatni. Persze akkor majd a hõs anyuka szétteszi a kezét és mondhatja a gyerkõcnek, hogy "Nem baj kisfiam, hogy nincs apád, hogy nélkülözésbõl áll az életed és esélyed sem lesz arra, hogy valaha ez megváltozzon mert nem tudlak taníttatni. Tudom, hogy kiközösítenek az iskolában, hogy nincsenek barátaid, hogy engem sem látsz soha mert éjjel-nappal dolgozom de legyél hálás, mert megszültelek!" Persze tudom, hogy most majd jönnek a bárányos-legelõs sztorik meg, hogy gyilkosság stb. Nem igazán tudom, hogy mi a rosszabb. Hagyni, hogy a gyermekem szenvedjen egész életében vagy véget vetni az életének mielõtt elkezdõdne. Ebben a kérdésben csak az anyának van joga dönteni. Nektek pedig kedves válaszolók, semmi jogotok nincsen ítélkezni akkor sem, ha elveteti a babát! Ez mindenkinek a saját döntése, a saját lelkiismeretével kell mindannyiónkn
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az utolsóval egyet értek. Az én fizetésembõl nem tudnám felnevelni.. ezért az abortusznál döntöttem.. és a férjemmel pedig válok.
Szia! 11:47-es vagyok. Nagyon sajnálom, hogy így alakult és hogy ezt a döntést kellett meghoznod. Sok erõt és kitartást kívánok neked! Fiatal vagy, hidd el még alakulhat szépen az életed! Remélem, hogy legközelebb jobb embert sikerül választani! Mégegyszer kitartást!
Igen, jol dontottel, csak nehogy megvaltoztasd a velemenyedet!
Szerintem meg rosszul. De õ tudja. Az õ élete, az õ lelkiismerete, az õ meggyilkolt gyermeke.
Szerintem meg csinálj egy alapítványi számlaszámot a gyermeke részére és a kezdõtõkét gyorsan utald is át! Akkor lehet, hogy meggondolja magát és akkor neked sem kell tudatlanul ítélkezned ismeretlenek felett!
Ebben van valami. Az apa nem gondolná megmenteni a gyermekét?
Mellesleg az abortusz sem ingyen van, tudtommal. Én szólnék az apának, hogy legalább a költségeket fizesse! Az böki a csõrömet, hogy még férjként kavar egy másik nõvel, de azért dugogatja feleségét is védekezés nélkül hülye felelõtlenül. Bakker, akkor legalább fizessen! S egye a rákfene õt is a lelkiismeretével együtt!
Ezzel egyetértek, mindenképp tudnia kell róla így is!
Mindenképp mondd el a férjednek, de mivel válni akar teljesen a te döntésed, hogy mi lesz a gyerekkel. Nem értek egyet a válaszolókkal, amikor azt írják, hogy tartsd meg. Terhességed alatt épp válófélben leszel egy olyan férfitõl, akit még szeretsz, boldogtalan leszel és még jó darabig nem fogsz tudni úgy tekinteni a gyerekre, hogy ne õ jusson eszedbe. A terhességnek egy boldog idõszaknak kellene lennie, amit közösen élsz meg a szeretõ pároddal, ez az mai igazán jó a babának! Persze ha nagyon vágysz már rá hosszú ideje és érzed hogy készen állsz, akkor ne vetesd el, de pokolian nehéz lesz.
én csak azt mondom, hogy ha egy kapcsolat már eljut addig a pontig hogy nagyon úgy néz ki hogy, válás lesz belõle, akkor még ha le is feküdnék a férjemmel nagyon vigyáznék , hogy ne legyek terhes. És persze ugyanez érvényes a pasira is, mármint neki is lehetett volna ennyi esze. én is egy gerinctelen alaknak tartom!
Az utolsó kettõtõl kérdezném, hogy szerintetek hogyan ejti vagy hogy ejteti magát teherbe egy nõ? Azt ne mondjátok, hogy a férje nem volt ott, hogy neki nincs felelõssége! Miért a nõ a felelõtlen, ha akkor még nem is tudta, hogy a férjének más is van, vagy akár ha tudta is, könyörgöm, nehogymár ne fekhessen le a férjével?!
A kérdező hozzászólása: Azt mondta hogy van más nõ az életébe. és hogy már írántam nem érezz semmit:!
Mondd el neki, lehet, hogy ettõl rájön, hogy mégis fontosabb vagy neki, mint a másik nõ. De az is lehet, hogy ekkor is elhagy. Viszont a babát ne vetesd el, mert õ semmirõl nem tehet. És az abortusz az legalizált gyilkosság. Amúgy 3 hetes tényleg nem lehetsz... :S
Elõzõeknek nagy igazságuk van. El ne vetesd! Lehet, hogy a másik nõ mellett dönt, de attól még õ is akarhat gyereket! Ha meg nem, fizetnie kell a tartásdíjat, nem vetetheti el veled! Ha semmi kilátásod, hogy felneveld, és a rokonság sem segít, és tényleg semmi esélyt nem látsz, akkor se öld meg. Keresd meg a Bölcsõ Alapítványt, õk abortuszra ítélt gyerekeket mentenek. Mindent inkább, de ne ítéld halálra. Nem tudják az abortusz mellett döntõ nõk, mi mellett is döntenek. Ma mesélte egy barátnõm, aki egyéb ok miatt volt a kórházban a nõgyógyászaton, hogy mint eü. dolgozóval, õszintén elbeszélgettek az asszisztensek vele az abortuszról. Azt mondták, hogy az önként gyereküket "eldobó" nõkön az eü. az olcsóbb eljárást alkalmazza, a méhszájat megnyitják, ami annak megtörõdésével , , sérülésével jár, majd szétszaggatják a gyermeket, és kiszippantják vagy kikaparják a roncsokat. Ha már maga úgy döntött a nõ, hogy neki az egészséges, élõ gyermeke nem kell, és nem foglalkozik a következményekkel, nem is érdemel mást, mondták. Nem mutatják, de megvetik a gyermeküket elvetetõ nõket. Félreértés ne essék, én nem így gondolkodom, én mélyen együttérzek velük. Az viszont való igaz, hogy NEM TUDOD te sem, meg sokan mások sem, mit vállal az ember az abortusszal. Íme: http://video.xfree.hu/?n=nonoyoyo|882ac9a3860df1052daa06d80d..
Hidd el találsz kisbabával is párt. Ne dobd el magadtól ezt a csodát. Rengeteg nõ az életét odaadná, hogy kisbabája lehessen, nagyon megbánnád, ha elvetetnéd szegényt. Ha semmi áron nem akarod megtartani, akkor inkább add örökbe, olyan szülõk várnak rá akiknek õ lenne az élettõl a legnagyobb ajándék. Hidd el mindig van valami lehetõség. Kérhetsz segítséget a szüleidtõl, testvéredtõl ha van. Az abortusz csak legvégsõ esetben kerüljön szóba szerintem. A férjednek pedig tényleg mondd el, neki is joga van tudni a babáról, és ha megszülöd neki is kötelessége gondoskodni róla. Én már nem folytatnám vele a kapcsolatot. Biztos találsz valakit magad mellé, hiszen olyan fiatal vagy. Minden jót neked, és remélem a legjobb döntést hozod.
Na igen. Ezt a felvételt kellene megnéznie minden nõnek, aki megöli a gyermekét. És megérdemelnék, hogy minden éjjel ezzel álmodjanak hátralévõ életükben.
Tényleg olyan reménytelen a helyzet, hogy nem tudnád egyedül felnevelni a picit? Nincs rokon akitõl szerezhetnél babaholmikat? Ha meglesz a pici, az nagyon sokmindenben kárpótol majd, most gondnak láthatod, de ha meglesz, már csak örülni fogsz neki.
Ha ezt mondta /mármint, hogy van más nõ az életében/, akkor ez a dolog elveszett. Bármennyire fáj is, válaszd az abortuszt és örökre fejeltsd el ezt a lelketlen, hûtlen, megbizhatatlan embert. A lehetõ legaljasabban viselkedett veled szemben. Erre nincs bocsánat!
Az elsõ válaszoló tökéletesen leírt mindent. Ha 3 hetes terhes vagy, akkor még bõven el is vetélhetsz. A nõk 90 %-a elvetél életében legalább egyszer, csak nem tud róla. Mert adott esetben ki sem marad a menstruáció. Neked, ha 3 hetes terhes vagy, akkor majd csak 1-1, 5 hét múlva kell megjönnie. Úgyhogy fogalmam sincs, hogy honnan tudod, de mielõtt még nagy bejelentést teszel, talán várd meg, hogy kimarad-e a menstruációd egyáltalán. Ha nem jön meg és eltelt egy hét és lesz a kezedben egy pozitív teszt csak akkor szólj a férjednek. Most úgyse hinné el. Ha kiderül, hogy terhes vagy akkor joga van tudni róla. A baba miatt nem fog veled maradni ebben biztos lehetsz! Mivel egyedül nem tudnád felnevelni így két választásod van: megszülöd és örökbe adod vagy elveteted. DE, fölöslegesen dilemmázol addig, amíg nem tudod biztosan, hogy tényleg terhes vagy-e.
Lehet szemétség amit most írok, de szerintem a férjed is szemét, és megérdemelné. Szóval szerintem mondd el neki hogy terhes vagy (ha már biztos) és mondd meg neki hogy mindenféleképpen elváltok mostmár, de a gyerekrõl mondjon is le, gyerektartást fizeti és annyi. Szüleid vagy barátnõidre biztos számíthatsz. Abortusz egyébként is veszélyes, mert lehetséges hogy utána nem lehet gyermeked.
Ne vetesd el! Írta itt valaki, hogy ha végleg elveszett minden, akkor örökbe adás vagy abortusz. Akkor már nyilván az örökbe adás. Van a baráti körünkben egy házaspár, második örökbe fogadott gyereküket kapták meg fél éve. Négy évet vártak rá, mert nem volt örökbe vehetõ gyerek! A két éves kisfiú úgy lett aztán nekik, hogy egy 16 éves lány már nem tudta elvetetni. Otthagyta a kórházban. Kis aranyos srác, megúszta a halálos ítéletét. Azért, mert ez a fajtája a gyilkosságnak legális, nem lesz egy normális nõ számára választható alternatíva. Tudom, hogy egy ilyen súlyos helyzetben minden megfordul az ember agyában. Tarts ki. Még az is lehet, hogy minden jóra fordul. Akkor nem hagyna a lekiismeretfurdalás boldog lenni egy életen át.
Én addig várnék az elmondással amíg teljesen biztos nem lesz a terhesség. El nem vetetném. Ha el akar menni menjen. De lehet hogy a hír hallatára majd átgondolja a dolgokat, viszont én nem biztos, sõt biztos hogy nem örülnék neki ha emiatt döntene úgy hogy mégsem válik el. Pici babával is lehet szeretõ társat találni, ettõl ne félj. Nem maradsz egyedül.
19:09 vagyok "van más nõ az életébe" ezek után nem is biztos hogy hagynám hogy a baba miatt maradjon. ha már az életében van az a nõ akkor a kézfogós sétákon már túlvannak...
Ha a ferjed valni akar, akkor gondolom, hogy nem eltek jol. En ugy erzem, hogy miutan megtudtad, hogy mas noje van, teherbe ejtetted magadat. Ugye igy volt? Azt, hogy gyereket vallaltok, gondolom nem beszeltetek meg, te eldontotted, hogy szulsz. Azert ha ez igy volt, nem far reszedrol a dolog. O azt mondta, noje van, valni akar. Erre te teherbe esel. Akkor most mit szeretnel? Felelotlen vagy, nagyon! A semmire hogyan akarsz gyereket szulni? Azt irod, nem tudod egyedul eltartani a gyerekedet. Akkor mi lesz? Hogy gondolod?
bennem is felmerült az amit a 20:14-es írt, és biztos engem is jól lepontoztok, na mindegy azért leírom a véleményem. itt mindenki csak a férjet szídja (én is elítélem amiért szeretõje van !) de lássuk be egy házasság két emberen múlik, és valószínû nem most romlott el minden hanem már régóta nem stimmel valami. Na de ha nem mûködött a házasság akkor miért kell bevállalni egy babát? Mindenképp mond meg neki, hiszen az õ gyereke is. Valószínû még ha melletted is marad a baba miatt , a szeretõje úgyanúgy meglesz :S azt hogy mit csinálj a babával azt csakis te tudod eldönteni, de ne dönts elhamarkodottan!
Felelõtlen nõ és még van pofája a férjét vegzálni? Miért nem beszélte meg az áldozattal? Mibõl gondolta, hogy stabil egzisztencia (érzelmi és anyagi biztonság) nélkül a világra hoz egy gyereket és majd eltartatja magát? Hiába házasság, ha nem beszéltek errõl akkor bizony zsarolás szaga van a dolognak!

Párommal nem terveztünk babát, de most úgy néz ki, hogy terhes vagyok. Hogy mondjam meg neki?

Még csak fél éve vagyunk együtt, neki már van három gyereke, nekem még nincs. Én 24 éves vagyok, ő 40 Ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: "Drágám, terhes vagyok."

"Drágám, terhes vagyok."
Mit tennék? Attól függ, o akar e gyereket vagy sem.... Ha nem akar, képes lennek e anyagilag es érzelmileg egyedül nevelni.....
Minél elõbb megbeszélném vele. Ebben csak közösen dönthettek.
"Te 40 vagy, én 24, mégsem tudunk védekezni rendesen, édes!"
Ebben a kérdésben csak ketten dönthettek , külsõ befolyástól mentesen (függetlenül attól , hogy itt milyen válaszokat kapsz )! Azt hiszem , lehetek õszinte ... ha én a helyedben lennék , nem biztos , hogy ezt a babát most bevállalnám . De ez csak az én véleményem , döntsetek belátásotok szerint !
Tedd össze a két kezed és adj hállát... fél éve probalkozunk és semmi... én 23 vagyok---
HÉ! hogy beszélsz! normálisan írtak neked! fél éves kapcsolat, pasid öreg, te meg megtartod! hajrá!
"Én már szeretnék babát ezért mindenféle képpen megtartom de nem tudom mit fog hozzá szólni." Fél éves kapcsolatban, te 24 vagy. Te normális vagy, hogy megtartod? Azt sem tudod, hogy kitart-e melletted, önálló kereseted meg gondolom nullához konvergáló. Ez nem ennyibõl áll, hogy "én szeretném, szóval megtartom", nagyon nem. Sajnálom a pasit, hogy egy ilyen õrülttel jött össze, mint te. Húzzál abortuszra két nagy pofon után.
"Mi úgy vagyunk vele, hogy majd lesz valahogy." Tudatos gyerekvállalás, biztos élet, stabil kapcsolat, jövõkép. Pont erre van szükség. Nálad ahogy látom minden pont maradéktalanul teljesül. Hajrá :S
Ha nem akarná a gyereket, akkor meg azon pattognának, tehát mindegy, mit mond itt a kérdezõ. Kérdezõ, ezt az ügyet ti ketten döntsétek el, csak a saját akaratotokat figyelembe véve. A kapcsolatotok részletei nem ránk tartoznak, akármi is lesz a végkifejlet, ezen az oldalon úgyis megtalálják az okot, hogy háborogjanak rajta sajnos, hidd el.
Hát kiugrani a pasi a bõrébõl nem fog az tuti:DD
Úgy érzem, hogy 1 fõvel ismét nõni fog az egyedülálló anyák népes tábora.
Szóval: jól átverted a párod, de annyi eszed sem volt hogy elõtte többé-kevésbé megtudd, mit fog reagálni. Gratulálok. Persze, hogy lesz valahogy: õ lelép, gyt-t nem fizet te meg majd szidod a kormányt meg az országot meg a munkáltatót meg mindenkit mert kevés a segély és ebben az országban nem lehet megélni.
A kérdező hozzászólása: Mi úgy vagyunk vele, hogy majd lesz valahogy.
Hogyhogy nem tudod, hogy akar-e gyereket. A párok beszélgetnek a jövõjükrõl. Nem folyamatosan errõl, de azért néha ez a téma is felvetõdik.
"Szedtél gyógyszert, de szart se ért." Szerinted ezt ki hiszi el?..
Szívem, az a szánalmas, aki nem tud védekezni! :)
Ezt a k.va kib.... sok rosszindulatú embert! Csak az elejét olvastam végig, de a bicska kinyílt a zsebemben. Kérdezõ: lehet, hogy félsz, mit fog szólni a párod, de ettõl függetlenül le kell ülni mihamarabb és meg kell beszélni vele. Elõfordul, hogy akár még gyógyszer vagy más védekezési mód mellett is terhes lesz valaki. Elmondod neki, hogy te szeretnéd a gyereket, megkérdezed, õ hogy áll hozzá. Ezután lehet dönteni. Ha õ nem akarja, te pedig igen, akkor van rá esély, hogy ha a gyerek mellett döntesz, a pasi lép. Ezt neked kell eldönteni, hogy ezek után vállalod-e magadnak a gyereket vagy sem.
Ennyi nõ nem esik teherbe MEGFELELÕ védekezés mellett. Szedtem a bogyót, de szart se ért? Ez mi? Most kezdted? Vagy kimaradt 1-2 szem? Az van, hogy nem tudnak védekezni, aztán jaj becsúszott..szégyen!
Kérdezõ, hagy érdeklõdjek már, amúgy van B terved? Mi van ha a pasi nem akarja a gyereket? Akkor is megtartod? Mi van, ha elküld onnan, hol fogsz lakni? Mibõl fogod felnevelni, ha úgysem fizet gyerektartást? És egyáltalán, mit mondasz a gyerekednek 10 év múlva, hol van az apukája?
Jó, mondjuk ennyi idõ után valószínû. :D Ha az elején van, akkor még nem látszik.
hát kénytelen volt
Mire jutottál végülis Kérdezõ? Elmondod/elmondtad a terhességed?
51/51 Idõpont tegnap 22:17 én meg úgy gondolom hogy védekezzen az (is) aki nem akar gyereket, hiába mondja a másik. ha a férfi nem akar akkor huzzon óvszert, akármit mond a nõ, ha a nõ nem akar szedjen fogamzásgátlót, vagy egyéb módon védekezzen.
Ezek miatt nem szabad a nõkre bízni a védekezést. Ki tudja mi jön össze?
Õ már egy meglett ember, sõt, ahogy olvasom, õ már egy NAGYPAPI. Én megérteném, ha nem akarná elölrõl kezdeni az életét..
Szerintem itt nem is amiatt támadják "bicskanyitogató stílusban" a kérdezõt, mert terhes lett, hanem hogy egy 3 gyerekes apától, aki nem fizet a meglévõ gyereki után sem gyerektartást, pedig az egyik még pici lehet. Szóval nem túl rózsás a helyzete.
Elõzõ vagyok. Mi pont azért, mert úgy tudtuk nem lehet babánk, (miattam) nem védekeztünk.
A sok ember nem rosszindulatú , hanem realista . NEkem az a bicskanyitogató , hogy adott egy nõ aki terhes lesz és a közvélemény szerint kutya kötelessége megtartani a babát bármi áron . ... Itt most nem a kérdezõrõl írok , hanem csak úgy általában . Mindenki maga döntse el tudja e , akarja -e vállalni a gyereket . Itt csak a kérdezõre (+ a párjára ) tartozik , mit dönt . Én nem akarom befolyásolni a döntését , nem mondom márpedig tartsa meg és nem török pálcát felette akkor sem ha elveteti a babát .
Egy párkapcsolatban mindenfélérõl szoktak beszélgetni, nem csak ágyba bujnak. Tehát megválaszoltam az utolsó kérdésedet.
21 -es te a szerencsés kivételek közé tartozol . :-) Én nem minden körülmények közé tartanék meg babát ... (Anyuka vagyok egyébként jómagam is ) A páromnak is lenne beleszólása , akarata ellenére nem kényszeríteném apaságra .Egyedülállóként pedig nem indulnék neki az anyaságnak ... kivéve , ha egészségügyi okokból nem lehetne gyermekem többé.(Ez esetben egyedül is bevállalnám ).
mit fog hozzá szolni? szívem, van három gyereke, nyilván nem tõled, nem terveztettek babát, te megtartod akár akar akár nem... szerinted mit fog csinálni? már három gyereket elhagyott, egy negyediket se lesz neki nehéz, ha nem akarja...
tablettát szedtél?
az sok mindentõl függ, mondjuk a körülményektõl is: együtt éltek? õ együtt él a 3 gyerekével? Szerintem nem kell nagy körítés, elég, ha eléteszed a tesztet és közlöd, hogy terhes vagy. Nem biztos, hogy örülni fog, gondolom a másik 3 gyerek is irtó sokba kerül, mert még nem lehetnek nagyok.
A kérdező hozzászólása: Milyen felesége???? Gyerektartást meg amúgy sem fizet.
Az hagyján õ mit szól DE A FELESÉGE????
Így: Drágám, átvertelek és teherbe estem mert gyereket akarok. Nem érdekel a véleményed, de gyerektartással majd jól lehúzlak.
Azért a párodnak is van beleszólása , hogy szeretne-e megint apa lenni + ha esetleg (ne így legyen ! ) nem maradtok együtt egy 4. gyerek után is gyerektartást fizetni ... Beszélgessetek , ha a párod is szeretné akkor semmi gond ... ez esetben sok boldogságot és jó egészséget kívánok :-) !
A kérdező hozzászólása: Egy 40 éves pasi egyáltalán nem öreg, volt már 20 évvel öregebb pasim is. Szóval, hogy mondjam el neki?
Nem terveztetek babát, õ lehet nem is akar, de te nagyon szeretnél. Lehet, hogy nem is véletlen az a teherbeesés... :) Ültesd le és beszéljétek meg. A kérdést pedig nem értem, hiszen pontosan tudod mit akarsz. Ha az a baj, hogy hogyan mond meg neki, akkor már megkaptad a választ. "Szívem, terhes vagyok." Nem olyan nehéz ez.
A kérdező hozzászólása: Képzeld el, hogy dolgozom te kotnyeles satrafa!
Ha a 3 gyerekének nem fizet gyerektartást, gondolod hogy a 4.-re fog? Mibõl fogtok megélni az elsõ 2-3 évben?
nem fizet gyerektartást? Akkor a tiéddel szerinted fog foglalkozni?
Évek óta tablettával védekezünk, és nem csúszott be baba. Ehhez rendszeresen kell szedni. Ezt neked senki nem mondta?
A kérdező hozzászólása: Csak élettársa volt. Honnan tudjam, hogy akar e gyereket? Amúgy a nagyobbik fia 20 éves. 73%-os! Nagyon szánalmas vagy.
Gratulálok, 20 évvel idõsebb pasid is volt már....Azaz 60? Hát.... A 40 éves férfi valóban nem öreg még.De hozzád igen!Mindenáron megakarsz fogni magadnak egy nagyapát, akinek már nem kell gyerektartást fizetnie... Kérdésedre válaszolva:Egyszerûen:Drágám, apává tettelek! Majd meglátod, örül e neki....ha szerencséd van, igen...
Beszéld meg a pároddal, hogy õ mit szeretne. Te már eldöntötted, hogy megtartod. Tehát vagy szeretné a babát, és együtt felnevelitek, vagy nem szeretné, és egyedül neveled fel. Én védekezem, mert még nem szeretnék teherbe esni, bár már tervezzük a babát. De tudom, ha mégis becsúszna most, akkor párom lenne a legboldogabb a világon. (Én még kevésbé szeretném mint õ.) Ezt csak tudja már az ember a párjáról, hogy szeretne-e babát most vagy a jövõben, vagy nem.
40 éves és felnõtt gyereke van unokával?? Tiniterhesség volt? A legkisebb gyerek meg ha jól számolom, igen kicsi? Kisgyerek mellett lépett félre? Most jön megint egy baba? Elvált?
Több éve szedem és használ... Mondjuk rendesen szedem és nem akarom átbaszni a párom!
El is hiszem hogy szedted! Na ezért sem bízok a nõkben.
A kérdező hozzászólása: A két gyereke már felnõtt sõt az egyiknek már gyereke is van. A kisebbik gyereke és az unokája között csak pár hónap külömbség van. Szedtem gyógyszert de [email protected] sem ért.
Egyébként nem sajnálom a pasit, perkáljon csak, húzott volna gumit. A többi módszer nem a legbiztonságosabb, hányszor hallani, hogy nõ elfelejtette bevenni, nem hatott a gyógyszer valami miatt, õ is rizikózott.
A kérdező hozzászólása: Én már szeretnék babát ezért mindenféle képpen megtartom de nem tudom mit fog hozzá szólni.

Hogy mondjam meg a férjemnek (25) hogy terhes vagyok?

Jó ötleteket kérek. x3

Legjobb válasz: te: "férjed neve" õ: tessék? te: terhes vagyok!

-te:köhöm köhöm bekaptam a legyet -õ:az nem finom -te:bohóc van a fiókban -õ:az hogy fér oda? -te:lekvár van a fánkban -õ:még jóhogy -te:Terhes vagyok! -õ:sztem te nagyon beütötted valahova a fejed...
- Szívem, szólítottak már téged apának? - Nem. - Most már fognak.
te: "férjed neve" õ: tessék? te: terhes vagyok!
Hát nem tudom de szerintem ezt nem lehet viccesen közölni :) max kicsit átvered
Hát nem tudom de szerintem ezt nem lehet viccesen közölni :)
Ezt mér a humor kategóriába írtad?? Ha neked ez ennyire vicces akkor állj a férjed elé és a képébe röhögve mondd meg neki, hogy gyereket vársz.
a mire? akarom mondani a babára
szivem gondolj a bára
A kérdező hozzászólása: Viccesen akartam megmondani. MErt MI Ellenbe veled mi elterveztük ezt a gyereket
Utolsó: Ez nagyon nagyon nagyon nagyon ott van!!! xD :D lájk

Hogyan mondjam meg a férjemnek, hogy terhes vagyok, ha most pont a legalkalmatlanabb idõpontban jött össze a baba?

A férjemnek stabil munkahelye volt fél évvel ezelõttig, 10 éven keresztül. Miután egy leépítésnél munkanélküli lett, elég hamar sikerült elhelyezkednie, a hely stabilnak tûnt, a fizetése még jobb is volt, mint az elõzõ helyen, harmadik babát terveztünk. Utána jött a baj, mert a próbaidõ utolsó hetében minden indok nélkül kitették. Akkor még meg is könnyebbültünk, mert a jelek szerint nem jött össze a baba, úgy voltunk vele, hogy jobb is így. Azóta folyamatosan munkahelyet keres, de még csak vissza sem hívják, én visszamentem dolgozni. Tegnap voltam nõgyógyásznál, mert megint problémám volt a vérzésemmel és kiderült, hogy babát várok, ráadásul már 10/5 hetes vagyok, tehát mégis összejött az utolsó próbálkozós hónapban a kicsi. Fogalmam sincs, hogyan tálaljam ezt a férjemnek.

Legjobb válasz: A munkahelyem fizikai munkát is végzek, a fõnököm nem hagyná, hogy terhesen dolgozzak, tehát táppénzre kell mennem.

Az nem egy agyalágyult dolog, hogy gyerekeket vállaltok, az inkább, hogy mit tudtok adni nekik? A SZERETET mindenen átsegít, az rendben van.De késõbb ök is szeretni fognak Téged?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem kamu a kérdés és tudom, hogy a 12. hétig lehet elvetetni a babát, de azt is, hogy legalább 2 alkalommal meg kell jelenni a védõnõnél+ néhány nap amíg a doki kitûzi az idõpontot. Nem segélybõl tervezem felnevelni a gyermekeimet és nem állunk rosszul anyagilag sem, mert szerencsére én jól keresek, de a táppénz és a max gyed is jóval kevesebb mint a fizetésem és nem tudom belõle kigazdálkodni anyósomék 130000Ft-os hitelét. A férjem nem hivatalosan vállalta át a hitelt, tehát nekünk nincs hitelünk. A kialakult helyzet miatt nem a mi megélhetésünk került veszélybe, hanem anyósomék háza. Engem a férjem lelkiállapot érdekel elsõsorban! Már eddig is bántotta, hogy jóval többet keresek mint õ, és nem õ "családfenntartó", utána az, hogy a gyerekek mellõl vissza kellett mennem dolgozni és most a hab a tortán, hogy a szülei háza is úszni fog, ha nem tud valami munkát keríteni... Az utóbbi 10 évben hiába lett jó a munkájában, mindenki okj-s papírt kér tõle, ami neki nincs, tehát vagy elhiszik, hogy tudja vagy nem. Igen, terhes vagyok, de polipjaim is vannak és kettõ olyan rossz helyen tapad, hogy a doki inkább leszedi, mert fertõzésveszélyes és állandóan vérezgetnék miattuk.
Én is azt mondom, hogy két gyereketek már van... Hitelt is kell fizetnetek.. Nem olyan helyzetben vagytok, mint az, aki írtak, hogy õk is így jártak de épp kijöttek valahogy kis pénzbõl. Ti hitelt fizettek, két gyereket már el kell tartanotok. Nem csak annyi, hogy anyu meg apu kevesebbet eszik, hogy legyen pelusra... Ott a két másik gyerek is.. Persze, az is lehet, hogy két-három hónap múlva talál állást. Próbálkozhattok újra akkor, ha biztosnak tûnik már az új hely. Vagy ha legalább le tudtok rakni valami megtakarítást ilyen estre. A szüleim voltak hasonló helyzetben, középiskolás voltam, hiteleket fizettek, apám szintén nehéz munkát végzett és a feje felett neki is ott volt a két gerincsérv mûtét után még vagy három kezdõdõ sérv, sokszor állni nem bírt a munkában, nem lehetett tudni mikor fog lerobbanni megint. Anyám keresett 80 ezer forintot. Aztán terhes lett. Végül hosszas vívódás után elvetette, pedig rég szeretett volna "kistestvért". Azóta is bánja, de nem is próbálkoztak azóta. és úgy esett, hogy kb. mikor született volna apám nem leesett a lábáról, hanem megszûnt a cég, ahol dolgozott és több, mint egy évig SEMMIT, de SEMMIT nem talált! Pedig egy kiváló szakember, sok papírral, referenciákkal, és mégis! Nagyon kemény idõszak volt, semmire sem volt pénzünk, szégyen nem szégyen, engem az akkori barátom, azóta már férjem, öltöztetett, meg vette nekem az iskolába ami kell... Mi lett volna velünk, ha még egy kisbaba is van és anyámnak sincs a 80 ezer forintos fizetése? Ha nem 17 éves vagyok, akinek van barátja, aki segít neki? Vagy ha otthon hagyja apámmal, dolgozik és a 80 ezerbõl lehet venni a pelenkát, tápszert, ami kell? Szerintem elvitték volna a fejünk felõl a házat, vagy éhen halunk, így se volt könnyû kihúzni, amíg munkát talált apám. Aztán persze az a munkahely se tartott sokáig. Volt egy kb. 5 éves idõszak, ami alatt hol dolgozott, hol nem és nem a saját hibájából. Most évek óta dolgozik megint jó helyen, jó pénzért, néha anyukám elõhúzza, hogy hány éves lenne, meg stb. de az az igazság, ha belegondol, hogy kész katasztrófa lett volna, ha akkor ott van... Én nem merném a helyetekben vállalni. Két gyerek, hitel mellé, ilyen helyzetben.. És minél elõbb mondd el neki.
Hát ez egy elég zavaros stori... Most terhes vagy vagy polipod van? Én már elvesztettem a fonalat!
Mindenképp tartsátok meg, 7 hónap alatt még jóra fordulhat a sorsotok és késõbb nagyon nehezen dolgoznátok fel hogy elvetettétek a picit. Vedd ki a felhalmozott szabijaidat, az is legalább 2 hónap teljes fizetés. Utána táppénz, szülés elõtt tgyás. 2-3 hónap alatt is sok álláslehetõséget át lehet nyálazni, . Nagyon nem könnyû helyzet, de nem lesz mindig ilyen, tegyetek meg mindent amit tudtok!
Off: Nem értem miért van ennyi rossz indulatú válaszoló. És ha tényleg kamu a kérdés, akkor mi van? Ha valaki így érzi, nem kell válaszolni. Beírják ide, hogy kamu, aztán ha nem az, akkor csak annyit értek el vele, hogy bele rúgtak valakibe, aki segítséget kért. Az, hogy valami nehezen hihetõ, még nem jelenti azt, hogy nem is történhet meg soha. Ha valaki segíteni nem tud, legalább ne rontson más helyzetén.
Elõzõ vagyok. A telom kicsit önállosodott és elküldte a félig megirtat. Szoval mi pont így voltunk. 17 évig dolgozott egy munkahelyen ráadásul jó fizetéssel. Pénteken közölték, hogy hétfõtõl viszlát, megszûnik a cég. Addigra már 6 éve probálkoztunk a babával, egy inszemen tul voltunk (méhen kivüli lett). Így én is elkezdtem dolgozni és a következõ inszemet elnapoltuk. Erre természetes uton terhes lettem. Azonnal ahogy a teszt megolt el is mondtam neki. Nem fogadta jol. Megijedt, hogy most mi lesz, itt van munkanélkül, ráadásul én azonnal veszélyeztetett lettem. Megtartattuk, mert az jobban fájt volna ha 6 év probálkozás után el kell vetetnem a hülye pénz miatt. Én táppénzt kaptam, a párom elvégzett egy támogatott tanfolyamot onnan is jött egy kis pénz. Szûken de elvoltunk. Azóta jól alakulnak a dolgok, sosem bántam meg, hogy akkor nem vezettük el. Jelenleg külföldön tudott elhelyezkedni a párom, nehéz, de igy sikerült egyenesbe hozni magunkat és mostmár csak félreteszünk.
"az utóbbi 10 évben végzett munkájáról meg papírja nincsen" Hogyhogy? Ez ugye nem azt jelenti, amire gondolok?!
Mi pont így voltunk. 1
lehet sürgõsségi elvetetést kérni úgyhogy ez csak megnyugtatás miatt mondod magadnak, hogy úúúgyse lehetne elvetetni.Letojod valójában mit akar a férjed, mert akkor már az alatt az egy nap alatt elmondtad volna neki mi a baj és EGYÜTT döntitek el, nem pedig te magadban :P errõl ennyit mártírkodsz közben csak magadra gondolsz mert megint anya akarsz lenni és a férjed lelki problémája mögé bújsz.
ja és elõbb osztottad meg ezt egy rakás idegennel, mint a saját férjeddel gratula hozzá...
38-as vagyok! MI bántót, kioktatót vagy rosszat írtam, hogy azonnal lepontoztatok??
Én nem akarom elhinni, hogy pont Bp-n ne tudna elhelyezkedni a férjed, még akkor is, ha fizikai munkát nem végezhet. 10 év alatt, pedig miért nem tudott megcsinálni egy okj-t, ha egyszer abban a szakmában dolgozik, és kell neki a boldoguláshoz. Kényelmes neki ez a helyzet, hogy te gürizel, ez csak a rizsa, hogy rosszul esik neki, hogy többet keresel.Rázd fel, hogy csináljon magával valamit! Anyóséknak meg csak annyit adjatok, amennyi a ti megélhetéseteket nem veszélyezteteti.
Nagyon sajnálom, hogy a férjed nem talál munkát. Nem lehetne valahogy, hogy a szülei pár hónapig fizessék a hitelt? Az titok, hogy Te milyen munkát végzel? Nem tudod magad áthelyeztetni vagy könnyítést kérni? Remélem minden rendben lesz végül...
A kérdező hozzászólása: Elmondtam neki és úgy reagált, mint vártam! Azt mondta, ha el akarnám vetetni, azonnal beadná a válást. Most a fellegekben jár, tervezi, hogy mi legyen a neve, milyenre legyen kifestve a szobája stb. Most úgy érzi, hogy a következõ héten munkát is szerez és minden megoldódik (pénteken 3 visszautasító e-mailt kapott). Csak akkor fogja majd ténylegesen belátni, hogy nem minden tömény boldogság, mikor nem tudjuk befizetni a törlesztõt. Na, én attól az idõszaktól tartok.
"Banki, befektetési és értíkpapír jogi vizsgát kellene csinálnia" Ja hát ha olyan helyre jelentkezik ügyfélszolgálatra. Van ám sok más ügyfél szolálat is, ahol értékelik a tapasztalatot, de köze nincs a bankhoz, meg a befektetéshez..
akkor is ezt meg kell vele osztanod, örökké nem ápolhatod a lelkét mert egyszer úgyis kiderül, és érdekes a gyerek meg marad és kész és ezt te egyedül döntötted el férjednek nincs szava... ha ennyire nyámnyila hogy ezt sem bírja elviselni akkor keressen nem a szakmájához kötõdõ munkát túléli.
A kérdező hozzászólása: Banki, befektetési és értíkpapír jogi vizsgát kellene csinálnia. Sajnos elég nagy a konkurencia és szinte mindig azokat veszik fel, akik valami papírt fel tudnak mutatni. Mint már írtam, én minden gond nélkül el tudom tartani a mi családunkat három gyerekkel is, tehát nem fogjuk elvetetni a kicsit, akit egyébként közösen terveztünk. Ha ezért önzõ vagyok, akkor az vagyok. Valahogyan a férjemet kellene kirángatnom a kétségbeesésbõl. Ezt nem indíthatom azzal, hogy "Szia Drágám, terhes vagyok, ha nem dolgozol, anyukádék mennek az utcára!"
Ügyfélszolgálatostól mégis milyen okj-s papírt kérnek?
a kétkedõknek, minden szülés más és simán elõfordul, hogy az ember az elején nem veszi észre mert ugyanúgy vérzik. Ami a kérdezõt illeti eddig oké hogy nem kellett tudnod meddig lehet elvetetni de most hogy már tudod simán lehet, felelõtlenség a férjed nyakába zúdítani még ezt a problémát is.
Nem értem, hogy miért kell a legrosszabb körülmények között élõknek, megállás nélkül szülniük?! ...hogy a férjed mit szól majd, azt nem tudom, csak azt, hogy én mit szólok. Már megint "apa lettem". ...és egy újabb gyereket tarthatok el az adómmal!!!
Egy két gyerekes nõ nem veszi észre a tíz hetes terhességét magától? Ha nem kamu, akkor a férjed azt fogja hinni, hogy direkt húztad el az idõt.
Megoldás lenne, ha ö maradnak otthon a picivel és akkor a te keresettel azért többre jutnátok, mint csak azzal, amit a baba után kaptok. Elmondani meg minél elöbb kellene, (szerintem már jóval elöbb kellett volna, mert gondolom, már tudod egy jó ideje), mert egyre nagyobb pofonnak fogja érezni, hogy nem szóltál.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos biztos vagyok benne, hogy rontana a helyzeten. Nem is a kicsi léte, hanem az, hogy a táppénz és a középsõ gyerkõc utáni gyed, késõbb gyes nem lesz elég, hogy az õ hitelét és a mi kiadásainkat is fizessem, tehát elég rossz a helyzet, mert így a szülei háza kerül veszélybe (nem hivatalosan "átvállalta" tõlük a hitelt).
Biztos vagy abban, hogy rontana a helyzeten? Lehet örülne neki nagyon és a melankóliából kicsit kiszakítaná
Akkor is el kell mondani.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy már így is nagyon maga alatt van, mert sehová nem kell. A szakmájában nem tud elhelyezkedni, mert egy régi balesete miatt nem végzhet fizikai munkát, az utóbbi 10 évben végzett munkájáról meg papírja nincsen, tehát vagy elhiszik, hogy ért hozzá, vagy nem. Attól félek, hogy a hír csak méginkább ront a hangulatán és azt sem szeretném, hogy esetleg emiatt a picire nehezteljen a késõbbiekben.
A kérdező hozzászólása: Igen, 10/5 hetes vagyok az uh szerint, tehát a pici méretei alapján 10 hetes és 5 napos.
Gondolom az 10 hét 5 nap.
10/5 het? Az milyen? Siman közlöd, hogy Laci, terhes vagyok. Aztán megbeszélték, hogyan tovább.
A kérdező hozzászólása: A terhesség idején, amíg nem dolgozhatok nem tud õ maradni a kicsivel... Én is csak tegnap tudtam meg, hogy terhes vagyok. Azért mentem orvoshoz, mert már 10 napja vérezgetek és nem akar múlni, mint kiderült polipok miatt, hétfõn kell bemennem a kórházba, mert kettõt le kell szednie a dokinak.
Ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem, hogy merre éltek, és mi a szakmája a férjednek?
Oké, az hogyan lehet, hogy egy állítõlag felnõtt nõ nem tudja, amit mindenki más igen, hogy 12 hét a határidõ? Ez már megint egy rohadt kamukérdés, ugye?
12. hét a határ, bukta:P
Amikor elõször tálaltad a dolgot, azt hittem, elsõ baba. De már van két gyerek és egy fizikai munkás férj, aki immár eü. okokból nem nagyon lesz képes fizikai munkát vállalni, és még az is lehet, hogy elõbb-utóbb mozgáskorlátozott lesz. Magyarul két dolog biztos: (1) két gyereket még fel kell nevelni (2) A férjed egyre idõsebb, betegebb lesz, és az állapota miatt akármilyen munkát nem is tud vállalni, marad neki az, amire felveszik, akármilyen kulimunka is. Erre a szitura te komolyan gondolod, hogy megtartanátok egy 3. gyereket? A mûvi megszakítás határideje pedig 12 hét, még van esély racionális döntést hozni.
12. hétig el lehet vetetni.Két gyereketek már van.Ilyen anyagi körülmények közé tiszta önzõség megtartani a harmadikat.Remélem a férjednek lesz esze.
Hát nem tudom milyen módszert/választ vársz. Ahogy írták is: ne húzd, ne ügyeskedj, ne nyújtsd, ne csavard, ne célozgass, ne cifrázd, mert annál nagyobb pofon lesz. A legegyenesebben, legrövidebben közlöd. Az hittem ez felnõtt emberek között nem képezi dilemma trágyát. Meg nem úszod, tehát rajta. Engem érdekel az eset utóélete is, tehát megírhatnád miként reagált.
Ha nem álltatok le a probálkozással, akkor benne volt a pakliban, hogy most leszel terhes, ez van. Menjen el akárhova dolgozni!
A kérdező hozzászólása: Budapesten élünk és kõmûves a szakmája, de már nem tud benne dolgozni, mert már 2* mûtötték gerincsérvvel és az orvosok szerint egy következõ mûtétnél már 99%, hogy kerekesszékbe kerülne. Ennek ellenére már ilyen munkára is jelentkezett, de az alkalmasságin elutasították (nem mondta a mûtéteket, de a doki meglátta a heget). Az utóbbi 10 évben ügyfélszolgálaton dolgozott. Utolsó válaszadó! Õ sem akarná elvetetni, ebben biztos vagyok, de ez már mindegy is hiszen már nem is lehetne.
-Terhes vagyok szivem, de nem tartjuk meg, mert megértem, hogy nem szeretnéd és nem vagyok önzõ, hogy a beleegyezésed nélkül megtartsam. -Rendben, mindig tudtam, hogy okos nõ vagy.:)
A kérdező hozzászólása: A munkahelyem fizikai munkát is végzek, a fõnököm nem hagyná, hogy terhesen dolgozzak, tehát táppénzre kell mennem.

18 eves lany vagyok es ma tudtam meg hogy terhes vagyok! A baratom nem szerett volna meg ilnyen koran gyereket es en sem, de most hogy mondjam meg neki meg a szuleimnek, vagy vetessem el?

Legjobb válasz: Én abortusz ellenes vagyok! De ami fontos az az hogy errõl a pici emberrõl tudnátok-e gondoskodni (akár Ti a pároddal vagy a szüleid segítségével) Estek teherbe fiatalabbak is köztük volt osztálytársam (14 évesen már szült) Ez nem biztatás, de ha így alakult mindenképp felelõsséggel gondoljátok át, Elõször egy magadban és ha letisztáztad akkor jöhetnek a többiek sorban párod és végül a szüleid amikor a kész döntéssel tudtok eléjük állni. Vagy hogy megtartjátok vagy örökbe adjátok vagy sajnos az elvetetés.

Én abortusz ellenes vagyok! De ami fontos az az hogy errõl a pici emberrõl tudnátok-e gondoskodni (akár Ti a pároddal vagy a szüleid segítségével) Estek teherbe fiatalabbak is köztük volt osztálytársam (14 évesen már szült) Ez nem biztatás, de ha így alakult mindenképp felelõsséggel gondoljátok át, Elõször egy magadban és ha letisztáztad akkor jöhetnek a többiek sorban párod és végül a szüleid amikor a kész döntéssel tudtok eléjük állni. Vagy hogy megtartjátok vagy örökbe adjátok vagy sajnos az elvetetés.
Nekem volt egy abortuszom 18 évesen. Nem mondtam el semmit a szüleimnek. A párom tudta, õ meg is tartotta volna, de én annyira határozottan tudtam, hogy nem akarom megtartani, hogy hajthatatlan voltam. Végigcsináltam, a párom mellettem állt, és semmi gond nem volt. Ez 10 éve volt, nem bántam meg utólag az akkori döntésemet.
Megszûntél kislánynak lenni. Anya vagy már most. Te döntesz végül, hogy megtartod, megszülöd és örökbe adod, vagy elveteted. De már nem vagy gyerek ettõl a naptól! Gyermek van a testedben! Vedd komolyan és felelõsségteljesen, mert bárhogy is döntesz, ezen a tényen már nem tudsz változtani és elfelejteni sem fogod soha többé! Beszéld meg az érintettekkel, mi a helyzet, mert egyedül, lazán dönteni EGY EMBER ÉLETÉRÕL
Rájuk is tartozik. Az apjára mindenképp! Az õ gyereke is, az csak részletkérdés, hogy benned növekszik. Joga van tudni róla. A szüleidnek nem kötelezõ szólnod, nagykorú vagy jogilag. De ha úgy döntötök, hogy nem tartod meg, és még otthon élsz, akkor lesz mit megmagyaráznod... én õszinte lennék mindenkivel, és meghallgatva mindenkit döntenék a jövõrõl.
ÉLETÉRÕL nem lehet.
Semmikeppen ne vetesd el!!! A szuleidnek mondd el, hogy bar nem terveztetek, de igy alakult. Jo lenne, ha a baratod tamogatna es felelossegteljesen kezelne a helyzetet. Enelkul eleg nehez lesz.
Egyikõtök sem szeretné ezt a gyereket. Akkor vetesd el, vagy add örökbe. Ha van 30ezer forintod még a szüleidnek sem kell elmondanod.
+1 az abortuszra. Kár ilyen korán elszúrni az életed.
Elõtte kellett volna gondolkozni......Nem csak felcsinálnak és csááá....
mindenképpen el kell mondanod, nem tudod csak úgy elvetetni. elõször beszélj a szüleiddel, bármilyen nehéz is lesz, ezt meg kell tenned. hallgasd meg õket, de ne az elsõ, hirtelen véleményükbõl ítélj, hanem beszéljetek errõl többször (elõször lehet, mérgesek lesznek). tudatosítsd magadban, hogy szeretnek, és bármit is mondanak, neked akarnak jót. aztán gondolkozz el, te mit szeretnél. vitasd meg velük. ott van az abortusz, az ökörbeadás ill. az, hogy megtartod. van olyan, aki a harmadikat választotta, bár nehéz volt, de így is nagy karriert futott be és a fia már egyetemista:) háttérrel meg lehet csinálni. a barátosnak is el kell mondanod, õ valószínûleg abortusz párti lesz, fõleg elõször, de vele is beszélj meg mindent.
Engem ezek az érvek nem gyõznek meg, õszintén. Számomra az a lényeg, hogy 6-7 hetesen már ver a szíve, és mégsem 'bûn' kiszívni az anya méhébõl. Nem érdekelnek az orvosok meg a süket duma.
Hát akkor te nem veteted el, ennyi. De milyen jogon akarsz bûntudatot kelteni egy amúgy is nehéz helyzetben lévõ kislányban? Igen ver a szíve. Ahogy egy tehénnek is, mégis vígan megvacsorázod. Nem összehasonlításképpen, de a lényeg ugyanaz. Egy élõ, érzõ élõlény. Azokat nem sajnálod?
Hát én már igazán nem értem meg az abortuszelleneseket. Tény, hogy nem védekeztek, és ebben az esetben sajnos becsúszott egy terhesség, de azért mérlegelni is kell! Igen, szerintem túl fiatal egy lány a gyermekneveléshez 18 évesen, és ha más megoldás nincs, akkor vetesse el. Sajnos nem látunk bele a család körülményeibe, ezt az abortuszellenesek soha nem veszik figyelembe! És ha tényleg szegénységben kell élnie a megszületett babának? Vagy nélkülöznie kell minden földi jót? Én hiszek Istenben, vallásom tiltja az abortuszt, de ha egyszer "szükség van rá"? Mi lenne itt, ha minden megfogant embrió megszületne? Kedves Kérdezõ! Gondolom, hogy te már úgyis eldöntötted, tedd, amit a szíved diktál. Igen, egy életrõl van szó, de az élet a születés után folytatódik tovább, csak ezt mintha minden abortuszellenes elfelejtené!!!
Bocs, véletlenül kétszer másoltam be...jobb kétszer, mint egyszer se...
Gratulálok! Ilyen videót ide kitenni! Elintézed, hogy ez a kislány örökre lelki sérült maradjon, ha elveteti, mert szegény nem tudja felnevelni? Ezt akarjátok? TI NORMÁLISAK VAGYTOK? Az abortusz ellenzésének is van egy határa, amit nagyon nagy de nagyon túlléptél te barom, aki kitetted a videót. Arra nem is gondolsz, aki önhibáján kívül esett teherbe? Vagy beteg a gyermek és muszáj elvetetni? Van neked szíved? Mert szerintem nincs. Csak a helyén egy NE VETESD EL tábla áll, ennyi az, amit fel tudsz mutatni. Szánalmas vagy, engem inkább vetessenek el, mint hogy ilyen anyám legyen!
Akkor sem bánom. Ez a videó a valóság, nem egy animáció. És ha megtartod a babát, kedves Kérdezõ, hidd el, nem fogod megbánni! Ne félj! Aki igent mond az Életre, az részesül egy csodában. Gondolok Rád, és kívánom, hogy boldog napok következzenek! Bátorságot, sok erõt és szeretetet kívánok Neked!
Szia, hogy döntöttél? Hogy vagy?
33-as, tévedsz...csupán az érdekel, hogy vannak. Veletek ellentétben, akik szorgalmazták az abortuszt, és azóta magasról tesztek arra, mi lehet a Kérdezõvel. Lehet, hogy sosem tudjuk meg - én mindenesetre békességet kívánok neki.
Ugyan már, az összes ember sorsát végig akarod követni, aki terhes lett? Nem. Csak olyan marha jó elítélni másokat. Õszintén. Nem is ismered, azt sem tudod ki ez, nem is egy extrém eset, hogy jó legyen rajta csámcsogni. Mi a francot érdekel téged? Egyértelmû, hogy mocskolódni jöttél, ha esetleg nem amellett döntött, amire te rá akartad beszélni a legszánalmasabb módszerekkel.
Ezt majd eldönti a Kérdezõ, ha válaszol. Semmi közöd ehhez innentõl fogva. Nem is méltatom bõvebb válaszra a rágalmaidat.
NEM, NEM BÛN!!! Ha bûn lenne, akkor börtön járna érte, és nem engedné az ország!
2Oas, hagyd, inkább legyen nulla százalékban hasznos a válaszod és tiszta a lelkiismereted! :) Sok sötét ember, komolyan... Nem picsogunk (milyen kifejezés ez már), de tiszta fejjel gondold végig, ha mindenki azt nézné, hogy tökéletes, szuper feltételek közé szüljön gyereket, lehet te sem lennél! Értelmes vagy, mindenesetre.
Te jó nagy h.lye vagy, utolsó!!!
Szia! :) Biztos vagyok benne, hogy a szüleid segítenének. Bár sokkolná kissé õket a dolog, lehet mérgesek is lennének elejével, de beletörõdnének. Ne félj! Az abortusznak számos lelki visszahatása lehet évek múltán. Már felnõtt nõ vagy. Valamiért a kicsi most szeretne jönni :) Szurkolok! Kitartás! :)
Miért nem lehetett védekezni?
Azért én azt sem ajánlanám egy 18 évesnek, hogy ne mondja el otthon... Milyen lelkiismerettel élne tovább, mégis??
Miért kellene egy felnõtt embernek mindenrõl beszámolnia otthon?
Hát ha te sem akarod, és a barátod se, akkor vetesd el! Teljesen mindegy, hogy a szüleid akarják e, vagy támogatnak e benne, ha ti nem szeretnétek akkor menj abortuszra! Nincs abban semmi gonosz dolog, mint ahogy itt írják sokan!
hát ebben tényleg semmi gonosz dolog nincs :) )... pff
Miaz, hogy az abortuszban nincsen semmi rossz dolog? Eszméletlen milyen emberek vannak...
6-os vagyok. melyik hülye, abortusz imádó [email protected] szerint 17!!! %-ban hasznos a válaszom???? tiszta hülyék vagytok, persze, ne mondja el, ügessen el kikapartatni, majd tegyen úgy, mintha mi sem történt volna...komolyan, ad az ember egy értelmes, normális tanácsot, nem ítélkezik, és mindenki lepontozza...(akinek nem inge...)
Itt is és sajnos a világban is túltengenek azok, akik szerint ez nem bûn. Kérdezõ, menj fel a youtube-ra, nézz meg egy-két abortion-videót, aztán mérlegelj. És nem érdekel, hogy 0%-ban hasznos a válaszom, akkor is, ezerszer is, mindig el fogom mondani, hogy az abortusz bûn!!!!!!
Mindenki tudja, hogy mi az abortusz. Nem kell itt picsogni minden elvakult abortuszellenes hülyének. Majd ti örökbe fogadjátok ugye? Vagy fizetitek az ellátását? Ja nem? Akkor kuss.
Na berágott a hittérítõ. :) Semmi közöm? Mihez? Olyanhoz, amihez neked van? Megsúgom, olyan itt nincs.

Most tudtam meg, hogy 12 hetes terhes vagyok. Hogyan mondjam meg a barátomnak? Van erre valami használható megoldás, amitől nem kap sokkot?

Legjobb válasz: Ezek szerint nem terveztétek a babát! Így elég nehéz lesz! Szerintem üljetek le otthon kettesben, vagy valahol ahol nyugodtan tudtok beszélni, és nincsenek körülöttetek emberek. Majd kertelés nélkül mond meg neki, hogy mi a helyzet. Biztosan nagyon meg lesz lepve, és lehet, hogy ki fog akadni, de magyarázd el neki a helyzetet, és beszéljétek meg hogyan tovább. Bár ha már 12 hetes vagy, akkor igazából csak az a kérdés, hogy felvállaja a babát, vagy neadjisten magadra maradsz vele. Menj minél elõbb el a vizsgálatokra, hogy kapj GYED-et!

Ezek szerint nem terveztétek a babát! Így elég nehéz lesz! Szerintem üljetek le otthon kettesben, vagy valahol ahol nyugodtan tudtok beszélni, és nincsenek körülöttetek emberek. Majd kertelés nélkül mond meg neki, hogy mi a helyzet. Biztosan nagyon meg lesz lepve, és lehet, hogy ki fog akadni, de magyarázd el neki a helyzetet, és beszéljétek meg hogyan tovább. Bár ha már 12 hetes vagy, akkor igazából csak az a kérdés, hogy felvállaja a babát, vagy neadjisten magadra maradsz vele. Menj minél elõbb el a vizsgálatokra, hogy kapj GYED-et!
Hú, ez nehéz helyzet... Szerintem az is megoldás lehet, ha finoman elkezdesz puhatolózni a terveirõl veled és a családdal kapcsolatban, a válaszból meg nyilván ki fog derülni az akkori reakciója, amikor megtudja a babát... Talán így nem ér téged majd olyan váratlanul, ha nem éppen poitívan reagál a helyzetre. Egyébként ne félj: ha biztos lábakon áll a kapcsolatotok, nem kell tartanod tõle, és örömmel fogja vállalni a közös gyereketeket! Kellemes babavárást kívánok mindkettõtöknek!
Szia! Nagyon nehéz helyzetben vagy. Mi is így voltunk párommal. Nem tervezett kisbaba volt, 1 év múlva szerettünk volna kicsit. Mégis becsúszott, ha lehet így mondani. MIndkettõnk hibája volt, nálunk azonnal úgy reagált hogy vetessem el - 8 hetesen derült ki. Kertelés nélkül közöltem vele, de láttam rajta, hogy megijedt. 2 napig sírtam, semmit nem aludtam, nem bírtam hozzá érni, ránézni, hiszen nélkülem döntött. Ekkor megkérdezte tõlem, hogy ha elvetetem a kicsit, akkor köztünk mindennek vége-e. Igent mondtam, és tényleg így is éreztem. Ezt követõen azt mondta, hogy nem akar elveszíteni, és vállaljuk be a kicsit a bonyodalmaink ellenére is. Szerintem bárhogy is közlöd vele, mindenképp sokkot fog kapni, ilyenek a férfiak. Elvetetni már nem tudod a kicsit a törvény szerint. KÉrdés mennyire szeret téged. Próbáld meg hogy mik a tervei veled és mennyire szeret téged, mert olyan dolog történt veled ami miatt lehet hogy elhagy. Úgyis megkérdezi, hogy mi a gond. Ekkor mond el neki, hogy most tudtad meg, hogy gyermeketek lesz és nincs mód az abortuszra. Szeret-e annyira, hogy vállalja veled a kicsit? Szorítok neked! Ha megmondtad neki, írj, hogy mi lett az eredmény. Arra készülj fel, hogy mindenképp sokkot kap és nem biztos hogy úgy reagál, ahogy szeretnéd. Nekem rettentõ szarul esett és szerintem soha nem fogom elfelejteni a reakcióját, de bizonyos szinten érthetõ volt. Tényleg írd meg, hogy mi lett az eredmény. SOk sikert, és bátorságot. email: [email protected] ha ide nem akarod megírni, de az emilemre írd meg légyszi.
én 17 hetesen tudtam meg(nem elitélni semmi nem mutatta jelét a terhességnek)és barátom hol szeretné hol nem.állj mellette akár mit is mond, ha nem vállaja, ne akadj ki, hagyd hogy átértékelje, hisz az életérõl van szó, és állj mellette, ha nem akarja akkor is.én is ezt tettem és tegnap nem akata felválalni ma már igen.fogadd meg!!!FONTOS!!!neki is fura helyzet, és ne itéld el ha nem akarja.de mondd meg neki okvetlen. sok sikert a babához, és szoritok neked, hogy a barátoddal minden rendben menjen!remélem tudtam segiteni, ha nem is sokat.ne hagyd magára.neki is fura!
ha kérhetem nekem is ird [email protected] köszike:D
most mar ket eves a kis baba :) sok boldogsagot megirhatnad ide is h mi lett

Mikor mondjam meg a nagyfônökömnek hogy terhes vagyok? Egyedul a cs. Vezetom tudja!? Tobbi lent!

Felvettek 8 oraba. Ulo munkat vegzek! De annyira rossz ulni egesznap a hasam miatt. Igaz lassan 7 hetes terhes leszek. A hanyingert is nehezen tudom elviselni meg a wcre jarkalast is :(

Legjobb válasz: Na és mikor vettek fel? Mert ha még próbaidõn vagy, tök mindegy, hogy bejelented vagy sem, mert attól függetlenül kirúghatnak. Viszont, ha már túl vagy a próbaidõn, akkor mindenképpen írásban jelentsd be és mielõbb!

Na és mikor vettek fel? Mert ha még próbaidõn vagy, tök mindegy, hogy bejelented vagy sem, mert attól függetlenül kirúghatnak. Viszont, ha már túl vagy a próbaidõn, akkor mindenképpen írásban jelentsd be és mielõbb!
A kérdező hozzászólása: Tul vagyok a probaidon. Utana kertem hogy vegyenek fel 8 oraba meg is kaptam a szerzodest es alairtam.
Én várnék a 11-12. hétig, amikor már biztos, hogy minden rendben van. Egyébként hogy lehet, hogy 7 hetes sem vagy, és rossz ülni a hasad miatt? Bocsi, ezt nem értem, hiszen ilyenkor még nincs has, max. puffadás. Mi lesz veled 38 hetesen???
A kérdező hozzászólása: En is arra gondoltam hogy varok 12.hetig es utana kozlom a fonokkel! Nekem volt egy cisztam csak szetdurrant a folyadek meg van es attol szokott fajni meg bele szur neha neha.

Szerintetek a párommal kellett volna mennem? Ezek után, hogy mondjam meg, hogy terhes vagyok?

A párommal anyámmal és a tesómmal laktunk együtt egy albérletben. Sajnos onnan el kellett költöznünk és az új albérlet csak másfél szobás ahol hárman is alig férünk el, nemhogy négyen. Ezért a párom visszaköltözött az öccséhez és az apjához. Hívott, hogy menjek, de én nem akarok odaköltözni ezért szakítottunk. Az apja szerint nagyon maga alatt van, mondjuk én is. Lassan két hete ez van, ma reggel csináltam egy tesztet amibõl megtudtam, hogy valószínûleg terhes vagyok. Most mi legyen? A párom sajnos jelenleg nem dolgozik ezért nem tudtunk albérletet kivenni. Kérlek benneteket, hogy ne bántsatok, hanem hasznos tanácsot adjatok! (Bocsi a helyesírási hibákért, ha vannak, de gyorsan és telefonról írok. Azért írom még mindig, hogy a párom mert így könnyebb.)

Legjobb válasz: Tehát vagy anyukád nyakára szülnél, vagy a párod apjáéra, ahol még egy alkesz is lakik, párod munkanélküli... Megfontoltad te ezt..?

Tehát vagy anyukád nyakára szülnél, vagy a párod apjáéra, ahol még egy alkesz is lakik, párod munkanélküli... Megfontoltad te ezt..?
Szülõk nyakára ne szulj gyereket. A gyeded valószínûleg pelenkara lesz elég, ha kulon albérletre nem futotta a fizetésbõl....
Két dolog kellene: külön lakás és pénz. Ebbõl nektek egyik sincs meg. A gyed tudod mire elég? Semmire! Ha a párod nem dolgozik, akkor nem tudod eltartani még kettõtöket sem (te+baba), tehát valaki nyakára szülnél, és valaki lakásába.
Csak ezért szakítani nagyon gyerekes....üljetek össze és beszéljétek át a lehetõségeket.
Tehat nem volt pénzének egy közös albérletre. Igy a gyerekre se lesz, tehat a megoldás az abortusz.
Én az abortuszt javaslom! Hova, mire szülnél babát? Nagyon sokba van egy bébi, tapasztalatból mondom!
Egyetlen hasznos tanácsom van: vetesd el a gyereket. Fillér nélkül vagytok, egy zsúfolt albérletben-hova akarsz szülni?
Nem akarlak bántani, de mire és hova akarod szülni a babát? 1, 5 szobás lakásba apa nélkül? Vagy ott lesztek öten abban a kis lakásban? És mibõl tartod el magadat, a babádat és a párodat? A párod apjáék ha dolgoznak, és tudnak benneteket támogatni, akkor esetleg oda tudsz költözni. De ha nem tudnak/akarnak támogatni, akkor még baba nélkül is meghalt ez a kapcsolat. Nemhogy babával...
Egy fontos kérdésrõl nem beszéltél. Miért is nem dolgozik a párod?
A kérdező hozzászólása: 12#. Köszönöm a hasznos választ. Holnap beszélni fogok vele!
ilyen körülmények közt nagy kicseszés lenne a gyerekkel szemben ha megszülnéd. gondolom ezt te sem akarod. elõbb rendezd a kapcsolatodat, a párodnak legyen állása, költözzetek össze normálisan, és utána szóba jöhet a baba. akármilyen fájdalmas is a döntés, ne tartsd meg magzatot.
Látom itt mindenki tök rutinosan abortálja el nem kívánt gyermekeit. Ha nem így van, nem tudom hogy mertek ilyen tanácsot adni. ;)
Nem csak a te döntésed a gyerek. Ott van a családod, a párod, a párod családja... és mindenekelõtt, ott van maga a gyerek is. Lehet, hogy te kötöd az ebet a karóhoz, de talán nem érdemes megtartani...
Nem tudunk együtt lakni, akkor szakítsunk!... Komolyan egy olyan kapcsolatba akarsz gyereket szülni, amely már azért is megszakadt, mert nem tudtatok megegyezni, hova költözzetek? Szegény gyermek... A kérdésre válaszolva: Nem, nem kellett volna a pároddal menned. Mindegy, hogy kivel élsz, ez a kapcsolat mûködésképtelen. Vagy a párod él az apukája nyakán felnõtt ember létére, vagy édesanyád és a te nyakadon él. Melyik jobb? Mióta munkanélküli? Próbál állást keresni? A gyermek kérdés... Hogy mondd el neki, hogy terhes vagy? Joga van tudni, hiszen a gyermek kettõtöké. Azonban nem hiszem, hogy egy ilyen labilis kapcsolatba érdemes lenne gyermeket vállalni...
Kár volt ideírnod? Mégis mire számítottál? Hogy mi majd megmondjuk, hogy semmi pénzbõl, sehova hogyan szülj és hogyan tartsd fent hármótokat? Abortusz. Ennyi. Azért is szakítottatok, mert nem tudtátok még kettõtök helyzetét sem megoldani. Akkor majd a babával talán könnyebb lesz?
en is azt gondolom, hogy a jelenlegi elethelyzetbe nem való a bébi. En nem vallalna m. A kapcsolat is bizonytalan. Ha legalabb gumira telt volna, most nem tartanal itt.
1, Megkeresed a párod, és: a, Elmondod neki, hogy miért nem akartál vele költözni. Hogy az apja miatt. Az IGAZAT. Így persze, hogy azt hiszi, hogy õ nem volt elég jó, hogy azt se tudja, mi az igazi ok! b, Elmondod neki a terhességet, de még azelõtt, hogy összevesznétek az elõzõ ponton, tehát ha lehet, ezt elõbb. 2. EGYÜTT ELDÖNTITEK mi legyen ezek után, és nem kibicekre hallgatsz egy olyan döntést illetõen, ami az egész életedre ki fog hatni! Csak a te életedre! Akik itt tanácsokat adnak, hogy vetesd el, vagy ne vetesd el, öt perc múlva nem emlékeznek semmire! Találkozzatok kettesben a pároddal, ahol senki nem zavarhat be, és ne hagyd elmenni, amíg mindent meg nem beszéltetek! Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Úgy látom kár volt ide írnom!
A kérdező hozzászólása: Én dolgozom, tehát kapnék gyedet. A legjobb az lenne, ha anyámékkal ki tudnánk venni egy nagyobb albérletet és akkor kibékülhetnék a párommal.
A kérdező hozzászólása: Párom apjáékhoz mehetnén, de a párom öccse miatt nem akarok. Régen járni akart velem és félek, hogy "rám mászna" ha kettesben lennénk mivel iszik is. De ezt a páromnak nem mondhatom el.
ne gondolkozz abortuszon.belegondoltal mar hogy megfosztod egy embertol (a sajat szived alatt hordozott gyerektol) az eletet.orok eletedre bannad ezt.es ha a kesobbekben gyereket akarnal es nem jon ossze az se lenne kellemes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!