Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok. mondjam (119 db)

Terhes vagyok, mondjam el otthon? Még azt sem tudom, hogy mit kéne tennem, eléggé váratlanul jött, kicsit el vagyok keseredve. Meghallgatnátok?

Üdv,

Legjobb válasz: Elöször is nyugalom,most teljesen át kell gondolnod hogy mit is szeretnél. Még van kis idõd,haza ér a barátod beszéld meg vele a helyzetet,utána anyukáddal. De nõgyógyászhoz probálj mielõbb menni,mert ha nem a baba mellett döntesz,akkor keményen számítanak a hetek. A gyógyszer szedését hagyd abba. Fel a fejjel és kívánom,hogy a számodra lehetõ legjobb megoldást találd meg!

Elöször is nyugalom, most teljesen át kell gondolnod hogy mit is szeretnél. Még van kis idõd, haza ér a barátod beszéld meg vele a helyzetet, utána anyukáddal. De nõgyógyászhoz probálj mielõbb menni, mert ha nem a baba mellett döntesz, akkor keményen számítanak a hetek. A gyógyszer szedését hagyd abba. Fel a fejjel és kívánom, hogy a számodra lehetõ legjobb megoldást találd meg!
Szia! Nehéz helyzet, az biztos. Mondd el anyukádnak és a párdonak is minél elõbb. De elõbb a párodnak kell elmondanod, hiszen õ az apa. Én is ennyi idõsen lettem várandós az elsõ gyermekünkkel. Én is a páromnak mondtam el elsõként. Már megvolt az esküvõnk idõpontja is, úgyhogy teljesen más helyzetben voltunk. Remélem, jól döntesz, bármi is legyen! Azóta nekünk 3 gyermekünk van, és az eslõ (véletlen babánk) már nyolc éves lesz most január 3-án! Sok sikert!
Elolvastam én is.Nagyon át kell gondolnod, gondolnotok.
Elolvastam:) Együtt érzek veled, nehéz helyzet, most biztos zavaros benned minden.
Ha így vagytok egymással, ha így érzel iránta, ne tartsd meg a babát. Kényszerbõl férjhez menni, és úgy gyereket szülni nem a legszerencsésebb.
Szia Szerintem elõszõr a barátodnak mondd el, utána a szüleidnek, de személyesen kellene velük beszélnetek. Azon gondolkoztál már, hogy megtartod-e a babát? Ha még van 1 éved az egyetemböl, nem lesz könnyû gyereket nevelni, de segítsággel ezt is meg lehet oldani:)
Nem tudom, milyen viszonyban vagy az anyukáddal. Ha jóban vagytok, mondd el neki, jó az, ha ilyenkor az ember mellett állnak a legközelebbi hozzátartozói. Tudom, nehéz helyzet ez, nekem is volt ilyen szituban a barátnõm. Neki is jólesett, hogy mellette álltam. A barátodnak mikor mondod el?
Én eggyütt érzek veled és kivánom, hogy a legjobban dönts.:)
Húú hát ez elég komoly:S Az én véleményem szerint az ember ilyen idõsen még nagyon fiatal egy babához fõleg ha még tanul is mellette. Mindenképp menj el nõgyógyászhoz és hát muszáj lesz beszélned a szüleiddel is és persze a barátoddal. Gondolod hogy képes lennél felnevelni egy gyereket?
Én csak a gyereket tudom sajnálni, téged nem, bocs... Csak nem tudom mikor fogják már fel végre az emberek, hogy, ha szexelnek még akár bizony védekezés mellett is ott az az akármilyen kicsi esély is, hogy terhesek lehetnek. Meg minek vagy együtt olyannal, akit már nem szeretsz annyira?!
Szerintem minél hamarabb mondd el a párodnak és családodnak, mi történt! Õk biztosan jobban ismerik a körülményeket, ahogyan élsz, és a lehetõségeiteket.. Valamint nem mellékes, hogy mennyi segítségre számíthatsz tõlük. És mindezek fényében dönts felelõsen! Mi lenne a jobb nektek is, és a babának is? Ha a terveidre koncentrálsz, és majd azzal alapítasz családot, akit te választasz, vagy pedig nem okoz különösebb törést az, ha megszületik a baba? Ha már most nem szereted a párodat annyira, akkor szerintem elõbb-utóbb egyedül maradnál a kicsivel, ezt is kalkuláld bele a dologba! Semmi probléma nincs azzal, ha egyedül neveled fel a kicsit, de számíts erre az eshetõségre is. Akárhogy is döntesz, biztosan jól megfontolod elõtte.. Csak nem lenne jó, ha beállnál abba a sorba, aki fiatalon válik anyává, és egész életében a gyerekét hibáztatja a rosszul alakult életéért.
Nem akarlak rábeszélni az abortuszra, mert nem tudom, hogy mennyire viselne meg téged, ha egy kicsit is hajlasz arra, hogy inkább megtartod, akkor természetesen tartsd meg. Csak azt kell most végiggondolnod, hogy egyedül is képes vagy felnevelni a babát, ha a barátoddal már nem lesztek együtt. Lehet, hogy végül együtt maradtok, de mivel azt írtad, hogy már nem szereted annyira, csak elvagytok, akkor könnyen lehet, hogy egydül maradsz. Az sem tragédia, ha egyedül neveled fel, késõbb is találhatsz majd olyan embert, aki elfogad, és szeret, téged is, és a gyereked is, de ezt mindenképp mérlegelned kell. Anyagilag is, és érzelmileg is egyaránt. Bár az írásaid alapján értelmes lánynak tûnsz, és biztos vagyok benne, hogy a legjobban fogsz dönteni. Sok kitartást, és erõt kívánok neked, akármi is lesz a végsõ döntésed:)
én is tudok olyanról, hogy együtt tervezték, és a végén otthagyta terhesen, ahhoz, hogy apát csináljanak belõle, a tudta nélkül ilyen fiatalon, aki amúgy is feszültség levezetõnek használ egy nõt, hááát, nem hinném, hogy elvarázsolja a gondolat, fõleg hogy most problémái is vannak ahogy irtad... ha mégis belevágsz, azt te egyedül döntsd el, hogy eltudod-e látni õt, tudsz-e mellette tanulni, tudod e fizetni a költségeit a gyermektartásnak. Ha mindent eldöntöttél magadban, hogy akár egy nemleges válasszal is, de felneveled egyedül akkor mond meg neki, mert a te felelõsséged ha mégis mgadra maradsz vele egyedül...
Ahogy latom megakarod tartani a babat, de latom vannak itt olyanok is akik az ellenkezojet(hogy ne tartsd meg a babat) akarjak..." magyarazni " neked. Gondold at ha elveteled tudni fogsz elni egesz eletedben azzal a tudattal hogy elvetelted? Varjuk hogy megird azt hogy a parodnaka milyen reakcioja lesz amikor megtudja hogy apuka lesz majd...
gratulálok!!! szerintem tök jó, hogy fiatal anyuka leszel! (most fura belegodolni de ha 30leszel vagy 35 rájössz hogy még mindig fiatal vagy, noha felnõtt, ugyanúgy lehet tanulni, bulizni, õrültködni) én már 28 vagyok, negyvenes éveimben leszek mire tinédzser lesz a gyerekem amúgy ez a magánvéleményem, de hát a természet utat tör... úgy látszik neked most terhesnek kell lenned, így akarja a sors :-)
Én is csak azért aggódok, mert a környezetemben többen estek olyan hibába, hogy megszülték a babát, és aztán mégsem a várt módon alakultak a dolgok. Párjuk elhagyta õket, munkát nem találtak, és most vegetálnak a pici fiukkal/lányukkal az anyai házban, elõrelépési lehetõség nélkül. Itt mindenki abban reménykedik, hogy megtartod a babát. Ha van rá lehetõséged, tedd meg! De ha kétségeid vannak, akkor ne habozz dönteni, hiszen 3 ember élete múlik rajta: a babáé, a tiéd és a párodé.
Gratulálok! Remélem megtartod:D. Majd tényleg írd le h a párod, h fogadta az örömhírt.
Nem tudom mit írhatnék ebben a helyzetben, de örömmel olvastam egy kicsi örömet már érzel. ezek már az anyai érzések elsõ jelei, hogy igen már biztos, hogy egy picike emberke fog az élet felé indulni benned. nincsen ehhez foghatóbb érzés. Majd írd meg a párod mit szólt az egészhez. szurkolok neked!
Én akkor is azt mondom, gondold át a dolgot. Egy kisbaba valóban nagyon el tudja varázsolni az embert, de fiatal vagy, és nem így tervezted az életedet, könnyen lehet, hogy hosszú távon nem fog olyan jól alakulni a dolog, mint szeretnéd. Abban sem vagyok biztos, hogy a párod annyira örülni fog neki, és ha melletted marad is, nem kényszerbõl vállalja-e a babát. Tehát dönts okosan, vedd figyelembe az érveket és ellenérveket is! Van még 1-2 heted, hogy elhatározd magad..
akkor végül úgy döntöttél, hogy megtartod a babát, ugye? ha a barátod nagyon nem ellenkezik... Én annyira örülnék neki, tudom semmi közöm hozzá, de ha egy új élet születik, az mindig csodálatos:D Sok vidámságot kívánok neked, és látod, használ az ima:D ;)
Most nem tudom mit csinaljak...gratulaljak-e vagy sem? En nagyon remelem hogy a parod is orulni fog amiutan megtudja a nagy hirt. Es ne keresedj el, lehet ez egy uj kezdet, egy uj lehetoseg, hisz tudod, semmi az eletunkbe nem tortenik veletlenul. Minden rosszban van egy jo is, csak azt neha nagyon nehez meglatni. Kitartast es sok erot kivanok neked
ez engem is érdekelne...
Na mivan Veled? Voltál dokinál????
attól, hogy valaki fogamzásgátlótól terhes lesz, még nem kell pánikban lenni másoknak, de érdemes odafigyelni, hogy kinek mikor van peteérése és abban az idõpontban óvintézkedéseket tenni, de lehet a te példád másokban is felkelti az érdeklõdést hogy jobban odafigyeljenek erre a témára...
Kedves kérdezõ, leírnád, hogy milyen gyógyszert szedsz/szedtél?
Elküldi nekem valaki az abortuszos linket privátban?? Engem érdekel. Elolvastam, szegény, együtt érzek veled, és szurkolok, hogy számodra helyes döntést hozz!
OFF: Azt azért tisztázzuk, hogy majd onnantól lesz reálisabb "babának" nevezni a méhen belül ki-, ill. átalakuló "emberkekezdeményt", miután megindul az önálló szívverése. Kedves Kérdezõ! Ugyanazt leírni nem fogom, mint a többiek zömmel, bár mindkét oldallal némiképp egyetértek. Annak viszont nagyon örülök, hogy kezded felfedezni a pozitívumait is a történteknek. Azonban most jön a de... Ha a párod otthagy terhesen, és megszülöd a gyereket, mi lesz? ___ Párod tud már róla? Ha igen, hogy reagált? Vagy mikor érkezik haza? ___ Szüleid? Hogy fogadták a hírt? Beszéltetek errõl azóta? (Sajna, nagyon sok anyáról hallani a hírekben, aki vmilyen formában utólag mégis megszabadult a babácskájától, aminek a legrosszabb módját választották. Ha a srác emiatt változtat a viselkedésén veled, ... _ rajongani kezd -- neked szól, vagy a gólyahírnek? Nem zsarolhatod majd a gyerekkel, hogy kiderítsd! _ kényszerbõl melléd áll, azt' majd lesz valami --- az esetek zömében ez POKOL szokott lenni, amit többen is írnak, mindenkire negatív hatással lesz, a két érintett "szülõ"-re, meg a gyerekükre is... _ elhagy --- Fel fogod-e tudni nevelni egyedül ill. szülõi segítséggel a babát? Reméljük, igen, de ha nem, akkor mi lesz? (Ezért mondja mindenki, aki mondja, hogy a 6. hétig gondold át az egészet, mert most pozitív érzések fogtak el a terhességeddel kapcsolatban, méghozzá csak 1 napja szinte, de ez végig ki fog tartani???) Ha a babát nem akarod, akkor arra két mód van rá, hogy (bocsánat mindenkitõl) "megszabadulj tõle". 1.) Ha még a 6. hétig elvetteted. 2.) Ha megszülöd ugyan, de az illetékes egészségügyi intézmény ill. csecsemõotthon portája mellett található inkubátorba behelyezed a babát, azzal jelzed, hogy lemondasz róla. Annak örülök, hogy a nõgyógyászod IDÕBEN fogadott. Nem tudom, mennyit fogadtál meg az eddigi tanácsokból, de most gondolj bele MINDENBE, jóba is, ... rosszba is, közben közöld a hírt az érintettekkel, és várd ki, mit reagálnak (még alszanak rá kettõt)... De hogy mit szeretnél, azt IDÕBEN döntsd el, és ha úgy döntesz mégsem szeretnéd most ezt a gyermeket, akkor a procedúrát a 6. hétig bonyolíttasd le! Ha azonban szeretnéd, és meg is tartanád... én azt kívánom (pláne, így az új esztendõ küszöbén) hogy álljanak melléd azok, akiket szeretsz ill. szeretnél, és szerezzen nektek naggggyon sok örömet, boldog perceket ez a baba, ill. majd még több is késõbb még, amiket majd jobban beterveztek, legyenek, s legyetek egészségesek, és boldogok, a vizsgáitok (amelyek még elõttetek állnak) sikerüljenek úgy, ahogyan azt szeretnétek, vagy ha úgy nem is, akkor legalább "jól". Most BOLDOG új évet kívánok 2011-re, és majd egy beszámolót is, hogyan fogadták a híreket az otthoniak és a párod, legyen akármilyen jó vagy rossz is, ill. hogy hogy döntöttél és milyen érvek alapján, ha azt is megosztanád velünk!? Üdv: EE
Mit mondott a szerelmed?
Én is válaszoltam neked, most nem keresem vissza melyik válasz volt az. Jól döntöttél szerintem. Azt pedig külön becsülöm benned, hogy még ebben a helyzetben is kiadtad a barátod útját! Egy undorító gyáva alak, te pedig egy erõs lány vagy, és remélem hamar túljutsz ezen is. Kitartást.
Drukkoltam, hogy a masik utat valaszd, de ezt csak te dontheted el. Most drukkolok, hogy minden rendben menjen, testileg es lelkileg hamar helyrerazodj. A legjobbakat neked.
Nagyon sajnálom, hogy végig kell menned ezen, de biztos vagyok benne, hogy jól döntöttél. És ne mondj olyanokat, hogy ennyit az életedrõl, meg ezt érted el, nagyon fiatal vagy még, elõtted az élet! :) Az még mindig áll, hogy írhatsz nekem ezzel kapcsolatban, akár kérdésed van, akár csak beszélgetni szeretnél. Kitartást Neked, minden rendben lesz! :)
"Az is ismeretes, hogy a tabletta önmagában még nem elég ahhoz, hogy MEGELÕZZÜK a nem kívánt teherbe esést." Érdekes, hogy a bátyám barátnõje már 10 éve szed tablettát és mindig beleélvez a csajba és még egyszer sem lett terhes. Az, hogy a kérdezõ teherbe esett azért lehet, mert valami gyengítette a tabletta hatását. "Azonban a "KETTÕS HOLLAND MÓDSZER" AZ! (Óvszer + Tabletta egyszerre = Biztos Páros)." Ki az aki megveszi a drága tablettát és még óvszerre is költ? Tutit alig van ilyen ember. Pont azért van a tabletta, hogy ne kelljen gumit húzni. A kérdezõnek meg: jól teszed, hogy nem egy ilyen balf*sz pasinak szülsz gyereket. Nagyon meg kell gondolni, hogy kinek szülsz gyereket, mert az meghatározza az egész életedet.
Sajnálom, hogy át kell esned ezen a sok szörnyûségen, de ne omolj össze. Ne hibáztasd magad, vagy semmiképp ne gondold, hogy ettõl rosszabb ember vagy a többinél. Próbáld meg nézni a pozitív oldalát. Kiderült a barátodról, hogy nem ember (bár ez eddig is látszott) és nem érdemes vele folytatni semmiképp. Lesznek még szép napjaid, ha túl leszel ezen az idõszakon. Kitartást!
Köszi, hogy reagáltál, Kérdezõ. Az jó, hogy elmondtad a szüleidnek, és számíthatsz rájuk. Kitartást kívánok Neked az elkövetkezõ idõkhöz. 26/N
Gratulálok, leányzó! Szomorú, ami veled megesett, de szerintem jól döntöttél. Most kiderült, kire számíthatsz az életedben. Egy darabig biztosan rajtad hagyja a nyomát a dolog, de biztos vagyok benne, hogy ha évek múlva visszatekintesz erre a napra, hálás leszel magadnak, amiért a nehezebb utat választottad, és a kezedbe vetted a sorsodat. Kívánok kitartást, erõt, egészséget a továbbiakhoz, azt hiszem, rád fog férni.. 26N
@ 19:13 Ebben van igazságod, azonban akkor egyszerûbb lenne azt leírnia, hogy "jelenleg még gondolkodom a "hogyantovábbon", mindenesetre "megvagyok". Tudok olyan lányról, aki döntésképtelenségében öngyilkos lett, és ebbõl a szempontból sztem sokan féltjük õt. (3. válasz a kétválaszos zárt kérdésben) Igaz, van sztem is nagyobb baja annál, hogy most írogat itt nekünk, de azért pár szóban sztem leír6ná, mi a helyzet, pláne, ha már ennyien írtunk neki. A segítõk szeretnék tudni, valóban segítettek-e, vagy nem tudtak? Ha ezt BIZTOSAN tudjuk... mi is meg tudunk nyugodni, ahogyan a kérdezõ is, miután válaszoltunk neki. Mi is izgulunk érte, és szeretnénk lelkileg megnyugodni. Üdv: EE
Volt az elmúlt hónapokban néhány érdekes sors és probléma, ahol kérdeztem, hogy végül is mit döntött? De érdekes módon, még soha senki nem válaszolt.
Engem is nagyon érdekel, hogy hogyan végzõdik a történet, és bárhogyan is, de helyesen dönt a lány. Viszont alig pár nap telt el, talán nem is mondta el azonnal mindenkinek, hanem megvárta az új évet, és beletelhet azért 1-2 napba, ameddig mindenki átgondolja (barát és család) hogy miben tudna esetleg segíteni, ha a baba megtartása mellett dönt a lány. Ha pedig úgy határozott, a körülmények miatt nem tudja vállalni, biztosan van most elég baja szegénynek:(
Mivel nem ír, gyanítom, hogy nem úgy végzõdik a történet, ahogy azt sok romantikus elképzelte. Képzeljétek bele magatokat a helyzetébe... ha nem ír, annak elég gyanúsan egy oka lehet. Gondolom most per pillanat kisebb gondja is nagyobb, mint ide feljönni és leírni, hogy mi lett a "megbeszélések" vége. Ha azon esik át, amit sejtek, akkor gyanítom még egy darabig nem lesz kedve ide írogatni. Szerintem legyetek megértõek és ne követelõzzetek. Ha akar ír, ha nem, nem... Ha megértõek voltatok akkor, akkor azt is értsétek meg, hogy miért nem jön és nem válaszol. Bizonyára nyomós oka van rá.
@16:06 OFF: "Írni kéne privát emailt a kérdezõnek és akkor hátha válaszolna. Ha valaki írna neki az mondja meg neki, hogy érdekel minket a sorsa." ...Akkor mért itt rizsázol errõl, és mért nem írsz neki? Miért más tegye meg, amit te is megtehetsz? Nem másoknak kéne itt ötleteket osztogatni, hanem azt amit gondolsz, megtenni!(OFF vége) Egyébként meg nem értem, miért nem ír a Kérdezõ!? Amikor baj volt, mi elolvastuk, meghallgattuk segélykérését. Most meg nemtom mivan... :S
Írni kéne privát emailt a kérdezõnek és akkor hátha válaszolna. Ha valaki írna neki az mondja meg neki, hogy érdekel minket a sorsa.
Mi a helyzet???? Mind szurkolunk neked, mondhatnál pár infót!
Jajj írj már én is kíváncsi vagyok, h örült-e a párod a szilveszteri babának?!?!?!
Hali! Mi újság, hogy vagy kedves Kérdezõ?? Túl vagy már "rajtuk"? Vagy hogyan alakultak azóta a dolgok? Beszámolsz a fejleményekrõl? :-) Üdv: EE
Nyugodj meg! tudom hogy konnyu mondani, de most az a fontos hogy legy nyugodt! Sok erot kivanok es remelem hogy mindenki szeretettel fordul majd hozzad, de foleg a gyerek apja aki orulni fog a hirnek. Ha gondolod irj privatba, beszelgethetunk majd msn-an. Vigyazz magadra!
ne mások döntsék el, hogy mit tegyél, te saját magad nõjjél fel, ha a családot és barátot kérdezel, és õk akarják a babát, és te nem akkor a kedvükért megszülõd? A te kapcsolatod a babával egy örök neheztelés lesz, mivel miatta "elszúrtad" az életed. Már most megvan pecsételõdve a baba sorsa, nem akartad, gyûlõlet érzések, egy nyûg, nem tudod a saját életedet kiteljesiteni, karrier stb, ilyen érzelmek alapoznák meg a jövõjét...elleneben az olyan babákéval akit örömmel várnak szeretetben, rajongással várnak. Lehet ha megtudja a párod a hirt talán elhagy, vagy kényszerbõl elvesz feleségül, ha a család kényszeritit stb stb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok és próbáltok segíteni. Jól esik ez így ismeretlenektõl. Bocs a passzivitásért, csak szarul érzem magam, ideges is vagyok és gondolkodom. Anyut fel is hívnám, meg nem is, magamban kell még ezt a dolgot tisztáznom, biztosan elkezdene parádézni, ha megtudná, nekem meg most nem biztos, hogy szükségem van erre. Bár õ az, akire elvileg mindig számíthatok, de ez most az a helyzet, amirõl minden nyugodtsággal tudok beszélni
Vetesd el a babát!
A kérdező hozzászólása: Péntek délután jönnek haza a családjával. Nem együtt élünk, hanem Õ otthon, én meg saját lakásban. Nagyon félek neki elmondani, nem tudom, hogy fog reagálni rá, biztosan kiakad, én is kiakadtam. Elmegyek holnap orvoshoz, mert képtelen vagyok elhinni, hogy ez tabletta szedése mellett hogy történhet meg. Fellélegeznék, ha a teszt kétszer tévedett volna, de ennek nem sok esélye van. Nem tudom mi lesz velem, nekem kell megoldanom, csak még nem tudom, hogyan
Nehéz helyzet az biztos. Beszélj a pároddal, és utána anyukáddal is. De a döntést Neked kell meghozni, sajnos senki nem dönthet helyetted. Kitartást és sok erõt kívánok neked! Off: 21.51 Magyarországon a sterilizálás egyetlen feltétele a 18 év. Sem 30-40 évesnek, sem pedig 3 gyermekednek nem kell lennie, ha kéred, és a gondolkodási idõ lejárta után is biztos vagy benne, akkor elkötnek.
Szia! Mi is hasonlóak vagyunk, csak én már 34, asszonyka 21 és igenis akartuk:) Azt javaslom, hogy MINDENKIT röffents össze, aki számít, tárd eléjük a helyzetet! Ha a családod és a barátod segíteni fognak téged, sose bánod meg a terhességed, gyermeked. De ha senki nem fog rajtad segíteni, ha kivannak, most még tán jobb megölni egy párcentis babát, mint tönkretenni egy gyerekkort. Nem beszélve egy olyan "barát"-ról aki csak a dugásban és a buliban barát, de nem lelked társa, nem PÁRod. Ha úgy érzed, hogy tudnánk segíteni, írj privátban!
A kapcsolatotoktól függ és attól, hogy mihez kezdesz. Én 23 vagyok, mi akarunk MAJD családot stb. De most nem, egyáltalán nem. Az én viszonyom anyámmal olyan, hogy mindig kioktat, lecsesz, felhánytorgat dolgokat stb. Így aztán az engedélyére már nincs szükség, a pénzére sem, minek mondanám el neki? Oké gondolkodtam rajta, de nincs szükségem rá, hogy telekürtölje a félcsaládot, a szerencsétlenségemmel, mindenki szörnyülködjön, hogy mi lesz most, okoskodjon nekem stb. Szépen elmegyek dokihoz, családsegítõ, kórház, nekik nem kell tudni, elég lesz ez magamnak, semmit nem segítene egyik sem a sirálmaival, meg az okosságaival. Ennyi.
ma 21:56 vagyok Ha gondolod irhatsz privat uzenetet is nekem, en majd szivesen vissza irok neked.
Szerintem jol gondoljatok at hogy mi lesz a baba sorsa, ha elveteled akkor lehet egesz eletedben banni fogod, gondolj arra is hogy ez lehet egy aldas is a szamotokra, lehet azert hogy helyrehozza a kapcsolatotokat...sose lehet tudni, de en azt is hallottam hogy aki elvetel egy gyereket eselye annak hogy tobbet sose lehessen gyereke, ennek nem tudom hany szazalek az eselye. De mindenkepp hivd fel a baratodat mond hogy surgosan menjen haza, beszeljetek meg, es ne dontsetek azonnal, hagyjatok egy kis idot eltelni a vegszo elott, csak azert nehogy a vegen megbanjatok.
ma 21:33 Tudod én szivesen lennék meddõ mivel már van egy fiam (pszihésen s testileg is teljesen kikészített a terhesség, szoptatás) és nem akarok többet. A legbiztosabb ha az ember elvan kötve azt meg csak 30-40 körül vagy 3gyerek után végzik el Magyarországon!!!! Ugyhogy marad mindenkinek a gyógyszer, spirál és társai amikért azért fizetünk, használunk és izgulunk, hogy csak akkor legyen babaáldás amikor felkészültünk rá!!! Mindnek van hibaszázalékja ami nem a kérdezõ és a többi nõ hibája, megtette amit tudott ellene! Szexuális élethez pedig szerintem egy 21 évesnek igazán van joga s nemkéne elitélni.
Szóval: legyél vele õszinte és kemény, hiszen õ már felnõtt (nemsokára). Az érzelmeidet pedig mutasd ki! Vége a színészkedésnek, itt már egy új életrõl van szó.
Szia! Hát tényleg nagyon nehéz helyzetben vagy. Szerintem is elõször a barátodnak mondd el, aztán pedig a szüleidnek. Nem tudom, hogy áll a családod, illetve a barátod családja anyagilag, de én a helyedben mindenképp megszülném a babát. Már egyrészt csak azért is mert sosem lennék képes megölni a saját gyerekemet, de egy gyerek az egy egész életre szóló döntés és ha felnõ, meg fogja hálálni neked a sok nehézséget, már csak a létezésével is. Valóban nagyon nehéz lehet a suli mellett, nem tudom, az lehetséges-e, hogy levelezõn végezd el az utolsó évedet az egyetemen. A családod segítségére mindenképp nagy szükséged lesz. Ha tényleg nem szeretnéd megtartani a babát, akkor add örökbe. Remélem, sikerül megbeszélni otthon és utána a lehetõ legjobb döntést hozni! Majd írj, hogy mi volt!
Az, hogy nem szereted annyira, mint az elején, az természetes. Nem lesz már soha olyan izgalmas, romantikus, és érzéki a kapcsolatotok. Helyette jön majd a szeretet, a meghittség, a barátság, az alkalmazkodás (sokkal jobb!). Persze remélhetõleg. Azt a szót, hogy "pasi", pedig felejtsd el. Írásban, kimondva, a Õ elõtte, a barátnõid elõtt. Õ már a gyermeked apja, aki maximális tiszteletet érdemel, ha el nem játssza. De ezt meg kell elõlegezned neki. És ne számíts rá, hogy kitörõ örömmel fogja fogadni, már csak az államvizsga miatt sem. Viseld el, hogy eleinte nagyon meg lesz ijedve, ideges lesz, esetleg ostobaságokat fog beszélni. Adj neki egy pár hetet (amíg még dönthetsz), DE: mindenképpen azonnal, és õszintén mutasd ki az érzéseidet az õ véleményérõl, hogy tudja, hányadán álltok.
Az elsõ 21:33-asnak: Most mért írtad ezt a végére? Védekeztek, úgy csúszott be a gyerek, te meg úgy írod, mintha nem védekeztek volna, és ahhoz meg semmi közöd, hogy szereti e vagy sem. Bocs, ez kibukott belõlem. Kérdezõ: Gondoljátok át jól, elõször én is azt mondom, hogy pároddal beszélj. Ha már most úgy érzed, hogy nem annyira szereted õt, mint az elején és nem látsz esélyt arra, hogy újra fellángolj, akkor én nem tartanám meg a kicsit. De bárki bármit mondjon is itt, nektek kell döntenetek.
Mindenképpen menj el nõgyógyászhoz. Sok minden dõl el a vizsgálaton. A tabletta miatt lehet, hogy meg sem tarthatod. Nem elkeseríteni szeretnélek, inkább arra bíztatlak, hogy adj magadnak idõt addig, míg egy orvos megvizsgál, dönteni utánna kell majd.
A párodnak mondd el, õ a másik érintett. Aztán közösen személyesen a szülõknek. nem vagy fiatal a gyerekvállaláshoz, de ha már nem szereted a párod, úgyis el fognak válni az útjaitok, ha van baba ha nincs. A babát nem vetetném el, ha nem akarod megtartani, add örökbe, sok meddõ pár van Mo.-on. Egy nagy ölelés és sok erõt neked a döntéshez! L/25
A kérdező hozzászólása: *nem az a helyzet
22.04 vagyok, aki mégsem mondja el. Gondold jól meg. Én sajnos sokszor jártam már úgy, hogy elmondtam anyukámnak dolgokat, mert olyan jól esett megosztani, mert kétségbeestem, mert mégis az anyám stb. és a végén csak odajutottam, hogy úristen hogy lehetek ilyen hülye, nem elég a bajom, most még anyám is tetõzi, miért vagyok mindig olyan naív, hogy megbízok benne, aztán tessék, mindig csak rosszabb, mert még õ is rátesz egy lapáttal, a "de egy rakás szar vagyok" érzésemre.
NAgyon szurkolok NEked, majd írj, hogy mi volt!!!
Az a valóság, nem egy csak latin szó, mely nem kelt érzelmeket.
23:19-es!!! Jelentettem a moderatoroknak a valaszod! A lanyom 4 honapja szuletett, de meg igy is elsirtam magam! Egy terhes, idegileg labilis fiatal lanybol el sem merem gondolni, mit valtana ki. Tudom, hogy jot akartal, de nem ez a helyes ut. Remelem torlik a hozzaszolasod, mielott megnezne a kerdezo a linket.
Most lehet, hogy sokan le fognak pontozni, de azt mondom, hogy ha nincsenek meg a megfelelõ körülmények, nem tervezel a pároddal közös jövõt, de pláne, ha nem érzed magad elég érettnek egy kisbaba felneveléséhez, ne tartsd meg. Te is megsínylenéd, de a baba meg fõleg. Én nem ítélnélek el, ha úgy döntesz, elveteted. Ha van kérdésed, vagy tapasztalatokra vagy kíváncsi az abortusszal kapcsolatban, írj privátot, nekem sajnos volt (bár nem önszántamból való kapcsolatból lettem terhes, ha érted...) A videót meg tényleg ne nézd meg. Ne ilyen felvételekkel meg kommentekkel próbáljátok befolyásolni szegényt, hagy döntse el õ maga, hogy szeretné-e megtartani ezt a gyereket vagy sem!
megnéztem a linket!ez nagyon durva ...majdnem elhánytam magam persze tudom, hogy ez a világ! De kedves kérdezõ kérlek semmi esetre se nézz bele!!!!
Utolsónak: nyilván a jó szándékod mondatja veled, és én tiszteletben is tartom, hogy így gondolod, de szerintem nem a legjobb ötlet ilyen linkeket küldözgetni a kérdezõnek, még ha írod is, hogy erõs idegek kellenek hozzá... :( Elég nehéz helyzetben van most, szerintem csak rosszabbul érezné magát ettõl.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a biztatást és a törõdést, igazán jól esik. Most, jelenlegi életemben úgy gondolom, hogy nem kéne egy gyerek, nem vagyok erre érett, nincs állandó munkám se és még egyes helyzetekhez nem nõttem fel eléggé. Viszont nem tudnám végigcsinálni az abortuszt, legalábbis biztosan megviselne. Fogalmam sincs, mi a helyes döntés. Holnap orvoshoz kéne mennem, bár azt sem tudom, fogadnak-e soron kívül, aztán pénteken elmondom a barátomnak. Összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy elé állok és "meglepem" a jó kis családi vakációja után. Még õ is csak 22 éves, nem érett. Annyira összezuhantam, hogy most ne haragudjatok, lefekszem aludni. Holnap ígérem, írok, de mára már nem tudok többet gondolkodni, olyan mintha nem is én lennék. Jóéjt és köszönöm!
Írd le majd, hogy mi lett a vége. De tabletta mellett teherbe lehet esni? Biztos volt olyan, hogy kihánytad vagy antibiotikumot szedtél szerintem.
Elõszöris mendenképp menj el nõgyógyászhoz, mert bár két tesztet csináltál, de biztos ami biztos! Aztán beszélj a barátoddal, és ketten döntsetek ezügyben, elvégre ti vagytok a szülõk. Aztán ha úgy döntötök, hogy megtartjátok, akkor mondd el otthon. Az abortuszt viszont én nem mondanám el itthon, de te tudod milyen kapcsolatod anyukáddal.
Szia! Én ugyan így 21 évesen lettem terhes, és mi még csak 3 hónapja voltunk együtt. Én, most már igaz bánom de telefonon mondtam el a páromnak, miközben dolgozott, igaz ez személyesen kellett volna. Nekem szerencsém volt, nem akadt ki, nem kiabált, egybõl megkérte a kezem. Ennek már 5 éve, és nagyon boldogok vagyunk. Én azért nem vetettem el, mert féltem, mi lesz ha rosszul sikerül az abortusz és nem lehet többet gyerekem. Haza ér a párod mond el neki, hiszen a gyerekhez ketten kellettetek, és ugyan úgy az õ felelõssége is. Szólj a szüleidnek is nyugodtan, elsõre biztos kiakadnak, de minden csoda 3 napig tart, és utána biztos segíteni fognak a helyes döntésben. Kitartást, minden rendbe fog jönni, ha most nem is így érzed.
Én legelõsször is nõgyógyászhoz mennék el, de már elseje után. Még az sem biztos hogy terhes vagy! A tesztcsík az egy támpont, de nem ezer százalék. A nõgyógyászati vizsgálat után lehet a dolgok mélységérõl beszélgetni és dönteni.
Ezek után én már csak annyit írok, hogy minden a lehetõ legjobban alakuljon, és imádkozom érted.! Anyukáddal meg okvetlen beszéld meg, mert rá tényleg bármikor bármiben számíthat az ember. Sok sikert kívánok, és tájékoztass a fejleményekrõl légyszi!
Felelõsnek tûnsz. Nézd... hülyén hangzik, de ha már jutott neked saját lakásra, akkor már azért nem kell gürizned, amiért az emberek többsége egy fél életet szenved. Azaz: tiéd az ÉLET:) Nekem is van házam, és passzolok minden negatív szöveget: házam van, kertem van, ügyes erõs és dolgos vagyok, fiatalok vagyunk és szeretjük egymást. Azaz marad a legszebb feladat: élni... létezni, szaporodni, sírni és nevetni, demár nem gyerekként, hanem apaként és anyaként. A kis édes itt szuszog mellettem, csupa vizsga most az élete, plusz jogsi, családja lázad, az enyém segít, júliusban szülés.. Szal gondold át! nemcsak egy életet fogsz adni, hanem hármat! Anya, apa és gyermek is fog születni aznap!
Szerintem ne borulj ki, ha a párod esetleg elsõre rosszul fogadja. Teljesen érthetõ lesz, hiszen neked sem könnyû. Adjatok pár nap gondolkodást egymásnak és próbáljatok meg nyugodtak maradni, nem veszekedni. Anyudnak is ugyanígy adj idõt. Most te nyugodtan gondold végig mik az esélyek a hogyan tovább változataira, így nyersz pár órát, szal már nyugodtan állhatsz eléjük, még ha esetleg nincs is konkrét terved. Szal csak nyugi, olyan még nem volt, hogy nem volt sehogy és valahogy amúgy is mindig lesz. Aggódni nem szükséges, biztos jól fogsz dönteni.
Én 22 vagyok. Én már nagyon vágyom egy babára. Nem védekezünk de eddig nem sikerült. Mindent megadnék érte. Ha lehetõséged van rá sztem tartsd meg. Mindent megváltoztat. Ha elveteted lehet idõvel megbánod. Joga van az élethez ha már megfogant. De tényleg Te döntessz. Én a helyedbe örülnék neki bár anyámékkal én is hadilábon állnék ilyen téren. De ha a baba meglenne v lesz akkor már úgyis mindenki szeretni fogja. Kíváncsi vagyok, h döntessz és érdekel mi lesz veletek. Sok sikert, és ne szégyeld.
Szia, végül voltál orvosnál? Annyira pici az esélye tabletta mellett teherbe esni. Nem is tudom... Carpe diem... Ha jó a kapcsolatod Édesanyáddal, doki után hívd fel mindenképp. És ne sírj kérlek. Ha a barátod jó ember, akkor biztos jó apa lesz. Megváltozik minden, de a világ legszebb dolga történik Veled.

17és fél éves vagyok 3 és féléve van párom és terhes vagyok, védekeztünk kiszakadt a gumi, hogy mondjam el anyának hogy megtartom? A párom dolgozik szeretnénk a babát mert nem szeretnék abortuszt!

Legjobb válasz: Ha már terhes vagy felejtsd el a hormon tartalmú gyógyszereket. Még gyerek vagy, nem tudom, hogy a párod mennyi idõs, de azt tudnod kell, hogy nem lesz könnyû. Pláne, ha a szüleid nem lesznek majd melletted. Mindenképp mondd el nekik és kérj segítséget. A tanácsaikat pedig fontold meg, mert minél idõsebb leszel, annál inkább érted majd, hogy mért mondják, hogy a szüleid csak jót akarnak. Tapasztalatuk van az életben. Sokkal több, mint neked. Kérd ki mielõbb a véleményüket. Ez egy nagyon fontos döntés. Egy picike ember élete múlik rajtatok.

Így, egyszerûen mond el neki, mi történt. és fogadd meg a tanácsát! akkor is, ha Neked pillanatnyilag más lenne a véleményed. nekem is van gyerekem, már ovis, imádom, de a pucér p*csámra nem vállaltam volna, az tuti. ugyanakkor egy volt évfolyamtársnõm harmadikban lett terhes, össze is házasodtak a fiúval, magánúton fejezte be a gimit, de együtt érettségiztünk, fõiskolára is járt estin, és ma tanítónõként dolgozik. a férjével nagyon jól megvannak, de ehhez kellett mindkét részrõl a szülõk aktív segítsége, és a férje akkor már BIZTOS egzisztenciája. szóval mérlegelj, a Ti esetetekben hogy állnak ezek a dolgok...
Ha már terhes vagy felejtsd el a hormon tartalmú gyógyszereket. Még gyerek vagy, nem tudom, hogy a párod mennyi idõs, de azt tudnod kell, hogy nem lesz könnyû. Pláne, ha a szüleid nem lesznek majd melletted. Mindenképp mondd el nekik és kérj segítséget. A tanácsaikat pedig fontold meg, mert minél idõsebb leszel, annál inkább érted majd, hogy mért mondják, hogy a szüleid csak jót akarnak. Tapasztalatuk van az életben. Sokkal több, mint neked. Kérd ki mielõbb a véleményüket. Ez egy nagyon fontos döntés. Egy picike ember élete múlik rajtatok.
Hogy mondd el az anyukádnak? Te ismered, neked kellene tudnod! A lényeg, hogy próbálj meg nyugodt maradni miközben beszélsz. Biztos, hogy be fog pánikolni, lehet még kiabálni is fog veled, de ez érthetõ mert õ is legalább annyira megijed és fél majd, mint te amikor megtudtad. Minél elõbb mond el neki, mert ha õ melletted áll, akkor nagyon sok dologban tud neked segíteni, érdemes az anyukák tanácsait megfogadni. Bár én már 26 éves vagyok, most várom az elsõ babámat, az anyukám a legnagyobb segítségem. Nélküle már rég meghülyültem volna a sok barom orvosi tanácstól, paráztatástól. Azt ne feledd, ha más nem is a párod melletted van és ez nagyon jó. Egyébként kb. mennyi idõs terhes vagy? Az meg hogy elcseszed az életed... Az unokabátyám 29 éves, felesége 19, a gyerekük 3 éves... Tehát 16 évesen szülte a gyereket. Azóta is együtt vannak, a gyerek szép, egészséges, nagyon szépen beszél, okos, stb. Egy hátránya származott belõle, a sulit még nem tudta befejezni, bár ha nagyon akarta volna, akkor be tudta volna. Sok sikert és jó babavárást! Ja én meg gyógyszer mellett maradtam terhes, bár mi már terveztük a párommal, úgyhogy nem volt semmi gond. Tényleg nincs 100%-os védekezési módszer, csak ha nem szexelünk.
na jó állj. a 72 órásat csak az aktus után 72 órával veheted be, amikor még nem tudhatod hogy terhes vagy-e. vagy nagyon fogalomzavar van a fejedben, vagy gõzöd sincs hogy terhes vagy-e csak gondolod hogy majd esetleg az leszel. ha az elsõ, tehát még az elmúlt 72 órában történt a baj akkor vedd be a tablettát, nem lesz nagy buli terhesnek lenni meg gyerekkel leélni a fiatal éveidet, még nem vagy hozzá elég érett. ha már kimutatta a teszt hogy terhes vagy akkor a 72 órás nem tudom hogy került a képbe, de ha meg akarod tartani akkor tartsd meg de ne csak azért mert nem akarsz abortuszt... inkább egy abortusz mint egy elcseszett élet(a sajátod).
17 évesen ne tartsd meg. tönkretenné az életedet. neked még élned kellene, nem pelenkákat cserélni. bevehettél volna 1 72 orasat, arra találták ki azt a tabit. nem vettel be, most viseld a következményeket.
ja, latod.. nem vetted be, akkor most terhes vagy. szted melyik a jobb?
Nem értem. A 72 órás tabi az nem 72 órán belül hat??? Ha igen és jól értem, amit írsz, - hogy most nem akarsz megint bevenni - akkor az azt jelenti, hogy most is 72 órán belül vagy még... Honnan a pék [email protected]ából tudod akkor, hogy már terhes is vagy?
fogamzásgátló b*zdmeg. igy mond el a szüleidnek: -Öööö anyú van egy kis probléma .... -Mi a baj aranyom? -Tudod azt hittem hogy érett vagyok a sexhez mint a többi 10 éves lány, és a pasim már felnõtt, ö is elég érett hogy vegyen a fizetéséböl nekem fogamzásgátlót.És lusta voltam bevenni a 72 órás tabletát, nem akarok abortuszt. 17 évesen akarok szülni.
Most mi a [email protected] oltogatjátok ezt a lányt???Ha meg azt írja hogy abortuszra akar menni, akkor meg azért hurrogjátok le!!!Állítsátok már le magatokat ti agyoniskolázott vadbarmok!Ha meg szeretnék tartani a kisbabát akkor mi van?Nem nektek kell felnevelni, nem intézetbe akarja adni stb...Milyen érdekes, az én anyám is 17volt mikor szült engem, és fel tudott nevelni!!!Addig más szül 8gyereket segélyre meg az államnak a mocskát bõvíti!Az biztos jobb, az biztos felelõsségteljes felnõtt "ember"!Meg aki eldobja a kölkét...!Gondolkozzatok már mielõtt pofáztok!!!
A kérdező hozzászólása: jaj istenem nem én vagyok a szánalmas hanem ti akik engem ocsároltok!fõleg az a 77%-os IQ bajnok!Nem mindegy az neked ha el is vállok mond??Hmm nem hozzád megyek könyörögni két szelet kenyérért nem?Jobbak azok az emberek akik beadják a gyereküket az intézetbe szerintem nem és nem is érdekel a te véleményed már mondtam én velem még anyám se beszél igy nem hogy egy jötment idegen aki itt okoskodik vagy te miért nemdolgozol ha ennyire okos vagy?? Ja és az egyik kedves válaszoló nekem gyerekem lesz nem kölyköm a kutyának van esetleg kölyke meg esetleg neked van pofád de tudd nagyokos nekem gyerekem lesz!!
jaj, de nagyon okos vagy. nem attól függ, h fel tudod-e nevelni, h van-e házad, vagy sem. majd meglatod.. na mind1. nem én cseszem el az életemet :) ) anyukad hol volt akkor, amikor 14 évesen 19 éves pasival álltál össze? akkor kellett volna kicsit elbeszélgetnetek, lehet, h most nem lennél terhes. és ha már olyan bombabiztos ( ha ha ) a kapcs. od, akkor miért nem szedtél fogamzásgátlót?
de, 1 baba, ebben a korban nagyon is meg tudja keseriteni az életet. de Magyarországon manapság elég laza az erkölcs.. 14-15 évesen szexelnek, 16 - 17 évesen szülnek, aztán 20 évesen elvált asszonyok. :) )
denem fogja fel, h mekkora következményei lesznek annak, ha megszüli a gyereket. siman meg lehetett volna elõzni. de õ ugrál, h érzi a tetteinek a súlyát. ja, latom.
12:45 tehát neked kell mérlegelni, itt akárki akármit mond. Te látod milyenek a körülmények, csak azért írtam, h egy baba nem keseríti meg senkinek az életét.
Anyának még valóban nem érett. Én 24 éves nõ vagyok, de még most sem érzem úgy, hogy mindenképp szülnék. Ehhez fel kell nõni, tapasztalni kell. Dolgozni, csalódni, megoldani az olykor nagy problémákat. Nagyon nehéz lesz és ezt Õ még nem tudja, mert nem tapasztalt még semmi komolyat az életbõl. De ezt nem Mi dötjük el, hanem Õ. Mi csak tanácsokat adhatunk és ne szánalmasozzunk, mert õ már meghozta a döntését. Sajnos a következményeit csak késõbb fogja megtapasztalni.
Én csak annyit tudok mondani, hogy van egy barátnõm, aki most 19, és 1.5 éves a kislánya. (Nem ribanc.) A barátja mellette van, és nagyon nagyon boldogak. persze. ez kapcsolat függõ. Sõt barátnõmnek tervei is vannak(fõsuli, ilyenek) a családja is mögötte áll. ezen kívül, ha baj lenne van olyan h családsegítõ, ami elég rondán hangzik, de nem az. bemész segítséget kérsz, és kapsz. de sztem a szüleid melletted állnak majd.
utolsó, végre vki, aki érti, h mirõl papolok. nem játék megszulni 1 gyereket.
Nem azért, de ha már 3 éve van párod és 17 vagy 1 éve simán szedhetnél fogamzásgátlót és nem lenne ilyen problémád, hogy kiszakadt az óvszer jajj terhes vagyok, hogyan mondjam meg. Nem értelek a 72 órás bogyóval se, mondtad, hogy már vettél be egyszer. Az mikor volt? Ha pár hónapon belül akkor megértelek, de ha már régebben akkor simán bejátszottam volna a helyedben és nem szülnék a szüleim nyakára egy unokát. Lehet nálatok kolbászból van a kerítés és anyagilag megtudtok neki adni mindent, de a legszebb éveidet fogod elvesztegetni a gyerekre. Te tudod a te kölyköd lesz.... de arra készülj fel, hogy anyud nem hiszem, hogy nagyon örülni fog...
ja, de ettõl még nem tartok vkit érettnek a szexre 14 évesen.
Ha már így alakult, akkor kívánom Nektek, hogy ne tapasztaljátok meg azt a sok rosszat, amit itt a kommentelõk is leírnak, hogy egészséges, szép pici babátok legyen és hogy a szüleitek mellétek álljanak. Sok sikert a jövõhöz!
A kérdező hozzászólása: Itt nem lényeg hogy miért nem suedtem fogamzásgátlót!Meg okoskám annál is teherbe lehet esni!
mert ma állami ünnep van nalunk azért. közöd? :) )
A kérdező hozzászólása: akkor meg ne a gyakorikérdésekre gyere hanem beszéld meg és személyeskedj a családodal ne itt más emberek vérét szivjad!Gondolom milyen feleség lesz belõled A FÉRJED IGY FOG BECÉZNI HÁZISÁRKÁNY! És gondolom majd a férjed is egy papucs lesz
Kérdezõ!Ne húzd fel magad ezeken!Annyi ostoba tróger ember van ebben a világban, fõleg ezen az oldalon, sokszor majd lefordulok a székrõl a röhögéstõl hogy némelyik miket tud kérdezni meg válaszolni...!Annyira azt hiszi a legtöbb egy anonym oldalon hogy õ szarta a spanyol viaszt, de megnézném õket a való életben, õk azok akik elbaszták az életüket és most ezért verik itt a nyálukat mert tiszta idegbaj az összes!Gondolom itt a legtöbb válaszoló nõ, akiket otthagyott a férje, á[email protected]ák õket, irigyek azokra akiknek valami sikerül és boldogok, igénytelen házisárkányok, és azért mert szültek néhány kölköt, akkor itt õk az õsasszonyok akikbe bele van nevelve hogy 18éves kor elõtt tabu a szex, aztán jön egy udvarló, eljegyzés, templomi esküvõ, minimum 2gyerek, háztartás, és lábtörlõvé válás! Ennyi!XD
A kérdező hozzászólása: na és most miért nem iskolába vagy?vagy tanuljál ne ide gyere okoskodni anyuci
és igen, álomcsaládban élek, ahol sose volt gond, h vmit elmondjunk a másiknak.
bocs, én sulizok, nem pelenkákat cserélek :) )
Engem igenis érdekel. Várni fogom, hogy hogyan sikerült a beszélgetés!
A kérdező hozzászólása: Jaj nem tudom te itt okoskodol minthogy elmennél dolgozni meg itt adod elõ magadat hogy neked mekkora sok eszed van!! Hjaj de figyelj már még mindig együtt vagyunk akkor meg mekkora esze van hm jaj te már nem tudsz mibe belekötni!Megnézném én a te életedet!Milyen kis normális kis szuper álomcsaládban élhetsz
ird. ugyse érdekel senkit. :) ) remélem, kapsz pár pofont, amiért ilyen felelõtlen voltal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó 2nek! És megirom anyukám hogy fogadta
az a baj a babával, h 17 évesen nem érett az anyaságra. fõleg ilyen hozzászólásokkal.. :) ) na mind1, ha annyira hülye volt, h nem elõzte meg a terhességet, akkor menjen, és szüljön. már csak azt a szegény gyereket sajnálom.. az apja se lehet vmi értelmes, ha 19 évesen 14 éves csajjal kezdett.. na mind1, inkabb nem is süllyedek tovább az õ szintjére. majd pár év mulva meglátja.
ok, nem ettõl. de ugy viselkedik, mint 1 gyerek. azt hiszi, h ha megszüli, akkor minden megoldódik majd, meg mahd a párja támogatja. elõre szólnék, h a pasik ilyenkor szoktak lelépni. meg ez az apácás beszólás.. tipikus lázadozó kis hulye.
Ez hülyeség. Én is 14 évesen vesztettem el a szüzességem, 3 komoly kapcsolaton vagyok túl, a párommal élek, fõiskolát végeztem és most irodavezetõként dolgozom egy multinál. Hûséges vagyok, az identitásomat megtaláltam, nem volt abortuszom, terhes sem lettem. Nem ettõl felelõtlen, hogy 14 évesen lefeküdt 5 hó után a párjával.
A kérdező hozzászólása: [email protected] te mekkora egy pofátlan állat vagy ne is idegesits!Már majdnem [email protected] nevezel ha több mint 3 éve vagyok a pasimmal aki nekem az elsõ volt akkor nem mentem más [email protected] után mert kio az aki vele marad hmm? Nagyon kevés.... na szerintem meg hogy leirtam hogy nem akartam bevenni direkt 72órásat a hormonok miatt mert már régebben vettem be!És nem szeretnék zavaros lenni!Ja és a kérdésem nem az volt hogy felnevelede helyettem fizetsz e pénzt mert nem kodultam tölled hogy te is vádaskodj felettem
ja, latom, h mennyire érzed a dolgok sulyat. nem voltál képes védekezni, most meg terhes vagy, jo, volt gumi, de basszus, nem érted, KISZAKADT!! be kellett volna venned a tablettat. na, most meg már fõleg megvan rólad a véleményem, h 3 éve van párod. 14 éves korod óta? bocs, nekem ez korai. ha meg mindent meg tudtok beszélni anyukaddal, akkor mi a gond? de nem fog felnõni szeretõ családban. ismerek 1 csajt, aki 17 évesen szülte az elsõ gyerekét, a másodikat 19 évesen. most munka, suli, pénz nélkül van. a pasija csak a haverokat tudja hazahozni, nem dolgozik. ilyen jövõre vágysz?
az igaz, hogy az abortusznak vannak kockázatai. pl. méhszájseb alakulhat ki, az pedig nagyon veszélyes, ha elhanyagolják. DE. a körülmények mérlegelésénél, az anyagi oldal mellett azt is vedd figyelembe, hogy lesz-e aki segítsen Neked, hogy be tudd fejezni a sulit. tehát a szüleitek aktív dolgozók-e esetleg van aki otthon van, és tudna segíteni. egyedül ez NEM FOG MENNI, ezzel kár is áltatnod magad. ha úgy döntesz megtartod, javasolni tudnám, hogy ha anyukád aktív dolgozó, inkább õ menjen a picivel GYED-re, mert Te csak gyes-re vagy jogosult, Te meg fejezd be az iskolát! szóval ezt jól járjátok körbe, és gyorsan, mert minél késõbb döntesz, annál nehezebb lesz, és ha nem tartod meg mégse, a mûtét is kockázatosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat legfõképp az utolsónak! Az én anyukámmal amugy mindent meg lehet beszélni és nem is olyan kishülye vagyok aki felelõtlen mert én érzem a dolgok sulyát! Nem szeretném elvetetni és kész nem is fogom nem is akarom a kérdésem nem az volt hogy elvetessem- e vagy sem hanem hogy milyen formában mondjam el anyukámnak! Szerintem ha szeretõ odaadó családban nõ fel akkor senkinek semmi köze ahoz hogy megtartom vagy sem! Elvileg indneki elitéli azt akik bántják a gyereküket megfolytják eltitkolják és megszülik egy pottyantós wcébe stb de én nem ilyen vagyok!Van párom több mint 3 éve nem ugy csináltattam fel magam hogy egy jötment idegennel a diszkó férfi wcéjébe szóval akik eltélnek õk nézzék meg magukat!
Szia! Az abortusz sem megoldás, mivel lehetnek szövõdményei, szóval, aki azt írta, hogy nem veszélyes, nagyon téved! Az mindig is veszélyes marad! Sajnos! Mivel "kiszívják" a magzatot, utána maradnak vissza szövetek, és azokat ki kell kaparni, így a méh falát (ha szerencsétlen az orvos) ki is "lyukaszthatják". Én védõnõként dolgozom, és ilyenkor ugye nekem a baba mellett kell letennem a voksom. De ha mégsem szeretnéd a babát, akkor irány a Családvédelmi Szolgálat. Mondjuk ott is védõnõk dolgoznak, úgyh elejébe az abortusz ellen fognak beszélni, meg hagynak döntési idõt, és ha akkor is lemond róla az anyuka csak akkor engedélyezik az abortuszt. Mindkét út nagyon nehéz. Ami anyukádat illeti, mielõbb mond el neki! Szépen fogalmazd meg, pl. anya, vmit szeretnék elmondani neked: úgy néz ki, terhes vagyok. És a többi jön magától. Szóval bszéljétek meg a családdal és úgy (talán) könnyebb lesz. De tényleg gondold át, amit a többiek is írtak: munka, anyagi háttér. Sok sikert kívánok! 23/Nõ
Komolyan sajnállak, mert nagy butaságot csináltál. És büszke vagyok a szüleimre, mert én ezt simán elmondhatnám nekik, megértenének sõt még a 72 órás tabit is megvennék nekem. Próbálj jobb kapcsolatot kialakítani a szüleiddel, hogy olyan szerencsés lehess, mint én, aki mindig számíthat a szüleire.
és miért nem vetted be? most sokkal jobb igy, h abortuszra kell menned, mi? az egészségesebb.. lol.
A kérdező hozzászólása: Elmult a 72óra és nem vettem be!!És tudom hogy az vagyok mivel teszteltem!
én ugy értettem, h már elmult a 72 ora, és nem akarta bevenni. 1 valaszolo voltam
Nagyon hülye vagy némber, az ilyen nõket azonnal el kéne köttetni, nehogy a selejtes génállományát továbbadja. 17évesen ennyi ésszel...Ráadásul még oda is írod, hogy 17 és fél éves... LOL ilyet a 12 évesek szoktak mondani, amikor mondják nekik a szüleik, hogy még túl fiatalok 12 évesen. "Jajj' de anya, én már 12 és fél éves vagyok!!". Szánalom vagy. K.A. 17/F
A kérdező hozzászólása: Ja és nagyon is felfog nõni szeretõ családban tudod!
hmm, a viselkedéseddel, és a kommentjeiddel csak magadat minõsited. na, mind1. amugy a terhesség alatt is termelõdik sokfajta hormon, ugyh majdnem, h semmire nem mentél. sulid nincs, mibõl fogod eltartani? és szted a párod életed végéig veled marad? nem biztos, fõleg most, h terhes vagy. õ legalább tudja? vagy anyukád fizetésébõl akarsz élni? késõbb meg minimálbérért dolgozni, mert felelõtlen voltál, 1 x? csak sajnálni tudlak. sokkal nagyobb a gond most, h nem vetted be, mint ha megtetted volna. max. pár napig szédülsz, vagy mittomen, nekem se okozott semmi mellékhatást. de hát, felelõtlen voltál. akkor most szülj gyereket. szanalmas.
ja, olyat nem mondtam, h ribanc vagy.. de aki 14 évesen már szexel. hát bocs, azokról nincs jó véleményem. :) )
tipikus tiniribanc vagy, aki azt akarja hallani, h áá, semmi gond, szüld meg, nem lesz semmi gond. bocs, h reálisan néztem a dolgot. de hát, nem én fogok 30 évesen kiélt ribi lenni, gyerekekkel, egyedülálló anyaként, munka nélkül. bocs.
Én csak annyit tudnék tanácsolni, hogy nézz bele a terhes tinikbe. Az MTV-n megy egy ilyen sorozat, kifejezetten 16-17 éves terhes/friss anyukákról szól. Elég tanulságos lehet.
ha ha, nem vok apáca, de ribanc se! :DD tod, én gyerekként éltem a gyerekkorom, nem pedig k.rtam össze - vissza. szánalmas vagy!!
Ne bántsátok, mert a baj már megvan, A 72 órás tabiról már felesleges is beszélni. Nekem az lenne a kérdésem, hogy a párod hány éves? Van-e állandó keresete? Az õ szülei tudják-e, hogy terhes vagy? Õ hogy állt hozzá, mikor megtudta? Írd le nekem, kérlek!
A kérdező hozzászólása: Köszönömaz utolsónak erre vártam aki nem azért jön fel hogy kissza a másikat hisz nem kunyeráltam!Amugy mikr összejöttem a barátommal 5hónap után feküdtünk le és nem bántam meg de gondolom apácák is vannak!
Egyszerûen menj oda anyudhoz és mondd el neki õszintén, hogy mi történt. Biztos meg fogja érteni. Az pedig, hogy a pároddal megbeszéltétek, hogy megtartjátok és támogat is az egy nagyon jó pont. Nem sok ilyen férfi van a mai világban. Légy bátor. És ne aggódj. Meg fog oldódni a problémád.
ne irj. ki kért erre? én csak leirtam a véleményemet. nem tudom, ki a gyerekes.. nem tudod elfogadni, h nem veregetunk vállon, h " ez az, igy kell ezt, 17 évesen szülni ". attól nem leszel felnõttesebb, ha már 14 évesen megk.ratod magad.
A kérdező hozzászólása: Nagyon gyerekes vagy!!!Nem én hanem te!!Mert itt vitatkozol na mindegy én engedek tudod okos enged szamár szenved!!!Én a te kommenteidre nem irok akármit is irsz
hoppá.. de akkor se akkor kell kezdeni. mind1. mostmár szülnöd kell.
A kérdező hozzászólása: ja 14 évesen tudtam felelõteljesen viselkedni! mert nem 15 éveskoromra lett gyerekem hoppá
A kérdező hozzászólása: Ja és már 72órás tabit egyszer vettem be és nem szeretnék hormon zavaros lenni mert attól csak az jött kirajtam ha most is vennék be

Azért fordulok felétek mert nem tom eldönteni hogy terhes vagyok vagy sem. Tudom hogy ilyenkor mondják hogy csináljak tesztet, de én egyszer már voltam terhes és akkor sem mutatta ki a teszt, , , , szoval nem 100%?

10 nap mulva kell hogy megjöjjön, a hasam alul nagyon fáj, picit világos rózsaszínes folyásom volt, azt átváltotta a barna folyás. Nektek mi a véleményetek, és a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Ha 10 nap múlva kéne megjönnie akkor az még közelebb lehet a peteéréshez, bár a barnázás az nem annak a jele annak inkább csak a rózsaszínes folyás lehet... Most még nem is döntheted el hogy terhes vagy- mert 10 nap múlva nem várod:)

Ha 10 nap múlva kéne megjönnie akkor az még közelebb lehet a peteéréshez, bár a barnázás az nem annak a jele annak inkább csak a rózsaszínes folyás lehet... Most még nem is döntheted el hogy terhes vagy- mert 10 nap múlva nem várod:)
egyébként tapasztalat nekem csak simán elmaradt a menstruációm...
Szerintem nem vagy terhes.
Csak menses késés után érdemes tesztelni, addig nem mutatna semmit. Lehet, hogy a korábbi terhességednél is korán teszteltél, azért nem mutatta ki? Az én tapasztalatom az, hogy ciklus közben a barnázgatás, vérezgetés inkább hormonprobléma. Érdemes lenne kivizsgáltatni mi okozza ezt nálad. Baba biztosan nem. Nemrég lehetett peteérésed, még a beágyazódás sem kezdõdhetett el, ha esetleg megtermékenyült a petesejted.
Ha 10 nap múlva lenne még csak a menseszed, akkor mi a kérdés? Peteérésed vagy a napokban volt, a beágyazodás pedig, hát nem tudom... De hiába csinálsz még tesztet... Azt csak akkor csinálj, ha nem jött meg... A barna folyás pedig a ciklus közepén pedig szerintem bajt vagy hormonproblémát jelent, inkább menj el orvoshoz!!!

HA 5-6 hetes terhes vagyok és Zinnatot szedek, mert e-coli van a vizeletemben, lehet baja a babának? Nőgyógyászhoz csak hétfőn tudok menni, de azt mondják gyorsan el kéne kezdenem szedni.

Legjobb válasz: Zinnatot én úgy tudom lehet terheseknek is én ha jól emlékszem anno 2 hónapos terhesen azt szedtem és makk egészséges a fiam. Nézd meg a betegtájékoztatót egész biztos rajta van.

Zinnatot én úgy tudom lehet terheseknek is én ha jól emlékszem anno 2 hónapos terhesen azt szedtem és makk egészséges a fiam. Nézd meg a betegtájékoztatót egész biztos rajta van.
A kérdező hozzászólása: az nincs, hogy tilos, csak hogy ha terhes beszéljen orvosával
Hívd fel az orvost, akár az ügyeletes orvossal is beszélhetsz bármelyik kórházban. Ilyen kérdésre ne itt várj választ, mert ez elég komoly dolog! (nem bántani akarlak, félre ne értsd!)
Én is szedem nekem a nõdoki írta fel. 32 hkm
Nekem is ezt írták fel, 16 hetes voltam.
Én is azt szedtem, amikor 6 hetesen lázas beteg voltam. A doki mondta, h lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Mi tévő legyek? 3 hetes terhes vagyok, a férjem közölte velem hogy el akar válni tőlem, Mondjam meg neki hogy terhes vagyok?

Mert régebben ? is akart gyereket.. de azt meg nem akarom hogy a baba miatt maradjon velem.. Egyedül nem tudnám felnevelni a picit, vetesem el? 24 N

Legjobb válasz: Ha válni akar és nem érez irántad semmit, plusz nõje is van, hogy csinálhatott gyereket? Vagy nincs tisztában azzal, mibõl lesz a gyerek? A tisztelt urad így-vagy úgy, feléd, maga felé, szeretõ felé, de felelõtlen becsapós játszmát ûzött. Aki menni akar, azt hagyni kell, örök törvény. Menjen. Kegyetlen ügy, de neked meg kell hozni azt a döntést, hogy akarod-e ezt a kis életkét, egyelõre egyedül. Végleg nem maradsz egyedül, számos nõt ismerek, aki boldog anya és késõbb találta meg az igazi párját. Ha elveteted, az fájhat nagyon, ahogy az elõzõ hozzászóló is írta. Ez is döntés, el sem ítélhetõ... Amúgy sajnos a helyzet õszinte megbeszélése nem megkerülhetõ. A tudta nélkül nehogy elvetesd, mert azt nagyon megbánhatod és bosszú íze is lenne. A legtisztább szándékkal cselekedj, hogy késõbb ne vesd meg magad.

Ha válni akar és nem érez irántad semmit, plusz nõje is van, hogy csinálhatott gyereket? Vagy nincs tisztában azzal, mibõl lesz a gyerek? A tisztelt urad így-vagy úgy, feléd, maga felé, szeretõ felé, de felelõtlen becsapós játszmát ûzött. Aki menni akar, azt hagyni kell, örök törvény. Menjen. Kegyetlen ügy, de neked meg kell hozni azt a döntést, hogy akarod-e ezt a kis életkét, egyelõre egyedül. Végleg nem maradsz egyedül, számos nõt ismerek, aki boldog anya és késõbb találta meg az igazi párját. Ha elveteted, az fájhat nagyon, ahogy az elõzõ hozzászóló is írta. Ez is döntés, el sem ítélhetõ... Amúgy sajnos a helyzet õszinte megbeszélése nem megkerülhetõ. A tudta nélkül nehogy elvetesd, mert azt nagyon megbánhatod és bosszú íze is lenne. A legtisztább szándékkal cselekedj, hogy késõbb ne vesd meg magad.
Ha mas no irant erez valamit az egy dolog.. engedd menjen utjara, de tudasd vele, hogy terhes vagy.. es mondd meg neki, nem amiatt , mert szeretned ha maradna, hanem , mert jogaban all tudni, hisz az O babaja is.
mindenképpen menj el orvoshoz és ha az orvos megállapította a terheséget mond el neki. ugyan olyan joga van tudni mint neki. neki köteles gyerektartást fizetnie.
Meg annyi, hogy az abortusz utan nagyon nehez.. iszonyatos lelkiismeret-furdalas.. hisz abbol ami most benned van egy elet szulethet.. persze ez nem 100 % de benne van a pakliban.. Szeretnem, ha te nem kovetned el a hibat amit en..
Három hetes terhes nem lehetsz. Ha már kimutatató, akkor már öt hetes vagy. Mindenképpen mondd el a férjednek, és figyeld a reakcióját! Nem írtad meg, miért is akar elválni, úgyhogy egyelõre okosabbat nehéz erre mondani.
Szerintem mindenképpen mondd meg neki hogy terhes vagy, az elvetetésen pedig ne is gondolkozz. Akár vele akár nélküle is sikerülni fog felnevelni a kicsit. Azt se tudhatod 1-2 hónap múlva hogy alakul a kapcsolatotok, mennyire komoly ez a válási szándék. A fogantatástól kezdve már valóságosan él a pici babád, gondold el, ha téged elvetettek volna a szüleid annakidején, akkor te sem léteznél. Még minden rendezõdhet, ha mégis elváltok, elmondani nem lehet mekkora boldogság egy gyermek, nem fogod megbánni ha megtartod. Mindenesetre a legjobbakat kívánom Nektek.
szerintem is mondd el. En atestem egy abortuszon, de ugy erzem sosem fogom megbocsatani magamnak, hogy a konnyebb utat valasztottam. Engem is elhagyott a baratom. Mondjuk o akkor ammikor kiderult hogy terhes vagyok es a szulei azt mondtak neki hogyha engem es a gyereket valasztja ok nem allnak vele szoba tobbet.. oket valasztotta.. azota most ismet egyutt vagyunk, mert hianyoztam neki es o is nekem.. es ha minden igaz en is terhes vagyok :)
jó nagy szem*ét riban*c férfjed van. Mond meg neki, hogy menjen csak a nõjéhez, de terhes vagy és ezt nem fogja megúszni büntetlenül. amúgy az ilyen pasi megérdemelné, hogy kiheréltessék. Miért nincs erre törvény? Ha nem tudod a gyereket fenntartani biztonságos szülõkhöz is kerülhetne, nem? Vagy a pasid felneveli az új nõjével.
Nana! Azért aztán meg ne szüld, hogy örökbe add. Másnak szülni?! Nane! Szüljön mindenki magának. Vagy szüld meg magadnak és vállad fel egyedül, vagy - bármennyire is fáj - válaszd az abortuszt. A férjedre úgy gondolom nem számithatsz.
Ha már nem érdekled õt, akkor kár a gõzért. Persze érdekes, ha otthon gond nélkül 'elengedte' a dolgot pár hete (is??), miközben már rég máshol jár az esze. Ettõl függetlenül ezzel csak kitolnád a válás idejét. Egy társulás gerince csak az önkéntesség lehet, ha ez bárkibõl elfogy, azt mással nem lehet összetartani, lehet az házassági anyakönyv, vagy gyerek, netán vagyon.. A szülés más kérdés, itt két életrõl döntesz: a sajátodról és az ismerkedési lehetõségeidrõl (mert attól még ugyanúgy 'ledöntik' a gyerekes anyákat is nyugodt szívvel egyesek némi etetés után, de komoly szándék nélkül, mint az egyedülállókat, tehát nem nyújt védelmet azzal, hogy csak tisztes szándékkal közelednének), illetve a gyerekérõl, akinek - hála az államnak - igen magas költsége lesz (aki nem ért egyet, számoljon utána csak az áfáknak: ruhák, tankönyvek, étel, stb), amit ugye nem sajnál az ember, de nem garantált manapság, hogy 15-20 évre garantálni tudja.
Tudod itt az a gaz, h mar van mas valakiije! Nem akar veled tovabb elni es massal akarja megosztani az eletet, szoval ennek tudataban donts. Szoval, ha veled marad, akkor a baba miatt fogja tenni es nem miattad es akkor is eleg nagy eselyed van arra, h elobb-utobb elhagy! Nem lenne jobb egy olyan embernek szulni, aki megorul erted?
kedves videócsatoló! Kérlek, keresd meg a neten, hogy 3-5 hetes terhességnél mi is van az anya hasában?! Hangsúlyozom MI??? Ugyanis akkor még embriónak sem nevezhetõ... nincs szívhang!!! Ilyen értelemben igenis, hogy egy felnõtt nõ élete többet kell, hogy érjen, mint egy ki nem fejlõdött még zigóta állapotban lévõ sejtcsoport! Igen, ebbõl a sejtcsoportból, amennyiben úgy döntünk, hamarosan egy gyermek fejlõdik, egy élet. De amíg nem, addig dönthet és nem csak a törvény miatt van joga hozzá, hanem azért is, mert felelõsen átgondolja, hogy fel tudja-e nevelni vagy sem! 20 hetes kismama
17 hete benned is csak ez volt. Szerinted a te gyermeked élete is csak egy sejtcsomó, amit rajtad állt volna eltávolíttatni, ha akarod. Majd mondd meg a gyerekednek, ha nagy lesz, hogy csak azért él, mert te úgy döntöttél, hogy ezt megengeded neki és nem öletted meg pár hetesen, anyagi megfontolásokból.
A 11:47-essel maximálisan egyetértek. Kedves abortuszellenes hölgyek, nézzetek már körül, hogy milyen körülmények között élnek gyerekek! Olyan könnyen jelentitek ki, hogy meg kell tartani mindenképpen a gyermeket, amit meg is értek, mert nem nektek kell felnevelni. Nem ti lesztek ott, amikor az anyuka majd nem tud enni adni a gyereknek, nem tud ruhát, cipõt venni és nem tudja taníttatni. Persze akkor majd a hõs anyuka szétteszi a kezét és mondhatja a gyerkõcnek, hogy "Nem baj kisfiam, hogy nincs apád, hogy nélkülözésbõl áll az életed és esélyed sem lesz arra, hogy valaha ez megváltozzon mert nem tudlak taníttatni. Tudom, hogy kiközösítenek az iskolában, hogy nincsenek barátaid, hogy engem sem látsz soha mert éjjel-nappal dolgozom de legyél hálás, mert megszültelek!" Persze tudom, hogy most majd jönnek a bárányos-legelõs sztorik meg, hogy gyilkosság stb. Nem igazán tudom, hogy mi a rosszabb. Hagyni, hogy a gyermekem szenvedjen egész életében vagy véget vetni az életének mielõtt elkezdõdne. Ebben a kérdésben csak az anyának van joga dönteni. Nektek pedig kedves válaszolók, semmi jogotok nincsen ítélkezni akkor sem, ha elveteti a babát! Ez mindenkinek a saját döntése, a saját lelkiismeretével kell mindannyiónkn
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az utolsóval egyet értek. Az én fizetésembõl nem tudnám felnevelni.. ezért az abortusznál döntöttem.. és a férjemmel pedig válok.
Szia! 11:47-es vagyok. Nagyon sajnálom, hogy így alakult és hogy ezt a döntést kellett meghoznod. Sok erõt és kitartást kívánok neked! Fiatal vagy, hidd el még alakulhat szépen az életed! Remélem, hogy legközelebb jobb embert sikerül választani! Mégegyszer kitartást!
Igen, jol dontottel, csak nehogy megvaltoztasd a velemenyedet!
Szerintem meg rosszul. De õ tudja. Az õ élete, az õ lelkiismerete, az õ meggyilkolt gyermeke.
Szerintem meg csinálj egy alapítványi számlaszámot a gyermeke részére és a kezdõtõkét gyorsan utald is át! Akkor lehet, hogy meggondolja magát és akkor neked sem kell tudatlanul ítélkezned ismeretlenek felett!
Ebben van valami. Az apa nem gondolná megmenteni a gyermekét?
Mellesleg az abortusz sem ingyen van, tudtommal. Én szólnék az apának, hogy legalább a költségeket fizesse! Az böki a csõrömet, hogy még férjként kavar egy másik nõvel, de azért dugogatja feleségét is védekezés nélkül hülye felelõtlenül. Bakker, akkor legalább fizessen! S egye a rákfene õt is a lelkiismeretével együtt!
Ezzel egyetértek, mindenképp tudnia kell róla így is!
Mindenképp mondd el a férjednek, de mivel válni akar teljesen a te döntésed, hogy mi lesz a gyerekkel. Nem értek egyet a válaszolókkal, amikor azt írják, hogy tartsd meg. Terhességed alatt épp válófélben leszel egy olyan férfitõl, akit még szeretsz, boldogtalan leszel és még jó darabig nem fogsz tudni úgy tekinteni a gyerekre, hogy ne õ jusson eszedbe. A terhességnek egy boldog idõszaknak kellene lennie, amit közösen élsz meg a szeretõ pároddal, ez az mai igazán jó a babának! Persze ha nagyon vágysz már rá hosszú ideje és érzed hogy készen állsz, akkor ne vetesd el, de pokolian nehéz lesz.
én csak azt mondom, hogy ha egy kapcsolat már eljut addig a pontig hogy nagyon úgy néz ki hogy, válás lesz belõle, akkor még ha le is feküdnék a férjemmel nagyon vigyáznék , hogy ne legyek terhes. És persze ugyanez érvényes a pasira is, mármint neki is lehetett volna ennyi esze. én is egy gerinctelen alaknak tartom!
Az utolsó kettõtõl kérdezném, hogy szerintetek hogyan ejti vagy hogy ejteti magát teherbe egy nõ? Azt ne mondjátok, hogy a férje nem volt ott, hogy neki nincs felelõssége! Miért a nõ a felelõtlen, ha akkor még nem is tudta, hogy a férjének más is van, vagy akár ha tudta is, könyörgöm, nehogymár ne fekhessen le a férjével?!
A kérdező hozzászólása: Azt mondta hogy van más nõ az életébe. és hogy már írántam nem érezz semmit:!
Mondd el neki, lehet, hogy ettõl rájön, hogy mégis fontosabb vagy neki, mint a másik nõ. De az is lehet, hogy ekkor is elhagy. Viszont a babát ne vetesd el, mert õ semmirõl nem tehet. És az abortusz az legalizált gyilkosság. Amúgy 3 hetes tényleg nem lehetsz... :S
Elõzõeknek nagy igazságuk van. El ne vetesd! Lehet, hogy a másik nõ mellett dönt, de attól még õ is akarhat gyereket! Ha meg nem, fizetnie kell a tartásdíjat, nem vetetheti el veled! Ha semmi kilátásod, hogy felneveld, és a rokonság sem segít, és tényleg semmi esélyt nem látsz, akkor se öld meg. Keresd meg a Bölcsõ Alapítványt, õk abortuszra ítélt gyerekeket mentenek. Mindent inkább, de ne ítéld halálra. Nem tudják az abortusz mellett döntõ nõk, mi mellett is döntenek. Ma mesélte egy barátnõm, aki egyéb ok miatt volt a kórházban a nõgyógyászaton, hogy mint eü. dolgozóval, õszintén elbeszélgettek az asszisztensek vele az abortuszról. Azt mondták, hogy az önként gyereküket "eldobó" nõkön az eü. az olcsóbb eljárást alkalmazza, a méhszájat megnyitják, ami annak megtörõdésével , , sérülésével jár, majd szétszaggatják a gyermeket, és kiszippantják vagy kikaparják a roncsokat. Ha már maga úgy döntött a nõ, hogy neki az egészséges, élõ gyermeke nem kell, és nem foglalkozik a következményekkel, nem is érdemel mást, mondták. Nem mutatják, de megvetik a gyermeküket elvetetõ nõket. Félreértés ne essék, én nem így gondolkodom, én mélyen együttérzek velük. Az viszont való igaz, hogy NEM TUDOD te sem, meg sokan mások sem, mit vállal az ember az abortusszal. Íme: http://video.xfree.hu/?n=nonoyoyo|882ac9a3860df1052daa06d80d..
Hidd el találsz kisbabával is párt. Ne dobd el magadtól ezt a csodát. Rengeteg nõ az életét odaadná, hogy kisbabája lehessen, nagyon megbánnád, ha elvetetnéd szegényt. Ha semmi áron nem akarod megtartani, akkor inkább add örökbe, olyan szülõk várnak rá akiknek õ lenne az élettõl a legnagyobb ajándék. Hidd el mindig van valami lehetõség. Kérhetsz segítséget a szüleidtõl, testvéredtõl ha van. Az abortusz csak legvégsõ esetben kerüljön szóba szerintem. A férjednek pedig tényleg mondd el, neki is joga van tudni a babáról, és ha megszülöd neki is kötelessége gondoskodni róla. Én már nem folytatnám vele a kapcsolatot. Biztos találsz valakit magad mellé, hiszen olyan fiatal vagy. Minden jót neked, és remélem a legjobb döntést hozod.
Na igen. Ezt a felvételt kellene megnéznie minden nõnek, aki megöli a gyermekét. És megérdemelnék, hogy minden éjjel ezzel álmodjanak hátralévõ életükben.
Tényleg olyan reménytelen a helyzet, hogy nem tudnád egyedül felnevelni a picit? Nincs rokon akitõl szerezhetnél babaholmikat? Ha meglesz a pici, az nagyon sokmindenben kárpótol majd, most gondnak láthatod, de ha meglesz, már csak örülni fogsz neki.
Ha ezt mondta /mármint, hogy van más nõ az életében/, akkor ez a dolog elveszett. Bármennyire fáj is, válaszd az abortuszt és örökre fejeltsd el ezt a lelketlen, hûtlen, megbizhatatlan embert. A lehetõ legaljasabban viselkedett veled szemben. Erre nincs bocsánat!
Az elsõ válaszoló tökéletesen leírt mindent. Ha 3 hetes terhes vagy, akkor még bõven el is vetélhetsz. A nõk 90 %-a elvetél életében legalább egyszer, csak nem tud róla. Mert adott esetben ki sem marad a menstruáció. Neked, ha 3 hetes terhes vagy, akkor majd csak 1-1, 5 hét múlva kell megjönnie. Úgyhogy fogalmam sincs, hogy honnan tudod, de mielõtt még nagy bejelentést teszel, talán várd meg, hogy kimarad-e a menstruációd egyáltalán. Ha nem jön meg és eltelt egy hét és lesz a kezedben egy pozitív teszt csak akkor szólj a férjednek. Most úgyse hinné el. Ha kiderül, hogy terhes vagy akkor joga van tudni róla. A baba miatt nem fog veled maradni ebben biztos lehetsz! Mivel egyedül nem tudnád felnevelni így két választásod van: megszülöd és örökbe adod vagy elveteted. DE, fölöslegesen dilemmázol addig, amíg nem tudod biztosan, hogy tényleg terhes vagy-e.
Lehet szemétség amit most írok, de szerintem a férjed is szemét, és megérdemelné. Szóval szerintem mondd el neki hogy terhes vagy (ha már biztos) és mondd meg neki hogy mindenféleképpen elváltok mostmár, de a gyerekrõl mondjon is le, gyerektartást fizeti és annyi. Szüleid vagy barátnõidre biztos számíthatsz. Abortusz egyébként is veszélyes, mert lehetséges hogy utána nem lehet gyermeked.
Ne vetesd el! Írta itt valaki, hogy ha végleg elveszett minden, akkor örökbe adás vagy abortusz. Akkor már nyilván az örökbe adás. Van a baráti körünkben egy házaspár, második örökbe fogadott gyereküket kapták meg fél éve. Négy évet vártak rá, mert nem volt örökbe vehetõ gyerek! A két éves kisfiú úgy lett aztán nekik, hogy egy 16 éves lány már nem tudta elvetetni. Otthagyta a kórházban. Kis aranyos srác, megúszta a halálos ítéletét. Azért, mert ez a fajtája a gyilkosságnak legális, nem lesz egy normális nõ számára választható alternatíva. Tudom, hogy egy ilyen súlyos helyzetben minden megfordul az ember agyában. Tarts ki. Még az is lehet, hogy minden jóra fordul. Akkor nem hagyna a lekiismeretfurdalás boldog lenni egy életen át.
Én addig várnék az elmondással amíg teljesen biztos nem lesz a terhesség. El nem vetetném. Ha el akar menni menjen. De lehet hogy a hír hallatára majd átgondolja a dolgokat, viszont én nem biztos, sõt biztos hogy nem örülnék neki ha emiatt döntene úgy hogy mégsem válik el. Pici babával is lehet szeretõ társat találni, ettõl ne félj. Nem maradsz egyedül.
19:09 vagyok "van más nõ az életébe" ezek után nem is biztos hogy hagynám hogy a baba miatt maradjon. ha már az életében van az a nõ akkor a kézfogós sétákon már túlvannak...
Ha a ferjed valni akar, akkor gondolom, hogy nem eltek jol. En ugy erzem, hogy miutan megtudtad, hogy mas noje van, teherbe ejtetted magadat. Ugye igy volt? Azt, hogy gyereket vallaltok, gondolom nem beszeltetek meg, te eldontotted, hogy szulsz. Azert ha ez igy volt, nem far reszedrol a dolog. O azt mondta, noje van, valni akar. Erre te teherbe esel. Akkor most mit szeretnel? Felelotlen vagy, nagyon! A semmire hogyan akarsz gyereket szulni? Azt irod, nem tudod egyedul eltartani a gyerekedet. Akkor mi lesz? Hogy gondolod?
bennem is felmerült az amit a 20:14-es írt, és biztos engem is jól lepontoztok, na mindegy azért leírom a véleményem. itt mindenki csak a férjet szídja (én is elítélem amiért szeretõje van !) de lássuk be egy házasság két emberen múlik, és valószínû nem most romlott el minden hanem már régóta nem stimmel valami. Na de ha nem mûködött a házasság akkor miért kell bevállalni egy babát? Mindenképp mond meg neki, hiszen az õ gyereke is. Valószínû még ha melletted is marad a baba miatt , a szeretõje úgyanúgy meglesz :S azt hogy mit csinálj a babával azt csakis te tudod eldönteni, de ne dönts elhamarkodottan!
Felelõtlen nõ és még van pofája a férjét vegzálni? Miért nem beszélte meg az áldozattal? Mibõl gondolta, hogy stabil egzisztencia (érzelmi és anyagi biztonság) nélkül a világra hoz egy gyereket és majd eltartatja magát? Hiába házasság, ha nem beszéltek errõl akkor bizony zsarolás szaga van a dolognak!

Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy terhes vagyok?

16/L a barátom 22. Mindenben mellettem áll nagyon szeretjük egymást.Meg akarom tartani a babát.

Legjobb válasz: Anya, hülye vagyok, nem védekeztem és most terhes vagyok . . .

Anya, hülye vagyok, nem védekeztem és most terhes vagyok . . .
hogyan? megszakítással?
Sürgõsen azonnal ne rontsd a helyzeted!!!
ez azért felelõtlenség. Az hogy a barátos most melletted áll ok. de késõbb? A barátnõm ebben a helyzetben volt, és 5 hónapos terhesen közölte a pasi, hogy neki mégsem kell a gyerek. Elõtte meg könyörgött, hogy tartsák meg. Hatalmas szerelem volt és a vége, egy egyedülálló anya
olyan nincs . . . mindig leellenõriztétek? ha nem szakad ki, akkor nem lehetsz terhes, ha megfelelõen használtátok. Dokinál voltál?
A kérdező hozzászólása: Úgy volt, hogy barátnõm megadja egy jó doki számát. csak kiderült az orvosról, hogy... elég bunkó, durva, lekezelõ, stb. Nem tudna nekem ajánlani valakit Szolnokon, Jászberényben vagy Hatvanban?
Számomra is hihetetlen, hogy lehet óvszer mellett teherbe esni. Félre ne érts, elhiszem, hogy így történt, de remélem, hogy én nem járok így, nemrég múlt egyéves a kislányom, egyenlõre nem szeretnénk kistestvért. Egyébként nagyon abortusz-ellenes vagyok, nem tudom, miért nem a kérdésre válaszolnak, és mondják, hogy ne tartsd meg, de mindegy. Mindenképp a barátoddal együtt mondjátok el, azt is, hogyan történt, vagyis hogy nem terveztétek, és védekeztetek, de mégis így alakult, és megtartjátok. Orvosnál voltál már egyébként? Mert lehet, itt lenne az ideje. Sok sikert kívánok nektek a továbbiakban! A beszólogatásokra meg ne figyelj! 22/L
Kedves utolsó, elõtted lévõ vagyok! Hát lehet jobb lett volna nem világra jönni!
15:08-as, mi lett volna, ha a te anyukádnak valaki ezt a tanácsot adja? Kérdezõ: tényleg álljatok a szüleitek elé, és mondjátok el. Ha megtartjátok, biztos segítségre szorultok. De aki fél attól, ezt hogy lehet megoldani, gondoljon arra: a gyerek nem csak 2-3-4 évre szól, amíg rossz helyzetben van az ember. Lesz jobb is.
Ne rontsd el az életed! Késõbb meg bánhatod!!
Emberek itt az volt a kérdés , hogy hogyan mondja el a szüleinek.Nem az hogy megtartsa e vagy , hogy mibõl neveli fel.A kérdésedre válaszolva szerintem akkor apukád elé álljatok oda mindketten mondjátok el , hogy mi történt.Minnél elöbb ha haragudni is fog az elöbb utóbb el múlik.De ha késön szóltok akkor szerintem dühösebb lesz.
szia, ha anyukáddal nem jo a kapcsolatod akkor miért félsz elmondani neki?
Attól nem félsz, h hogy fogsz boldogulni az életben? Érettségi és minden végzettség nélkül?
Nem tudhatod, hogy könnyû-vagy ép nehéz szülésed lesz... ha megnézel néhány keményebb szülést, és elolvasol olyan szüléstörténeteket, ami hosszú, nehéz vajúdással jár, lehet hogy befolyásolja majd a Te szülésedet...fene tudja, jó az ha az ember felkészül arra, hogy fájni fog, nehéz lesz, de ne az jusson eszedbe amiket elolvastál-megnéztél. Ez lassíthatja, hátráltathatja a Te szülésed folyamatát. Azért a térdmûtét más...ott szinte "egyformán zajlik " a dolog. De egy szülésnél nem lehet tudni meddig tart, milyen lesz a végkifejlet.
Utolsó vagyok, sajnos pesti vagyok, így nem tudok érdemben segíteni, de biztos azt csinálnám a helyedben, hogy elmennék állami rendelõbe, SZTK-ba, ahova tartozol, és ott nõgyógyászatra. Így elsõ körben. Attól függetlenül nem muszáj a továbbiakban oda járnod, csak kéne hogy lásson orvos, hogy igazolják a terhességed, és kiállítsák a papírokat. Mivel egy csomó vizsgálatra elküldenek majd, és azt úgyis ott végzik.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, hogy írtál.:$ az SZTK kizárt. Ott egy ismerõs dolgozik. Aki a legismertebb pletykafészek erre felé:S
Valoszinuleg en is terhes vagyok es mi is vedekeztunk! 23 eves vagyok essoha nem szakadt ki a gumi csak most pedig 18 eves koromtol nemi eletet elek! En is nagyon felek mert elvesztettuk az állasunkat en is es a parom is! Fogalmam nincs hogy ha pozitiv lessz a teszt hogy fogjuk felnevelni de minden erommel azon leszek hogy ezt megoldjam! A legnehezebb lessz a szuleimnek elmondani
Szia, sok boldogságot a babához:) Voltatok már dokinál? hány hetes terhes vagy?
gratulálok neked hogy van erõd megtartani. Én 23 évesen a héten teszteltem pozitivat és nagyon örülünk. Bár itt együtt lakás is van már. És mi is egy fizetésbõl és gyesbõl neveljük fel a babát.... sok szerencsét :)
Sok boldogságot kívánok a babához! Jah, és sztem a Te döntésed és jól döntöttél.Szakmád lehet gyerek mellett is (nem mintha sokra mennél vele M.O-n). Egyébként az én anyukám 17 volt mikor én születtem és mái napig azt mondja, h nem bánta meg. Azóta nagymama is lett, mert a hugomnak 4 hónapos a kisfia és úgy néz ki, h a babacipõt mi is betehetjük a fa alá! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen! :D már elmondtuk édesapámnak is. Nem volt annyira szõrnyû, mint gondoltam.:D
Szia.A nagylányommal aki már 7 éves én is 16 évesen estem teherbe.Ugyanezek voltak a terveim.Meg sem fordult a fejembe hogy elvetessem.Nehéz volt odaállni szüleim elé.De muszáj volt..Ha a barátod melletted áll és ugy érzitek hogy menni fog akkor én nagyon drukkolok. Sok mindenkit el fogsz vesziteni, mert a korodbeliektõl el fog térni az érdeklõdési köröd, de mindent megér egy kicsi baba.De sose feledd hogy a kicsi kis gondd, a nagy annál nagyobb:DCsodálatosan szép, és nagyon mnehéz, .Én tudom hogy egy 16 éves is meg tudja csinálni azt amit egy 30 éves.Most 24 vagyok és igen, saját lakásom van, önállóan szereztem bár elváltam..:SAzota uj párom van és becsületesen élünk és adunk meg mindent a lányainknak.:DSok sikert neked.És ha tényleg szeretnéd ezt a picit akkor legyen ám merszed odaállni a szüleid leginkább apud elé:D:D
Gratulálok a babához! Sok boldogságot kívánok!
A kérdező hozzászólása: barátom édesanyjának elmondtuk. Nem mondanám, hogy megdícsért minket, de azért örült az unokának. Azt mondta õ tudja, hogy menni fog ez nekünk.:$...hát nagyon remélem.Dokit még mindig nem találtam. Itthon vasárnap jelentjük be...eddig úgy néz ki.
Vannak a hírek? Tudják a szüleid?
A kérdező hozzászólása: Mért ne?:P Nem rettentenek el az ilyen dolgok. A térdmûtétemet is végig néztem. A szüléstõl csak azért félek, mert nem szeretném, hogy bármi baja essen közbe a picimnek.
A szüléssel kapcsolatban csak a császármetszést ismerem, mindkét lányom így született. Nekem nem okozott lelki törést, mint azt sokan mondják. Fel voltam készülve erre a lehetõségre is, azért nem érintett rosszul a dolog.Nem tudom milyen természetes úton szülni de szerény véleményem szerint mindegy hogy hol bújik ki az a kis élet, az a fontos, hogy nagyon szeressék! És persze hogy egészséges legyen! Még egy jótanács, de ezt fogadd meg kérlek!: NE NÉZZ SZÜLÉSVIDEÓKAT!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos anyummal nem jó a viszonyunk, nem is él velünk. Édesapámnak meg nem nagyon merem elmondani.
odaállsz elé és elmondod neki mi történt. egyszer úgyis túl kell esni rajta, akkor inkább elõbb. Lehet még orvoshoz is elkisér.
A kérdező hozzászólása: 2 hete. Sose késett még.
mikor kellett volna megjönnie?
A kérdező hozzászólása: holnap megyek. már a 3. teszt is pozitív.
A kérdező hozzászólása: pont ez az, h ki se szakadt... mégis pozitív a teszt:S
ha gumival védekeztetek és kiszakadt, akkor miért nem mentél 72 órás tabiért?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok olyan felelõtlen. Gumival.
pedig valakinek el kell mondanod? hol fogtok lakni?hogy gondoltátok a baba nevelését? na és mibõl?
A kérdező hozzászólása: Barátomék háza elég nagy, szóval ott mindeanyia elférünk. Az anyagi háttérrel nincs gond, ráadásul Õ is dolgozik.
gondolom a barátod szüleié a ház. Biiztos, hogy megengedik, hogy ott lakjatok? egy fizetésbõl és gyesbõl nem lehet babát nevelni, meg persze ott a rezsi is és a többi ami kell a babának. Ne haragudj, de Babát akkor kell szülni, ha fel is tudjátok nevelni önerõbõl és nem a szülõkre támaszkodva.
Semmi extra: alkohol, dohányzás, túl fûszeres ételek kerülése, pozitív gondolkodás, és legyen idõ pihenésre is. Ennyi legalább kell Neked, és a babának is. A vélemények megoszlanak a terhesvitaminnal kapcsolatban. Dokifüggõ....sajnos õk azt a fajtát javasolják, amelyiknek a gyártójától utazásokat, és egyéb nyalánkságokat kapnak..anyagias a világ. Az én dokim szerint elég ha folsavat szed az ember, és mellette sok zöldséget-gyümölcsöt eszik. De errõl majd úgyis beszél a dokid.
A kérdező hozzászólása: 09:40 köszönöm szépen, hogy írtál. Az, hogy Te is így estél teherbe kicsit megnyugtatott, hogy nem csak én jártam így. Tudnátok pár tanácsot adni, hogy mit tegyek a terhesség alatt, hogy a babám egészséges legyen. A szüléssel kapcsoltaban is jó lenne ha írnátok le tapasztalatokat.:$ Elõre is köszönöm.
A kérdező hozzászólása: 09:23 köszi, hogy írtál. Nagyon félek az egésztõl, de azt tudom, hogy mindent megfogok (fogunk) Neki adni.
Ne támadjátok már szegényt. Nem ismerjük, nem tudjuk milyen a helyzete. Ha úgy gondolod, fel tudod, tudjátok nevelni a picit, tartsd meg. Nem tûnsz túl felelõtlen kis hülyének. Sokan fel tudják nevelni szeretetben a gyereket iskola mellett is. Sok gazdagnak inkább ne lenne gyereke...
A kérdező hozzászólása: Gondolhatod, hogy engem mennyire meglepett. SOHA nem csináltuk gumi nélkül!!!!!
Ha rendesen védekeztetek gumival, és egyszer sem volt olyan, hogy "csak úgy bedugta egyszer kétszer", akkor tényleg nem értem, hogyan lehetsz terhes.
na haragudj, de 16 évesen fogalmad sincs az életrõl, az árakról, és hogy mennyibe kerül egy baba, te tudod, de sajnálni fogom a babát. szüleidnek mindenképp el kell mondanod
A kérdező hozzászólása: Nem fogunk a szülõkre támaszkodni.
A kérdező hozzászólása: Védekeztünk.:S

Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy terhes vagyok?

16 éves vagyok és sajnos terhes lettem...a szüleimnek nem merem elmondani mert ilyen téren írtóra kiakadnának, pedig velük kéne megbeszélnem a dolgot de nem lehet... mit tegyek?(normális válaszokat)

Legjobb válasz: Biztosan terhes vagy? Mibõl gondolod?? Volt pozitív teszted? Voltál nõgyógyásznál? Vagy csak késik a menstruációd?

Biztosan terhes vagy? Mibõl gondolod?? Volt pozitív teszted? Voltál nõgyógyásznál? Vagy csak késik a menstruációd?
Hidd el, nem fogják letépni a fejed, terhes nõt amúgy sem bánthatnak :-D El kell nekik mondanod mindenképp.Elõbb, vagy utóbb. Nos szerintem jobb, ha minél hamarabb túl vagy rajta.Apuka hogy áll a dologhoz?
állj eléjük és mond el, hogy ez van, és a segítségüket kéred. nehéz szitu, de õk a szüleid, és az elsõ dühös reakciójuk után már õk is tisztán fognak látni. mond el, mert minél késõbbre halasztod annál több gond száll a fejedre
Gyereknek gyerek? Maximálisan abortusz ellenes vagyok, de nem a 16 éves korosztálynál.Biztos nem fognak örülni a szüleid, de tényleg csak velük tudod megoldani a helyzetet.Próbáld meg elõbb annak a szülõdnek elmondani, akivel bizalmasabb kapcsolatba vagy.Ha felháborodnak, ne lepõdj meg, inkább mindenben adjál nekik igazat, ígérd meg, hogy legközelebb jobban vigyázol, szóval ilyenkor a "meghunyászkodom" módszert kell alkalmazni.
Háát, két választásod van: 1.Vagy elmondod--mert egy esetleges abortuszhoz kell a szülõi nyilatkozat, 2.Megszülöd.
Istenem! Szegény... Sajnos nincs mese, össze kell szedned minden erõt-bátorságot, ugyanis õket nem hagyhatod ki a dologból... Nagyon szorítok Neked. Légy most erõs, aztán legközelebb meg óvatos! Vagy meg szeretnéd szülni a babót? Hogy érzel most?
Odaállsz eléjük és kinyitod a szád, azon kijön a hang... Mindegy milyen szavakat mondasz, úgyis úgy reagálnak ahogy habitusuktól telik, a lényeg ugyanaz... Kiskorú vagy, gondolom nem vagy önálló, nincs jogod csak úgy kitalálni hogy akkor most megtartod, mert a szüleidnek is beleszólása, fõleg hogy õk tartanak és a gyereket is nekik kéne.
Szia! Van valami fejlemény azóta??
Szia! Legalább hamarabb túl leszel rajta. Hidd el megkönnyebbülsz utána. Bármilyen reakciójuk lesz is, azt hiszem jogos lesz. Hallgasd végig, nyeld le a szidást és utána segíteni fognak. Sok sikert.
20 éves vagyok, nekem így csúszott be a baba, jövõtõl levelezõn folytatom és dolgozni fogok, a szülõk maximálisan támogatnak, viszont a pasi elmenekült a felelõsség elõl, szakított velem, de én így is vállalom, eszembe nem jutna elvetetni. Te viszont 16 vagy, mindenképp mondd el anyukádnak. Elõször biztosan nem fog neki örülni, de ha már eldöntötted, hogy megtartod-e vagy sem, akkor biztosan melléd áll majd a döntésedben! Ha megtartod, akkor mondhatni még könnyebb helyzetben is lennél, mint én, mert a pasid melletted van és támogatni fog!! Drukkolok neked és majd írd meg, hogy mire döntöttél, meg lehet érteni bárhogy is határozol... :) 20 éves kismami
Én is drukkolok!Nagyon jó dolog egy baba, de nagyon felelõsségteljes vállalkozás, jól gondoljátok meg!
Én is drukkolok, mindenképp beszélj velük!! Melletted fognak állni, nyugi. Azért szülõk a szülõk.. nehéz helyzetben is össze kell tartani, sõt, akkor annál jobban! Lehet, még örülni is fognak a hírnek!
Az eszedre hallgass, még túl fiatal vagy a gyerekhez.Lehet, hogy könnyebb lenne , ha a fiúval együtt állnál a szüleid elé, lehet õk is értékelnék az apukajelölt becsületes hozzáállását.
:( Akkor álljatok a szüleitek elé ketten, minél hamarabb. És majd közösen döntötök. Nem lesz könnyû, de minél hamarabb annál jobb, minden téren. Te is megkönnyebbülsz és abortusz szempontjából is, minél hamarabb van, annál jobb.
A kérdező hozzászólása: voltam nõgyógyásznál õ mondta hogy terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: a barátom mellettem áll 100%-osan.
A kérdező hozzászólása: szívem szerint igen, eszem szerint nem.
Sok sikert kívánok! Remélem a te szüleid nem olyanok, mint az enyémek. Az én anyám azt mondta, hogy agyon is verne.

Nem értem, hogy hogyan számolják. Voltam a nemvárt napján nődokinál 2 pozitív teszttel. Ultrahangon 2*0 mm-es petezsák volt látható. Ekkor 2 vagy 4 hetes terhesnek számolják, mondják az orvosok?

Mikor azt mondja a doki, hogy 5 hetes terhes vagyok, akkor a beágyazódástól számolt 5. hét, vagy a menzesz els? napjától számolja.Ezt nem értem. Utolsó kérdés.Azt olvastam 5 hetes terhesen már látszik a szikhólyag, ez most honnan számolt 5 hét.-Menzeszt?l vagy beágyazódástól?Menzesz els? napjától számolva Hét hetes vagyok holnap és a doki hétf?n még nem látott semmit a petezsákban. Kellene már valamit látnia? Legalább szikhólyagot? Igaz egy hetet csúszott, késett a peteérésem is. Kivagyok nagyon. Üres lehet a petezsák, vagy van még remény?Két hét múlva kell visszamennem.

Legjobb válasz: Nyugi! A nemvárt napján 4 hetes vagy, ha rendszeresen 28 naponta szokott megjönni. A terhességet az utolsó menses napjától számolják. Tehát az terhesség elsõ két hetében gyakorlatilag még nem is vagyunk terhesek! Kicsit fura, de így van. Én hetente jártam ultrahangra az elején, és csak 7 hetesen és 2 naposan volt hallható végre a szívhang. Tehát még van remény :)

Nyugi! A nemvárt napján 4 hetes vagy, ha rendszeresen 28 naponta szokott megjönni. A terhességet az utolsó menses napjától számolják. Tehát az terhesség elsõ két hetében gyakorlatilag még nem is vagyunk terhesek! Kicsit fura, de így van. Én hetente jártam ultrahangra az elején, és csak 7 hetesen és 2 naposan volt hallható végre a szívhang. Tehát még van remény :)
Ha a nemvárt napján voltál dokinál, akkor 4 hetes vagy. Ilyenkor még az is csoda, hogy petezsákot láttatok, a szívhang majd 2-3 hétmúlva lesz, de lehet, hogy késõbb. A 8. héten már biztosan lesz. Gratulálok!
Szia szerencsés vagy hogy ilyen korán már látott egyánltaln ennyit!!:-))) Nekem 6 hetesen volt szivhang de elõbb nem is mentem mert tudam csak stresszelnék ugy mint most Te.Doki is kiszámolta mikor leszek 6 hetes elõbb ne menjek. Nyugi 2 hét és láthatod a kicsi szivét verni!:-)) Ilyet még nem is mond hogy van remény :-))ez nem remény tény hogy babás vagy!!:-))Örülj neki és pihenj sokat! Persze hogy van baba a pzsákban csak olyan minike hogy nem kátod!!!Csak jóra gondolj!!! Üdv 19 heteske.
Nalunk 7 het es 2 naposan volt szivhang, ugyhogy varj egy picit meg.

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy terhes vagyok? 14/L

Legjobb válasz: Anya, apa, terhes vagyok.

Anya, apa, terhes vagyok.
"normálisan kezeljem a helyzetet" - mégis hogy érted? ha nem világosítanak fel a szüleid azzal kellett volna kezdeni hogy mielõtt szexuális kapcsolatot létesítesz valakivel tájékozódsz a védekezésrõl és most nem lenne ilyen problémád... /vagy legalább a 20 éves pasidnak lehetett volna ennyi esze/ vagy esetleg arra érted, hogy most kiderült hogy baba van a pociba, és te elolvastad a neten hogy ez mivel is jár és most szuper minden? azóta tájékoztattad a szüleidet hogy terhes vagy? az apuka tudja? mit szólnak hozzá? illetve szerinted szüleid bevállalnának még egy picúrt ha már amúgy is van egy baba?? attól hogy keret van rá nem biztos hogy idegzet és energia is. amúgy ha normálisan kezelnéd a helyzetet és felelõsségteljes nagylány lennél akkor nem ide kellett volna kiírni hanem bátran anya és apa elé állni és meg mondani nekik mi a helyzet. mert itt mindenki adhat ötleteket hogy hogy állj eléjük, de te ismered õket, te tudod milyen reakciót válthat ki belõlük, mennyire segítõkészek. na meg az is fontos hogy tudták-e hogy egy 20 éves pasival kavargatsz...mert ha nem akkor tuti gáz a dolog. a szülõk nem szeretik ha az ennyi idõs lányuk egy 6 évvel idõsebb FELNÕTT férfival van együtt... sokszor lehet itt olvasni hogy még azon is felvannak háborodva ha a 17 éves lányuk egy vele egy idõs fiúval van szexuális kapcsolatban... Persze ez is ahány ház annyi felfogás...attól is függ téged hogy neveltek, milyen elv szerint , illetve attól is hogy mennyire modern felfogásúak - vagy épp nem - , mennyire megértõek. ha már kiírsz egy kérdést akkor jó lenne ha kicsit több információt osztanál meg és akkor lehet hogy nem lenne mindenki kioktató, lenézõ, bunkó veled. én sem kioktatásnak szántam a válaszomat. Bocs ha úgy jött le.
A kérdező hozzászólása: 13:36 - nem vilûgosított fel senki, de volt legalább annyi eszem hogy utána olvasok és normálisan kezeljem a helyzetet.
A kérdező hozzászólása: "kedves" utolsó kommentelõ ... :) az apukája 20 éves, a szüleim nevelõszülõk, van keret rá, most is van nálunk egy kisbaba. részben igazad van, de nem kioktatást kértem. :)
ma 16:40 "Sokmindenre van szükség egy baba felneveléséhez, de semmi nem megoldhatatlan. " - ezt te sem gondoltad komolyan , ugye???? basszus, 14 éves a lány, kislány még akárhogy is nézzük. én abszolút abortusz ellenes vagyok de õ képtelen lenne felnevelni azt a babát, a szülõkre maradna minden, és nem minden kedves szülõ vállalja a hül*e gyereke hü*eségeit. 4 évig mi lenne azzal a gyerekkel? és utána? arról nem is beszélve ha a család nem olyan jó módú lehet hogy keret sincs egy babára, mert akármilyen használtan is veszi meg az ember a ruhákat babakocsit stb. akkor is mire megvan minden egy kisebb vagyon. és arról ne is beszéljünk hogy mi lenne az iskolával? arról ne is beszéljünk hogy ha esetleg a baba apukája egy szintén 14-15-16 éves kis suhanc akinek eszében nincs vállalni azt hogy õ az apa... ha meg esetleg már felnõtt, munkaképes férfi akkor szintúgy nem fogja vállalni hogy egy kis tinit ejtett teherbe... minél elõbb beszélni kell a szülõkkel ezt nélkülük nem tudja megoldani. az õ hozzáállásuktól függ minden. Ha meg kamu a kérdés akkor meg nagyon gáz hogy a kérdezõnek nincs jobb szórakozása...
Utolsó na mi van csak nem te is egy felcsinált kislány vagy? Basszus 14 éves már csak a szexhez is fiatal nem hogy a terhességhez, ha apja nem vágja agyon akkor szerencséje van.
Szia! Ne foglalkozz ezekkel a "kedves" emberekkel! Az elsô kérdés, hogy te mit szeretnél, lenne-e aki tàmogat? Apukàja a babànak tudja? Ô mennyi idôs, van munkahelye? Sokmindenre van szükség egy baba felneveléséhez, de semmi nem megoldhatatlan. Ha gondolod írj privàtban :) 7 hkm
Szép gratulalok.latom te is kevés sexualis felvilagositast kaptal..ez ennyi, vállald a felelösséget babám..ha anya meg apa idö elött ki nem tekeri a nyakad..
ha nem kamu akkor vállald a felelõsséget. én elõször annak a szülõmnek szólnék akivel jobban megtudom beszélni a gondjaimat , alap esetben anya. azon kívûl 2 opció van/ ezeket a szülõkkel megtudod beszélni/. 1. megszülöd a szüleid nyakára , õk gondozzák , nevelik ...stb. 2. elveteted a babócát és éled tovább az életed, megtanulsz védekezni / tabletta, gumi - ha már olyan nagylány vagy hogy nemi életet élj -/, befejezed a sulit tovább tanulsz , munkahelyet keresel illetve egy pasit akivel boldogan vállalsz gyermeket már biztos alapokra. minél elõbb beszélsz a szüleiddel annál elõbb lesz megoldás. légy nagylány és állj eléjük ....
A kérdező hozzászólása: Igen, csak az a gond, hogy nem kamu.
Kaparós sorsjegyet tessék! Itt a legfrissebb a kaparós sorsjegy! Na ki veszi meg az elsõt? :D
szinte minden nap van hasolnó korú lány aki topicot nyit mert terhes. Szeritem ennyire azért nem tudatlanok, vagy mégis?????? Szerintem Inkább szórakoznak a néppel, mert tudják, hogy felhúzzuk ezen magunkat, így ezt próbálják bekamuzni.
Anyu, apu hülye p.csa voltam, de vállalom a felelõsséget, szeretnék magántanuló lenni hogy nevelhessem a gyerekem, míg nem dolgozhatok.
remélem csak unatkozol, mert amúgy szégyen, hogy 14-15 éves taknyosok már szexelnek
Ha kamu ásd wl magad ha nem az akkor is!!!Ha ba....ni volt eszed találd ki madagdtól!! Vicc vagy..
"Anya, apa, képzeljétek, unokátok lesz."
Sajna mar a 14 evesek koreben is elterjedt a sargafoldig isszuk magubkat, kozben par csavo megd.g dolog...
Jujj, de kamu szagot érzek!!
Nevetséges vagy kérdezõ, egy 20 éves fiatal férfi felcsinált téged aki még csak egy 14 éves kislány...normálisan akkor kezelted volna a helyzetet ha összesem jössz vele nem hogy lefekszel vele és még terhes is leszel...gyerek vagy még képtelen vagy a gyereknevelésre, pedig én teljesen abortusz ellenes vagyok, de 14 éves kislány még fejletlen és éretlen az anyasághoz

Hogyan mondjam el a páromnak, hogy terhes vagyok?

3 éve együtt élünk, és a párom nem akart gyereket

Legjobb válasz: terhes vagyok. ennyi.

terhes vagyok. ennyi.
Elég nagy bajban vagy!Mond el neki egyszerûen hogy ez van.Gondolj bele ha ezért elhagy akkor úgysem ért a kapcsolat egy forintot sem.Akkor kár is az éveket vele fecsérelned.
Szia drágám! 1.jövõre 3an önnepelünk vagy 2. elfelejtettem oda adni még egy ajándékod!:) s kap kiscipõt..:)
Kedves 12. hozzászóló! A kérdezõ összes eddig hozzászólása annyi volt, hogy: "Tanácsot kértem. Meg tudjuk beszélni csak félek hogy elhagy.", illetve "Még nem akart (gyereket)". Megkérdezhetem, hogy Ön melyik "reakciója" alapján minõsítette Õt a fenti szavakkal? Köszönöm, ha válaszol. Üdvözlettel: Vera
A kérdező hozzászólása: Akinek nem inge, ne vegye magára. Ez az anyád szó egyik barátnõmre írtam mert felidegesített ezen az oldalon
Igaza van [email protected] gedd magadra. Ez nekem szolt:)
A 15. hozzászólásom tárgytalan, mert idõközben a 12. hozzászólás megfogalmazója megírta, hogy egy olyan megjegyzésre reagált, amit idõközben töröltek.
Elé állsz ránézel ártatlan szemekkel és elmondod, hogy van egy kis bibi... úgy néz ki terhes vagyok. A többi már rajtad áll, hogy döntesz. De ha nem akarja a gyereket még éppen késõbb akarhatja ha amúgy meg rendben van a kapcsolatotok. Ha pedig ott is van "bibi" akkor hagyd, had menjen.... Nem éri meg több évet rápazarolni, mert késõbb bánni fogod. És attól, hogy van egy gyereked még lesz aki késõbb rád talál és szeretni fog. Nem kell elkeseredni.
Megkérdezhetem, hogy mennyi idõsek vagytok?
Nem tudjuk a teherbeesés módját. Mert, ha mondjuk a párod úgy tudta, hogy védekeztetek, de te szándékosan nem, akkor eléggé elszúrtad. Nem megbántani akarlak, de hallani ilyet is, amikor a nõ nagyon szeretne, a férfi pedig nem. Ha úgy védekeztetek, hogy normális, hogy teherbe tudtál esni, akkor ezzel neki is számolni kellett. Azt írtad, hogy nem a gyerek ellen van, hanem az idõpont korai neki. Szerintem, ebben az esetben egy jó kapcsolatba bele kell hogy férjen. Én hajnalban felébresztettem, hogy pozitív a pisiteszt, lesz baba. Mosolygott egyet és tovább aludt:) Akkor még nem fogta fel, csak pár nap múlva.
amilyen paraszt vagy a reakcioid alapjan, ne is szulj gyereket, nem kene szaporodnod.. parod meg meg is ertem, ha ennyi intelligenciaval elhagy
A tiéd... Ha ilyen 'okosak' voltatok hát tessék. Ez a vége.
Ha nem akart gyereket, miert nem huzott gumit a cerkara? Bocsanat az offert, de en itt elakadtam......
Ha olyan jó a kapcsolatotok, hogy 3 év együttlét után sincs fogalmad arról, hogyan tudnál vele egy ilyen szintû dolgot megbeszélni, akkor minek vagytok együtt egyáltalán?
Szia, terhes vagyok! Gondolom nem védekeztetek (rendesen) így benne volt a pakliban!
A kérdező hozzászólása: Tanácsot kértem. Meg tudjuk beszélni csak félek hogy elhagy
Akkor ennyit ert a kapcsolatotok
Egyáltalán nem akart gyereket, vagy még nem akart?
Hág akkor ez van. Vagy elhagy vagy nem:)
A kérdező hozzászólása: Még nem akart
Hát most kap:D meglepetéss:P
Nem kell rögtön arra gondolni, hogy elhagy. Most hogy tényleg terhes vagy és nem csak egy elképzelés a jövõre nézve, lehet, hogy másképp áll hozzá.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!