Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok honapos nemreg tudtam (1 db)

Terhes vagyok ket honapos nemreg tudtam meg. Van egy 12-evs lanyom, meg kerdeztem öt, mit szolna kis tesohoz. Nagyon dühüs lett, nem is akar hallani rola! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem lesz baj, ha megszületik és nem azt érezteted a lányoddal, hogy a pici fontosabb, mint õ. Beszélj errõl vele, hogy ha meg lesz a pici attól õ még úgyan olyan fontos marad. Arra figyelj, hogy féltékenység miatt ne utálja a kistestvért!

Nem lesz baj, ha megszületik és nem azt érezteted a lányoddal, hogy a pici fontosabb, mint õ. Beszélj errõl vele, hogy ha meg lesz a pici attól õ még úgyan olyan fontos marad. Arra figyelj, hogy féltékenység miatt ne utálja a kistestvért!
Szerintem mondd el neki, hogy jön a tesó. És próbáld bevonni mindenbe. Gondolok itt elsõsorban a babaholmik vásárlásába. Sõt szerintem elviheted magaddal majd uh-ra is. És próbáld meg kicsit jobban elhalmozni a szereteteddel még most, mielõtt megszületne a pici. Késõbb meg természetesen arra kell majd figyelned (ami nem lesz egyszerû), hogy ne legyen féltékeny az újszülöttre. Üdv, 36 hetes kismama
Szia én saját példával tudok szolgálni! 13 éves voltam mikor anyu terhes lett eleinte nem örültem majd elfogadtam amire elfogadtam anyum elvetélt! második terhessége 14 éves koromban volt! 7 hónapos terhességéig halani sem akartam róla hogy legyen! mert nekem nem kell csak nyûg! amiótam egszületett eltelt 2 év úgy szeretem mindha a saját lányom lenne! úgyis bánok vele párom meg is jegyezte olyan mindha a sajátom lenne én viszem jáccóra minden hova! próbáld ultrahangra vinni a gyerköct mutasd meg neki a képet ham egkapod! vond be a babavárásba!
Én is 12 voltam, amikor anyán bejelentette, hogy tesóm lesz. Közöltem vele, hogy én ebbe nem egyezem bele!:) )) Nálunk az vált be, hogy több szabadságot adtak nekem (na persze addig túlféltettek), hogy érezzem, hogy különbözöm a tesómtól, nagyobb vagyok, több jogom van. Meg persze néha vigyázni kellett rá, játszóra vinni, pelenkázni - de a gyerekemnél már mindent tudtam emiatt. Én vittem mindig moziba késõbb stb, most már jóval 30 felett vagyok, és nagyon jól kijövünk. De azért régen nem volt olyan igazán testvéri viszonyunk (meg a kamaszönzés miatt nem is tudtam igazán rá fiygelni, el voltam magammal foglalva). Most kamasz lányom van meg kétéves fiam, igyekszem megszelidíteni a féltékenységét, remélem sikerül. Szóval türelem és sok ÉREZTETETT szeretet, mindig legyen kettesben programotok a kicsi nélkül (pl heti egyszer), az bejön, és érdeklõdj a dolgai (zenék, fiúk, öltözködés, vélemény) felõl!
Vetesd el.Ha most nem szeretné, késõbb se fogja..Kutyából nem lesz szalonna tudjátok ;)
ha megszületne a pici, biztos szeretné;)a testvéri szeretet erõs...sajnos nem tesvérem van hanem a nevelõanyámnak a gyereke:) de mégis a tesómnak tartom:)
Szerintme érthetõ , hogy még nem örül neki, de majd megszereti igyis ugyis, hisz nem tehet mást.
Az egyik bnõm 17 volt mikor megtudta h az anya terehes naon kibukott s végig pipa volt mert csávót is utálta meg utálja akivel az anya együtt élt. Szal hiáb amondtunk neki bármit h de akicsi nem tehet smmirõl meg a tesója meg minden. nem hatotta meg igazán, de mikor megszületett a kicsi mindne megváltozott rájött h egy tök aranyos babáról van szó s h mennyire szereti s h tényleg nem tehet róla... Soha nem hittte el h más lesz ha megszületik de így lett megváltozott a véleménye s most naon imádja s büszke rá minden hol az õ képe van neki kirakva még a könyvein...:) Szal sztem ne aggódj mert õ is rá fog jönni h egy tesó mindid jól jön pláne a bajban mikor segítség kell de nem a szülõktõl...:P
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a jo tanacsokat! megprobalok ugy tenni ahogy tanacsoltatok.Most jön a kamaszkor es a lanyom eleg lazado ha nem neki van igaza dühöng!IMADJUK ÖT NEHEZ NAGYON MEGERTETNI VELE BARMIT IS!Megegyszer köszönöm lanyok hogy valaszoltatok igazan sokat segitettetek.
abortusz vagy arvahaz


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit csináljak? Segítség!

Anyámmal kell lennem 3 napig.. Annyit kell rólunk tudni hogy nem szólunk egymáshoz.. Vagy ha mégis, akkor csak ordít, ezt megunom kb 1 óra után és visszakiabálok és lelépek.. De most ezt majd nem tehetem meg, mert idegen helyen leszünk.. Ott kell lennem mellette majd egész nap és nem tudom mit csináljak majd.. Filmezni csak mobilon tudok, de azon is csak 2-3 órát naponta, mert lemerül és egész nap nem lesz a közelben konektor.. könyvet is olvashatok, de nincs itthon túl sok érdekes könyv, csak 1, de az is vékony és max 5 órába tellene kiolvasni... (200-250 oldal körül van)

4

Kamaszok! Van itt olyan, akinek a szülei, vagy valamilyen rokona abban az iskolában tanár vagy igazgató, ahova ő jár? Szokta érte csúfolni? Mi a pozitívum, mi a negatívum?

Nekem mindig a fejemhez vágják, hogy kivételeznek velem, mert anya itt dolgozik... tanár az anyukám.

15

Ezt a megalázást hogy éljem túl? Mit mondjak anyának, hogy ne kérdezgessen?

Annyira szörnyű és azóta csak sírok,eszek és hányok felváltva.Még sosem volt olyan,hogy én lettem volna a figyelem középpontjában,de most mindenki rólam beszél,nem merek felmenni Facebookra se emiatt...
Augusztus végén nyelvvizsgázom és arra is kéne készülnöm,de így nem megy.
Anya pedig kérdezi folyton,hogy mi történt,mert általában mindent megbeszélek vele,de ezt nem mondhatom el neki.Este már olyanokat mondott,hogy felhívja a barátnőimet,ha nem mondom el és hasonlókat.

16L

27

Apa-fia, és sok probléma ebben a kapcsolatban?

16 éves fiú vagyok. A problémám az, hogy apámmal nem éppen az a jó a viszonyom, nem tudom, hogy túlreagálom-e.
Rengeteg problémánk van, anyagi gondokkal kiegészítve, felsorolásként nézve:
- Olyanoakt néz ki belőlem, amire meg sem tanított. (Leszólta a fejemet, mert nem tudtam, mi az a dekopír fűrész, az életben nem mutatta meg, de erre bezzeg válaszolni nem tudott.)
- Még kissebb dolgokon is idegbetegeskedik. (Pl. ferdén vágtam a kenyeret.)
- úgy érzem, hogy ő arra nevel, hogy egy érzéktelen sz*rember legyek. (pl. ne tiszteljem a nőket, valamikor ezt mondta.)
- A mi házunk lakható, ám kívül eléggé csúnya (nekem ez egyébként tetszik is valamennyire), ő meg az adonyi telkét csinálná. (értem, hogy neki az öröm lenne, de azért ne hagyja félbe...)
- Anyámat néha a szemei előtt sértegeti. (és én érzem rosszul magam emiatt, hogy anyám néha boldogtalan és sokat veszekednek.)
- Néha kifolyik egy kis pénz. (pár nap alatt sok sört vettük legutóbb, igaz azóta nem.) Meg néha elvisz engem valami étterembe, ebben az a kis baj, hogy kivételen velem, mert én vagyok az egyetlen fia (félnővérem anyámtól van) meg stb.
- Nem találtva a múltkor felakasztva a szószoskanalat (ott volt az, csak a tálca mögött, kicsit alrébb, én találtam meg) és egyből ordibálni kezdett.
- Nem elégedik meg néha velem. (év végén 4.78-as átlag (ami szerintem jó) egy nyelvi előkészítős osztályban, matekból meg egy másik tantárgyból lettem csak 4-es, a matekból jófej volt a tanár és megadta, én nagyon örültem, neki meg az volt a válasza, hogy szétszórt vagyok, meg nem figyelek (a fenéket nem...)
- Iszonyatosan félek a darazsaktól, meg a hasonló kis zümmögő szemétláda fullánkosoktól, szerinte ez lányos.
- Sokszor a szememre hányja, hogy nem vagyok elég kommunikatív, és hogy ez az én hibám, mert nem javítok rajta. (Nem igazán jövök ki a kortársakkal, másak a nézeteink, pl. ők leragadnak az idióta hülyeségeknél. Ezért nem vagyok olyan jó beszélgetőtársuk, nehezen is megy (kivéve ha autókról, vagy metálzenéről van szó, de "ezeknél" nincs olyan.)
- Néha egyküld a fenébe, ilyen "hess innen" módon, ezért a pöchendi lerázásért úgy fejenvágnám egy fakanállal.
Néha úgy agyonvágnám egy serpenyővel, de néha jól megvagyok vele. Lehetne a vele való kapcsolatomat javítani?

6

Kiskorút bántalmazhat nagykorú?

Az lenne az én igazi nagy bajom, hogy történetesen az unokanővérem élettársa és az ő rokona aki az exem folyamatosan fenyegeti és olykor még bántalmazzák is a mostani páromat már több mint egy éve. A párom nem szeretne bajt ezért vissza sem tud vágni hiszen még amikor a szüleivel lakott voltak rendőrségi ügyei amik egyenlőre lezáratlanok illetve most lesz az utolsó tárgyalása ami akár felfüggesztéssel is járhat. Szeretnék egy olyan segítséget kérni, mivel a rendőrség nem hiszem, hogy tesz ez ellen hisz már szinte az egész falu mellettük áll mivel ez egy ilyen szekta banda vagy mi és a rendőröknél már próbálkoztunk és amikor fel akartuk jelenteni és megtudták kiről van szó leintettek, hogy ezek túl súlyos vádak és még mi ütjük meg a bokánkat úgyhogy hagyjuk. Már egyszer késsel is rátámadtak és ez nem mehet tovább, mivel megpróbáltam megvédeni és megfenyegetni, hogy feljelentem őket, azt mondták addig ütik míg el nem megy még a falu környékéről is.Most nagyon félek, anyának szóltam és ő meg az unokanővérem miatt nem akar velük haragba lenni , neki ő a legfontosabb. Nincs erre valami ifjúságvédelmi akármi? hallottam már róla, csak azt nem tudom pontosan ilyen dologgal hova fordulhatnék. Rettegek már.

3

Mivel foglaljam el magam?

Már csak 2 hét van kb a szünetből, nem is bánom unok itthon lenni. Nem tudok a barátaimmal lenni mert nyaralnak, én viszont nem tudtam menni, szóval nem tudom mit csináljak ebben a 2 hétben, falun lakok nincs sok lehetőség :s
16/f

2

Mihez kezdjek magammal?

A problémám az, hogy fogalmam sincs, mihez kezdjek magammal, pedig még csak 18 éves leszek. Mindenki azt kérdezi tőlem, mik a céljaim, mit akarok csinálni.. de őszintén szólva halvány lila gőzőm sincs.. teljesen motivàlatlan vagyok, nincsenek ambícióim, és semmi sem érdekel.. és még hobbijaim sincsenek. Mikor megkérdezek erről valakit, mindig olyan közhelyekkel jön, hogy sportoljak meg találjak magamnak elfoglaltságot, de tényleg semmi sem tud lekötni. Ráadásul önhibámból egyszer már megbuktam a gimiben, és most is javítóvizsgát kell tennem. Öt nap múlva lesz, én meg csak fecsérlem az időm, és nem teszek semmit.. ne úgy képzeljétek el hogy nem tanulok.. csak rettegek, hogy mi lesz ha újra megbukom. És úgy érzem, teljesen hasztalan vagyok, mert elpocsékolom az életem. Mit tegyek?
L 17 (mindjárt 18)

1

Hogyan tudnám az anyámmal megértetni, hogy üvöltözéssel meg fenyegetéssel nem ér el semmit, úgyhogy be is fejezheti ezt az egészet?

Az utóbbi 2 évben eléggé megváltoztam és elkezdtem bulizgatni.Nem bírom,ha unalmas a hangulat,ezért mindig feldobom valahogy és bárkivel megtalálom a közös hangot,ha jó fej.
Csak anya nem annyira szereti,ha jól érzem magam.
Mindig veszekszik velem,hogy miért iszom (csak jó szokott lenni a hangulatom,nem a sárgaföldig megyek),miért tűnök el itthonról,miért nem segítek neki,miért öltözök úgy,mint valami ribi (hát bocsánat,hogy 40 fokba nem garbóba mászkálok),honnan van pénzem,stb.De ezeket nem úgy mondja,mint a normális emberek,hanem úgy,hogy zeng az egész ház.
Meg fenyeget,hogy elküld vidékre a nagyanyámékhoz,mehetek intézetbe,ha ilyen vagyok és hasonlók,de tudom,hogy úgyse tenne semmi ilyesmit.Ha meg dicsekedni kell másoknak,akkor én vagyok a szeme fénye,aki versnyekere jár,nyelvvizsgákra készül.
Elegem van már,hogy mindig ezeket kell hallgatnom,amikor itthon vagyok.Hogy értessem meg vele,hogy álljon le,mert ennek semmi értelmes és csak magát fárasztja vele?

23

Kamaszok ti örülnétek neki, vagy ez nem jó dolog? 15/L

Bocsi, tudom hogy sok az ilyen kérdés de ez fontos lenne nekem.. Legyszives írjatok le hogy mi erről a véleményetek... Köszönöm!!

Na szóval... Kb.már egy éve joba vagyok egy tanárnővel , akivel elég közeli már a kapcsolatom... Õ már engem nem tanít..
Néha szoktunk talalkozni,telefonalni...sokat szoktunk beszélgetni... Néha már hiányzik is hogy nem beszélünk vagy nem látom..(nem egy suliba járunk).... Megbizom benne szóval majdnem mindent elmondok neki.... (persze anyummal is jó a kapcsolatom)...
Szerintetek ez jó dolog???

9

Szerettek flörtölni másokkal? Szoktatok?

Ha igen akkor te szoktál kezdeményezni?Általában hol szoktatok flörtölni?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!