Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok honapos (271 db)

Miert nem jatszik egyedul a 9 honapos babam? Terhes vagyok igy eleg nehez . Ket honapos vagyok sokat hanyok faradt vagyok. Kislanyom pedig nagyon sok figyelmet igenyel.

Korabban le tudtam tenni es jatszott egyedul, de ez most valahogy nem megy. Allandoan azt szeretne ha tartanam vagy korulotte lennek. Nagyon faradt vagyok es igy nem tudok semmit pihenni. Persze a lakas szalad,

Legjobb válasz: Szia!Igen nem vagy könnyû helyzetben,de ha ez megvigasztal nálunk 18 hónap lesz a korkülönbség.A babám 9 hónapos volt mikor terhes lettem-vállalt baba,nem becsúszott.Nekem is nehéz volt az elsõ 3 hónap mert úgy mint az elsõnél minden tünet jelentkezett újra.Én minden percet kihasználtam, hogy pihenjek.A lakás szalad,hát szalad ez van.Ne törõdj semmivel és senkivel.Majd ha ez az idõszak elmúlik újra tele leszel energiával és türelemmel.A következõ nehézség, hogy most a 38.héten újra nagyon fáradt vagyok....A járás tanulása nálunk nem jelentett nagy nehézséget,mert én soha nem vezetgettem a babám.Minek az?Ha elkészült megy és nem kell vezetgetni.Az meg hogy kicsi a korkülönbség mit számít? így is nehéz és úgy is, mert minden kornak meg van a maga nehézsége ha 2-3-4 év van a babák között.az elsõ év tuti nagyon nehéz lesz....ezt én is belátom,de majd meglátjuk.Kitartást!!!!!!

Szia!Igen nem vagy könnyû helyzetben, de ha ez megvigasztal nálunk 18 hónap lesz a korkülönbség.A babám 9 hónapos volt mikor terhes lettem-vállalt baba, nem becsúszott.Nekem is nehéz volt az elsõ 3 hónap mert úgy mint az elsõnél minden tünet jelentkezett újra.Én minden percet kihasználtam, hogy pihenjek.A lakás szalad, hát szalad ez van.Ne törõdj semmivel és senkivel.Majd ha ez az idõszak elmúlik újra tele leszel energiával és türelemmel.A következõ nehézség, hogy most a 38.héten újra nagyon fáradt vagyok....A járás tanulása nálunk nem jelentett nagy nehézséget, mert én soha nem vezetgettem a babám.Minek az?Ha elkészült megy és nem kell vezetgetni.Az meg hogy kicsi a korkülönbség mit számít? így is nehéz és úgy is, mert minden kornak meg van a maga nehézsége ha 2-3-4 év van a babák között.az elsõ év tuti nagyon nehéz lesz....ezt én is belátom, de majd meglátjuk.Kitartást!!!!!!
Szia.Sajnos átkellett volna gondolni a második baba vállalását.Õ még csak 9 hónapos nem 9 éves és bizony szüksége van az anyukájára.Te vállaltad tehát ne panaszkodj és ne a babától várd a megoldást.Bocsi, hogy ilyen nyers vagyok, de ez egy kicsit idegesítõ.7 éves és 9 hós kislány anyukája
Azért nem játszik el egyedül, mert még kicsi hozzá. Együttérzek veled a hányinger miatt, de neked kell alkalmazkodni, nem a picinek. A lakás hadd szaladjon. Ezek a hónapok soha többé nem jönnek vissza, amiket most a kislányoddal tölthetsz. Takarítani még ott az egész élet. Minden segítséget fogadj el, ami csak van (anyós, barátnõ stb).
Õ is érzi szerintem, hogy megváltoztál. Lehet, hogy a fáradtság, a terhesség miatt kicsit feszültebb vagy... bizony ez õrá is ráragad.. Tedd magad mellé az ágyra! Te is pihensz, õ meg melletted lehet..
Nálunk sosem játszott el egyedül, 14 hós. Fúúú tényleg nehéz lesz neked, nemsokára ha majd járni tanul, kísérgetni kell, Te meg nagy hassal hajolgatsz hozzá. Én nem mertem volna ilyen korán 2. babát vállalni. Kérjél családi segítséget, ha nincs, akkor akár pár órára be tudod adni családi napközibe, ha nagyon kész lennél már.
Nem is fogsz tudni pihenni csak ha segítenek Neked. Anélkül meg törõdj bele, hogy egy perc megállásod sem lesz. Nekem a nagy majdnem három és fél éves a pici betöltötte a 9. hónapot és így sem könnyû nemhogy két csöppséggel. Nem irigyellek.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenki valaszat! legjobban az utolsot ! :) aki meg azt hiszi , hogy a babatol varom a megoldast az teved, en csak azon csodalkoztam az utobbi idoben, hogy nem jatszik el ugy egyedul ahogy szokott.. ha nem lennek terhes is feltennem ezt a kerdest. Ket honapja leult es erdeklodve tapogatta a jatekokat, orult nekik. A valtozast nem ertettem, NEM LEPATTINTANI AKARTAM! :) JO ANYUKA VAGYOK es mar tul 35 eves koron emiatt nem varhattam sokat a masodikkal. Igazabol ugy voltunk vele elkezdunk nem vedekezni es majd lesz amikor lesz, arra nem gondoltam , hogy elsore sikerul, de igy is boldog vagyok!! Puszika Mindenkinek
Szia, bár nekem csak egy babám van, most 14 hós, de nálunk is volt egy idõszak, olyan 10-11 hós körül, hogy nagyon anyás lett, nem tudtam tõle mozdulni, viszont még nem járt. (most már itt üget a nyomomban, mint egy kis kutya :-)) Szóval vannak tippjeim, ha az segít. Mi kaptunk egy labdás medencét. (Írországból kaptuk, de szerintem itthon is van) olyan mint egy játék medence és tele van színes, puha mûanyag labdákkal. Ki tud belõle mászni, tehát nem fél benne lenni, és imádni fogja a színes labdákat. Nyugodtan agonizálhatsz mellette a kanapén, ha hányingered van. Vagy tegyél le egy puha plédet a földre és feküdj le mellé. Tegyél ki játékokat, esetleg olyan használati tárgyakat, amik biztonságosak. (mûanyag edények, pamutgombolyag, régi mobiltelefon, egy könyv, ilyenek) Ott fog mászkálni körülötted és játszani a dolgokkal, te meg hallgass valami relaxációs zenét és pihenj. sok boldogságot a babákhoz!
A miértre szerintem magától értetõdõ a válasz: szeparációs szorongás. Ezért nincs el egyedül, ezért kell neki fokozottan a te társaságod.

Tényleg lehetséges, hogy a baba akár 5 hónapos koráig is rejtőzködik, és nem veszed észre, hogy terhes vagy?

Olvastam err?l egy cikket, és igazából kicsit megijesztett a dolog. 3 hónapja szakítottam a barátommal, tehát kb. akkor feküdtem le vele utoljára. Igaz védekeztem, azóta menstruáltam is, viszont most egy hónapja késik, teljesen kimaradt egy mensim. Eddig nem nagyon zavart, mert rendszertelenül menstruálok, de a cikkben benne volt az is, hogy egy lány a baba mellett is menstruált, mégis terhes volt. Mit tegyek? Vegyek egy tesztet? Az kimutatja így? Vagy inkább n?gyógyász? Vagy egyáltalán ne is foglalkozzak vele?

Legjobb válasz: Szia!Háát elég valószínûtlennek tartom,hogy terhes lennél,sõt azt is,hogy 5 hónapig valaki ne vagye észre,hogy terhes!Jobb esetben már 5 hónaposan mozog a baba(azt nem lehet nem észrevenni)és a has is megnõ.2-szer voltam eddig terhes,de mind a kettõt már 8 hetesen észrevettem.:)

Szia!Háát elég valószínûtlennek tartom, hogy terhes lennél, sõt azt is, hogy 5 hónapig valaki ne vagye észre, hogy terhes!Jobb esetben már 5 hónaposan mozog a baba(azt nem lehet nem észrevenni)és a has is megnõ.2-szer voltam eddig terhes, de mind a kettõt már 8 hetesen észrevettem.:)
szerintem csinálj 1 tesztet azzal nem veszítesz semmit sem!mert már hallottam itt olyanról hogy valaki 3 hónapos koráig észre se vette hogy terhes, mert megjött ugyan úgy neki!De lehet hogy csak hormonzavar !valóban ha már 5 hónapos lennél akkor már éreznéd a picikét (mivel akkor már elég kis virgoncka :) )és ha nem is sokat mert nem mindenkinek látszik meg annyira , de valamennyire látszania kell..!csinálj 1 tesztet ha az negatív akkor menj el orvoshoz !Ö többet tud mondani ..
Amit olvastál megeshet, de ritka! Nekem barátnõm anyukája 5 hónapon keresztül menstruált mikor terhes volt, párom huga 25évesen nem vette észre hogy terhes, mert nem volt rendszeres a menstruációja, és 5.5 hónapig észre se vetet hogy terhes!!Egy felnõtt nõ észreveszi magán, de egy fiatal 15éves elsiklik ezen, mert "Velem ez úgysem történik meg " alapon.

Az lenne a kerdese hogy 5 honapos terhes vagyok s agodom mert szerintem a baba nem rugdos elegszer! Max1nap 2cer vagy 3szor! Olvastam hogy 5 honapos terheseknel mar a papa is erezheti a rugasokat? Hat mi nem erezuk!

5 honapos kis mamanak korubelol hanyszor rughat a baba 1 nap??

Legjobb válasz: Szia! Nincs így meghatározva, hogy hányszor kell. Nekem a kisfiam nagyon lusti volt, és egy párszor ránk is ijesztet, mert egész nap nem éreztem, hogy rugdos. Elõször fél nap után mentem a dokihoz, hogy nem érzem, jól leszúrt, hogy miért nem mentem hamarabb. Aztán 7 hónapos terhesen délelõtt 10-ig semmit nem éreztem, hiába feküdtem hanyatt, hiába ittam kávét, szóval semmi. Na akkor nem vártam, rohantunk be a kórházba. Rögön megvizsgáltak, az UH szerint akkor is épp mozgott..nem éreztem. Ennek ellenére nagyon komolyan vették, be is fektettek, pár napra. Azóta már féléves a kisfiam :) és minden rendben volt. Jah és ami még érdekes, hogy nem volt kicsi 3960 grammal született és ennek ellenére nem éreztem sokszor. Szóval, ha te úgy érzed, hogy túl sokáig nem mozog, akkor menj dokihoz és vizsgáltasd meg magad, neked is megnyugvás lesz.

Szia! Nincs így meghatározva, hogy hányszor kell. Nekem a kisfiam nagyon lusti volt, és egy párszor ránk is ijesztet, mert egész nap nem éreztem, hogy rugdos. Elõször fél nap után mentem a dokihoz, hogy nem érzem, jól leszúrt, hogy miért nem mentem hamarabb. Aztán 7 hónapos terhesen délelõtt 10-ig semmit nem éreztem, hiába feküdtem hanyatt, hiába ittam kávét, szóval semmi. Na akkor nem vártam, rohantunk be a kórházba. Rögön megvizsgáltak, az UH szerint akkor is épp mozgott..nem éreztem. Ennek ellenére nagyon komolyan vették, be is fektettek, pár napra. Azóta már féléves a kisfiam :) és minden rendben volt. Jah és ami még érdekes, hogy nem volt kicsi 3960 grammal született és ennek ellenére nem éreztem sokszor. Szóval, ha te úgy érzed, hogy túl sokáig nem mozog, akkor menj dokihoz és vizsgáltasd meg magad, neked is megnyugvás lesz.
Nekem is volt ilyen felelmem, de UH vizsgalatkor en is lattam, hogy mozog es közben megsem ereztem semmit. Ha a hatamon feküdtem, altalaban megmozdult, vagyis akkor ereztem. Volt ugy, hogy kellemes zenet jatszottam le neki, a fülhallgatot a hasamhoz szoritottam, es akkor felebredt.
Pár hét és meg sem fog állni. Nekem nagyon hiányzik a rugdosása. :) 5 hós.
Ezen nehogy aggódj! Vannak babák, akik már a pocakban "hiperaktívak", és vannak, akik nem. Az én lányom se nagyon produkálta magát, mégis minden rendben volt / van vele, mai napig nyugodt baba, 15 hetes.
szerintem inkább a helyesírásod miatt aggódj!
Nem egészen értelek, most hanyadik hétben vagy? Azt írod 9 hónapos terhes vagy, akkor mért nem szülheted már meg a babát?
Nem értem miért nem fektettek be megfigyelésre. Inkább mint hogy valami baj legyen. Mindenféleképpen menj vissza a kórházba ha nem múlik.
Szia! Ne haragudj, hogy ezt irom, de ha továbbra is nagyon vérzel, akkor igen, elveszitheted a babát!Nem értem, miért nem fektetett be a kórházba, mert nagyon ritka, ha sok vérzés mellett megmarad a terhesség, bár kivánok neked hozzá sok szerencsét!Próbálj inni palástfûteát, az általában csökkenti a vérzést.1 nap 2-3 csészével!
én tuti bemennék a kórházba!
Nyugodj meg elõször is. Nyilván sok tapasztalt nõ van itt, de az a lényeg hogy a dokid mit mond. Gondolom bízol benne. Sokkal többet nem tud tenni, minthogy felírta ezt a gyógyszert, Te meg pihensz. Ha a baba el akar menni, elmegy. Nekem nem vérzésem volt hanem erõs barnázás amit egy vérömleny okozott. Nem kaptam gyógyszert, pihentem sokat. Nem múlt. minden héten a dokim nyakára jártam és mondta hogy amíg fel nem szívódik nincs mit tenni, ez barnával jár. Szval pihenj nagyon sokat és szedd a gyógyszert. A kórházban sem tudnának többet tenni minthogy fektetnek, akkor már jobb otthon. A lényeg hogy pozitívan gondolkodj és ne pánikolj!! Én ezt tapasztalatból mondom
A kérdező hozzászólása: bocsi de 9 hetes terhes vagyok

Hány hónapos terhesen látszik, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Ki szeretnék menni külföldre dolgozni... 5 hónaposan vagy 6 látszik hogy állapotos vagyok?

A kérdező hozzászólása: Ki szeretnék menni külföldre dolgozni... 5 hónaposan vagy 6 látszik hogy állapotos vagyok?
Nekem már 9 hetesen szoros volt a nadrágom, most 12 hetes vagyok és jó nagy a pocakom. Igaz 48 kilósan indultam 172 cm-el.
Hát nekem nagyon hamar látszott, de ez alkat kérdése, most is akkora a hasam, pedig csak 21 hetes vagyok, ja és csak 2 kg híztam. akinek széles a csípõje azoknak általában késõbb látszik
Ma voltam védõnõnél és egy kismama aki 24 hetes volt, sokkal nagyobb a pocakja mint nekem szülés elõtt. Én 38+3 hetes vagyok. Én meg azt hittem kb. egyszerre fogunk szülni, még jó, hogy nem kérdeztem rá. Nagyon alkat kérdés.
Testalkattól függ. Nekem a 12 hetes terhesség már látszódott. Egyik ismerõsöm most az 5. hónapban van, de nem egyértelmû, hogy terhesség miatt akkora-e a hasa.
Ó, nekem 14 hetesen is kérdezték, hogy mikor szülök, alkati kérdés, de a hatodik hónapban már mindenkin látszik. Most 30 hetesen már a helyet is átadják nekem pl. :)
Ez eléggé egyéni, de általában 4 hónaposan már észre lehet venni. De mit akarsz terhesen külföldön dolgozni? Mert ott a legtöbb helyen ELÖSZÖR orvosi vizsgálat szükséges, másrészt félidö után már senki sem vesz föl.
Hát ez attól függ milyen alkat vagy. Valakin már 3 hónaposan látszik, valakirõl meg azt sem tudják, hogy egyáltalán terhes volt.
igen
inkább 4
En vekony vagyok es magas, a csipom sem szeles, viszont edzettem sokat, eros a hasfalam. Nekem 20-25. het utan kezdett valamennyire latszani mindket gyerek.

4 honapos terhes vagyok és valami emlékezeteset szeretnék a páromnak karácsonyra ami a babánkkal kapcsolatos. Nem pedig a 20. parfümöt. Nem hülyeséget amiböl már sok van! Mit vegyek?

Képünk már van a babárol szoval az már nem jöhet szóba.Valami amit vehetek ,én készithetek ami örök emlék marad!Bármilyen ötletet szivesen veszek?Ti mit vesztek?

Legjobb válasz: szia! én is 4 hónapos terhes vagyok. mi azt beszéltük meg a párommal, hogy az idén nem veszünk egymásnak semmit, hanem elmegyünk a 2 ünnep között egy olyan wellness szállodába, ahol én is fürcsizhetek és kihasználhatjuk hogy még csak 2en vagyunk. szerintem beszéljétek meg, hogy az egymásnak számt összegbõl vesztek közösen valamit a babának, amire mindig emlékezni fogtok. boldog babavárást

szia! én is 4 hónapos terhes vagyok. mi azt beszéltük meg a párommal, hogy az idén nem veszünk egymásnak semmit, hanem elmegyünk a 2 ünnep között egy olyan wellness szállodába, ahol én is fürcsizhetek és kihasználhatjuk hogy még csak 2en vagyunk. szerintem beszéljétek meg, hogy az egymásnak számt összegbõl vesztek közösen valamit a babának, amire mindig emlékezni fogtok. boldog babavárást
Szia! Én most vettem meg neki egy könyvet, Szily László: Kitolás-kalauz leendõ apukáknak. Nagyon jó könyv, bele olvastam, férfiszemmel írja le a terhességet, a szülést, jókat nevettem néhány részen, de szerintem egyben megható dolgokat is ír.:)
Szia! Én 7, 5 hónapos vagyok, de még én se tudom mit vegyek a páromnak! Én is valami olyat szeretnék adni neki ami örök emlék! :D De szerintem az az örök emlék az a drágaság ami a szívünk alatt van! :) Ez nekik örök emlék... Nekünk is... :)

Most 5 honapos terhes vagyok ez minden akadalyozni fogja a rendes szulesemet? Lehet valami baj bellole? Ujra szetrepedhetek? Lehet hogy a csaszar jobb lenne?

Szeretnek egy fontosat kerdezi toletek tavaly szultem a fiamat, reggel 5 orakor elfoly a magzatvizem nem volt semmi fajdalmam este 10 kor meginditotak a szulest, uatna az orvos vacumozot es megrepetem 3 foku gatredesem volt persze osszevisza vart ossze, vissza mentem par honap utan mondtam neki hogy faj nem mult el, o persze mondta nincs semmi baj, szerencsere ki jottem ide kulfoldre es itt mondtak hogy tul szuken lett osszevarva persze az orvos szuleskr nem ram figyelt hanem a tanulokra mert azok is voltak bent?

Legjobb válasz: Hat mi ezt nagyon nem tudjuk megmondani neked... De mivel 5 honapos terhes vagy errol meg nem kerdezted a mostani dokid eddig? O tudna megmondani neked a valaszt!

Hat mi ezt nagyon nem tudjuk megmondani neked... De mivel 5 honapos terhes vagy errol meg nem kerdezted a mostani dokid eddig? O tudna megmondani neked a valaszt!

7 hónapos terhes vagyok. A nagy hanghatás a moziban árthat e a picinek? Most mennénk először azóta, mióta babát várok.

Legjobb válasz: Nemhiszem! Annó 7-8 hónapos terhesen voltam mozi Maratonon, egy jeggyel annyi filmet néztek aznap amennyit szeretnék. 4 filmet néztünk meg a férjemmel egy délután/este, semmi bajunk nem lett. Ez olyan szerintem mint mikor pl. Füvet nyírnak mellettem, vagy mintha fát fûrészelnének, de attól sem lett semmi baja!

Nemhiszem! Annó 7-8 hónapos terhesen voltam mozi Maratonon, egy jeggyel annyi filmet néztek aznap amennyit szeretnék. 4 filmet néztünk meg a férjemmel egy délután/este, semmi bajunk nem lett. Ez olyan szerintem mint mikor pl. Füvet nyírnak mellettem, vagy mintha fát fûrészelnének, de attól sem lett semmi baja!
Én voltam többször is moziban mindkét várandósságom alatt. Szerintem fogod érezni, hogy ha esetleg kellemetlen hatást kelt a hangerõ neki. Én egyszer jöttem ki filmrõl, mert a lányomat egy fikarcnyit sem érdekelte sosem a mozi hangja, még az ütõsebb basszus-effekteknél sem csinált semmit, de akkor egyszer úgy megfeszült bennem a hangra reagálva, hogy azt hittem szétrepedek. Kimentem, megnyugodtunk mindketten és miután visszaültünk és nem volt akciójelenet, semmi gond nem adódott. Szerintem amúgy az összes filmet végigaludta. A fiam meg minden filmen nekiállt pocakfocizni, a követhetõ basszusú zenéknél egyenesen ütemre rugdosott, az akciójeleneteknél meg majd kiugrott belõlem. Aztán ha jött egy nyugisabb rész, akkor meg azért rugdosott, hogy legyen máááá valami. Koncerteken is voltam többfélén, komolyzenein is többször - a fiam a hegedûket és egyéb magas hangú vonósokat nem bírta elviselni, ez tök érdekes. Most 2, 5 éves és még most sem komálja a hegedûzenét valamiért :O
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:) Mi a Madagaszkárt szeretnénk megnézni a nagyobbik kislányommal, hátha a pocaklakó is élvezi majd:)

Kismamik! 30 hetesen hány hónapos terhes vagyok? Esetleg jár valaki az Uzsokiba szülésfelkészítőre? Ez egyszeri alkalom vagy előbb kellett volna jelentkezni? Hogy működik ez?

Legjobb válasz: Épp ez a nem minden hónap ugyanannyi hét dolog miatt találták ki, hogy holdhónapokban lehet egységesen számolni, mert így bármikor terhes valaki, mindig ugyanannyit jelent a pl 7 hónapos terhesség.

Szia! Akkor én válaszolok a kérdésed második felére! :) Én már voltam az Uzsokiban szülés felkészítõn, ez egy egyszeri alkalom, nem kell bejelentkezni, a kórház honlapján vannak az idõpontok! Szerintem hasznos volt én olyanra mentem el ahol egy szülésznõ mesélt mit-hogyan kell, mit kell vinnünk stb. és körbevezettek minket a szülõszobákon is! Boldog babavárást és könnyû szülést! :) 32hKm.
Épp ez a nem minden hónap ugyanannyi hét dolog miatt találták ki, hogy holdhónapokban lehet egységesen számolni, mert így bármikor terhes valaki, mindig ugyanannyit jelent a pl 7 hónapos terhesség.
A kérdező hozzászólása: HÛÛÛÛha!Nem gondoltam volna, hogy ennyien nem vagyunk vele tisztába:) , többek közt én se.Köszönöm a válaszokat, boldog babavárást nektek!
Így van.A hónapot holdhónapnak kell érteni.Ezért is használják a hetet a szakmában.A köznyelvnek elég a hónapnyi számítás.Betöltött 9 (hold)hónap után meg már mindenórás vagy :) ))-a szülési perceket meg már hagyjuk is talán...
Vicces, akkor aki 36 hetet betöltötte, az a 10. hónapban van ezek szerint...
Olyat senki, mert azt 40 hetesnek monnyák inkább. :) Akárhol orvostól megkérdezed, nem a naptári hónapokkal számolnak...
És ki hallott már olyat, hogy valaki 10 hónapos terhes???
9.34 ezzel az erõvel a 12 hetes terhesség sem 3 hónapos? :) Igen, 10 hónap a terhesség, a 32-36. hétig vagy a 9. hónapban, utána pedig 9 hónapos terhes vagy.
Attól függ, hold, vagy naptári hónapban számolsz. Az orvosok holdhónapban.
Elsõ: egy hónap nem 28 napos (négy hetes), ha így lenne, akkor a 40 hét éppen 10 hónap lenne, nem 9.
Betöltött 31 hét=betöltött 7 hónap, tehát betöltött 6 hónapos vagy, a hetedik hónapban jársz. A többit nem tudom.
7 és fél, 7x4=28, tehát 28 hetes 7 hónapos, 30 hetesen 7 és fél.
4 hónap és 3 hetes.20 hetesen leszel 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Igen én is erre gondoltam csak kerekítettem :) .
mond meg az ismerõsödnek hogy menjen vissza általános iskolába és tanuljon meg számolni!
Én a hónapokat elválasztottam a hetektõl (mivel a hónapok ugyebár nem 4 hetesek, hanem 30-31 naposak), mindig a kiírás idõpontjához mértem. december 1-re voltam kiírva, így mindig egy-egy hó elsején töltöttem be egy-egy hónapot. Tehát mondjuk június 1-én mondtam magam 3 hónaposnak, mert még 6 hónap volt hátra a szülésig. A 40 hét amúgy is csak körülbelül 9 hónap (akkor jön ki a nagyjából 9 hónap, ha 38 héttel számolsz, vagyis a fogantatástól számítod a terhességet, nem az utolsó mensitõl). De szerintem is jól mondtad, kb. 4 és fél hónapos terhes lehetsz. Amúgy meg, hogy ki hogyan számolja és mondja, szerintem nem olyan téma, amin érdemes lenne összeveszni, ha valaki nagyon köti az ebet a karóhoz (akármennyire hülyeséget is mond), hát hagyd rá :o)
A kérdező hozzászólása: Igazad van azt tettem a végén, csak furcsa, hogy mindenki okosabb olyan is aki még se kismama se anyuka nem volt. Köszönöm a választ.
Szerintem ha mar valaki ki tudja szamolni, hogy 20 het 5 honap es nagy bolcsen meg ezekutan masokat szol le, akkor szamoljon tovabb es mondja mar meg nekem, hogy akkor 40 het hany honap. Tiz??? Kezdjuk az elejen. 28 nap egyenlo 4 hettel, ami egyenlo egy HOLDHONAPPAL. 40 het tiz holdhonap. De ezt igy igen ritkan hasznaljuk. A honapok ritkan 28 naposak. Ha a terhesseget naptari honapokban akarjuk kifejezni (az emberek altalaban igy szoktak), akkor egy terhesseg 9 egesz honap es egy bo het. Ha nem akarsz ossze-vissza kalkulalni es tiz honapos terhes lenni, akkor egyszeruen nezd meg, hogy az utolso mensid ota mennyi ido telt el.Ez a legegyszerubb. Most meg az elejen talan nem lesz nagy kulonbseg a fent emlitett szamitashoz kepest, de minel tobb honap telik el es minel tobb napot csalunk el, annal nagyobb lenne az elteres, a terhesseg vegere ez majd egy honap lenne.
Én is úgy számolom, ahogy az utolsó hozzászóló írta. Mivel egy hónap nem négy hétbõl áll, hanem pár nappal mindig több, így én is a szülés kalkulált dátumától számolom visszafelé. okt.25-re vagyok kiírva, tehát minden hónap 25-én töltök be egy újabb hónapot. Gondolj csak bele, a terhesség 40 hét, de csak 9 hónap! A 40 hét alapján 10 hónapnak kellene mondani, ha egy hónapnak 4 hetet számolsz. Így nem igaz, hogy 20 hetesen 5 hónapos valaki.
A terhesség 9 naptári hónap de 10 holdhónap.
:) )))))Nagyon vicces ezt olvasni:) Mindig csak vitáztok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!