Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok nappal (1681 db)

39 hetes terhes vagyok napok óta a szemérem és a keresztcsontom úgy fáj mintha előzőnap jól elvertek volna ráadásul a keresztcsontom minden lépésnél szúr alig bírok menni ez normális?

Legjobb válasz: szia! én 38 hetes vagyok, és szerintem normális. Már valószínûleg jól be van illeszkedve a baba, és nyom. Nekem akkor fáj különösen, amikor fekvésbõl felkelek és el akarok indulni. Kitartás, már nem sok van, néhány nap és kezünkben tarthatjuk a babánkat.

szia! én 38 hetes vagyok, és szerintem normális. Már valószínûleg jól be van illeszkedve a baba, és nyom. Nekem akkor fáj különösen, amikor fekvésbõl felkelek és el akarok indulni. Kitartás, már nem sok van, néhány nap és kezünkben tarthatjuk a babánkat.
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de nekem már 3 hete fáj a szeméremcsontom, és még mindig 2in1-ben vagyunk a babával, 1 hetes túlhordással. Szerintem ez teljesen természetes fájdalom, de nem a szülés közelségét jelzi. Könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm válaszotokat hát elég fájdalmas de a lényeg hogy "normális" terhességi "vele járó". Nektek is könnyû szülést és boldog babázást.

7hetes terhes vagyok. Napi 12 órában dolgozom, sajnos folyamatosan állnom kell és ha áru érkezik azt el kell pakolni, amik nem épp a legkönnyebbek. Meddig szabad így dolgozni?

Úgy tudom az álló munka az els? 12 hétben nem ajánlott. Egy benzinkúton dolgozom, ahol sajnos nem lehet megoldani azt, hogy pár hétre elmenjek szabira vagy táppénzre.

Legjobb válasz: Szia ! én a helyedbe azonnal eljönnék táppénzre! a terhességnek a korai szakaszába nagyon kell vigyázni nem szabad emlegetni ,cipelni semmit nehogy megemeld magad és vetéléshez vezessen! a másik szerintem nem egy hét hetes kismamának való a napi 12 óra munka! ha lehet gyere el minél elõbb táppénzre !ha a dokinak elmondod hogy milyen helyen dolgozol és elég fárasztó ez neked biztos kiir!boldog babavárást:32 hetes kismama

Szia ! én a helyedbe azonnal eljönnék táppénzre! a terhességnek a korai szakaszába nagyon kell vigyázni nem szabad emlegetni , cipelni semmit nehogy megemeld magad és vetéléshez vezessen! a másik szerintem nem egy hét hetes kismamának való a napi 12 óra munka! ha lehet gyere el minél elõbb táppénzre !ha a dokinak elmondod hogy milyen helyen dolgozol és elég fárasztó ez neked biztos kiir!boldog babavárást:32 hetes kismama
Szia. Sajnos pont az elsõ harmadban kell leginkább kímélned magad. Én is fizikai munkát végeztem, ezért elég hamar kiírt táppénzre az orvosom, igaz volt kisebb vérzésem is. A legtöbb helyen az a baj, hogy nincs lehetõség csak azt az idõt táppénzen tölteni. Én is itthon vagyok a 8-ik héttõl, és a második harmadot simán végig tudtam volna dolgozni, mert azért elég unalmas már itthon. Mégis azt mondom, ne kockáztass, most a baba a legfontosabb. Boldog babavárást! 29 hetes kismama.
Szia! Annak hogy én mikor megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal táppénzre mentem elsõ oka a "sulyemelés" volt. A másik a vegyszer. A doki azonnal javasolta a táppénzt. 33 hetes kismami
Nehezet ne mszabad emelned! Szerintem szólj a minkahelyeden, hogy terhes vagy, akkor jobban megkímélnek, vagy menj el táppénzre végleg.
Mi az hogy nem lehet táppénzre menni? Az a benzinkút téged a magyarországi törvények szerint köteles alkalmazni..ha megterhelõnek tartod a munkádat, akkor a nõgyógyász javasolegy táppénzt amire a körzeti kiír, és akkor szólsz a kúton, hogy mától sürgõs tp-n vagy , veszélyeztetettség miatt..ez akkor gond, ha határozot idejû a munkaszerzõdésed, mert akkor ha lejár eleshetsz bizonyos dolgoktól, de ha határozatlan idejû, akkor max megsértõdik, de nincs jogalapja sértõdni. Én is dolgoztam kúton és simán otthagytam volna ha a gyerekemrõl van szó.
Hát én azért vitatkoznék azzal, hogy beköltözik a tv elé csipsszel stb...fõleg amikor az ember lánya wc fölött görnyed egész nap (mint én is) merthogy nem marad meg bennem semmi, úgyhogy örülök ha elfogy napi egy liter folyadék és néhány pirítós, nemhogy csipsz.Szerintem nem megbotránkoztató, hogy valaki marad dolgozni és az sem ha nem marad.Én pl hat hetes koromtól itthon vagyok idegessség miatti görcsök és fertõzésveszély miatt és nem bántam meg mert a stressz miatti görcsök és haskeményedés megszüntek.amúgy meg nem mindegy ha a munkahelyi wc fölött vagy itthon guggolsz azért rendkívül kimerítõ és jólesik egy-egy hányás után ledõlnni egy kanapéra.Szóval a tanácsom mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mia jó neki a babát szem elõtt tartva.Én mondjuk a helyedben kedves kérdezõ biztos táppénzre mennék. Boldog és egészséges babavárást!
SZia. Én is Benzinkúton dolgozom. Méghozzá egy elég érdekes kúton. Nálam az volt a veszélye, hogy kirúg valahogy a fõnõk, ezért is kellett táppénzre mennem. Szóltam a dokinak, s még hozzátette, hogy a benzingõz sem tesz cseppet sem jót a babának. Nálunk is 12 óra volt, és emelgetés.... mivel normálisan be voltunk jelentve (86, 300) igy a táppénz 53000 ft, amibõl azért ha a párod fizuja jó, meg lehet élni, s a gyeded sem lesz rossz. Én gondolkodtam, hogy visszamegyek, de nem tudnak 8rába alkalmazni... igy maradt a táppénz. fel a fejjel, szerintem mindennél fontosabb a baba és te... jól gondold meg:) )) Én most 3 hónapos terhes múltam, s nem bántam meg a döntésemet

27. hetes iker terhes vagyok, napok óta gyulladt a torkom, alig bírok beszélni hőemelkedésem is van és rosszul vagyok. Háziorvos szerint vírus nem kaptam rá semmit, a gyógyszertárban homeopátiás szereket, de a gyulladás nem akar lemenni. Mit tegyek?

Nagyon féltem a pocaklakóimat? És honnan tudja a háziorvos, hogy ez vírus és nem valami baktériumos fert?zés, amit ugye ki kell kezelni?

Legjobb válasz: Szia! Ez a nedves és nem túl hideg idõszak nagyon kedvez a vírusoknak.Valószínû hogy tényleg azt kaptál el.Ami nálunk a családban nagyon bevált,az a Dr Theiss Lándzsás útifû,ezt gyerkõcök is fogyaszthatják,illetve a C-vitamin 500mg-os rágótabletta.Ebbõl nyugodtan 3x1-t is elszopogathatsz :)) Remélem ez valamit enyhít ha kipróbálod :))

Szia! Ez a nedves és nem túl hideg idõszak nagyon kedvez a vírusoknak.Valószínû hogy tényleg azt kaptál el.Ami nálunk a családban nagyon bevált, az a Dr Theiss Lándzsás útifû, ezt gyerkõcök is fogyaszthatják, illetve a C-vitamin 500mg-os rágótabletta.Ebbõl nyugodtan 3x1-t is elszopogathatsz :) ) Remélem ez valamit enyhít ha kipróbálod :) )
Igyál rengeteg kamillateát forrón, mézzel ízesítsd, az gyulladás csökkentõ, s a meleg jól esik a fájó toroknak, takarózz be jól, hogy izzadjál. Egyél meg naponta 3 gerezd fokhagymát. (Készíts pirítóst, s kend meg a fokhagymával, vaj, kis uborka.) 2 nap után meglátod, elkezd majd felszakadozni a slajm, s jobban leszel. Valószínû jobbnak találja a doki, ha nem ír semmit, mert lehet a gyógyszertõl jobban félti a babákat, mint meghûléstõl. JObbulást
A mézet sose forró teába tedd, mert olyankor már nem gyógymód, hanem méreg....
ugy tudom terhesen a c-vitaminból csak 500 mg a napi max adag. rá is van irva.
:DD sztem olvasd el, mi van ráírva, mert a max adag 2x500mg, de terhesség, dohányzás illetve megnövekedett c-vitamin hiány esetén lehet többet is. Nem mellékesen nézz utána pl Dr Lenkei Gábor írásainak, aki nagyon szépen leírja, hogy a napi c-vitamin a több ezer mg-t is elérheti, hiszen a felesleges távozik a vizelettel. Szent-Györgyi Albert napi 10000mg-t használt :) )
Persze ezt mki maga dönti el....nem mellékesen, még a vas felszívódását is segíti a vastagbélben.
Tantum Verde! Ezt kismamák is szedhetik. Én mindig jégkrémet eszek, vagy valami jegeset iszok, mert csak az segít ha be van gyulladva a torkom. Szóval nekem a forró tea csak olaj a tûzre:(
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a választ és a hozzászólást. Ezeket amiket írtatok nagyjából alkalmazom is, mondjuk a Theiss féle utifüvet nem, de védõnõm ajánlotta a sinupret cseppeket, ami terhesség alatt végig alkalmazható, szedem az oscillococinumot, meg a homeopate 9-et, iszom mézes teát, napi kétszer 1000 mg C vitamint lenkei dr-tól. De mintha a torkomon lévõ gyulladás nem akarna lemenni. És lázasan melyik lázcsillapítót szedhetem, ahány orvos, annyi félét mondanak.

A teszt szerint terhes vagyok. Napok ota vérzek, nem fáj semmim. Vetélés lehet, méhenkivüli terhesség vagy hematoma?

Munkahelyemen nem engednek el orvoshoz az évégi hajrá miatt.

Legjobb válasz: Szia, hogyan vérzel, menstruálsz??Gorcsolsz?Vannak tuneteid?..Hallottunk már olyanról , hogy valaki menstruált és mégis babát vár, nem te lennél az egyetlen...Vigyázz magadra, amint tudsz azonnal menj dokihoz, találj ki vlmit az egészséged(tek) mindennél fontosabb....Szorítok, majd jelentkezzzz....

Szia, hogyan vérzel, menstruálsz??Gorcsolsz?Vannak tuneteid?..Hallottunk már olyanról , hogy valaki menstruált és mégis babát vár, nem te lennél az egyetlen...Vigyázz magadra, amint tudsz azonnal menj dokihoz, találj ki vlmit az egészséged(tek) mindennél fontosabb....Szorítok, majd jelentkezzzz....
Szia...mi az, hogy nem engednek el a munkahelyedrol? Ki a nyavalyat erdekelne ez ha az egeszsegem vagy esetleg a babam egeszsege forog kockan????? Ez barmi lehet..lehet, hogy csak a menszid van meg terhesseg alatt de sok oka lehet. Amugy a veteles altalaban gorcsokkel jar ne is beszeljunk a mehenkivuli terhessegrol.....az nem vicc!!!!!!.Kuldenem en ugy el a jo ...ne is mondjam hova azt a fonokot aki a sajat penzgyujtese erdekeben le****ja az embereket. En azt tanacsolom, hogy menj dokihoz...minnel hamarabb!!!
Ha terhes vagy, kötelesek elengedni! Ki nem rúghatnak. Ne várd meg amíg baj lesz, szard le õket (bocs) és menj orvoshoz!!!
Menj orvoshoz, ne foglalkozz mással, mindenki helyettesíthetõ! És ne aggódj, a vetélés görcsöléssel és nagy mennyiségû friss vérrel, a méhen kívüli terhesség iszonyú fájdalommal járna. Gratulálok és vigyázz magatokra!
Ügyelet is van a kórházban, én a helyedben most indulnék, ha még nem tetted meg. Ne viccelj ilyenekkel. A saját és a törpike egészsége mindennél fontosabb.
Nyomás az orvoshoz, és szoritok hogy minden rendben legyen!

19 hetes terhes vagyok. Napok óta nagyon fáj a gyomrom és a bordám, elképzelhető, hogy a baba nyomja a gyomrom?

Legjobb válasz: De most, ahelyett, hogy itt kérdezel, miért nem mész el orvoshoz? Elképzelhetõ egyébként, de biztosra egy doktor fogja tudni megmondani. Ezernyi egyéb oka lehet (akár egy gyulladás is).

De most, ahelyett, hogy itt kérdezel, miért nem mész el orvoshoz? Elképzelhetõ egyébként, de biztosra egy doktor fogja tudni megmondani. Ezernyi egyéb oka lehet (akár egy gyulladás is).
egy 19 hetes baba még elég kicsi, nem nyom az semmit. Ami ilyenkor kellemetlen, hogy tágul a méh, rendezõdnek át a belsõ szervek. A gyomrod meg fájhat attól, hogy terhesen az ember elképesztõ marhaságokat eszik össze, pl a barátnõm kovászos uborkát dijoni mustárral megkenve

8 hetes terhes vagyok. Napi 4 szem (3mg) folsavat szedek és 1 ferofolgammát. Ennyitől nem lesz baja a babának?

Vagy a felesleg az kiürül a szervezetb?l?

Legjobb válasz: Miért szedsz 4 szem folsavat? Orvos ajánlotta? Mert ha igen, akkor biztos tudja mit beszél. Nekem csak 1 szem folsavat, 2X1 Neo-ferro-folgammát és 1 szem Gravidát mondtak szedni. Ezt szedem azóta is mióta szültem, 11 hónapja.

Miért szedsz 4 szem folsavat? Orvos ajánlotta? Mert ha igen, akkor biztos tudja mit beszél. Nekem csak 1 szem folsavat, 2X1 Neo-ferro-folgammát és 1 szem Gravidát mondtak szedni. Ezt szedem azóta is mióta szültem, 11 hónapja.
Nem lesz baja a kicsinek, a folsavat nem tudod túladagolni, annyiban okozhat gondot, hogy rontja a cink felszívódását. Ennyi vas pedig belefér.
Szerintem nagyon sok folsavat szedsz!!bajod éppen nem lesz tõle, csak felesleges....Én napi 1 szemet szedek az elejétõl fogva, most a 30. hétnél járunk!
Nekem napi 2 szem folsavat javasolt a doki.

12 hetes terhes vagyok napi 1 c vitamint (500mg) szedhetek? Nem ártok vele?

Legjobb válasz: Szia, a C vitamin kifejezetten ajanlott. Nyugodtan szedd, en is szedem. 26 hetes kismami

Szia, a C vitamin kifejezetten ajanlott. Nyugodtan szedd, en is szedem. 26 hetes kismami
Szia! A C vitaminnal egyáltalán nem árthatsz, sõt tényleg jó, ha szeded. Nekem pl 14 hetesen elkezdett nagyon vérezni a fogínyem és azt mondta a dokim, hogy C vitamin hiány, úgyhogy most én is szedem, ugyanúgy mint Te 500 mg-osat napi egyszer! Egyébként még túladagolni sem lehet, mert a felesleg nem raktározódik el, hanem a vizelettel együtt ürül! BOldog babavárást! 18 hetes kismama

26 hetes terhes vagyok. Napi 6-7 óra ülő munkát végzek számítógép előtt. Lehet ettől valami baja a babának?

Legjobb válasz: A babának nem, neked fájhat a derekad, és a lábad. Mozogj sokat, amikor tudsz, és munka közben is állj fel, nyújtózz, sétállj, amennyit lehet.

A babának nem, neked fájhat a derekad, és a lábad. Mozogj sokat, amikor tudsz, és munka közben is állj fel, nyújtózz, sétállj, amennyit lehet.
Mi baja lehetne? De azért próbálj meg 1-2 óránként egy 10 perces sétát tartani, mert idõvel neked okozhat gondot.(Hát és derékfájás, lábdagadás...)
szia, A babának nem ártasz közvetlenül, de a sok üléstõl nem lesz jó a vérkeringésed, és ezáltal az övé sem. Óránként állj fel sétálgass, pócold fel a lábad ülés közben, tegyél a hátad mögé párnát. Lassan gondolkozz el rajta, hogy meddig szeretnél dolgozni. Ha tudsz akkor otthon dolgozz inkább, én is így csináltam, bár nálam más oka volt. Így tudsz aludni is 1 órácskát napközben. Pihenj sokat, grat. a babához.

27 hetes terhes vagyok, napi 3*2 magne b6-ot szedek, mégis keményedik a pocak. Nagyon félek a koraszüléstől, mit tegyek?

Legjobb válasz: Pihenj sokat! A túlzott Mg bevitel is lehet káros. Túlságosan ellazithatja a méh izomzatát és beindulhat a szülés. 35. hetes kismama

Pihenj sokat! A túlzott Mg bevitel is lehet káros. Túlságosan ellazithatja a méh izomzatát és beindulhat a szülés. 35. hetes kismama
Üdv. Az én dokim gyógytertári kézi készítésû magnézium-calcium golyócskákat írt fel nekem. A legelejétõl szedem napi 3*3 szemet, és még soha nem keményedtem. 32 hetes kismama
Én is ennyit szedtem, mégis keményedtem. Ami segített: Sûrûn jártam pisilni, és nem feküdtem vízszintesen, hanem kicsit megemeltem a fejrészemet, hogy nem legyen kinyújta teljesen a hasam. Ennek ellenére keményedett, csak kevesebbet, és túlhordtam a fiamat. Boldog babavárást! :o)

32 hetes terhes vagyok. Napok óta szúr a hasam alja. Olyan, mint amikor sokat fut az ember. Mitől lehet? Szóljak az orvosomnak?

Legjobb válasz: Szia. Ha gondolod szólj az orvosnak.Ez velem is elöfordul.Nekem a petefészkemet szokta néha szúrni,de szerintem ez nem tragikus. Próbálj többet pihenni. 34hetes kismama.

Szia. Ha gondolod szólj az orvosnak.Ez velem is elöfordul.Nekem a petefészkemet szokta néha szúrni, de szerintem ez nem tragikus. Próbálj többet pihenni. 34hetes kismama.
A dokinak mindig mindenrõl szólni kell, ami aggaszt téged. Fõleg a 32. héten. Nehogy koraszülés legyen belõle.
Valószínû hogy nyúlnak a méh tartószalagjai. Feküdj le, ha így érzed, és persze hogy mondd el az orvosnak, mindenrõl be kell számolnod neki.
Én a 31. hétben vagyok, és nekem is fáj, mondjuk nem nyilal csak rossz. Nekem a sok orvosi "jótanácstól" lenne koraszülésem. Mindenki mást mond, az ösztönöket kiölve. Gratula:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!