Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok hogy (4596 db)

. Aguszytus 25 utolsó mensis.1 együttlét31 és 1. most terhes vagyok hogyan? Ovu előtt terhes. De attól félek hogy baj lesz mert fogorvosnál eközben 4 kaptam érzéstelenitőt mert kezelésre jártam. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mibõl gondolod, hogy terhes vagy? Van egy egyértelmûen pozitív teszted, vagy csak gondolod? Amúgy simán lehetett spontán peteérésed a fenti idõpontokban is. :)Ha biztosan terhes vagy, említsd meg a fogorvosodnak. Érzéstelenítõ nem fog hatni a terhességedre :)

Mibõl gondolod, hogy terhes vagy? Van egy egyértelmûen pozitív teszted, vagy csak gondolod? Amúgy simán lehetett spontán peteérésed a fenti idõpontokban is. :) Ha biztosan terhes vagy, említsd meg a fogorvosodnak. Érzéstelenítõ nem fog hatni a terhességedre :)
A kérdező hozzászólása: pozitiv a tesztem.csak attól félek hogy valami baja lehet a magzatnak.most már nem járok dokihoz csak az akkor a megfogantatásnál jártam. aggódom.
terhesség alatt is lehet érzéstelenítés kapni, attól semmi gond nem lesz.
A kérdező hozzászólása: emiatt nem lehet semmi rendellenesség
Nem lesz gond, de lassan menj el a nõdokihoz is, mert hivatalosan õ állapítha majd meg a terhesség tényét. :-)

13hetes terhes vagyok, hogy ajánlott strandra menni, ha beszeretnék menni a vízbe?

Sok módszert hallottam: El?tte kenjük be canestennel, úszótamponnal, sima tamponnal. Ha valamelyik módszer jó,akkor utána milyen fert?tlenítést kell végezni?

Legjobb válasz: nekem a dokim azt mondta mehetek strandra de csak úszó vízbe termálba nem szabad mert a meleg víz vérbõséget okoz és a különféle ásványok sem tesznek jót terhesen és ha úszó vízbe be megyek akkor canestennel kenjem be magam elõtte és utána is ennyi nem kell ezt annyira túl reagálni tampont nem szabad terhesen megsértheti a méhszájat ,mi is megyünk a hétvégén valahova egész nap egyedül vagyok itthon kell egy kis kiruccanás attól hogy terhesek vagyunk mindenképpen hûvös helyre telepszünk biztonság kedvéért viszünk napernyõt is és sok vizet az nagyon fontos jó locsizást nektek

nekem a dokim azt mondta mehetek strandra de csak úszó vízbe termálba nem szabad mert a meleg víz vérbõséget okoz és a különféle ásványok sem tesznek jót terhesen és ha úszó vízbe be megyek akkor canestennel kenjem be magam elõtte és utána is ennyi nem kell ezt annyira túl reagálni tampont nem szabad terhesen megsértheti a méhszájat , mi is megyünk a hétvégén valahova egész nap egyedül vagyok itthon kell egy kis kiruccanás attól hogy terhesek vagyunk mindenképpen hûvös helyre telepszünk biztonság kedvéért viszünk napernyõt is és sok vizet az nagyon fontos jó locsizást nektek
korházban vagyok és a szobatársam 22hetesen vesztette el a babát fertõzés miatt...canesten vagy sem nekem nem érné meg! persze lehet kockáztatni és nem belegondolni a dologba de ha pl.egy jó kis herpesszel találkozol a canesten mit sem ér...de tudok még sajnos példákat arra hogy mit csinál egy sima fertõzés egy babával pláne az elsõ hetekben... ha mindenáron menni akarsz szerintem csak a lábad lógasd bele és sokszor tusolj abból nem lesz baj...de sima tampont még véletlenül se használj!az egyenlõ a magzatelhajtással szinte!nem túlzás! 12+5km

Szeretném tudni, hogy hogyan jelentsem be a munkáltatómnak hogy terhes vagyok hogy ne tudjon kirúgni. Ha írásaban oda adom, hogy jelezzem mikor lettem terhes és mik a szándékaim, köteles aláírni a vezetőm a tényt hogy közöltem vele?

Vagy simán menjek állományba és az alatt közöljem hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Szia. Ezt már én is kérdeztem régebben esetleg az egyéb kérdésekben menj vissza a régebbi kérdésekhez. Sokan válaszoltak. Egyébként a lényeg az, hogy mindenképp legyen meg a kiskönyved, amivel tudod igazolni, hogy terhes vagy. Ja és ha határozatlan idejû a szerzõdésed és van kiskönyved, akkor nem rúghat ki (elvileg). De nem igazán jó neki sem, ha beperelik... :-))

Szia. Ezt már én is kérdeztem régebben esetleg az egyéb kérdésekben menj vissza a régebbi kérdésekhez. Sokan válaszoltak. Egyébként a lényeg az, hogy mindenképp legyen meg a kiskönyved, amivel tudod igazolni, hogy terhes vagy. Ja és ha határozatlan idejû a szerzõdésed és van kiskönyved, akkor nem rúghat ki (elvileg). De nem igazán jó neki sem, ha beperelik... :-))
Megvan a kiskönyv, és már kész is. De nem is vagy köteles bejelenteni, csak ha táppénzre akarsz menni.

Ha terhes vagyok, hogyan helyezkedik el a méhszájam és milyen tapintása/nyitottsága?

Legjobb válasz: Ha terhes vagy akkor a méhszájad teljesen bezáródik és egy nyálka kúp vonja be hogy nehogy még véletlenül is bejusson valami fertõzés, vagy valami!

Ha terhes vagy akkor a méhszájad teljesen bezáródik és egy nyálka kúp vonja be hogy nehogy még véletlenül is bejusson valami fertõzés, vagy valami!
Terhesen zárt, és relatíve magasan van. De ha eddig nem végeztél méhszáj-önvizsgálatot, és most terhességre gyanakszol, akkor ne most kezdd el!
Nagyon magasan van, alig érni el, teljesen zárt, és kõ kemény!

Most járt le a próbaidõm, veszélyeztetett terhes vagyok, hogy jelentsem be? Irásban? Mennyi lesz a táppénzem minimálbérnél?

Elõtte nem volt munkaviszonyom,gyesen voltam.ezt követõen új munkahelyre mentem,most újra terhes vagyok.Hogy fog alakulni a táppénz,ha minimálbéren vagyok? végig azon lehetek? Gondolom Gyed nem fog járni. Tgyás esetleg? segitsen valaki,mert hiába néztem utána,elvesztem benne teljesen :)

Legjobb válasz: Oooo...ha Gyed nem fog jarni, tgyas miert jarna?! Nekem anno nem kellett bejelentenem, kozoltem, hogy terhes vagyok es az orvos nem engedi, hogy dolgozzak. Bar nalam mindenki tudta a fonoksegbol, hogy a szivemmel bajok vannak. Varj, amig azert a probaido letelik es utana egy kicsivrl jelentsd be, ne egybol. Gondolom van ra alapos indokod, hogy miert mesz tp-re. Bar a munkaltato amugy se fog repdesni az oromtol, de ez mar az o baja. A Tgyashoz es a Gyedhez is 365 nap biztositott ido kell.

Oooo...ha Gyed nem fog jarni, tgyas miert jarna?! Nekem anno nem kellett bejelentenem, kozoltem, hogy terhes vagyok es az orvos nem engedi, hogy dolgozzak. Bar nalam mindenki tudta a fonoksegbol, hogy a szivemmel bajok vannak. Varj, amig azert a probaido letelik es utana egy kicsivrl jelentsd be, ne egybol. Gondolom van ra alapos indokod, hogy miert mesz tp-re. Bar a munkaltato amugy se fog repdesni az oromtol, de ez mar az o baja. A Tgyashoz es a Gyedhez is 365 nap biztositott ido kell.
Miért nem dolgozol addig hogy meglegyen az 1 éved és akkor jár minden.Táppénz nagyon kevés lesz.
Irasban a legjobb bejelenteni. Táppénzre csak annyi ideig tudsz menni, amennyit dolgoztál, tehat most harom honap utan 3 hónapot. TGYAS es GYED csak megfelelõ munkaviszony utan járna, ez minimum 1 ev.
Csak addi lehetsz táppénzen, amennyitelõtte dolgoztál. Tehát 3 hónapig lehetsz táppénzen. 1 év munkaviszony kell a Tgyás, GYED-hez, ami neked nem lesz meg ha nem dolgozol
A többieknek abban igaza van, hogy ha ez az elsõ munkaviszonyod, akkor táppénz csak annyi napra jár, amennyi napot dolgoztál. A gyed igényléséhez 1 év biztosítási idõ kell. A biztosítási idõbe beleszámít a táppénz idõszaka is, de ha 3 hónap volt a próbaidõ és 9 hónap a terhesség, akkor is épp csak összejön az egy év, ha pont a próbaidõ lejártakor estél teherbe. Szóval necces. Írd le a pontos idõpontokat, hogy mikortól dolgozol, és mikorra várod a babát. A munkáltatónak mindenképpen bejelenteném, mert akkor élvezel csak védelmet, ha kirúg, akkor táppénz se jár, mert nem lesz biztosításod. Szóval én a helyedben írnék két példányban egy bejelentést, az egyiket átvetetném vele (aláírás, dátum), hogy tudd bizonyítani, bejelentetted. Aztán dolgozz, ameddig tudsz, ment mint írtuk, csak annyi idõre kapsz táppénzt, amennyi jogviszonyod van.
Azt sem sem gondolod, komolyan, hogy annyi lesz a táppénzed mintha dolgoznál?
A kérdező hozzászólása: köszönöm ...nem ez az elsõ munkaviszonyom, mert 9 évet ledolgoztam már, utána külföldön éltem, majd itthon szültem.3 évig gyesen voltam. Most újra terhes vagyok. Így is csak 3 hónap táppénz járna? Sajnos nem dolgozhatok, mert az elõzõ terhességem alatt is a 15.héttõl feküdnöm kellett, gyenge a méhszájam :( így is koraszülött lett a kislányom. Ez most is így lesz...
Mindenképpen két példányban add be a terhességedrõl a bejelentést és írja is alá a fõnököd.Akkor már nem rúghat ki!!Dolgozz addig ameddig lehet, ha tudják, hogy terhes vagy úgyis odafigyelnek rád, mert egy munkahely miatti vetélésbõl nagy bajuk lehet!
Így már értem. Ha veszélyeztetett vagy, akkor nem mondom, hogy dolgozz. Ha anyagilag tudjátok vállalni, hogy csak gyest kapsz, akkor ne kockáztasd a vetélést. Nem ér meg annyit az egész. Ha minimálbérre vagy bejelentve, szerintem 40-45 ezernél biztos nem lesz több a gyed. A gyes 25 ezer. Mérlegelj, hogy a havi 20 ezerért megéri-e vállalni a kockázatot. Sajnos én is veszélyeztetett vagyok, (volt már vetélésem is), az alap házimunkát sem bírom megcsinálni teljesen, mert begörcsölök. :((

Párommal nem terveztünk babát, de most úgy néz ki, hogy terhes vagyok. Hogy mondjam meg neki?

Még csak fél éve vagyunk együtt, neki már van három gyereke, nekem még nincs. Én 24 éves vagyok, ő 40 Ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: "Drágám, terhes vagyok."

"Drágám, terhes vagyok."
Mit tennék? Attól függ, o akar e gyereket vagy sem.... Ha nem akar, képes lennek e anyagilag es érzelmileg egyedül nevelni.....
Minél elõbb megbeszélném vele. Ebben csak közösen dönthettek.
"Te 40 vagy, én 24, mégsem tudunk védekezni rendesen, édes!"
Ebben a kérdésben csak ketten dönthettek , külsõ befolyástól mentesen (függetlenül attól , hogy itt milyen válaszokat kapsz )! Azt hiszem , lehetek õszinte ... ha én a helyedben lennék , nem biztos , hogy ezt a babát most bevállalnám . De ez csak az én véleményem , döntsetek belátásotok szerint !
Tedd össze a két kezed és adj hállát... fél éve probalkozunk és semmi... én 23 vagyok---
HÉ! hogy beszélsz! normálisan írtak neked! fél éves kapcsolat, pasid öreg, te meg megtartod! hajrá!
"Én már szeretnék babát ezért mindenféle képpen megtartom de nem tudom mit fog hozzá szólni." Fél éves kapcsolatban, te 24 vagy. Te normális vagy, hogy megtartod? Azt sem tudod, hogy kitart-e melletted, önálló kereseted meg gondolom nullához konvergáló. Ez nem ennyibõl áll, hogy "én szeretném, szóval megtartom", nagyon nem. Sajnálom a pasit, hogy egy ilyen õrülttel jött össze, mint te. Húzzál abortuszra két nagy pofon után.
"Mi úgy vagyunk vele, hogy majd lesz valahogy." Tudatos gyerekvállalás, biztos élet, stabil kapcsolat, jövõkép. Pont erre van szükség. Nálad ahogy látom minden pont maradéktalanul teljesül. Hajrá :S
Ha nem akarná a gyereket, akkor meg azon pattognának, tehát mindegy, mit mond itt a kérdezõ. Kérdezõ, ezt az ügyet ti ketten döntsétek el, csak a saját akaratotokat figyelembe véve. A kapcsolatotok részletei nem ránk tartoznak, akármi is lesz a végkifejlet, ezen az oldalon úgyis megtalálják az okot, hogy háborogjanak rajta sajnos, hidd el.
Hát kiugrani a pasi a bõrébõl nem fog az tuti:DD
Úgy érzem, hogy 1 fõvel ismét nõni fog az egyedülálló anyák népes tábora.
Szóval: jól átverted a párod, de annyi eszed sem volt hogy elõtte többé-kevésbé megtudd, mit fog reagálni. Gratulálok. Persze, hogy lesz valahogy: õ lelép, gyt-t nem fizet te meg majd szidod a kormányt meg az országot meg a munkáltatót meg mindenkit mert kevés a segély és ebben az országban nem lehet megélni.
A kérdező hozzászólása: Mi úgy vagyunk vele, hogy majd lesz valahogy.
Hogyhogy nem tudod, hogy akar-e gyereket. A párok beszélgetnek a jövõjükrõl. Nem folyamatosan errõl, de azért néha ez a téma is felvetõdik.
"Szedtél gyógyszert, de szart se ért." Szerinted ezt ki hiszi el?..
Szívem, az a szánalmas, aki nem tud védekezni! :)
Ezt a k.va kib.... sok rosszindulatú embert! Csak az elejét olvastam végig, de a bicska kinyílt a zsebemben. Kérdezõ: lehet, hogy félsz, mit fog szólni a párod, de ettõl függetlenül le kell ülni mihamarabb és meg kell beszélni vele. Elõfordul, hogy akár még gyógyszer vagy más védekezési mód mellett is terhes lesz valaki. Elmondod neki, hogy te szeretnéd a gyereket, megkérdezed, õ hogy áll hozzá. Ezután lehet dönteni. Ha õ nem akarja, te pedig igen, akkor van rá esély, hogy ha a gyerek mellett döntesz, a pasi lép. Ezt neked kell eldönteni, hogy ezek után vállalod-e magadnak a gyereket vagy sem.
Ennyi nõ nem esik teherbe MEGFELELÕ védekezés mellett. Szedtem a bogyót, de szart se ért? Ez mi? Most kezdted? Vagy kimaradt 1-2 szem? Az van, hogy nem tudnak védekezni, aztán jaj becsúszott..szégyen!
Kérdezõ, hagy érdeklõdjek már, amúgy van B terved? Mi van ha a pasi nem akarja a gyereket? Akkor is megtartod? Mi van, ha elküld onnan, hol fogsz lakni? Mibõl fogod felnevelni, ha úgysem fizet gyerektartást? És egyáltalán, mit mondasz a gyerekednek 10 év múlva, hol van az apukája?
Jó, mondjuk ennyi idõ után valószínû. :D Ha az elején van, akkor még nem látszik.
hát kénytelen volt
Mire jutottál végülis Kérdezõ? Elmondod/elmondtad a terhességed?
51/51 Idõpont tegnap 22:17 én meg úgy gondolom hogy védekezzen az (is) aki nem akar gyereket, hiába mondja a másik. ha a férfi nem akar akkor huzzon óvszert, akármit mond a nõ, ha a nõ nem akar szedjen fogamzásgátlót, vagy egyéb módon védekezzen.
Ezek miatt nem szabad a nõkre bízni a védekezést. Ki tudja mi jön össze?
Õ már egy meglett ember, sõt, ahogy olvasom, õ már egy NAGYPAPI. Én megérteném, ha nem akarná elölrõl kezdeni az életét..
Szerintem itt nem is amiatt támadják "bicskanyitogató stílusban" a kérdezõt, mert terhes lett, hanem hogy egy 3 gyerekes apától, aki nem fizet a meglévõ gyereki után sem gyerektartást, pedig az egyik még pici lehet. Szóval nem túl rózsás a helyzete.
Elõzõ vagyok. Mi pont azért, mert úgy tudtuk nem lehet babánk, (miattam) nem védekeztünk.
A sok ember nem rosszindulatú , hanem realista . NEkem az a bicskanyitogató , hogy adott egy nõ aki terhes lesz és a közvélemény szerint kutya kötelessége megtartani a babát bármi áron . ... Itt most nem a kérdezõrõl írok , hanem csak úgy általában . Mindenki maga döntse el tudja e , akarja -e vállalni a gyereket . Itt csak a kérdezõre (+ a párjára ) tartozik , mit dönt . Én nem akarom befolyásolni a döntését , nem mondom márpedig tartsa meg és nem török pálcát felette akkor sem ha elveteti a babát .
Egy párkapcsolatban mindenfélérõl szoktak beszélgetni, nem csak ágyba bujnak. Tehát megválaszoltam az utolsó kérdésedet.
21 -es te a szerencsés kivételek közé tartozol . :-) Én nem minden körülmények közé tartanék meg babát ... (Anyuka vagyok egyébként jómagam is ) A páromnak is lenne beleszólása , akarata ellenére nem kényszeríteném apaságra .Egyedülállóként pedig nem indulnék neki az anyaságnak ... kivéve , ha egészségügyi okokból nem lehetne gyermekem többé.(Ez esetben egyedül is bevállalnám ).
mit fog hozzá szolni? szívem, van három gyereke, nyilván nem tõled, nem terveztettek babát, te megtartod akár akar akár nem... szerinted mit fog csinálni? már három gyereket elhagyott, egy negyediket se lesz neki nehéz, ha nem akarja...
tablettát szedtél?
az sok mindentõl függ, mondjuk a körülményektõl is: együtt éltek? õ együtt él a 3 gyerekével? Szerintem nem kell nagy körítés, elég, ha eléteszed a tesztet és közlöd, hogy terhes vagy. Nem biztos, hogy örülni fog, gondolom a másik 3 gyerek is irtó sokba kerül, mert még nem lehetnek nagyok.
A kérdező hozzászólása: Milyen felesége???? Gyerektartást meg amúgy sem fizet.
Az hagyján õ mit szól DE A FELESÉGE????
Így: Drágám, átvertelek és teherbe estem mert gyereket akarok. Nem érdekel a véleményed, de gyerektartással majd jól lehúzlak.
Azért a párodnak is van beleszólása , hogy szeretne-e megint apa lenni + ha esetleg (ne így legyen ! ) nem maradtok együtt egy 4. gyerek után is gyerektartást fizetni ... Beszélgessetek , ha a párod is szeretné akkor semmi gond ... ez esetben sok boldogságot és jó egészséget kívánok :-) !
A kérdező hozzászólása: Egy 40 éves pasi egyáltalán nem öreg, volt már 20 évvel öregebb pasim is. Szóval, hogy mondjam el neki?
Nem terveztetek babát, õ lehet nem is akar, de te nagyon szeretnél. Lehet, hogy nem is véletlen az a teherbeesés... :) Ültesd le és beszéljétek meg. A kérdést pedig nem értem, hiszen pontosan tudod mit akarsz. Ha az a baj, hogy hogyan mond meg neki, akkor már megkaptad a választ. "Szívem, terhes vagyok." Nem olyan nehéz ez.
A kérdező hozzászólása: Képzeld el, hogy dolgozom te kotnyeles satrafa!
Ha a 3 gyerekének nem fizet gyerektartást, gondolod hogy a 4.-re fog? Mibõl fogtok megélni az elsõ 2-3 évben?
nem fizet gyerektartást? Akkor a tiéddel szerinted fog foglalkozni?
Évek óta tablettával védekezünk, és nem csúszott be baba. Ehhez rendszeresen kell szedni. Ezt neked senki nem mondta?
A kérdező hozzászólása: Csak élettársa volt. Honnan tudjam, hogy akar e gyereket? Amúgy a nagyobbik fia 20 éves. 73%-os! Nagyon szánalmas vagy.
Gratulálok, 20 évvel idõsebb pasid is volt már....Azaz 60? Hát.... A 40 éves férfi valóban nem öreg még.De hozzád igen!Mindenáron megakarsz fogni magadnak egy nagyapát, akinek már nem kell gyerektartást fizetnie... Kérdésedre válaszolva:Egyszerûen:Drágám, apává tettelek! Majd meglátod, örül e neki....ha szerencséd van, igen...
Beszéld meg a pároddal, hogy õ mit szeretne. Te már eldöntötted, hogy megtartod. Tehát vagy szeretné a babát, és együtt felnevelitek, vagy nem szeretné, és egyedül neveled fel. Én védekezem, mert még nem szeretnék teherbe esni, bár már tervezzük a babát. De tudom, ha mégis becsúszna most, akkor párom lenne a legboldogabb a világon. (Én még kevésbé szeretném mint õ.) Ezt csak tudja már az ember a párjáról, hogy szeretne-e babát most vagy a jövõben, vagy nem.
40 éves és felnõtt gyereke van unokával?? Tiniterhesség volt? A legkisebb gyerek meg ha jól számolom, igen kicsi? Kisgyerek mellett lépett félre? Most jön megint egy baba? Elvált?
Több éve szedem és használ... Mondjuk rendesen szedem és nem akarom átbaszni a párom!
El is hiszem hogy szedted! Na ezért sem bízok a nõkben.
A kérdező hozzászólása: A két gyereke már felnõtt sõt az egyiknek már gyereke is van. A kisebbik gyereke és az unokája között csak pár hónap külömbség van. Szedtem gyógyszert de [email protected] sem ért.
Egyébként nem sajnálom a pasit, perkáljon csak, húzott volna gumit. A többi módszer nem a legbiztonságosabb, hányszor hallani, hogy nõ elfelejtette bevenni, nem hatott a gyógyszer valami miatt, õ is rizikózott.
A kérdező hozzászólása: Én már szeretnék babát ezért mindenféle képpen megtartom de nem tudom mit fog hozzá szólni.

Oktober 20-án betegedtem meg utoljára, azota nem jött meg, hogy tudom kiszámolni ha terhes vagyok, hogy mikor lettem az?

Legjobb válasz: Mindenképpen menjél el orvoshoz! Ha nem vagy terhes, akkor sem normális, hogy már egy vérzésed kimaradt.

Mindenképpen menjél el orvoshoz! Ha nem vagy terhes, akkor sem normális, hogy már egy vérzésed kimaradt.
Okt ota nem volt meg???És még nem teszteltél?Ha + akkor csak az orvos fogja +mondani hogy hány hetes terhes vagy.De ha - akkor is irány az orvos mert 35 napnál hosszabb ciklusnál nem szokott pé lenni.És jó lenne kideriteni hogy mi a baj.Kívánom hogy ugy legyen ahogy te szeretnéd!
Mivel az orvos az utolsó menzesz elsõ napjától számolja, így pl így. Vagy elõveszed a memóriád, és kifilózod, mikor lehetett olyan alkalom. :)
Szia!http://www.kismama.hu/szuleteskalkulator/?calc_type=birth&bi..
Itt kitudod számolni! Elõzõ válaszoló!
Ha terhes vagy akkor már 8 hetes vagy! Ideje lenne orvoshoz menni, azt hogy mikor estél teherbe az attól függ hány naposak a ciklusaid. Félidõben a legvalószínûbb. Orvosok is innen számolják. Még nem tezsteltél????
Tesztelj! Az orvos az utolsó menstruációd elsõ napjától fogja számolni a terhességed korát! Ilyenkor nagyon hamar pozitív már a teszt! és az orvos úgyis rákérdez, hogy teszteltél-e. A fogantatás napját azonban nehezebb megmondani, pláne ha nem teljesen szabályosak a ciklusaid. Az általános módszer az, hogy a félidõben történt, az az ha 28 napos a ciklusod, a 14.napon. Azonban sokaknál nem így van, ezért is változik a terhesség ideje alatt a baba kora, meg mert nem egyformán nõnek... Vegyél egy tesztet, aztán eredménytõl függetlenül irány a doki! Mert ha mégis negatív, akkor meg kell keresni, mi az oka, hogy nem jött meg. Nekem sajnos pont tavaly ilyenkor volt ilyen problémám...

Munkahelyi baleset (másfél éve) után november közepén mentem vissza dolgozni. Most 8 hetes terhes vagyok. Hogy fogják a GYED-et számolni? Meddig érdemes dolgoznom (3 műszak)?

Legjobb válasz: Ne dolgozz 3 mûszakba ha terhes vagy. Elõszõr táppénzre kell menned, addig, ameddig megszületik a pici, aztán jön a gyás 168 napig, és csak utánna a gyed.

Ne dolgozz 3 mûszakba ha terhes vagy. Elõszõr táppénzre kell menned, addig, ameddig megszületik a pici, aztán jön a gyás 168 napig, és csak utánna a gyed.
Lehetsz terhes, de legalább a terhesség alatt lesz idõd megtanulni helyesen írni. Javaslom.
Én a menzesz elmúlása utáni napon voltam a párommal védekezés nélkül (mi ugyan akartunk volna babát, de nem tartottuk lehetségesnek egy nappal a menzesz után), utána több, mint egy hónapig nem is találkoztunk (nert vidéken dolgozott), és ikrekkel lettem terhes. Szóval a óriási szerencséd van, akkor nem maradsz terhes, de azt jegyezd meg, hogy olyan nap nincs, amikor nem eshetsz teherbe, ha nem védekezel.
A zuhany jó dolog, tiszta leszel, illatos, felfrissít, de a fogamzásgátló értéke pont annyi, mintha narancsot ennél szex után...
A vesszõt és a pontot nem ismered, csak a hímvesszõt?
gyanítom, hogy nem vagy terhes, de nem a zuhan miatt, hanem a ciklusod miatt nem. A zuhany nem védekezési módszer, ha nem akarok még babát, akkor tessék normálisan védekezni. Extrém peteérésnél bizony két csíkos lesz az a terhességi teszt...
Lehetsz terhes. 33N

14 éves terhes vagyok. Hogy mondjam el szüleimnek?

Legjobb válasz: Terhes csak max 9 hónapos lehetsz.

Terhes csak max 9 hónapos lehetsz.
Ha nem kamu, akkor csak azt tudom mondani, vegyél egy nagyon mély levegõt, és egyszerûen mondd meg. Aztán készülj fel mindenre.
Úgy mondd el, ahogy ide leírtad. Remélem nem erõszakból történt, viszont akkor vállalnod kell a tetteid következményeit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!