Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok, szeretnék (177 db)

13 hetes terhes vagyok. Szeretnek uszodaba jarni mert imadok uszni. Kell-e hasznalni tampont es ha igen milyent?

Legjobb válasz: Te ismered a szervezeted, te tudod mennyire vagy érzékeny. De azt kalkuláld bele, hogy terhesen gyengébb az immunkrendszer. Én strandon pl soha nem fürdök, 5mp a vízben és egy hónap kezelés...viszont a természetes vizekben semmi bajom. A canesten krémmel bekent tampont szokták javasolni, hogy nehezebben kapj el fertõzést. De ha nem vagy érzékeny, akkor nem kell használnod.Majd meglátod és kialakul.

Te ismered a szervezeted, te tudod mennyire vagy érzékeny. De azt kalkuláld bele, hogy terhesen gyengébb az immunkrendszer. Én strandon pl soha nem fürdök, 5mp a vízben és egy hónap kezelés...viszont a természetes vizekben semmi bajom. A canesten krémmel bekent tampont szokták javasolni, hogy nehezebben kapj el fertõzést. De ha nem vagy érzékeny, akkor nem kell használnod.Majd meglátod és kialakul.
Édesanyám azt mondta, h ne járjak uszodába, én szerettem volna, de lebeszélt róla.Azt mondta, hogy most épp elég "baja" van a szervezetemnek, nemhogy valami gombát is összeszedjek, és ugye nem mindegy, hogy babásan mit használok stb. Végülis mégiscsak 3 gyermek anyja, és a szülésbõl diplomázott ápolónõ.
Én semmiképpen nem tenném ki a babám egészségét annak, hogy olyan helyre menjek ahol gombát, vagy fertõzést lehet összeszedni! Ha eddig ellenállt a szervezeted, az még nem biztos, hogy a terhesség alatt is ellenáll. Én ezt elítélem, de persze a döntés a te kezedben van.
Szia! Vannak az úgynevezett úszó tamponok amik vazelinnel vannak átitatva és kifejezetten megelõzésre van a fertõzések ellen pl.: gyógyszertárakban biztos lehet kapni Remélem segíthettem ! Ada

Terhes vagyok szeretnék leszókni a dohányzásról, de nem igazán megy. Mit tegyek, hogy közben ne legyek idegbeteg?

Legjobb válasz: Nem leszel idegbeteg. Koncentrálj a babára, hogy neki ez mennyire ártalmas. Csak õrá gondolj, nem fog tudni rendesen fejlõdni, a tüdeje, a szíve, stb. Te sem akarsz beteg babát!!! Gondolj arra, hogy ha megszülöd, akkor majd újra cigizhetsz. Csak szünetet tartassz. Egyébként nem tudom hogy vagy vele, de ha terhesen meglátok dohányozni egy nõt, le tudnám csapni. Egyébként én is le tudtam tenni, pedig tõlem nagyobb bagós nincs, és nem voltam kettyós. Csak el kell döntened. Tényleg. Remélem segítettem. http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=4112

Nem leszel idegbeteg. Koncentrálj a babára, hogy neki ez mennyire ártalmas. Csak õrá gondolj, nem fog tudni rendesen fejlõdni, a tüdeje, a szíve, stb. Te sem akarsz beteg babát!!! Gondolj arra, hogy ha megszülöd, akkor majd újra cigizhetsz. Csak szünetet tartassz. Egyébként nem tudom hogy vagy vele, de ha terhesen meglátok dohányozni egy nõt, le tudnám csapni. Egyébként én is le tudtam tenni, pedig tõlem nagyobb bagós nincs, és nem voltam kettyós. Csak el kell döntened. Tényleg. Remélem segítettem. http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=4112
NE CIGIZZ !!! EGY ÉLETET NYOMORÍTASSZ MEG!!! A FÉLTESTVÉREM(apu felõl) AZÉRT LETT ASZTMÁS, MERT AZ IDIÓTA ANYJA CIGIZETT, AMIKOR TERHES VOLT!! MEKKORA [email protected] VAGY!!
Igazából minden idegerõsítõ, ami szüntetné a nikotinhiányt, ugyanúgy árt a gyereknek... talán gondolj arra, hogy nem akarsz 15 évesen a sérült gyereked szemébe nézni, hátha megnyugtat.
A 20:04 re válaszolnék:sem anyukám sem apukám nem dohányzott soha életében, mégis és is és a bátyám is asztmásak vagyunk.
A rák vigye el a szemöldöködet, anyám mind3munknál letette a cigit egészen addíg amíg még szoptatott

Miskolcon melyik dokit ajánlanátok? Bár van még időnk 6 hetes terhes vagyok, szeretnék időben tájékozódni.

Legjobb válasz: szia! mi Sándor Csabához jártunk, nagyon meg voltunk vele elégedve, de 2 alakalom után kiderült, hogy nem szüleszt... Most csütrötökön megyünk majd Dr. Gubáshoz, nekem nagyon szimpatikus, telefonon egyeztettem vele 2 hete, voltunk nála 7 hetesen vérzés miatt az ambulancián, megnyugtatóan magabiztos! A párom unokatestvérék is most terhesek, õk is hozzá járnak, egy másik doki azt mondta neki, nála jobbat nem is találhattak volna! sztem egy szintén szakmabelitõl ez nagy elismerés! állítólag egy terhesgondozás 5-6E ft nála, egy szülés meg egy alkalom 10x-ese. majd csütörtökön meglátjuk mennyit kér, bár biztos több lesz, hogy most megyünk elõször, meg ugye ez lesz a 12. heti vizsgálat. sok sikert és probléma mentes babavárást!

szia! mi Sándor Csabához jártunk, nagyon meg voltunk vele elégedve, de 2 alakalom után kiderült, hogy nem szüleszt... Most csütrötökön megyünk majd Dr. Gubáshoz, nekem nagyon szimpatikus, telefonon egyeztettem vele 2 hete, voltunk nála 7 hetesen vérzés miatt az ambulancián, megnyugtatóan magabiztos! A párom unokatestvérék is most terhesek, õk is hozzá járnak, egy másik doki azt mondta neki, nála jobbat nem is találhattak volna! sztem egy szintén szakmabelitõl ez nagy elismerés! állítólag egy terhesgondozás 5-6E ft nála, egy szülés meg egy alkalom 10x-ese. majd csütörtökön meglátjuk mennyit kér, bár biztos több lesz, hogy most megyünk elõször, meg ugye ez lesz a 12. heti vizsgálat. sok sikert és probléma mentes babavárást!
Szia! Én dr.Szemán Györgynél szültem 1 éve császárral. Õ a Bató házban rendel keddenként. Egy magánrendelés alkalmanként 8000ft azt hiszem. DE! Nála nincs ilyen megszabott dolog, hogy ennek a 10-szerese a szülés. Mi 30000ft-ot adtunk neki meg kb 5-ször voltam magánon. Akkor még 6000ft volt 1 alkalom. Én nagyon meg voltam vele elégedve. Legközelebb is hozzá fogok menni. Gubás dokiról én is csak jókat hallottam, mindenki dicséri. Amit tutira tudok, hogy Hardonyinak (Semmelweis) adott a tarifája, 100.000ft egy szülés. Persze elismert szakember és Õ ott a "góré", szóval az õ kismamái kivételes helyzetben voltak. (egy ágyas szoba, választható kaja, látogatási idõn kívüli bejárás...).
Én is Szemán doktornál szültem. Nála jobbat nem is kívánhattam volna magamnak. Magánra csak 4-5 alkalommal voltam, a kórházban nem kér pénzt. És nincs tarifája a szülésnek. Egyébként egy ismerõsöm Hardonyinál szült, és 20 v. 30 ezret adott neki, és nem kevesellte. Szó nem volt a mindenhol olvasható fix 100ezerrõl. Miután megkapta ugyanolyan kedves, és körültekintõ volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!

13 hetes terhes vagyok. Szeretnék járni kismama tornára. Hova mehetek Szegeden?

Még az is érdekelne, hogy ha az orvosom rábólint, mikortól érdemes elkezdeni. Még nemigen n?tt a pocim, nem fognak "kinézni" a pocakosok? Vagy ez nem mérvadó?

Legjobb válasz: Szia. Én 22 hetes szegedi kismama vagyok. Terhestornát Dávid Éva tart az ujklinikán,keddenként 17.00-18.00 500 Ft-ért. Kell vigyél magaddal igazolást az orvostól,szóban nem elég ha rábólint. Én ugy tudom, hivatalosan a 12héttõl lehet menni ha minden ok. Sztem biztos nem néznek ki ha elmész.Én is szeretnék,de eddig még nem kerítettem rá alkalmat. :( Jó tornázást! :)

Szia. Én 22 hetes szegedi kismama vagyok. Terhestornát Dávid Éva tart az ujklinikán, keddenként 17.00-18.00 500 Ft-ért. Kell vigyél magaddal igazolást az orvostól, szóban nem elég ha rábólint. Én ugy tudom, hivatalosan a 12héttõl lehet menni ha minden ok. Sztem biztos nem néznek ki ha elmész.Én is szeretnék, de eddig még nem kerítettem rá alkalmat. :( Jó tornázást! :)
Ja és ami még esetleg érdekelhet: Szülési tanfolyam: Hétfõnként 16.00 a Dózsa Gy. u. 21/B ben Szegeden. 8 alkalmas és ezt viszont kb. a 20 hét után szokták kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, lassan utánajárok!

12 hetes terhes vagyok, szeretnék orvost váltani, vagyis inkább nem szeretnék abban a kórházban szülni, ahol a dokim dolgozik. Az új is már meg lenne, ilyenkor mit kell csináljak, ha a régiben kezdték meg a terhesgondozást?

Legjobb válasz: Fogod magad és odamész az új dokihoz.Megmondod neki,h szeretnél nála szülni,mert...Innentõl kezdve el van intézve.Nekem is két kh-ban folyt a gondozásom,és én is a 12. hét után kerültem az újba.

Fogod magad és odamész az új dokihoz.Megmondod neki, h szeretnél nála szülni, mert...Innentõl kezdve el van intézve.Nekem is két kh-ban folyt a gondozásom, és én is a 12. hét után kerültem az újba.

9+5 napos terhes vagyok! Szeretnék a 12. héttől TP-re menni! Mi kell ehhez? Elég a körzeti orvos, vagy kell hozzá a nőgyógyász javaslata is?

Nem lógós vagyok és nem munkakerül?, szóval akik csak ezért írnának azok kíméljenek!

Legjobb válasz: A körzeti orvos 3 hónapra táppénzre vehet nõgyógyászati vélemény nélkül is, de utána minden hónapban kell a nõdokitól egy javaslat, ami alapján a házi doki minden alkalommal kiadja a táppénzes papírt. Én a 11. héttõl így vagyok itthon. 31+2 hkm

A körzeti orvos 3 hónapra táppénzre vehet nõgyógyászati vélemény nélkül is, de utána minden hónapban kell a nõdokitól egy javaslat, ami alapján a házi doki minden alkalommal kiadja a táppénzes papírt. Én a 11. héttõl így vagyok itthon. 31+2 hkm
Az én háziorvosom azonnal kérte a javaslatot a nõgyógyásztól. A nõdoki viszont minden további kérdés nélkül ki szokta adni, ha táppénzre akarsz menni.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem lehet gond, ha csak erre hivatkozom! mondjuk a vérnyomásom is szórakozik! a legmagasabb amit mértek az 147/98 volt, a múlt héten! de nekem ez már nagyon sok , mert baba nélkül 100 és 110 között szokott lenni
A nõgyógyász ad NONPOT javaslatot, ami alapján a háziorvos vesz fel táppénzre.
Én is a 12. héttõl vagyok itthon, a nõgyógyász ad egy javaslatot, amivel elballagsz a háziorvoshoz és õ az alapján kiír táppénzre. (Ez nem is igazán a háziorvosnak, hanem az oep-nek kell, mert egy ellenõrzés során a dokinak bizonyítani kell, hogy téged nem a két szép szemedért tart hosszú ideig tp-ez állományban. Hurrá, bürokrácia.)
engem a nõgyógyász vett táppénzre, úgy a 10-11. héttõl. Ha már úgy is járni kellett hozzá...(nem kellett utazni, itt volt helyben) kevesebbet is vártam mint a háziorvosnál a sok beteg közt. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Én féltem, hogy kivágnak, ha kiderül hogy terhes vagyok (gyártó sori össze szerelõi munkát végeztem, és ott nem tudtak volan más munka körbe helyezni, az már normális fizuval is járt volna:D ) és elmentem a helyi nõgyógyászhoz, és elmondtam neki, hogy mi a nagy harci helyzet. Tudni kell, róla, hogy egy k. csög tahó, inkább Dr. Haus modora mint ezé... és egybõl letorkollott, hogy minek nekem még gyerek, ilyen fiatalon (19 voltam, de 16-nak nézett-miközben a 14-15 éves barnább bõrûekhez meg igen nyájasan tud beszélni ) . Végül elsírtam magam, az aszisztensnõ megkérdezte hol dolgozom, és mikor megmondtam, akkor a dokihoz fordult és azt mondta, hogy azon a helyen hamar kivágják az embert, védõ törvény ide vagy oda... Így táppénzre vett. Üdv: 5. válaszadó
A kérdező hozzászólása: Az én dokim szerencsére jó fejnek tûnik! de hát még akkor is 2 hét múlva megyek sajna! De a tiédet drága utolsó, felnyársaltam volna!
Gondolatban, számtalanszor én is!! Volt egy olyan hogy elmentem hozzá, hogy terhességet állapítson meg, meg adjon valamit mert barnáztam. Vasat írt fel, azt mondta, a 7 hetes terhességre, amikor az embriócskánk már látszott az Uh-n hogy 4-5 hetes terhesség. Nagyon mérges lettem de csak másnap tudtunk volna normális dokihoz menni, de addigra késõ volt, a baba ugyan is pár órával azután, hogy haza jöttem, elment. Ami a legmegrázóbb volt, hogy ugyan úgy láttam az embriót amikor elment, mint ahogyan az Uh-n volt. Itt döntöttem el, hogy akár milyen csórón is adjuk a fejünket gyermek vállalásra, akkor is inkább a semmibõl teremtsünk elõ magánrendelésre lét. Na, csak ennyit a "nõ dokiról" De szerencsére ez már a múlt! és most újra babát várunk:) Gondoltam érdekel a sztori. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

23 hetes terhes vagyok, szeretnék elmenni egy hét táppénzre egy kicsit pihenni. Utána pedig vissza dolgozni. Ezt lehet?

A házidokim mondta, hogy nyugodtan szóljak ha úgy érzem pihenni szeretnék egy kicsit, na én most úgy érzem eljött az id?.:) Csak azt nem tudom, hogy a munkahelyemen mit mondjak, vagy szó nélkül eljöhetek? Aztán pedig visszamehetek dolgozni?

Legjobb válasz: Telefonálj be és mond azt, hogy beteg vagy. Nem kell tudniuk mindenrõl, nem biztos, hogy jó szemmel néznék.

Telefonálj be és mond azt, hogy beteg vagy. Nem kell tudniuk mindenrõl, nem biztos, hogy jó szemmel néznék.
A kérdező hozzászólása: Igen, erre én is gondoltam. Csak az a "gond", hogy elég jóban vagyok a kollegáimmal meg a fõnökömmel is és nem tudom tudnék e ilyet hazudni..:(
Ha olyan jóban vagy velük, akkor szerintem nyugodtan megmondhatod nekik, hogy egy kis pihire van szükséged, de 1 hét múlva mennél vissza melózni.22 hetes kismami
ne legyen ilyen dilemmád. nekem is volt, h nem akartam kiszúrni velük. mikor mégis elmentem pár napra, rájöttem, h mennyire jól tud esni egy kis pihenés. mondd azt, h a nõgyógyászod pihenést javasolt. nekem legalábbis tényleg ez volt az indok. a háziorvos erre szó nélkül kiírt, a kollégák, ha jóban vagy velük, megértik. és azt is, h nem akarsz szembeszállni az orvos javaslatával, és a legjobbat akarod a bébidnek. hajrá!
A kérdező hozzászólása: Okés! Akkor az lesz, hogy megmondom a doki pihenést javasolt egy hétre és kész, biztosan meg fogják érteni, ez jó.:) jobb mintha azt mondanám beteg vagyok és nincs is semmi bajom, aztán meg tényleg beteg lennék.. Köszönöm szépen a segítséget!:) Szeretek itt kérdezgetni!:) További szép estét meg persze sok örömöt Nektek és a Pocaklakótoknak/Babátoknak!:)

Terhes vagyok, szeretnék úszni, szedhetek így azért l-karnitint, nem ártalmas a babára?

Legjobb válasz: Én biztos nem szednék semmilyen kiegészítõt terhesség alatt. Minek kell neked az úszáshoz karnitin? Mindenhogy hízol pár kg-t, elkerülhetetlen, az hogy mennyit, a táplálkozásoddal szabályzod.

Én biztos nem szednék semmilyen kiegészítõt terhesség alatt. Minek kell neked az úszáshoz karnitin? Mindenhogy hízol pár kg-t, elkerülhetetlen, az hogy mennyit, a táplálkozásoddal szabályzod.
Ne szedj.

18 hetes terhes vagyok. Szeretnék táppénzre menni. Nem fogja rontani a gyedem átlagát?

7 éves munkaviszonyom van egy helyen,soha nem voltam még táppénzen.Köszönöm aki válaszol.

Legjobb válasz: Nem fogja rontani.

Nem fogja rontani.
Nem, nem rontja. Nem is számít bele, mert a táppénz nem bérezett nap.
Akkor jól értem, ha én is mondjuk októbertõl táppénzre megyek és márciusban fogok szülni, akkor az október elõtti fizetett napokat nézik? 5éves folyamatos munkaviszonyom van, kétszer 4 nap betegszabadsággal. Tehát a szülést megelõzõ évet veszik figyelembe? hány hónapot, csak a januártól szeptemberig terjedõ idõszakot?
Igen, csak azokat a napokat veszik figyelembe, amelyeken bérjövedelmet kaptál. Ha van 180 ilyen nap az igénylés elõtti évben vagy közvetlenül az igénylés elõtt, akkor a bérjövedelem az alap. Ha nincs, akkor más a számítási módszer, de akkor sem ront a táppénz a gyed átlagán.
Hármas neked nem lesz mindegy, hogy mikortól mész táppénzre, mert a szülés elõtti évet vizsgálják az ellátások kiszámításánál! És nem mindegy, hogy mennyi tgyást, gyedet fogsz kapni, mert nem mindegy hogy a szülés elõtti évben mennyi kereseted volt! Én Januárban szültem és november közepétõl voltam tp-en. A táppénzig megkeresett bérem után számolták az ellátásokat (mivel az után van befizetett tb).
De mindegy, mikor megy táppénzre, mert az ellátások meghatározásánál naptári napi átlagkeresetet számolnak. Ha megvan az igénylés elõtti évben (vagy z igénylést közvetlenül megelõzõen) a 180 bérezett nap, akkor megnézik hány forint bérjövedelmet kapott, és azt elosztják a bérezett napok számával. Ha valaki 100 ezres havi fizetéssel eljön augusztustól táppénzre, a naptári napi átlagbére 3300, ha októbertõl jön el, akkor is 3300, sõt, ha decembertõl jön el, akkor is.
Köszi a válaszokat, tovább nagyon nem tudok maradni, mert 3mûszak. 3as voltam
Beeg vagy vagy csak lusta ? Terhesseg nem betegseg vegig lehet dolgozni. En 36 hetig dolgoztam kemeny fizikai es szellemi munkaban 4 kg gyereket szultem konnyen gyorsan nem elhizva.
Utolsó válaszoló, le a kalappal elõtted, ha kemény fizikai munkát tudtál végezni még ennyi idõs terhesen is. Én a 3mûszakot nem annyira bírtam még nem terhesen sem. Ülõ munkát végzek, semmi fizikai, egésznap huzatban ülök, nyáron kint 40fok, itt bent pulcsiban, köpenyben ülünk és fázom.

6 hónapos terhes vagyok. Szeretnék elmenni maniküröshöz, körmöt hosszabitani. Ártalmas ez a babának?

Legjobb válasz: Nem ártalmas. Én szülésig végig jártam, semmi baja nincs a lányomnak.

Nem ártalmas. Én szülésig végig jártam, semmi baja nincs a lányomnak.
tényleg, mindig azon küzdöttünk, hogy 2 nap után lepotyogott az összes :)
Semmi bajod nem lesz tõle, de nem biztos, hogy tartós lesz, mivel a terhesség miatt megváltozhat a körmöd, nem tapad feltétlenül tökéletesen az anyag! Porcelánt ne kérj, a liquid már nem tenne jót. Egy körömépítõ, 10 hkm:-)
Nem lesz semmi gond, a lényeg az, hogy amivel dolgozik a manikürös, annak az erõs illatát ne lélegezdd be, jobb szellõztetett helységben csinálni :) Nekem is van, 18hkm
Nekem végig volt. Soha senki nem mondta, hogy szülésnél nem lehet, nem is szóltak érte. De van, ahol leáztatják, hogy lássák a körmödrõl, ha valami gond van. Amúgy nem ártalmas. De ha porcelánból csinálják, ott azért nem bizti hogy jó szagolni az acetont, vagy miaz.
Mehetsz nyugodtan, nekem is volt végig, mind a kettõnél, senki nem szólt miatta, hogy nem kéne.
Kicsit furi kérdés, de azért kedves ketteske, nem kéne ilyen cinikusan válaszolni. Nem árthat a mûköröm, de pl. sok mûtét elõtt levetetik a mûkörmöket, mert figyelik az igazi körmöket. Pl. ha belilul, akkor az jelezhet gyulladást, vagy kilökõdést... De szerintem terhességnél/szülésnél nincs jelentõsége. :) Boldog babavárást! (ja és még valami a kettesnek: Inkább ilyen kérdéseket tegyen fel egy kismama, mint, hogy alkoholizáljon, cigizzen vagy drogozzon terhesség alatt, úgy, hogy le sem sz*arja a benne növekvõ kis életet).
Ha épített mûkörmöt akarsz, akkor kérj maszkot.
egy ilyen kérdés miatt azért nem kell lenézni a kismamát, annyi [email protected] írnak összevissza, megértem, ha nem biztos benne! kedves kérdezõ, nem lesz bajotok, boldog babavárást!
Dehogy is.. Egyáltalán nem árt a babának.
Nem lesz baja, ha megszületik akkor szokott kényelmetlen lenni a mûköröm, hogy meg ne sértsd a kicsit a "karmokkal"de gondolom nem 3centiseket akarsz? :-))))" 2 es válaszoló, ez egy olyan oldal ahol kérdéseket lehet feltenni.... azért van ha nem tudnád, akármit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!