Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok, nem a (3162 db)

Most akkor lehetek terhes vagy nem? A barátommal análoztunk gumi nélkül és kétszer félre csúszott a pénisze. Nem hatolt a hüvelyembe csak hozzáért a szemérem ajkaimhoz (meg esetleg kicsit a méhszájamhoz de az nem biztos).

Utána nem sokkal (10-15 perc múlva) elmentem megmosakodni alulról.

Legjobb válasz: lehetsz, az esély kb 0,1%...mert nem csak az ondóban vannak spermiumok, de nem túl valószínû, hogy azoktól terhes leszel(persze elõfordulhat) Amúgy, ha nem hatolt a hüvelyedbe, hogy ért a méhszájhoz? az a hüvely végén van. Viszont így, ha gumi nálkül análoztatok és "félrcsúszott", fertõzést kaphasz el inkább...

lehetsz, az esély kb 0, 1%...mert nem csak az ondóban vannak spermiumok, de nem túl valószínû, hogy azoktól terhes leszel(persze elõfordulhat) Amúgy, ha nem hatolt a hüvelyedbe, hogy ért a méhszájhoz? az a hüvely végén van. Viszont így, ha gumi nálkül análoztatok és "félrcsúszott", fertõzést kaphasz el inkább...
lehetni lehetsz de tényleg nagyon kevés rá az esély 95% hogy nem... sõt... több is. de akár még a lepedõrõlis bejuthat a hüvelybe némi spermium úgyhogy lehetni bármi lehet... de ha biztosra akarsz menni akkor terhességi gyorsteszt 3 napon belül mindent kimutat! :)
Hány évesek vagytok? Gumi nélkül? Te jó ég. Azért a higiéniára gondolhattatok volna. Hát amúgy nem tudom neked hogy van, de ahhoz hogy a méhszájadat elérje a péniszével be kell hatolni a hüvelybe. Az esély meg van rá, hogy lehetsz terhes, de nem nagy a valószínûsége. Amúgy sok mindentõl függ a teherbe esés, nem mindig megy az olyan könnyen. Szóval max 5-10% esélyre tippelek. De figyeld a ciklusodat és magadat, ha bármi jelet tapasztalsz akkor irány a doki vagy vegyél tesztet.
A kérdező hozzászólása: Bocsi elírtam hüvely bemenetet akartam írni nem méhszályat :S Amúgy meg köszönöm a válaszokat :)
Nem lehetsz terhes! Szex helyett inkább a helyesírási kéziszótárt lapozgasd. (méhszáJ)
Van (volt) mellette másik nemû malac kb 2 hónappal ezelõtt?
Mindenesetre adj neki sok c vitamint, meg ha van, akkor lucernaszénát. Sok c vitamin van például a paprikában (véletlenül se legyen csípõs!), csipkebogyóban (magozd ki), friss fûben. Olyan tápot adj neki, amiben van plusz c vitamin.
A kérdező hozzászólása: Június közepe felé vittük el a hímet.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
A vemhesség 59-73 nap, a leghosszabbal, a 73 nappal számolva július 1-tõl eltelt 31+31+7=69 nap, ha június 26-án már nem volt hím, akkor nem lehet vemhes, mert túl lenne a 73 napon. Két kérdés: 1. Biztos, hogy június közepén vittétek el a hímet, nem kevered júliussal? 2. Mennyi idõs a malac és hanyadik szülése lenne?
Ha a malac elmúlt egy éves és még korábban nem szült, akkor lehet, hogy becsontosodott a medencéje és egyszerûen nem tudja megszülni a malacokat. Ha ez a helyzet, akkor sürgõsen orvoshoz kell vinni, mert különben biztos belepusztul. Olvasd el ezt: http://www.gemon.ro/vemhes.htm

Ugy 3napja összejöttem valakivel, és lefeküdtünk egymással de nem védekeztünk. Az az igazság hogy ugy kb 1-héttel ment el a menstruáciom. Lehetséges-e hogy terhes vagyok? Nem tudom mit csináljak!

Legjobb válasz: Szia! Igen lehetséges,hogy terhes vagy.Tök mindegy,hogy mikor volt meg,semmi nem biztos,csak ha védekezel (bár néha még az se,de még mindig nagyobb az esélye,hogy nem leszel terhes)!Szerintem csinálj egy tesztet 1-2 hét múlva.Addigra már kimutatja ha terhes vagy.De reméljük,hogy nem....:-)

Szia! Igen lehetséges, hogy terhes vagy.Tök mindegy, hogy mikor volt meg, semmi nem biztos, csak ha védekezel (bár néha még az se, de még mindig nagyobb az esélye, hogy nem leszel terhes)!Szerintem csinálj egy tesztet 1-2 hét múlva.Addigra már kimutatja ha terhes vagy.De reméljük, hogy nem....:-)
Én a fertõzésektõl is tartanék....
menj el a nõdokidhoz és beszélj vele. ha most nem mész el és nem vagy terhes, megjön a menzid, akkor is érdemes elmenned orvoshoz 1-2 hó múlva, mert összeszedhetted a HPV vírust is, amit szintén kezelni kell
Annyit az elõzõhöz kiegészítésként, hogy a terhesség ötödik hete a vérzés elsõ napjától számolandó, az a fogantatástól számítva még csak a harmadik hét. Amikor (szabályos ciklusnál) kimarad a vérzés, akkor a baba még csak 2 hetes, de a terhesség már 4 hetes.
Az, hogy mikor volt meg, az tök mindegy tényleg, van olyan ismerõsöm aki mensi alatt lett terhes. Úgyhogy most nagy esélye van annak, hogy összejött, mivel ráadásul pont a peteérés közelében voltatok együtt. (Már az orvosi számítás szerint). Hát, szerintem még két hét múlva is korai a teszt, nekem a terhességem 5. hetében mutatta ki ugyanis, és akkor is elég halványan. Úgyhogy várni kell türelmesen, esetleg, ha nagyon félsz, akkor beszélj a nõgyógyászoddal, Õ UH-n semmit nem fog még látni, mivel ott is csak legkorábban a 4.héten láthatják biztonsággal, de van akinél késõbb, viszont ha elmondod mi a hézag, akkor ad beutalót terhességi vérvételre. A HCG a vérbõl már 1 hetes terhesség után kimutatható...nekem csináltak ilyen vizsgáltatot annó. Máskor lehetnél felelõsségteljesebb is, hiszen az egy egyszerû és helyes döntés, ha meg terhes vagy, akkor ki tudja mi az egyszerû Neked, és a késõbbiekben mit vélsz majd helyesnek....
Meg fizeted a tanulópénzt ha most nem maradtál terhes. Nem értem a dolgot, most nem tudod mit csinálj, akkor tudtad? Nem bántásból mondom, távol álljon tõlem. Nem poénból mondják hogy védekezni kell. Úgy látom még mindig nem jutott el mindenkinek a tudatáig.
Az esély meg van rá. Azt, hogy biztosan következmények nélkül megúszod-e ezt a kalandot, nem lehet elõre megmondani. A 72 órás tablettáról már lecsúsztál, így marad a jó szerencsében való reménykedés.
Most már csak imádkozhatsz. Jó nagy hülyeséget csináltál ugyanis. Ha egy hete múlt el a vérzésed, akkor kb mostanában vagy termékeny. Ha beléd élvezett a srác, ott helyben be kellett volna venni 72 órás tablettát, de már errõl is lekéstél. Most várhatsz 2 hetet, hogy megjön-e a vérzésed, vagy nem. ha 2 hét múlva nem jön meg, akkor csinálj zterhestesztet. Addig hiába csinálsz, mert aktus után 2 hétig nem mutat ki semmit, kell annyi idõ, hogy elegendõ terheshormon legyen a vizeletedben. Mást nem tehetsz. Ekkora hülyeséget... Még a k.urvák is tudják, hogy védekezni kell!!!
Igen terhes maradhattál. De ilyet 3 nap alatt meg se lehet ismerni senkit nem hogy gumi nélkül szexelni vele. Az ilyenek mint te azok akik nem tudják kik a gyerekük apja mert egy nap után lefekszenek bárkivel persze gumi nélkül. Abba bele gondoltál mi van akkor ha a srác pl tripperes vagy kankós vagy ne adj isten AIDS. Három nap alatt nem hiszem hogy ezeket ki lehet deríteni. Remélem szerencséd lesz és megúszod és legközelebb lesz annyi eszetek hogy használtok gumit.
Egyébként gratulálok a nagy felelõsséghez. A terhes lettél mit csinálsz, gondolom abortusz. Persze mit mindig egy ártatlan szenvedi meg a mások hülyeségét.
gratulálok... igen, valószínü hogy terhes vagy.
Nem tudod mit csinálj?! Elõször is keresd meg az eszedet!!! Hogy lehet az, hogy a mai világban meglátsz egy fa..t, és már el is vette az eszedet? Hogy lehet egy vadidegennel úgy kefeküdni, hogy nem használsz óvszert?! Nem csak terhes lehetsz, hanem akár még nemi fertõzést is elkaphattál. (pl: HIV)
Ötödik válaszoló vagyok. Szerintem, az, hogy lehordjátok a kérdezõt több ízben, az nem segít, szerintem már így is elég tanulópénz volt ez neki, és sajnos a mai világban többen is elkövetnek hasonló hibákat. Gondolom Õ nem fogja ezt újra elkövetni, és azért írt ki kérdést, hogy segítsünk megoldani egy problémát. Nem kell azt írogatni, hogy "Igen, valószínû terhes vagy..." és hasonlók, mert egyáltalán nem valószínû, csak megeshet az is. De mi pl a férjemmel majdnem 1 éve próbálkozunk kistesóval a kislányunk mellé, és semmi....van olyan ismerõsöm, akinek 5éve nem jön össze....úgyhogy ez nem olyan, hogy eldöntött tény. Nagy felelõtlenség volt, remélhetõleg tanult belõle, és reméljük nincs következménye, nem kell kétségbeesni egybõl, hanem el kell menni orvoshoz, ahogy írtam az elõbb. És a doki a fertõzést szûrûvizsgálattal meg tudja állapítani, a terhességet meg vérvizsgálattal.

1 hónapja többször lefeküdtünk a barátommal. 1 hete késik, lehet hogy terhes vagyok, de a szex előtt is elég rendszertelen volt a menszeszem. Ugye nem vagyok terhes?

Am. nekem ? volt az els?.Mind2önk szerint rendbenn volt minden,mert gumival védekeztünk.De akkor miért érzem néha a terhesség tüneteit..? Lehet h csak beképzelem...Terhes vok??

Legjobb válasz: Ha óvszerrel védekeztetek,akkor elméletileg nem lehetsz terhes,ha sérült lett volna az óvszer,biztos észrevettétek volna.A tüneteket lehet,h csak beképzeled,lehetnek premenstruációs tünetek is. Biztos ami biztos alapon szerintem reggeli elsõ vizeletbõl csinálj egy tesztet,pl. a dm-ben nyugodtan vehetsz,kéred sem kell csak elveszed a polcról és legalább megnyugszol.Ne aggódj,nem valószínû,h terhes vagy!

Ha óvszerrel védekeztetek, akkor elméletileg nem lehetsz terhes, ha sérült lett volna az óvszer, biztos észrevettétek volna.A tüneteket lehet, h csak beképzeled, lehetnek premenstruációs tünetek is. Biztos ami biztos alapon szerintem reggeli elsõ vizeletbõl csinálj egy tesztet, pl. a dm-ben nyugodtan vehetsz, kéred sem kell csak elveszed a polcról és legalább megnyugszol.Ne aggódj, nem valószínû, h terhes vagy!
Szerintem sem valószínû, hogy terhes lettél. De azért mindenképp csinálj egy tesztet. Az a fontos, hogy nyugodj meg!!
Erre való a terhességi teszt...
Minimális az esélye a babának. Inkább az idegeskedés okozza a késést. Tesztelj és megnyugszol. Nekem is volt ilyen, 1 hetet késett annakidején. Barátnõm elcipelt diszkóba. Táncoltunk, nevetgéltünk. Mikor mentem WC-re, már meg is jött :)

A csincsillám terhes vagy nem?

Van egy 10 év körli csincsillám, és szerintem terhes. Elég dagadt lett, és ahogy a bundáját fújtam ( mindig szoktam olyan vicces xd) láttam amiből szopizni szoktak a kicsik. De ez már lassan 4 hónapja. Ennyi idő alatt nem kellet volna megszülnie? Állatorvoshoz nincs pénzünk elvinni :/

Legjobb válasz: csak az emlõi,hasa lett nagyobb?vagy nem etetted túl? ha tényleg terhes akkor bármikor megszülhet már

csak az emlõi, hasa lett nagyobb?vagy nem etetted túl? ha tényleg terhes akkor bármikor megszülhet már
A vemhesség állatorvosi definíciója: nagy a hasa, és harap... :) Szóval ha érzékenyebb, hisztisebb, a hasa is nõ, meg fedeztetted is, akkor igen valószínû hogy vemhes... Itt nézz utána a tenyésztésnek: http://csincsilla.hu/page.php?16 Ezek szerint éppen most van ideje, hogy szüljön. (111 nap) Ha viszont kevés otthon a pénz, SOS keress valami bevételi forrást, és tegyél félre 10.000, - forintot egy csincsilla feliratú lezárt borítékban. Mert 10 évesen már nem mai csirke, kockázatot vállaltatok amikor fedeztettétek, szükség lehet rágcsáló specialista dokira, vitaminra, kálciumra, vagy ha az anyát nem jól készítetted fel a szülésre, akkor a mesterséges etetéshez infúziós oldatra, macskatej pótlóra. Ha bármi gond van a szüléssel, vagy a szoptatással, a Hungarovetben a Papp doktornõ gyengéje a csincsilla, és profi az árvák nevelésében is...
Ha normális az állatorvos, akkor akár ingyen is megnézi, hogy vemhes-e. Nekem tengerimalacaim vannak és elvittem õket megnézetni a dokival, hogy vemhesek-e. Mikor meg kérdeztem, hogy mivel tartozom, mondta, hogy semmivel, csak megnézte õket.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, megszült ^^

Lehetek terhes vagy csak a menzeszem nem ált még be rendesen?

2 honapja jött meg elöször a menzeszem és a barátommal szoktunk pettingelni de lehet h a kezén volt egy kis előváladék és bedugta az ujját éphogy bent volt mondtam neki hogy szedje ki mert fáj és ki is vette de par napja elkezdtem verezni par csepp volt 1 napig aztan elmúlt de most úgy görcsölök ahogy akkor szoktam amikor megjön. De 2 napja görcsölök és nemjött még meg lehetek terhes vagy valószinűleg azért nem jött meg mert még rendszertelen?

Legjobb válasz: te hülye vagy nem terhes

te hülye vagy nem terhes
A kérdező hozzászólása: Utána olvastam egy hivatalos oldalon és találtam egy ilyet.: igaza volt az orvosodnak, kedves páradik. Ugyanis az elõváladék NEM tartalmaz spermiumot. Az elõváladékot az un. Cowper-mirigy termeli. Azt a célt szolgálja, hogy kitisztítsa az ejakuláció elõtt a hugycsövet, mivel a vizelet savas kémhatása roncsolja a spermiumokat. Csak a sok hülyegyerek között elterjedt ez a tévhit, mivel az ELÕVÁLADÉKOT összekeverik a RÉSZLEGES ORGAZMUSSAL! Nagyon gyakran (fõleg ha a férfi próbálja visszatartani ill. késleltetni az orgazmusát) mikor egy férfi eléri a "majdnem elmegy" pontot és akkor leáll nem érzékeli, de kis mennyiségû (kb. egy normál ejakuláció 5-10%-a) sperma távozik a hímvesszõbõl. Nem spriccel, csak kijön. És mivel kis mennyiség nem is mindig észlelik. Na ETTÕL lehet teherbe esni! Ez ugyanis NEM elõváladék, hanem spermium. Az elõváladék SZÍNTELEN, míg a spermium fehér vagy sárgás. Persze ez keveset változtat azon a tényen, hogy a megszakításos közösülés nem biztonságos. Fõleg nem tapasztalatlan férfi partnerrel. és nekünk ilyen átlátszó volt:)
Nagyon kevés rá az esély, hogy terhes legyél, és sokkal nagyobb az esély arra, hogy a menzeszed még nincs teljesen beállva. Viszont az ilyen dolgokkal mindig vigyázni kell, a kis felelõtlenségekbõl lesznek a nagyobbak is.
Nincs mit :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ:)
Kicsi lány! Ha került véletlenül elõváladék a párod kezére, és aztán "benned járt", akkor megvan rá az esély. Ez olyan, mint van az is, hogy ha kielégíted a párod kézzel, akkor ne nyúkálj magadhoz. Ezzel nem azt mondtam, hogy az vagy, csak azt, hogy figyeljetek erre. :)
A kérdező hozzászólása: De mi nem sexeltùnk most ilyenkor mivan?
Igen, lehetsz... Azt szokták mondani, csak akkor nem lehetsz terhes, ha nem szexelsz. Elsõ válaszolo, Te se lehetsz okosabb. Hisz igy is lehet terhes, mé ne lehetne?
A kérdező hozzászólása: 16 leszek
Hány éves vagy? És szerintem ha 2 hónapja jött meg akkor még nem állt be rendesen.Barátnõmnek is még össze-vissza ingadozik fõleg mióta szexuális életet él.
A kérdező hozzászólása: WhiskysKávé! A mult honapba ugy jött meg , hogy hónap elején megjött elsõ héten megvolt aztan egy hét kihagyas es utána 2hétig:s

33 hetes terhes vagyok félrekezelték a fogam de amíg nem szülök meg nem húzzák ki. senki, alévot szedtem fogfájásra mivel gyógyszer érzékeny vagyok, bevehetek most is?

Legjobb válasz: Nekem is volt egy csúnya fogam ami tiszta genny volt,szenvedtem vele 2 hetet mire elmentek vele dokihoz,akkor én is 33 hetes terhes voltam ikreimmel és 2 hétig jártam gyökérkezelésre,én kiakartam húzatni de õ megakarta menteni,neked miért nem húzzák ki???... még ez több mit egy hónap szenvedés

Nekem is volt egy csúnya fogam ami tiszta genny volt, szenvedtem vele 2 hetet mire elmentek vele dokihoz, akkor én is 33 hetes terhes voltam ikreimmel és 2 hétig jártam gyökérkezelésre, én kiakartam húzatni de õ megakarta menteni, neked miért nem húzzák ki???... még ez több mit egy hónap szenvedés
Nekem a nõgyógyászom a panadolt javasolta, ha nagyon fájna a fejem azt bevehetem. Szerintem csak egy féllel kezdj és ha nem elég akkor vedd be a másik felét.
A kérdező hozzászólása: Kéne valakit keritni! Adig ha beveszek egy alévot baj lesz belõle? Vagy panadolt vehetek be?
Szerintem ha megteheted akkor menjél magán orvoshoz. Mert mire a szülésre oda kerülsz akkor meg pont kifogsz fáradni, mert gondolom pihenni sem nagyon tudsz. Nagy pocak+ fogfájás.
A kérdező hozzászólása: megkérdeztem a nõdokim a körzetit a másik fogorvost de senki nem javasol semmit, már elegem van pont a végénél szurnak ki velem? ha beveszek egy szem alévot mi baja lehet a babának me a neten nem találok semmit.
Naja szerintem is rosszabb ilyenkor antibiotikumozni , miért nem kérdezel meg másik orvost mit tehetnél??!!Csak van valami megoldás, hát így elég húzós lesz még kivárni a szülést...
A kérdező hozzászólása: és most mit tegyek igy leni nem lehet?antibiotikumot akarnak adni de a nem ertõsebb mit a fájdalom csillapíto?az alévtól mi baja lehet a babának?
2-es vagyok, tudom, nekem migrénemre csak az vált be de terhesen nem szedhettem :( Szerencsére csak egyik terhességemnél jött elõ migrénes rohamom, a másiknál valamiért nem.
A kérdező hozzászólása: na ez az nem értem mért nem huzzák kis a doki nõ fél a fájdalom hatására ne hogy beinduljon a szülés! mert nekem a gyökérkezelés is irtóra fájt pég adtak injekciot!és nem toom mit tegyek mert irtóra fáj! de mivel gyogyszer érzékeny vagyok és csak alévot szedhetek de azt meg nem merek igy patt helyzet!pég az is jo fogfájásra és gyuladáscsökkentõ!
Én úgy tudom az aleve az olyan mint az advil meg az ibustár, tehát ibuprofén, amit meg nem lehet terhesen szedni.
De szegénynek ez is csak ideig óráig fog hatni...
Nem vagy terhes, de ha ennyire parázol tesztelj.
hát ha komolyabb okod van az aggodalomra, mondjuk nem védekeztél akkor lehetsz terhes. de ha védekeztél akkor biztosan nem vagy az.
nem de nem tennél fel ilyen kérdést ha tudnád azt hogyha megjön akkor nem lehetsz terhes.
A kérdező hozzászólása: ez butaság mert nemegy olyan esetet hallottam amikor egy nö két három honapig még menstruált a terhessége elején mindenesetre, köszönöm a válaszokat: )

Terhes vagyok? Nem szexeltünk de ilyet is olvastam a neten h így is lehet vki terhes.

sokszor volt h pucéran feküdtünk az ágyban és én kivertem neki ő meg megujjazott engem de semmi több nem volt ja és ő elélvezett és a menzeszem már 3. napja késik...

Legjobb válasz: Terhes úgy lehetsz, ha sperma kerül a hüvelyedbe. A részletekbe nem megyek bele, de neked nem ártana biológiakönyveket lapozgatni. A ti esetetekben volt olyan interakció, amely során ondó került a hüvelyedbe? A leírásodból nekem úgy tûnik nem (persze tévedhetek), de így nem lehetsz terhes.

Terhes úgy lehetsz, ha sperma kerül a hüvelyedbe. A részletekbe nem megyek bele, de neked nem ártana biológiakönyveket lapozgatni. A ti esetetekben volt olyan interakció, amely során ondó került a hüvelyedbe? A leírásodból nekem úgy tûnik nem (persze tévedhetek), de így nem lehetsz terhes.
Net helyett inkabb a biologia konyvet kellene olvasgatnod.
Nekem terhes vagy, de várandós nem lehetsz.
Naná? Nem hallottad Szûz Mária és József esetét?
Kamaszpanasz.hu-ezt olvasgasd, ne a gyagyakkerdezneket.
Egyszer az amerikai polgárháborúban egy déli katonát herén lõttek. A leszakadt here átrepült fél Alabamán és ott belekerült egy tanyasi parasztasszony hüvelyébe és megtermékenyítette. De az is lehet, hogy ez egy kis karácsonyi csoda!
Hallottam, egy Józsi nevû pasi mesélte a kocsmában, hogy pocakosodik a csaja, pedig nem is volt vele, sajnáltuk a szerencsétlent, de amikor mondta, az úrtól van a gyerek, szinte irigykedtünk rá.
A kérdező hozzászólása: normális kommenteket nem kaphatnék?
Kaptal te sokeszu. Honnan a f.szbol tudjuk mi, hogy belenyultatok-e g.cis kezzel a huvelyedbe. Ha igen, lehetsz. Ha nem csorgott be oda semmi, akkor nem. Buta vagy, mint a seggem. Minek qr az ilyen, ha meg az emberi biologiat sem ismeri Kaptal normalis valaszt, akkor minek pattogsz itt meg mindig. Amugy en a helyedben nem szexelnek 10 evesen, de te tudod.

Ha terhes vagyok, és a veszélyes munkaköröm miatt kell elmennem táppénzre akkor is csak a fizetésem 60%-a jár? A munkáltató nem tud másik munkakört felajánlani.

Legjobb válasz: "A nõt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi vélemény bemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelõ munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévõ munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelõen módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló nõ hozzájárulása szükséges. Ilyenkor a munkabére nem lehet kevesebb elõzõ átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelõ munkakört biztosítani, akkor a nõt fel kell menteni a munkavégzés alól, és erre az idõre az állásidõre járó munkabért kell folyósítani neki." Itt talaltam: http://www.origo.hu/uzletinegyed/allas-karrier/munkajog/2003.. En kulfoldon elek es ett valoban igy mukodik. Ha te dolgozni akarsz, de a sajat hibadon kivul a munkaltato nem tud az allapotodnak megfelelo munkakorbe athelyezni es emiatt vagy ugymond kenyszerszabadsagon, akkor a teljes munkaberedet kell folyositania tovabb, ez nem tappenz. Hiszen te dolgoznal, o nem tud terhesen "alkalmazni", vagyis munkat adni neked a gyakorlatban. Gondoltam, hogy ez Magyarorszagon is igy van, mert a munkajogok nagyon hasonloak a ket orszagban, a terhes nok foglalkoztatasa meg itt igen kenyes tema. Szerintem jarj utana, ne hagyd, hogy onhibadon kivul tappenzre kuldjenek, mert nagyon nem mindegy, hogy a fizetesedet kapod, vagy alig tobb, mint a felet.

"A nõt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi vélemény bemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelõ munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévõ munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelõen módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló nõ hozzájárulása szükséges. Ilyenkor a munkabére nem lehet kevesebb elõzõ átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelõ munkakört biztosítani, akkor a nõt fel kell menteni a munkavégzés alól, és erre az idõre az állásidõre járó munkabért kell folyósítani neki." Itt talaltam: http://www.origo.hu/uzletinegyed/allas-karrier/munkajog/2003.. En kulfoldon elek es ett valoban igy mukodik. Ha te dolgozni akarsz, de a sajat hibadon kivul a munkaltato nem tud az allapotodnak megfelelo munkakorbe athelyezni es emiatt vagy ugymond kenyszerszabadsagon, akkor a teljes munkaberedet kell folyositania tovabb, ez nem tappenz. Hiszen te dolgoznal, o nem tud terhesen "alkalmazni", vagyis munkat adni neked a gyakorlatban. Gondoltam, hogy ez Magyarorszagon is igy van, mert a munkajogok nagyon hasonloak a ket orszagban, a terhes nok foglalkoztatasa meg itt igen kenyes tema. Szerintem jarj utana, ne hagyd, hogy onhibadon kivul tappenzre kuldjenek, mert nagyon nem mindegy, hogy a fizetesedet kapod, vagy alig tobb, mint a felet.
a táppénz az táppénz.Viszont érdeklõdd meg, hogy hogyan mûködik, mert van egy olyan lehetõség is amikor a doki nem táppénzre vesz, hanem munkatilalmat ír ki, ami 100% Nem írják ki , csak ha veszélyeztetve van a babád vagy te
Ne menj táppénzte! Legyél határozott és mond meg hogy adjanak másik munkakört mert kötelességük. Ha nem tudnak felmentenek a munka alól az azt jelenti hogy fizetet szabin vagy. Engem is táppénzre akartak küldeni de nem hagytam magam. És csak kiharcoltam hogy helyezenek át. Sõt inkább kitaláltak egy eddig nem létezõ munkakört és azt kaptam meg. De vigyázz ne dölj be annak hogy írasd ki magad míg nem találják ki mi legyen mert utánna már nem kötelesek más munkakört találni, ajánlani neked. Vigyél a dokitól valami igazolást hogy terhes vagy és más munkakört ajánl neked, azt leadod és lépniük kell. Nem mindegy mennyiért kell otthon maradnod.
A táppénz az táppénz, mindegy hogy milyen okból kell elmenni akkor is csak a 60% jár sajnos :(
Csak 60%.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!