Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok, nagyon az elejen (8 db)

Valószínűleg terhes vagyok, persze nagyon az elején kb. 1-2 hétnél tartok. Lehet baj felfázásból?

3 napja nagyon sokat kell járnom wc-re,szerintem felfáztam.Fájdogál alul a hasam,lehet,hogy kismedence gyulladásom van.

Legjobb válasz: Szia, mivel nem vagyok orvos biztosan nem tudlak megnyugtatni, de amit én hallottam, az az, hogy a láz lehet veszélyes a kora terhességben, ill. különbözõ gyógyszerek, de ha antibiotikum kell, akkor az orvos tudja mit szedhet egy kismama. Én úgy lettem terhes, kb. a Te idõdhöz hasonlóan, hogy közben állati beteg voltam (tüdõ- és arcüreggyulladás), láz, antibiotikum stb. de szerencsére nem lett semmi baja a babónak. Én ráadásul nem is tudtam, hogy terhes vagyok, csak utólag jöttem rá. Nem lehet, hogy a tünetek pont a terhesség jelei? Szerintem lehetnek azok is.

Szia, mivel nem vagyok orvos biztosan nem tudlak megnyugtatni, de amit én hallottam, az az, hogy a láz lehet veszélyes a kora terhességben, ill. különbözõ gyógyszerek, de ha antibiotikum kell, akkor az orvos tudja mit szedhet egy kismama. Én úgy lettem terhes, kb. a Te idõdhöz hasonlóan, hogy közben állati beteg voltam (tüdõ- és arcüreggyulladás), láz, antibiotikum stb. de szerencsére nem lett semmi baja a babónak. Én ráadásul nem is tudtam, hogy terhes vagyok, csak utólag jöttem rá. Nem lehet, hogy a tünetek pont a terhesség jelei? Szerintem lehetnek azok is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, aranyos vagy!Nem tudom, hogy ez terhességi tünet-e, mert még nem voltam terhes!

Marcius 11-en kiderult, hogy terhes vagyok de meg nagyon az elejen kaptam duphastont tegnap volt barna folyasom Ma voltam a dokinal levettek a veremet 11-en levettek 228-at mutatott ma meg csak 80-t. Akkor elment a baba? Mikor lehet ujra probalkozni?

Legjobb válasz: A doki nem mondott semmit? Sajnos valószínûleg igen, a hcg esése vetéléstre utal. Három hónap a javasolt, de hallottam már hatot is. A nagyon próbálkozni akaróknak azért minimum egy rendes mensit meg kell várni. Kell regenerálódni a méhnek is. Nagyon sajnálom ami történt, én is átmentem már ezen.... mielõbbi testi lelki felépülést neked.

A doki nem mondott semmit? Sajnos valószínûleg igen, a hcg esése vetéléstre utal. Három hónap a javasolt, de hallottam már hatot is. A nagyon próbálkozni akaróknak azért minimum egy rendes mensit meg kell várni. Kell regenerálódni a méhnek is. Nagyon sajnálom ami történt, én is átmentem már ezen.... mielõbbi testi lelki felépülést neked.
Igen el. A többit a dokival beszéld meg.

Terhesen lehet szolizni? Még nagyon az elején vagyok. Kb 3 hetes.

Legjobb válasz: NEM lehet szolizni terhesség alatt! A fejlõdésben lévõ babának ártalmas, a magzatvízben úszkáló babának is nagyon veszélyes, mert a magzatvíz felforrósodik tõle!!!! Ha napoztok, akkor is tegyetek egy fehér vízes törölközõt a pocakotokra, és mindig cserélgessétek ha már felmelegedett!!!! Nõdoki mellett vagyok asszisztens, sok kismama kérdésére válaszoltam most, akik feltették a rendelõben is! Ne tegyétek ki veszélynek azt a kis életet!

NEM lehet szolizni terhesség alatt! A fejlõdésben lévõ babának ártalmas, a magzatvízben úszkáló babának is nagyon veszélyes, mert a magzatvíz felforrósodik tõle!!!! Ha napoztok, akkor is tegyetek egy fehér vízes törölközõt a pocakotokra, és mindig cserélgessétek ha már felmelegedett!!!! Nõdoki mellett vagyok asszisztens, sok kismama kérdésére válaszoltam most, akik feltették a rendelõben is! Ne tegyétek ki veszélynek azt a kis életet!
Nem szabad, tényleg!!! És egyébként is, kit érdekel a barnaság, amikor egy életért felelsz?! Neked sem fog hiányozni, pár hét múlva csak a babára tudsz majd gondolni és nem ezekre a külsõségekre... :)
ahogy az elõttem a nõgyógyászati asszisztens is mondta a magzatvíz felforrósodik, illetve a testhõ magasabb lesz" mesterséges láz", ami a babánál idegrendszeri károsodást okoz.
Én jártam szolizni, heti 2x6 percet, összesen talán 6 alkalommal. DE: szigorúan álló szoliba és csakis olyanba, amelyik jól hût!!! A meleg az, ami árthat a babának. Én plusz védelemként még törülközõt is tettem a hasam elé. Te még nagyon az elején vagy, szerintem heti 1-2 alkalomtól semmi bajod nem lesz. (Gondolom nem az egész terhesség alatt akarsz járni?!) (Ja és kikértem elõtte a dokim és védõnõm véleményét is.)
13.07-es vagyok: elfelejtettem írni, hogy lécci ne hurrogjatok le, amiért le mertem írni a válaszomat :-))) Mindig megkapom, hogy milyen kismama vagyok, merthogy fontosabb a küllemem, mint a babám. Pedig nem így van. Tényleg hófehér a bõrõm, a napot és barnítót nem bírja, és engem nagyon-nagyon zavart! És azért mert egy kicsit odafigyelek magamra, attól még lehetek én is igazi kismama. BOCS, de ez most kijött...
sziasztok! 34 hetes vagyok és én végig jártam minden héten 15 percet kizárólag uniós szabványnak megfelelõ csöves szoliba ami jól hût.fizikai képtelenség hogy a magzatvíz felforrjon fõleg nem 15 perc alatt.vannak akik elítélik az én hozzáállásomat azzal sincs semmi baj , de mindenkinek szuverén joga eldönteni mit vállal be és mit nem.az alkohol a drog és a cigaretta na az káros! az én babám kifejezetten szereti-)ami jó a mamának az jó a babának is persze ez mind hozzáállás kérdése de én edzeni is jártam 7. hónap végéig és nem vagyok naomi campbell de hófehér sem, és remekül érzem magam a bõrömben. jó babavárást!
Nem akarod magad elhanyagolni???? Mert aki nem szolizik, az akkor igénytelen? Szerintem meg az igénytelen, aki szolizik. Pár év és "csodás" lesz a bõre! Ha nem tudsz lemondani a szolizásról a pici babádért......
Én 2 hete szültem, és idõnként én is elmentem szolizni, csak a hasamat letakartam törölközõvel. Semmi baja nem lett tõle a kisfiamnak, még élvezte is, végig ficánkolta, bulizott a zenére :) Semmi bajotok nem lesz tõle, csak vigyázz, hogy ne égjél meg, és a hasad ne melegedjen át.
A nap nem káros, ha nem délben fekszel ki. Persze hasat süttetni nem szabad. A D vitaminra kifejezetten szükség van!
persze de 3 hetes terhesség?az a mensi elötti hetet jelenti.
Szerintem se kockáztass, ha barna akarsz lenni van már Uv mentes lehetõség is. Teljesen igazad van hogy nem akarod elhanyagolni magad és szép akarsz maradni, de akkor probáld ki mást. Google ba ird be hogy UV mentes barnulás és keresgélj, talán találsz megfelelõt:) Sok boldogságot a babához :)
9.30-as vagyok, még annyi hogy szerintem kb 5 és fél hetes terhes vagy minimum, nem 3!!!
A szolizás nem ajánlott, mégpedig azért mert: 1. Nincsen felmérés arról, hogy van-e hatással, és ha igen milyen hatással a fejlõdõ embrióra az UV fény. 2. A magas hõmérséklet NEM tesz jót a babának, sõt, kifejezetten káros. És mivel a szoláriumban rövid idõ alatt is hamar megemelkedik a test hõmérséklete, ezért egyáltalán nem ajánlják már emiatt sem. /Én is ki vagyok akadva, hoyg csont fehéren - és pattanásosan - kell nekivetkõznöm a nyárnak, de egyáltalán nem érdekel, mert a hiúságom miatt nem kockáztatnám a babám egészségét/
Az én dokim azt mondta, hogy szolizni nem lehet!
A kérdező hozzászólása: a napsütés az sajnos nálam is kizárt, mert az már károsabb mint a szoli...sajna...na majd megkérdezem a dokit is
Szolizás ügyben sztem kérdezd meg az orvost. Én úgy hallottam, nem ajánlott! Én nem mertem, sõt most sem megyek. Én még a napsütéstõl is óvom a pacakomat! 26hkm
A kérdező hozzászólása: én sem akarom túlzásba vinni max hetente egyszer kb 6 perc... az utolsó mensim április 5én jött meg és most május 5én semmi...8 án csináltam tesztet pozitív...meg tegnap is és az is...(biztos ami biztos) szóval valamikor ápr közepén eshettem teherbe sztem:) )
Nem hiszem, hogy elszámolta, csak lehet, hogy õ fogantatástól számol, mert tudja az idõpontját!:) Egyébként lehet, bár én nagy szolis vagyok/voltam, de én nem mertem! Most jön a sok nap, inkább kiülök kicsit az udvarra!
Lehet. 3 hetes ? ebbe nem belekötni akarok de 3 hetes terhességet még nem is tudsz biztosan. elszámoltál valamit .
16:35 ös vagyok, nem tudom hogy sumergo válasza az igénytelenségrõl nekem szólt e, de elmondanám hogy 34 éves vagyok 20 éves korom óta szolzok heti kétszer minimum(kivéve terhesen akkor csak egyszer)és a bõrömnek semmi baja bármelyik 18 éves lány mellé oda merek állni a bõrömmel(is)merthogy szolikrém és a rendszeres testápolás(testradír, testápoló stb) csodákra képes. sztem semmiképp sem igénytelen aki szolizik és az sem az aki nem ez pusztán beállítottság kérdése és minden ember más, én tiszteletben tartom ha valaki nem de azt is ha valaki igen is jár szolizni. szép napot mindenkinek!


Terhes vagyok, meg nagyon az elejen jarunk. Mit szedhetek megfazasra?

Nem veszes annyira hogy dokihoz rohanjak csak be van dugulva az orrom meg kapar 1 kicsit a torkom.Ittam mar mezes hagyma teat,valamivel mar jobb.

Legjobb válasz: én hársfa teát szoktam inni és nekem egyböl használ..szerintem nagyon jo.probáld ki azt..de a lányomnak pl a menta tea jött be

én hársfa teát szoktam inni és nekem egyböl használ..szerintem nagyon jo.probáld ki azt..de a lányomnak pl a menta tea jött be
szia! nekem is volt ilyen csak nekem rosszabb volt mert nagyon beteg voltam!!a doki semmiféle gyógyszert nem írt fel hanem csak ilyen mentolos cukorkákat szopogattam meg teázgattam!!féltem hogy bej lesz emiatta a babával hiszen még akkor csak 8 hetes terhes voltam!! ma már 4 hónapos szép kislány lett belõle és egészséges!! szóval neaggódj!!kúráld ki magad! és jobb lesz!! grat a babához!!
A kérdező hozzászólása: Koszi a gyors valaszokat!
én 13 hetes lehettem, amikor nagyon megfáztam. Én lázas is voltam (fõleg estére) és azt mondta a doki, hogy semmiféle gyógyszert ne szedjek! Csakis tea, méz és mentolos cukorka. Lázra pedig langyos fürdõ (nem jéghideg) és vizesruha. Nálam ez volt. Jobbulást. 34 hetes kismama
ja meg orrdugulásra valamilyen sós-vizes orrcsepp.
Ha lázas lennél a Paramax Rapid 500 mg-t szedheted nem árt a Babának sem, én is meg voltam nagyon fázva és szedtem, nem lesz baj. Jó egészséget!! 33hetes kismama

Jó estét! Olyan problémám van hogy kidrült terhes vagyok még nagyon az elején járok, kb.4 hetes a magzat. Ma voltam első ultrahangon, de kiderült a másik oldalt van egy cisztám. Ez mennyiben befolyásolja a terhességet? Képes leszek kihordani a babát? Féln

Jó estét! Olyan problémám van hogy kidrült terhes vagyok még nagyon az elején járok, kb.4 hetes a magzat. Ma voltam első ultrahangon, de kiderült a másik oldalt van egy cisztám. Ez mennyiben befolyásolja a terhességet? Képes leszek kihordani a babát? Félnem kell nagyon? Válaszát aggódva várom: Niki

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez valószínűleg nem jelent kockázatot, de a lelet ismerete nélkül ennél többet nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez valószínűleg nem jelent kockázatot, de a lelet ismerete nélkül ennél többet nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Jó estét! Olyan problémám van hogy kidrült terhes vagyok még nagyon az elején járok, kb.4 hetes a magzat. Ma voltam első ultrahangon, de kiderült a másik oldalt van egy cisztám. Ez mennyiben befolyásolja a terhességet? Képes leszek kihordani a babát? Féln

Jó estét! Olyan problémám van hogy kidrült terhes vagyok még nagyon az elején járok, kb.4 hetes a magzat. Ma voltam első ultrahangon, de kiderült a másik oldalt van egy cisztám. Ez mennyiben befolyásolja a terhességet? Képes leszek kihordani a babát? Félnem kell nagyon? Válaszát aggódva várom: Niki

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez valószínűleg nem jelent kockázatot, de a lelet ismerete nélkül ennél többet nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez valószínűleg nem jelent kockázatot, de a lelet ismerete nélkül ennél többet nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Terhes vagyok, de még nagyon az elején, 5 hetes. Szerintem megfáztam, tüsszögök 2 napja. Baja lehet a bébinek, ha komolyabbra fordul a náthám?

Legjobb válasz: Baja nem lehet, sok kismami lesz influenzás, mert ilyenkor gyengébb az immunrendszer. Aszpirin-C-t szedhetsz, egyéb gyógyszerrõl (lázcsillapítók, orrcsepp -legtöbbfélét nem lehet-, totorgyogyik) kérdezd meg a dokidat.

Baja nem lehet, sok kismami lesz influenzás, mert ilyenkor gyengébb az immunrendszer. Aszpirin-C-t szedhetsz, egyéb gyógyszerrõl (lázcsillapítók, orrcsepp -legtöbbfélét nem lehet-, totorgyogyik) kérdezd meg a dokidat.
Szia, ami gond lenne, az a magas láz, igyál gyümölcsteát és próbálj feküdni jól betakarózva, amíg nem lesz jobb. Ne aggódj és ne is gondolj semmi rosszra!
Ne aggódj, vitaminozz, egyél gyümölcsöt és kerüld a beteg embereket. A nátha biztosan nem árt, egy influenza szövõdményeivel azonban nem árt vigyázni. Ha kellemetlen a megfázásod, gyógyszertárban segítenek, mit szedhetsz, csak szólj, hogy terhes vagy! Jobbulást!
Menj dokihoz de mond neki, hogy terhes vagy és akkor olyan gyógyszert ír fel ami nem árthat a babának. Szerintem nem lehet baj, még nagyon az elején vagy. Azt hallottam ilyenkor még nincs köldökzsinór ami "összeköt" titeket és árthatnál neki.
Ugyanebben a cipõben járok, 5 hetes terhes vagyok és már negyedik hete influenzás tünetekkel.Amint az orvos megerõsítette terhességemet rögtön elmentem a háziorvoshoz és sajnos mivel most gyakori a vírusos fertõzés antibiotikumot kell szednem.Az orvos tudja mi nem árt a babának, hallgass rá és szedj vitamint.Én ajánlom az Elevitet, már az elsõ terhességemnél is bevált.
Nem nem árt a babának. Ö nem beteg.
Dokit hívd! Màr szedheted a paracetamol tartalmu gyogyszert. Ki kellene mielobb gyogyulni
Semmi baja nem lesz, ne aggódj. Terhesség alatt meg sajnos az is tök normális, ha 4-5 hétig elszenvedsz ilyen betegségekkel. Én akkor mentem el végül házidokihoz, amikor már 3 hete fuldokolva köhögtem, de akkor is csak azért, mert már a mellkasom is fájt, és megijedtem, hátha tüdõgyuszi. A doki megnyugtatott, hogy 1) ha gáz, lehet nyugodtan szedni gyógyszert, kérdezd meg a háziorvosodat, hogy mit, 2) simán eltarthat 2 hónapig is a köhögés. A torkodra szedhetsz tantum verdét, bár nekem keveset használt, ami viszont igen, az az volt, ha elrágcsáltam 1 szegfûszeget, meglepõ, de nagyon jó volt. A köhögésre meg gyógynövény alapú Sinupret nevû cuccot írt fel, az is jó volt. Végül olyan 4 hét alatt elmúlt. Kitartás!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!