Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok, két hete. Mi (16 db)

Mit csináljak, hogy legyen egy kis akaraterőm lerakni a cigit? 8 hetes terhes vagyok! Két hete tudom, hogy babám lesz

Állandóan ezen stresszelek, az orvosom azt tanácsolta, hogy ha nem megy könnyen a cigi lerakása, akkor inkább szivjam, mert csak jobban ártok vele! A környezetemben sok anyuka dohányzott a gyerekével, és egészségesek lettek! Azt mondják, hogy örüljek neki, hogy falun lakom, mert tisztább a leveg?, és igy kevésbé károsabb a cigi mint annak aki nagyvárosban él, ott elvileg ha valaki nem gyujt rá is nagyon veszélyes a hatalmas szmog miatt!Tudom,hogy felelötlenség amit csinálok!

Legjobb válasz: Mindenrõl le tudsz szokni csak igazán akarnod kell. Senki nem tudja megtenni helyetted. Szerintem egyébként mindegy, hogy falun vagy városban roncsolod a tüdõdet, szerveidet... Amit te szívsz azt õ is. Az eredmény ugyanaz. Ne gondolj a cigire igyál helyette vizet ha rá akarsz gyújtani, vagy rágj sárgarépát, uborkát... :) sok sikert!!

Mindenrõl le tudsz szokni csak igazán akarnod kell. Senki nem tudja megtenni helyetted. Szerintem egyébként mindegy, hogy falun vagy városban roncsolod a tüdõdet, szerveidet... Amit te szívsz azt õ is. Az eredmény ugyanaz. Ne gondolj a cigire igyál helyette vizet ha rá akarsz gyújtani, vagy rágj sárgarépát, uborkát... :) sok sikert!!
Szerintem azonnal tedd le! Nehogy Te legyél az akinek mégsem születik egészséges babája a dohányzás miatt... Ajánlom neked Allen Carr könyvét a "Rövid úton leszokni a dohányzásról"-t! Ezzel a könyvvel akaraterõ nélkül, röhögve leteszed a cigit! Csak el kell olvasni! (nem drága, nekem mûködött, 15év bagó után!) Próbáld ki, megéri, magadért és a babádért is! Drukkolok neked! 17 hetes babahordó
Jajj nekem ugyanez volt! Nagyon nem ment a letétel.. De aztán valahogy elkezdtem látni, hogy picit puffad a hasam, és belegondoltam, hogy ott egy élet és én beszélgetek hozzá, meg védem, meg óvom, meg stb... És közben meg szívom a cigit! És egy idõ után úgy éreztem, hogy nem is kívánom már... Bár 1 szálat minden este elszívok, de ennyi. Azt is már csak azért, mert megszokás.. De el fog múlni asszem hamar ez is. Az viszont igaz, hogy rosszabb a gyereknek, ha idegronyó vagy, mert nem gyújtasz rá! Inkább szívd amíg úgy érzed, hogy így a jobb, úgyis el fog jönni az idõ, mikor azt mondod, hogy fújjj, nem kell mégsem, meg hogy mit mûvelek??? Nekem ugyanez volt! Pár hét még szerintem :)
Én is féltem, de végül azonnal sikerült letennem. Nekem az segített, h "rémtörténeteket" olvastam. Az egyik barátnõm is dohányzott az elsõ babájával. Utána a pici elköhintette magát, õ teljes depresszióba esett, mert azt hitte folyton, h miatta van, és megfogadta, többet nem tesz ilyet. Valószínûleg én is hasonlóan reagáltam volna a köhögésre, és mintegy megelõzésként inkább nem gyújtottam rá. Utána pedig rosszul voltam a füsttõl. Lehet, h végül te is így jársz. Hajrá! Gondolj a babád egészségére!
Szia. Ha tisztába vagy azzal, hogy árthatsz a babádnak, akkor nem tudom milyen csoda tanácsokra gondolsz. Itt majd kapni fogsz hideget-meleget, mert ez egy olyan kérdés. Az szerintem nem jó indok a további cigizésre, hogy az ismerõseid gyerekei egészségesek lettek. Minden terhesség más, és más. És az sem biztos, hogy a szülés után egybõl kijön a babán, ha ártottál neki. Szerintem, ha már megfogant az a csöppség, akkor köteles vagy mindent megtenni azért, hogy egészségesen szülessen meg, még ha ezzel neked kell is áldozatot hozni. Üdv, 38 hetes kismama
Az elõbb is ugyanezt kérdezted! Sok válasz érkezett, mennyit akarsz még? Arra hiába vársz, hogy áldását adja rá valaki!
Ajanlom Budapesten a "Bodies" kiallitast! Ott meg lehet nezni, hogy milyen is egy egeszseges, tiszta tudo es egy dohanyos tudo. Szerintem azonnal le fogod tudni tenni a cigit. Es ha esetleg utana olvasol, hogy milyen kovetkezmenyekkel jar a terhesseg alatti dohanyzas, talan lesz akaraterod eldobni a bagot. Nem biztos, hogy jo annak a csoppsegnek, ha 28 hetre szuletik meg...
Én is cigiztem terhesség elött, de az elsõ ultrahangi képen mikor láttam akkor raktam le a cigit ez május 7én volt.Sokszor megkívánom, de a lelkiismeretem megszólal.Szerintem ez neked is menni fog ha fontos a baba egészsége. 15hetes kismama vagyok
Szia! Én is dohányoztam, és nagyon nehéz volt letenni. Gondolj arra minden slukknál, hogy bántod öt, és elveszed az esélyét egy egészséges kezdettõl. Erõsnek kell lenned, és le kell gyõznöd a saját gyengeséged, függõséged! Hidd el meg lehet csinálni! Sok sikert kívánok neked, és sok boldogságot a babuhoz!

Terhes vagyok, kb két hete. Mi a következö teendö?

orvoshoz még nem megxek,majd kb2 hét mulva.

Legjobb válasz: Szia! Kezdj el elevitet szedni, ha még nem tetted meg vagy legalább folsavat, az a legfontosabb. Ne emlelgess, kíméld magad! Azét nyugodtan csinálhatsz mindennapi dolgokat, de pl. ne emelgess egy karton ásványvizet, ne huzogass bútorokat.... Szinte bármit ehetsz, de én a Colát hihagynám a helyedben és az átlagosnál több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanék. Szexelni lehet, de csak óvatosan!!!!!! Ha kérdésed van, írj pivit! Dia

Szia! Kezdj el elevitet szedni, ha még nem tetted meg vagy legalább folsavat, az a legfontosabb. Ne emlelgess, kíméld magad! Azét nyugodtan csinálhatsz mindennapi dolgokat, de pl. ne emelgess egy karton ásványvizet, ne huzogass bútorokat.... Szinte bármit ehetsz, de én a Colát hihagynám a helyedben és az átlagosnál több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanék. Szexelni lehet, de csak óvatosan!!!!!! Ha kérdésed van, írj pivit! Dia
Szia! A terhesség 5-6 héten szokott kiderülni leghamarabb, Te mibõl tudod, hogy az vagy 2 hete? Csak azért, mert a doki is az utolsó mensi után számolja! Bocs, nem akarom kétségbe vonni, de ezt azért nem árt, ha tudod. Egyébként az elõzõnek igaza van, mindent, lehet csinálni, de mértékkel! Fõleg a terhesség elején, amikor még nagyobb a rizikó, hogy megmarad-e. Zöldség, gyümölcs, élelmi rostok, hal, tejtermékek, ezeket bátran fogyaszthatod bõven, a többit mértékkel. Kerüld az élénkítõszereket: energiaital, kávé, fekete tea (azért reggel egy tejeskávé még belefér!) Boldog babavárást és jó egészséget hozzá! Egyébként tesztet csináltál?
A kérdező hozzászólása: igen teszteltem ma reggel, de én azt hittem csak két hetes vagyok, hisz màj 30-àn volt meg utoljàra, vagyis 5.-ig tartott(juni)a kalkulàtor szerint 5 hetes vagyok, de az hogy lehet, ha elvileg juni 13-àn kellett teherbeesnem?

Ha terhes lennék kb.9 hetes lennék, de két teszt is negativ lett. Csak épp nem jött meg, de nincs mellfeszülés sem rosszullét.1 hétig barnáztam. Lehetek terhes? Vagy mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Lehetsz terhes!!! Nekem 3 hónapos koromig nem voltak tüneteim! Semmi! A tesztjeim is azt mutatták, hogy nem vagyok terhes, szóval lehetsz terhes, igen!

Lehetsz terhes!!! Nekem 3 hónapos koromig nem voltak tüneteim! Semmi! A tesztjeim is azt mutatták, hogy nem vagyok terhes, szóval lehetsz terhes, igen!
Menj el dokihoz, õ ultrahang alapján meg tudja mondani, h terhes vagy e.
Lehetsz, de kicsi az esélye. Egy orvosi kivizsgálást javasolnék.
Szerintem is menj orvoshoz, õ megmondja hogy az vagy-e vagy csak nincs peteérésed.

32 hetes terhes vagyok, de az ultrahang szerint már 34 hetes terhes. Akkor most hamarabb is szülök két héttel? De a méhlepény még csak 1. fokban érett! Akkor most mikor szülök?

Legjobb válasz: A korai uh-ok, a 12 hetes vagy amit elõtte mértek, akkor teljesen megfelelt a korának? Mert ha igen, akkor nem feltétlenül szülsz hamarabb. Csak annyi, hogy nagy a baba. Barátnõmnek is úgy volt, hogy mondta az orvos, hogy jó nagy a baba, és hamarabbra hozta a kiírt napot, de a baba nemhogy hamarabb jött volna, még az eredeti idõpontra is ráhúzott egy hetet. Szóval nem biztos, hogy hamarabb szülsz.

A korai uh-ok, a 12 hetes vagy amit elõtte mértek, akkor teljesen megfelelt a korának? Mert ha igen, akkor nem feltétlenül szülsz hamarabb. Csak annyi, hogy nagy a baba. Barátnõmnek is úgy volt, hogy mondta az orvos, hogy jó nagy a baba, és hamarabbra hozta a kiírt napot, de a baba nemhogy hamarabb jött volna, még az eredeti idõpontra is ráhúzott egy hetet. Szóval nem biztos, hogy hamarabb szülsz.
A 12. Hétig módosítanak módosítanak szülési idõpontot, addig egyformán nõnek a babák. Utànna az marad a szülés kiírt napja, amit az elején beírtak, mert innentõl kezdve alkati kérdés, hogy kisebb vagy nagyobb az átlagnál a baba. Ha valakinek kisebb a baba Int amit az ultrahang mutat, azért nem fog késõbb szülni 1-2 héttel, neki kisebb lesz a babája! Akinek meg nagyon. A babája nem fog hamarabb jönni, nagyobb súlyú baba lesz! Akinek 4, 5 kilóval születik a babája, akkor annak meg kellett volna születnie 34 hetesen, mikor 3, 5 kiló volt? Vagy aki 2, 8 kg-áll születik, annak még bent kellene maradnia 3-4 hétig? Érted mit mondok? Genetika, a babád jól hízik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, de egyáltalán nem nyugodtam meg, mert a babám már most 2500 gramm és 34 cm, bpd 88. Óriás baba lesz???
Az én kisfiamat a 33. héten becsülték 3300 grammra, akkor annyit mondott az orvos, hogy 2 héttel nagyobbnak tûnik a koránál, de nem módosították abszolút a dátumot, visszarendeltek 2 héttel késõbb, akkor visszább fogott a növekedésbõl a babám. Annyit mondott az orvos, hogy szép nagy baba lesz. Megkérdezte tõlem és a páromtól, hogy mi mekkora súllyal születtünk, az alapján mondta, hogy mi sem születtünk kis súllyal, az alatt nem fog születni. Egyébként 38. héten szültem 3960 grammal a fiamat.:)
Nálunk ugyanez volt, csak a súlyát 2300-ra becsülték. Teljesen felesleges ezen paráznod, mert a súlybecslés csak BECSLÉS, abszolút nem biztos, hogy pontos lesz! A szülés elõtti napon a fiamat már 3950 g-ra becsülték (40+3-on), ehhez képest másnap született meg 3460-al. Vagyis a becslés bõven tévedett, pedig túl is hordtam.

Két hete folyamatosan hányingerem van. Többet eszek mint szoktam meg persze szédülöl néha. Meg a többi jelek. Olyan mintha terhes lennék. De a teszt azt mutatja nem vagyok terhes. Akkor ez mi?

Legjobb válasz: Szia. A menstruációd mikor maradt el?Ezek olyan 6-8 hetes terhességi tünetek,tehát augusztus óta nem kellett volna menstruálnod.Ha mostanra várod,akkor még túl korai volt a teszt,és túl koraiak a tünetek.Ámbár a teszt is lehet rossz,vagy még kevés a hormon a szervezetedben.Írj pontosabb paramétereket a mensidet,hõdet illetõen.A tünetek tényleg babára utalnak.LIzy

Szia. A menstruációd mikor maradt el?Ezek olyan 6-8 hetes terhességi tünetek, tehát augusztus óta nem kellett volna menstruálnod.Ha mostanra várod, akkor még túl korai volt a teszt, és túl koraiak a tünetek.Ámbár a teszt is lehet rossz, vagy még kevés a hormon a szervezetedben.Írj pontosabb paramétereket a mensidet, hõdet illetõen.A tünetek tényleg babára utalnak.LIzy
A hányinger a 6-7. héttõl kezdõdik, az étvágy növekedése pedig jóval késõbb, a 18. hét környékén. Szerintem csak nagyon szeretéd, és a szervezeted produkál ehhez tüneteket. :(

Múlt héten voltam dokinál s megállapitotta hogy terhes vagyok. A terhesség 5. hete kezdődik és ma délután egy -két cseppes barnás folyásom volt és most estére se akkor elmúlni. Mit tegyek?

meg?rülök holnap reggelig

Legjobb válasz: Menj be az ügyeletre mindenképp, nem fognak meglepõdni! Én most jöttem, mert nagyon aggódtunk valami miatt, és hidd el, sokkal jobban fogok aludni.

Menj be az ügyeletre mindenképp, nem fognak meglepõdni! Én most jöttem, mert nagyon aggódtunk valami miatt, és hidd el, sokkal jobban fogok aludni.
Ha nem görcsölsz, akkor nyugodj meg, valószínüleg nincs nagy baj. Szerintem nálad is a szokásos barnzgatás jelentkezett. Én Utrogestant kaptam és magneb6-ot. Persze én is azonnal mentem a dokihoz, ha nagyon félsz, inkább szerintem is menj el ez ügyeletre. Minden jótk ívánok!
Nyugodj meg, barna, rózsaszín de akár véres folyás is elõfordulhat és normális, még akár a menzesz is megjöhet terhesen... Ügyeletre nincs szükség, ha nem görcsölsz és nem friss vér szivárog, de az orvosodnak említsd meg, ad rá esetleg valamit, ha kell. Ne aggódj, rendben van minden!

Két napja magas lázam van, ma voltam dokinál, írt ki gyógyszert, viszont nem merem elkezdeni, mert két hete próbálkoztunk a babával, és mi van ha terhes vagyok. A teszt kimutatja már a biztos eredményt? 17. én voltunk "úgy" együtt, ma 31 van.

Legjobb válasz: Szerintem vegyél be gyógyszert, a magas láz sem jó, ha esetleg baba van. Nekem azt mondta a doki, hogy a rubophen nem árt. A tesztet megpróbálhatod, de lehet, hogy még nem telt el annyi idõ, hogy kimutassa. Ha negatív lesz, lehet, hogy csak azért mert még nincs elég hcg a szervezetedben. Ha tesztelsz, mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld!

Szerintem vegyél be gyógyszert, a magas láz sem jó, ha esetleg baba van. Nekem azt mondta a doki, hogy a rubophen nem árt. A tesztet megpróbálhatod, de lehet, hogy még nem telt el annyi idõ, hogy kimutassa. Ha negatív lesz, lehet, hogy csak azért mert még nincs elég hcg a szervezetedben. Ha tesztelsz, mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld!
A láz nagyon veszélyes terhesség alatt. Ha nem veszed be a gyógyszert, sokkal nagyobb bajt csinálsz.
Szia! Egy genetikus azt mondta nekem, hogy az elsõ 14 nap alatt nincs biologiai kapcsolat az anya és a magzat között. Nyugodtan vehetsz be gyógyszert, a lázzal jobban ártasz mintha gyógyszert veszel be.
mindenképp csillapítani kell a lázat, mert az terhesség alatt nagyon veszélyes.gyógyszer /nem említetted a dokinak, hogy talán babás vagy?/ mellé ajánlatos a hütõ fördõ, borogatás. mielöbbi gyógyulást és sok sikert
Én is hûtõ fürdõt és borogatást ajánlok! A láz nem tesz jót, sem neked sem a babának! A dokinak mondhattad volna, hogy lehet, hogy baba van a dologban, és úgy adott volna gyógyszert! De szerintem ha bemész egy gyógyszertárba elmondod a panaszokat, és azt, hogy lehet, hogy babát vársz, fognak tudni segíteni neked! Ne aggódj, ott értenek hozzá! Szorítok neked! Jó babavárást, és gyógyulj meg!

A barátommal először két hete feküdtünk le még szűz voltam. De most késik17-én kellett volna megjönnie most ugyanazok a problémáim vannak fáj amellem, fáj a hátam) mikor megjön, de mégsem jön meg. Lehet hogy terhes vagyok? Nagyon félek! 17 éves lány

Legjobb válasz: Minden lehetséges! Vegyél egy tesztet és ha pozitív lesz, azonnal beszélj a szüleiddel, keressetek egy orvost! Cselekedni kell míg nem késõ! Most nagyon oda kell figyelned, tudnod kell mit akarsz, mit vállasz! Sok szerencsét!

Minden lehetséges! Vegyél egy tesztet és ha pozitív lesz, azonnal beszélj a szüleiddel, keressetek egy orvost! Cselekedni kell míg nem késõ! Most nagyon oda kell figyelned, tudnod kell mit akarsz, mit vállasz! Sok szerencsét!
Talán csak azért késik, mert annyira görcsösen várod és stresszelsz. Azt nem írtad, hogy védekeztetek-e. Így szerintem senki nem mert használható választ adni.Szóval védekeztetk? Milyen módon?
A kérdező hozzászólása: Igen védekeztünk! gumit használtunk!
Ha nem szakadt ki a gumi és nem volt semmi malõr vele kapcsolatban, akkor ne aggódj szerintem, mert meg fog jönni. De a lelkiállapododon is nagyon sok múlik, szóval tényleg higgadj le és várd ki türelemmel. 2 napos késés betudható a stressznek.
4-5 nap késés simán lehetséges:) Ne aggódj, biztos megfog jönni:) Óvszer esetében nagyon kell figyelni a következõre: Aktus után ha a pasi benned marad, akkor egy idõ után a pasi pénisze kicsit összehúzódik (nyugodt állapotba kerül) és ilyenkor lehetséges, hogy a sperma "kiszivárog".
Szia!Volt egy 2 éves kapcsolatom, ami egyik reggel mikor feléábredtünk véget ért.Az hosszú hogy miért, nem ez akarom mondani, hanem, hogy nem védekeztünk, és a szakítás engem annyira megviselt lelkileg, hogy 2 hetet késett a mensim, a stressz miatt.Amikor kezdtem megnyugodni, akkor jött meg!Úgyhogy szerintem is nyugi, biztos csak nagyon aggódsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat

7-8 hetes terhes vagyok és van egy cisztám. Két hete 31mm volt, most 34mm. Nagyon aggódom. Mi lehet a következménye?

Az orvosom megnyugtatott, hogy felszívódhat a 12. hétig. ÉS HA NEM?? :((

Legjobb válasz: Inkább hallgatsz arra amit ide írnak,mint az orvosodnak??????Szerintem kicsit jobban érthet hozzá.

Inkább hallgatsz arra amit ide írnak, mint az orvosodnak??????Szerintem kicsit jobban érthet hozzá.
A kérdező hozzászólása: tapasztalatokra lennék kíváncsi
Rokonomnak is így volt, de felszívódott. Ne aggódj.
Nekem is volt, kb. ekkora és felszívódott.
Nekem 40mm - es volt es felszivodott. Ne foglalkozz az elsõ hozzászólóval, mindig vannak okosak. Kellemes babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!