Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok, főnököm (26 db)

5 hetes terhes vagyok, kezdek trusszogni es erzem, hogy lehet megfaztam. De a fonokom ferje influenzas az is lehet onnan ered? Megmarad a babam ha beteg leszek? Vagy ra ez milyen hatassal lehet?

Lenne egy masik kerdesem is. Amikor meg nem tudtam hogy terhes vagyok szedtem a fejfajasra Advil ami ugye ibuprofen tartalmu gyogyszer.. ebbol lehet baja a kisbabanak.. kb-3-4 hetes lehettem.

Legjobb válasz: Mindenképp menj el háziorvoshoz! Õ majd olyan gyógyszereket ir fel amit lehet terhesség alatt is szedni...Addig forró tea és C vitamin és ne bújj ki az ágyból.Amúgy a babádnak nem lesz semmi baja!Azt hogy Advilt szedtél addig amig nem tudtad hogy terhes vagy: nem gond! Gondolj bele sokan nem tudják hogy terhesek az elsö hónapban és isznak,dohányoznak, gyógyszert szednek stb.! Minden jót!!! 32 hetes kismama

Mindenképp menj el háziorvoshoz! Õ majd olyan gyógyszereket ir fel amit lehet terhesség alatt is szedni...Addig forró tea és C vitamin és ne bújj ki az ágyból.Amúgy a babádnak nem lesz semmi baja!Azt hogy Advilt szedtél addig amig nem tudtad hogy terhes vagy: nem gond! Gondolj bele sokan nem tudják hogy terhesek az elsö hónapban és isznak, dohányoznak, gyógyszert szednek stb.! Minden jót!!! 32 hetes kismama
Szia! Egy a lényeg, arra figyelj, hogy ne lázasodj be. Ha hõemelkedésed van, azonnal húzd le, mert a láz (a melegebb testhõmérséklet) okozhat gondot. Az, hogy megfáztál, nem jelent problémát, a babádra nincs hatással. Szinte minden kismama átesik egy-egy megfázáson, akár influenzán is. Én is voltam megfázva. Lázcsillapítóról nekem azt mondta a dokim, hogy paracetamol tartalmút szabad szedni (pl. panadol), de attól, hogy az elején szedtél néhány szem advilt, tényleg nem lehet baja a babának. Nyugodj meg, pihenj sokat. Boldog babavárást! 38 hetes pocakos
En a terhesseg elso 10 hetet vegigtusszogtem, es nem voltam megfazva. Nekem az is egy tunet volt :) De biztos ami biztos: C vitamin, mez es tea (csak ne a forro teaba rakd a mezet, mert elvesziti minden jotekony hatasat). Es sok pihi! Nem lesz gond a fejfajascsillapito miatt, de mostantol csak paracetamol tartalmi gyogyszereket szedhetsz. Grautula a babahoz!!!!

Ha én nem mértem a hőmet a ciklus során, és most ha megmérem és fönt van, akkor tudhatom, hogy terhes vagyok?

Vasárnapra nem jött meg.

Legjobb válasz: Ha nem vagy terhes akkor is minden ciklusban pé után felmegy. Viszont biztató jel lehet az h késik és még mindig fenn a hõ.

Ha nem vagy terhes akkor is minden ciklusban pé után felmegy. Viszont biztató jel lehet az h késik és még mindig fenn a hõ.
A kérdező hozzászólása: És ezt csak reggel tudom megmérni? Vagy délbe is megnézhetem, mikor hazamegyek?
Csak a reggeli hõ számít. Mielõtt még nem keltél ki az ágyból.

Terhes vagyok. Miért akarhatja a főnököm, hogy megoldjam h veszélyeztetett terhes legyek papíron? Kevesebb járulékot kell akkor fizetie? Gondolom később ebből nekem származhat majd hátrányom.

Legjobb válasz: Mert akkor otthon maradhatsz. Vagy dolgozol megbízással, otthonról, és kapsz táppénzt, de nem kell a járulékot fizetnie, mert a tb fizeti.

Mert akkor otthon maradhatsz. Vagy dolgozol megbízással, otthonról, és kapsz táppénzt, de nem kell a járulékot fizetnie, mert a tb fizeti.
Hát azt nem tudom hogy miért akarja, szerintem nincs hatással a járulékokra, és te sem fogsz ezáltal hátrányos helyzetbe kerülni.Nem befolyásolja ezeket.Szerintem.Én is az vagyok.
Nyugi, semmi hátrányod nem fog származni belõle. Én is veszélyeztetett voltam. Örülj neki, hogy ilyen jófej a fõnököd, hogy még õ mondja, hogy írasd ki magad, sok kismamának pont az a problémálya, hogy a fõnök nem engedi, hogy táppénzre menjen.
Valószínüleg már felvenné azt aki a munkakörödben fog dolgozni. Ha te táppénzen vagy, akkor nem kell két fizut fizetnie, elkezdhet dolgozni az aki utánad jön.
A kérdező hozzászólása: Igazából a fõnököm akarja h tovább dolgozzam így...nem jó fej...
Én nem értem. Ha veszélyeztetett terhes vagy akkor táppénzen a helyed és nem dolgozhatsz. Most azt akarja hogy dolgozz vagy hogy menj táppénzre? Neked károd nem származik, ha veszélyeztetett vagy. De táppénzre bármikor elmehetsz ha beszélsz a nõgyógyásszal, nem kell azért veszélyeztetettnek lenned. Fura a fõnököd. Úgy csináld ahogy Neked jó!!!
A kérdező hozzászólása: a fõnököm akarja hogy dolgozzam, de azt is akarja h papíron veszélyeztetett legyek...én sem értem...
A kérdező hozzászólása: gondolom csak a saját érdekeit nézi
Természetese táppénzen szeretne látni papíron. Nincs is ezzel semmi baj, csak számold ki hogy mennyivel kapsz kevesebbet a bérednél, és ezt adja oda egy egyszeri bónusz formájában (mindjuk a "tavalyi évre", vagy a táppénz elõtti idõszakra, hogy ne a táppénz "mellé" kapd papíron.) Ha meg szerencsés vagy, még több is lehet a táppénzed mint a fizud- pl ha tavaly kaptál nagyobb bónuszt. egy fõnök :) vagyis már csak kismama:)


Mit írjak a papírra ha beakarom jelenteni a főnökömnek, hogy terhes vagyok?

A személyes adatokon kívül mi szerepeljen még benne.. Bocsi,de nem akarom ezen bukni a dolgot,én valami ilyesmire gondoltam: T.fönököm :) Alulirot..... a mai napon tudatom Önnel,hogy ... hetes terhes vagyok. (adatok...) Tisztelettel:......(m.vállaló) Tudomásul vettem:......(munkáltató) dátum. Ezt persze két példányban.Szerintetek jó ez így?vagy kell még bele valami? Elég ha feladom postán vagy személyesen jobb? sajana:) ritkán látom a főnököm...(bizt.ör vagyok)így elég nehéz öt elkapnom és amint lejárt a próbaidőm veszélyeztetett terhes leszek,igy nincs idöm arra,hogy heteket várjak mig találkozunk.... Köszönöm.

Legjobb válasz: A terhességrõl szolo orvosi igazolást mellékletem. Levélben, meghozza tértivevenyes ajanlottban a legjobb. Mondjuk erdekes, hogy a próbaidõ lejárta utan rögtön veszélyeztetett terhes leszel.... Ezt igy elõre látod? Ha....

A terhességrõl szolo orvosi igazolást mellékletem. Levélben, meghozza tértivevenyes ajanlottban a legjobb. Mondjuk erdekes, hogy a próbaidõ lejárta utan rögtön veszélyeztetett terhes leszel.... Ezt igy elõre látod? Ha....
Az "x hetes terhes vagyok" nem tul egzakt megfogalmazas, bar a celnak megfelelhet. En ezt irnam: "Ez uton tajekoztatom varandossagomrol. A szules varhato idopontja ...) Szoval ez csak stilisztika.
Még próbaidõn vagy? Akkor még semmit ne írj, mert nem vagy védett. Ha már lejárt a próbaidõ, akkor írd meg neki, hogy alulírott xy tájékoztatom, hogy gyermeket várok. Tisztelettel stb.
A kérdező hozzászólása: 1 válaszadó...köszönöm a választ, de nem tudom mi olyan "érdekes " abban, hogy autoimmun beteg vagyok és igazából már a kezdetektõl veszélyeztetett lennék, csak sajnos pont állást váltottam, mivel nem volt tervezve a baba, pont a betegségem miatt, de mivel így alakult akkor ki kell bírnom míg lejár a próbaidõ, különben éhen halunk mind a ketten...szerintem ez nem érdekes inkább szomorú...
A kérdező hozzászólása: A többieknek is köszönöm a választ...nem most akartam bejelenteni hanem a próbaidõ lejárta után, de az mit írtatok jobban hangzik tényleg mint az enyém...köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Ezt most leírom , mert nagyon kikívánkozik belõlem az elsõ válaszadó miatt.... 31 éves vagyok , tisztességesen dolgoztam egész életemben...mióta kiderült, hogy beteg vagyok azóta volt olyan , hogy igen, nem dolgoztam majdnem egy évet, de nem lógtam és élõsködtem , hanem beteg voltam, és senkinek nem kivánom azt az idõszakot amin átmentem ..és annyira rossz amikor emberek nem tudnak semmit a másikról és máris azt feltételezik, hogy lógni akar...szívesen dolgoznék ha tehetném, de nem tehetem...ez is nagyon nehéz most nekem , mert éjszakázok és fáradt vagyok nagyon..probálok sokat pihenni itthon és mindent megtenni, hogy rendben legyen minden a babával, de pont egy olyan szakmában dolgozok ahol sajnos sem a betegállományt sem a szabadságot nem fizetik...igy igen félek attol, hogy kirugnak ha kiderül babát várok , lévén , hogy 2 hónapja dolgozok csak ott nem is ismernek...ezért ez a kérdés.Ha nem így értetted akkor elnézésedet kérem, de nekem ez jött át abbol amit olvastam.
Elso vagyok. Nezd, semmi banto szandekom nem volt, csupan ha belegondolsz, eleg furcsan hangzik amit irtal :"amint lejárt a próbaidõm veszélyeztetett terhes leszek". Konkretan "amint el a terhesseg miatti felmondasi vedelem, xarok az egeszbe es elmegyek tappenzre" sugallata volt. Nyilvan, most hogy tudom, alapbol beteg vagy, mashogyan ertelmezem. Mindegy, elnezest, hogy megbantottalak. Gondtalan terhesseget kivanok neked.
A kérdező hozzászólása: Szia elsõ....valószínûleg igazad van, hogy furán hangzik, de nekem fel sem tûnt, mert én már annyira megszoktam ezt az egészet...a doki mondta , hogy a 4.-5. hónapnál tovább semmiképp ne dolgozzak, addig ha bírom akkor nyugodtan, de ha akarom felvesz rögtön...én nem akartam.Köszönöm , hogy írtál, valószínûleg a hormonok tehetnek errõl is, de fél éjszaka nem tudtam aludni annyira rosszul esett, de mondom ez a hormonok miatt van :(
Nekem a 7-es válasz sem volt kielégítõ, már ne is haragudj, ugyanis Senkinek SEMMI köze hozzá, hogyha esetleg úgy lennél a dologgal, hogy "amint el a terhesseg miatti felmondasi vedelem, xarok az egeszbe es elmegyek tappenzre". Plusz ugye még csak nem is így van, de ha így lenne sem hiszem, hogy magyarázkodni kéne ismeretlenül. Egyébként bocsi, hogy ideoffolok, de az ilyet hivatalosan így kell bejelenteni? Mert errõl már olvastam, de nem tudom, hogy esetedben csak annyi-e az oka a papír alapú bejelentésnek, mert nem találkoz(ta)tok, vagy ez így hivatalos és így "védett"? Mert ugye a szó elszáll.... Köszi az infót, boldog babavárást!:)
ha év végéig meg lesz a 180 biztositott munkanapod akkor megkapod.
ha megvan a 180 napod bejelentett munkaviszony és ennek lejárta után 6 héten belül meg lesz a babo akkor jogosult vagy.Vagyis munkaviszony megszünését követöen 6 hét passziv táppénzt kaphatsz az orvostol de ha ez alatt nem szülsz meg akkor az én tudomásom szerint nem vagy jogosult.Amugy én ebben a cipöben járok:(
2 éven belül 180 biztositott munkanap kell lennie, nincs hetekhez kötve!(márhogy 6 héten belül meg legyen a babo) de hivd fel esetleg a munkaügyi központot vagy a m.á.k.-ot, ott majd megerösitenek ebben.
Szerintem mindenképpen jogosult vagy a GYED-re, de az elõtte megjáró TGYÁS-ra is. Ha év végéig szól a szerzõdésed, utána ugye már aktív táppénzre nem vagy jogosult, viszont elmehetsz passzív táppénzre, ami jelenleg 45 nap. Aztán én a helyedben bejelentkeznék a helyi Munkaügyi Központba, mint álláskeresõ, addig amíg meg nem szülök. Azt mondtad, hogy a baba 2009 márciusában fog megszületeni, így a terhességi gyermekágyi segélyt (TGYÁS) a 2008-as évi átlagbéredbõl fogják kiszámolni, az 168 napig adható, tehát 2009 szeptember valahányadikáig. Ezután jön a GYED, ezt is mindig az elõzõ évi átlagkerestebõl számolják ki, tehát ezt is a 2008-as évi béredbõl számolják. Remélem tudtam segíteni. Boldog babavárást. 18 hetes kismama.

Ha már van kiskönyvem, és a főnöknek megmondom, hogy terhes vagyok, ugye nem rúghatnak ki? Még akkor sem ha a próbaidő alatt vagyok?

3 hónap a próbaid?. Mindjárt letelik. Nem akarok tovább dolgozni. Simán elmehetek ugye táppénzre?

Legjobb válasz: Mennyi van még hátra a próbaidõbõl?Szerintem-hacsak nem csinálsz valami veszélyeset-várd ki a végét.Akkor biztosabb a helyzeted.(Ne haragudj,de ez a "vok"....nem olyan nehéz kiirni hogy vagyok....bocs.) 12hetes kismama

Mennyi van még hátra a próbaidõbõl?Szerintem-hacsak nem csinálsz valami veszélyeset-várd ki a végét.Akkor biztosabb a helyzeted.(Ne haragudj, de ez a "vok"....nem olyan nehéz kiirni hogy vagyok....bocs.) 12hetes kismama
De, próbaidõ alatt még kiskönyvvel is kirúghat, ugyanis a próbaidõ alatti felmondást (mindegy hogy az a munkáltató vagy munkavállaló részérõl történjen is) nem kell semmilyen formában sem indokolni. Csak próbaidõn kívül van a kismamának védettsége, tehát javaslom, hogy várd ki még ezt a kis idõt. Az mondjuk más kérdés, hogy szülés után visszamehetsz-e, de az még odébb van. De gondolom nem szeretnél, ha már a terhesség ilyen korai szakaszában táppénzre szeretnél menni...
Sajnos próbaidõ alatt indoklás nélkül kirúghat! Ha nem sok van hátra a próbaidõdbõl, akkor várd meg, és nézd a saját érdeked!
Próbaidõ alatt kirúghat, meg sem kell indokolnia. Egyszerûen azt mondja, hogy köszöni, nem.
Igazuk van, kirúghatnak. Nagyon fontos, hogy várd meg a próbaidõ végét, és papíron jelentsd be a terhességedet, és írasd alá!!! A szó elszáll..... Ha nem íratod alá, sosem fogod tudni bebizonyítani, hogy bejelentetted, és simán kirúghat. :o(
Igen kirughat! Söt Kérdés hogy a szerzödésed mennyi ideig szól, mert ha lejár nem kell hosszabbitania. A barátnömet is igy küldték el szülés elött 2 héttel.
Próbaidõ alatt kirughat, várd meg a véglegesítést, és utána már nem rughat ki!!!

Hogyan közöljem férfi főnökömmel, hogy terhes vagyok?

Csupa férfi között dolgozom, a f?nökeim és az összes kollegám is férfi.

Legjobb válasz: Szerintem egy arra alkalmas idõben mondd neki, hogy szeretnél beszélni vele (a kollégáidnak amúgy semmi közük hozzá), és akkor nyugodtan jelentsd be a hírt. Miért kellene másként reagálnia mint egy nõnek? Fõnök-beosztott viszonynál szerintem minden fõnök kb. így kezdheti: Jó, és mit mondott az orvos meddig dolgozhat itt? vagy: Van-e akadálya annak, hogy dolgozzon a terhesség alatt? Ezután valószínûleg elmondja, hogy mik a további teendõk (pl. tgyás igénylés, stb). Egy fõnõknek amúgy tisztában kell lennie a munkajogi részével a dolognak, és eszerint kell eljárnia függetlenül attól, hogy nõ vagy férfi.

Szerintem egy arra alkalmas idõben mondd neki, hogy szeretnél beszélni vele (a kollégáidnak amúgy semmi közük hozzá), és akkor nyugodtan jelentsd be a hírt. Miért kellene másként reagálnia mint egy nõnek? Fõnök-beosztott viszonynál szerintem minden fõnök kb. így kezdheti: Jó, és mit mondott az orvos meddig dolgozhat itt? vagy: Van-e akadálya annak, hogy dolgozzon a terhesség alatt? Ezután valószínûleg elmondja, hogy mik a további teendõk (pl. tgyás igénylés, stb). Egy fõnõknek amúgy tisztában kell lennie a munkajogi részével a dolognak, és eszerint kell eljárnia függetlenül attól, hogy nõ vagy férfi.
Próbálj elõször a fõnököddel beszélni négyszemközt, kérdezd meg tõle, hogy mik a teendõietek ilyenkor, meddig dolgozhatsz terhesen, el kell-e esetleg menned üzemorvoshoz. Nem tudom, milyen munkát végzel, lehet, hogy már a legelsõ perctõl fogva táppénzen lehetsz/kell lenned, vagy egészen sokáig dolgozhatsz, ha bírod. Szerintem a kollégáidnak is meséld el, elõbb-utóbb úgyis észreveszik, ha továbbra is dolgozol. Meg nincs is ebben semmi szégyellni való, inkább legyél rá büszke, hiszen ez örömhír. Biztosan mindenki gratulálni fog. Szóval elõször külön a fõnöködnek mondd, utána ha akarod, a kollégáknak, ne zavarjon, hogy mindenki férfi, attól még õk is tudják, hogy mi az a terhesség. Ez azért manapság már nem egy olyan dolog, hogy bele kelljen pirulni, ha errõl beszélünk férfiak elõtt. Egyébként az én fõnökeim is férfiak, amikor elmondtam nekik a terhességemet, mindegyik gratulált hozzá, pedig tudták, hogy valószínûleg én már többet nem nagyon fogok dolgozni.

Július elsejével hogyan változtak a törvények? Kirúghatnak veszélyeztetett terhesként? Hogyan és mikor jelentsem be a főnökömnek hogy terhes vagyok? Mikortól vagyok " védett"?

Vasárnap teszteltem, tegnap felhívtam a dokimat, aki tekintettel az el?zményekre ( 4 vetélés) azonnal ágyba parancsolt.Ma szabadságon vagyok, húzom az id?t, de a szívhangot nem tudom kivárni a bejelentéssel, az legalább még 3 hét. Holnaptól mondvacsinált indokkal táppénzre megyek, de 1,5-2 héten belül be kellene jelentenem. Az, hogy táppénzen vagyok, nem akadály, kirúghat, és ismerve ?t, meg is teszi, ha lehet?sége van rá.

Legjobb válasz: amikortól bejelented a terhességet. Jó lenne írásban, ha szemét a fõnök.

amikortól bejelented a terhességet. Jó lenne írásban, ha szemét a fõnök.
Javaslom, hogy írásban jelentsd be minél hamarabb, így védett leszel! Ha személyesen adod át, akkor készíts egy átvettem-rubrikát, ha postán akkor ajánlva tértivevényesen add fel. Ne halogasd, mert a bejelentéstõl kezdve védettséget szerzel!

Visszahívtak a régi munkahelyemre de közben kiderült hogy terhes vagyok. Szóljak a főnökömnek róla vagy inkább hallgassak?

1,5 hónappal ezel?tt egy nézeteltérés miatt elküldtek a munkahelyemr?l. Nemrég felhívott az ex f?nököm és megkérdezte nem-e visszamennék dolgozni. Id?közben kiderült hogy állapotos vagyok. Van valami következménye annak ha eltitkolom hogy terhes vagyok? Attól félek ha elmondanám nem venne vissza.

Legjobb válasz: ez így van...én egy darabig nem mondanám meg...

ez így van...én egy darabig nem mondanám meg...
Viszont most új munkaszerzõdést kötnek veled és a próbaidõ alatt ha kiderül, hogy terhes vagy, akkor azonnali hatállyal felmondhat (nem kell indokolnia) Ha nem derül ki a próbaidõ alatt, akkor tuti, hogy a gyes után nem fog visszavenni (pont most könnyítik a gyesesek munkáltatói felmondását)
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy jelenleg munkanélkülin vagyok. Milyen ellátást fogok így kapni, hogy a terhességem alatt nincs bejelentett munkahelyem?? November közepén lejár a munkanélküli és áprilisban fogok szülni????

18 hetes terhes vagyok és az elejétől táppénzen vagyok. Jár nekem étkezési jegy? A főnököm nem akar adni

Legjobb válasz: Általában nem. Munkahelyi szabályzat függõ, hogy mikor adnak, de általában legalább 1-2 napot kell dolgozni, egy hónapban, hogy járjon.

Általában nem. Munkahelyi szabályzat függõ, hogy mikor adnak, de általában legalább 1-2 napot kell dolgozni, egy hónapban, hogy járjon.
Én úgy tudom, hogy táppénz idejére nem jár étkezési utalvány.
Szerintem nem jár. Én sem kaptam.
Ha az adott hónapban nem volt bérezett napod, nem jár az utalvány.
Munkáltatótól függ. Nálunk pl tartós (30 napon túli) betegállomány után nem jár, de ismerek olyat, aki végig kapta!
A munkáltató döntése. Ugyanis az étkezési jegy nem kötelezõen adandó, hanem adható juttatás.
Hát nem tudom hogy jár-e de én kaptam végig a 7 hónap alatt míg táppénzen voltam......


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!